✂️ برشی از یک کتاب
🖇حضرت زهرا (سلام الله علیها) در حدیث کساء میفرمایند: پسرم حسن وارد شد و گفت مادر سلام علیکم: «فَقُلت وَ علیْکَ السَّلام یا قُرّةَ عَیْنی وَثَمرةَ فُؤادی»؛ به ما یاد میدهد که اینطور با بچه حرف بزنید: «ای میوه دل من! ای نور چشم من! علیک سلام» 👈 نگویید نُنُر میشود! اگر پدر و مادر با بچه دوست بشوند و با او گفتوگو کنند و به او شخصیت بدهند، «احترام» برایش غذای غیرعادت نمیشود!
🖇این «غذای غیرعادت» را خانمها زودتر میفهمند. اگر به بچهای که شیر میخورد، یک لقمه غذا دادی، اسهال میگیرد. اگر به او یک دانه انار دادی، اسهال میگیرد. بچه را به تدریج به سمت غذا میکشانند! یعنی یک ذره آبگوشت به او میچشانند یا یک ذره نان سنگک در چای خیس میکنند و در دهانش میگذارند. از این چشاندنِ کم شروع میکنند تا وقتی که بچه مینشیند سر سفره و یک نان سنگک میخورد!
🖇محبت هم همینطور است. اگر از اول محبت را به بچه بچشانند تا ظرفیت جذب محبت داشته باشد، وقتی که محبت دید، لوس و نُنُر نمیشود. لوس شدن به دلیل آن است که محبت برایش غذای غیرعادت است. اگر بچه را تحقیر کنی و به او تشر بزنی و بعد به او محبت کنی، این محبت برایش غذای غیرعادت است و آن را برمیگرداند.
🖇باید به بچه، آرام آرام محبت بدهی تا کمکم بتواند محبتپذیر شود. فاطمه زهرا (س) و علی (ع) به بچههایشان یواش یواش محبت دادهاند که وقتی به آنها میگویند: «عَلَیْک السّلامُ یا قُرَةَ عَیْنی وَ ثمرَةَ فُؤادی» اتفاقی نمیافتد.
✂️ برشی از کتاب "راه رشد" آیت الله حائری شیرازی، ج۴، ص۱۷۹.
#معرفی_کتاب
#برشی_از_یک_کتاب
@pajohesh_esfahan
🔴 بدنه مقاله 🔴
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⬅️ ۱۲- گرچه نمیشه اندازهٔ مشخص و قطعیِ تعداد کلمات یه پاراگراف مقاله رو تعیین کنیم 👈 اما توصیه شده که بیشتر از ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه رو در یه پاراگراف به کار نبریم.
🔺از لحاظ ظاهری هم، سطر اول پاراگراف در متون فارسی معمولا کمی نسبت به آغاز سطرهای دیگه به سمت چپ تورفتگی داره.
این تورفتگی مانند سایر علامات سجاوندیِ متن، مانند نقطه و ویرگول هست و خواننده رو از نظر دیداری، متوجه میکنه که یه پاراگراف و موضوع، تمام و یه پاراگراف و موضوعی جدید، شروع شده.
🟡 ادامه داره....
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مقاله_نویسی #ساختار_مقاله
#بازنگری_مباحث
★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
14.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بچههای عزیز من!
بی مایه فطیر است!
باید درس بخوانید!
#آقاجان
#انگیزشی
#روز_دانشجو
⍣➺☆@pajohesh_esfahan
23.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 صحبتهای دکتر امیررضا خاوریان استادیار دانشگاه اصفهان رو پیرامون رفرنس دهی بشنوید! 🦻نکات بسیار مهمی رو گوشزد می کنند! 🤷♂
🔺 بهتر هست هنگام رفرنس دهیِ داخل متنمون، اول مقالات علمی پژوهشی، بعد کتابها، و نهایتا پاياننامهها و رسالههای دکتری و مقالات کنفرانسی رو ارجاع بدیم.
