معلم بود...
تا نشستم کنارش پرسید : شنیدم ساکن قم شدی ؟
_بله!
_(کمی با شوخی ) رفتی کنار آخوند ها !
_آره ، گردش روزگار ادمو میبره جاهایی که فکرش رو نمیکنه .
_(با طعنه ) اخوندها چرا با مملکت اینطور کردن ؟؟
_چطور؟
_تورم ، گرانی وضعیت معیشت مردم واقعا مردم در سختی هستند ... .
_(کمی جدی تر) گفتم شماها که دانشگاهی هستید کردید ، یا آنها که معمم اند و حوزوی ؟
_...کار دست اخوندهاست ما چکاره ایم ؟
_... سیاست ها با برنامه ریزی دانشگاهی ها اتفاق می افتد یا حوزوی ها؟ ... مگر تا حالا وزیر اقتصاد معمم داشته ایم ؟ ... مگر حوزه کارشناس اقتصاد تربیت میکند؟مگر آن حجت الاسلام دکتر مدرک کارشناسی اش را از حوزه میگیرد یا دانشگاه ؟
_ پس اخوندها چکاره اند ؟
_ هیچی ، کلا دو تا کار دارند ، یک ماشین امضا زن طرح و ایده های شما هستند و دومی نقش فحش خور برای همان ایده های شما ، که کسی به گوشه کت و شلوارش بر نخورد !
_... خب پس مشکل از چیه باید چیکار کرد ، چرا اینهمه ، تبعیض و نابرابری وجود داره ، چرا یه عده انقدر دارن و یک عده سر تو سطل زباله میکنند ؟
_ مشکل از سرمایه داریه ... !
_ مگر بدون سرمایه میشود بلاخره باید سرمایه باشد تا تولید و ... راه بیفته ؟!
_ منظور از سرمایه داری مفهوم محوری تمدن مدرن است که در ساختار ها ، نظامات ، حتی اون اموزش و پرورشی که شما تدریس میکنید تا معماری و شهرسازی تا اقتصاد و صنعت و تولید و ... خودش را حاکم کرده و باعث نابرابری و انباشت ثروت در دست عده ای میشود .
_ ( فهم موضع من سخت شد ظاهراً) صوت زنان کنار می کشد از بحث تا عدم فهم نمایان نشود !!
بگذریم ...😔
پا نوشت : به فهم یک تحصیل کرده در جمهوری اسلامی از مفهوم سرمایه داری نگاه کنید همینقدر مضحک ...
در حالی که انقلاب اسلامی علیه کلیشه های جهان مدرن پا به میدان گذاشه و ادعای تمدن دارد ، در حالی که صدا و سیمای ان چندین سال است اعتراضات فرانسوی ها را نمایش میدهد که علیه سرمایه داری شعار میدهند تا جنبش ۹۹درصدی ها در آمریکا و ... ، اما مردم ما با هیچگونه ادبیات سرمایه داری آشنا نیستند ، حتی به اندازه مردم فرانسه ...
نمیخوام گردن کسی بیندازم اما همه در رقم خوردن این وضعیت مقصریم ، تا زمانیکه چالش های تمدن مدرن غربی و ظلم های ان تفهیم نشود ، حکومت اسلامی و مبارزه انقلاب در اذهان بی معنی و شعار سیاسی بیش به نظر نمیرسد ، و تمام کاسه کوزه ها سر جمهوری اسلامی خواهد شکست.
✍️ مهدی اخلاقی
@roeyaomat
هدایت شده از دولت قوی
✅ مهمترين امتحان معاصرِ بشر است كه بشر عقلانيت خودش را تسليم به وحي بكند.
🔅حضرت آیتالله میرباقری
🔸اينكه ما بياييم دانشهاي ديگر را مطالعه كنيم، اصلاح كنيم؛ يعني چي بخواهيم اصلاح كنيم؟ با چه روشي اصلاح ميكنيد؟ بخوانيد كتب غربيها را، غير اسلاميهايش را حذف كنيد! جامعهشناسي را اين طوري ميشود اسلامي كرد؟! يا بايد از بنياد، پارادايمهاي جامعهشناسي را و بعد «روش تحقيق» در جامعه شناسي را طراحي كنيم؛ مبتني بر اين پارادايمها و آن روش تحقيق، تحقيقات شكل بگيرد، جامعه شناسي اسلامي توليد ميشود. كاري كه غرب كرده، شما اسلامياش را بايد انجام بدهيد. پس اينكه بخوانيم و اصلاح كنيم، چيزي از درونش درنميآيد.
🔸اينكه يك علم انضمامي اضافه كنيم؛ همين علوم خوباند، بياييد يك علمي بهش اضافه كنيد كه مبادي و غايات را هم بيان بكند. باران كه ميآيد، بگويد علت غايي و فاعلياش چيست. بيماريها را علت فاعلي و غايياش را هم بگويد. اين هم علم ديني درست نميكند. اينكه ما بياييم فلسفههاي مضاف طراحي بكنيم، اين به نسبتي علم را ديني ميكند. به نسبتي كه فلسفه ما به دين منتسب است، به همان نسبت كه اين فلسفه باز در علم جاري ميشود، علم، ارزش اسلامي پيدا ميكند ولي كافي نيست.
🔸براي اينكه منظومه هماهنگِ عقلانيت بشر كه مهمترين امتحان معاصرِ بشر است كه بشر عقلانيت خودش را تسليم به وحي بكند؛ نه حسش را، تعقل خودش را؛ نه اينكه بگويد عقل دارم ميفهمم؛ بعد از اينكه فهميدم، در عمل حالا يا بندگي ميكنم يا نميكنم. نه. خود قوه تعقل، مثل چشم است. آقا! چشم، مناسك بندگي دارد ديگر، حلال و حرام دارد. خود عقل نیز، حلال و حرام دارد. حلال و حرامِ تعقل، در «روش تحقيق»اش است. عنايت فرموديد. تعبد در عقلانيت، تقواي در تعقل، غير تقواي در علم است. آقا! نماز شب ميخواند، خيلي آدم خوبي است ولي وقتي تعقل ميكند، به روش غربي تعقل ميكند؛ تعقلش اسلامي نيست. اينكه اين تعقل هم بياييم تركيب كنيم با معارف اسلامي، باز اسلامي نميشود. عرض كردم حتي اگر روش تعقل شما اسلامي نبود، موضوع تعقلتان دين باشد، اسلامي نيست، حرام است، تحريف دين است. موضوع تعقل، قرآن هست! بيست سال روي قرآن كار كرده اما با روشي كه روش تأويل است. يك كتاب نوشته، همهاش تأويل قرآن است، تأويل به رأي است. عنايت ميكنيد. جريان تقوا در تعقل، اين معناي تعبد است.
🔸 تعبد هم بايد قاعدهمند بشود، يعني از عقلانيت عبور كند. عقل بگويد قواعد بندگي در تحقيق چيست، آن هم تحقيقات شبكهاي اجتماعي. كهكشان عقلانيت اجتماعي را ميخواهد تسليم به شرع كند، نوراني كند؛ خب اين پيدا است خيلي دقتي كه ميبرد، بيش از اين حرفها است. شما ميخواهيد چكار كنيد تا بگويم چقدر دقت كنيد. اينكه گاهي ما را متهم ميكنند كه چقدر عميق ميكنيد كار را در فرهنگستان، بحث اين است كه چكار ميخواهيد كنيد؟ اگر ميخواهيد دانش غربي را تركيب كنيد با فقه ديني؛ اين، كار آساني است. تركيبسازي، خيلي كار سختي نيست. اگر ميخواهيد الگوها و مدلها را اسلاميزه بكنيد، اين كاري ندارد كه. اين اينقدر عميق نميخواهد تأمل كنيد. حتي اگر ميخواهيد فلسفههاي مضاف توليد كنيد، باز هم اين قدر زحمت ندارد. ولي اگر ميخواهيد منظومه عقلانيت بشر را تسليم كنيد، خب بايد اول روش تسليم شدنش را پيدا كنيد. براي اينكه روش تسليم شدنش را پيدا كنيد، فلسفه روش بايد پيدا كنيد. اصول بنيادي روش تحقيق كه آن اصول بنيادي، روش تحقيق را مبتني بر تعبد به شما ميدهد. ميگويد چگونه مبتني بر تعبد، منظومه روش تحقيقت را ايجاد بكن. و بعد هم بايد طراحي مديريت شبكه تحقيقات بكنيد. آن چيزي است كه فرهنگستان دنبال كرده. البته محصولاتي هم داشته. در حوزه مديريت هم فيالجمله اين به كار گرفته شده.
📕سخنرانی تمدن اسلامي و جنبش نرم افزاري
📆١٣٨٧/٠۵/١۵
#امتحان_بشر
#تسلیمشدن_عقل_به_وحی
#فلسفه_روش
#روش_تحقیق
#مناسک_عقل_و_تعقّل
#وحی
#عقل
#تجربه
#استحاله
#فرهنگستان_علوم_اسلامی_قم
#مدیریت_شبکه_تحقیقات
🆔@Asre_jadid_57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی زیبا از حاج مهدی رسولی
با چاه بگو محرم رازت منم ...
@roeyaomat
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ مهمترین حاجت ماه مبارک رمضان، جدا شدن از اصحاب نار و اصحاب اولیای طاغوت است.
