❓ پرسش شما: آیا امام حسین(ع) با سیراب کردن سپاه حر اهداف خاصی را دنبال میکردند؟
✅ پاسخ استاد:
🔹 رسیدن #امام_حسین(ع) به حر یک اتفاق نیست؛ کما اینکه اکثرا میگویند یک #اتفاق بوده است. رفتن حضرت(ع) از #مکه و توقف در منازل، بهگونهای برنامهریزی میشود که دقیقا با #حر مواجه شوند؛ آنهم نه با حر سیراب.
🔹 ماجرای #حر را کسی نتوانست انکار کند و قابل انکار نبود؛ چون آن ماجرا #هزار راوی داشت؛ همان کسانی که توسط #امام(ع) از مرگ حتمی نجات پیدا کرده بودند.
🔹 #امام(ع) به آنها آب داده بود و همگی هم #عثمانیمسلک بودند؛ یعنی از خود #حر تا تمام یاران او خونخواه عثمان بودند و میگفتند حسین کسی بود که #آب را بر عثمان بست!
🔹 در آن شرایط، وقتی حضرت آبرسانی کردند، همگی پیامرسان #ضد این تفکر شدند و گفتند اینکه #حسینبنعلی(ع) آب را بر #عثمان بسته باشد #دروغ است.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/944509
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #تبار_انحراف_3
📎 گروههای حاضر در کربلا
✍️ نیروهای مقابل #سیدالشهدا(ع) را که توسط #ابنزیاد تدارک دیده شدهاند، میتوان در چهار #گروه دسته بندی کرد؛
1️⃣ #امویان: کسانی که با دستگاه #بنیامیه پیوند دارند و 100 درصد به معاویه و #یزید معتقدند.
2️⃣ #خوارج: کسانی که از بازماندگان شرکتکنندگان در جنگ #نهروان هستند و اکنون بزرگ شدهاند و تحت تبلیغات #مغیره و زیاد و دیگران، علی(ع) را به عنوان #قاتل پدرشان میشناسند.
3️⃣ #اوباش: کسانی که اهل #فساد هستند و امرار معاششان از راه #جنایت کردن است.
4️⃣ #جاهلان: کسانی که قدرت تشخیص حق را از #باطل ندارند و از اوضاع و اتفاقات زمان خود بی خبرند. این افراد را میتوان #عثمانیان هم نامید که به دنبال #خونخواهی خلیفه سوم هستند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/213090
🆔 @Tarikh_org
📝 گزارش | شهدای کربلا
✍️ تقسیمبندیهای مختلفی درباره تعداد #یاران و شهدای #عاشورا در کتابها و سخنرانیهای مختلف انجام شده است.
1️⃣ شهیدان #پیشاهنگ، یعنی شهیدانی که قبل از وقوع حادثه #عاشورا در کوفه و بصره به شهادت رسیدهاند.
2️⃣ شهیدان نبرد اول یا شهدای #تیرباران صبح #عاشورا.
3️⃣ شهدای نبرد #تنبهتن بههنگام پیش از #نماز. شهیدان این مرحله از #برجستهترین یاران اباعبداللهالحسین(ع) بودند.
4️⃣ شهیدان #نماز که دو نفر آن را تشکیل میدهند.
5️⃣ شهیدان پس از #نماز که نبرد تنبهتن با #دشمن میکردند.
6️⃣ شهیدان #بنیهاشم.
7️⃣ شهیدان پس از #امام_حسین(ع) و واقعه #عاشورا.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/115147
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #ثاقب_جلد1
📎 شکستن سد خودساخته بنی امیه در باب مظلومیت عثمان
✍️ دومین هدفی که #امام_حسین(ع) در حرکتشان به دنبال آن بودند، شکستن سد مظلومیت #عثمان بود؛ سدی که #معاویه ایجاد کرده بود تا در پناه آن هر جنایتی را مرتکب شود، همان #مظلومیتی که بعد از قتل #عثمان با ساختن داستانهای #جعلی فراوان با عنوان بستن آب بر روی خانه عثمان، آن هم به دست #علیبنابیطالب(ع) ایجاد شده بود.
