eitaa logo
مهارتهای پژوهشی
99 دنبال‌کننده
412 عکس
35 ویدیو
55 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⏰در پست قبلیِ نکات کاربردی پژوهش، کمی راجع به《فرق موضوع و مسئله》صحبت کردیم و گفتیم تحقیقات مون باید مسئله محور باشند. 💡چرا؟؟ ⏰چون ... تحقیقاتی که بر اساس رویکرد مسئله محوری تنظیم و انجام می شه به یکی از دو نتیجه ذیل منتهی خواهد شد: یا نوآوری و گسترش مرزهای دانش رو به همراه خودش داره و یا مشکلی رو از جامعه حل می کنه! 💡و این برای یک محقق و پژوهشگر بسیار ارزشمند هست. لذا اگر تحقیقی که انجام داده اید، منتهی به گسترش دانشی نشه و مسئله ای از مسائل یک دانش خاص رو پاسخ نده و یا مشکلی از مشکلات یک عرصه ی خاص رو حل نکنه، در واقع تحقیقی صورت نگرفته.🤔 و به قول قدیمی ها کار تحقیقی شما به درد لب طاقچه می خوره! 💡مثال: من یه پایان نامه می نویسم در ارتباط با آسیب شناسی تربیت دینی در مدارس دخترانه مقطع راهنمایی! و از پایان نامه ام هم دفاع می کنم و مدرکم رو هم می گیرم! پایان نامه ام هم مثل بقیه ی پایان نامه ها میره داخل قفسه های کتابخانه و آرشیو! 🤒 ⏰خوب ... آیا من با انجام آسیب شناسی تربیت دینی، به جامعه ی آموزش و پرورش یا قوه ی مجریه یا قوه ی قانون گذار کمکی کردم تا در مدارس دخترانه معضل حجاب مرتفع بشه یا خیر؟! 💡اگر بله که چه خوب و اگر نه!! تحقیق من دارای نوآوری نبوده و مشکلی رو از جامعه ام مرتفع نکرده! ⏰ پس زمانی که پژوهش و تحقیقی منجر به ارائه ی یک نظریه جدید یا یک ایده ی تازه بشه و یا باعث مرتفع شدن مشکلی از مشکلات جامعه، تحقیق، مسئله محور بوده و نوآوری صورت گرفته.
⬆️ادامه پاسخ پرسش (3) 🔰مراحل نگارش پایان نامه سطح سه: 1.درخواست نگارش پایان نامه: از طریق سامانه مدارج علمی (پورتال طلبه، بخش آموزش، سامانه مدارج) – (ضمنا راهنماي تصويري تدوين پايان نامه در سامانه مدارج موجود است)؛ 2.پیشنهاد موضوع و اساتيد راهنما و مشاور: از طریق سامانه مدارج علمی؛ 3.پيشنهاد طرح تحقیق: ارسال از طریق سامانه مدارج علمی؛ 4.نگارش پایان نامه زیر نظر اساتيد راهنما و مشاور (ثبت گزارش پيشرفت تحقيق هر سه ماه يكبار در سامانه مدارج علمي الزاميست)؛ 5.ارائه مقاله علمي ترويجي: ارائه مقاله علمي ترويجي الزامي نيست اما يك نمره پايان نامه را به خود اختصاص داده است و زمان ارائه آن تا قبل از جلسه دفاعيه مي باشد؛ 6.پيشنهاد دفاع: ارائه فایل پایان نامه و درخواست نوبت دفاع 7.برگزاري جلسه دفاعيه: دفاع از پایان نامه در جلسه با حضور اساتید راهنما، مشاور و داور ✳️لازم به ذكر است تمامي موارد فوق، زير نظر اساتيد راهنما و مشاور و با تاييد آن ها انجام مي شود. ✅توضیحات بیشتر نسبت به ردیف های بالا: 2. ارائه طرح تحقیق طلبه پس از ابلاغ تایید موضوع تا دو ماه فرصت دارد طرح تفصیلی خود را به مدارج علمی تحویل دهد، طرح تحقیق در گروه علمي بررسي و در صورت تاييد،‌ حكم پژوهشي صادر مي شود؛ 3. ارائه گزارش کار سه ماه تدوینگر موظف است در مدت تدوين پايان نامه، فرم گزارش سه ماهه را پس از تایید اساتید راهنما و مشاور به مدارج علمی تحویل دهد. 4. زمان تدوین پایان نامه/رساله علمی: پس از ابلاغ موضوع به تدوينگر، مدت زمان تدوين پايان نامه سطح 3 حداقل 9 ماه و حداكثر 18 ماه و در سطح 4، حداقل 1 سال و حداكثر 3 سال مي باشد. 5. ارائه