❄️ سخن روز
🔷 دستورهای الهی را به جان بنوش؛ رضای او را ملازم باش، مکروهات را دوری گزین و از محرمات منزجر باش
🔷 عمرت را در تحصیل کمالات سپری کن و لحظههای زندگیات را در گردآوری فضیلتهای علمی و عروج از پستی نقصان به قله کمال و از فرودگاه جهل به اوج عرفان بهکار گیر. نیکیها را گسترش ده و برادرانت را در رسیدن به کمالات یاری کن، بدی را از برادران مؤمنت به نیکی سزا ده؛ نیکوکاران را با منت و آغوش باز بپذیر. با همتای پست رفاقت مکن و از معاشرت نادانان دوری کن.
علامه حلی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
♻️ فراخوان نخستین کنگره ملی شعر فاطمی علیها السلام
🔷 پرداخت شاعرانه به جایگاه حضرت فاطمه معصومهعلیها السلام بهعنوان دختر، خواهر و عمه امام معصوم علیها السلام، پرداخت شاعرانه به سیره و سلوک شخصی حضرت فاطمه معصومهعلیها السلام (کرامت، حجاب، عفاف، آزادگی، علمآموزی و...) و پرداخت شاعرانه به سیره و سلوک سیاسی اجتماعی حضرت فاطمه معصومه علیها السلام (هجرت جهادگونه از مدینه، ولایتپذیری و...) از جمله موضوعات کنگره شعر فاطمی است.
🔷 کنگره ملی شعر فاطمی در چهار بخش شعر کلاسیک (غزل، قصیده، مثنوی، رباعی، دوبیتی و...)، شعر نو (نیمایی، آزاد، هایکو، سهگانی و...)، شعر کودک و نوجوان و ترانه و سرود برگزار میگردد.
🔷 مقرارت شرکت در کنگره عبارتند از: ثبتنام و ارسال آثار در تارنمایkeramat.amfm.ir که محدودیتی از نظر سن و تعداد آثار برای شرکت کنندگان وجود ندارد، شرکت کنندگان میتوانند در تمام بخشهای جشنواره اشعار خود به زبان فارسی را ارسال کنند، اشعار برگزیده در کنگرههای دیگر وارد مرحله داوری نمیشوند، آثار ارسال بایستی در قالب یک فایل word با قلم نازنین و اندازه 14 بهصورت تایپ شده در تارنمای کنگره بارگذاری شود
🔰 @ofogh_howzah
📗 انتشار کتاب «فی ظلال القرآن» با ترجمه رهبر انقلاب
🔶 کتاب «فی ظلال القرآن» اثر سید قطب با ترجمه مقام معظم رهبری از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد.
🔶 سید قطب با ممارستی که با قرآن کریم داشت، به اسلوب قصهپردازی بسیار زیبا و شگرف این کتاب آسمانی پی برد و کتابی با عنوان «التصویر الفنی فی القرآن» را منتشر کرد که در آن با ارائه مثالهایی از آیات قرآن کریم، زیباییهای آنرا در برابر چشم مخاطب قرار داد. بعداز انتشار آن کتاب، به این فکر افتاد که با این هدف، کل قرآن را مورد بررسی قرار دهد و بر این اساس بود که کتاب «فی ظلال القرآن» را نگاشت.
🔶 آیتالله خامنهای در سال 48 (در سن 30 سالگی) ترجمه این اثر را آغاز میکنند و شایان ذکر است که مقداری از آنرا در زندانهای رژیم ستمشاهی انجام دادند. معظمله پساز اتمام ترجمه جلد نخست کتاب، باخبر میشوند که این کتاب از سوی مرحوم دکتر احمد آرام، در حال ترجمه است و لذا از ادامه ترجمه خودداری میکنند.
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه هفتم
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 07.mp3
12.12M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العضمی سبحانی
💠 جلسه هفتم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 06-09-1374 صفحه 282
المسألة الحادية عشرة: في وجوب التوبة
🔰 @ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️آیتالله مقتدایی: خودم را موظف به مطالعه افق حوزه میدانم
🔰 @ofogh_howzah
❇️حدیث روز
💠 چهار موقع مالک نفس خود باشید
امام صادق(علیه السلام)
مَنْ مَلَکَ نَفْسَهُ إذا رَغِبَ، وَ إذا رَهِبَ، وَ إذَااشْتَهى، وإذا غَضِبَ وَ إذا رَضِىَ، حَرَّمَ اللهُ جَسَدَهُ عَلَى النّارِ.