#ارجاع_دهی #رفرنس #پاورقی
ꞋꞌꞋ✎@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯
╰─────── ─
#غلط_ننویسیم
✍ علاقه مند یا علاقمند؟
🎗علاقه مند به معنای دوستدار، دلبسته، شیفته و مهرورز هست و از ترکیب اسم و پسوند مند ساخته شده. پسوند "مند" در معنای صاحب بودن و دارندگی به تکواژ یا واژهای دیگه اضافه میشه. مثل 👈 دانشمند، سودمند، هنرمند و ...
🎗ولی گاهی ممکنه پسوند "مند" به کلماتی اضافه بشه که به "ه" ختم میشن! در املای این کلمات باید دقت کافی داشته باشین؛ چون برخی اون رو به اشتباه با حذف ه مینویسند. یعنی اینطور 👈 علاقِمند، قاعدِمند و ...
🎗 ولی اینطور نوشتن صحیح نیست و چنین کلماتی باید با "ه" آخر و نیمفاصله نوشته بشن 👈 علاقهمند، قاعدهمند، گلایهمند ...
#تایپ_تحقیق #درست_نویسی
ꞋꞌꞋ✎@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯
╰─────── ─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبدیل متن به چارت سازمانی در ورد 👈 این ترفند برای رسم نمودار مطالب مهم مقاله و پایاننامه، خیلی به کارتون میاد.👌
#ورد
#تایپ_تحقیق
⍣╭────➺☆
@pajohesh_esfahan
╰──────────
💎 چرا باید مقاله بنویسیم؟ (۳)
👈 مجهز شدن به انواع تفکر
🔺پژوهشگر از لحظهای که کار پژوهشاش رو آغاز میکنه با انواع تفکر روبرو میشه:
🌱 تفکر خلاق
🌱 تفکر نقادانه
🌱 تفکر استدلالی
🌱 تفکر مدیریت و استراتژیک
🔻هریک از انواع این تفکرها کمک میکنه پژوهشگر از دریچهای تازه به مسئلهی خودش نگاه کنه و در پی کشف اون بربیاد. 👈 و هرچه میزان مهارت و تجهیز پژوهشگر به انواع تفکر بیشتر باشه، ابعاد بیشتری از مسئلهاش براش روشن میشه.
🔺البته اغلب، یادگیری این مهارتهای مورد نیاز پژوهشگر، به صورت زمینهای در طی انجام پژوهش، اتفاق میافته و پژوهشگر در پی پاسخ به پرسش یا رفع ابهامی، خود به خود اونها رو یاد میگیره. 👌
💎 با ما باشید...
#مقاله_نویسی #اطلاعات_پژوهش
★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
⚠️ «طـــول و عـــرض این دُنـــیا رو
دَر هَم ضَرب ڪُنے؛
حاصِل اوُن جـــُـــز مساحـــَــــتِ
یک قَبــــــر نیست!
حواسِت باشه دارے چِڪار مے ڪنے...»❗️
#تلنگر #انگیزشی #حق_الناس
゚➴°@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
🔹 اگه نمی دونی از کجا و چطور باید مقاله یا پایاننامه ات رو شروع کنی این چهار مرحله 👆 گام های اولیه و اساسی انجام یه تحقیق استاندارد هست.
#پروپوزال_نویسی
#مقاله_نویسی
#طرح_تحقیق
#اینفوگرافی
𖧌🔖"𝐉𝐎𝐈𝐍↴
➤@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯 ↵
🔖 تقویت حافظه با 8 تکنیک موثر
⏳ دومین تکنیک افزایش حافظه "تجسم" هست. 💯
🖇 یکی از شیوه های تقویت حافظه تجسم کردن مطالب هست. خیلی از افراد برای یادگیری و یادآوری بهتر آموخته ها و تقویت حافظه شون، اطلاعات و مفاهیم جدید رو تجسم می کنند.