✍️ در شام، تمام #خطبای جمعه و جماعت، مامور بودند در خطبههای خود برای #عثمان روضه بخواند و بعد از روضه، #علی(ع) را لعن نمایند؛ بنابراین لعن بر #ابوتراب و بیان فضائل #عثمان و روضه برای او در #شام مرسوم شده بود. #معاویه موفق شده بود از #عثمان، مقتول و مظلومی بسازد که #قاتل وی علی بن ابیطالب(ع) و یاران او بودند.
✍️ #امام_حسین(ع) به گونهای حرکت کاروان را #مظلومانه برنامهریزی کردند تا آرام آرام مظلومیت ساختگی #عثمان فراموش شود و مظلومیت #سیدالشهداء(ع) و اهلبیت ایشان جای آن را بگیرد و به گونهای در مسیر حرکت کردند که هیچ امری نیز در حرکت ایشان #مخفی نماند تا آنجا که سرانجام این کاروان به #کربلا رسید.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/136455
🆔 @Tarikh_org
❓ پرسش شما: مدیریت میدان عاشورا به دست سیدالشهدا(ع) صورت میگرفت یا به دست دشمن؟
✅ پاسخ استاد:
🔹 #اباعبداللهالحسین(ع) میدان را #مدیریت میکردند و بهطور قطع، از نظر عملیات #روانی، این میدان به نفع حضرت به روز #عاشورا رسید.
🔹 #عمربنسعد میدید حضرت(ع) میدان را مدیریت میکنند؛ اما #شمر نمیفهمید. شمر مرتب #نامهنگاری میکرد، لذا عمرسعد میگفت: فسَد علینا؛ یعنی کار را #خراب کرد.
🔹 #دشمن میتوانست 73 نفر را در یک #تیرباران، همان اول صبح از بین ببرد؛ اما میبینیم این نبرد صبح آغاز میشود و حضرت نزدیک #غروب به شهادت میرسند. این دقیقا مدیریت #امام_حسین(ع) بود.
🔹 مدیریت حضرت مِن الله بود. اگر این مدیریت #الهی نبود، #کربلا ماندگار نمیشد. در جریان #علیاصغر(ع)، امام حسین(ع) به دنبال این نیست که همین الآن این #مدیریت ایشان اثر کند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/655228
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد1
📎 هدف سیدالشهدا(ع) از رفتن به کربلا
✍ #امام_حسین(ع) در نهضت خودشان نمیخواستند جریان #نفاق داخلی یا دشمنان خارجی حامی آنها(سازمان #یهود) را نابود کنند که این کار در آن زمان امکان پذیر نبود، زیرا؛
✍ آن حضرت(ع) میدانستند که با مرگ #یزید یکی دیگر مثل او مانند #مروان_بن_حکم به خلافت خواهد رسید. بنابراین ایشان در این مرحله صرفاً میخواستند جلوی اقدام یزید را در #اسلام زدایی بگیرند که توطئه #یهود و حرف آخر #نفاق داخلی و عوامل ایشان بود.
✍ آن حضرت میدانستند که #سازمان_شیعه در آن هنگام نیروی کافی در اختیار ندارد که برای رسیدن به #حاکمیت بشود به آنها تکیه کرد و #شیعه مهیای حاکمیت کامل اسلام نیست؛ از اینرو حضرت(ع) در این حرکت خودشان صرفاً به دنبال آن بودند که قله و هدف نهایی #یزید و عقبه او(هدم و نابودی کامل اسلام) را فرو بریزند.
