🔻 گام دوم برای اینکه ضعف مردم به قوت تبدیل بشود «ولایتمداری» است
🔻 ولایت، نحوۀ حاکمشدن مردم را مدیریت میکند لذا دشمنان حاکمیتِ مردم، دشمن ولایت میشوند
📌 #مختصات_زمان_ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم– ج۱۰
🔘 اتحاد مردم و زندگی جمعی، بر محور ولایت پدید میآید
🔘 ولایت کنترلکنندۀ کسانی است که میخواهند به مردم زور بگویند
🔘 دشمنان حاکمیت مردم، ولایت را تضعیف میکنند تا قدرت به مردم نرسد
🔘 ولایتمداری صرفاً اطاعت از امام نیست؛ اصلش تشخیص صحیح برای نصرت امام است
____
برای اینکه قدرت به مردم برسد، گام اول این است که مردم «زندگی جمعی و متعاونانه» داشته باشند. اگر بخواهیم زندگی جمعی را پیشرفت بدهیم بدون نقش دولت امکان ندارد، لذا رهبر انقلاب فرمود که دولت باید اسلامی بشود.
اینکه «دولت اسلامی بشود» یعنی دولت مردمی بشود، یعنی کارِ زیادی در دست دولت نباشد بلکه کارها در دست مردم باشد، یعنی نظارت مردم در بدنهها و لایههای مختلف بر دولتمردان و عملکرد آنها بیشتر بشود.
برای اینکه حکمرانی، مردمسالار بشود، طبق فرمایش رهبر انقلاب، به «حلقههای میانی» بین دولت و مردم احتیاج داریم. این حلقۀ میانی گروههای خودجوش و جوانان خوشفکری هستند که مسئله را تشخیص میدهند، حل مسئله میکنند، تصمیمسازی میکنند، بر تصمیمها و اجرایشان نظارت میکنند، قوا را بین مردم شناسایی و سازماندهی میکنند و شبکه درست میکنند.
گام دوم برای قدرت گرفتن مردم چیست؟ گام دوم که زندگی جمعی را سهل میکند «ولایتمداری» و پذیرش امامتی است که نخبهها دور آن جمع و ساماندهی بشوند، قدرت بین آنها درست توزیع بشود و هیچ استعدادی خفه نشود. ولایت در زمین، داوری میکند تا قاعدۀ بازی درست اجرا بشود و استعدادها شکوفا بشود.
ولایت امکان گفتگو را بین مردم فراهم میکند. حدود 25سال است که مقام معظم رهبری رسماً اعلام کردند باید کرسیهای نظریهپردازی و گفتگوی آزاد دربارۀ مناقشاتی که اندیشمندان باهم دارند، در دانشگاهها برقرار بشود. اینها شأن ولایت است.
برخی تصور میکنند که دفاع از ولایت یعنی اینکه بگویی «باید از ولایت اطاعت کنید!» درحالیکه اطاعت یک بخش حداقلی از ماجرا است. مگر امامحسین(ع) شب عاشورا دستور داد که از او اطاعت کنند؟ نه، ایشان فرمود: «بروید»، ولی اصحاب فهمیدند که باید «بمانند».
کار ولایت این است که زمینۀ تفکر و تشخیص درست را ایجاد میکند، ولایت برای همۀ موضوعات، دستور نمیدهد، ولایتمداری به این نیست که تو فقط دستور بگیری و آن را انجام بدهی، بلکه وظیفهات این است که تشخیص بدهی و امامت را نصرت کنی، چون مواقعی هست که ممکن است امام به تو بفرماید «برو!» درحالیکه باید بمانی.
اگر بنا باشد امامزمان(ع) دانه دانه همهچیز را با جزئیات بگوید که نمیتواند جهان را اداره کند! مدیران حضرت باید اشارههای حضرت را بگیرند، تشخیص بدهند و کارها را سامان بدهند. الان در کشورمان حدود300هزار مدیر داریم، آیا اینها به این معنا، ولایتمدار هستند که اشارهها را بگیرند و کارها را جلو ببرند؟
ولایت فقیه دنبال اطاعتِ کورکورانه نیست و این را در چهل سال انقلاب ثابت کرده است. مثلاً یکبار جامعۀ مدرسین قم میخواستند برای انتخابات مجلس به سراسر کشور لیست بدهند ولی حضرت امام اجازه نداد و فرمود «بگذارید خود مردم تصمیم بگیرند» پس چرا بعضی از حزبها با ولایت فقیه دشمنی میکنند؟ چون میخواهند چپاول کنند، چون دنبال ولایت مطلقۀ احزاب هستند.
ولایت به معنای حاکمشدن مردم است، چون ولیّ، نحوۀ حاکم شدن مردم را مدیریت میکند. همۀ نیروهای مستعد، مخترع، مکتشف و دانشمند میدانند که اگر در این کشور هیچ دلسوزی هم نباشد، رهبر انقلاب دلسوز و حامی آنهاست. ایشان مدام به دولتها تذکر میدهد که به کار افراد مستعد و نخبه رسیدگی کنید.
چه چیزی باعث قدرت یک جامعه میشود؟ زندگی جمعی. زندگی جمعی را چطور میشود درست کرد؟ بر محور ولایت. چرا زندگی جمعی سخت است؟ چون ما ولایتمدار نیستیم.
ولایت کنترلکنندۀ کسانی است که میخواهند در جامعه به مردم زور بگویند. دشمنان ولایت درواقع دشمنان حاکمیت مردم هستند. اینها میدانند که باید ولایت فقیه را بزنند و تضعیف کنند، تا قدرت به مردم نرسد. لذا یک عده از اینها، مدام ابزارهای ولایت فقیه (مثل شورای نگهبان) را میزنند. یک عدهای هم، نمایندگان ولایت فقیه را مسخره میکنند.
برای اینکه ضعف مردم به قوت تبدیل بشود، قدم اول اتحاد و زندگی جمعی است که با ولایت پدید میآید. یک نمونهاش اربعین است. ببینید مردم بهخاطر امامحسین(ع) چطور دور هم اجتماع میکنند و فدای همدیگر میشوند.
🔻دانشگاه امام صادق(ع)
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۱/۵/۱۶
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7448
@Panahian_text
🔻 عاملی که «زندگی جمعیِ دوستانه» را ممکن و تسهیل میکند ولایت است
🔻 ولایت یک مدل اجتماعی برای قدرتمندشدن مردم و مستضعفان است
📌 #مختصات_زمان_ما و آیندهای که تا ظهور در پیش داریم–ج۱۱
🔘 اگر پای ولیّخدا وسط باشد زندگی جمعی آسان میشود؛ نمونهاش اربعین است
🔘 اگر ولایت و امامت در جامعهای قوی بشود، این جامعه به ذلت نمیافتد و مستضعفان آن هم قوی میشوند
🔘 بعضیها بعد از انقلاب، برخلاف منافع ملی کار کردند و ولایتفقیه یعنی اصلیترین عامل رسیدن به منافع ملی را تضعیف کردند
________
#علیرضا_پناهیان در دانشگاه امام صادق(ع):
یک رکن برای اینکه قدرت به دست مردم برسد، زندگی جمعیِ دوستانه است؛ این زندگی جمعی کمکم میرسد به شکلگیری حقیقت «امت اسلامی» رکن دیگر آن هم ولایت است؛ یعنی عاملی که این زندگی جمعی را ممکن و تسهیل میکند.
