eitaa logo
الوافي 🇵🇸
490 دنبال‌کننده
738 عکس
73 ویدیو
50 فایل
(33202) 52 - ونقل من كتاب أحمد بن محمد بن أبي نصر، عن الرضا (عليه السلام) قال: علينا إلقاء الأصول وعليكم التفريع. وسائل الشيعة (آل البيت) - الحر العاملي - ج ٢٧ - الصفحة۶۲. ✔️نبذ من الفقه أی أصول الفقه عند الفقهاء. ✔️ التفریع . ادمین @Mohiuddin76
مشاهده در ایتا
دانلود
📍 أمیر الحاج . از دیگر شئون وکالت از ناحیه ولی فقیه، وکالت در امور حج است که در فقه شیعه تحت عنوان أمیر الحاج بحث می شود. أمیر الحاج عنوانی است در بحث حج که پیرامون وکالت از طرف امام معصوم، شخصی در امور حاجیان منصوب می شود، این عنوان وکالتی در زمان نبود امام معصوم توسط وکالت از سرپرست قانون تا ظهور امام معصوم یعنی ولی فقیه به کار خود می پردازد. 🌅 تصویر حجة الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، أمیر الحاج جمهوری اسلامی. @osol_fegh .
هدایت شده از اجتهاد
کانال#مسیر_فقاهت.pdf
49.01M
🏷دریافت تقریرات درس خارج فقه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای 📗بحوث فقهی فی صلاة الجماعة 🔺این تقریرات می‌تواند منبع قابل ملاحظه‌ای برای محققین جهت استخراج مبانی فقهی_اصولی و همچنین مبانی رجالی و فقه الحدیثی معظم‌له و شناخت منهج استنباطی ایشان باشد. 🔺این فایل ۸۹۶ صفحه‌ای حاوی ۶۱ تقریر از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۲ لغایت تاریخ ۱۳۹۸/۱۳/۴ می‌باشد که در یک فایل مستقل تجمیع شده است. منبع: مسیر فقاهت 🆔 https://eitaa.com/ijtihad
الوافي 🇵🇸
📌پاسخ: سلام علیکم ۱_ انسداد و انفتاح گاهی در مورد اجتهاد است گاهی در مورد مناط . در بین اهل سنت
📍حیطهٔ قضاوت. چنانچه بیان شد تطبیق ماده افتائی با موضوعات روز را قضا گویند . [المحصول أعرجي باب الافتاء] . یعنی مطالعه موضوعات روز در حیطه علوم قضایی است ؛ اعم از جرم شناسی، نظارت و بازرسی، صنعت، رسانه، هسته ای، دریایی، تجارت، حق و ملک بشر و آزاده‌ای آن را می توان نام برد. @osol_fegh .
📍اجلاس مذاهب فقهي فقهاء/مذاهب اربعه فقهاء . از جمله بهترین گام هایی که می توانند فقهاء عظام [انفتاحیان] برای حفظ قانون اسلام بردارند، ایجاد مجلس مذاهب فقهي فقهاء است. می دانیم که قبل از روی کار آمدن دولت صفویه در ایران در اصفهان نیشابور و تون مذاهب فقهی فقهاء کنار هم در حال تبادل اطلاعات در زمینه قانون اسلام بودند، تا اینکه مذاهب متکلمین چون نانشان از اختلافات چرب می شد بر اختلافات کلامی و تفرقه تاکید کردند. این اجلاس می تواند از سه مذهب فقهي فقهاء که امروز نیز در جهان اسلام زنده اند تشکیل شود؛ مذهب فقهي جعفري [انفتاحیان از شیعیان اثنی عشري]، مذهب فقهي حنفي، مذهب فقهي زیدي [که متشکل است از فقه منذري، فقه جعفري، و مقداری از فقه حنفي] . در این مجلس می توانند علمای آن بحث کنند که أباضیهٔ را به این مجلس دعوت کنند یا نه و آنان را جزو خوارج بدانند، که با قبول أباضیة می شوند چهار مذهب. که می توان آنان را مذاهب اربعه فقهاء نامید. @osol_fegh .
