لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
نسخه html کتاب حیات جاویدان
📙حکمت نوشتن الغدیر📙 . سال 1317 كتابي منتشر شده بود از يك نويسنده وهابي با اين مضمون كه شيعه اصول اعتقادي مدوني ندارد، آثار تاليفي چنداني ندارد و شهيدي هم در راه عقايدش نداده است. حوزه هاي قم، مشهد و اصفهان درگير مسائل جدي تري با شاه ايران بودند كه حجاب را ممنوع كرده بود و مدارس ديني را تعطيل.
فقط مانده بود حوزه نجف، اول طلبه هاي جوان واكنش نشان داده بودند و كار به درگيري بين شيعه و سني در بعضي شهرهاي عراق رسيده بود. سه مرجع تقليد وقت، سيد ابوالحسن اصفهاني، ميرزا حسن طباطبايي و آيت الله حكيم خيلي زود اطلاعيه اي دادند كه هيچ كس حق ندارد اقدامي بكند مگر اينكه پاسخ كتاب را بدهد.
خيلي ها شروع به نوشتن كردند اما فقط كار سه نفر بود كه گل كرد. شيخ جعفر كاشف الغطا، از استادان معرف حوزه نجف"اصل الشيعه و اصولها" را نوشت؛ شرحي در مورد اصول اعتقادي و مباني فقهي شيعه.
شيخ آقا بزرگ تهراني هم"الذريعه" را نوشت كه بزرگترين اثر در كتابشناسي تاليفات شيعه است. كتاب سومي هم بود با عنوان"شهدا الفضيله" در شرح حال 130نفر از علماي شيعه كه در عصر غيبت به شهادت رسيده اند، اسم نويسنده جوان اين كتاب سوم بود: عبدالحسين اميني تبريزي.
علامه اميني وقتي"شهدا الفضيله" را نوشت 35 سال داشت و سه سالي مي شد كه درسش تمام شده بود و برگشته بود تبريز. شايد هيچ كس نمي دانست اين منبري جوان كه براي تامين هزينه زندگي اش كشاورزي هم مي كند، روزي مهمترين دايره المعارف شيعه را بنويسد و به يك دعواي قديمي براي هميشه پايان دهد.
علامه اميني 13 عنوان كتاب نوشته كه همه شان شكل كتاب مرجع دارند. معروف ترين اين كتاب ها"الغدير" در 20 جلد است كه مي توان آن را دايره المعارف تاريخ و فرهنگ شيعه دانست. علامه اول مي خواست منابع حديث غدير را در كتاب هاي اهل سنت جمع كند اما كم كم كار گسترش پيدا كرد و تبديل شد به مجموعه اي از احاديث در مورد شخصيت و امامت حضرت علي عليه السلام و اهل بيت، زندگينامه راويان احاديث، معرفي منابع و كتاب هايي كه اين احاديث در آن ها نقل شده، معرفي شاعراني كه شعري درباره غدير يا اهل بيت سروده اند، معرفي دانشمندان شيعه و ... .
🌺 منبر کوتاه 🌺
🌺پیوند با اهل بیت (ع) و صله رحم🌺
انسان موجودی اجتماعی است، رفت و آمد ها به ویژه با خویشان موجب تقویت روحیه و رهایی از غم و اندوه می شود.همین رفت و آمد ظاهری به طور طبیعی موجب تخلیه بسیاری از مشکلات و غم هاست وآثار زیادی دارد که در روایات به آن ها اشاره شده است مانند: این روایت که می فرماید : صله رحم، موجب افزایش دارایی، دوستی در خاندان، و تأخیر در اَجَل است. خویشاوندی و قرابت رحم، به کسی اطلاق می شود که به واسطه نسبت یا از طرف پدر یا مادر و مانند آن به شخص نزدیک باشد. از مصادیق خویشان می توان به عمو و عمه و خاله و دایی، برادر زاده و خواهرزاده و مانند آن ها اشاره کرد.
