امام ﻋَﻠــﯽ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ فرمودند: ️
💚 در حضور هفت گروه، ٧ کار را مخفی کن تا سعادتمند گردی:
💚ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﻓﻘﯿﺮ، ﺩﻡ ﺍﺯ ﻣﺎلت ﻧﺰﻥ.
💚ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭ، ﺳﻼﻣﺘﯽﺍﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺭﺧﺶ ﻧﮑﺶ.
💚ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ، ﻗﺪﺭﺕﻧﻤﺎﯾﯽ ﻧﮑﻦ.
💚ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻏﺼﻪﺩﺍﺭ، ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ نکن.
💚ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ، ﺁﺯﺍﺩﯼﺍﺕ ﺭﺍ ﺟﻠﻮﻩﻧﻤﺎﯾﯽ نکن.
💚ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﯽﺑﭽﻪ، ﺍﺯ ﺑﭽﻪﻫﺎﯾﺖ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻧﮑﻦ.
💚ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﯾتیم، ﺍﺯ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺕ ﻧﮕﻮ.
📗 ادرس
ﺗﺤﻒ ﺍﻟﻌﻘﻮﻝ، ص ۱۶۷
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۷۷
❓متن پیام:
توضیح دهید که چرا پیامبر اکرم می فرمایند در هر چیز تفکر کنید ولی در ذات خداوند تفکر نکنید؟
✅ پاسخ :
آن چه را انسان میتواند با مراجعه به فطرت و وجدان و برهانهای عقلی درک کند اصل وجود خدا و صفات کمال اوست یعنی هر انسان باشعور وقتی که این جهان وسیع را با این نظم دقیق و اسرار شگفتانگیز دید، به حکم فطرت و عقل میباید که آفریدگاری عالم و توانا و حکیم این جهان را خلق کرده است و همین مقدار برای اصل اعتقاد به خدا کافیست .
❗️البته هر چه بیشتر به آثار علم و قدرت و حکمت خدا برخورد کند، یقین او محکمتر و خلل ناپذیرتر میشود.
➕به علاوه هر چه در راه عمل به وظیفه انجام دستورات الهی بیشتر کوشا باشد ، معرفت و شناسایی او نسبت به خدا زیادتر و محکمتر میشود ؛
🔅 تا آنجا که امام علی(ع) میفرماید:
"ما رأیت شیئاً الا وقد رأیت الله معه" یعنی هیچ چیز را ندیدم مگر آنکه خدا را هم با او دیدم .
🔅 یکی از معانیش این است که هر یک موجودات دلیل بر وجود خدای متعال است.
⚜بنابراین، اینکه میگویند خدا را با دلیل و برهان بشناسید، معنایش این نیست که به کنه ذات یا صفات او پی ببریم ؛ بلکه همین مقدار که به اصل وجود و صفات و کمال او پی ببریم، کافیست و سعادت دنیا و آخرت ما را تأمین میکند و اصولاً خدا و صفات او که عین ذات اوست نامحدود است و برای آن حد و انتهایی فرض نمیشود .
ولی جز او همهی موجودات محدود هستند از این جهت هیچکس نمیتواند کنه ذات و صفات او را درک کند؛
‼️ زیرا محدود نمیتواند نامحدود را درک کند ، فی المثل همانطور که یک کاسه گنجایش آب دریا را ندارد بشر محدود هم نمیتواند به کنه ذات نامحدود خدای جهان پی ببرد.
همین برهان در کلمات پیشوایان دین هم وارد شده است که فرمودهاند: "کلّما میّزتموه باوهامکم فی ادقّ معانیه فهو مخلوق مثلکم مردود الیکم" (1) یعنی هر چه در ذهن شما بیاید و آن را تصور کنید در باریکترین جلوهها و مفهومهایش آن خدا نیست بلکه او هم مخلوقی مثل شماست که در وجودش احتیاج دارد و برگشت وجود او به شما است.
♦️اکنون که با این برهان واضح فهمیدیم که درک ذات خدای تعالی نامحدود برای بشر محدود ممکن نیست معنای روایاتی که از پیامبر و ائمه(علیهم السلام) در این باره رسیده است به خوبی روشن میشود که فرمودهاند:
🔅 دربارهی ذات خدا فکر نکنید (که به جایی نمیرسید بلکه از این راه ممکن است شیطان سوء استفاده کرده و شما را منحرف سازد). اما دربارهی نعمتها و آثار عظمت او فکر کنید (تا هر ساعت به معرفت و ایمان شما افزوده گردد).
💢ولی معنای این قبیل روایات این نیست که در بحث خداشناسی وارد نشوید، بلکه همان طوری که توضیح داده شد، بحث دربارهی خدا وجود او و صفات او در حد خود لازم است اما کسی نباید توقع داشته باشد که بر کنه ذات خدای جهان پی ببرد.
📚 منبع
💡@p_eteghaadi
💚 حلال زادگی شیعیان!
💚روزي رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم به علي بن ابيطالب (عليهالسلام) فرمود: آيا به تو بشارت ندهم، آيا تو را مژده ندهم؟
💚حضرت_علي (عليهالسلام) عرض كرد: چرا يا رسولالله.
حضرت فرمود: اي علي! من و تو از يك سرشت آفريده شديم و مقداري از آن سرشت زياد آمد و شيعيان ما از آن آفريده شدند.
