مهارت های مهرورزان
🍀#خلاصه_جلسه_دوازدهم🍀 (بخش پنجم) 🎀پس نتیجه بحث به اینجا رسید که ما به عنوان یک مؤمن موظفیم بایدها و
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش اول)
مهارت های زندگی👨👩👧👦
🎀در جلسه سیزدهم دوره، هم یک بحث در مورد بازی خواهیم داشت و هم یک بحث در مورد اسباب بازی. خود من این مطالب مفید رو در دوره های مفیدی که اساتید برای خودم گذاشتن، با پرداخت هزینه شرکت کردم و به دست آوردم. این رو من رایگان در اختیار رفقا قرار میدم. ان شاء الله که مادری که این صوت هایی که در مورد اسباب بازی و بازی هست رو گوش میکنه، با عمل کردن به اون دِین خودش رو ادا کنه.
🎀 اطلاعاتی هم که در مورد انواع اسباب بازی های مفید و اسباب بازی های غیر مفید به دست میارید، سعی کنید در اختیار همسایه، دوست و اقوام قرار بدید تا اونها هم بهره مند بشن ان شاء الله.
🎀ببینید ما در مورد اسباب بازی چند تا تقسیم بندی داریم. اولین تقسیم بندی این هست که اسباب بازی ها به سه دسته تقسیم بندی میشن.
1⃣اسباب بازی های مفید
2⃣اسباب بازی های غیر مفید و مضر
3⃣اسباب بازی های خنثی
🎀قبل از اینکه وارد بحث بشیم یک سری نکات رو در مورد اسباب بازی میگیم که دونستن این نکته ها باعث میشه که خیلی از مهارت های فرزند پروری مون بره بالا. این نکات از صفر تا 14 سال هم کاربرد داره. یعنی برای 7 سال دوره ی اول و 7 سال دوره ی دوم هم کاربرد داره.
🎀 اولین نکته اینکه اسباب بازی وسیله ای هست که همونطور که از اسمش مشخصه برای بازی هست. و اونچه که برای بازی هست امکان خراب شدنش وجود داره. پس توقع اینکه ما اسباب بازی بخریم و بچمون اون رو خراب نکنه و سال ها ازش استفاده کنه یکی از اشتباه ترین تصوراتی هست که ماها داریم. اون چیزی که نباید خراب بشه و با احتیاط باید مصرف بشه وسیله ی برقی خونست. کمدِ..فرشِ و اینجور چیزا. آنچه که شما برای بازی بچه هاتون تهیه میکنید؛ قطعا باید خودتون رو قبل از خریدش برای از بین رفتنش آماده کنید. حالا ممکنه یک بچه ای اون رو یک ساعته خراب کنه... یک بچه ای دو روزه و یک بچه ای دو ماهه و یک بچه ای دو ساله. شخصیت بچه ها فرق میکنه.
🎀 ممکنه مادری یک دختر یا یک پسر داشته باشه که وسیله هاشو زیاد استفاده نکنه یا با سلیقه استفاده کنه و یک ماشینِ ساده یا یک عروسکِ ساده رو راحت سه چهار سال استفاده کنه. چرا؟؟ چون اصلا دوست نداره اینو استفاده کنه، کثیف بشه و خراب بشه. یک مقدار وسواس داره تو این قضیه. ولی خواهر یا برادر همین بچه اسباب بازی که داره رو دو روزه خراب میکنه. نمیتونیم ما بگیم که کدوم یکیشون کار بهتری دارن انجام میدن. چون همون طوری که رنگ چشم، رنگ پوست ، قد و اندازه و اندیشه های انسان ها و ... باهم فرق میکنه، قطعا نحوه ی استفاده اونها از اسباب بازی ها هم فرق میکنه
و اتفاقا بچه هایی بچه های نرمال به حساب میان که اسباب بازی ها زیر دستشون سریع از بین بره.
ما این رو یک نکته ی منفی میدونیم ولی از نظر سلامت جسمی بچه ها و سلامت روان بچه ها، بچه هایی سالمن که تحرکشون زیاده و اسباب بازی زیاد خراب میکنن.
🎀تصور ما خلاف این هست. ما فکر میکنیم هرچه بچه با سلیقه تر استفاده کنه، آرومتر و مودب تر باشه، نرمال تره. در حالی که بچه ای که کم حرف میزنه، خیلییی بیش از حد مودبه و ساکت یجا میشینه، قطعا باید از نظر سلامت جسمی یا سلامت ذهنی بررسی بشه.
🎀طبق روایت نبی اکرم(ص) اگر بچه شیطنت بلد نیست ما باید بهش یاد بدیم و بچه ای که شیطون تره اتفاقا کارایی ذهنش هم بیشتره و هوش ذهنی بالایی داره. بچه های شر و شور یکی از نعمت های الهی هستن که اصولا بعد از دوازده سیزده سالگی خیلی آرومتر میشن.