هر که در چهار موقع، مالک نفس خود باشد: هنگام رفاه و توسعه زندگى، هنگام سختى و تنگدستى، هنگام اشتهاء و آرزو و هنگام خشم و غضب؛ خداوند متعال بر جسم او، آتش را حرام مىگرداند.
📚 وسایلالشیعه/ج۱۵/ص۱۶۲/ح8
🔰 @ofogh_howzah
💠 سخن بزرگان
❇️ امام خمینی(قدس سره)
کدام افتخار بالاتر و والاتر از اینکه آمریکا با همه ادعاهایش و همه ساز و برگهای جنگی اش و آن همه دولتهای سرسپرده اش و به دست داشتن ثروتهای بی پایان ملتهای مظلوم عقب افتاده و در دست داشتن تمام رسانه های گروهی، در مقابل ملت غیور ایران و کشور حضرت بقیةالله ارواحنا لمقدمه الفداء آن چنان وامانده و رسوا شده است که نمی داند به که متوسل شود!
📚 وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی(قدس سره)
🔰 @ofogh_howzah
✅ حدیث روز
❇️ ️بهترین مسلمان از نظر امام صادق(علیه السلام)
ثَلَاثٌ هُنَّ مِنْ عَلَامَاتِ الْـمُؤْمِنِ: عِلْمُهُ بِاللهِ وَ مَنْ يُحِبُّ وَ مَنْ يُبْغِضُ.
اين سه چيز از علامتهاي مؤمن است: خداشناسي او، و چه کسي را دوست ميدارد و چه کسي را دشمن.
📚 بحارالانوار ، ج ١، ص ٢١٥
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ آیتالله حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی رحمه الله علیه
✅ عالم متقی مرحوم حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی از مفاخر علم و ادب و هنر اسلامی در سده سیزدهم هجری قمری به شمار می رود در سال 1170ق در شهر آران و بیدگل کاشان چشم به جهان گشود.
✅ ایشان از محضر استادان نامی چون میرزای قمی صاحب کتاب قوانین الاصول و ملا احمد نراقی کسب فیض نمود و به درجه اجتهاد نائل آمد. ملا عبدالعظیم در دوران تحصیل با سیدرشتی (سیدشفتی معروف) به مباحثه میپرداخت و در کنار تعلیم و تعلم، اوقات فراغت خود را با خوشنویسی میگذراند.
✅ حاجی ملا عبدالعظیم تربیت یافته مکتب میرزای قمی و مرحوم ملا احمد نراقی بود. وی علاوه بر زهد وارستگی، تواضع و فروتنی، عالمی تکلیفمدار و وظیفهشناس بود و رسالت عالمانه خود را در منطقه اردستان و زواره بهخوبی به سرانجام رساند. از ویژگیهای آن عالم وارسته هنر خوشنویسی بود که چندین جلد کلام الله مجید را با خط بسیار زیبای نسخ به نگارش در آورد و آنها را وقف کرد.
✅ این عالم فرزانه سرانجام پس از عمری بندگی خدا و تبلیغ و ترویج مبانی دینی، در سال 1250ق در سن 80 سالگی دارفانی را وداع گفته و به ملا اعلی پیوست. پیکر آن مرحوم چنانکه مشهور است در قبرستان علیبن جعفر در قم به خاک سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
❇️مروری بر واکنشهای مردمی در برابر توهین به روحانیت
از زمان قاجار تا 19 دی 1356
💠بخش اول
اهانت عینالدوله، نخستین جرقههای تزلزل قاجار
در سالهایی که بیکفایتی، وطنفروشی و فساد شاهان قاجار، بخشهای مهمی از ایران بزرگ را از خاک کشور جدا ساخته و فشارهای اقتصادی بر مردم روزافزون بود، عینالدوله داماد مظفرالدین شاه به صدارت عظما رسید و اختناق را به اوج رساند. او که دریافته بود مهمترین خطر بالقوه برای کیان قاجار جایگاه علما نزد مردم است، در همان اوان قدرتیابی، چهارده طلبه تهرانی را دستگیر کرد و ضمن ضرب و شتم در شهر گرداند و به نحو اهانتآمیزی به اردبیل تبعید کرد.