با هیچ دولتی نمیشود زندگی جمعی را بهطور جدی تشکیل داد، اما اگر پای ولیّخدا وسط باشد، زندگی جمعی آسان میشود، نمونهاش اربعین است. چون ولیّ خدا اینقدر محبوب و دلبر است که افراد حاضرند بهخاطرش سختی زندگی جمعی را بپذیرند.
اینها بحث علمی و عقلانی است؛ نه بحث اعتقادی! در شرق و غرب دنیا هم میتوانیم این حرفها را بین افراد بیدین یا آتئیست جا بیندازیم. مثلاً به آنها بگوییم: ولایت یعنی کسی که در جامعه عامل اتحاد و آرامش و آزادی میشود.
بنده این را برای بیدینها هم گفتهام و برای آنها جالب و قابل پذیرش بوده است. پارادوکس دموکراسی و ضعفهای دموکراسی که محل دروغ و فریب ملتها شده، با ولایت حل میشود، اینها را باید جا بیندازیم.
برای تقویت ولایت و به تبع آن، قدرتمندشدن جامعه، سه قدم اساسی باید برداشته شود که در این آیه قرآن بیان شده: «الَّذينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ...فَالَّذينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون»
پیامبر(ص) محور وحدت جامعه است و جامعه باید در ارتباط با این محور سه کار انجام بدهد: «عَزَّرُوهُ» و «نَصَرُوهُ» و «اتَّبَعُوا». ما هم باید این سه کار را برای ولایت در جامعه انجام بدهیم، چرا که امام(ره) فرمود: ولایت فقیه ادامۀ کار انبیا و میراثدار پیامبر است.
کار اول «عزّروه» است؛ یعنی احترام توأم با تواضع. باید احترام امام جامعه را بالا ببریم. کار دوم «نصروه» است؛ یعنی ولیّ خدا را یاری کنید. نصرت با اطاعت خیلی فرق میکند. یاران حسین(ع) شب عاشورا اگر بنا بود صرفاً اطاعت کنند باید میرفتند؛ چون حضرت فرمود بروید! ولی آنها ماندند و نصرت کردند. کار سوم هم «اتَّبَعُوا» است، یعنی تبعیت کنید.
برای اینکه ولایت در یک جامعه قوی بشود باید این سه کار انجام بشود، آنوقت این جامعه به ذلت نمیافتد و مستضعفانش هم قوی میشوند. بعضیها دوست ندارند ولیّ جامعه، قوی بشود تا کار جامعه پیش برود و مردم قدرت بگیرند. لذا زحمتها کشیدند تا احترام به ولیّ فقیه را در این کشور از بین ببرند!
بعضیها در طول سالهای بعد از انقلاب، خلاف منافع ملی کار کردهاند و اصلیترین عامل منافع ملی را در این کشور تضعیف کردند؛ یعنی ولایت فقیه را تضعیف کردند. کاری کردند که عقلای جامعه هم رویشان نشود از ولایتفقیه دفاع کنند، درحالیکه دفاع از ولایتفقیه درواقع دفاع از منافع ملی، اقتدار جامعه و یک کار کاملاً عقلانی است.
لازم نیست شما حتماً مسلمان باشی تا اینها را بفهمی، این صرفاً یک اعتقاد اسلامی نیست؛ این یک مدل اجتماعی برای قدرتمند شدن ضعفا است. ولایت داوری میکند، ولایت سعی میکند قدرت را درست توزیع کند.
امام میفرمود که ولایت فقیه، ضددیکتاتوری است. دیکتاتورها در قالب احزاب و رسانههای حزبیِ دیکتاتور، به میدان آمدند و میخواهند ولایتفقیه را کنار بزنند.
الان رهبر انقلاب صریحاً به مجلس انقلابی میفرماید که در عزل و نصبها دخالت نکنید، ولی بعضی از نمایندگان انقلابی، راحت میگویند: ایشان گفتند دخالت نکنید، نه اینکه نظر ندهیم! حالا ما نظر میدهیم که فلانی را بگذارید فلانجا!
رهبر فرمود: در کشور ما بیشترین موانع برای کسب و کار وجود دارد، این موانع را بردارید... چند سال است که ایشان این حرف را فرموده؟ نظام پزشکی، نظام روانشناسی، نظام مهندسی، نظام وکلا و... چقدر این کار را پیش بردند؟ شاید مجلس هم کاری نداشته باشد، چون بعضاً کار به رأی همین نظاماتی که هست، بستگی دارد.
برخی محققین میگویند: با اجرایی شدن این حرف، برای باسوادهای کشور سه میلیون شغل ایجاد میشود! ولی آنها فضا را بستهاند و نمیگذارند شغل جدید ایجاد بشود، چرا؟ چون دست زیاد میشود و درآمدهای آنها کم میشود. چرا حرف رهبر انقلاب باید روی زمین بماند؟
🔻دانشگاه امام صادق(ع)
👤علیرضا پناهیان - 1401/5/17
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 panahian.ir/post/7453
@Panahian_text
🔻 اربعین، تمرین تحقق «حکمرانی مردمی» است
🔻 الگوی مردمیسازیِ ادارۀ جامعه را از اربعین دریافت کنیم
📌 اجتماع بزرگ خادمان #اربعین در استان ایلام
🔘 اربعین یک زیارت ساده نیست؛ رزمایش منتظران و مقدمهسازان ظهور است
🔘 روضهها و دستههای کوچک عزا، انقلاب ما را نتیجه داد، آیا اربعین نتیجهای جز ظهور خواهد داشت؟
🔘 عمق معنای ولایتمداری یعنی سپردن کار بهدست مردمی که به عشق مولایشان بزرگترین کارها را انجام میدهند
____
#علیرضا_پناهیان در جمع خادمان اربعین استان ایلام:
اربعین یک زیارت یا یک روضۀ ساده نیست؛ اگرچه یک روضه و زیارت ساده هم از عمق راهبردی باعظمتی برخوردار است. امام(ره) میفرمود: آنزمانیکه اهلبیت(ع) برای یک قطره اشک در سوگ حسین(ع) اینقدر ثواب اعلام فرمودند، نقشه داشتند برای قدرت اسلام (صحیفه امام/ج16/ص346)
یقیناً جزو همین نقشه است که امام عسکری(ع) آن روایت مشهور را برای زیارت اربعین فرمودند (عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ...وَ زِیَارَةُ الْأَرْبَعِینَ؛ تهذیبالاحکام/ج6/ص52)
این حرکت عظیم اربعین چه آثاری دارد؟ اثر ابتداییاش، اتحاد بین دو ملت ایران و عراق است. این اتحاد و همدلی بین دو ملت، همان چیزی است که امام(ره) میفرمود بزرگترین قدرت را ایجاد میکند و الان این قدرت دارد تولید میشود.
اربعین رزمایش عاشقان حسین، منتظران مهدی و مقدمهسازان ظهور است. اربعین برای ما اثبات کرد که ظهور، امری شدنی است و با واقعیتهای موجود جهان قابل تطبیق است. اربعین که جریان مقاومت در مقابل تکفیریها را تقویت کرد به ما اثبات کرد چه ثمرات بیشتری در آینده خواهد داشت!