🎀پس اولین نکته این بود که اسباب بازی ساخته شده برای خراب شدن.
حالا که اسباب بازی ها قیمتشون زیاد شده، اولا اینکه باید در خرید اسباب بازی مدیریت داشته باشیم. این مدیریت در خرید اسباب بازی دوتا شاخه داره. اول اینکه در انتخاب نوع اسباب بازی مناسب مدیریت کنیم. گاهی ما هزینه زیادی میدیم اما اسباب بازی میخریم که جزو دسته ی اسباب بازی های مضر هست. اما از طرف مقابل میشه با صرف هزینه ی کمتر اسباب بازی تهیه کرد که بسیار مفید هست.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(1)
مهارت های مهرورزان
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹 ☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش اول) مهارت های زندگی👨👩👧👦 🎀در جلسه سیزدهم دو
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش دوم)
🎀دومین نکته در مدیریت خرید اسباب بازی این هستش که بچه های زیر 7 سال، قوه ی انتزاع یعنی تفکر و تعقلشون هنوز کامل شکل نگرفته و از طریق حس و حرکت دنیا رو کشف میکنن. از اینجور بچه ها نمیشه توقع داشت که باهاشون بریم تو اسباب بازی فروشی و بهشون بگیم پسرم یا دخترم این اسباب بازی که میخوای گرونه یا ضرر داره و ... متوجه نمیشن. بچه نگاه میکنه و اسباب بازی که موزیکال باشه یا بچرخه و زیبایی ظاهری و بصری داشته باشه رو دوست داره و شما هرچقدر بیای و براش توضیح بدی که این وسیله مضره ، گرونه و ..ِمثل آب در هاون کوبیدنه.
🎀درست ترین روش اینه که شما زمانی که میخواین اسباب بازی بخرید، اگر بچتون 7 سالش کامل نشده اون رو با خودتون همراه نبرید داخل اسباب بازی فروشی. حتی گاهی اوقات ما بچه های 8-9 ساله ای که بد قلق هستن رو هم میگیم اینا رو داخل اسباب بازی فروشی نبرید. چه کنیم؟؟ خوب بچه ی من دست فلانی میبینه اینا رو!!!!
🎀ببینید شما اگر اسباب بازی مفید رو به بچه برسونی بچه آروم میشه. بچه های ما گول کنترل و موزیکال و لامپ و چراغ و ... اسباب بازی ها رو میخورن. این ما هستیم که باید مدیریت کنیم و از قبل حتما برای خریدن اسباب بازی برنامه داشته باشیم. به چه نحو؟؟اینطوری که همینجوری یِلخی نگیم پاشو بریم برات اسباب بازی بخریم. بچه باید در بدست آوردن یکسری اسباب بازی ها زحمت بکشه.
🎀 یکسری اسباب بازی ها رو بخاطر کارهاش یا بخاطر روز تولدش مادر میگه میخوام بخرم.... اما برای یکسری از خواسته هاش باید زحمت بکشه. مثلا پسرم شما وظایفت تو خونه این 5تاست. اگر شما این کارها رو هم یک هفته انجام بدی اون اسباب بازی که دوست داشتی رو زودتر بهش میرسی.
🎀برای خریدن اسباب بازی هم از پس انداز خود بچه ها استفاده کنیم. بگید پسرم چقدر پول پس انداز کردی؟ میگه مثلا 35 تومن. میگیم این رو بده من هم روش میذارم و باهم بریم اون اسباب بازی که چند وقته میخوای و بخریم. این کار دوتا فایده داره.
✅اول اینکه بچه متوجه میشه که خودش داره یک چیزی رو پرداخت میکنه و هزینه میکنه از پول خودش. پس سعی میکنه که اون تفکر اقتصادی درش شکل بگیره.
✅دوم اینکه این بچه قطعا بیشتر از بچه ای که اسباب بازیش رو مادرش کل پولش و داده بیشتر لذت میبره. چون این بچه خودش رو هم در خرید این اسباب بازی دخیل میدونه.
🎀دلتون هم نسازه.
❌الهی بمیرم.
❌بچم سه ماهه داره این 50 تومن و جمع میکنه.
❌دلم نمیاد
❌عیب نداره خودم میخرم
نه اینارو نداریم. بچه پول جمع کرده باید نیازهای خودش و با پول خودش تامین کنه. حداقل بخشی از نیازهای خودش رو...
پس حتما از پس انداز بچه ها استفاده میکنیم.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(2)
مهارت های مهرورزان
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش دوم) 🎀دومین نکته در مدیریت خرید اسباب بازی این هستش که بچه های زیر 7 سال،
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش سوم)
🎀یکی از اساتید ما میگفت پسر من سه چرخه نیاز داشت. اون زمان قیمت کردیم 70 تومن بود. بعد میگفت از پس انداز بچه مون استفاده کردیم و خودمون هم یک مبلغی گذاشتیم. این 70 تومن شده بود چندتا اسکناس 5 هزارتومنی و 10 هزار تومنی. میگفت من اینا رو بردم و از قصد تبدیل کردم به اسکناس های 1000 تومنی. 70 تا اسکناس هزار تومنی خیلی حجیم تر و زیادتر دیده میشه تا 7 تا 10 تومنی. میگفت پولو نشون پسرم دادم و گفتم این سه چرخه 70 تومنه و این پولی هست که ما باید بدیم تا بخریمش. میگفت پسرم گفت اوووه بابا چقدر باید پول زیادی بدیم!!!
میگفت من میخواستم پسرم بدونه که ما داریم پولی که پول کمی نیست و برای این وسیله پرداخت میکنیم و دوست دارم تو از این وسیله نهایت استفاده رو ببری.
🎀این فرق میکنه با زمانی که ما میریم برای بچه وسیله ای بخریم و کارت میکشیم و بچه اصلا نمیفهمه چقدر پول دادیم. این حس شکرگزاری بچه رو هم تقویت میکنه و توجه به نکات اقتصادی هم در بچه ها شکل میگیره.
✅مامان دستت درد نکنه اون همه پول دادی سه چرخه رو برام خریدی.
✅بابا دستت درد نکنه. چقدر پول دادی برای این.
🎀پس اگر میخواین وسیله ای هم برای بچتون بخرین و پول تو کارتتونه، کارت بکشید و اون پول رو تبدیل کنید به پول ریزتر مثل 2 تومنی یا 5 تومنی و با اون پول برید وسیله رو بخرید. بذارید بچتون ببینه که در قبال چیزی که داره دریافت میکنه داره هزینه ای پرداخت میکنه. هم لذتش بیشتر میشه و هم مراقبتش بیشتر میشه نسبت به اون وسیله. و این یکی از مهارت های فرزندپروریه.
🎀نکته ی اول رو هم فراموش نمیکنیم که گفتیم اسباب بازی خلق شده برای خراب شدن و اگر من مادری هستم که دوست دارم اسباب بازی بچه هام همیشه سالم باشه و مرتب تو کمد اسباب بازیاشون باشه من به وسواس مبتلا هستم. من به کمال گرایی مبتلا هستم و باید خودم روی خودم کار بکنم.
🎀 یکی از آفت ترین رفتاروالدین این هستش که یک کمد که ویترین داره تهیه میکنن که قفل داره و اسباب بازی و میچینن و درش و میبندن و به بچه ها اجازه نمیدن به اسباب بازی دست بزنن.
این کار دوتا آفت داره.
1⃣اول اینکه بچه داره تمام اسباب بازی هایی که داره رومیبینه . پس براش تکراری میشه و یجور دلزدکی ایجاد میکنه.
2⃣دوم اینکه بچه تا میاد به یک اسباب بازی دست بزنه ..خراب کنه..مادر بهش تذکر میده.
❌بهم نریز ویترین اسباب بازیهاتو.
❌دوباره سرجاش بذار.
🎀ببینید ما برای بچه ی زیر 7 سال بهش میگیم که پسرم یا دخترم بازی کردی بذار سرجاش. ولی این رو مجبور نمیکنیم که این نظم رو رعایت کنه. فقط یک اطلاع رسانی ساده میکنیم که این گوشه ی مغزش باشه. اگر گذاشت که گذاشت. نگذاشت اون رو مجبور نمیکنیم. میگیم این اسباب بازی داره گریه میکنه. الان من بغلش میکنم میبرم میذارمش سرجاش.
🎀پس چه کنیم؟؟؟
حتما اسباب بازی های بچه ها رو به 3 قسمت تقسیم کنیم. هر چی دارن. چه فکری . چه حرکتی و ...
سعی میکنیم تو هر قسمت اسباب بازی های متنوعی باشه. مثلا هر قسمت هم اسباب بازی های حرکتی باشه، هم تمرکزی، هم مهارتی و ...
هر دوماه یا سه ماه یک بار یک قسمت از این سه قسمت رو در معرض استفاده ی بچمون قرار میدیم.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(3)
مهارت های مهرورزان
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش سوم) 🎀یکی از اساتید ما میگفت پسر من سه چرخه نیاز داشت. اون زمان قیمت کرد
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش چهارم)
🎀 اسباب بازی ها هم اینطور نباشه که ولو باشه گوشه ی اتاق. یا تو سبد باشه.نه.... تو سبد هست بالای کمد. یا تو بسته یا پارچه ای هست گوشه ی خونه.
بچه مدام اونها رو نبینه که براش تکراری بشه. هرموقع که میخواد بازی کنه یا بدقلقی کنه ما اون سبد و برمیداریم میذاریم جلوش. یا اون پارچه رو از گوشه ی خونه میاریم باز میکنیم و میگیم اینم از اسباب بازیات.