📍طواف نساء یا طواف وداع. روایتی از امام باقر علیه السلام آمده که ایشان از جابر حدیث کردند که پیامبر طواف وداع انجام دادند. این حدیث را حضرت آیت الله العظمی بروجردی به ملک سعود تقدیم کردند . ملک سعود آن را به عالمان سلفی مکه تحویل داد و آنان قبول کردند. لذا هیچ یک از احناف و کسانی که به این حدیث عمل می کنند مشکلات عدم عمل طواف نساء را من جمله حرمت زنانشان و زنازادگی فرزندانشان را ندارند . @osol_fegh .
43.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍نامزد اصلح. حضرت آیت الله خامنه ای در این کلیپ به تبین ملاک های یک سیاست مدار تراز نظام سیاسی ولایت مطلقه فقیه می پردازند . معظم له نسبت به انتخاب ریاست جمهوری چند وظیفه دارند: ۱- تنفیذ حکم ریاست جمهوری. ۲- نظارت شورای نگهبان از جانب ایشان بر نامزدها و منتخب ملت تا تنفیذ. ۳- تبین ملاک های اصلح. ۴- تبین سیاست مشارکت حداکثری. سرپرست قانون حضرت آیت الله خامنه ای چهار مورد را در این کلیپ برای سیاست مدار تراز بر می‌شمارند. @osol_fegh .
📍نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي۱۳۷۹/۱۲/۱۵     شماره: ۱۱۰۸/م تاريخ: ۱۳۷۹/۱۲/۱۵  مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه‎اي دامت بركات وجوده الشريف با سلام و تحيات؛ بر اساس بند «۱» اصل ۱۱۰ قانون اساسي و در اجراي اوامر مورخ ۱۵/۱/۱۳۷۷ حضرتعالي، سياست‎ هاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي، به تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيده است كه مطابق بند«۳» ماده ۳۰ آيين نامه داخلي، نظر مشورتي نهايي مجمع براي استحضار و تصميم جنابعالي تقديم مي گردد.     اکبر هاشمی رفسنجانی رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام . «مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام» نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي    ۱- مشاركت اجتماعي در نظام جمهوري اسلامي ايران ركني اساسي است براي اداره امور كشور و مبتني است بر بينش اسلامي و ويژگيهاي خاص جامعه ايراني با هدف تداوم انقلاب اسلامي و توسعه همه جانبه، تعالي و شكوفايي استعدادهاي انساني و تقويت پويايي و نشاط اجتماعي، ارتقاء اعتماد عمومي و مقبوليت نظام سياسي و استقرار نظم و آرامش، امنيت و انسجام اجتماعي.   ۲- توسعه الگوهاي عملي مشاركت اجتماعي و نهادينه كردن آن در همه عرصه ها و تقويت حوزه عمومي و آزاديهاي سياسي و اجتماعي از طريق گسترش احزاب، شوراها، نهادها و تشكلهاي سياسي و اجتماعي و استفاده از مؤسسات و روشهاي مردمي در ساماندهي امور اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي بر مبناي موازين اسلامي و قانون اساسي.   ۳- كاهش تصدي اجرائي دولت همراه با تقويت حاكميت به منظور توسعه مشاركت مردم در چارچوب قانون اساسي.   ۴- توسعه نظارت اجتماعي از طريق احياء، تقويت و تعميم اصل اسلامي امر به معروف و نهي ازمنكر و ايجاد و تقويت نهادهاي نظارتي حكومتي و مردمي با تضمين قانوني و قضايي لازم و بهره گيري از رسانه ها.   ۵- تبيين و اشاعه فرهنگ مشاركت و افزايش آگاهي هاي لازم با بهره گيري از رسانه هاي جمعي و مراكز ديني، آموزشي، فرهنگي و هنري.   ۶- تقويت ساز و كارهاي مشاركت همگاني بخصوص شيوه هاي سنتي و ديني از قبيل فعاليتهاي مساجد، اماكن ديني، هيئات مذهبي، نماز جمعه، تظاهرات و راهپيمايي هاي عمومي مردمي، وقف، انفاق، مؤسسات عام المنفعه و خيريه و بسيج مردمي در پيشبرد برنامه ها و حل مشكلات اجتماعي و معضلات ملي.   ۷- تضمين مشاركت اجتماعي زنان با صيانت از استحكام نهاد خانواده با رعايت موازين اسلامي.   ۸- اهتمام مشاركت اجتماعي جوانان و آموزش و ترويج فرهنگ و روحيه مسؤوليت پذيري در آنها.   ۹- تحكيم همبستگي ملي در فرآيند مشاركت اجتماعي با هدايت افكار عمومي و تقويت روحيه ملي بر محور عناصر مقاوم وجدت ملي بويژه اسلام و مذهب رسمي، ميهن دوستي و زبان فارسي، استقلال و تماميت ارضي، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي، ولايت فقيه، سلطه ناپذيري و دشمن ستيزي.   ۱۰- حمايت از مشاركت ملي در امور فراملي و هدايت آن درجهت تقويت امت اسلامي و نقش آفريني آن در نظام بين المللي.   📌در اجراي اوامر مورخ ۱۳۷۷/۰۱/۱۵  مقام معظم رهبري و براساس بند يك اصل ۱۱۰ قانون اساسي، سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي مشتمل بر ده بند به شرح فوق در جلسات (۲۳۱-۲۲۷) مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رسيد. @osol_fegh .