روضههای خانگی و دستههای عزاداری شهرها و روستاهای ما، انقلاب اسلامی را نتیجه داد. اربعین چه نتیجهای خواهد داشت جز ظهور امام زمان؟ روضههای خانگی شهیدانی مثل سردار سلیمانیها را تربیت کرد، اربعین چه کسانی را تربیت خواهد کرد!
اربعین محلّ تغذیۀ معرفتی و معنوی سربازان ولیعصر(ع) است. کودکانی که در دستههای عزای صدنفره در کوچه پسکوچهها میآمدند، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و دفاع از حرم را رقم زدند. کودکانی که در اربعین حضور پیدا میکنند، چه آیندهای را رقم خواهند زد؟
فقط خدا میداند ماجرا چیست! مطمئن باشید آیندۀ اربعین کمتر از مقدمهسازی برای ظهور حضرت ولیعصر نیست. این یک بُعد ماجرا است. اما بُعد دیگر مسئله این است که اربعین برای جمهوری اسلامی ایران، تمرین تحقق حکمرانی مردمی است.
رهبر انقلاب بارها فرمودهاند که دولت باید ابتدا اسلامی بشود بعد جامعه اسلامی بشود. خب اگر دولت بخواهد اسلامی بشود باید هرچه مردمی تر بشود. اگر دولت بخواهد مردمی بشود باید کوچک، مؤثر و مفید بشود. برای اینکه این امر تحقق پیدا بکند، باید مردم به صحنه بیایند و مردمسالاری دینی در همه زمینه ها تحقق پیدا کند.
رهبری فرمود «مردمسالاری دینی فقط به انتخابات و شرکت در رأیگیری نیست» باید کارها بیشتر به مردم سپرده بشود. اگر کار به دست مردم سپرده بشود، با کمترین هزینه و بالاترین سلامت، بیشترین فایده بهدست خواهد آمد و بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
اگر فقط دولت کارها را بهدست بگیرد و مردم در ادارۀ جامعه نقش نداشته باشند، قطعاً دولت موفق نخواهد بود. چون وقتی قدرت، در دولت تمرکز پیدا کرد، اگر مسئولین صالح هم یک خدماتی انجام بدهند، بالاخره آدمهای ناصالحی پیدا میشوند که نقشه بکشند تا این قدرت را بهدست بگیرند و بستر رانتبازیها و مافیاها را فراهم بکنند. باید کار بهدست مردم سپرده بشود تا امکان رانتخواری و دعواهای سیاسی بیهوده که مملکت را عقب نگه داشته از بین برود.
مردمسالاری و حکمرانی مردمی، همان چیزی است که ولایت میخواهد آن را محقق کند. این معجزۀ بزرگ اربعین است که وقتی به عنوان یک تمرین و یک تجربۀ مردمیسازی ادارۀ جامعه، به اربعین نگاه کنید، میبینید که اربعین میتواند مقدمهای برای اصلاح امور مملکت بشود.
این یک سؤال بزرگ تاریخی در حیات بشر است که چگونه میشود حکمرانی را مردمی کرد؟ این یک معمای جهانی و تاریخی است، این یک معما برای اندیشمندان علوم سیاسی در جهان است که الان اعتراف میکنند ما به بنبست رسیدهایم. بیایند نگاه کنند امام حسین چگونه الگوی مردمیسازی حکمرانی را دارد در اربعین اجرا میکند!
میدانید چه اتفاقی دارد در جهان میافتد؟ عمق معنای ولایتمداری یعنی سپردن کار به دست مردمی که به عشق مولایشان بهترین صورت را برای بزرگترین کارها فراهم میکنند. ما منتظریم الگوی حکمرانی اسلامی را از شما خادمان اربعین دریافت کنیم و این الگو برود در مجلس و در دولت، تا ساختارهای حقوقی و ساختارهای اداری تحول پیدا کند.
🚩 استان ایلام- 1401/5/30
👈🏻 متن کامل:
📎 panahian.ir/post/7454
@Panahian_text
🔻 زیارت دستهجمعی بهویژه در اربعین، بهترین مصداق برای حفظ حرمت رسولخدا(ص) است
🔻 حفظ حرمت رسولخدا(ص) طبق آیه قرآن وظیفۀ هر مؤمن است
📌 #اجتماع_بزرگ_اربعینیها در مصلای تهران
🔘 اسلام فقط دین تکلیف نیست؛ دین تشخیص هم هست و گاهی همۀ تکلیفها مقدمه میشود که به تشخیص درست برسیم
🔘 گاهی دین در حساسترین لحظات به تشخیص ما واگذار میشود؛ خصوصاً در موضوع ولایت و حفظ احترام ولیّ خدا
🔘 زیبایی اربعین در این است که خود مؤمنین به این تشخیص رسیدند که آن را گرامی بدارند؛ مثل یاران حسین که شب عاشورا تشخیص دادند باید بمانند
__
#علیرضا_پناهیان در آیین بدرقۀ خادمان و زائران اربعین:
در قرآن سه بار از تعبیر «عَزَّروهُ» و سِیق دیگر این فعل استفاده شده و در هر سه مرتبه، عَزَّروهُ بلافاصله بعد از ایمان به پیامبر آمده و بلافاصله بعد از آن، از کلمۀ نصرت استفاده شده است، مثلاً میفرماید «فَالَّذينَ آمَنوا بِهِ وَ عَزَّروهُ وَ نَصَروهُ وَ اتَّبَعُوا...»
«عَزَّروهُ» یعنی وقتی که پیامبری را بهسوی شما میفرستم، اولاً شما وظیفه دارید به او احترام بگذارید و احترامش را در جامعه حفظ کنید، به او تواضع کنید و بیاحترامیها را از او برطرف کنید.
اعتقاد به رسولخدا یک دنبالهای دارد و آن «گرامی داشتن رسولخدا، دفاع از او و دفاع از حرمت او» است. این وظیفۀ هر مؤمن است. قبل از اینکه حتی کلمۀ نصرت به میان بیاید. اگر احترام پیامبر رعایت بشود، ایشان دیگر با اشاره میتواند جامعه را اداره کند و نیاز به درگیریهای سخت برای از بین بردن کفر و نفاق ندارد.
این برای ما یک وظیفۀ دینی است که در مقام «عَزَّروهُ» به حفظ حرمت حسین بپردازیم که حرمت همۀ اولیاء و انبیاء است. بهترین مصداق برای «عَزَّروهُ» زیارت دستهجمعی برای قبور مطهر اولیاء خدا به ویژه زیارت امامحسین(ع) است، خصوصاً در میعادگاهی که امام عسکری(ع) بیان فرمودند؛ یعنی زیارت اربعین.
اینکه میبینید خیلیها در موضوع اربعین، از خود بیخود میشوند، نتیجۀ ایمان و عقلانیت آنهاست. هرچند در رسالۀ عملیه، زیارت اربعین واجب نشده است. بعضیها برای این اربعین باشکوه دنبال وجوب شرعی میگردند. درحالیکه دین بسیاری از اوقات در حساسترین لحظهها به تشخیص افراد واگذار میشود. مخصوصاً در موضوع ولایتمداری که مرتبۀ اوّلش «عَزَّروهُ» است؛ یعنی حفظ احترام ولیّ خدا.
اسلام فقط دین تکلیف نیست؛ دین تشخیص هم هست. و گاهی از اوقات تشخیص در اوج قرار میگیرد و آدم یکدفعهای نگاه میکند و میبیند که همۀ تکلیفها مقدمه بود برای این اوج که تو به این تشخیص برسی.