🎀 سه ماه بعد این قسمت از اسباب بازی ها رو جمع میکنیم و میریم قسمت دیگه ای از اسباب بازی ها رو میاریم. قسمت اول میره تو انباری. دور از چشم بچه. دوباره با اون قسمت دوم دو سه ماه بازی میکنه و دوباره جمعش میکنین و قسمت سوم و میاریم.
🎀شما از این طریق میتونید در طول سال یکسری اسباب بازی ها در اختیار بچه قرار بدید حتی اگر کم باشه، که بچه ها با دیدنش ذوق میکنن. انگار تازه براش از مغازه خریدیم.
🎀یک نکته ی دیگه در مورد مهارت هایی که مادر باید در مورد اسباب بازی های بچه داشته باشه این هستش که سعی کنه اسباب بازی که برای بچه میخره، جنسیت زده نکنه بچه رو. یعنی چی؟؟ جنسیت زده کردن اسباب بازی ها یعنی من میرم یک باربی میخرم و این باربی همدم بچه ی من میشه. کلا این موضوعی که دارم میگم در مورد جنسیت زدگی اسباب بازی؛ هیچ ربطی به این نداره که من تحصیلاتم تو حوزه ی معارف هست یا ربطی به این نداره که من چادر سرم میکنم. این یک بحث کاملا انسانی هست. یعنی اگر من مادری بودم که پوشش شرعیم رو هم رعایت نمیکردم ، باید به این بحث دقت کنم. چون من میخوام فرزندم رو انسان بار بیارم.
🎀ما زمانی که داریم راجع به باربی صحبت میکنیم... باربی یک سری ویژگی ها داره. به شددت زیبایی داره. تمام اندامش خیلی خوش فرم و لاغر اندامه. قدش کاملا بلنده. موهاش بلونده و رنگ چشماش اصولا رنگیه. پوستش صاف و بدون عیب و ایراده. بچه ی من زمانی که داره با باربی بازی میکنه دوست داره خودش رو مشابه اون کنه.نواقصش به چشمش میاد.
❌چشم من مشکیه. چشم عروسکم چه خوشگله که رنگیه.
❌موی من فر و کوتاه چقدر این موهاش بلند و قشنگه.
و ....
🎀این داره در بچه ی من این رو در ذهنش ایجاد میکنه که زن زیبای خواستنی یعنی این.!!!!
این یعنی اینکه ما داریم بحث رو جنسیتی میکنیم.
🎀 ما باید اسباب بازی و عروسکی رو در اختیار بچمون قرار بدیم که اگر باهاش بازی میکنه به عنوان همدم براش باشه.
باید ویژگی های انسانی رو در اون ببینه.
ممکنه قدش کوتاه باشه.
چشماش رنگی نباشه.
موهاش فر باشه.
🎀یسری عروسکا بهشون میگن اتفاقا عروسکای زشت. این عروسکا ترجیح داده میشه به عروسکای باربی.
همراه این باربی ها یسری لوازم جانبی هم فروخته میشه تو جعبه شون.
❌ باربی که یه عالمه لاک داره.
❌یه عالمه لباس داره.
❌یه عالمه کفش داره.
❌میز آرایش داره.
❌ سشوار داره و ..
اینا داره بچه رو به این سمت میبره که تو به عنوان یک دختر باید مثل این باربی باشی. لباس های فانتزی فراوون داشته باشی. کفش های فراوون. رژ های فراوون و ...
🎀اینا به جاش اگر استفاده بشه برای هر زنی خوبه. این فرق میکنه با این که تو اگر میخوای جذاب بشی باید اینارو داشته باشی. و دغدغه ی بچه ی ما میشه همین. ما میخوایم بچه هامون چه دختر و چه پسر،
✅ انسان باشن.
✅مهارت های ارتباطی بلد باشن.
✅دلسوز باشن
✅مهارت همدلی داشته باشن
✅به فکر فقرا باشن
✅رابطه شون و با خدا تقویت کنن
✅کاری باشن
✅مسئولیت پذیر باشن
✅مستقل باشن
✅با شخصیت باشن
✅عزت نفس داشته باشن
و ...
اینا یعنی انسان تربیت کردن.
🎀درسته که دختر بچه واقعا علاقه داره به وسایل آرایشی و بهداشتی. منم توصیه میکنم و میگم وسایل آرایشی و بهداشتیِ کاملا استاندارد و ترجیحا گیاهی بخرید و در اختیارشون بذارید.
مثلا یک رژ.
دوتا لاک.
یه سایه.
برای خود بچه باشه و داخل خونه استفاده کنه. و خود مادر زمانی که میره بیرون آرایشش رو پاک میکنه و بیرون میره. بچه هم کم کم با دیدن رفتارهای مادر متوجه میشه که بیرون جای آرایش نیست. خودش میفهمه. از روش تربیتی مادر.
