💠 #معرفی_کتاب
📘بانوان شیعه
🔹کتاب "بانوان شیعه" به قلم سعیده رحیمی اخیراً از سوی انتشارات کتاب جمکران منتشر و روانه بازار نشر شده است.
🔹نویسنده در این اثر پژوهشی کوشیده تا در سایه واکاوی شرایط فرهنگی و اجتماعی عصر دوم امامت، از جلوههای نقشآفرینی بانوان شیعه در صحنه اجتماع و تأثیرهای فرهنگی آنان پرده بردارد و ضمن ارائه الگویی درست از حضور اجتماعی، فرهنگی و سیاسی زنان، ابعاد گوناگون نقش خطیر این بانوان را در پایایی مکتب تشیّع اثناعشری نشان دهد و بگوید در متن فرهنگی-سیاسی قرنهای دوم و سوم، بانوان شیعه و بهویژه بانوان نزدیک به خاندان امامت، چگونه در سایه همکاری با امامان معصوم (ع) به منزلت اجتماعی شایستهای دست یافتند.
🔹در این کتاب دهها نفر از بانوان نمونه و برتر عالم شیعه معرفی شدهاند بانوانی مانند سیده نفیسه و حکیمه دختر امام جواد (ع) بانو اماحمد و حضرت معصومه و کنیزانی مانند سعیده، حسنیه، حمیدةالمصفا و حدیث و دیگرانی که در سایه تعامل با ائمه (ع) و حمایت و هدایت آن سرچشمههای نور بالیدهاند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 باز نشر | ویژه نامه هوش مصنوعی
👈 ویژه نامه هوش مصنوعی و کابردهای آن در علوم اسلامی از سوی هفته نامه افق حوزه منتشر شد.
📰 عناوین مهم:
🔸کابردهای هوش مصنوعی در علوم انسانی
🔸دستاوردهای اولیه هوش مصنوعی در حوزه دین
🔸سامانه های هوشمند پیشنهادی
#ویژه_نامه
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
هوش مصنوعی و علوم اسلامی.pdf
8.47M
🌐 ویژه نامه«هوش مصنوعی» از سوی هفته نامه افق حوزه منتشر شد.
#ویژه_نامه
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
🎤 #گفت_و_گو |اگر فدک متعلق به حضرت زهرا(س) بود چرا غصب شد؟
🔻گفت و گو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن جواهری عضو هیأت علمی گروه قرآنپژوهی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹فدک، یک سرزمین و منطقه وسیعی بود که خود شامل دهها روستا میشد و تقریباً در ۱۶۰ کیلومتری مدینه بود. فدک در سال ۷ هجری در جریان جنگ خیبر در اختیار پیامبر(ص) قرار گرفت و ملک شخصی حضرت بود (آیات ۶ و۷ سوره حشر)؛ وقتی در اواخر سال ۷ هجری آیه ۲۶ سوره نساء نازل شد، پیامبر(ص)، حضرت فاطمه(س) را خواست و به او فرمود: بهخواست خدا، فدک از آن توست و امور فدک را به او واگذار کرد. حدود سه سال حضرت فاطمه(س) و کارگزار او باغ را اداره میکردند؛ البته این را هم باید اضافه کنم که چیزی از عوائد فراوان فدک در زندگی نیاورد؛ بلکه در خدمت دین و مسلمانان خرج میشد و به فقرا داده میشد. طبیعتاً اگر فدک از حضرت امیر(ع) گرفته میشد، پشتوانه مالی آنحضرت قطع میشد؛ البته آنها تلاش کردند، راههای دیگر درآمد مانند خمس و زکات را هم سد کنند و اجازه نمیدادند، این منابع هم در اختیار حضرت قرار گیرد که بتواند، هزینه کند؛ بسیاری از مردم در آن زمان تازه مسلمان شده بودند؛ لذا امام از عوائد فدک میتوانست، به آنها کمک کند و مردم بهطور طبیعی جذب آنحضرت میشدند. تحریم اقتصادی شدید و گرفتن فدک میتوانست، ضربه سنگینی بهشمار رود.
