.
#نکات_کاربردی_پژوهش
در 👈 این پست قسمت اول ویژگیهای یک موضوع خوب، مثل تحدید موضوع از نظر تبار و مکان و زمان رو گفتیم و حال قسمت دوم👌
🎗 ویژگی های «موضوع تحقیقی» (۲)
4️⃣ تحدید موضوع از طریق مقاطع و لایههای بحث: بسیاری از پدیدهها را میتوان به چند مقطع و لایه تقسیم کرد و یکی از برشها را برگزید.
⚜️ برای مثال: «پدیده ارتقای قلم حوزویان» در چند مقطع بررسیشدنی است: 👇🏻
◀️ حالت پیشینش که وجود نداشته و علل و عواملی آن را پدید آورده است (علل و عوامل ارتقای قلم حوزویان)
◀️ این پدیده با چه سیر و فرایندی به وجود آمده است؟ (فرایند ارتقای قلم حوزویان)
◀️ اکنون که با آن فرایند پدید آمده است، چه شرایط و ویژگیهایی دارد؟ (شرایط و ویژگیهای ارتقای قلم حوزویان)
◀️ این پدیده با این ویژگیها چه لوازم و نتایجی برای جامعه میتواند داشته باشد؟ (پیامدهای مثبت ارتقای حوزویان در عرصه قلم).
👆🏻 چنان که دیدیم، همانگونه که زمان به دیروز، امروز و فردا تقسیم میشود و برای بسیاری از پدیدهها (مثلاً وضعیت سیاسی یک کشور) میتوان دستکم سه حالت در نظر گرفت 🎗(وضعیت پیشین، وضعیت فعلی و وضعیت آتی)،🎗 در مورد موضوعها نیز میتوان شبیه به این تقسیمها و تقطیعها را در نظر داشت و از این طریق هر موضوع را محدود کرد.
🏆 خیلی عالی بود و کاربردی👌
🎗اسلامپور کریمی، حسن، خودآموز مقدمات پژوهش، تهران، سمت، قم، مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)، ۱۳۹۲، صص۵۹ـ۶۱.
#عنوان_تحقیق
#اطلاعات_پژوهش
✿❥ @pajohesh_esfahan
┗━━━❥༄᭄✿❥••┈┈•━━━┛
✦
⚛️ویژگیهای نویسندگان خلّاق و نوآور (۱۱)
🔘حافظ سلامتی روح و جان خود
▫️نویسندگان خلّاق در برابر بیماریها تسلیم نمیشوند؛ حافظ سلامتی خود هستند؛ تغذیه خوبی دارند؛ ورزش میکنند؛ با روش زندگی آشنایند و دوستدارِ «خوب زندگی کردن» هستند؛ کاملاً مثبت، سازنده و باصداقتاند؛ دروغ را تحریف واقعیت شخصیّت خود میدانند؛ بیمکر و بیریا همیشه بیانگر واقعیّتها هستند؛ اهل ملامت نیستند؛ از درون هدایت میشوند و در هدایت خود، مسئولیّتپذیرند و چون پرکار هستند، فرصت سرزنش دیگران را ندارند.
📚کتاب «آداب کتابنویسی: چگونه کتاب بنویسیم؟»، تألیف «سیّد حسین اسحاقی»، ص۵۶.
#نویسندگان_خلّاق
#پژوهش
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
عنوان: تبیین شروط فعالیت اجتماعی بانوان از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
مقدمه :
بدون تردید یکی از مسایل مهم در جامعه اسلامی پرداختن به مسایل بانوان است چرا که بانوان نیمی از جامعه اسلامی را تشکیل می دهند و امروزه حضور آنان در اجتماع نسبت به قبل گسترده تر شده و نقش پر رنگ تری نسبت به گذشته دارند ،مقام معظم رهبری به مثابه دانشمندی فکور و مانند پدری دلسوز ،بانوان را مخاطب قرار داده و توصیه می فرمایند ،حضور زنان در عرصه اجتماع باید همراه با بایسته ها و شایسته هایی باشد و ما به دنبال جوابی برای این سوال اصلی هستیم که مقام معظم رهبری چه شروطی را برای حضور زنان درعرصه اجتماع لازم وضروری می دانند؟پرداختن و بررسی این موضوع آثار و برکات زیادی دارد ،چرا که به فرموده مقام معظم رهبری ،اسلام حساسیت زیادی روی این موضوع دارد و همچنین برای امنیت زن ومرد و برای حفظ عزت کشور و پیشرفت کشور باید این موضوع مراقبت و رعایت شودو این یک وظیفه است .