الوافي 🇵🇸
📍نظر مشورتي نهايي درباره سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در بخش مشاركت اجتماعي۱۳۷۹/۱۲/۱۵    
📍مجلس تقنین شورای مذاهب فقهی فقهاء. باسمه تعالی خدمت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم و سرپرست فقه محمدي. بعد از مشاهده تخلف دول اسلامی از انظار فقها و قانون دانان اسلام بویژه در قضیه فلسطین، ضرورت هرچه بیشتر تشکیل مجلس تقنین مذاهب فقهي رخ می نماید. از معظم له مطابق با بند ۱۰ سیاست های کلی مشارکت اجتماعی درخواست تشکیل مجلس قانون گذاری بین المذاهب را متشکل از مذهب حنفي جعفري اباضي و زیدي را دارم . سرباز کوچک شما محي الدین قم المقدسة. @osol_fegh .
عید غدیر خم را به محضر بی بی دو عالم حضرت فاطمه معصومه علیها السلام تبریک عرض می‌کنم. @osol_fegh .
س : به چه کسی رای بدهیم ؟ ج : بنده به هیچ عنوان از کاندیدهای خاصی حمایت نمی کنم میزان من برای رای به کاندیدا : به کسی رای می دهم که سرش برای کار جهادی درد کند . @osol_fegh .
📍مراتب اجتهاد و فقاهت . مراتب اجتهاد با مراتب فقاهت متفاوت است ما به مراتب هر دو پرداختیم. مراتب اجتهاد عبارتند از : ۱_ تصحیح مدرک ؛ عبارت باشد از اعتبار سنجی متن قانون واصله از روات که این اعتبار سنجی در علوم الحدیث برسی می شود، با رجال اشخاص ناقل یا متن روایت شده تصحیح می شود با فقه الحدیث معنی روایت بصحت بما می رسد و با غریب الحدیث الفاظ غریب تحقیق می شود. ۲_تنقیح المناط : مسائل آن که مربوط به الفاظ اسباب متن حدیث است که مدت آن علل و اسباب تحقیق می شود تمام این قسم در علم اصول فقه تحقیق می شود. ۳_ تجمیع المناطات و نتیجه گیری: این مقطع بعهده علم فقه است، در این محل تمام تئوری های عدمی (اصول فقه) و وجودی (قواعد فقهي) با هم برسی می شوند . تمام این سه مرتبه اجتهاد مربوط به مرتبه اول فقاهت یعنی افتاء می باشند. مراحل و مراتب فقاهت : ۱_ مرحله اول افتاء : که حصولش با مراتب اجتهاد است . ۲_ مرحله دوم قضاء : که با علوم القضاء چون جرم شناسی برسی می شود. ۳_ مرحله سوم سیاست : این مرحله در آن کار نشده حتی موضوع آن به اجماعی نرسیده که دقیقا امر سیاسی چیست . مجملا به کیفیت و چگونگی بکار گیری و کاربست مرحله دوم گویند . @osol_fegh .