✍ عمده #هدف سیدالشهدا(ع) در قیامشان، تنها حفظ #اسلام از دست توطئههای شوم جریان #بنیامیه، #یزید و سازمان پشتیبان آنان بود.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/174517
🆔 @Tarikh_org
📝 گزارش | جایگاه علی اکبر(ع) نزد امام حسین(ع)
✍ چرا شخصیت #علیاکبر(ع) این میزان از برجستگی را دارا میباشد؟ در بین #شهدای کربلا، ایشان تنها کسی است که در زیارت عاشورا، بعد از شخص #امام_ حسین(ع) به صورت خاص به او سلام میکنیم. اگر کسی بخواهد به عظمت آن بزرگوار پی ببرد، باید #پیچیدگی قضایا را در هنگام خروج امام حسین(ع) درک کند.
✍ تشخیص در آن زمان به قدری سخت بود که #محمد_بن_حنفیه و #عبدالله_بن_عباس و خیلی از کسانی که دارای سابقه طولانی در #اسلام بودند، دچار اشتباه شدند. در این زمان حساس #علیاکبر(ع) تمام این پیچیدگیها را با اینکه در سنین #جوانی بود، درک کرد.
✍ با هجوم دستهجمعی سپاه #عمر_سعد، همه اصحاب #امام_حسین(ع) به شهادت رسیدند. علیاکبر(ع) با مشاهده این وضعیت، به عنوان اولین نفر از #اهلبیت به میدان نبرد قدم نهاد. امام حسین(ع) برای هیچ کسی مانند علی اکبر(ع) در زمان شهادت ایشان، اظهار #بیتابی نکرد؛ این شدت بیتابی، جایگاه #علیاکبر(ع) را نزد امام حسین(ع) نشان میدهد
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/255906
🆔 @Tarikh_org
📝 گزارش | یهود در کربلا
1⃣ اشعث بن قیس
✍ فرزندان #اشعث_بن_قیس ازجمله نفراتی هستند که همواره در برابر #اهلبیت(ع) قرار داشتند. یکی از فرزندان او پس از شهادت #سیدالشهدا(ع) جامه از پیکر آن حضرت #ربود.
2⃣ شبث بن ربعی
✍ #شبث_بن_ربعی را بایستی یکی از #منافقان پیچیده در طول تاریخ به شمار آورد. او در ماجرای #کربلا جزو نیروهای #بنیامیه بود.
3⃣ حجار بن ابجر
✍ #عبیدالله_بن_زیاد، حجار بن ابجر را با هزار سرباز به سوی #کربلا فرستاد و او را یکی از #جنایتکارترین افراد حاضر در کربلا بر شمردهاند.
4⃣ قبیله بنی ابان بن دارم
✍ برخی فجایع #کربلا با نام افراد قبیله #بنی_ابان_بن_دارم گره خورده است.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/954506
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد1
📎 تاثیر مظلومیت حرکت سیدالشهدا(ع)
✍ تاثیر حرکت #امام(ع) و اهلبیت ایشان آن هنگامی به اوج رسید که #عبیدالله دستور داد #آب را از دسترس امام(ع) و #خاندانشان دور نگه دارند.
✍ او به همین منظور در نامهای به #عمر_سعد نوشت که: اما بعد، میان #حسین(ع) و یارانش و #آب مانع شو و قطرهای از آن نچشند، همانگونه که با پرهیزکار پاک #مظلوم، امیرمومنان #عثمان بن عفان کردند.
✍ این در حالی است که #عبیدالله_بن_زیاد خودش هم نمیفهمید که با این فرمان چه کرد. او متوجه نبود که اگر او و #یزید در مصدر ریاست و #خلافت نشستهاند همه در پناه سد #مظلومیت خودساخته قطع آب بر خانه #عثمان بود.
