فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۲۸۸
❓چگونگی رجعت و حکومت امام حسین علیه السلام بر جهان بعد از ظهور؟
✅ پاسخ استاد عالی
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۲۸۹
✅ پاسخ به یک شبهه!
متاسفانه این جمله که "امام حسین رو شیعیان کشتند" خیلی باب شده و بارها و بارها نقل میشه، پاسخ به این شبهه رو بشنویم...
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۹۰
❓شبهه:
یکی از شبهاتی که در این ایام در فضای مجازی و حقیقی مطرح میشود، این است که میگویند کوفه پایگاه شیعیان بوده و تمامی لشکریان چند هزار نفری که روبروی امام حسین(ع) ایستادند، همه از شیعیان کوفی بودهاند، بنابراین شیعیان خودشان امامشان را دعوت و پس از آن ایشان را کشتهاند و حالا پس از هزار و چند صد سال هنوز برای او عزاداری میکنند و اشک میریزند!
✅ پاسخ:
✍️ استاد محمدحسین رجبی دوانی
📌بیشک نسبت دادن لشکر ابن زیاد ملعون به شیعه، جفای عظیمی است، چرا که طبق تاریخ حداقل نیمی از مردم کوفه مخالف امیرالمؤمنین (ع) بودهاند و نیم دیگر هم «شیعه» نبودند بلکه حداکثر هواخواه حضرت علی (ع) بودند، چنانچه «ابن ابی الحدید» شارح اهل سنت نهجالبلاغه این مطلب را میگوید و سپس تصریح میکند که البته آنها شیعه نبودند بلکه فقط هواخواه حضرت علی (ع) بودند؛
☑️ البته عقل سلیم حکم میکرد که امیرالمؤمنین (ع) مرکز خلافتشان را جایی انتخاب کنند که بیشترین پذیرش را دارند منتهی این که گفته میشود کوفیان «شیعه» بودند، این یک دروغ و جفای بزرگ تاریخی نسبت به شیعه است، زیرا «شیعه» به کسی اطلاق میشود که حضرت علی (ع) را امام اول و جانشین بلافصل پیامبر اکرم (ص) بداند و خلافت خلفای سهگانه را قبول نداشته باشد.
🔺 این در حالی است که در تاریخ آمده، امیرالمؤمنین (ع) در کوفه چندین بار که خواستند از روش خلفای پیشین انتقاد کنند، کوفیان فریاد "وا ابوبکرا و واعمرا" سر دادند تا جایی که حضرت مجبور به سکوت شدند و نتوانستند بسیاری از بدعتهای خلفاء را در کوفه بردارند! و حتی در تاریخ آمده که کوفیان «حی علی خیرالعمل» که خلیفه دوم برداشته بود را در اذان نمیگفتند و اصلاح آن را از امیرالمؤمنین نپذیرفتند!
⁉️حالا چگونه میتوان گفت که کوفیان «شیعه» بودند؛ آنها حداکثر هوادار حضرت امیر (ع) در دورهای به عنوان خلیفه چهارم بودند و از خلفای پیشین در همه چیز حتی در بدعت هایشان پیروی میکردند، لذا در نهجالبلاغه میبینید که چگونه کوفیان، دل حضرت امیر (ع) را به درد آورده و نسبت به آنها گلایه ها کردهاند؛
🚫 بنابراین اگر میبینیم برای امام حسین (ع) دوازده هزار نامه از کوفیان رسیده، این موضوع به این معنا نیست که کوفه ١٢ هزار شیعه داشته است، اگر اینطور بود که اصلاً عالم اسلام دگرگون میشد؛
💢 درست است که نهضت نامهنگاری با امام را برخی شیعیان در کوفه، مانند سلیمان ابن صرد، حبیب ابن مظاهر، و مسلم ابن عوسجه، و عابس آغاز کردند، اما پس از آن، بسیاری از غیر شیعیان به این حرکت پیوستند و این موضوع به دلیل تحقیری بود که کوفیان در زمان حاکمیت بنیامیه با آن مواجه شده بودند و آنها میخواستند به واسطه دعوت امام از این ذلت بیرون بیایند لذا برای امام حسین (ع) هزاران نامه نوشتند؛
♦️البته مخالفان و دشمنان مکتب اهلبیت که میخواهند اینطور القاء کنند که هر کس امام را دعوت کرده و با حضرت مسلم (ع) بیعت نموده شیعه است، خودشان بهتر میدانند که کوفیان به سبب همین موضوع که شیعه و پیرو اهلبیت (ع) نبودند و به امامت و ولایت الهی امام حسین (ع) اعتقادی نداشتند، اینقدر زود جا زدند و متأسفانه در روبروی امام قرار گرفتند؛
👌🏻بر این اساس با قاطعیت میتوان گفت که در کربلا، حتی یک شیعه را نمیتوان پیدا کرد که با امام جنگیده باشد؛ البته مسلماً برخی از آنها ترسیده و به کمک امام خود نیامدند، اما هرگز شیعیان در بین لشگر جنایتکار کربلا نبودهاند.