⚡️ #شب_قدر شب رسیدن به امام است.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
🎥 محتوای دوره مقدماتی (اجمالی) آشنایی با زیستشهرهای نوین مولد منتشر شد 🎉
💎 الگویی همافزا در حل مشکلات سکونت، اشتغال، جمعیت و سبک زندگی
0⃣ مقدمه: آشنایی با فهرست مباحث دوره
https://www.aparat.com/v/r5Cyj
1⃣ قسمت اول: ارتباط فرهنگ و فضا، جهتداری ساختارهای اجتماعی
https://www.aparat.com/v/rAp8l
2⃣ قسمت دوم: از نظریه اجتماعی تا فضای اجتماعی
https://www.aparat.com/v/feEnu
3⃣ قسمت سوم: معرفی منتخبی از تجربههای جهانی
https://www.aparat.com/v/deXrp
4⃣ قسمت چهارم: طرح پیشنهادی
https://www.aparat.com/v/p4KXk
5⃣ قسمت پنجم: امکانسنجی و ارزیابی
https://www.aparat.com/v/euVXi
6⃣ و 7⃣ قسمتهای ششم و هفتم: مروری بر برخی نمونههای ایرانی و بسترها و ظرفیتهای قانونی
https://www.aparat.com/v/uLXUn
8⃣ قسمت هشتم: مثالهایی از نظامات اجتماعی جایگزین
https://www.aparat.com/v/1nvNa
9⃣ قسمت نهم: نظام تولید، توزیع و مصرف تراز انقلاب اسلامی
https://www.aparat.com/v/ordUZ
🔟 پیوست: روایت رهایی از اغلال
https://www.aparat.com/v/28qx4
✅ شبکه یاریگران پیشرفت ایران
https://eitaa.com/shipaa
هدایت شده از زیست شهر نوین مولّد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کشاورزی_معیشتی در خانه های وسیع زیست شهر یکی از جذاب ترین بخش های این خانه هاست😍
@zistshahr
هدایت شده از احمد نبویان
⛔️ آنچه شما نباید بدانید!!!
▪️این تصاویر و هزاران تصاویر مشابه آن، روایتگر گوشهای از وضعیت اسفبار #بی_خانمان ها در شهرهای مختلف آمریکاست!
▪️معضلی که شما مشابه آن را در ایران تقریباً هیچکجا نمیبینید، اما در آمریکا به صورت یک امر کاملا متداول در آمده است. برای یک آمریکایی بسیار عادی است که فردای یک شب برفی از خانه خود بیرون بیاید و ببیند که چند نفر از جمع هزاران بیخانمان شهر، از سرما یخزده و در کنار خیابانها جان دادهاند.
▪️وضعیتی که تایمز لندن از آن با عناوین «کابوس آمریکایی»، «بحران بیخانمانی» و «شهرهای چادری(کنایه از کمپهای بیخانمانهای چادرخواب)» یاد میکند و زندگی مردی را روایت میکند که در سانفرانسیسکو روزانه دو شیفت و در هفته مجموعاً ۸۰ ساعت کار میکند (تقریباً ۲ برابر ساعات کار یک کارمند در ایران) و ماهانه ۶۴۰۰ دلار حقوق میگیرد اما بیخانمان است.
ادامه در مطلب بعد👇
هدایت شده از احمد نبویان
⛔️ آنچه شما نباید بدانید!!!
ادامه از بالا👆
👈دقت کنید،
تایمز به نکته دقیقی اشاره میکند:
✅ «سانفرانسیسکو در هر مایل مربع بیش از هر جای دیگری در ایالات متحده میلیاردر دارد. همچنین تعداد بی خانمان های بیشتری دارد».
یعنی نظام #اقتصاد_سرمایهداری حاکم بر آمریکا همچنان که اقلیتی را روز به روز پروارتر و ثروتمندتر میکند، اکثریت مفلوکی را نیز بیشتر و بیشتر زیر بار فشار اقتصادی له میکند.
🔹 و این دقیقا نتیجه پیادهسازی تئوریهای علمی #اقتصاد_نئولیبرال است، علمی که در دانشگاههای آمریکا با سفارش و تأمین مالی اقلیت سرمایهدار(و عمدتا صهیونیست) تولید شده و هدف آن نه تدبیر معاش عموم مردم بلکه تئوریزهکردن راهبردهایی است که به افزایش ثروت اغنیا به قیمت فقیرتر شدن فقرا، منتهی میگردد.
👈و این همان علمی است که غربشیفتگان ایرانی بیش از ۳۰ سال است تلاش میکنند در اینجا هم پیاده کنند و هرجا که موفق به اجرای آن شدند، جز افزایش شکاف طبقاتی و کوچکتر شدن سفره اکثریت مردم در برابر فربهتر شدن اقلیت ثروتمند، نتیجهای در بر نداشته است.