✍ دستگاه خلافت #بنیامیه و عقبههای آنان و وابستگان به سازمان #یهود آنقدر در باب عطش #عثمان تبلیغ کرده بودند که در اینجا خود #عبیدالله هم بازی خورد و فرمان داد که آب را بر امام(ع) ببندند و به آنها #تشنگی بدهند تا آنها هم با تحمل رنج تشنگی، رنج تشنگی #عثمان را به یاد بیاورند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/599209
🆔 @Tarikh_org
📝 پرونده ویژه | اقدامات امام سجاد(ع) پس از عاشورا
✍ نوع سخنرانی #امام_سجاد(ع) در نماز جمعه #شام، بهگونهای بود که قلوب حاضرین به دست حضرت افتاد. #امام(ع) هنگامی که مؤذن در حال اذان گفتن بود به یزید گفتند: این #پیامبری که نامش برده شد، #جد تو بود یا جد ما؟
✍ حضرت فرمود: چرا فرزند #پیامبر(ص) را کشتی؟ چرا ما را به #اسارت آوردی؟ مردم همگی منتظر بودند تا #یزید توضیح بدهد. اینجا دومین موضعی بود که یزید گفت: خدا #ابنمرجانه را لعنت کند؛ من نمیخواستم اینگونه شود!
✍ با سخنرانی #امام_سجاد(ع) در شام، ورق برگشت؛ لذا #یزید گفت: اینها را با احترام برگردانید. ورود #کاروان به شام، مثل خروجش نبود؛ ورود به #شام، ورودی بود که مردم نسبت به این کاروان #جهل مطلق داشتند؛ اما هنگام خروج، کاروان را #شناخته بودند.
✍ وقتی کاروان به ابتدای #مدینه رسید، #امام_سجاد(ع) فرمود: داخل شهر نشوید؛ همینجا بایستید. حضرت بهسراغ #شاعر فرستاد و به او فرمود: برو و ورود ما را به مردم اطلاع بده. امام سجاد(ع) میخواهند طوری حرکت کنند که #مردم ماجرا را بفهمند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/907666
🆔 @Tarikh_org
✂ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد2
📎 اقدامات امام سجاد(ع) در مورد سازمان شیعه
1⃣ به دستور ایشان عدهای از #شیعیان مانند سعید بن جبیر #علنی و مخفیانه و بدون هیچ گونه #نشانهای که دال بر ارتباط با #امام_سجاد(ع) از آن بروز کند شروع به #فعالیت نمودند.
2⃣ دومین اقدام آن #حضرت(ع) در توسعه #سازمان_شیعه آن بود که به دستور ایشان عدهای نیز از درون سازمان شیعه #آرام و بدون سر و صدا فعالیت خود را آغاز کردند.
3⃣ اقدام سوم #امام(ع) هم تأثیرگذاری بر #علمای مدینه و #سامان بخشیدن به فضای بود که در دوران #عبدالله_بن_زبیر و به دلیل #لشکرکشیهای متعدد به وجود آمد.
✍ البته در این ایام و در اوج تلاشهای #امام_سجاد(ع) عمال #نفوذی دشمنان اسلام(سازمان #یهود) در تلاش برای به قدرت رساندن #بنی_عباس بود.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/601608
🆔 @Tarikh_org
❓ پرسش شما: اگر مردم کوفه نمیدانستند در کربلا با امام حسین(ع) در جنگ هستند، چرا مورد ملامت قرار گرفتهاند؟
✅ پاسخ استاد:
🔹 چون قاتلین در #کوفه و اهل کوفه بودند. علاوه بر اینکه، #حاکمیتی که در رأس بود، برای همین مردم بود و این مردم مورد #ملامتاند که چرا #عبیدالله را بر سر کار آوردند.
🔹 مردم کوفه #شیعه نبودند؛ بلکه #اهل_سنت بودند. قرآن میفرماید «قل لا أسئلکم علیه أجرا إلا المودة فی #القُربی.»