من نمیگم این ها نباشه. دختر بچه دوست داره. لباس پف دار. چین دار. انواع تل. وسایل زینتی و ...
ولی باید در حد نرمالش باشه.
🎀پس در مورد باربی یا هر عروسکی که داره تجمل گرایی، توجه به ظاهر و ..داره ترویج میکنه، بخاطر اینکه توجه بچه ی ما رو از انسان بودن به یک دختر فانتزی بودن معطوف میکنه، به این نکته توجه کنیم. و این قضیه هم هیچ ربطی به این که من ادم مذهبی هستم یا غیر مذهبی نداره.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(4)
مهارت های مهرورزان
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش چهارم) 🎀 اسباب بازی ها هم اینطور نباشه که ولو باشه گوشه ی اتاق. یا تو سبد
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش پنجم)
🎀حالا مثلا خواهرمن برای تولد بچم باربی میخره. من این اسباب بازی رو میذارم بچم چند بار باهاش بازی کنه و بعد اون رو از رده ی اسباب بازی ها خارج میکنیم.
🎀زمانی که اقوام میخوان برای تولد بچمون اسباب بازی بخرن چه ایرادی داره که ما اگر راحتیم باهاشون تماس بگیریم و بگیم داری میخری این اسباب بازی جزو اسباب بازی های مفیده وقیمتش هم اتفاقا خیلی مناسب تره. یا همتون باهم پول بذارید مثلا اینو بخرید. با مثلا لباس بخرید.
🎀بچه های زیر هفت هشت سال چون قوه ی انتزاع درشون شکل نگرفته ، نمیتونن تشخیص بدن که چه اسباب بازی براشون مفیده. من به عنوان مادر یا پدر باید تشخیص بدم.
🎀میرسیم به انواع اسباب بازی ها:
اسباب بازی ها به سه دسته تقسیم میشن.
🔶اسباب بازی های مفید
🔶اسباب بازی های مضر
🔶اسباب بازی های بی خاصیت یا خنثی
🎀اسباب بازی مفید: هر اسباب بازی که اولا تحرک بچه رو بالا ببره یا دست ورزی بچه رو تقویت کنه جزو اسباب بازی های مفید هست.
🎀در کنار این اسباب بازی مفید هست که بارها قابل استفاده باشه و بشه خلاقانه ازش استفاده کرد. مثل آجرهای خونه سازی که بارها میتونه خراب کنه و بسازه و خلاقیتش شکوفا میشه.
🎀اسباب بازی هایی که تحرکی هستن و دست ورزی خوبی دارن مثل توپ. توپ بهترین، بهترین و بهترین اسباب بازی هست برای بچه ها.به شدت نشاط میده به بچه ها. به شدت تحرک بچه ها رو بیشتر میکنه.
🎀بچه ی ما تشنه ی تحرک و شیطنته.اگر ما جلوی این تحرک و بگیریم مثل این هست که ماشین رو از یک طرف گاز میدیم و از یک طرف ترمز میکنیم. این ماشین دوست داره حرکت کنه با گاز دادنمون و بخاطر ترمز نمیتونه حرکت کنه و اختلال درش ایجاد میشه.
🎀بچه ما باید از طریق حس و حرکت با دنیای اطرافش آشنا بشه.زمانی که من از بچم تحرک و ورجه وورجه کردن و ازش میگیریم چیزی از بچم نمیمونه.تبدیل میشه به یک بچه ی گوشه گیر که مشکلات خودش رو بعدها با اضطراب، اختلال در یادگیری و اینجور چیزها بروز میده.
🎀توپ از قدیمی ترین و ساده ترین اسباب بازی هایی هستش که بشر از ابتدا باهاش سروکار داشته و استفاده کرده و ثروتمند و فقیر نداره. همه ی بچه ها میتونن داشته باشن و با کمترین قیمت بیشترین لذت رو ببرن. تحرک بدنی بسیار بالایی داره و خیلی مفیده. مهم هم نیست که این توپ گرون باشه، ارزون باشه، توپ شل باشه، چهل تیکه باشه یا هرچی..
منتها برای توپ ما باید یکسری مکان ها تعیین کنین.
✅ پسرم یا دخترم تو هال وسیله های شکستنی زیاده. تو هال توپ بازی کردن ممنوعه.
✅ تو اتاق بازی کن یا تو پارکینگ یا تو طبیعت و ..
براش جا مشخص کنیم.
زمانی که میگیم اینجا بازی نکن پس حتما به جاش باید بگیم کجا بازی کنه.
🎀بازی مفید بعدی بازی هایی هستن که بوسیله ی همین توپ ایجاد میشن.مثل:
✅بازی های بدمینتون،
✅ تنیس،
✅ والیبال،
✅فوتبال یا
✅حلقه هایی که توپ و داخلش میندازن.