همان تئوریهایی که اساساً تبعیض را عادلانه و عدالت را توزیع فقر برمیشمرد و لهشدن بخشی از جامعه زیر چرخهای توسعه را امری طبیعی تلقی میکند.
❓حال اگر جامعه ایرانی واقعیتهای امروز جامعه غربی در حوزه مسکن، بهداشت، گرسنگی و ... را بداند و متوجه شود که نئولیبرالهای داخلی (دانسته یا ندانسته) با الهام از اندیشههای اقتصاد سرمایهداری و تبعیت از سازمانهای تبهکاری چون بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، چه بلایی بر سر کشور میآورند و چه آیندهای را برای مردم رقم میزنند، آیا باز هم به ایشان اعتماد خواهد کرد؟
👈پس از نگاه غربزدههای داخلی، هرگونه آگاهی مردم ایران از واقعیتهای فاجعهبار زندگی غربی، بسان سمی مهلک در مسیر پیادهسازی سیاست های توسعهای و تعدیل اقتصادی تلقی شده، لذا با تمام توان رسانهای خود سعی در سانسور، انکار و توجیه آن را دارند.
پ.ن: برای آشنایی کلی با سایر ابعاد زندگی فلاکتبار غربی، مطالبی که با هشتگ #سقوط_۳۰۰ساله در همین کانال قرار گرفته است را مطالعه بفرمایید.
💠 احمد نبویان 🇮🇷
🔗@ahmad_nabavian
جهان ایده آلی که رویای مدرن برای انسانها ترسیم میکند، چیست؟!
👇👇👇
https://eitaa.com/ommat_Dream
رویای امت
جهان ایده آلی که رویای مدرن برای انسانها ترسیم میکند، چیست؟! 👇👇
جهان ایده آلی که رویای مدرن برای انسانها ترسیم میکند چیست؟
اگر از دریچه هالیوود نگاه کنیم چند صورت میبینیم یک پایان جهان با از بین رفتن منابع ان ، الودگی بیش از حد زیست محیطی ، گرم تر شدن زمین و ... که نهایتاً زمین را محل غیر قابل تحملی میکند که باید در پی جایگزینی برای ان باشند، البته فقط تعداد اندکی از وضعیت رها میشوند انگار از یک مزرعه فقط به اندازه ای که بتوان بذری برای کاشت در یک سرزمین دیگر داشت بر میداریم که شاید یک مشت گندم کفایت کند ، مشابه کاری که نوح ع با حیوانات کرد ، در واقع اعتراف به اینکه این روند هرچند منجر به پیشرفت تکنولوژی بشود در حدی که فضاپیما و سفینه ساخت برای سفر به کرات و انتقال از زمین، اما نهایتا منجر به نابودی زمین زیستگاه انسان میشود ...
صورت دیگر ماجرا تصویر یک ابر شهر پر از آسمان خراش های شیشه ای با اتوبان های تو در تو و طبقاتی و تاکسی های پرنده و ربات_انسان های پیشرفته که ظاهری انسانی دارند، ربات هایی ساخته شده از گوشت و پوستند و حتی خون دارند ، که در اختیار اندک انسان های شرور یا ابر سرمایه دار حاکم و پدرخوانده هستند ( این روایت عینن نگاه یهود است به دیگر مردمان جهان )، اما هیچ روزنه امیدی در اینها دیده نمیشود برای سعادت بشر ، جز پیچیده تر شدن زندگی و ماشینی تر شدن ان و در پس زمینه ان یک عصیان علیه خداوند نهفته است که فقط میخواهد اثبات کند میتواند خلق کند حتی خلق انسان را ...
و نگاه جزئی تر که زندگی انسان را در اوج تکنولوژی میخواهد تصویر کند زندگی پر از ابزار های دیجیتال و رباتیک و ارتباطات مجازیست که خصوصاً با رشد فضای سایبر در یکی دو دهه گذشته پررنگ تر شده ، زندگی که انسانها فعالیت چندانی ندارند همه چیز مکانیزه شده و در یک محیط بسته و ماشینی_دیجیتالی زندگی میکند ، ارتباطات واقعی به حداقل رسیده ، زحمت نمیکشد ، راحت میخورد و در ماشین ها غرق شده و دوباره تلاش میکند فقط ابزارها را بهینه تر کند ... .
حالا باید پرسید ثم ماذا ؟
فرق چنین زندگی با یک گاوداری یا مرغداری مکانیزه چیه ؟
اینکه همه اش ابزار بود ، انسان کجای این قصه ایستاده ، رشد و شکوفایی استعداد های او ، تکامل او ، طهارت نفس و جسم او کو ، روابط انسانی او سعه وجودی او ، عدالت ، ازادگی و ... کجاست؟
گرچه همین روایت هالیوودی هم روایت کاریکاتوری از ماجراست چرا که رشد همین ابزار هم در راستای سرمایه داری جهانیست و رشد ابزار با ایجاد امکان تمرکز بیشتر قدرت، روند فقر ، نابرابری ، استثمار نیروی کار ، فحشا و نابودی اخلاق را سرعت میبخشد و زمینه جرم و جنایت را بیشتر و البته برای پیشگیری نیز انسان ها را متقاعد میکنند که تن به کنترل های بیشتر سایبری دهند تا جایی که اگر ربات انسان هم ساخته نشد در عوض انسانهای رباتی تحت کنترل وجود دارند .