مقاله ارائه مقاله علمي ترويجي در سطح سه تا قبل از جلسه دفاعيه، يك نمره از مجموع نمرات پايان نامه را در بر دارد و ارائه مقاله علمي پژوهشي در سطح 4 شرط دفاع از رساله است. 6. برگزاری جلسه دفاعیه پس از اتمام کار پژوهشي، تدوینگر ضمن تحويل نسخه نهايي پايان نامه به اساتيد راهنما و مشاور، نسخه اي از پایان نامه را به همراه فرم تاييديه دفاع، را به مدارج علمی تحویل می دهد. حضور هر تدوینگر در سه جلسه دفاعيه ضروری است، در غير اين صورت نيم نمره از نمره پايان نامه كسر خواهد شد. 7. صدور مدرك علمي: پس از اعمال اصلاحات خواسته شده در جلسه دفاعيه و تحويل 2 نسخه از پايان نامه/ رساله صحافي شده، مقاله متخذه و لوح فشرده آن، مراحل صدور مدرك علمي شروع خواهد شد. •┈┈••••✾•☘️🌺🍀•✾•
مهارتهای پژوهشی
✨﷽؛✨ 🔸🔹🔸کارگاه مهارتی موضوع یابی 💠 جلسه اول 💠 ✅قسمت اول 💎ویژگی های ی
طلاب گرامی امروز مطالب در مورد انتخاب موضوع در کانال گذاشته شده با مطالعه این مطالب انتخاب موضوع براتون آسان تر خواهد شد. از اینجا شروع می شه ☝️
مژده 📣📣📣 مژده قابل توجه پژوهشگران و طلاب پایان نامه نویس ✅كتابخانه شيخ بهايي امكانات و خدمات مفيدي را جهت استفاده طلاب محترم فراهم نموده است :: 💠اين كتابخانه در طبقه چهارم دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه خراسان واقع شده است. 💠هدف از راه اندازي آن تهيه، حفاظت، سازماندهي و اشاعه اطلاعات آثار مكتوب و ديجيتال در زمينه علوم اسلامي و علوم انساني و همچنين رفع نيازهاي علمي- پژوهشي پژوهشگران حوزه علميه و مراكز دانشگاهي مي باشد. 💠 درخصوص خدمات و مزيت هاي كتابخانه مي توان به موارد زير اشاره كرد: 1- تنوع و غناي محتوا و مدارك و اسناد كتابخانه در حوزه علوم اسلامي و انساني 2- پرتال كتابخانه ديجيتال و ارائه بيش از 20 هزار مدرك تمام متن 3- امكانات كافي و روزآمد رايانه‌اي براي دسترسي به فهرست كتابخانه و منابع الكترونيكي 4- تمركز و غناي كتابخانه بر موضوعات خاص از جمله نو انديشي ديني معاصر، تاريخ و فلسفه علوم اسلامي و علوم انساني-اسلامي 5- دسترسي رايگان به مـجموعه‌اي از پايگاه‌ها و بانك‌هاي اطلاعات الكترونيكي 6- سهولت عضويت و بهره مندي از خدمات براي مراجعان و محققان 7. - ارائه دسترسي به بيش از 350 نرم افزار علوم اسلامي و انساني 8- ارائه دسترسي به 26000 جلد كتاب ديجيتال 9. در اين كتابخانه علاوه بر 100 عنوان نرم افزار نور ( فايل پيوست 1) 146 عنوان نرم افزار علوم اسلامي ( فايل پيوست 2) از طريق سامانه سيتريكس در دسترس علاقه مندان است. 10. دسترسي به بيش از 20 هزار شماره نشريه در سامانه نمايه و دسترسي به مقالات در پايگاه نور مگز به صورت رايگان و نامحدود 11. حضور بيش از 20 نفر عضو هيئت علمي به صورت تمام وقت در موضوعات مختلف علوم اسلامي كه بهره مندي از راهنمايي و مشاوره علمي ايشان فرصت ارزشمندي براي مراجعان مي باشد. ✅فهرست اعضاي هيئت علمي و تخصص ايشان https://b2n.ir/z59913 12. لينك تور مجازي كتابخانه http://ici.isca.ac.ir/tour/ 13. پايگاه اينترنتي http://dtelib.ir 14. پست الكترونيك info@ici.isca.ac.ir تلفن: 32233673- 051 💢آدرس: مشهد، چهارراه خسروي به سمت چهارراه شهدا، نبش خيابان آيت الله طبسي، ساختمان دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، طبقه چهارم.
