تاریخ حرم ائمه بقیع علیهم السلام و آثار دیگر در مدینه منوره.pdf
3.54M
👈تاليف آيت الله محمد صادق نجمي(ره)
🔰 @ofogh_howzah
✳️ در خواب امام به فرزندم«سید علی» گفتند تو یوسف میشوی.
صحبت های جالب و شنیدنی مادر رهبر معظم انقلاب درباره آینده فرزندش امام خامنه ای.
دریافت فایل کامل👇👇👇
🔰 @ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در خواب امام به فرزندم«سید علی» گفتند تو یوسف میشوی.
صحبت های جالب و شنیدنی مادر رهبر معظم انقلاب درباره آینده فرزندش امام خامنه ای.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام
💎 إِذَا قَدَّمْتَ الْفِكْرَ فِي جمیع أَفْعَالِكَ حَسَّنْتَ عَوَاقِبَكَ فِي كُلِّ أَمرٍ.
💎 هر گاه تفکر را بر همه کارهایت مقدم بدارى عاقبت کارهایت نیکو خواهد شد
📚 غررالحکم ح/597
🔰 @ofogh_howzah
♻️ معرفی کتاب
📗 کتاب ریاضالسالکین در شرح صحیفه سجادیه از سید علىخان مدنى
⭕️ صحیفه سجادیه، شرحها و تفسیرهاى گوناگونى بر خود دیده است که برخى از آنها در دو مجله کتاب ماه دین و مجله سفینه معرفى شدهاند؛ یکى از شروح کامل و جامع آن، ریاضالسالکین است. این شرح آکنده از مباحث مختلف ادبى، قرآنى، فقهى، کلامى و تاریخى است، به گونهاى که این کتاب را به دایرةالمعارفى از معارف ارزشمند اسلامى تبدیل کرده است. سید علىخان، به جز شرح ادعیه صحیفه، کتابى در ادعیه مأثور از پیامبراکرم صلىاللّهعلیهوآلهوسلم و اهلبیت علیهمالسلام نگاشته است که گویا به انجام نرسیده است.
⭕️ روش مؤلف در بسط و شرح مطالب صحیفه، بدین گونه است که پس از تقطیع قسمتهاى مختلف هر دعا، مفردات هر قسمت را توضیح مىدهد و سپس در قالب «تنبیه» و «تبصره» نکاتى را ذکر مىکند. تسلط و تبحر مؤلف در علوم و فنون مختلف، در جاى جاى کتاب به چشم مىخورد. از بحث «مراتب توحید» گرفته (ریاضالسالکین، 1/323) تا مباحثى همچون «اشتقاق لفظ ملائکه» (همانجا، ص 351) و «تحقیق در جواب لو» (همان/382)، همگى نشانه تبحر مؤلف در مجموعه علوم اسلامى است.
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه اوّل
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 15-06-1374 صفحه 243
🔸المسألة الأُولى: في إمكان خلق عالم آخر
🔸المسألة الثانية: في صحة العدم على العالم
🔰 @ofogh_howzah
🎤 دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 01.mp3
10.81M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه اوّل
🔸المسألة الأُولى: في إمكان خلق عالم آخر
🔸المسألة الثانية: في صحة العدم على العالم
🔰 @ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر ژاپن 💠
👈 ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم، با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام زمان (عج)
از خدا بترسيد و تسليم ما باشيد،و امور خود را به ما واگذار كنيد،چون وظيفه ما است كه شما را بىنياز و
سیراب نماييم، همانطورى كه ورود شما بر چشمه معرفت به وسيله ما مىباشد.
📚 اكمالالدين/2/510
🔰 @ofogh_howzah
🔵 حیات حضرت ولىعصر عجلاللّهتعالىفرجهالشریف از نظر علمى چگونه توجیه مىشود؟
🔘 حضرت آیه الله جوادی آملی
🔸حیات طولانى امام زمان عجلاللّهتعالىفرجهالشریف برخلاف عادت است، نه بر خلاف علّیّت؛ یعنى بهطور عادى کسى نمىتواند، هزار یا ده هزار سال زندگى کند، اما به صورت غیرعادى (خرق عادت) این کار ممکن است.