👈مشروح گفت و گو
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
افق حوزه
📁 #پرونده | علمای شیعه، پرچمدار مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی 🔻آیتالله العظمی سید محمدهادی میلا
📁 #پرونده | علمای شیعه، پرچمدار مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی
🔻آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی(ره)
🔹دولت غاصب صهیونیستی، در آتیه، کانون مفاسد بزرگ برای مسلمین جهان خواهد بود
🔹آیتالله سیدابوالقاسم کاشانی(ره) از جمله علمایی است که مخالفت سرسختانهای با موجودیت رژیم صهیونیستی داشت. او که بهواسطه مبارزاتش با انگلیس برای دول استعماری چهرهای شناخته شده بود، سابقهای دیرین در مبارزه با دول استعماری و ظالم در کارنامه داشت. وی در دوره نهضت ملی کردن صنعت نفت ایران نیز، در برابر انگلیس ایستاد و بهعنوان رهبر مذهبی نهضت، به این مبارزه ادامه داد.
🔹 در ۱۱ دی ۱۳۲۶، آیتالله کاشانی با صدور اعلامیهای، به اعلان موجودیت اسرائیل واکنش نشان داد و نسبت به تولد این رژیم غاصب، به ملل مسلمان هشدار داد. در این اعلامیه آمده بود:
بسمالله الرحمن الرحیم
پس از جنگ جهانسوز دوم، گمان میرفت، دول بزرگ عالم از آن همه فجایع و آن همه اتلاف نفوس اموال و خرابیها و بیچارگیهای بشری که سالهای دراز جبرانپذیر نیست، پند و عبرت گرفته ....
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: إنَّ اللَّهَ أجَلُّ وأَعظَمُ مِن أن يَترُكَ الأَرضَ بِغَيرِ إمامٍ عادِلٍ .
🔹خداوند، جليلتر و بزرگتر از آن است كه زمين را بدون امامى عادل رها كند.
📚الکافی ج ١ ص ١٧٨ ح ٦
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #سخن_بزرگان
🔻 آیةاللّه میرزا احمد آشتیانى قدسسره
🔸هادى و راهنماى حقیقى که تو را به کعبه مقصود دلالت کند و به سر منزل حقیقت رساند جز ولىعصر علیهالسلام کس دیگر نیست.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🔰 آیا اندوهگین بودن یا گریه در فراق امام زمان (عج) و تنهایی و محنتهای آن حضرت ثواب دارد؟
✍️ پاسخ: براساس روایات متعدد و متواتر، گریه برای مصائب و مظلومیت امامان (ع)، بویژه امام حسین (ع)، پاداشهای فراوانی دارد و تنهایی امام زمان (عج) نیز یکی از این مصیبتها است:
🔸 امام صادق (ع) فرمود: «هرکس از [مصائب] ما یاد کند یا در حضور او از [مصائب] ما یاد شود و به اندازه بال پشهاى اشک از چشمانش خارج شود، خداوند، گناهان او را میآمرزد، اگرچه بیشتر از کف دریا باشد».
🔹 «هرکس به خاطر ما، براى خونى که از ما ریخته شده یا حقّى که از ما گرفته شده، یا هتک حرمتى که به ما یا به یکى از شیعیان ما شده است، قطره اشکى از چشمش جارى شود، خداوند متعال به سبب آن، او را روزگارى دراز در بهشت جاى میدهد».
🔸 اندوهگین بودن در فراق امام مهدى (عج)، ندبه و اظهار شوق به لقاى او از ویژگیهای منتظران عاشقپیشه است.
🔹 امام حسن عسکرى (ع) فرمود: «شیعیان ما در یک اندوه دائم به سر میبرند تا فرزندم -که پیامبر نوید ظهورش را داده است- ظاهر شود».