مؤمنین امروز به این تشخیص رسیدهاند که اربعین را گرامی بدارند، مثل یاران امامحسین(ع) که به این تشخیص رسیدند که باید بمانند، هرچند امام حسین(ع) شب عاشورا آنها را آزاد گذاشت. زیبایی اربعین در این است که کاری است مانند کار اصحاب حسین(ع)، البته در رتبۀ پایینتر از اصحاب حسین(ع).
از رسانۀ ملی و از خبرنگارها، خواهش میکنم به جمع شما اربعینیها نگویند «عزادار»! بعضیها از این کلمه سوءبرداشت میکنند و تصور میکنند اینجا فقط یک عزاخانه است و بس! اگر دقت کنید رسانههای دشمن اصرار دارند اربعین را به یک عزاداری محدود کنند و بگویند: عزاداران امام حسین دارند برای عزاداری به کربلا میروند.
اربعین فقط عزاداری نیست. زائران اربعین، شما خودتان را ناصر پیامبر و مصداق «عزّروهُ و نَصَروهُ» بدانید. شما یاوران ولیّ خدا هستید! شما میخواهید حرمت حسین را حفظ کنید و این حرمت نگهداشتن مقدمۀ نصرت است.
در زیارت اربعین میگویی «و نصرتی لکم معدَّة» یعنی ای حسین، من آمادۀ کمککردن به فرزند تو «مهدی» هستم! لذا اربعین یک جمع امامزمانی باشکوهتر از همۀ دعای ندبههاست! اربعین قیام برای انتقام خون حسین(ع) است. در زیارت عاشورا هم از خدا میخواهیم در کنار امامزمان برای انتقام خون حسین، قیام کنیم.
امامحسین(ع) روز عاشورا به امام سجاد(ع) فرمود: خون من آرام نخواهد گرفت تا روزی که مهدی ظهور کند «وَ اللَّهِ لَا یَسْکُنُ دَمِی حَتَّى یَبْعَثَ اللَّهُ الْمَهْدِیَّ» غلغلهای در عالم و در دلهای نورانی برقرار خواهد بود برای خون من! این دلهای بیتاب شما مصداق همین روایت است و اربعین یک مراسم باشکوه امامزمانی است.
از مسئولین کشور تقاضا میکنم، راه را برای اربعینیها هرچه بازتر و زیرساختها را هرچه آمادهتر کنند، پیشبینی امسال پنج میلیون هست، چرا سال بعد، ده میلیون نفر نروند؟ اگر یک سالی در همین ایام، ظهور رخ داد، از ایران چندنفر به رکاب امامزمان خواهند رفت؟ چقدر راه نیاز هست؟ ماجرای اربعین را جدی بگیریم.
🚩 مصلای تهران؛ آیین بدرقۀ خادمان و زائران اربعین
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۱/۶/۱۰
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7461
@Panahian_text
🔻 شما اربعینیها صرفاً عزاداران حسین نیستید؛ یاوران حسین هستید
🔻 در اربعین، حسّ رزم داشته باشید و به قصد یاریِ امامزمان بیایید
📌 آغاز مسیر پیادهروی اربعین از جوار مسجد سهله-ج1
🔘 امروز اگر کسی با اربعین، متحول نشود، علامت خطر است؛ نسبت به اربعین نمیشود بیتفاوت بود
🔘 امامحسین(ع) فرمود «خون من آرام نمیگیرد تا مهدی(ع) ظهور کند» ؛ هرچه به ظهور نزدیک میشویم، این التهاب دلها بیشتر میشود
🔘 این التهاب و تحول دلها در اربعین، عادی نیست و معنا دارد
🔘 حسّ و حال شما در زیارت اربعین، صرفاً توسل و حاجتگرفتن نباشد؛ دنبال نصرت امامزمان باشید
🔘 وقتی برای اربعین آمدی یعنی برای نصرت امامزمان(ع) آمدهای
______
شما در متن یک غوغا و غلغلهای هستید به نام زیارت اربعین که دلها اینقدر عمیق، متحول شده و متوجه به امامحسین(ع) شده است. بگذارید یک روایت بخوانم که ببینید حالِ شما مصداق چه وضعیتی است.
امامحسین(ع) در روز عاشورا به امامسجاد(ع) فرمود: به خدا قسم که خون من آرام نمیگیرد، تا زمانیکه مهدی ظهور کند و برای انتقام و از بین بردن ریشۀ ظلم مبعوث بشود.
شما مصداق همین آرام نگرفتن خون امامحسین(ع) تا ظهور هستید. معلوم است که این عدم آرامش و بیقراری دلها باید تا زمان ظهور ادامه پیدا کند و هرچه به ظهور نزدیک میشویم، این التهاب بیشتر بشود.
شما صرفاً عزاداران امامحسین(ع) نیستید و کارِ شما فقط عزاداری نیست. برای نامبردن از اربعینیها باید یک اسم دیگری بهکار ببریم. در زیارت اربعین میگوییم «و نُصرَتی لَکُم مَعَدَّة» کمک من برای شما آماده است. شما ناصران و یاوران امامحسین(ع) هستید.
اسم شما عزاداران حسین(ع) نیست، عزادار یک گوشهای مینشیند و گریه میکند. شما یاوران امامحسین(ع) هستید. در اربعین، این نصرت به جوش میآید و ناصران حسین(ع) به خروش میآیند.
شما دارید در آینده قدم میزنید و دارید آینده را رقم میزنید. احساس یاوری داشته باشید. از همین آغاز پیادهروی گامهای خودت را محکم بگذارید و بگویید «لشکریان امامزمان(ع) رسیدهاند»
اسم خودت و حسّ خودت را عوض کن و بگو «ما یاور امامزمان(ع) هستیم.» حسّ سربازیِ حضرت مهدی(ع) را در دلهای خودتان قرار دهید. این کولههای شما، کولههای نظامی است، نه کولههای تفریحی!
شما وقتی برای اربعین آمدهاید یعنی برای نصرت امامزمان(ع) آمدهاید. اساساً دستههای عزاداری برای نصرت هست، حسّ یاوری امامزمان(ع) را بگیرید، این خیالپردازی نیست؛ شما همین الان هم دارید امام خود را یاری میکنید.
خیلیها با خانواده آمدهاند. اگر از اینها بپرسید «زن و بچه را چرا آوردهاید؟ مگر برای رزمایش مهدوی نرفتهاید؟» میگویند: مگر حسین(ع) با خانوادهاش نیامد؟ مگر طفل ششماهه و دختر سهسالهاش را نیاورد؟
کسانی که هنوز از خانۀ خود حرکت نکردهاند، قصد خودشان را از اول، نصرت و یاری امامزمان قرار بدهند، از خانۀ خودتان که حرکت میکنید، این قصد را داشته باشید؛ قصد شما در این سفر، خیلی مهم است. همۀ زیارت، به قصدِ آن است.
در حج بهتر است که نیت را با صدای بلند بگویند. شما هم که برای زیارت اربعین آمدهاید، نیت پیادهروی خود را اعلام کنید و با صدای بلند بگویید «خدایا پیادهروی میکنم قربهالیک، برای یاری امامزمان(ع)»
مرحبا به شما که در این رزمایش مهدوی، حضور پیدا کردهاید. وقتی در زیارت اربعین میگویید «و نُصرَتی لَکُم مَعَدَّة» یعنی «یابن الحسن، من برای کمک کردن به شما آمدهام» این خون امامحسین(ع) است که آرام نمیگیرد و شما را ملتهب کرده و شما همان غلغلهای هستید که در خون امامحسین(ع) هست.
