افق تمدنی اسلام
از جمله کتاب هایی که امروز رونمایی شد،
کتاب تحلیل تاریخی اندیشه اجتهادی اصحاب ائمه(ع) از قلم اینجانب بود.
باتشکر از اساتید بزرگواری که در تدوین و انتشار اثر نقش قابل توجهی داشته اند از جمله استاد جناب دکتر صفری فروشانی(استاد راهنما)؛ جناب دکتر مطهری و جناب دکتر مصطفی صادقی کاشانی ادام الله عزهم.
افق تمدنی اسلام
معرفی کتاب اندیشه اجتهادی اصحاب ائمه ع_1.m4a
10.65M
نکاتی در معرفی کتاب تحلیل تاریخی اندیشه اجتهادی اصحاب ائمه ع که امروز در نشست مطرح شد.
چالش ابلیس
در قرآن کریم آمده است که ابلیس، پس از فرمان سجده بر آدم، دچار خشم و تکبر شد. او خطاب به خداوند گفت: "اگر به من فرصت دهی، تمامی فرزندان آدم را گمراه خواهم کرد." سپس با چالشی گستاخانه افزود: "وَلا تَجِدُ أَکْثَرَهُمْ شَاکِرِينَ" (و بیشتر آنان را سپاسگزار نخواهی یافت.) (اعراف: 17)
انسان در دریای بیکران نعمتهای الهی غوطهور است، اما چرا با وجود این همه الطاف، قدردان نیست و به ناشکری میگراید؟ راز این مسئله را میتوان در رفتار و شخصیت خود ابلیس جستوجو کرد.
قرآن کریم تصریح میکند که ابلیس از طایفه جن بود (کهف: 50). خداوند جنها را از نیستی به هستی آورد، آنان را از نعمت آزادی بهرهمند ساخت، به آنان قدرت اختیار عطا کرد، عمر طولانی بخشید و تمام وسایل لازم برای زندگی را در اختیارشان گذاشت.
اما با وجود این همه الطاف، چرا ابلیس به ناسپاسی روی آورد؟
پاسخ این پرسش در روحیه شکایتجویی او نهفته است. حس اعتراض و گلایه چنان بر ذهنش سایه افکند که تمامی نعمتهای الهی را از یاد برد. او یک ناملایمتی را، که از نگاه خودش ناعادلانه بود، چنان بزرگ کرد که در نظرش چیزی جز همان احساس شکایت برجسته نماند.
روش ابلیس این است که در انسان حس شکایت را تقویت کند، تا جایی که فرد یک ناملایمتی را چنان بزرگ جلوه دهد که تمام خوبیهای دیگر را نادیده بگیرد. شیطان، ذهن انسان را به یک تجربه تلخ مشغول میسازد، تا او در میان انبوه نعمتها، فقط آنچه را که مطابق میلش نیست ببیند و در نتیجه، به ناسپاسی گرفتار شود.
هرکس که در درون خود احساس ناشکری مییابد، باید بداند که در دام ابلیس افتاده است. چنین فردی باید بیدرنگ توبه کند، نگاه خود را اصلاح نماید وگرنه در معرض عذاب الهی قرار خواهد گرفت.
📖 منبع: الرساله، ژانویه 2009 | مولانا وحیدالدین خان
🔰 ترجمه و تهیه کننده: کانال افق تمدنی اسلام
@ofoqetamadon