🔸 همچنین در دعاى ندبه آمده است: «لَیْتَ شِعْرِی، أَیْنَ اسْتَقَرَّتْ بِکَ النَّوَى، بَلْ أَیُّ أَرْضٍ تُقِلُّکَ أَوْ ثَرَى أَ بِرَضْوَى أَوْ غَیْرِهَا مِنْ ذِی طُوَى»؛ اى کاش میدانستم در چه جایى منزل گرفتهاى و چه سرزمین و مکان تو را در بر گرفته است، آیا در کوه رضوى هستى و یا در جاى دیگر و یا در ذیطوى هستى.
🔹 و نیز در فرازی دیگر میخوانیم: «فَعَلَى الْأَطَائِبِ مِنْ أَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ وَ عَلِیٍّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِمَا وَ آلِهِمَا، فَلْیَبْکِ الْبَاکُون» پس برای پاکیزگان از خاندان پیامبر (ص) و علی (ع) که درود خدا بر آن دو و خاندانشان باد، گریهکنندگان باید بگریند.
🔸 در دعای ندبه و در ادامه به موضوع انتظار فرج پرداخته شده و طبیعتاً آن را نیز شایسته اشک و اندوه میداند.
🔹 به هر حال و با توجّه به اینگونه روایات، گریه کردن در فراق و تنهایی امام زمان (عج)، دلیل معرفت و نشانه محبّت قلبى است که بخشى از ایمان، بلکه نزد اهل یقین، «حقیقت» آن است و قطعاً ثواب دارد. معرفت و محبّت، صاحب ایمان را بر گریستن در فراق حضرتشان و محنتها و اندوههایى که بر آنحضرت وارد میشود، بر میانگیزد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسن عسکری علیه السلام: إنَّ الوُصولَ إلَى اللّٰهِ تَعالیٰ سَفَرٌ لايُدرَكُ إلّا بِامتِطاءِ اللَّيلِ.
🔹رسيدن به خداوند متعال [و دیدار قلبی او، نیازمند] سفرى است كه جز با نشستن بر مَركب شب، میسور نشود.
📚 بحار الأنوار: ج۷۸ ص۳۸۰ ح۴ نقلاً
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹«دعا كردن، برای انسان چه مشكل داشته باشد، چه مشكل نداشته باشد، نافع است. اگر مشكل نداشته باشد، دعا دفع مشكل ميكند، نمیگذارد، حادثه تلخی به وجود بيايد و اگر ـ خدای ناكرده ـ مشكلی داشت، رفع مشكل ميكند، نميگذارد، اين مشكل بماند؛ يا دفعاً يا رفعاً دعا نافع است.»
درس اخلاق ٩٣/٩/۶
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📰 پیشخوان روزنامههای کشور - شنبه 18 آذر 1402
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
👈 جنبش ضداستکباری و آرمانخواه
🗓 تاریخچه، جایگاه و مسئولیتهای مهم حرکت دانشجویی از منظر رهبر انقلاب
✏️ حضرت آیتالله خامنهای نسبت به مسألهی تأثیر حرکت و نقشآفرینی دانشجویان در مسائل جامعه که از فعالیتها و مبارزات در دوران پیش از انقلاب آغاز شده همواره نگاه خوشبینانه داشتهاند و برای تداوم آن در حرکت انقلابی ملت ایران نکاتی بیان کردهاند. رسانه KHAMENEI.IR در این گزیده بیانات، ابعاد مسألهی جنبش دانشجویی و مهمترین توصیههای رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در سالیان اخیر را بازخوانی میکند.