این آینده همانند تم فیلم های هالیوودی، سیاه است بدون افقی روشن ...
باید این رویا را تغییر داد به جای توسعه ابزار ، توسعه انسان را محور کرد .
ایا رفاه صرفا ماشینی زندگی ساز است ایا تنفس و ازادی را از انسان نمیگیرد ، ایا ارامش هم با خودش میاورد ،
راه رفتن بر زمین خاکی انسان را به مقصد میرساند اما دویدن بر تردمیل جز تند کردن تنفس و خستگی مقصدی ندارد .
#رویای_مدرن
#رویای_امت
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
زندگی پر از تکنولوژی در پارادایم سرمایه داری که جهان مدرن برایمان میخواهد ، تفاوت چندانی با زندگی یگ گاو در یک گاوداری مکانیزه ندارد؟
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/Dream_ommat
ثروتمندترین افراد در مدرن ترین شهرها هم برای رهایی از بوق و دود و اهن ، خسته از رقابتهای بی پایان و جانکاه ، اخر هفته را با عجله و شتاب در حالیکه که گویا هنگام حرکت به تلخیه بازگشت فکر میکنند و نگران از رسیدن زود هنگام ، به بیرون شهر میگریزند تا به سایه درختی پناه ببرند برای فراغت ، استراحت روی فرش سبز طبیعت ، شنیدن شرشر اب در زیر سایه درخت 🍒...
گذراندن شب در دل خلوتکده کویر و سقف پر ستاره اسمانش تا شاید بتوان خود گم شده در دل شلوغی های شهر را انجا پیدا کرد ؟
از خود میپرسم چرا زندگی ارام ، سبز و پرستاره که رویای انسان است ، بستر زندگی او نباشد ؟
راستی اگر چیزی در عالم لذت بخشتر و بهتر از این برای انسان بود ، ایا خداوند بهشتش را به آن تشبیه و تعریف نمیکرد !
«وبشّر الّذين ءامنوا وعملوا الصَّلحت أنّ لهم جنَّت تجرى من تحتها الأنهر ...»
✅زیست شهر شهریست برای همزیستی مومنانه در روز و خلوت عارفانه درشب ...
در زیست شهر خاک را میشود لمس و ترنم باران را سرمه چشم کرد بوی خاک و نم کوچه ها را نفس کشید .
همراه خورشید به صبح به غنچه های محمدی توی حیاط که شبنم بلورین چشمک زنش خبر از خندیدن گل میدهد سلام کرد ، در خنکایش سیب سرخ را از درخت چید و عطر نعنا را برای صبحانه به خانه اورد ... .
مادرانه پشت پنجره به تماشای غوغای بچه ها دور حوض اب نشست ...
راستی پدر دیگر برای کار به انسوی شهر پناه نمیبرد
ما رویاهایمان را ذکر میکنیم به تصویر میکشیم تا به حقیقت بدل شود ...
ما به اندیشه هایمان جرأت شدن خواهیم داد ...
#زیست_شهر
#شهراسلامی
#رویای_امت
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/roeyaomat
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
📌 *در آرزویِ رویای جمعی*
🖋علیرضا قربانی
1⃣ یکم
عزیزی میگفت: هواپیما وقتی در ارتفاع چندهزار پا پرواز میکند، دیگر نگران تصادف با دار و درخت و این ساختمان و آن دکل نیست. ارتفاع پروازت که پایین باشد با همه اینها مدام درگیری. تجویز راهبردیاش این است که راهحل لزوما در سطح مشکل تعریف نمیشود، گاهی باید سطح پروازت را عوض کنی.
2⃣ دوم
میگفت: خدا کار بزرگ را دوست دارد و از تیلهبازی متنفر است. بعد این روایت را میخواند: إنّ اللّه عزّوجلّ يحبّ معالي الامور و يكره سفسافها. رودخانه به حرکت است که از مرداب متمایز میشود. حیات و نشاط آدمی به حرکت است و حرکت در گروی داشتن هدفی بزرگ.
3⃣ سوم
هدف مادام که از عالم عین به عالم ذهن (چه ذهن فرد و چه ذهن جامعه) نیاید و در عالم ذهن نیز تا از عالم عقل به عالم خیال نازل نشود، آدمی را هل نمیدهد. هدف باید یک تصویر سهبعدی مشخص داشته باشد؛ یک رویای تصویری واضح. یک چیزی را باید "ببینی" تا راه بیفتی. نسخه فیکش را میخواهی، نگاه کن به این رویافروشهای منطقه؛ سعودی را ببین که چطور دارد با ماکت طرحهای بلندپروازانه نئوم و لاین و مکعبش، تصویری از آینده خلق میکند و جماعتی را سر کار میگذارد. اماراتیها یک طور دیگر. غربیها هم همینطور. همه دعوا سر تصویر از آینده است. موتور پیشران حرکت جوامع، خوب یا بد، همین است.
4⃣ چهارم
پارسال و امسال به دو علت مختلف مجبور شدیم یک دور کل مصوبات یکی از نهادهای مهم سیاستگذار کشور در یکی از حوزههای نوپدید را مرور کنیم. میخواهی سرت را بکوبی به دیوار از این نگاههای محافظهکارِ تهدیدمحور انقباضی که هواپیما را در ارتفاع سهمتری سطح زمین نگه داشته و مدام برای تصادف نکردن با دار و درخت و دکل و ساختمان، سند سیاستی تولید کرده. محض رضای خدا رها کن و اوج بگیر!
5⃣ پنجم
جامعه ما رویای مصوری از آینده ندارد. نظریه تمدنی و نظریه پیشرفت ما، مابهازاء تصویری روشنی ندارد که قرار است با هم کجا برویم و چه بشویم. دستگاه حکمرانی ما هم همین است؛ پارامتر "حرکت" برایش تعریف نشده و معلوم نیست این کرور کرور سند سیاستی و طرح و لایحه که تولید میکند، قرار است ما را به کجا ببرد. ادبیاتش اصلا ادبیات حرکت نیست. جامعه حاضر است رنجهای بزرگ را تحمل کند تا به مقصدی دلپذیر برسد ولی وقتی مقصد معلوم نیست، رنج کوچک هم تحملپذیر نیست. باور دارم خیلی از بچههای این مرزوبوم که مهاجرت میکنند، نه بهعلت رنج امروز، که از سر نداشتن تصویری ولو مبهم از آینده است. فیالمثل آن جوان دانشجوی حوزه آیتی، صدبار لفظ صیانت و محدودیت را از سیاستگذار را شنیده، خدا قبول کند خیلی هم خوب، ولی ما به ازائش چند جمله دال بر نگاه فرصتمحور و روبهجلو شنیده؟ چندبار شنیده که ما میخواهیم هاب منطقه یا جهان در فلان حوزه نوپدید بشویم و بعد هم مابهازائش را در سیاستها دیده؟ و بعد دیده مثلا همین را برایش تصویری کردهایم؟ لااقل در سطح طرحهای ولو خالیبندی رقبای منطقهایمان؟ بگذریم..
6⃣ ششم
یک تکان اساسی باید به خودمان بدهیم. چقدر بد که محبور شدم از این رقبای تمدنیمان در منطقه مثال بزنم. واقعیت این است که ما برای ایدههای تمدنیمان، رویای مصوّر خلق نکردهایم و در سطح گزاره باقی ماندهاند. همین است که جامعه و خودمان را به حرکت وا نمیدارند. هرجا هم که تصویری ولو نیمبند -مثل این سندهای چشمانداز- داشتیم، چون با خروجیهای نظام حکمرانیمان ناسازگار بوده، زیاد جدیاش نگرفتهایم.
خیلی از گرفتاریهای امروز ما از همین است. جامعهای بیرویا شدهایم و همین است که مرتب به پر و پای هم میپیچیم. خیلی از موضوعات داغ مورد نزاع این روزها، افزایش ضریب اهمیتشان را از کم شدن ضریب اهمیت موضوعات مورد وفاق گرفتهاند؛ از بیرویایی و بیمقصدی.
7⃣ هفتم
خدا رحمت کند سید مصطفی مدرس مصلای عزیز و نازنین را. در آن جلسه "اصلاح چیست؟ مصلح کیست؟" که آخرین دیدارمان بود، یکی از نکات کلیدی مورد بحث همین بود. مصلح کسی است که میتواند به جامعه تصویر بدهد؛ مصلح به مثابه هنرمند. چند روز پیش از درگذشتش، قرار جلسه دوم را گذاشتیم که روحش پرکشید. منت بگذارید و شادی روحش صلواتی هدیه کنید.
https://ble.ir/dinrasaneh
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
اقتصاد علم انگیزههای سرمایهداران نه مردم!
این نظرات صریح را با دقت بخوانید!
این فرد میگوید «اقتصاد علم انگیزههاست و باید کاری کرد تا شرکتها به حداکثر سود برسند.» یعنی جلوی گرانفروشی و دلاریسازی منابع کشور را نگیرید و بگذارید آقایان لذتش را ببرند.