🏓 پروپوزال یا طرح نامه چیست؟ 🖇 اسم پروپوزال و پروپوزال‌نویسی و طرح نامه نویسی، سردرگمی و استرس را با خود به همراه دارد. 🗞 برخی دانشجویان و طلاب، با شنیدن نام پروپوزال، از خود می‌پرسند: پروپوزال چیست؟ چگونه باید پروپوزال بنویسم؟ در پروپوزال باید از چه چیزهایی صحبت کنم؟ 🖇 پروپوزال (Proposal) یا همان طرح تحقیق، یعنی پیشنهاد یا طرح اولیه ی تحقیق، و به پیش‌نویس توجیهی‌ای می‌گویند که دانشجویان و طلاب برای طرح اصلی تحقیقاتشان (پایان نامه یا رساله) ارائه می‌کنند و نقشه راه رسیدن به هدف خود را در آن توضیح می‌دهند. 🗞 دانشجویان برخی رشته‌های مقطع کارشناسی و همه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید برای کسب مدرک دوره تحصیلی خود پروژه‌ای تحقیقاتی و مرتبط با رشته و گرایش‌شان انجام دهند که پیش از انجام دادن آن ملزم به نوشتن پروپوزال و ارائه به مسئولین پژوهش محل تحصیل خود هستند تا در صورت تایید، پژوهش (پایان نامه یا رساله) خود را آغاز کنند. 🖇 البته هر دانشگاه یا حوزه ساختار مشخصی را برای پروپوزال تعیین می‌کند، اما به طور کلی، هر پروپوزال از پنج عنصر تشکیل می‌شود: 📌عنوان توصیفی تحقیق 📌مقدمه و پیش‌زمینه‌ای در مورد تحقیق همراه با تبیین موضوع 📌بحث در مورد حوزه تحقیق 📌مروری بر ادبیات تحقیق 📌 بحث در مورد طراحی تحقیق پیشنهاد شده (روش‌شناسی) 🗞 لذا اگر شما مجبور به نوشتن پروپوزال هستید، از آن روست که می‌خواهید به مخاطب‌تان ثابت کنید تحقیق‌تان ارزش اجرا شدن و خوانده شدن را دارد. 🖇 پروپوزال‌نویسی اصول مختص به خودش را دارد که اگر آن‌ها را بشناسید و رعایت‌شان کنید، پروپوزال‌تان در بار اول ارائه، پذیرفته خواهد شد. 🏓 شما پژوهشگر ارجمند، می توانید با دنبال کردن هشتگ و در همین کانال با اصول و قواعد پروپوزال‌نویسی آشنا شوید.
┅───🦋────┅ 🔹اگر مایلید با کمترین رفت و برگشت پروپوزال یا طرح نامه ی شما تصویب شود! 🔹از پایان نامه، رساله یا طرح پژوهشی خود دفاع کنید! 🔹و از نشریات اکسپت بگیرید! 🔹بسیار مهم است تا قبل از هر اقدامی، پژوهش خود را ارزیابی کنید، ایرادات آن را بیابید و اصلاحات آن را انجام دهید. 😳 🔹با این کار نه تنها پژوهش از رفت و برگشت‌های زیاد نجات می‌یابد بلکه شانس اینکه مجبور شوید زیر بار کار اضافه و اصلاحات نادرست هم بروید خیلی کم است. 🔹چون بسیاری از اصلاحاتی که اساتید و داوران پژوهش یا مقاله از شما می‌خواهند به دلیل چارچوب بندی نادرست و مراوده ناصحیح یا ناقص پژوهش است نه به خاطر اینکه پژوهش واقعا ایرادی دارد.🤔 🔹برای پیشگیری از چنین وضعیتی، بهترین کار این است که خیلی عمیق و متمرکز به ۱۱ پرسشی که در ادامه می آید فکر کنید و پاسخ دهید. 🔹اگر پژوهش شما می‌تواند به ۱۱ پرسش زیر به صورت مستند و علمی پاسخ دهد، تبریک! پژوهش شما یک پژوهش «خوب طراحی شده» است که – به شرط اجرا و ارائه درست – می‌تواند مولد و تاثیرگذار یا بدردبخور شود.👏