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۲۹۱
❓متن پیام:
سلام چرا اسم امام زمان عجل الله تعالی فرجه مستقیم در قرآن نیامده است
✅ پاسخ از استاد نصرالله پور
➖➖➖➖➖➖➖➖
👈🏼 لیست سوالات پاسخ داده شده در کانال
➖➖➖➖➖➖➖➖
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۹۲
❓شبهه:
مختار ثقفی کیست؟ زمانی که عمر بن خطاب خلیفه اسلام پیشنهاد حمله به ایران را مطرح نمود سکوت بر حاضرین حاکم شد، سکوتی ناشی از عظمت و شکوه ایرانزمین، ناشی از ترس و تردید. در این میان ابوعبید ثقفی ( پدر مختار) برخاست و گفت نخستین کسی که در این راه قدم خواهد گذاشت منم. در این زمان مختار 20 ساله به همراه پدر، عمو و سپاه متجاوزان عرب راهی ایرانزمین شد و در نبرد یوم الجسر شرکت نمود. حال ما را چه شده است؟ فرزند اولین متجاوز به خاک و ناموس ایران زمین را اسطوره کودکان خویش ساخته، سرمایه ملی خود را صرف تولید سریال زندگینامه و بیان دلاوری های او نموده؟
✅ پاسخ:
1⃣ کشورگشایی و حملات نظامی به بهانه ی نشر اسلام، با روح برادری، برابری و عدالتخواهانه ی اسلام همخوانی ندارد.
جنگ ها و درگیری های مرزی بین اعراب و ایرانیان از زمان خلیفه ی اول شروع شده بود و در زمان خلیفه ی دوم نیز تداوم یافت.
انگیزه ی اعراب مسلمان از این حملات هم از بعد اعتقادی و معنوی و هم از بعد اقتصادی و مادی قابل بررسی است.
ضعف و فساد حاکم بر دولت ساسانی و اوضاع نابسامان سیاسی و اجتماعی ایران نیز از مهم ترین زمینه های این فتوحات بود.
2⃣ ابو عبید ثقفی در آغاز خلافت عمر داوطلب شد تا به توصیه ی او برای ادامه نبردها جامه ی عمل بپوشاند.
او پس از کسب چند پیروزی در جنگ مشهور به جسر ( پل ) به همراه چند یا یک تن از فرزندانش کشته شد.
پیش از ابوعبید، خالد بن ولید و مثنی بن حارث در فرماندهی جنگ با ایرانیان شرکت داشتند و او نخستین سردار در این نبردها نبوده است.
yon.ir/YsQP
3⃣ روایاتی مبنی بر حضور مختار بن ابی عبید ثقفی در سنین جوانی در جنگ جسر موجود است، اما وی به توصیه ی عمویش در صحنه ی نبرد شرکت نداشته است.
yon.ir/L4Io
4⃣ اگرچه پدر مختار فرماندهی سپاهی از اعراب را در جنگ با ایرانیان برعهده داشته اما ما ایرانیان به سبب روحیه ی ظلم ستیزی و عدالتخواهانه مختار و انتقام وی از قاتلان امام حسین علیه السلام و یاران ایشان، وی را میستاییم و اقدام او را ارزشمند می دانیم.