این اقدام عینالدوله آتشی زیر خاکستر برپا کرد که مرور روزها، عمق تأثیر مهلک آن را هویدا میسازد.
📚پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه هشتم
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 08.mp3
4.33M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه هشتم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 13-09-1374 صفحه 288
المسألة الثانية عشرة: في أقسام التوبة
🔰 @ofogh_howzah
حدیث روز
❇️ سه پیامد شوم دنیاطلبی از زبان امام صادق(علیه السلام)
يَقُولُ مَنْ تَعَلَّقَ قَلْبُهُ بِالدُّنْيَا تَعَلَّقَ مِنْهَا بِثَلَاثِ خِصَالٍ هَمٍّ لَا يَفْنَى وَ أَمَلٍ لَا يُدْرَكُ وَ رَجَاءٍ لَا يُنَالُ.
هر که به دنیا دل بندد، به سه پیامد شوم دچار می شود :
1.اندوهی که پایان ندارد
2.و آرزویی که به دست نمی آورد
3. و امیدی که به آن نمی رسد .
📚 خصال شیخ صدوق، ج1، ص88
🔰 @ofogh_howzah
💠 سخن بزرگان
❇️ شرح دنیا طلبی در کلام امام خمینی(قدس سره)
تمام فسادهایی که در بشریت پیدا شده است از اولی که بشریت تحقق پیدا کرده است تاکنون و تا آخر منشأش همین حب نفس است.از حب نفس است که حب به جاه حب به مقام حب به مال و حب به همه ی انگیزه های شهوانی پیدا می شود و انبیا اساس کارشان این بوده است که این حب نفس را تا آن مقدار که ممکن است سرکوب کنند و نفس ها را مهار کنند.
📚 صحیفه امام ج16ص160
🔰 @ofogh_howzah
❇️مروری بر واکنشهای مردمی در برابر توهین به روحانیت
از زمان قاجار تا 19 دی 1356
💠بخش دوم
سقوط مسیو نوز و تزلزل اقتدار حکومت
سقوط مسیو نوز و تزلزل اقتدار حکومت، نتیجه اهانت وی به روحانیت و تداوم آن توسط حکام محلی
مهاجرت صغری، ریشه در رفتار اهانتآمیز مسیو نوز بلژیکی و برکناری وی از سمتش داشت. این حادثه که از اهانت به روحانیون آغاز شد، به باور برخی از اندیشمندان کلید حرکت نهضت مشروطه است. «نوز فردی بلژیکی بود که برای اصلاح گمرک به ایران آمده بود. وی با استفاده از مقام خود، چنان بر اوضاع مسلط شده بود که بهدستور کسی توجه نداشت و عامل اجرای مقاصد روسها بود و چون حضور روحانیت در نهضت مشروطه غلبه داشت و روسها مخالف آن بودند، نوز بلژیکی را لباس روحانیت پوشاندند و از او در حال مسخرهای عکس گرفتند».(1)
انتشار این عکس در آستانه محرم سال 1322 قمری، موجی از تنفر را در بین مردم برانگیخت. در تهران، در بسیاری از منبرها گله و بدگویی از نوز میشد. آیتالله بهبهانی در بالای منبر و در مجلس درس، به تشریح این اقدام پرداخت. «طلاب علوم اطراف آقا را گرفته، بنای داد و فریاد را گذاردند که این لباس مذهبی ما است. اهانت به لباس مذهبی در هیچ مذهبی روا نیست. این رویداد بدبینی مردم را نسبت به حکومت برانگیخت.