🔸اگر بدانیم انسان چیست و چه کسى بدن او را اداره مىکند، اصلاً این پرسش براى ما مطرح نمىشود؛ براى مثال، براى عرفا و حکماى بزرگ، اصلاً چنین پرسشهایى مطرح نمىشود. بنده زمانى به دندانپزشک محترمى مراجعه کردم. او مىگفت: دندانهاى بعضى صد سال سالم مىماند و نمىپوسد، ولى اگر فولاد صد سال شب و روز کار کند، فرسوده مىشود، چون اگر فولاد و آهن فرسوده شود، دیگر چیزى جایگزین آن نمىشود، اما دندان انسان هر روز عوض مىشود و هر روز سلولهاى جدیدى جاى سلولهاى مرده و قدیمى را مىگیرد. با این توضیح، همه ذرات بدن در حرکت و تعویض است و روح آدمى همه حرکات این ذرات را تحت کنترل دارد. حال اگر روح انسان کاملى، بر خلاف عادت (نظم عادى)، بهترین سلولها را جایگزین کند و دقیقترین کنترلها را روى قسمتهاى مختلف بدن داشته باشد، یک انسان کامل مىتواند، میلیونها سال زنده بماند
🔸ملاى رومى طى مثالى مىگوید: اگر شما روز یا شبى در کنار نهر روانى که آب آن به آرامى در حرکت است، بنشینید و تصویر خورشید یا ماه را در آن ببینید، متوجه مىشوید که صدها عکس مىآید و مىرود و شما همچنان خیال مىکنید که ساعتها با عکس نخست روبهرو بودهاید، در حالى که آینهها و عکسهاى متعدد، هر لحظه مىآمدند و مىرفتند.
🔸بنابراین، اگر کسى روح و سلطه آن بر بدن خود را بشناسد، و سیلان، حرکات و تعویض ذرات بدن را تحت کنترل روح بداند و نیز کمى با حکمت و عرفان آشنا شود، این اشکال که چگونه یک انسان مىتواند یک یا دو میلیون سال یا بیشتر بماند، براى او مطرح نمىشود. اگر پیوند روح با خالق جهان هستى به اندازهاى بود که قدرت خاصى ما فوق قدرت افراد عادى یافت، مىتواند همانطور که بدن خود را مىگرداند، خارج از بدن خود را هم اداره کند، زیرا خارج از روح او هم حکم بدن او را دارد.
به هر حال، حیات حضرت ولىعصر عجلاللّهتعالىفرجهالشریف محال عادى است، نه محال عقلى
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
⚫️ سخنی با غرب باوران بیگانه
✅ ای غربزده ها !
ای اجنبی زده ها !
ای انسان های میان تهی !
ای انسان های بی محتوا !
به خود آئید، همه چیز خودتان را غربی نکنید.
📚صحیفه امام خمینی (ره) جلد ۸ صفحه ۵۶
🔰 @ofogh_howzah
Kashf Al-Morad 02.mp3
11.76M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه دوم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 15/6/1374 صفحه 249
🔸 المسألة الثالثة: في وقوع العدم وكيفيته
🔰 @ofogh_howzah
✳️دوره ۹ جلدی فرهنگنامه فاطمی به همت نشر هاجر منتشر شد.
📚 این فرهنگنامه در ۹ جلد چاپ شده که با بهره گیری از ۱۵۰۰ منبع فریقین، تمام ابعاد زندگی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را در دو بخش منظومه زندگی و رفتار فاطمی (شامل سیره عبادی و قرآنی، علمی، فرهنگی و هنری، سیره اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و…) و مجموعه گفتار و سخنان(تحلیل محتوا و شرحِ خطبهها، دعاها، وصایا، زیارات و تعقیبات، اشعار و…)، بررسی کرده و در نهایت شخصیت ایشان از منظر علما و اندیشمندان اهل سنت، خواص، مستشرقین و غربیان پی گرفته شده است.
👈گفتنی است: علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند از طریق پایگاه اطلاعرسانی سایت مرکز نشر هاجر به نشانی hajarpub.ir ، کتاب را با تخفیف ویژه چهل درصدی دریافت کنند.
🔰 @ofogh_howzah
📙 معرفی کتاب تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة
◽️ کتاب «تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة» از آثار روایی تفسیری مکتب تشیع است که به قلم توانای سیدشرفالدین استرآبادی نوشته شد. او در این اثر به تفسیر آیاتی که در شأن و منزلت اهلبیت علیهم السلام نازل شده، پرداخته است.
◽️ در تفسیر آیات مورد نظر، از روایاتی که از خود معصومین علیهم السلام ذیل هر آیه وارد شده، استفاده شد و مؤلف در برخی موارد توضیحاتی را برای روشن شدن معنای آیه و روایت میآورد. میتوان چنین گفت که نویسنده در صدد تفسیر آیات، بهوسیله روایات نیست، بلکه خواسته آیات را به کمک روایات تأویل نماید و البته در تأویل به معنای باطنی نظر دارد. به هر حال این کتاب از بهترین تألیفات در موضوع خود شمرده شد و علمای پس از او، از این کتاب بهره بردهاند.