از دیگر برکات پرداختن به این مسئله می توان به آماده کردن جامعه ای سالم و صالح برای ظهور ، اشاره کرد . اگر این مسئله حل نشود حقیقتا به ضرر زن است چرا که آسیب های اجتماعی و ناهنجاری ها مانند:معظل بد حجابی ،زنان خیابانی و مهم تر از همه فروپاشی نهاد خانواده و بسیاری از مفاسد اجتماعی دیگر را در پی خواهد داشت . و برای همین است که مقام معظم رهبری می فرمایند :مسئله زن در دنیای امروز و از جمله در کشور ما ،یکی از مسائلی است که به جهات مختلف همچنان در خور پیگیری و تامل و کار و فکر است . اولا نیمی از جمعیت کشور ها زنان هستند؛چگونه می توان به شکل سالمی از این امکان و استعداد عظیم به نفع هر کشوری ،از جمله کشور ما استفاده کرد؟
این موضوع از زمان پیامبر اسلام مورد توجه بوده و در این خصوص آیات زیادی ازجانب حق نازل شده است.یکی از آیاتی که در مورد چگونگی حضور زن در اجتماع نازل شده است ،آیه ای از سوره ی احزاب است که خداوند می فرماید:ای پیغمبر(گرامی)با زنان و دختران خود و زنان مومنان بگو که خویش را به چادر فرو پوشند که این کار برای اینکه آن ها (به عفت و حریت)شناخته شوند تا از تعریض و جسارت (هوس رانان )آزار نکشند و خدا (در حق خلق )آمرزنده و مهربان است. مر حوم علی بن ابراهیم قمی در شان نزول این آیه می نویسد:آن روزها زنان مسلمان به مسجد می رفتند. رفتن به مسجد نشانه ای از حضور زن در جامعه است.
اما در رابطه با پیشینه پژوهش،کتب و مقالات بسیار زیادی درمورد زنان و نحوه حضورشان در جامعه نوشته شده است .اما مقاله ای با این عنوان و رویکرد نیافته ایم. با جست و جو در سایت های معتبر به دو مقاله برخوردیم که یکی از آنهابا عنوان (مشارکت زنان از دیدگاه مقام معظم رهبری ) و دیگری با عنوان (نقش بانوان در استحکام نظام از دیدگاه رهبری ) است که تفاوت این تحقیق با این دو مقاله واضح و آشکار است . در مقاله اول مشارکت زنان در پنج حوزه مورد بررسی قرار گرفته و مقاله دوم تعیین شاخصه های استحکام درونی نظام ودر اصل وظیفه زنان در این مورد بررسی شده است . این مقاله به روش توصیفی ابتدا به سایت مقام معظم رجوع کرده و سخنرانی های مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در مورد حضور اجتماعی بانوان مطالعه شد و یکی از بیانات ایشان که در اجتماع زنان خوزستان در تاریخ 20/12/75ایراد فرمودند، بررسی کرده و در تاکید آن آیاتی از قرآن کریم را ذکر خواهیم کرد. .
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
#کارگاه_مقدمه_نویسی
#مقدمه_معیوب
#مقدمه_نویسی
#پژوهش
➣•°•° ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
مهارت پژوهشگری 👨💻
عنوان: تبیین شروط فعالیت اجتماعی بانوان از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مقدمه : بدون تردید
*ೃ༄
عرض سلام و ادب و احترام ツ
وقت همه ی بزرگواران به خیر و برکت باشه ان شاالله 🪴
✤ تولد آقا امام حسن عسكری عليه السلام رو هم محضر آقاجانمون امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض می کنم.✨💫✨
✤ در پست بالا، یک مقدمه ی معیوب رو خدمت تون ارسال کردم تا ان شاءالله مطالعه بفرمایید و بعد بریم سروقت معایب و محاسنش.
✤ ان شاءالله که وقت می گذارید و تمرین می کنید تا بتونیم مباحث رو عملیاتی پیش ببریم. 👌
#بدون_تعارف
#کارگاه_مقدمه_نویسی
🪄 ★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
🌙آقا جانمون امام حسن عسكری علیه السلام می فرمایند:
✨ لَیْسَتِ الْعِبادَهُ کَثْرَهُ الصّیامِ وَالصَّلاهِ، وَ إنَّمَا الْعِبادَهُ کَثْرَهُ التَّفَکُّرِ فی أمْرِ اللهِ.