البته بر اساس آموزه های قرآنی و اسلامی، همه مومنان به یک معنا فرزندان پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) هستند و این پیوند خویشی قوی تر از هر گونه نسبت و قرابت نسبی و سببی دیگر است. از این رو در روایات، پیامبر (ص) و امیرمومنان علی (ع) پدران امت دانسته شده اند. پیامبر (ص) می فرماید:أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّه؛ من و علی دو پدر این امت هستیم.
از این رو، بر ماست که همواره صله آنان را به جا آوریم کسانی که صله خود را با پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) قطع کرده باشند، مورد خشم الهی قرار می گیرند و از مصادیق «وَیقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن یوصَلَ؛ و آنچه را خداوند به صله و پیوستن بدان فرمان داده می گسلند» [ 🎈انواع صله با اهل بیت 1- زیارت قبور مطهرشان 2- صلوات فرستادن بر آنان 3- پرداخت واجبات مالی 4- هزینه کرد مالی در برگزاری مراسمات بزرگداشت 5- نگارش کتاب و گفتگوهای علمی مانند علامه امینی که این ایام زمان بزرگداشت ایشان می باشدفردی که 40 سال عمر خود را برای نگارش کتاب الغدیر صرف کرد از علامه اميني و نزديكان اين بزرگوار به كرّات نقل شده است كه در هنگام مواجه شدن با مشكلي در مسير نگارش اين كتاب، به حرم حضرت علي عليه السلام پناه برده و از آن خورشيد عالمتاب كمك مي طلبيدند. هر كس اين كتاب را مي خواند، درك مي كند كه توفيق الهي و كمك هاي اميرالمومنين عليه السلام در نگارش اين كتاب موثر بوده است. علامه خود مي گويد كه من براي نوشتن الغدير 10 هزار جلد كتاب از «باء» بسم الله تا «تاء» تمّت آن خوانده ام و به 100هزار جلد كتاب، مراجعات مكرر داشته ام. امروز هدیه کنیم به همه خادمان قرآن واهل بیت به ویژه علامه امینی صلواتی برمحمد وآل محمد
1_15962771.mp3
3.89M
🎙با شنیدن این سخنرانی، دیگر هیچ گاه سلام هر روزتان به امام حسین(ع) ترک نمی شود.
👌بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #استادعالی
e5e057e683426dc89e21bf573bc637e0ac154e96.pdf
77.5K
فراخوان اجلاس سراسری نماز در سال 97لطفا در مراکز خود اطلاع رسانی فرمایید
☘امام صادق علیه السلام :☘
«لا تنظروا الی طول رکوع الرجل وسجوده فان ذلک شی ء اعتاده، فلو ترکه استوحش لذلک ولکن انظروا الی صدق حدیثه واداء امانته (کافی، ج 2، ص 105 ) ;
به طول رکوع و سجود شخص ننگرید زیرا به آن عادت کرده و اگر ترک کند به خاطر آن وحشت می کند، بلکه به راستی گفتار و امانتداری او بنگرید .»آری شیعه راستین را با عبادت و اطاعت های ظاهری نمی توان شناخت بلکه باید در عرصه امتحان، راستی و امانتداری او ثابت شود . چه بسا افرادی که با انجام عبادت های سنگین و اعمال طولانی و ریایی، خود را مؤمن و پیرو اهل بیت علیهم السلام قلمداد می کنند، اما در مقام راستی و امانتداری نمی توانند از عهده آن برآمده و مغلوب شیطان می شوند .
☘تلاوت قرآن☘
قرآن کلام الهی، و جلوه ای از قدرت و علم و حکمت پروردگار است و آیات نورانی آن نشانگر عظمت خداوند متعال می باشد . قرآن برنامه زندگی یک مسلمان و معارف آن گنجینه ای بی پایان است . قرآن عهدنامه ای میان خداوند و مردم می باشد .
امام صادق علیه السلام با اشاره به این عهدنامه گرانبها، به مسلمانان سفارش می کند که هر روز پنجاه آیه از این کتاب را تلاوت کنند:
«القرآن عهد الله الی خلقه، فقد ینبغی للمرء المسلم ان ینظر فی عهده وان یقرء منه فی کل یوم خمسین آیة (کافی، ج 2، ص 609 .)