خون امامحسین(ع) تا ظهور آرام نمیگیرد. آیا طبیعی نیست هرلحظه که به ظهور نزدیک میشویم، این ناآرامی بیشتر بشود و به اوج برسد و این انقلابِ دلها تحول بیشتری نشان بدهد؟ چه کسی این دلها را ملتهب و متحول کرده است؟
قبلاً اگر یک کسی مثلاً یک روز عزاداری نمیکرد و یک روز دیگری که حالش را داشت، عزاداری میکرد، میگفتیم اشکالی ندارد؛ بالاخره آدم یک روز حال دارد و یک روز حال ندارد. ولی بنده برای اولین بار در این ده سالی که اربعین رونق گرفته، دارم این مطلب را عرض میکنم: امروز اگر کسی با این اربعین، متحول نشود، علامت خطر است. این التهاب و تحول دلها در اربعین، عادی نیست و معنا دارد.
کسانی که امسال نتوانستند بیایند، بالاخره در شهرهای خودشان در استقبال از زائران اربعین یک خودی نشان بدهند یا اگر میتوانند به لب مرزها بیایند یا خدمترسانی کنند... کسی نمیتواند در اربعین، آرام بگیرد، نسبت به اربعین نمیشود بیتفاوت بود.
👤علیرضا پناهیان- ۱۴۰۱/۶/۱۶
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7467
@Panahian_text
🔻 در پیادهروی اربعین حواستان باشد که دارید عبادت میکنید
🔻 اولین عبادتی که دل انسان راحت برایش تنگ میشود زیارت امامحسین(ع) است
📌 ابعاد عبادت با عظمت اربعین-ج1
🔘 عبادت شکلهای گوناگونی دارد، زیارت و ذکر اولیاء خدا هم عبادت است
🔘 عبادت لذت دارد اما لذتش مثل لذتهای دنیوی در وجود انسان فعال و بالفعل نیست
🔘 انسان باید به بلوغ معنوی برسد تا دلش برای عبادت تنگ بشود و احساس نیاز به عبادت بکند
________
#علیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا:
یکی از برنامههای دینی ما که در همۀ ادیان دیگر هم دیده میشود، عبادت است. عبادت غیر از خوببودن و داشتن اخلاق خوب و اعتقادات خوب و معرفت است، عبادت رفتاری غیر از رفتارهای عادی روزمرۀ انسان است.
عبادت شکلهای مختلفی دارد؛ یک مدلش حج است، یک مدلش نماز است. ذکر زبانی هم عبادت است. در این عبادتها شما یک کاری خارج از روال طبیعی زندگی و خارج از فعالیتهایی که برای رفع نیازهای عادی هست انجام میدهید.
یکی از عبادتها زیارت و ذکر اولیاء خداوند است. نماز ذکر خداست. امام صادق(ع) فرمود: ذکر ما بخشی از ذکر خداست، وقتی ما یاد بشویم خدا یاد شده است. رسولخدا(ص) فرمود: ذکر خدا عبادت است، ذکر من عبادت است، ذکر علیبنابیطالب(ع) عبادت است و ذکر امامان دیگر از فرزندان او عبادت است. پس «حسین حسین» گفتن هم عبادت است.
یکی از عبادتها «پیادهروی» است. امام صادق(ع) میفرماید: «مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَيْءٍ أَشَدَّ مِنَ الْمَشْيِ وَ لَا أَفْضَل» هیچ عبادتی پرثوابتر و بافضیلتتر از پیادهروی نیست.
عبادت حج، پُر از پیادهروی است؛ مثل پیادهروی طواف خانۀ کعبه و پیادهروی در سعی بین صفا و مروه. بحث عبادت پیادهروی برای زیارت را از کجا باید شروع کنیم؟ از حج؛ الگوی ما آنجاست.
اولیاء خدا برای خودِ حج از مدینه تا مکه پیاده میرفتند که تقریباً سه برابر این مسیری است که شما از نجف به کربلا میروید. امام حسن مجتبی(ع) و اباعبدالله الحسین(ع) بیست مرتبه پیاده به حج رفتند.
طبق روایات، پیادهروی برای زیارت هم عبادت است، خصوصاً زیارت امامحسین(ع) که ثواب فراوان دارد. خدا به سادگی توفیق عبادت به هر کسی نمیدهد اما به شما توفیق این عبادت پرثواب، یعنی پیادهروی اربعین را داده است.
در طول پیادهروی اربعین، حواستان باشد دارید عبادت میکنید. امامصادق(ع) میفرماید: کسی که پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خدا برای هر قدمش یک ثواب به او میدهد و یک گناه از او پاک میکند و یک درجه او را بالا میبرد. حالا شما قدمهایت را بشمار ببین چندتا قدم برمیداری.
امامصادق(ع) میفرماید: کسی که در آب فرات غسل کند سپس پیاده به سمت قبر امامحسین(ع) راه بیفتد بابت هر قدمی که برمیدارد و میگذارد، یک حجّ با مناسک قبولشده به او میدهند.
آدم باید بتواند از عبادت لذت ببرد، منتها در ابتدا لذت عبادت به سادگی چشیده نمیشود. چون عبادت با نیازهای روزمرۀ ما بیربط است، مثل غذاخوردن نیست. احساس نیاز به عبادت در انسان ابتدا بیدار نیست لذا معمولاً آدم با ولع سراغ عبادت نمیرود.
بعد از اینکه انسان عبادت کرد، مثل گرسنهای که غذا خورده، لذت نمیبرد، ولی عبادت هم لذت دارد و لذتش بیشتر از لذتهای عادی است. لذتهای دنیوی در وجود انسان فعال و بالفعل هستند اما لذت عبادت بالفعل نیست مخصوصاً عبادتهایی که ثواب عمیق و بیشتری دارند طوری طراحی شدند که آدم نمیتواند به سادگی از آنها لذت ببرد؛ مثل نماز.
انسان باید به یک بلوغ برسد تا احساس نیاز به عبادت بکند. وقتی انسان به یک بلوغ برسد میگوید خدایا! میخواهم با تو مستقیم حرف بزنم. نیاز به عبادت بهسادگی در انسان بیدار و فعال نمیشود، اما یک عبادتی هست که راحت میتوانی نیاز به آن را حس کنی و آن زیارت امامحسین(ع) است. میفرماید یکی از علائم مؤمن این است که دلش برای زیارت حسین(ع) تنگ میشود. این نیاز فعال است.
اولین عبادتی که دل انسان راحت برایش تنگ میشود زیارت اباعبدالله الحسین(ع) است. چرا؟! چون خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است. امام حسین(ع) و اهلبیت ایشان، با رنجها و مصیبتهایی که تحمل کردند، این را برای ما آسان کردند. درواقع مقدمه عبادت باعظمت زیارت اربعین را زینب کبری(س) و بچههای حسین(ع) برای ما انجام دادند.