🖇 مثلا هنگام مطالعه ی کتاب، به عکس ها، نمودارها و سایر تصاویرش دقت کنید. اگه هم کتاب، نشانه های تصویری زیادی نداره، نشانه های مخصوص به خودتون رو درست کنید. مثلا در حاشیه ی کتاب یا یادداشت هاتون، نمودار یا شکل های مختلف بکشید و یا از ماژیک های علامت گذار (هایلایت) یا خودکارهایی با رنگ های مختلف برای دسته بندی اطلاعاتی که مطالعه می کنید، استفاده و کدگذاری تصویری کنید. هنگام شنیدن تدریس استاد هم می تونید یادداشت برداری کرده و بعد برای اون ها تجسم سازی کنید.
🖇 در مجموع به هر شکلی که می تونید قدرت تجسم خودتون رو تقویت کنید. این کار باعث می شه مطالب نوشتاری یا شنیداری که به تازگی آموخته اید رو هرچه بهتر و بیشتر و زودتر، تجسم و برای خودتون یادآوری کنید، و این تجسم سازی به طرز شگفت انگیزی به تقویت حافظه ی شما کمک خواهد کرد.
🖇 البته شاید در ابتدای کار، تجسم مطالبی که خونده یا شنیده اید مقداری سخت باشه براتون، خصوصا اون افرادی که هوش سه بعدی یا فضایی یا تصویری شون خیلی جالب نیست، اما باید تلاش بیشتری داشته باشید و این کار رو ادامه بدید تا براتون به مرور آسان و آسان تر بشه.
💯 ادامه دارد...
#روش_مطالعه #تقویت_حافظه
@pajohesh_esfahan
◦•●◉✿⃟•✿༈࿐✿◉●•◦
⚠️ اگه هنوز در نوشتن تبیین مسئلهٔ مقاله یا پایان نامه یا پروپوزالتون مشکل دارین 👈 من پارسال در چند کارگاه نوشتاری به طور مفصل و همراه با نمونه این بحث رو کار کرده ام که می تونید از طریق لینک های زیر 👇 پستهای مربوطه رو مشاهده و مطالعه بفرمایید.
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ اول
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ دوم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ سوم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ چهارم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ پنجم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ ششم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ هفتم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ هشتم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ نهم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ دهم
📌کارگاه تبیین مسئله جلسهٔ یازدهم
#تبیین_مسئله
#کارگاه_تبیین_مسئله
◇•@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯
🔴 توسل برای حلّ مشکلات علمی و رسیدن به حقیقت:
▫️مرحوم سیّد علی صاحب شرح کبیر، با اینکه مهارت فراوانی در علم فقه و اصول داشت، ولی از علم هیئت بیخبر بود. به این جهت در هنگام نوشتن کتاب «شرح کبیر» در بحث «قبله» که در ارتباط با علم هیئت است، دچار اشکال شد.
▫️از یکی از شاگردان خود که در علم هیئت دارای اطلاعات بود، خواست تا مسائل ضروری مسئله قبله را از علم هیئت به وی بیاموزد؛ تا بحث قبله را به صورت کامل در کتاب «شرح کبیر» بیاورد.
▫️ولی، شاگرد احترام استاد را نگه نداشت و در برابر درخواست استاد چنین گفت: همچنان که ما کتاب به زیر بغل گرفته به خدمت شما میرسیم و تلمّذ میکنیم، شما نیز کتاب به زیر بغل گرفته به منزل بنده تشریف بیاورید، تا مسائل هیئت را فراگیرید❗️😳
▫️پاسخ تندِ شاگرد، که استاد انتظار آن را نداشت، سبب شد که او برای حلّ مشکلات علمی خود به امام حسین (علیه السلام) متوسل شود. از این جهت همان شب به حرم مطهّر آن حضرت مشرّف شد و تا صبح به عبادت خداوند پرداخت و از حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) رفع مشکلات علمی خود را درخواست کرد.