اینها اسباب بازی هایی هستن که چون بوسیله ی توپ بازی میشن، بسیار تحرک بدنی بالایی دارن و بسیار عالی هستن.و جالبه که بچه ی ما نوجوون میشه این بازی ها بهترین راه ارتباط با نوجوان هست.
🎀اسباب بازی بعدی که خیلی تحرک بدنی بالایی داره دوچرخه هست. اسکیت بورد، اسکوتر یا خودِ اسکی.اینها وسیله هایی هستند که به شدت تحرک رو بالا میبرن و علاوه بر تحرک نشاط زیادی رو هم به روح و روان و جسم بچه تزریق میکنن.
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های خیلی مفید؛ میله های بارفیکس هست. بچه ها با میله های بارفیکس میتونن هزاران مدل بازی کنن. اگر بهش کش وصل کنن یجور بازی انجام میشه. اگر کش وصل نکنن با خود بارفیکس کلی کار میتونن انجام بدن.
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های خیلی مفید، کامیون ها یا بیل مکانیکی هایی هست که پسر بچه ها دارن. چرا مفیده؟ چون بچه ی ما یبار میتونه خاک باهاش پر کنه ببره.میتونه یبار سنگ های کوچه رو پر کنه.میتونه یبار چوب پر کنه و ...کلی میتونه کار باهاشون انجام بده که خلاقیت هم میاره و بنابراین جزو بهترین اسباب بازی ها هستن. بر خلاف ماشین.!!!!!! مگر اینکه بچه با ماشین که بازی میکنه، مثلا جاده درست کنه. و با ماشینش تو اون جاده بازی کنه. وگرنه یک ماشین موزیکال یا یک ماشین رقصنده یا چراغ داری که هیچ کار خاصی انجام نمیده، تحرک بدنی برای بچه ما به همراه نداره.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(5)
مهارت های مهرورزان
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش پنجم) 🎀حالا مثلا خواهرمن برای تولد بچم باربی میخره. من این اسباب بازی رو
☘# خلاصه_جلسه_سیزدهم ☘
(بخش ششم)
🎀چه اسباب بازی های مناسبن؟؟ اسباب بازی هایی که ساده باشن و در دسترس باشن. بهترین و ساده ترین اسباب بازی که ما در اطرافمون داریم دوتا چیزه. ظرف و ظروف و قابلمه و قاشق چنگال و لیوانی که توی کابینت هامون داریم و کنارش 4 عنصر طبیعت.
🎀بچه ها زیر 7 سال به راحتی میتونن با وسیله های خونه خلاقیت تولید کنن. میتونن به راحتی بازی کنن. صدا تولید کنن. منتها مادری که خیلی به تمیزی خونه و مرتب بودن خونه و سرو صدا حساسه؛ نمیتونه کودکش رو تو این امر همراهی بکنه. ما میتونیم قابلمه، لیوان های نشکن و کاسه و قاشق در اختیار بچه بذاریم و در زمانی که مناسبه و ساعت های استراحت همسایه ها نیست به بچه ها بگیم با اینا تولید صدا کنن و بازی کنن. تو قابلمه بشینن. زیرشون سینی بذاریم و بگیم تو لیوانا آب جابجا کنن. یک قطره رنگ طبیعی تو لیوانا بچکونیم و آب های رنگی درست کنیم و بگیم اینا رو باهم قاطی کنن.
استفاده از وسایل آشپزخانه، اون هایی که مناسب هستن، یکی از ساده ترین اسباب بازی هایی هست که در دسترسمونه.
🎀از دیگر اسباب بازی های مفیدی که تحرک خوبی دارن یا دست ورزی خوبی دارن، اسباب بازی هایی که قدیمی ان. ما خودمون هم تو بچگی داشتیم و هیچ محدودیت سنی هم ندارن مثل یو یو و فرفره.
فرفره هایی که رو زمین میذاریم و میچرخونیمشون. این اسباب بازی ها جزو بهترین اسباب بازی هایی هستن که تحرک بدنی هم دارن. لذت و نشاط هم زیاد دارن.
🎀اسباب بازی های مفید دیگه، بولینگ و گلف هست. هم تمرکز و زیاد میکنه و هم تا حدودی تحرک بدنی داره. اسباب بازی هایی مثل بیل و کلنگ و فرغون پلاستیکی خیلییی عالی هستند. حرف ندارن. به شرطی که دکوری نباشن و به بچه هامون بدیم. اونا رو ببریم فضایی که خاک و شن و سنگ هست. این یکی از بهترین و لذت بخش ترین اسباب بازی هایی هستش که هم تحرک بدنی داره و هم فوق العاده مفیده.
🎀یکی دیگر از اسباب بازی های مفید تاب هست. تابی که بچه ها خودشون همدیگه رو تاب بدن. هم تحرک داره و هم لذت.