🚩 مسیر نجف کربلا- موکب امامرضا(ع)- ۱۴۰۱/۶/۱۴
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7468
@Panahian_text
🔻 پیادهروی اربعین یک عبادت است؛ اینجا حسّ عبادت بگیرید
🔻 فرق زیارت حسین با عبادتهای دیگر این است که شیرینیاش از همان اول چشیده میشود
📌 ابعاد عبادت با عظمت اربعین-ج2
🔘 انسان نیاز به یک مهربانیِ مطلق دارد؛ اگر ندانی «یک قدرت مطلقی هست که عاشق توست» دلت سنگ میشود
🔘 عبادت یعنی «ابراز وابستگیِ ما به خدا»؛ همین اظهار نیاز موجب آرامش ما میشود
🔘 چرا به زیارت حسین(ع) نیاز داریم؟ انسان وابسته به خداست و حسین وجهالله و خلیفةالله است
🔘 در اربعین میتوانید لذت عبادت را بچشید و با خودتان حسّ عبادت، ذکر و نمازِ خوب ببرید
🔘 اینجا بعضیها نمازخوان شدند و خیلی از نمازخوانها، نمازخوانِ خوب شدند
🔘 پیادهروی اربعین به ما یاد میدهد که عبادت اگرچه ممکن است کمی تلخی داشته باشد اما تهِ آن، شیرینی هست
____
#علیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا:
زیارت اربعین، پیادهروی به سوی حرم امامحسین(ع) و این تجمع با شکوه، یک عبادت محسوب میشود. در این مسیر، حسّ عبادت به خودتان بگیرید؛ تا میشود در این راه، با وضو باشید، تا میشود این عبادت را با عبادتهای دیگر(مثل ذکر و نماز) پررنگ بکنید.
هرکسی هرچقدر در عبادت، دارایی و توانایی و تجربه دارد و هرچقدر به عبادت معرفت دارد، با خودش به اربعین بیاورد، اینجا بستر بهترین عبادات فراهم است. کسانی هم که در عبادت ضعیف هستند از اربعین حسّ عبادت و ارتباط گرفتن با عبادت ببرند، از اربعین نمازِ خوب و ذکر ببرند.
اینجا بعضیها نمازخوان شدند. اینجا خیلی از نمازخوانها، نمازخوانِ خوب شدند. اینجا برای اولین بار شما میتوانید لذت عبادت را بچشید، هرچند سختی داشته باشد. آدم در نماز خواندن که پادرد نمیگیرد ولی اینجا احتمالاً پادرد میگیرد، منتها این پادرد چقدر شیرین است! این دارد به ما یاد میدهد که عبادت اگرچه ممکن است کمی تلخی داشته باشد اما تهِ آن، شیرینی هست.
ظاهر عبادت، ابتدا از کمی تلخ به نظر میرسد و کمی سختی دارد، ولی باطنش شیرین است. منتها این اربعین و پیادهروی برای زیات حسین(ع)، یک فرقی با عبادتهای دیگر دارد و آنهم اینکه شیرینیاش از همان اول چشیده میشود؛ علیرغم اینکه سختی دارد.
در اربعین، یک رازی برای این شیرینی وجود دارد. اینجا یک شفیعی هست بهنام حسین(ع) که آمده برای ما این عبادت را شیرین کرده است.
عبادت یعنی چه؟ انسان موجودی وابسته آفریده شده. ببینید وقتی کودک به دنیا میآید، چقدر وابستۀ پدر و مادر است؟ همۀ نیازهای مادی و روحی او را باید مادر برطرف کند. وابستگی و نیاز انسان به خدا خیلی بیشتر از وابستگیِ نوزاد به مادر است. منتها وابستگی کودک به مادر، بهطور طبیعی بیدار است، اما بیدار شدن نیاز ما به خدا، ریاضت میخواهد.
البته وابستگی به خدا، خیلی شیرینتر از وابستگی به پدر و مادر است چون وابستگی به خدا اولاً وابستگی به یک قدرت خیلی بزرگتر است و ثانیاً وابستگی به یک مهربانیِ خیلی عمیقتر است.
خیلی از شما، متوجه شدهاید که نیاز به حسین و زیارت حسین دارید. خوشا به سعادت آنهایی که احساس نیاز به امامشان را پیدا کردهاند. یا الهی فدای حسین بشویم که این نیاز را در ما بیدار کرده است. خوش به سعادت کسی که این احساس وابستگی به امامش را درک میکند. چون امام خلیفةالله است.
مگر انسان به خدا وابسته نیست؟ خُب حسین وجهالله است، خلیفةالله، عینالله و یدالله است. ولیّ خدا مظهر اسماء الهی است. لذا تو احساس وابستگی به حرم میکنی چون وابسته به امامت هستی. الهی احساس نیازتان به امام زمانتان بیدار بشود.
انسان احساس نیاز به یک قدرت مطلق و یک مهربانی مطلق دارد. دلت سنگ میشود اگر خبر نداشته باشی که قدرت مطلقی هست که دوستت دارد و عاشق تو است! قساوت قلب و کوردلیِ انسان برای این است که احساس میکند کسی او را دوست ندارد.
امام زمان مثل یک مادر دلسوز و مهربان که نمیتواند طفل شیرخوارش را رها کند، یک لحظه هم نمیخواهد رهایت کند! نگو «من آلوده و گنهکار هستم» بچۀ شیرخواره هم مدام لباسش را کثیف میکند ولی مادرش بهخاطر آلودگی، او را دور نمیاندازد.
وابستگی ما به خدا چه ربطی به عبادت دارد؟ موجود وابسته گاهی باید با خودِ آن قدرت مطلق، مستقیماً حرف بزند و بگوید که من به تو وابسته هستم. نماز یعنی من اعتراف میکنم به تو و به محبت تو و به قدرت تو وابستهام، من سرکش نیستم!
کسی که میخواهد احساس وابستگی به خدا و نیاز به عبادت در او بیدار بشود چهکار کند؟ زیاد به کربلا بیاید! هرسال اربعین بیاید. کمکم امامحسین(ع) با دلت اینقدر بازی میکند که دلت را بیدار کند. کمکم میبردت درِ خانۀ خدا. کمکم نمازخوانِ خوب میشوی.
🚩 مسیر نجف به کربلا- موکب امامرضا(ع)- 1401/06/15
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻این لشکر باعظمت فقط «عزادار» نیستند
🔻شما همین الان سرباز هستید و دارید قدرت امامزمان(عج) را نشان میدهید
📌چگونه زائران اربعین، یاوران امامزمان(عج) میشوند؟ - ج۲
🔘شما که با این جمعیت راه امامحسین(ع) را میروید قدرتآفرین و امنیتآفرین هستید
🔘وقتی خانمها وارد این میدان میشوند نشان میدهند این ماجرا عقبه محکمی دارد
🔘کسانی که خانه امامزمان (مسجد سهله) را از غربت خارج کنند خود امامزمان را هم از غربت خارج میکنند
🔘امامزمان(عج) مقتدرانه عمل میکند چون میداند پیروزی قطعی است و هیچ وقت دشمن بر شیعیان غلبه پیدا نمیکند
____________________
#علیرضا_پناهیان در جوار مسجد سهله – ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
آیا میشود انسان به اربعین - که پدر گرامی امامزمان(عج) از مردم دعوت کردند در آن جمع شوند- برود ولی حضرت از کنار انسان رد نشود؟! یکی از دلایل نورانیت این سفر این است که در این ایام یک بار حضرت از کنار ما عبور میکند و به ما عنایت و نگاه میفرماید.