پس چون روز قيامت شود همه مردم به نام مادرانشان خوانده شوند (تا اگر بین آنها کسی حلال زاده نبود جلوی دیگران خجالت زده نشود)
بجز شيعيان تو كه به نام پدرانشان خوانده ميشوند آن هم به جهت آن است كه ولادتشان پاك است (يعني نسبت آنان به پدران خود حتمي و صحيح است
ادرس
امالی شيخ مفيد، ج ۱
💡@p_eteghaadi
35.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوال ۱۷۸
❓متن پیام:
سلام علیکم
منظور از کلمه ( حکمت) در آیه شریفه سوره بقره که میفرماید:
....يوتی الحکمة لمن یشائ... و من يوتی الحکمة فقد اونی خیرا کثیرا...
توضیح بفرمایید..
آیا ما انسانها ی معمولی هم میتوانیم به این مرحله برسیم؟چطور؟
💠 استاد قرائتی
💡@p_eteghaadi
14.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوال ۱۷۹
❓متن پیام:
با سلام و عرض احترام و صلوات و تسلیت بمناسبت شهادت سید و سالار شهیدان... سوالی داشتم در مورد اینکه چرا اهل تسنن هنگام نماز دست بسته بالای ناف نماز میخوانند و اهل تشیع با دست آزاد..چرا اونها سوره کامل نمیخوانند..من با خیلی از برادران اهل سنت بحث دارم.. واقعا شک کردم نکنه ما شیعیان اشتباه میکنیم...یا چرا اونها وضو رو اینطوری میگیرن واقعا ادعا میکنند که سنت رسول اکرم بوده... من نتونستم قانع بشم و اونها رو قانع کنم..خودم هم به تردید افتادم! لطفاً من رو راهنمایی بفرمایید... اجرتون با خدا و سید الشهدا.
✅ پاسخ :
📌استاد رائفی پور
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۸۰
❌ شبهه:
سلام وعرض ادب خدمت شما یک سوال همیشه ذهن منو مشغول کرده که آیاشیعه می توتند گناه کند وبه امید شفاعت پیامبر اسلام برای گناهان کبیره در روز قیامت؟؟؟ واینکه اشکالی ندارد مثلن من می دانم زنا حرام است ولی آن را انجام دهم وبگویم خوب بعد توبه می کنم با اینگه اطلاع دارم زنا گناه کبیره است آیا چنین استدلالی برای هرگناهی درست است؟؟؟؟
✅ پاسخ :
امام علی(ع) در نکوهش کسانی که به امید توبه، مرتکب گناه شده و سپس توبه را نیز به تأخیر میاندازند، میفرماید:
«إِنْ عَرَضَتْ لَهُ مَعْصِیَةٌ وَاقَعَهَا بِالْإِتِّکَالِ عَلَى التَّوْبَةِ وَ إِنْ عَزَمَ عَلَى التَّوْبَةِ سَوَّفَهَا وَ أَصَرَّ عَلَى الْحَوْبَةِ»؛
اگر نافرمانى خدا و معصیتى براى او روى دهد با اعتماد و تکیه بر توبه انجامش دهد، و اگر تصمیم بر توبه گیرد آنرا به تأخیر اندازد و بر گناه اصرار ورزد.
💭پیام روایت این است که؛ اگرچه حلم و چشمپوشی خداوند و فرصتی که برای توبه و استغفار داده، بزرگترین لطف او به بندگانش میباشد که میتوان آنرا وسیله جبران گناهان قرار داد، اما این فرصت الهی را نباید دستآویزی برای ارتکاب گناه قرار داد؛
❗️ زیرا گناه نقش ویرانگری در روح و روان فرد دارد، و آثار وضعی بدی در گناهکار و محیط پیرامون او خواهد گذاشت؛
گناه، به تدریج تمایلات فطرى و صفاى طبیعى و درونى انسان را تغییر میدهد، حساسیتهاى قلب را نسبت به حقایق امور از بین میبرد و در او حالت بیتفاوتى نسبت به نیک و بد، حق و باطل و کمال و نقص به وجود میآورد.
🔁 ادامه این وضعیت، موجب میگردد تا مفاهیمى مانند رشد و کمال و تعالى و پیشرفت معنوى معناى خود را براى فرد گناهکار و عاصى از دست بدهد. اینجا است که او دیگر به فکر اصلاح و تربیت خویش نخواهد افتاد.
⬆️ این همان نکتهاى است که
امام باقر(ع)به آن اشاره فرموده است:
«در قلب آدمى، نقطه سفیدى است که چون انسان گناهى مرتکب شود، لکّه سیاهى بر آن ظاهر میگردد. اگر بر گناه خود ادامه دهد و از اینراه برنگردد، سیاهى سراسر دل را فرا میگیرد و نورانیّت آنرا از بین میبرد. چنین فردى دیگر هرگز به سوى خیر و سعادت بازنمیگردد».
🔅شاید از اینرو است که امام علی(ع) در سخن دیگری میفرماید:
«گناه نکردن آسانتر از توبه کردن است».
📚پی نوشت:
🖌لیثى واسطى، على بن محمد، عیون الحکم و المواعظ، ص 163، قم، دار الحدیث، چاپ اول، 1376ش؛
🖌 تمیمى آمدى، عبدالواحد بن محمد، غرر الحکم و درر الکلم، ص 257، قم، دار الکتاب الإسلامی، چاپ دوم، 1410ق.
💡@p_eteghaadi