روایات رسیده از برخی ائمه معصومین علیهم السلام از مدح و تکریم مختار حکایت دارند. هزاران تن از ایرانیان که به سپاه سرخ مشهور بودند داوطلبانه در قیام وی بر ضد خلافت امویان مشارکت داشتند و کمک های مالی فراوانی از سوی شهرهای ایران به وی می رسید.
5⃣ کتمان برخی جنایت ها و خودسری ها در جریان فتح شهرهای ایران به دست اعراب مسلمان، ممکن نیست اما از آنجا که روایات و گزارشات دروغ و مبالغه آمیز بسیاری به کتب تاریخی راه یافته، اسلام ستیزان با استناد به آنان و با بزرگنمایی این رفتارهای ناپسند که ربطی هم به آموزه های اسلامی ندارند سعی در تخریب چهره ی نورانی اسلام دارند.
📌باید دانست که به اذعان مورخان، اهل کتاب و ایرانیان در قبول دین اسلام آزاد بودند و در صورت عدم پذیرش آن ، مکلف به پرداخت جزیه و خراج می شدند تا تحت حمایت مسلمانان قرار بگیرند.
📚در همین زمینه ها مطالعه کتاب "کارنامه ی اسلام" از مرحوم عبدالحسین زرینکوب و "یکصد صحابی ساختگی" از علامه عسکری توصیه می شود.
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۲۹۳
❓متن پیام:
سلام
مگه ما نمازمون رو مثل پیامبر نمیخونیم
پس چرا توی نماز میگیم السلام علیک ایها النبی و...
یعنی پیامبر به خودش سلام میداد و میگفت سلام بر تو ای پیامبر؟؟!
✅ پاسخ از حجتالاسلام محمدی شاهرودی
💡@p_eteghaadi
🔴 چرا باید خدا را عبادت کنیم با اینکه از ما بی نیاز است؟
روزی جوانی نزد حضرت موسی علیه السلام آمد و گفت: ای موسی خدا را از عبادت من چه سودی می رسد که چنین امر و اصرار بر عبادتش دارد؟
حضرت موسی علیه السلام فرمود: یاد دارم در نوجوانی از گوسفندان شعیب نبی چوپانی می کردم. روزی بز ضعیفی بالای صخره ای رفت که خطرناک بود و ممکن بود در پایین آمدن از آن صخره اتفاقی برایش بیفتد.
با هزار مصیبت و سختی خودم را به صخره رساندم و بز را در آغوش گرفتم و در گوشش گفتم: ای بز ! خدا داند این همه دویدن من دنبال تو وصدا کردنت برای برگشتن به سوی من، به خاطر سکه ای نقره نیست که از فروش تو در جیب من می رود.
می دانی موسی از سکه ای نقره که بهای نگهداری و فروش تو است، بی نیاز است. دویدن من به دنبال تو و صدا کردنت به خاطر خطر گرگی است که تو نمی بینی و نمی شناسی و او هر لحظه اگر دور از من باشی به دنبال شکار توست.
ای جوان بدان که خدا را هم از عبادت من و تو سود و زیانی نمی رسد، بلکه با عبادت می خواهد از او دور نشویم تا شیطان بر ما احاطه پیدا نکند و در دام حیله های شیطان نیفتیم... "وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ " و هر کس از یاد خدا رویگردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست (زخرف 36)
📚الانوار النعمانیه
💡@p_eteghaadi
◼️امام على عليه السلام :
◾️استَعِينُوا بهِ [أي بالقرآنِ ]على لأَْوائكُم؛ فإنَّ فيهِ شِفاءً مِن أكبَرِ الداءِ، وهُو الكُفرُ والنِّفاقُ، والغَيُّ والضَّلالُ .
▪️در گرفتاريهاى خويش از قرآن كمك بگيريد ؛ زيرا در قرآن شفاى بزرگترين دردها ، يعنى درد كفر و نفاق و انحراف و گمراهى است.
📚نهج البلاغة : الخطبة 176
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۲۹۴
❓شبهه:
آیا شیعیان قاتلان امام حسین علیه السلام بودند؟
شیعیان خودشان امام حسین علیه السلام را دعوت کردند و خودشان او را کشتند و خودشان برایش نیز عزاداری می کنند !!!