«مستدرک الوسائل، ج ۱۱، ص ۱۸۳، ح ۱۲۶۹۰»
✨ عبادت، در زیاد انجام دادن نماز و روزه نیست، بلکه عبادت، تفکّر و اندیشه در قدرت بی منتهای خداوند در امور مختلف می باشد.
🌼 میلاد نور مبارک 🌼
#حدیث_گرافی
➣•°•° ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
◇••
📝انواع روش تحقیق
💎 بر اساس روش "گردآوری دادهها"
🔺تحقیق توصیفی
🔻تحقیق آزمایشی
🔳تحقیق توصیفی (غیر آزمایشی) شامل پنج دسته است:
▫️تحقیق پیمایشی
▪️تحقیق همبستگی
▫️تحقیق پس رویدادی
▪️اقدام پژوهی
▫️مطالعه موردی
🔳تحقیق آزمایشی به دو دسته تقسیم میشود:
▫️ تحقیق تمام آزمایشی
▪️تحقیق شبه آزمایشی
✔️تحقیقات آزمایشی مختص علوم تجربی است
💯در پست های بعدی درباره انواع روش تحقیق " توصیفی " که متناسب با رشته های علوم انسانی و اسلامی هست، صحبت خواهیم کرد😇
#پژوهش
#روش_تحقیق (۵)
#اطلاعات_پژوهش
╭••─── 🌱🌸🌱───••
╰─┈➤ @pajohesh_esfahan
مهارت پژوهشگری 👨💻
عنوان: تبیین شروط فعالیت اجتماعی بانوان از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مقدمه : بدون تردید
༺ ؛𒆜
💫عرض سلام و ادب و احترام دارم محضر همگی
💫ان شاالله که امروز بهترین عیدی ها رو از دستان مبارک اهل بیت علیهم السلام دریافت کرده باشین.
برای من هم دعا کنید که سخت محتاجم.🙏🌻
🏷 و اما بریم سر وقت مقدمه و مقدمه نویسی و معایب و محاسن مقدمه ای که ارسال کردم.
🏷 اول که خدمت تون بگم مقدمه ی ارسالی توسط یک طلبه ی سطح دو (کارشناسی) نگاشته شده، اولین کار طلبه بوده و مقاله، رتبه ای نداره! و من از چنین مقاله ای مثال زدم که ببینید فردی در این سطح تحصیلات و برای اولین بار چطور یک مقدمه رو نوشته!
و ما الان چطور به سادگی این مقدمه رو با تغییرات اندکی به یک مقدمه ی استاندارد تبدیلش می کنیم.
من حتی مقدمه رو بدون هیچ ویرایشی و با تمام اغلاط تایپی و نگارشی و ویرایشی خدمت تون ارسال کردم تا بعد متوجه بشین چطور و چه مواردی رو باید تغییر بدهیم!
🏷 دوم اینکه دوستان: بر خلاف چکیده و نتیجه گیری که در مقاله و پایان نامه تقریبا از یک اشل پیروی می کنند و مثل هم نگاشته می شوند و فرق شون فقط در طول ساختار و تعداد کلمات شون هست، مقدمه ی مقاله و پایان نامه کمی با هم متفاوت هستند! البته ساختارشون در کل یکی هست ولی تفاوت هایی داره که اغلب برمی گرده به شیوه نامه ی نگارشی آموزشی اون نهاد یا دانشگاه.
🏷 سوم اینکه خواهش می کنم این آموزش ها رو اگر می خواهید به کانال یا گروه دیگری منتقل کنید با آدرس کانال منتشر کنید لطفا! به هیچ وجه راضی نیستم آموزش ها بدون آدرس کانال فوروارد بشه!⛔️
🏷 چهارم اینکه به مقدمه یه نگاه مجددی بیندازید و از باب یک منتقد و یا حتی یک تازه کار، باز هم مطالعه ش کنید تا ان شاالله تا آخر امشب که نکاتش رو محضرتون ارسال می کنم، دقیقا در جریان مباحث و تغییرات قرار بگیرید.
✨ ممنون که همـღـراه هستید و باعث دلگرمی✨
#آشنایی_با_مهارت_پژوهشگری
#کارگاه_مقدمه_نویسی
#مقدمه_نویسی
#پژوهش
➣•°•° ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