┅───🦋────┅ 🔹اگر هنوز پژوهش خود را ارائه نداده‌اید و درباره درست و جامع بودن آن شک دارید یا پژوهش خود را ارائه کرده‌اید و با بازخوردهای منفی مواجه شده‌اید و نمی‌دانید دقیقا ایراد کار از کجاست، به ۱۱ پرسشی که در ادامه می آید، به دقت پاسخ دهید و به بهبود کار خود کمک کنید. 🔹ژرف‌‌اندیشی درباره این پرسش‌ها کمک می‌کند تا کاستی‌های پژوهش خود را بیابید و برای رفع ابهامات و تکمیل کار خود به صورت هدفمند برنامه‌ریزی و اقدام نمایید. 🔹پاسخ دقیق به این پرسش‌ها به شما کمک می‌کند تا کار خود را ارزیابی کنید و به نقاط مبهم پاسخ دهید و به صورت حرفه‌ای و با اعتماد به نفس درباره پژوهش خود صحبت کنید. 🔹🔹البته اگر هم پژوهشی در دست نظارت و داوری دارید، این یازده پرسش به شما کمک می‌کنند تا پژوهش موردنظر را از ابعاد گوناگون – مانند دقت پژوهشگر در تحلیل و نقد علمی متون، چارچوب‌بندی قوی مسئله پژوهش، قابل دفاع بودن روش، ابزار و جامعه پژوهش، جامعیت و مرتبط بودن منابع استفاده شده و محکم بودن بنیان‌هایی که ادعای نو بودن پژوهش روی آنها سوار شده است و … – ارزیابی کنید.👌 🔹در صورت وجود کاستی در هر یک از موارد می‌توانید با استناد به پرسش مربوطه نکات مبهم را به پژوهشگر یادآور شوید و با طرح پرسش‌ها و رهنمون‌های منسجم به او کمک کنید تا پرسش‌مبنا بیاندیشد و پژوهشش را بهبود بخشد.
┅───🦋────┅ 🔹یازده پرسش کلیدی که یک پژوهش خوب طراحی شده می‌تواند و باید، پاسخ دهد: ⛔️ برای اینکه محققین و پژوهشگران راحت‌تر با این پست ها ارتباط برقرار کنند، پرسش‌ها به صورت اول شخص مفرد و با هدف ارائه واحد اندازه گیری برای خود-ارزیابی پژوهشی نگاشته شده‌اند. ⛔️ 🔹با این حال با تغییر شکل افعال، این پرسش‌ها ‌ها برای ارزیابی پژوهش‌های انجام شده توسط دیگر پژوهشگران نیز قابل استفاده هستند.👌 🔹پرسش ۱ – 📌 موضوع پژوهش من چیست؟ چرا پرداختن به آن اهمیت دارد؟ موضوع پژوهش من چه ابعاد، ویژگیها، کارکردها و قابلیت‌هایی دارد؟ چرا دیگران به آن پرداخته‌اند؟ 🔹پرسش ۲ – 📌 دیگران چگونه این موضوع را پژوهش کرده‌اند؟ روی کدام بعد یا ابعاد آن کار کرده‌اند؟ از چه روشهایی استفاده کرده‌اند؟ در چه بافتی (context) پژوهش انجام داده‌اند؟ مدرسه؟ دانشگاه؟ بیمارستان؟ صنعت؟ در بافت سیاستگذاری؟ اجرایی؟ آموزشی؟ …
┅───🦋────┅ 🔹یازده پرسش کلیدی که یک پژوهش خوب طراحی شده می‌تواند و باید، پاسخ دهد: 🔹پرسش ۳ – 📌 پژوهش من قرار است در چه بافتی انجام شود؟ چرا این بافت را انتخاب کرده‌ام؟ در بافت مدرسه؟ دانشگاه؟ بیمارستان؟ صنعت؟ حوزه علمیه؟ در بافت یک برنامه؟ یک پروژه؟ یک موقعیت خاص؟ ... در بافت سیاستگذاری؟ اجرایی؟ آموزشی؟ تربیتی؟ … از منظر جوانان؟ کودکان؟ زنان؟ مردان؟ مدیران؟ معلمان؟ و … 🔹 پرسش ۴ – 📌 مسئله پژوهش من چیست و چه مشکلی را حل خواهد نمود؟ چرا پرداختن به آن در بافت موردنظر ضروری است؟ اگر به این مسئله نپردازم جامعه هدف چه ضرری می‌کنند یا از چه منفعتی محروم می‌مانند؟ اگر به این مسئله بپردازم چه مشکلی در بافت (حیطه ی مورد مطالعه) موردنظر حل می‌شود؟