✅ پاسخ این شبهه را در کلیپ بالا ببینید
💡@p_eteghaadi
❌ هر عقیده ای محترم نیست!
▪️عقیده گاوپرستی که با ادرار گاو خود را متبرک میکند محترم نیست !
▪️عقیده فاشیستها و آریاییها که به نژاد برتر اعتقاد دارند محترم نیست !
▪️عقیده نازیسم و یهود که همه مردم دنیا را به چشم حیوان میبینند محترم نیست !
▪️عقیده زرتشتیان که به غیر از خود همه را اهریمن میدانند محترم نیست !
▪️ عقیده سنیهای تکفیری که همه را کافر و مشرک میدانند محترم نیست !
▪️عقیده کسانی که به نام کوروش و زرتشت و انسانیت به مقدسات اسلامی اهانت میکنند محترم نیست !
▪️ آری ! هر عقیدهای محترم نیست حتی اگر ۸ میلیارد پیرو داشته باشد !
✍️ محمدباقر پزنده
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۹۵
❓متن پیام:
سلام تشکر از کانال خوبتون اگر خداوند قادر به آفرینش همه چیز است ایا می تواند موجودی هم قدرت و جاودانگی یکسان با خدا بسازد؟
✅ پاسخ:
1⃣ خدا یعنی خالق و غیر مخلوق.
پس معنی این جمله که:
آیا خدا می تواند عین خود را خلق کند؟
👈🏻 این است که آیا خدا می تواند موجودی خلق کند که مخلوق نباشد.
⁉️روشن است که این جمله دارای تناقض درونی است چون موجودی را که خلق کند مخلوق خواهد بود و معنی ندارد که موجودی هم مخلوق باشد هم مخلوق نباشد.
2⃣ اگر خدا مثل خود را بیافریند یا عین خودش خواهد شد و منطبق بر خود خواهد شد یا عین خودش نخواهد شد اگر عین خودش باشد که می شود خودش و دیگر دومی نخواهد بود و اگر عین خودش نباشد در آن صورت خدا نخواهد بود.
3⃣ خدا وجود صرف است و صرف الشیء ، دومی بردار نیست.
4⃣ آن خدای دومی که خدای اول آن را آفریده است اگر واقعا خداست پس باید واجب الوجود می بود و واجب الوجود بی نیاز از علت است در حالی که او در آفریده شدن محتاج خدای اول است.
🚫 پس واجب الوجود نیست، پس خدا نیست. یعنی از فرض خدا بودن آن خدا نبودن آن لازم می آید.
🤔در همه این جوابها نقظه مشترک یک چیز است و آن اینکه از فرض وجود خدای دوم و از فرض اینکه خدا مثل خود را بیافریند تناقض لازم می آید و تناقض دارای استحاله ذاتی است
یعنی: ذاتا امکان تحقق ندارد و به همین لحاظ مورد تعلق قدرت قرار نمی گیرد .
❌ برای روشن شدن موضوع به صورت گسترده تر حتما به لینک زیر مراجعه فرمایید
👈🏻🌐 منبع و مطالعه بیشتر
🌐 مطالعه بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۲۹۶
❓شبهه:
چرا برای بزرگداشت عاشورا به روشهای علمی مانند مباحث نوشتاری اکتفا نمیشود؟ آیا برای زنده نگهداشتن یاد عاشورا لازم است حتماً گریه و سینه زنی و عزاداری کرد؟
✅ پاسخ:
🔴 بیشک بحث درباره شخصیت سیدالشهداء علیه السلام تشکیل میزگردها و کنفرانسها، سخنرانیها، نوشتن مقالات و پرداختن به دیگر امور فرهنگی، علمی و تحقیقاتی در این باره بسیار مفید و لازم است، اما این فعالیتها و اقدامات کافی نیست.
🔴 از نظر روانشناسی عواملی که در رفتار آگاهانه انسان مؤثر است صرفاً عوامل شناختی و معرفتی نیست، بلکه عوامل دیگری نیز در شکل دادن رفتارهای اجتماعی دخالت دارد.