🎀اسباب بازی هایی که بتونیم بارها و بارها ازشون استفاده کنیم. مثل آجرهای خانه سازی. یا مثل برج هیجان. یا مثل دومینو. این ها جزو اسباب بازی هایی هستن که چون میتونن بارها و بارها باهاشون بازی بشه و بچه میتونه امروز یه چیزی درست کنه، فردا یه چیز دیگه، جزو بهترین اسباب بازی ها هستن
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های خیلی مفید که تحرک بدنی بالایی داره لی لی هست. از این لی لی های پارچه ای . هرجا باشید میتونید پارچه شو پهن کنید و خودتون با بچه ها بازی کنید یا بچه ها با همدیگه بازی کنن.
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های بسیار مفید کش هست. این کش ها رو چند بسته بخرید و در اختیار بچه ها قرار بدید. بچه ها خودشون میدونن چجوری با اینا خلاقیت داشته باشن. مثلا پسر من با کش خونه ی عنکبوتی درست میکنه. با یه عالمه کش یه گوشه شو به دسته ی مبل وصل میکنه. یک گوشه شو به جاکفشی و ...مسیر عنکبوتی درست میکنه. میگه هیچ کس حق نداره از این ور خونه بره اونور مگر اینکه از راه من رد بشه. خیلی لذت داره و چون زحمت زیادی به خرج میده تحرک زیادی هم داره.
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های خیلی مفید خمیر بازی هست. اما شن جادویی و ژل اسلایم چون یک مقدار مواد اضافی شیمیایی داره ما توصیه نمیکنیم که حتما بچه ها داشته باشن. دختر خود من خیلی دوست داره و براش ژل اسلایم خریدم ولی بعد از چند بار استفاده از چرخه ی استفاده خارجش میکنم.
🎀این هواپیماهای سنسوری هم خیلی خوبن. این هواپیماهای سنسوری بچه دستش و میذاره زیرش، هواپیما که میخواد بیاد پایین وقتی به پوست دست بچه میخوره دوباره میره بالا. بچه باید جابجا بشه و دستشو بگیره زیرش. هم تحرک داره و هم هیجان داره. جزو اسباب بازی های جدیدی هست که برای بچه ها بسیااار مفیده منتها بخاطر حرکت تند پره هاش باید مادر و پدر مواظب باشن. تو فضایی که چیز شکستنی هست استفاده نکنن.
🎀یکسری از اسباب بازی های مفیدِ دیگه اسباب بازی هایی هستن که تمرکز رو به شددت بالا میبرن. اینجور اسباب بازی ها ممکنه که تحرک بدنی کمی دارن ولی چون باعث تقویت تمرکز و ذهن میشن، خیلی مفیدن.
✅مثل دارت
✅مثل تیر و کمان
✅مثل مکعب روبیک
❗️مثل اسباب بازی های تحت عنوان دست چین
✅مثل پازل. برای سنین کم با قطعات کم و برای نوجون هامون پازل با قطعات زیاد و ریز. خیلی خیلی مفیدتره نسبت به اینکه کودک ما یا نوجوان ما زمانش رو بذاره برای دیدن تلویزیون... برای بازی با تبلت.
🎀یکسری دیگه از اسباب بازی های خیلی مفید اسباب بازی هایی هستن که میشه به حالت جمعی یا خانوادگی باهاشون بازی کرد.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(6)
مهارت های مهرورزان
☘# خلاصه_جلسه_سیزدهم ☘ (بخش ششم) 🎀چه اسباب بازی های مناسبن؟؟ اسباب بازی هایی که ساده باشن و در دستر
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘
(بخش هفتم)
🎀یکی دیگه از اسباب بازی های مفید اسباب بازی هایی هستن که مهارتی رو به بچه یاد میدن. مثل اسباب بازی هایی که لوازم پزشکی داره یا اسباب بازی هایی که لوازم نجاری یا ابزار آلات تعمیر برای بچه ها داره. یا اسباب بازی لوازم آشپزخونه به شرطی که بچه از اینا تو بازی هاش استفاده کنه.
🎀یکی دیگه از اسباب های بازی بچه ها که بسیار رایگان و در دسترس ماست عناصر چهارگانه طبیعت هستند. آب، باد، خاک و آتش.
هر اسباب بازی که از این 4 تا عنصر توش به کار برده میشه به شدت روح بخشه و نشاط آوره و اصولا تحرک آوره.
مثلا یکی از عناصر طبیعت خاکه. ما هرنوع خاک بازی، گِل بازی، بازی با سنگ، خاک پر کردن تو کامیون و ...ما میگیم حتما باید بچه داشته باشه.
🎀طبق حدیثی از معصوم (ع) ، خاک بهار کودکانه.