قرآن عهدنامه خداوند متعال به انسان ها می باشد، برای مسلمان شایسته است که به این عهدنامه بنگرد و در هر روز پنجاه آیه از آن را تلاوت کند .»
آن حضرت در سخن دیگری به کیفیت تلاوت و آداب قرائت قرآن پرداخته و فرمود:
«علیکم بالقرآن!فما وجدتم آیة نجا بها من کان قبلکم فاعملوا به، وما وجدتموه هلک من کان قبلکم فاجتنبوه (وسائل الشیعه، ج 4 ) ;
بر شما باد تلاوت قرآن، پس هر آیه ای یافتید که کسانی قبل از شما [با عمل به آن ] نجات یافته اند، شما هم به آن عمل کنید و هر آیه ای را مشاهده کردید که بیانگر عوامل هلاکت [و نابودی ] پیشینیان است، شما هم از آن [عوامل ] پرهیز کنید .»
☘تلاش براى اصلاح دیگران ☘
از جمله ویژگىهاى مورد انتظار براى شیعیان راستین، هدایت و اصلاح افراد منحرف به طریق صحیح مى باشد . آنان نه تنها خود راه حقیقت مىپیمایند بلكه از اعماق جان خویش دوست دارند دیگران هم ، چنین باشند . پیروان اهل بیت علیهم السلام تنها بدنبال نجات خویش نیستند بلكه شب و روز در اندیشه اصلاح و راهنمایى گمراهان و آلودگان به انواع انحرافات مىباشند . آنان با الهام از رهنمودهاى پیشواى ششم علیه السلام با بكارگیرى شیوههاى صحیح و پسندیده به اصلاح افراد مىپردازند و با اخلاق نیك در جذب گنه كاران تلاش مىكنند و این كلام زیباى رئیس مذهب جعفرى را هیچگاه فراموش نمىكنند كه فرمود: «لا تقل فى المذنبین من اهل دعوتكم الا خیرا، واستكینوا الى الله فى توفیقهم وسلوا التوبة لهم (1) ; در مورد همكیشان بدكار خود جز خوبى [و نیكى] چیزى نگو و از خداوند توفیق هدایت و توبه آنان را بخواهید .»
سیره امام صادق علیه السلام نیز در این رابطه مىتواند راهگشاى شیعیان باشد . آن حضرت هنگامى كه متوجه شد، شقرانى (2) (فردى گنهكار و شرابخوار) نمىتواند از دربار منصور دوانیقى سهم خود را دریافت كند، به آنجا رفت و سهم شقرانى را گرفت و به وى تسلیم نمود . آن حضرت هنگام پرداخت وجه به شقرانى با لحنى ملاطفتآمیز و مهربان، خطاى وى را به او گوشزد كرده و فرمود: كار خوب از هر كسى خوب است ولى از تو بواسطه انتسابى كه به ما اهل بیت دارى خوبتر و زیباتر است و كار بد از هر كسى بد است، ولى از تو به خاطر همین انتساب، زشتتر و قبیحتر است . امام صادق علیه السلام این جمله را فرمود و گذشت . شقرانى با شنیدن این جمله دانست كه امام از سر او و گناهش آگاه است و از اینكه امام با این حال به یارى او شتافته و ابراز محبت نمود و با رفتارى كاملا منطقى و پسندیده وى را به گناهش متوجه ساخت، شدیدا نزد وجدان خود شرمسار گشت و خود را ملامت نمود (3) .
1) تحف العقول، ص304 .
2) وى از فرزندان صالح شقرانى یكى از اصحاب رسول الله صلى الله علیه و آله مىباشد . صالح در اوایل برده بود كه پیامبر صلى الله علیه و آله آزادش نمود، بدین جهتبعنوان آزاده شده پیامبر لقب گرفت .
3) بحار الانوار، ج47، ص349; داستان راستان، ص152
امام صادق مرد تشکیلات.pdf
1.96M
امام صادق علیه السلام مرد تشکیلات ۴جلسه سخنرانی