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🔰 @ofogh_howzah
🌷امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست🌷
✨مراسم تشییع و تدفین دو شهید گمنام دفاع مقدس✨
📌تیپ ۸۳ امام جعفر صادق(علیه السلام)
همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(علیه السلام)
🕚شنبه ساعت ۱۱
📌قم میدان ارتش(ایران مرینوس) به سمت تیپ ۸۳ امام جعفر صادق(علیه السلام)
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام صادق علیه السلام
💎 إِنَّما خُلِّدَ أَهْلُ النّارِ فِی النّارِ لاِءَنَّ نِیّاتِهِمْ کانَتْ فِی الدُّنْیا أَنْ لَوْ خُلِّدُوا فیها، أَنْ یَعْصُوا اللّه َ أَبَدا، وَإِنَّما خُلِّدَ أَهْلُ الْجَنَّةِ فِی الْجَنَّةِ لاِءَنَّ نِیّاتِهِمْ کانَتْ فِی الدُّنْیا أَنْ لَوْ بَقُوا فیها أَنْ یُطیعُوا اللّه َ أَبَدا، فَبِالنِّیّاتِ خُلِّدَ هؤُلاءِ وَهؤُلاءِ.
💎 علّت این که اهل دوزخ همیشه در آتش خواهند بود، آن است که قصد و نیّت آنها این بود که اگر
همیشه در دنیا بودند، همواره خدا را معصیت کنند، و علّت این که اهل بهشت، همیشه در بهشت خواهند بود، آن است که قصد آنها این بود که اگر همیشه در دنیا باشند همواره خدا را اطاعت کنند، پس نیّتها است که موجب شده اهل بهشت در بهشت و اهل آتش در آتش جاویدان باشند.
📚 الکافی، ج۲، ص۸۵
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ آینده انقلاب اسلامی ایران، آیندهای است بسیار روشن، من شخصاً افق را بسیار روشن مییابم و در مقابل شایعهسازانی که مرتب اعلام خطر میکنند و مینویسند خطر نزدیک است و تیتر درشت آن را در روزنامهها چاپ میکنند، به شما اعلام میکنیم خطر اصلاً نزدیک نیست! این کسانی را که بهعنوان خطر به رخ شما میکشانند اینها برای انقلاب شما خطر نیستند... شک نکنید پیروزی از آن حزباللهیها است.
آیه الله شهید بهشتی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
💠 25 دستورالعمل برای ﭘﻮﻳﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍﻩ ﺳﻌﺎﺩﺕ از صادق آل محمد (علیهم السلام)
👈در كتاب "مجموعه شهيد اول (ره)" از امام صادق (ع) روايت شده است كه فرمودند:
1️⃣طلَبْتُ الْجَنَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِي السَّخَاءِ،
🍀 بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در بخشندگى و جوانمردى يافتم.
2️⃣.وَ طَلَبْتُ الْعَافِيَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الْعُزْلَةِ،
🍀 و تندرستى و رستگارى را جستجو نمودم، پس آن را در گوشهگيرى (مثبت و سازنده) يافتم.
3️⃣و طَلَبْتُ ثِقْلَ الْمِيزَانِ فَوَجَدْتُهُ فِي شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ،
🍀 و سنگينى ترازوى اعمال را جستجو نمودم، پس آن را در گواهى به يگانگى خدا تعالى و رسالت حضرت محمد (ص) يافتم.
4️⃣.وَ طَلَبْتُ السُّرْعَةَ فِي الدُّخُولِ إِلَى الْجَنَّةِ فَوَجَدْتُهَا فِي الْعَمَلِ لِلَّهِ تَعَالَى،
🍀 سرعت در ورد به بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در كار خالصانه براى خداى تعالى يافتم.
5️⃣و طَلَبْتُ حُبَّ الْمَوْتِ فَوَجَدْتُهُ فِي تَقْدِيمِ الْمَالِ لِوَجْهِ اللَّهِ،
🍀 و دوست داشتن مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پيش فرستادن ثروت (انفاق) براى خشنودى خداى تعالى يافتم.
6️⃣.وَ طَلَبْتُ حَلَاوَةَ الْعِبَادَةِ فَوَجَدْتُهَا فِي تَرْكِ الْمَعْصِيَةِ،
🍀 و شيرينى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترك گناه يافتم.
7️⃣.وَ طَلَبْتُ رِقَّةَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهَا فِي الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ،
🍀 و رقت (نرمى) قلب را جستجو نمودم، پس آن را در گرسنگى و تشنگى (روزه) يافتم.
8️⃣و طَلَبْتُ نُورَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِي التَّفَكُّرِ وَ الْبُكَاءِ،
🍀 و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در انديشيدن و گريستن يافتم.