توضیح اینکه دو دسته از عوامل در رفتارهای انسان نقش اساسی ایفا میکنند:
1⃣ دسته نخست عوامل شناختیاند که موجب میشوند انسان مطلبی را از مقولههای مختلف با استدلالهای عقلی، تجربی و ... متناسب با آن بفهمد و بپذیرد.
2⃣ دسته دوم عوامل انگیزشی هستند؛ احساسات، تمایلات، گرایشها، میلها، غرایز و عواطف سلسلهای از عوامل درونی و روانیاند که تاثیر آنها در رفتار ما چه بسا بیش از عوامل شناختی است.
با تحلیل رفتار یک فرد (فردی، خانوادگی، اجتماعی یا سیاسی)، به این حقیقت ميتوان پی برد که عامل اصلی صورت گرفتن آنها همین عوامل تحریک کننده و برانگیزاننده است.
🔴 بنابراین فعالیتهای آگاهانه انسان به دو عامل نیازمند است؛
نخست عاملی باید در درون انسان باشد تا وی را برانگیزاند. (همچون انرژی مکانیکی خودرو) که از این عامل میتوان با عناوینی چون میل، شور، شوق و علاقه تعبیر کرد؛
دیگری عامل شناختی است که همچون چراغ و روشنایی خودرو، راه را به انسان نشان میدهد و میفهمیم که چه کاری را انجام دهیم؟ آن کار چگونه باید صورت گیرد و انجام آن چه فایدهای در بردارد؟
🔴 بنابراین عوامل شناختی را میباید به دقت بررسی کرد و برای انجام هر کاری، معرفت و شناخت لازم را از طریق منابع متناسب آن به دست آورد.
اما باید دانست كه فقط شناخت کافی نیست تا انسان را به حرکت درآورد. عامل روانی دیگری نیاز است تا فرد را به سوی کار سوق دهد و او را برای انجام آن برانگیزاند.
🔺اینگونه عوامل که انگیزههای روانی نامیده میشوند، در مجموع میل به حرکت را در انسان پدید میآورند.
عشق به انجام کار را ایجاد میکنند و شور و هیجان میآفرینند. تا این عوامل نباشد، کار صورت نمیگیرد. حتی اگر انسان به یقین بداند که فلان ماده غذایی برای بدن او مفید است، تا اشتها نداشته باشد یا اشتهای او تحریک نشود، سراغ آن غذا نمیرود.
اگر اشتهای کسی کور شود یا به بیماریی مبتلا گردد که اشتها پیدا نکند، هرچه به او بگویند این ماده غذایی برای وی بسیار مفید است، تمایلی به خوردن آن پیدا نمیکند.
✔️ پس غیر از دانستن باید میل و انگیزه در درون انسان باشد.
〽️ مسائل اجتماعی و سیاسی نیز چنین حکمی دارد. هرچند شخص بداند فلان حرکت اجتماعی خوب و مفید است، تا انگیزهای نداشته باشد، آن را انجام نمیدهد.
🔴 حال پس از آنکه پذیرفتیم برای حرکتهای آگاهانه و رفتارهای انسانی دو دسته عوامل شناختی و انگیزشی لازم است و بعداز اینکه دانستیم حرکت سید الشهداء علیه السلام چه نقش مهمّی در سعادت انسانها داشته است در مییابیم که این شناخت به نوبه خود برای ما حرکت آفرین نمیشود.
🔅هنگامی دانستن و به یاد آوردن آن خاطرهها ما را به کاری مشابه کار امام علیه السلام و به پیمودن راه او وا میدارد که در ما نیز انگیزهای پدید آید و بر اساس آن ما نیز دوست داشته باشیم آن کار را انجام دهیم.
❗️بنابراین باید عواطف ما تحریک شود و احساساتمان برانگیخته گردد تا ما نیز بخواهیم کاری مشابه او انجام دهیم.
🔺تحقق چنین امری نیازمند دو دسته از عوامل است که جلسات بحث و گفتگو و سخنرانیها میتوانند بخش اول آن را تأمین کنند؛ یعنی شناخت لازم را به ما بدهند؛
✔️اما به عامل دیگری نیز برای تقویت احساسات و عواطف نیازمندیم.
💡@p_eteghaadi