◽️ استرآبادی در مقدمه کتاب چنین مینویسد: «از آنجا که آیات فراوانی از قرآن، در شأن و مدح اهلبیت علیهم السلام و نکوهش دشمنان آنها میباشد و نیز با توجه به وجود روایات فراوانی که از سوی خود معصومین علیهم السلام در تفسیر و معنای آیات وارد شده، لذا تصمیم گرفتم تا تمام آن روایات را در یکجا جمع نمایم؛ چراکه این روایات در کتابهای مختلف بهصورت پراکنده وجود دارد و دسترس طالبان را به آنها دشوار نموده است.
◽️ از خصوصیات «تأویل الآیات الظاهرة» یکی این است که مؤلف در نقل روایات از منابع صحیح خاصه و عامه استفاده کرده است. کنزالفوائد کراچکی، کشف الغمة اربلی و کتابهای علامه حلی و بیشتر از همه، تفسیر علیبن ماهیار از معاصرین ثقةالاسلام کلینی از منابع مورد استفاده استرآبادی بوده است.
◽️ مؤلف به منظور سهولت بازیابی مطالب، تفسیرش را به ترتیب سورههای قرآن قرار داده که از سوره فاتحه آغاز و به سوره اخلاص ختم میشود. از آنجا که مؤلف به تفسیر آیات خاصی از قرآن که در شأن معصومین علیهم السلام هستند، میپردازد، لذا نام برخی از سورهها در کتاب تفسیریاش نیامده است.
◽️ کتاب تأویل الآیات پس از نگارش مورد توجه و عنایت علمای شیعه قرار گرفته و بارها از سوی آنان، تلخیص، ترجمه و شرح شده است. شیخ علمبن سیفبن منصور نجفی، این کتاب را در سال 937 هجری خلاصه کرده و با نام جدید «جامع الفوائد و دافع المعاند» آن را منتشر نموده است
◽️ در حال حاضر شش نسخه از این کتاب در کتابخانه با ارزش آستان قدس رضوی موجود است. جامعه مدرسین قم این کتاب را در سال 1409ق و در یک جلد به چاپ رسانده که همراه با تحقیق آقای حسین استادولی نیز هست.
🔰 @ofogh_howzah
☸ آثار معنوی سبک زندگی عرفانی
🔘 گفتوگوی اختصاصی با حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان
✅ بررسی جریان تصوف و عرفانگرا، از زوایا و نگاههای مختلف باید صورت پذیرد تا بتوان نگرشی جامع بدان یافت، ابعاد پیدا و پنهانش را شناخت و در جهت مواجهه مؤثر با آن، گام برداشت. نگاه قشر روحانی و معلمان اخلاق، به جهت جایگاه اجتماعی و معنوی و نقش انکارناپذیر ایشان در هدایت افکار، در این باب، اهمیتی بسیار داشته و راهگشاست...
➕ متن کامل
yon.ir/y3WGN
🔰 @ofogh_howzah
🔴 یکی از شعارهای جریان صوفیه، دنیاگریزی و عدم مداخله در امور دنیوی است؛ آیا این مدعا در عمل نیز مراعات شده است؟
◼️ یکی از اقدامات مهم گنابادیها که آن را در زمان محمدرضا شاه هم انجام دادند، نفوذ در حوزه سیاست بوده است. آنها تربیتشدگان خود را به آسانی در بدنه حکومت وارد کردند. شاید باور این حقیقت، دشوار باشد، ولی اگر در این زمینه تحقیق کنید، به این نتیجه خواهید رسید. «نعمتالله نصیری» [از عناصر ساواک]، این جلاد بسیار خطرناک که مبارزان زیادی را در زندان به قتل رساند، به همراه پدرش از پیروان فرقه گنابادی بود. «منوچهر اقبال»، نخستوزیر شاه هم درویش گنابادی و اهل کاشمر بوده، پدرش نیز در همین فرقه عضویت داشته است. «احمد قوام»، هم هرچند به معنای واقعی کلمه، درویش نبود، اما بهخاطر حال و آرامشی که در خانقاه به او دست میداده، به این مکان، آمد و شد داشته است.
◼️ قبلاً به این موضوع اشاره کردهام و اکنون نیز بار دیگر تأکید میکنم که به نظر من، آنها حتی در بدنه آموزش و پرورش و برخی از دستگاهها نیز بهصورت پنهان یا پیدا نفوذ پیدا کرده و نیرو دارند. این رویکرد از زمان شاه در ایشان بودهاست. آنها تا درجه نخستوزیر، سران ارتش و بزرگان ساواک، نیرو داشتند و این خط را نبستند و هنوز هم ادامه دارد.