مادرانی که میگن ایششش دست نزن لباستو خاکی کردی، دستتو خاکی کردی، اینها علاوه بر اینکه ظلم بزرگی در حق بچه ها میکنن و نمیذارن بچه ها دوران کودکی شون و با خاک بگذرونن؛ بلکه دارن یک نوع وسواس بیمارگونه رو تو ذهن بچه هاشون فرو میکنن. بچه باید آزادانه تا هر سنی که هست با خاک بازی کنه.
🎀آب هم یکی دیگه از عناصر طبیعته. ما میتونیم از وان های پلاستیکی یا وان های بادی استفاده کنیم که بچه ها استفاده کنن و در انتها آب اون وان رو برای آبیاری گل و گیاهان و درختان. اگر داخل خونه هم گل و گیاه نداریم با پارچ یا دبه پر کنیم و به درخت های کوچه بدیم. آبی که بچه هامون دارن باهاش بازی میکنن به هیچ وجه بیرون نمیریزیم.
یا استفاده از تفنگ آب پاش. بسیار لذت بخش و هیجان انگیزه و تحرک بالایی داره. منتها سعی کنیم آبی که برای تفنگ آب پاش استفاده میکنیم آبی باشه که از جمع کردن آب ابتدای حمام که صبر میکنیم آب گرم بشه، به دست اومده باشه. یا از آبی که سبزیجات و میوه جات و میشوریم باهاش باشه. ااما اگر شک داریم که بچه ها ممکنه اب و تو صورت هم بریزن و تو دهنشون بره آب شهری استفاده کنید.
🎀عنصر باد یکی از عناصر ارزشمندِ طبیعته که ما میتونیم با بادبادک، فرفره که فوت میکنی میچرخه، تفنگ حباب ساز و ... از این عنصر طبیعی به رایگان برای بازی بچه ها استفاده کنیم.
🎀در آخر عنصر آتش. بچه ها باید بتونن با کمک والدینشون حداقل ماهی یک بار، یک ماه و نیم یک بار، آتیش درست کنن. یه سیب زمینی توش بپزن. گرم بشن. ببینن که والدینشون کتری میذارن روش و چایی بخورن..
همه ی اینها خودش لذت غیر قابل وصفی داره.
🎀برای جمع کردن اسباب بازی ها به بچه های زیر 7 سال بهشون میگیم بچه ها بهتره که هر وسیله رو سرجاش بذاریم. اما زمانی که بچمون فراموش کرد انجام بده یا انجام نداد ما داد نمیکشیم سر بچه با حالت دعوا که چرا این کارو نکردی. چون گفتیم زیر 7 سال ما آموزش نظم نداریم و این هم جزو نظم حساب میشه.پس چکار میکنیم؟سعی میکنیم جمع کردن اسباب بازی رو به مثابه یک بازی تلقی کنیم.
☘بدو ببینم تو زودتر جمع میکنی یا من زودتر جمع میکنم.
زمانی که اسباب بازی میره زیر پا و میشکنه میگیم:
☘ بی بو بی بو ....این اسباب بازی شکسته باید زودتر به بیمارستان منتقل بشه. با همین ترفند ها...آروم آروم...
🎀اما بعد از ورود بچه به 7 سالگی ما همون دعوت های آروم و ملایم قبلی رو پررنگ تر میکنیم. از بچه ها میخوایم که حتما چیزی رو که استفاده کردن و سرجاش بذارن.
🎀یکی دیگه از اسباب بازی هایی که بسیار خوبن اسباب بازی های خلاقیتین.اسباب بازی هایی که خود بچه یا خود مادر یا خود پدر میتونن کمک کنن و اون رو با امکانات کم بسازن. مثل این بادکنک هایی که میتونیم توش آرد پر کنیم یا خاک پر کنیم درشو ببندیم تبدیل میشن به یه مثلا شکلک های نرم وقتی که بچه فشار بده واقعا تقویت عضلات دست، انگشت و دست ورزی هم خیلی خوبه. یا تیرکمونی که بچه بودیم پسرا درست میکردن. چه ایرادی داره نحوه استفادش رو درست کردنش رو پدر به بچه هاش یاد بدن منتها براشون مشخص کنن اینجا میتونی بازی کنی تو این منطقه نمیتونی بازی کنی خطرناکه؛ یا چوب بستنی بخریم در اختیار بچه ها قرار بدیم. بچه ها با چوب بستنی و چسب و مداد رنگی کلی سازه میسازن، قایق میسازن، کشتی میسازن، بادبان میسازن، گل میسازن، جا مدادی میسازن، هر سازه ای که دوست دارن. پس وسایل پیش پا افتاده و معمولی که بچه ها بتونن با استفاده از اون برای خودشون اسباب بازی خلق کنن و درست کنن عالی هستن.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
https://eitaa.com/joinchat/3427926198C9e95907bae
ادامه دارد(7)