بعد همینها به کارگر که میرسند میگویند اقتصاد علم تخصیص بهینه منابع محدود است و دستمزد کارگر مارپیچ تورم دارد.
به رونق سفره و معیشت مردم میرسند هم علم اقتصاد تبدیل به نظریه مقداری پول فریدمن شده و خورد و خوراک ملت باعث تورم فشار تقاضا میشود!
علم اقتصادشان به تولید که میرسد، حمایت از تولید و مواد اولیه ریالی هم توزیع رانت است.
بنزین و برق و گاز هم باید گران شود.
از نظر این جنس افراد، اقتصاد علم عدالت و معیشت و پیشرفت و رفاه و کشورداری و.. نیست و اقتصاد فقط و فقط علم انگیزه انباشت ثروت در دست عدهای ثروتمند و افزایش بهینگی آنهاست.
انتخاب اینکه کدام علم اقتصاد برایتان تصمیم بگیرد با شما!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
#توئیت
🔻به فتوای بسیاری از فقها من جمله امام ره "انفال"شامل معادن و...در زمان غیبت برای عموم مردم(شیعیان-مسلمانان) است. دولت(حاکمیت)صرفا متولی آن برای توزیع عادلانه است. عجیب است که چند شرکت که زیرساخت و مواد اولیه شان عموما جز انفال و از همه مردم است مواد تولیدی خود را در داخل کشور به مردم دلاری می فروشند! منابع ارزی هم در اختیار همین هاست. اینگونه عملا از چند جهت زندگی مردم را گران تر میکنند. یه عده رسما به جان و سفره مردم افتادند!
✍ #محمدامین_رضایی
🔻رهبر انقلاب گفتند همه مجموعه ها در جهت مهار تورم فعال شوند؛ موسسات حوزوی و طلاب در حوزه میگویند چکاری از دست ما بر می آید؟ ظرفیت فقه را در همین مساله نسبت انفال، حقوق مردم با مواد اولیه پتروشیمی ها و معادن و مسائلی از این جنس را فعال کنید و با یک موضوع شناسی دقیق نظر اسلام در توزیع عادلانه منابع عمومی را در سطح گسترده تبیین کنید، در کوتاه مدت اتفاقات مبارکی به نفع مردم رقم خواهد خورد ان شاءالله.
🔻مطالعه بیشتر:مساله انفال و عدالت ( جلسه نهم تفسیر آیات اقتصادی)
eitaa.com/m_amin_rezai/3239
@m_amin_rezai
هدایت شده از کشاورزی به سبک نیاکان🇯🇴🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ امام خمینی ره دستور دادن زمین رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد اینکه کارمندان امضا طلایی ها نمیزارن این دستور انجام بشه جای سواله ؟؟؟
آیا وقت آن نشده بدنه نظام رو از این کارمندان امضا طلایی پاکسازی کرد؟
@keshavarzi_313
استادمیرباقری:
۱_ نمیشود جوان را در برابر تمدن غرب تحقیر و انجا رو برای او بهشت تصور کنی اما بگویی مثل او لباس نپوش و مثل او نباش ...
حقیقت غرب باید گفته شود باید دیوار تحریف واقعیات را بشکنیم ...
غرب وحشی را به مردم معرفی کنید .
۲_ نیاز ضروری جامعه امروزِ ما، ارائه «تصویری شورانگیز» از دین است، تصویری که هم بتواند نسل جدید را برای «مقاومت» در این درگیری تمام عیار پشتیبانی کند و هم بتواند تصویری «آگاهیبخش» و «کارآمد» از دین در ذهن نسل جدید پدید آورد. آسیبهایی که امروز در نسل جوان مشاهده میشود بهعلت نبود این تصویر از دین است.
پا نوشت : این دوکلام استاد رو باید در کنار هم دید.
تا بتوان جامعه را از وضعیت موجود به سمت یک وضعیت مطلوب متناسب با آرمان های انقلاب سوق داد .
در قدم اول جامعه باید نسبت به شرایط موجود اگاه و معترض باشد تا انگیزه حرکت ایجاد شود اما بدون ارائه تصویری روشن از مسیر پیشرو و اینده ای که جامعه قرار است به ان برسد ، اتفاق چندانی رخ نخواهد داد بلکه دچار سرخردگی می شود .
گرچه انقلاب اسلامی مواجهه اش از ابتدا با غرب یک مواجهه تمدنی بوده اما عده ای اگاهانه یا ناآگاهانه مسئول یا غیر مسئول ... حتی بسیاری از انها که وجه انقلابی داشته و حتی متولیان فرهنگ بوده اند، آنرا صرفا به یک مواجهه سیاسی تقلیل داده اند .
برای مقابله با این هجمه تمدنی باید تولید رویا و ادبیات متناسب با ان کرد .