▫️بر اثر توسّل او، صبح همان روز، همه مشکلات علمی موردنیاز، برایش روشن شد و بحث قبله را در کتاب «شرح کبیر» به رشته تحریر کشید.
✍️برگرفته از کتاب «اسرار موفقیت»، تألیف «سید مرتضی مجتهدی».
#اهمیت_پژوهش #رسالت_قلم
@pajohesh_esfahan
╚══❖•°✤✤°•❖══╝
⚠️ اگه بخوام خیلی ساده براتون بگم فرضیهی تحقیق چی هست باید بگم 👇
📌فرضیهی تحقیق یعنی یه پیشبینی یا نظریهای که درباره نتیجهی تحقیقت داری. مثلاً اگه میخوای موضوع «تأثیر حجاب بر احساس امنیت زنان» رو بررسی کنی؛ فرضیهات میتونه این باشه: «زنانِ با حجاب، احساس امنیت بیشتری میکنند و در محیطهای عمومی راحتتر هستند».
📌این فرضیه بهت کمک میکنه تا دادههات رو هدفمند جمعآوری کنی و بررسی کنی که آیا واقعاً این تأثیر وجود داره یا نه. در واقع، فرضیه مثل یک نقشه راه برای تحقیقت عمل میکنه و باعث میشه به نتیجهگیریهای دقیق و قابل اعتماد برسی.
#فرضیه #فرضیه_تحقیق
@pajohesh_esfahan
••✦•┈┈┈••❅✾❅••┈┈┈•✦••
🟢 اینجا 👇بهم بگین داخل کانال چه مباحثی رو مطرح کنم، بیشتر براتون کارایی داره؟ نظرات تون در مورد پست های کانال رو هم بهم بگین 🤷♂️
🔴 فقط لطفاً باز از من نپرسید که آیا پایاننامه یا مقاله برای دیگران مینویسم یا نه!؟ برای بار هزارم 😠 من کار غیر اخلاقی و غیر شرعی انجام نمیدم!
🌐 https://daigo.ir/secret/5754903235
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
✨ آقا جانمون حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند: اِنَّ رَأيَكَ لا يَتَّسِعُ لِكُلِّ شَئٍ؛ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمَّ.
✨ فكر و ذهن تو گنجايش هر چيز را ندارد، پس آن را براى آنچه «مهم» است، فارغ گردان.
❊ غررالحكم، حدیث ۳۶۳۸
■ پ.ن: در این هیاهوی علم و فناوری، اينكه چه کتابی بايد خواند، چه مطلبی بايد آموخت، چه دوره ای بايد شرکت كرد؟ نيازمند گزينش؛ براساس «اولويت»، «ضرورت» و «نياز» هست.
چرا که ظرفيت فكر و ذهن ما محدود و دامنهٔ آموختنىها و خواندنيها، كتب و علوم و ... هم بسيار گسترده! لذا چاره اى جز «برخورد گزينشى» نيست.
وقتى نمى رسيم همهی كتابها و نشريّات رو بخونيم، و همهی دوره های آموزشی رو شرکت کنیم، پس باید مفيدترين ها و لازم ترين ها رو انتخاب کرده و ذهن خودمون رو از «معلومات غيرمفيد و غیرضرور» پر نكنيم!
■ لطفا کمی دقت کنید: آيا همهی اونچه که در پى فراگرفتن و یادگیری اش هستین، لازم و با اهميت و مورد نياز شما و مفيد براى زندگى و کارتون هست؟؟ یا فقط ذهن و فکرتون رو درگیر و مشغول میکنه؟!...
#حدیث_گرافی
𖧌🔖"𝐉𝐎𝐈𝐍↴
➤@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯 ↵
سلام و ادب
در مورد رفرنس دهی به صورت کامل در کانال و حتی سایت صحبت کرده ام 👌 هشتگهای #رفرنس و #ارجاع_دهی رو ببینید.