🔹 مگر افرادی از #کوفه نیامدند تا با #سلیمانبنصُرَد خُزاعی همکاری کنند که فراوان هم #کشته دادند؟ چون فهمیده بودند و میخواستند آن #عار را از خودشان برطرف کنند که البته دچار یک #اشتباه دیگری شدند.
🔹 البته #کاروان_اسرا افشاگر بود و خیلی عالی عمل کرد. این کاروان در #کوفه خیلی موجب بیداری شدند؛ لذا #عبیدالله از شورش #مردم ترسیده و میگوید کاروان را سریع از اینجا ببرید.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/455052
🆔 @Tarikh_org
✂ برشی از یک کتاب | #دشمن_شدید، دفتر دوم
📎 یهود و انتقال قدرت به معاویه
✍ #معاویه بن ابیسفیان بنا بر قول مشهور پنج سال پیش از بعثت #پیامبر(ص) در مکه به دنیا آمد. او و پدرش از مخالفان سرسخت #اسلام بودند و هر دو تا زمان فتح #مکه اسلام نیاوردند؛ لذا یکی از «#طلقاء» و همچنین از مصادیق «مؤلفه قلوبهم» خوانده شده است.
✍ بعد از شهادت #رسول_الله(ص) او به همراه برادرش #یزید در فتوحات #شام شرکت جست و بعد از برادرش، امارت تمام منطقه شام را به دست گرفت.
✍ #یهودیان در انتقال قدرت به معاویه نیز تلاش میکردند. #کعبالاحبار با اینکه در نزد برخی از سران #صحابه جایگاه خاصی داشت، ولی با سخنان خود چنان در آنها #نفوذ کرده بود که با صراحت #معاویه را به عنوان حاکم بعد از #خلیفه_سوم معرفی میکرد.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/052296
🆔 @Tarikh_org
📝 گزارش | حرکت حسابشده امام حسین(ع)
✍ در حرکت #امام_حسین(ع) نقطه #شکست وجود ندارد و همه حرکت #پیروزی است؛ چون آنچه که حضرت میخواست، تحقق پیدا کرد و آن جلوگیری از هدم #اسلام بود.
✍ حضرت، #اسیر تحرکات پیرامونی خودشان نبودند؛ بلکه #حرکتهای پیرامونی خودشان را #مدیریت کرده و همراه خودشان میکشاندند.
✍ آن زمان #رسانهها، ائمه جمعه بودند، در حالی که هیچ تریبون #نماز_جمعهای در دست #امام_حسین(ع) نبود؛ همگی در دست #یزید بود.
✍ #امام_حسین(ع) حرکت خودشان را در ماه #رجب شروع کرده و مسیر را خیلی آرامآرام طی میکنند و عجله ندارند. این قافلهها و #کاروانها یک نوع #رسانه است.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/020695
🆔 @Tarikh_org
✂ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد 1
📎 کاروان اسرا در کوفه
✍ با ورود کاروان #اسرا به کوفه و سخنرانی #زینب(س) در بدو ورود و در میدان شهر بلافاصله اوضاع در آنجا #ملتهب میشود.
✍ ولی اگر #شورش از کوفه آغاز میشد بلافاصله در سایر نقاط و شهرها به داستان #حکومت و #کوفه تبدیل میگردید، در حالی که #عاشورا مقابله با جریان #یزید و اهداف او برای نابودی #اسلام بود.
✍ بنابراین نباید این شورش فعلاً و از #کوفه آغاز میشد. لذا #امام_سجاد(ع) بلافاصله خطاب به عمه خودشان #حضرت_زینب(س) می فرمایند: ای عمه جان سکوت فرمایید که #گذشته راه #آینده است.