┅───🦋────┅ 🔹یازده پرسش کلیدی که یک پژوهش خوب طراحی شده می‌تواند و باید، پاسخ دهد: 🔹پرسش ۵ – 📌 دیگران تا چه حدی و چگونه به این مسئله پرداخته‌اند؟ از چه روشها و ابزارهایی برای گردآوری و تحلیل داده استفاده کرده‌اند؟ چه داده‌ای تولید کرده‌اند؟ جامعه هدف آنها چه چیز(هایی) یا چه کسانی بوده است؟ 🔹 پرسش ۶ – 📌 چرا پژوهشهای پیشین نتوانسته‌اند این مسئله را طرح یا حل کنند؟ آیا روش استفاده شده قابلیت تولید داده موردنیاز را نداشته‌ است؟ آیا ضعف در انتخاب جامعه پژوهش بوده؟ جامعه پژوهش قابلیت عرضه داده موردنیاز پژوهش را نداشته‌اند؟ آیا ابزار پژوهش قابلیت کافی برای گردآوری داده موردنیاز را نداشته؟ آیا ضعف در نگاه پژوهشگر به موضوع بوده؟ کلی و کلیشه‌ای به موضوع پرداخته؟ آیا پژوهش – اصولا – نتوانسته مسئله‌ای واقعی را مطرح کند؟ چرا؟؟؟ 🤔
┅───🦋────┅ 🔹یازده پرسش کلیدی که یک پژوهش خوب طراحی شده می‌تواند و باید، به آن پاسخ دهد؛ 🔹 پرسش ۷ – 📌 روش، ابزار و جامعه هدف من کدامند؟ چرا؟ چگونه این انتخابها، تولید داده موردنیاز پژوهشم را تضمین می‌کنند و به حل مسئله پژوهشم کمک می‌کنند؟ 🔹پرسش ۸ – 📌 داده پژوهش من قرار است چگونه گردآوری و تحلیل شود؟ از طریق مصاحبه؟ مشاهده؟ اجرای آزمون؟ پرسشنامه؟ بررسی اسناد و مدارک سازمانی؟ و … از چه منبع داده‌ای؟ انسان؟ اسناد؟ اشیاء؟ متون علمی موجود؟ و … 🔹 پرسش ۹ – 📌 یافته‌های پژوهش من چه چیزی به دانش موجود در حوزه موردنظر اضافه می‌کنند؟ دانش موضوعی؟ آیا پژوهش من قرار است بعد تازه‌ای از موضوع را در بافت موردنظر معرفی کند؟ دانش روش‌شناختی؟ آیا پژوهش من قرار است روش جدیدی برای رسیدن به موضوع موردنظر عرضه کند؟ دانش بافتی؟ آیا پژوهش من قرار است مسائل قبلا دیده نشده‌ای را – که به دلیل ضعف در دانش موضوعی و یا روش‌شناختی در پژوهش‌های پیشین دیده نشده‌اند – ارائه کند؟ 🤔 ---••✾•💠🔸📚🔸💠•✾••--- 📚 واحد پژوهش 🕌 مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها 🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh ☎️05138470640
┅───🦋────┅ 🔹یازده پرسش کلیدی که یک پژوهش خوب طراحی شده می‌تواند و باید، پاسخ دهد: 🔹پرسش ۱۰ – 📌 یافته‌های پژوهش من چگونه به حل مسئله مورد نظر کمک می‌کنند؟ از طریق ایجاد آگاهی؟ دانایی؟ یا توانایی؟ (در ذی‌نفعان پژوهش و جامعه هدف) آگاهی = مثلا ایجاد بینش و نیاز در جامعه هدف دانایی = عرضه دانش مورد نیاز برای تصمیم‌گیری و اقدام توانایی = عرضه فناوری یا راه‌حلی که به کمک آن ایجاد تغییر امکان‌پذیر می‌شود. 🔹پرسش ۱۱ – 📌 منابع هسته حوزه پژوهش من کدامند؟ (این منابع که در بخش «فهرست منابع» در پایان پژوهش درج می‌شوند نمایانگر این هستند که چقدر بنیان‌های پژوهش روی ستون‌های قرص و محکم استوار شده‌اند؟ چقدر ادعای پژوهش درباره نویی پژوهش، علمی و باورپذیر است؟) 🔻پژوهش‌های کلیدی حوزه پژوهش من چه پژوهش‌هایی هستند؟ 🔻متون اصلی پژوهش من – که مبانی نظری موضوع از آنها استخراج شده‌اند – چه منابعی هستند؟ 🔻پژوهشگران و صاحبنظران کلیدی حوزه پژوهش من کدامند؟ 🔻نظریه‌پردازان و نظریه‌ورزان حوزه پژوهش من چه کسانی هستند؟" ---••✾•💠🔸📚🔸💠•✾••--- 📚 واحد پژوهش 🕌 مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها 🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh ☎️05138470640