؛𖧌 مهارت پژوهشگری
🔗 چرا خلأ پژوهشی مهمّه؟ ❸
خاطرتون هست در این 👈 پست و این 👈 پست پنج دلیل "اهمیت شناخت خلأهای پژوهشی" رو براتون گفتم؟ حالا بریم سراغ ادامه؟👇
📌توسعهٔ نظریهها: شناسایی خلأهای پژوهشی خیلی میتونه به اصلاح یا توسعهٔ نظریههای موجود کمک کنه.
📌حلّ مسائل جامعه: شناسایی خلأهای پژوهشی میتونه به حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کمک کنه 👈 چون تحقیق پیرامون اون ها باعث میشه برای سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان راهکارهای عملی ارائه بشه.
خلاصه اینکه وقتی خلأهای پژوهشی رو پیدا کنی، میتونی با تحقیق و کار روی اون ها، پژوهش مفیدتری انجام بدی و تاثیر بیشتری توی دنیای علم و زندگی واقعی بذاری!
🟡 ادامه داره....
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#کارگاه_شناسایی_خلأهای_پژوهشی
#شکاف_تحقیقاتی
𝓲𝓭 ➤@pajohesh_esfahan
باور کنین پژوهش اینقدرها هم که فکرتون رو مشغول کرده پیچیده نیست! 😅
فقط باید تصمیم بگیرید و از یه جایی شروع کنید! ⛹♂
#رمز_موفقیت
#انگیزشی
༺@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏༻
سلام و ادب
من راجع به چگونگی تحلیل مطالب در پستهای متعدد صحبت کرده ام. می تونید هشتگهای
#تحلیل_دادهها
#کارگاه_تحلیل_دادهها
#روش_تجزیه_تحلیل_دادهها
رو مطالعه بفرمایید 👈 لیکن چشم، مجددأ راجع به این موضوع در کانال بحث خواهم کرد.
📌 لینک ناشناسم برای درخواستهاتون راجع به مطالب کانال 👇
https://daigo.ir/secret/5754903235
🔴 ادامه بدنه مقاله 🔴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⬅️ ۱۳- در یک مقاله برای کسب اعتبارِ علمی، علاوه بر ارائهی استدلالات و نتایج خودتون، لازم هست متن مقالهی شما با متونِ علمی دیگه، مرتبط بشه.
🔗 برای پیوند زدن نوشتههای دیگران با نوشتههای خودتون میتونید از سه روشِ:
🔺نقل قول، بازنویسی و تلخیص🔺 استفاده کنید که لازم هست در هر صورت، اصول استناد و ارجاع علمی رو کاملا رعایت کنید.
🔗 دقت کنید استناد شما فقط به مصادر و متون دست اول و معتبر باشه؛ مثل کتب و مقالات علمی، نه سایتها و نوشتههای دست چندم اونها!
🔗 این نکتهی مهم رو هم همیشه به خاطر داشته باشید که ارجاعات زیادِ محقق در مقاله، نباید تحلیل پدیدآورندهی مقاله رو کمرنگ و اثرش رو به مجموعهای از یادداشتها از منابع مختلف، تبدیل کنه. 👀
🟡 ادامه داره....
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مقاله_نویسی #ساختار_مقاله
#بازنگری_مباحث
★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
#غلط_ننویسیم
💎«خدمتگذار» درست هست یا «خدمتگزار»؟
💎 «گزاردن» در فرهنگ دهخدا به معنی ادا کردن، انجام دادن و بجا آوردن اومده 👈 مثل نماز گزاردن و شکرگزاری
💠 و معنی «گذاشتن» 👈 نهادن، هشتن، قرار دادن، وضع کردن، برجای نهادن هست که در گذاشتن اشیا کاربرد داره👌
💎 بنابر این 👈 خدمتگزار یعنی کسی که خدمت انجام می ده و با خدمتکار مترادف هست و اون رو نباید به صورت خدمتگذار بنویسیم.
#تایپ_تحقیق #درست_نویسی
ꞋꞌꞋ✎@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯
╰─────── ─