✍ با #افشاگری برای مردم #کوفه، کار در آن شهر به جایی میرسد که دیگر از آن به بعد #هرگز مردم کوفه با #یزید و برنامههای او همراهی نمیکنند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/989244
🆔 @Tarikh_org
✂ برشی از یک کتاب | #دشمن_شدید، دفتر اول
📎 از مدینه تا قدس؛ استحکامات نظامی یهود
✍ با نگاهی به نبردهای #پیامبر(ص) با یهود و با بررسی زمانی و مکانی این #نبردها، به نقشههای عجیب و #زیرکانه آنان میتوان پی برد. #یهودیان درست در راههای مدینه به #قدس بودند. آنان با استقرار در این مناطق در حقیقت راه پیامبر(ص) به #بیت_المقدس را بستند.
✍ با توجه به نقشه سکونت #یهودیان در حجاز، آنها از مدینه تا دیوار #قدس را خاکریز زده و #استحکامات نظامی فوق العاده و موانعی عظیم در این مسیر فراهم آورده بودند. #پیامبر_اکرم(ص) برای رسیدن به #قدس باید از هفت خاکریز عبور میکرد: بنی قریظه، بنی مصطلق، بنی نضیر، خیبر، تبوک، موته و قدس.
✍ سه خاکریز نخست در #مدینه بود و یهودیان مستقر در آنها، هر یک در زمانی خاص به #جنگ با رسول الله(ص) پرداختند. در خاکریزهای بعدی، #حضرت(ص) در جنگهای مختلف تا #موته پیش رفت ولی با مکر #یهودیان به قدس نرسید.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/568853
🆔 @Tarikh_org
📝 گزارش | وضعیت شهرها پس از عاشورا
🔻 پس از اتمام حادثه #عاشورا و بازگشت اسرا به #مدینه، بایستی سه نقطه تحول در #جامعه آن روز را مورد مطالعه قرار داد.
1⃣ مدینه: با ورود #اسرا و استقرار آنها در شهر، از همان لحظه ورود حالت #عزا به خودش گرفت.
2⃣ شام: مسافرانی که برای حج و عمره میآمدند، با ورود به #مدینه متوجه میشوند که این شهر #عزادار است و بنابراین، از شام هم هرکس که برای #زیارت یا عمره میآید، وقتی برمیگردد، آن چیزی که از مدینه برای شام سوغاتی میبرد، #عزاداری اهل مدینه است.
3⃣ کوفه: در کوفه #عبیداللهبنزیاد خونریزی را قوی میکند و بهدلیل اینکه هم جوان است و هم دارای #خبث باطن بود و هم طهارت در #ولادت ندارد و از طرفی، از نسلی هست که مورد #لعن قرار گرفته، لذا اختناق را در آن شهر زیاد کرد.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/827662
🆔 @Tarikh_org
✂ برشی از یک کتاب | #تبار_انحراف 3
📎 تحلیلی درباره مختار
✍ جریانات زیادی از نام #عاشورا برای مقاصد خود استفاده و یا به تعبیر بهتر سوء استفاده کردند، #عبدالله_بن_زبیر با نام خون خواهی #سیدالشهدا(ع) تا ۱۰ سال #حکومت کرد، شخص دیگری که با شعار یا لثارات الحسین قیام کرد #مختار بود.
✍ برای تحلیل دقیق حرکت #مختار ابتدا باید #شخصیت او را بررسی کرد. مجموعه #روایتهایی که درباره شخصیت مختار وجود دارد از نظر سندی دارای #اشکال است.
✍ حضرت #باقر(ع) در روایتی میفرمایند مختار را #لعن نکنید(لاتسبوا المختار) چرا که او قاتل قاتلان ما و طالب خون ماست. اولاً، باید دید چرا #شیعه مختار را #سب میکرده است؟ ثانیاً، آیا میتوان این نهی از لعن را دلیل بر #صالح بودن مختار دانست؟ به نظر میرسد جواب #منفی است.