🔹 ۱) ریشه و خاستگاه تاریخی جنبش دانشجویی در ایران
🔹 ضد استکبار، ضد استبداد و عدالتخواه
✏️ جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخ ثبت شده و شناخته شدهی خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و بشدت عدالتخواه بوده است. این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول است تا امروز. اگر کسی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست... جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشور ما لااقل اینجور است که ضد استکباری، ضد سلطه، ضد دیکتاتوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شدهی این حرکت، همین ۱۶ آذر است. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
🔹 مختصات قیام ۱۶ آذر ۳۲
✏️ ۱۶ آذر در سال ۳۲ که در آن سه نفر دانشجو به خاک و خون غلتیدند، تقریباً چهار ماه بعد از ۲۸ مرداد اتفاق افتاده؛ یعنی بعد از کودتای ۲۸ مرداد و آن اختناق عجیب - سرکوب عجیب همهی نیروها و سکوت همه - ناگهان به وسیلهی دانشجویان در دانشگاه تهران یک انفجار در فضا و در محیط به وجود میآید. چرا؟ چون نیکسون که آن وقت معاون رئیس جمهور آمریکا بود، آمد ایران. به عنوان اعتراض به آمریکا، به عنوان اعتراض به نیکسون که عامل کودتای ۲۸ مرداد بودند، این دانشجوها در محیط دانشگاه اعتصاب و تظاهرات میکنند، که البته با سرکوب مواجه میشوند و سه نفرشان هم کشته میشوند. حالا ۱۶ آذر در همهی سالها، با این مختصات باید شناخته شود. ۱۳۸۷/۰۹/۲۴
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
✍️ #یادداشت | حقیقت فـاطمه(س) را بشناسیم
🔻آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی
🔹امام صادق(ع) از پدران بزرگوارش و از امیرالمؤمنین(ع) و آنحضرت هم، از رسولخدا(ص) نقل میکنند که حضرت فرمود: «خلق نور فاطمة(س) قبل أن تخلق الأرض والسماء» (معانیالاخبار، ج۲، ص۴۱۹)؛ یعنی نور زهرای مرضیه(س) قبل از آفرینش آسمان و زمین، خلق شده است.
🔹واقعاً این تعبیر شگفت که اگر نور فاطمه نبود، نه آسمانی بود و نه زمین و نه إنسی و نه جنی، به چه معناست؟! هرچه انسان اندیشه و تأمل کند، نمیتواند معنای آن را بفهمد. واقع مسئله این است، روایاتی که در مورد فاطمه زهرا(س) وارد شده، اگر سالها دروس خارج اجتهادی پیرامون این روایات گذاشته شود، بحث به انتها نخواهد رسید. ما باید در کنار اینکه به دنبال مصائب حضرت زهرا(س) هستیم و بر آن اشک میریزیم، در پی فهم فضائل آن حضرت نیز باشیم.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🔰#اطلاعیه | تلویزیون اینترنتی حوزههای علمیه تقدیم میکند:
♨️ پخش زنده سلسله نشست های دانش افزایی معاونت پژوهش حوزههای علمیه به مناسبت هفته پژوهش با موضوع: ضرورت تقویت اندیشکدهها و کارکردهای آن
🎙ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمـی حاجی
⏰ زمان: امروز شنبه 1402/9/18 از ساعت 10:30 الی 11:45
🔻آدرس پخش:
🌐livehowzeh.ir/tv
🖥 تلویزیون اینترنتی حوزه
🆔 eitaa.com/joinchat/2535194783C1b4125c537
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 باید در اقتصاد مجتهد داشته باشیم/ مؤمن حق ندارد آبروی خودش را بریزد و ذلیل کند
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت امیر المومنین(ع) می فرماید «وَ وَسِعَتْهُ السُّنَّةُ، وَ لَمْ ینْسَبْ إلَی الْبِدْعَةِ»؛ در هر کاری که می خواهیم انجام بدهیم، می توانیم دو اجتهاد داشته باشیم: یک اجتهاد فقه و اصولی که رایج است، یک اجتهاد نوآوری است در جایی که نبود، این بدعت نیست! این سنت است. یک کسی جامعه شناس، اقتصاددان، راهنما و یا مبتکر خوبی است؛ او می تواند کار خوب در مملکت بکند و نوآوری داشته باشد، «مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً کَانَ لَهُ أَجْرُهَا ...» این است. بعضی از کارها بود که بزرگان قبلی ما سنت گذاشتند، فرمود این کار را بکنید، چرا در اقتصاد مجتهد نیستید؟! اینکه ما یک نوآوری داشته باشیم که مشکل ما را حل کند، اگر یک روش و سنت خوبی در کشورداری، در اداره مملکت، در حفظ ارزانی و اقتصاد داشته باشیم، اینها نعمت خوبی است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir