#معرفیکتاب
🔸تاریخ قیام و مقتل جامع سید الشهدا ج1 🔸
🔹 اثر شایسته تقدیر در شانزدهمین دوره کتاب سال حوزه 🔹
💠 زیر نظر 🌑 استاد مرحوم مهدی پیشوایی 🌑 رئیس گروه تاریخ موسسه امام خمینی(ره)
💠 با تلاش گروهی از تاریخ پژوهان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🖋 نویسندگان: محمدقاسم احمدی، محمدرضا احمدی ندوشن، محمدرضا جباری، محمدباقر دُریاب، محسن رنجبر، جواد سلیمانی، مصطفی صادقی، نعمتالله صفری فروشانی، حامد منتظری مقدم، غلامحسن محرمی، سید محمود سامانی
🔸 گروهی از تاریخپژوهان حوزه علمیه قم، پس از سالها مطالعه و تحقیق، و بررسی همه مقاتل کهن و متأخر و مهمترین مقاتل جدید اعم از عربی و فارسی، واقعه عاشورا و به ویژه، گزارش شهادت امام حسین و اصحاب آن حضرت را بر پایه منابع معتبر متقدم تاریخی و حدیثی بازسازی و گزارش كردهاند. در سراسر این کتاب، ملاکها و معیارهای شناختهشده و معمول در تاریخنگاری علمی در نظر گرفته شده، و به هر منبع و مأخذ با شناخت لازم درباره مؤلف آن مراجعه و استناد شده است
🖋برخی از موضوعات مطرح شده:
🔸ریشههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی واقعه عاشورا
🔸فلسفه قیام امام حسین(ع)
🔸فلسفهٔ عزاداری
🔸سیر تاریخی عزاداری برای امام حسین(ع)
🔸آمار و ارقام واقعۀ عاشورا
🔸پرسشهای مطرح در زمینه واقعه عاشورا
🔸زندگینامۀ یاران امام حسین(ع)
📚برای نوشتن این کتاب از ۵۴۴ کتاب و ۱۵ مقاله استفاده شده است
🌐 لینک جهت خرید کتاب
https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/626
┈••••✾•📚📚📚•✾•••┈
مرکز پژوهشی نرجس مشهد
https://eitaa.com/join
🔹🔹عبدالله بن مبارک گفت:
سالی برای انجام حج به مکه رفتم. در بین راه، نوجوانی هفت یا هشتساله بود، که در کنار حجاج میرفت و زاد و توشه و مرکب سواری هم نداشت. پیش رفتم، سلام کردم و عرض کردم با چه کسی این بیابانها را طی میکنی؟
فرمود: با آفریننده این بیابان. جوابش بهنظرم بزرگ آمد، گفتم: فرزندم زاد و توشه و مرکب سواری تو کجاست؟
فرمود: زاد من تقوی است، و مرکبم دوپایم و هدفم مولایم. باز در نظرم بزرگ آمد. . . تااینکه به مکه آمدم. پساز انجام اعمال حج در بازگشت در ابطح دیدم مردم اطراف یک نفر را گرفتهاند. نگاه کردم، دیدم همان نوجوان است.
پرسیدم کیست؟ گفتند: علی بن حسین بن علی بن ابیطالب است.
📒 مستدرک الوسائل، ج ۸، ص ۳
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
🔹◾️🔹▪️🔹
❓آیا در دفن شهدای کربلا امام سجاد علیه السلام حضور داشتند؟
✍ طبق برخی از روایات امام سجاد (علیهالسّلام) و بنی اسد اجساد شهدا را دفن کردهاند. قبیله بنی اسد فردای عاشورا پس از رفتن سپاه عمر سعد، عدهای از آنان برای دفن شهدای کربلا آمدند،(۱) و چون سرها را از بدن جدا کرده بودند، اجساد را نمیشناختند، متحیّر بودند. در آن هنگام حضرت سجاد(علیهالسّلام) آمد و پیکر اهل بیت و اصحاب را یک به یک به آنان شناساندند و آنان در دفن شهدا، حضرت را یاری کردند و برای خویش افتخار آفریدند.(۲)
طرفداران این مبنا، در برابر این پرسش که چگونه امام سجاد(علیهالسّلام) که اسیر بود، اجساد را دفن کردهاند؟ میگوید: امام سجاد(علیهالسّلام) با بهرهگیری از امدادهای غیبی به طور معجزه آسا شهدا را دفن نموده است.
💦 مرحوم مجلسی میگوید:
از برخی راویان نقل شده که نزد امام رضا(علیهالسّلام) بودم. علی بن ابی حمزه وابن سراج و ابن مکاره وارد شدند. پس از سخنانی که میان آنان و امام درباره امامتش گذشت، علی بن ابی حمزه گفت: از پدرانت برای ما روایت شده که عهدهدار امر دفن امام، جز امام نمیشود. از امام پرسید: پس بگو حسین بن علی(علیهالسّلام) امام بود یا نه؟ گفت: امام بود. پرسید چه کسی عهدهدار کار او شد؟ گفت: علی بن الحسین(علیهما السّلام). پرسید او کجا بود؟ او که دست ابن زیاد اسیر بود! فرمود: بیآنکه بفمند بیرون آمد و پدرش را دفن کرد و برگشت.(۳)
✅ آنچه که در برخی روایات به صراحت بدان اشاره شده است خارق العاده بودن حضور امام سجاد(علیهالسّلام) در کربلا و همراهی با بنی اسد در تدفین شهدای کربلا است.
-------------------------------
پی نوشتها:
۱. مروج الذهب، ج ۳، ص ۶۳. و مقتل الحسین، مقرم، ص ۴۶۹
۲. جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص ۷۷.
۳. بحار الانوار، ج ۴۲، ص ۱۸۷.
برگرفته از درسهای_استاد_عباسے_خراسانے
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
4_806708773606392238.apk
23.73M
📲 نرمافزار اندروید
کتابخانه عاشورا
کتابهای عاشورا
به زبانهای فارسی عربی انگلیسی
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