✍ مطلب دیگری که باید درباره #مختار بررسی شود این است که آیا شکل #حرکت او مورد تایید #ائمه(ع) بوده است یا خیر؟ این تایید به معنای تایید دین #اسلام است، زیرا اسلام بدون #پیامبر و #امام اسلام نیست و خارج از روش و الگوی #معصومین، دین به حساب نمیآید، بلکه #کفر است.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐b2n.ir/792739
🆔 @Tarikh_org
#اطلاعیه
ضمن عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات فضلایگرامی، به اطلاع میرساند: ادامه دروس استاد طائب از شنبه 22 شهریور بعد از نماز مغرب و عشا با مراعات پروتکلهای بهداشتی در مدرس ساحلی مدرسه مبارکه فیضیه پی گرفته خواهد شد.
شنبهها: تاریخ
یکشنبه تا چهارشنبه: خارج فقه کتاب قضا
🆔 @feqh_ostad_taeb
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد 2
📎 دلیل عدم حمایت امام سجاد(ع) از قیامها
✍️ #امام_سجاد(ع) بین دو معذور واقع شدند؛ 1 - حفظ #وحدت جامعه اسلامی و جلوگیری از هرج و مرج در حاکمیت و 2 - استمرار این هرج و مرج در #جامعه_اسلامی که نتیجهای جز نابودی اسلام به دنبال نداشت. دومی قطعاً خوشایند دشمنان اسلام به سرکردگی #سازمان_یهود و جریان نفاق داخلی بود.
✍️ از آنجایی که آن حرکتها باعث هرج و مرج در جامعه بود و با توسعه آنها قطعاً تأثیرگذاری #امام_سجاد(ع) و ائمه(ع) بعد از ایشان هم با مشکل جدی مواجه میگردید، امام سجاد(ع) بعد از عاشورا با هیچ کدام از جنبشها و #قیامهایی که بر ضد بنیامیه و به منظور ساقط کردن آنان از خلافت صورت میگرفت نه تنها همکاری نداشتند که سعی داشتند زمینه #تحکیم حکومت مرکزی را فراهم آورند.
✍️ در نتیجه ما شاهد تاثیرگذاری آن حضرت بر کل بلاد اسلامی از طریق #حاکمیت مرکزی هستیم و همه چیز در این مسئله به نام اهلبیت(ع) نوشته شد.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/013363
🆔 @Tarikh_org
❓ پرسش شما: نفوذ یهودیان در تشکیلات مسیحیّت حقیقت است یا توهم؟
✅ پاسخ استاد:
🔹 این سخن، نه توهّم، بلکه عین واقعیّت است. همان اوایلِ دوران مسیحیّت، یهود با نفوذ دادن پولَس در میان آنها، جهان مسیحیّت را با کمال زیرکی در اختیار گرفت.
🔹 پولس با ظرافت تمام، محتوای انجیل را تغییر داد؛ تا جایی که حتّی نام قدس در منابع مسیحی(عهد جدید)، گاه یهودیّه ذکر شده است.
🔹 در قرن شانزده میلادی، مارتین لوتر، کار پولس را تکمیل کرد و مسیحیّت کاملاً در اختیار یهود قرار گرفت.
🔹 یهودیان چنان با ظرافت، افکار و عقاید مسیحیان را تغییر دادند که امروزه بر اثر ترویج آنها، گروهی از مسیحیان معتقدند برای ظهور عیسی(ع) باید قدس تحت حاکمیّت یهود قرار گیرد.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/442911
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | دشمن شدید، دفتر اول
📎 اهمیت قدس برای یهود
✍️ یهودیان از مدینه تا دیوار #قدس را مانع گذاری کرده بودند، زیرا اگر #پیامبر(ص) قدس را میگرفت سازمان #یهود از رسیدن به آرزوی بزرگ خود که حاکمیت جهانی بود ناامید میشد.
✍️ قدس مرکز اصلی آنها بود و در کتاب مقدس آنها اهمیت ویژهای داشت. #یهود برای جهانیشدن باید سه مرحله را پشت سر میگذاشت؛ #فتح_قدس، فتح نیل تا فرات و نهایتاً فتح بقیه جهان.