9️⃣ و طَلَبْتُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ فَوَجَدْتُهُ فِي الصَّدَقَة،
🍀 و (آسانى) عبور بر صراط را جستجو نمودم، پس آن را در صدقه يافتم.
🔟.وَ طَلَبْتُ نُورَ الْوَجْهِ فَوَجَدْتُهُ فِي صَلَاةِ اللَّيْلِ،
🍀 و روشنى رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در نماز شب يافتم.
1️⃣1️⃣و طَلَبْتُ فَضْلَ الْجِهَادِ فَوَجَدْتُهُ فِي الْكَسْبِ لِلْعِيَالِ،
🍀 و فضيلت جهاد را جستجو نمودم، پس آن را در به دست آوردن هزينه زندگى زن و فرزند يافتم.
2️⃣1️⃣و طَلَبْتُ حُبَّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَجَدْتُهُ فِي بُغْضِ أَهْلِ الْمَعَاصِي،
🍀 و دوستى خداى تعالى را جستجو كردم، پس آن را در دشمنى با گنهكاران يافتم.
3️⃣1️⃣و طَلَبْتُ الرِّئَاسَةَ فَوَجَدْتُهَا فِيالنَّصِيحَةِ لِعِبَادِ اللَّهِ،
🍀 و سرورى و بزرگى را جستجو نمودم، پس آن را در خيرخواهى براى بندگان خدا يافتم.
4️⃣1️⃣و طَلَبْتُ فَرَاغَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِي قِلَّةِ الْمَالِ،
🍀 و آسايش قلب را جستجو نمودم، پس آن را در كمى ثروت يافتم.
5️⃣1️⃣.وَ طَلَبْتُ عَزَائِمَ الْأُمُورِ فَوَجَدْتُهَا فِي الصَّبْرِ،
🍀 و كارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شكيبايى يافتم.
6️⃣1️⃣.وَ طَلَبْتُ الشَّرَفَ فَوَجَدْتُهُ فِي الْعِلْمِ
🍀 و بلندى قدر و حسب را جستجو نمودم، پس آن را در دانش يافتم.
7️⃣1️⃣.وَ طَلَبْتُ الْعِبَادَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الْوَرَعِ،
🍀 و عبادت در جستجو نمودم، پس آن را در پرهيزكار يافتم .
8️⃣1️⃣. طَلَبْتُ الرَّاحَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الزُّهْدِ،
🍀 و آسايش را جستجو نمودم، پس آن را در پارسايى يافتم.
9️⃣1️⃣.وَ طَلَبْتُ الرِّفْعَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي التَّوَاضُعِ،
🍀 برترى و بزرگوارى را جستجو نمودم، پس آن را در فروتنى يافتم.
0️⃣2️⃣.وَ طَلَبْتُ الْعِزَّ فَوَجَدْتُهُ فِي الصِّدْقِ،
🍀 و عزت (ارجمندى) را جستجو نمودم، پس آن را در راستى و درستى يافتم.
1️⃣2️⃣.وَ طَلَبْتُ الذِّلَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الصَّوْمِ،
🍀 و نرمى و فروتنى را جستجو نمودم، پس آن را در روزه يافتم.
2️⃣2️⃣.وَ طَلَبْتُ الْغِنَى فَوَجَدْتُهُ فِي الْقَنَاعَة،
🍀 و توانگرى را جستجو نمودم، پس آن را در قناعت يافتم.
3️⃣2️⃣.وَ طَلَبْتُ الْأُنْسَ فَوَجَدْتُهُ فِي قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ،
🍀 و آرامش و همدمى را جستجو نمودم، پس آن را در خواندن قرآن يافتم.
4️⃣2️⃣و طَلَبْتُ صُحْبَةَ النَّاسِ فَوَجَدْتُهَا فِي حُسْنِ الْخُلُقِ،
🍀 و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخويى يافتم.
5️⃣2️⃣.وَ طَلَبْتُ رِضَى اللَّهِ فَوَجَدْتُهُ فِي بِرِّ الْوَالِدَيْن،
🍀 و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.
📚 منبع: مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج12، ص: 174
🔰 @ofogh_howzah