مسجد سهله خانه، قرقگاه و قدمگاه امامزمان(عج) است؛ شروع پیادهروی زیارت اربعین از خانه امامزمان(عج) خیلی قیمت دارد. کسانی که پیادهروی خود را از مسجد سهله شروع میکنند گفتند ما که حضرت را زیارت نکردیم لااقل خانهاش را زیارت کنیم.
این لشکر باعظمت فقط «عزادار» نیستند. البته عزاداری امامحسین(ع) مقام خیلی بالایی دارد. شما در زیارت اربعین به کربلا میروید که بگویید: «نُصرَتی لَکُم مُعَدَّة» من آمدم شما را کمک کنم؛ یعنی به امامزمان(عج) کمک کنید، شما همین الان چطور دارید کمک میکنید؟ شما با این جمعیت و بدون اسلحه دارید برای جامعه اسلامی امنیت فراهم میکنید. وقتی امنیت فراهم کردید یعنی قدرت فراهم کردید.
به قول رهبری معظم انقلاب که فوق العاده حکیمانه است «شهدا مظهر قدرت ملت هستند». سید الشهداء قدرتآفرین است و شما که با این جمعیت راه امامحسین(ع) را میروید قدرتآفرین و امنیتآفرین هستید. همین اربعین در از بین بردن داعش موثر بود؛ شما جلو قتل عام مومنین را گرفتید.
امنیتی که شما درست میکنید نه فقط برای امروز بلکه برای فردا است. اگر امامزمان(عج) در زمانی تشریف بیاروند که مردم اربعین را ندیدند، دشمن در حمله به ایشان جسارت زیادی پیدا میکند ولی الان شما را در میدان دیدند، تابستان شما و زمستان شما را دیدند. گرما و سرما شما را به ستوه نیاورده است.
شما همین الان سرباز بدون اسلحه هستید و دارید قدرت امامزمان(عج) را نشان میدهید. وقتی امامزمان(عج) بیایند به قدرت شما مستظهر هستند. نگویید امامزمان(عج) به ما چه احتیاجی دارد؟ رسولخدا(ص) فرمود چه کسی مرا کمک میکند؟ اگر قرار بود امامزمان(عج) بدون کمک مردم عمل کند پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) این کار را میکردند.
بانوانی که در این راه هستند همه سربازان امنیتآفرین هستند. وقتی خانمها وارد این میدان میشوند نشان میدهند این ماجرا عقبه محکمی دارد. بعضی از آقایان را خانمها راهی کردند. معمولاً خانمها در امور معنوی جلوتر از آقایان هستند. همین مادرها هستند که فرزندانی را به عشق اهلبیت(ع) و امامزمان(عج) به دنیا میآورند. شما محصول نیتهای پاک مادران خودتان هستید.
کسانی که خانه امامزمان(عج) را از غربت خارج کنند خودش را هم از غربت خارج میکنند. شما الان اسلحه ندارید ولی همین الان سرباز امنیتبخش هستید چون امنیت امامزمان(عج) با محبت اصحابش تامین میشود. این جمعیت که هنوز امامزمان(عج) خودشان را ندیده، هنوز امامزمان(عج) صریحاً فرمان نداده، در سرما و گرما میشتابند؛ اینها برای امامزمان(عج) قدرت است.
شما که امامحسین(ع) را جهانی کردید، قطعاً باید جمعیتتان را بیشتر کنید تا امامزمان(عج) تشریف بیاورند. باید این جهان غفلتزده را بیدار کنیم. این جهان اسیرشده به دست رسانههای پلید را باید از اسارت نجات بدهیم. تا سی میلیون جمعیت جایی نریزد شاید این جهان بیدار نشود. ما این جهان را تکان میدهیم. ما هرچه ابزار برای به اسارت و بردگی کشیدن انسانها هست همه را از بین خواهیم برد. همه اینها برای امامزمان(عج) قدرت میشود؛ وقتی بیاید و فریاد بزند من فرزند حسین(ع) هستم همه عالم حساب کار به دستشان میآید.
امامزمان(عج) شما را دور هم جمع کرده است و این عظمت را برای شما ایجاد کرده است، چون امامزمان(عج) میدانند شما میتوانید تا ابد از خودتان دفاع کنید. اگر الآن قدرت نداشتیم از خودمان دفاع کنیم دلهای ما را هوایی نمیکردند. آن زمانی جریان وهابیت به کربلا حمله کرد که اصلاً کربلا این طور قدرتنمایی نکرده بود. آن زمانی ایادی انگلیس خبیث زیارتگاه بقیع را تخریب کردند که کربلا این قدر رونق نداشت. امامزمان(عج) مقتدرانه عمل خواهد کرد چون میداند دیگر غربتی پیش نخواهد آمد.
👤علیرضا پناهیان- ۱۴۰۱/۶/۱۷
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 امامزمان(عج) عدالت حقیقی را در اعلی مراتبش پیاده میکند، پذیرش مراتب بالای عدالت بدون ازخودگذشتگی ممکن نیست
🔻 اربعین روحیه ایثار و از خودگذشتگی را در انسان تقویت مینماید و انسان را برای عصر ظهور آماده میکند
📌 چگونه زائران اربعین، یاوران امامزمان(عج) میشوند؟ - ج۳
🔘 انسانها با هم تفاوت دارند و امامزمان(عج) این تفاوتها را خیلی رعایت میکنند
🔘 امامزمان(عج) با هر کس شایسته شأن او رفتار میکند، به همین دلیل بعضیها نمیتوانند رفتار امامزمان(عج) را تحمل کنند
🔘 بسیاری از مظلومین هم حاضر نیستند مراتب عمیق عدالت را تحمل کنند لذا وسط راه چپ میکند
🔘 وقتی انسان از خود گذشت میتواند رعایت تناسبها و تفاوتها را بپذیرد
🔘 کسانی که ایثارگری نمیکنند نمیتوانند عدالت امامزمان(عج) را پس از ظهور تحمل کنند
_______________
#علیرضا_پناهیان در جوار مسجد سهله
انسان از تبعیض خیلی بدش میآید و بیعدالتی برایش گران تمام میشود ولی یک موضوع بسیار مهم این است که شِبهبیعدالتی و شِبهتبعیضهایی وجود دارد که عین عدالت است و انسان باید آنها را بپذیرد اما پذیرش این موارد برای انسان سخت است. مثلا کودکان یک خانواده در سنین مختلف اقتضائات و نیازهای گوناگونی دارند لذا ممکن است مادر به یکی از فرزندان خود بیشتر از دیگران محبت میکند. ما از کودکی در خانه باید این تفاوتها را بپذیریم و خانواده باید به ما یاد بدهد که این تفاوتها را رعایت کنیم و احساس تبعیض و بیعدالتی نکنیم. معلم باید سر کلاس انصاف را رعایت کند ولی باید تفاوتهای منطقی را به دانشآموزها بفهماند که لازم است برای بعضیها بیشتر وقت بگذارد، تا یک مقدار تفاوت در رفتارش ایجاد شد بچهها اعتراض نکنند.