◼️ یکی دیگر از حوزههای نفوذ ایشان، رسانه است. اگر دقت کنید، در طول 30 سال اخیر، محتوای برخی رسانهها و حوزه کتابت به سمت متون عرفانی و تصوف گرایش یافته است، بهطوری که خیلی وقتها در نوشتهها و مجلات، متأسفانه شاهد انتشار محتوای عرفان التقاطی هستیم. کتاب «تاریخ تصوف»، اثر دکتر «قاسم غنی» یا کتابهای خود این فرقهها، مانند «پند صالح» و «صالحیه» (نور علیشاه ثانی)، در کنار آثار قدیمی همچون «نفحاتالانس»، «تذکرهالاولیا»، «اللمع فیالتصوف» مجموعهای از کتب ترویجی تصوف هستند...
yon.ir/y3WGN
🔰 @ofogh_howzah
❇️ حضرت ابوطالب علیه السلام شخصیت مظلوم تاریخ
🔘 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین مطهری
✅ حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت علیهم السلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، درباره ضرورت برگزاری همایش درباره حضرت ابوطالب علیه السلام و شبهاتی که در مورد ایشان مطرح میشود، گفتوگو کرده است که تقدیم خوانندگان فرهیخته هفتهنامه افق حوزه میگردد.
➕ متن کامل
yon.ir/yMo4A
🔰 @ofogh_howzah
🔴 شبهات و سؤالاتی را که درباره ایمان و اسلام حضرت ابوطالب علیه السلام مطرح شده است، چگونه پاسخ میدهید؟
◼️ شاید مهمترین عامل درباره ایجاد شبهات در مورد ایمان حضرت ابوطالب علیه السلام را این بدانیم که ایشان پدر امیرالمؤمنین علی علیه السلام است که اگر غیر از این بود و ابوطالب پدر امیرالمؤمنین نبود، این شبهات مطرح نمیشد. ابوسفیان کسی است که حتی در دوران بعداز رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیز از سخنان، کلمات و گفتارش بوی کفر به مشام میرسد و این مطلب کاملاً مشخص است. از کلمات ابوسفیان میتوانیم عدم ایمانش را برداشت کنیم. با این اوضاع و احوال کسانی که مدعی عدم اسلام ابوطالب هستند، چنین حرفی را درباره ابوسفیان نمیزنند. آنان میخواهند از جایگاه امیرالمؤمنین علیه السلام کاسته شود و در فکر کاستن جایگاه و پایگاه ایشان هستند؛ بههمین خاطر عدم ایمان حضرت ابوطالب علیه السلام را مطرح میکنند و اگر ضدیت با علی علیه السلام نبود، شاید این شبهه به این شکل مطرح نمیشد.
◼️ در عین حال اگر چه ممکن است، از طرق مختلف این شبهات پاسخ داده شود؛ اما به نظرم مهمترین و متقنترین راه برای پاسخگویی به شبهات پیرامون ایمان ابوطالب علیه السلام، مطالعات تاریخی است. بررسی گزارشهای تاریخی نشاندهنده ایمان ایشان است. تاریخ انسان را با واقعیات آشنا میکند و آنچه در خارج اتفاق افتاده، جز ایمان و اعتقاد او به اسلام و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چیز دیگری نیست. یکی از نمونهها شعر ابوطالب علیه السلام است که در منابع تاریخی ما منعکس شده، شعری که کاملاً گویای ایمان اوست...
yon.ir/yMo4A
🔰 @ofogh_howzah
❇️ دیدار آیت الله العظمی سبحانی و آیت الله سیدان در مشهد مقدس
👈 مشهد مقدس - تابستان 1397
🔰 @ofogh_howzah
✅همایش بررسی جایگاه اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی آِیت الله العظمی بروجردی برگزار می شود.
💠 زمان: دوشنبه 27 خرداد ساعت18
❇️مکان: خیابان انقلاب(چهار مردان) کوچه 6 پلاک 197 بیت آیت الله العظمی بروجردی
🔰 @ofogh_howzah
Kashf Al-Morad 03.mp3
13.76M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه سوم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 15/6/1374 صفحه 249
🔸 اثباتُ بقاء لا في محل يستلزم الترجيح من غير مرجح أو اجتماعَ النقيضين.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام علی علیهالسلام
💎 دینداران را نشانههایی است که با آنها شناخته میشوند: راستگویی، ادای امانت، وفای به عهد، بهجا آوردن صله رحم و ترحم بر ناتوانان
📚 بحارالانوار/75/49
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ از جمله اموری که عمده است در سلوک، حریت است، اعنی آزاد بودن از شوایب طبیعت و وساوس عادت و نوامیس عامه، چه سالک را هیچ سدی عظیمتر از این سه امر نیست. بعضی حکما اینها را رؤسای شیاطین نامیدهاند و هر قبیحی که از هر کسی سر میزند چون نیکو مینگری، به یکی از این سه امر منتهی میشود.
حکیم و عارف الهی ملا محسن فیض کاشانی (ره)
📚 زادالسالک «ده رساله»
🔰 @ofogh_howzah