✍️ اگر #پیامبر(ص) به قدس دست مییافت، یهود میبایست از حکومت جهانی چشم میپوشید، به همین دلیل خاکریز و سنگرهای #یهودی، بنی قینقاع، بنی نضیر، بنی قریظه، خیبر و... در مدینه تا #قدس ایجاد شد.
✍️ بنابراین آنان از پیش برای دفاع سنگین در مقابل پیامبر #آخرالزمان برنامهریزی کرده بودند.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/135962
🆔 @Tarikh_org
✂️ برشی از یک کتاب | #ثاقب جلد 1
📎 از کوفه تا شام
✍️ با حرکت اسرا از #کوفه به شام، اهالی قبایل، روستاها و شهرهایی که متوجه عبور #کاروان اسرا آل الله(ع) با آن وضعیت رقت بار شدند، همگی متاثر گشتند.
✍️ سرانجام بعد از ده روز کاروان اسرا به #شام رسید، شامی که به دستور یزید آن را آذین بسته بودند تا هنگام ورود اسرا مردم جشن و #پایکوبی راه بیندازند.
✍️ هنگامی که سر #امام_حسین(ع) را به مجلس یزید آوردند ابتدا خوشحال شد و گفت: ... بنیهاشم حکومت را #بازیچه خود قرار دادهاند و الا نه فرشتهای آمده و نه وحیای نازل شده است.
✍️ بعد از خواندن این اشعار و اهانت یزید بر سر مبارک سیدالشهدا(ع) ناگهان #زینب(س) جلوی چشمان همگان برخاستند و با صدای غرا شروع به سخنرانی فرمودند.
✍️ حضرت زینب(س) فضای مجلس را با سخنانشان به خودشان جلب کردند و خطاب به #یزید فرمودند: آیا این از عدالت(رسم عدالت) است، ای فرزند #آزاد شده؟!
✍️ این کلمات در شام خیلی معنا داشت و از همین جا هم معلوم میگردد که تمام کلمات حضرت زینب(س) انتخاب شده و از نظر #روانشناسی دقیق به کار برده شد.
📌 ادامه #مطلب در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/492917
🆔 @Tarikh_org
هدایت شده از غیر فعال شد
#اطلاعیه
ضمن عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات به اطلاع میرساند: امشب استثنائاً به جای درس فقه، کلاس #تاریخ برگزار میگردد.
🆔 @feqh_ostad_taeb
🆔 @Tarikh_org
📝 یادداشت | نقشهای روحانیت در دفاع مقدس
1️⃣ نقش مدیریتی: به کارگیری نیروهای مردمی و بسیج یکی از ممتازترین نقشهایی است که #روحانیت معظم در طول جنگ ایفا نمود.
2️⃣ ترغیب و دعوت دیگران: یکی از رسالتها و وظایف بزرگ روحانیت در دوران جنگ ترغیب و دعوت مردم برای حضور در میادین جنگ و امتثال امر #امام بود.
3️⃣ تقویت ایمان و قدرت معنوی رزمندگان: روحانیت به عنوان یکی از اساسیترین #تکالیف خود در افزایش این عامل نقش محوری و چه بسا منحصر به فرد داشتند.
4️⃣ جبهههای جنگ و حضور روحانیت: حضور گسترده روحانیون در جبههها از #علمای عظام گرفته تا طلاب حقانیت این عمل مقدس و #مشروعیت این تکلیف الهی را تقویت نمود.
5️⃣ ترویج ارزشهای اخلاقی و آموزش دینی: روحانیون با برگزاری کلاسهای آموزشی و جلسات معنوی نسبت به ارتقاء سطح علمی و معنوی #رزمندگان اهتمام میکردند.
📌 ادامه #یادداشت در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/238143
🆔 @Tarikh_org