باید ترسیم کرد که جامعه موسوی بعد از عبور از نیل، به کجا خواهد رسید باید تصویری روشن ساخت ، تا دچار فتنه سامری و حیران در بیابان نشد.
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/roeyaomat
هدایت شده از پاتولوژی فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هوالحکیم
این ویدئو ترجمان این بیت شاعر است:
راهی که میروید به صد شوق و اضطراب
ما باز گشتهایم از آن، خسته و خراب‼️
#خانمها_ببینند
💡کانال تحلیلی محمدجوادخواجهوند
@mj_khajevand | لینک جامع
لیبرال دموکراسی و نسبت ما...
آیا دموکراسی در ادعای خودش صادق است؟
👇👇👇
https://eitaa.com/Dream_ommat
رویای امت
لیبرال دموکراسی و نسبت ما... آیا دموکراسی در ادعای خودش صادق است؟
لیبرال دموکراسی و نسبت ما...
لیبرال دموکراسی ، واژه حاکم بر تمدن امروز
برخلاف انچه مدعیانش شعار میدهند نه #لیبرالیسم و نه دموکراسی تحفهای برای انسانها به #ارمغان نیاورد!
در مورد لیبرالیسم سخن بسیار گفته شده و به تکرار مکررات نمیپردازیم و نتیجه زشت و پلید ان از کثافت اخلاقی به بار امده در روابط جنسی غیر متعارف تا امار دهشتناک زنازادگی ، افسردگی ، تنهایی ، فروپاشی خانواده و همچنین اقتصاد برامده از نگاه #لیبرال که منجر به نابرابری . شکاف طبقاتی بی سابقه ، فقر نیمی از مردم جهان و انباشت ثروت در دست عده قلیلی شده جلوی چشم همگان است گرچه برای دیدن همین هم چشم باید ... .
اما دموکراسی همچنان واژه پر زرق و برقیست که حتی موضع منتقدان تمدن پیش رو (مدرن ) هم نسبت به ان یا تمجید است یا سکوت .
دموکراسی چیست ؟
در تعریف دموکراسی میگویند حکومت مردم بر مردم و روش تحقق ان رای اکثریت.
به تعبیری دموکراسی در مقابل و علیه دیکتاتوری قد علم کرده یا دموکراسی امده تا پوزه دیکتاتورها را به خاک بمالد.
✔️اما سوال، آیا #دموکراسی در ادعای خود صادق است؟؟!
ایا این خودش گونه ای دیگر از دیکتاتوری نیست که در ان اکثریت بر اقلیت دیکتاتوری میکنند ؟!
ایا اکثریت همیشه موضع حق دارند ؟!
اگر موضع صحیح و درست را اقلیت داشته باشند چه؟
(بگذریم از اینکه همین رای اکثریت را هم چگونه اقلیت صاحب قدرت و نفوذ در اکثر موارد جهت میدهند ...)
چگونه است که گاهی یک محقق و اندیشمند به یک نتیجه علمی میرسد که با باور هفت میلیارد انسان در تضاد و تعارض است ؟
اما همین موضع مخالف هفت میلیارد انسان معیار قرار میگیرد و اتفاقا همین باعث پیشرف و تعالی جامعه میشود ؟
بهتر نیست به جای حاکمیت اکثریت ، حقیقت حاکم باشد ...
البته بر سر حقیقت باید به توافق رسید و معیار حقیقت را مشخص کرد ،اما دموکراسی در درون خودش تضاد بزرگی دارد که قادر به پاسخگویی نیست !
✔️سوال بعدی که باید از خودمان بپرسیم این است نقطه تمایز ما کجاست ؟
فناوری حکمرانی ما چیست ؟
اگر قله ای به نام ولایت را در راس حکمرانیمان قرار داده ایم چگونه ان را به دامنه تسری میدهیم ؟
مرحوم فیرحی در کتاب قدرت، دانش و مشرعیت میگه در جامعه قبیله ای قبل از اسلام ، اشراف و نزدیکان رئیس قبیله امتیازات ویژه داشته و تأثیر به سزایی در تصمیم گیری ها داشته اند و همین امر در خلافت پس از پیامبر که نوعی بازگشت به جاهلیت بود خود را در عنوان #صحابه باز افرینی کرد، که موجب دریافت امتیازات ویژه و مداخله در حکومت و تصمیمات خلفا میشده ، که همین امر برای حضرت امیر موجب زحمات و مشکلات بسیاری شد ... از ویژه خواهی ها تا سهم خواهی در قدرت و به تبع ان دشمنی ها
دموکراسی غربی امروز خود را چگونه در نظام ولایت فقیه بازآفرینی کرده و موجب قطع روابط بهینه ولایی و امام و امت میشود ؟
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/Dream_ommat