امامزمان(عج) خیلی شدید تفاوت انسانها را رعایت میکنند. به همین دلیل بعضیها نمیتوانند رفتار امامزمان(عج) را تحمل کنند. ولیّخدا با هر کسی شایسته شأن او رفتار میکند. شما باید بتوانید این موضوع را تحمل کنید. شعار ولایتمداری ساده است؛ باید در مقام عمل بینیم آیا وقتی ولیّخدا تفاوتی را بین ما میبیند و با ما به گونه متفاوت رفتار میکند میپذیریم یا نه؟
عدالت مراتب ابتدایی و سطحی دارد، مراتب عمیق هم دارد. بسیاری از مظلومین هم حاضر نیستند مراتب عمیق عدالت را تحمل کنند لذا وسط راه چپ میکند. خیلی وقتها قانون و آییننامه ضدرعایت تفاوت انسانهاست. بعضی عدالت را در سطح همین قوانین رایج که بشر با عقل ناقص خودش برای فرار از اجرای عدالت حقیقی وضع کرده است میفهمند و میپسندند.
خیلی وقتها ما عدالت حقیقی را که خدا با رعایت تناسب دربارۀ هر یک از انسانها مقدر میکند نمیپسندیم. زور ما به خدا نمیرسد ولی اگر یک امام مقابل ما تناسبها را رعایت کرد چه میکنیم؟ پذیرش تفاوتها خیلی مهمتر از این است که دنبال عدالت بگردید. امامزمان(عج) عدالت حقیقی را در اعلی مراتبش پیاده میکند. ما باید برای پذیرش این عدالت خیلی آمادگی داشته باشیم.
امامزمان(عج) زمین را پر از عدل میکند نه پر از مساوات و قانون؛ پر از رعایت تناسبها و پر از رعایت تفاوتی که انسانها در نیازها و اقتضادات خودشان دارند. عدالت چیزی نیست که مظلومان ادعا میکنند؛ اینها از ظلم خسته شدند؛ این که معرفت زیاد و هزار سال انتظار نمیخواهد. مشتاق عدالت حداقلی هستیم یا عدالت حداکثری؟
ما در اربعین خودمان را برای ولایتمداری آماده میکنیم. اربعین روحیه ایثار و از خودگذشتگی را در انسان تقویت میکند وقتی انسان از خود گذشت میتواند رعایت تناسبها و تفاوتهای را توسط مولا بپذیرد.
اربعین نمایشگاه ازخودگذشتگی و قربانی کردن خودخواهیهاست و انسان را برای عصر ظهور آماده میکند. کسانی که ایثارگری نمیکنند نمیتوانند عدالت امامزمان(عج) را پس از ظهور تحمل کنند. کسی که از هستی خودش بگذرد میتواند عدالت را تحمل کند. ایرانیها در این ایثارگری کم نگذارند.
در اربعین در درجه اول امنیت امکان این حرکت بیست میلیونی را فراهم میکند. چه کسانی امنیت را فراهم کردند؟ شهدا؛ آنها ازخودگذشتگی نمیکردند راه باز نمیشد. بعد از امنیت کسانی امکان این زیارت را فراهم کردهاند که غذا و وسایل لازم را تهیه کردهاند. در اربعین کار کسانی است که بدون هیچ چشمداشتی هستی خود را کنار جاده میآوردند و از زائران پذیرایی میکند مهمتر از پیادهروی است.
در اربعین امام حسین(ع) با ما کاری میکند با این پیادهروی مدام در قلب ما محبت و احترام ایشان بیشتر میشود آنگاه محبت و احترام امامزمان(عج) هم افزایش مییابد. وقتی این محبت بالا رفت اگر حضرت به یک نفر صدهزار درهم و به ما یک درهم داد میگوییم: گر از درت برانی ور نزد خود بخوانی/ رو کن به هر که خواهی گل پشت و رو ندارد؛ آقا میخواهد این طوری تفاوتها را بپذیریم.
🚩 جوار مسجد سهله- ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
📢 صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻مقایسه قیام امامحسین(ع) و قیام امامزمان(عج) تفاوتها و تشابههایی را به ما نشان میدهد که معرفتافزا و گرهگشا است
🔻قیام مهدوی شهید نمیخواهد، میخواهد کل زندگی ما مثل روزهای اربعین ایثارگرانه و مهربانانه بشود
📌چگونه زائران اربعین، یاوران امامزمان(عج) میشوند؟- ج ۴
🔘قیام حسینی برای نگه داشتن نام و راه اسلام بود، ولی قیام مهدوی برای استقرار و حاکمیت اسلام است
🔘آیا میتوانیم در شهرهای خودمان شبیه جاده اربعین زندگی کنیم؟ ماجرا این است
🔘امامزمان(عج) برای شهادت فدایی نمیخواهد بلکه در عرصه زندگی فدایی میخواهد
🔘هرقدر مسئولین ما به اصحاب امامزمان(عج) شبیهتر باشند همان قدر به ظهور حضرت نزدیک شدهایم
🔘امامزمان(عج) مسئولان را از کسانی مثل موکبدارها و خرجکنندگان مسیر اربعین انتخاب میکنند
🔘وقتی امامزمان(عج) آمد مردم تمام خیابانها را به جاده نجف-کربلا تبدیل میکنند
_______________________
#علیرضا_پناهیان در جوار مسجد سهله
باید قیام امامحسین(ع) و قیام امامزمان(عج) را با یکدیگر مقایسه کرد تا قیام امامزمان(عج) را بهتر بشناسیم. حرکت مهدوی تفاوتهایی اساسی با حرکت حسینی دارد. یاران امامزمان(عج) هم از جهت رفتار، موقعیت و مسئولیت با اصحاب امامحسین(ع) تفاوتهایی دارند. این مقایسه تفاوتها وتشابههایی را به ما نشان میدهد که معرفتافزا و گرهگشا است.
در قیام حسینی یاران حضرت باید در دفاع از ایشان از جان خود میگذشتند، اما در رکاب امامزمان(عج) ماجرا فقط از جان گذشتن نیست. شاید آدم بتواند راحت از جان بگذرد ولی گاهی ممکن است نتواند از دنیا بگذرد. شما باید پای رکاب امامزمان(عج) حکومت کنید و ادارهکنندگان عالم بشوید. امامزمان(عج) فداییهای زیادی دارد که در راه دفاع از حضرت سختی بکشند، اما اگر حضرت به ما مقام اجتماعی داد و مسئولیت سپرد آیا میتوانیم انجام بدهیم!؟ آیا مسئولین ما در حد و اندازه اصحاب برجسته امامزمان(عج) هستند یا نه؟ هرقدر اینها به اصحاب حضرت شبیهتر باشند همان قدر به ظهور حضرت نزدیک شدهایم.
قیام حسینی برای نگه داشتن نام و راه اسلام بود، ولی قیام مهدوی برای استقرار و حاکمیت اسلام است، امامحسین(ع) برای حفظ حداقلی از دین قیام کرد تا این دین به نسلهای بعد برسد ولی قیام امامزمان(عج) برای پاک کردن جهان از هرگونه ظلم است، پس یارانی که امامزمان(عج) میخواهد تفاوتهایی با یاران امامحسین(ع) دارد. ما خودمان را برای شهادت آماده میکنیم ولی قیام مهدوی شهید نمیخواهد رئیس میخواهد.
امامزمان(عج) مسئولان را از کسانی مثل موکبدارها و خرجکنندگان مسیر اربعین انتخاب میکنند. چه میشود برای اربعین ازخودگذشتگی ایجاد میشود؟ آیا میتوانیم در شهرهای خودمان شبیه جاده اربعین زندگی کنیم؟ ماجرا این است. چرا کسانی که در این راه پذیرایی میکنند، هستی خودشان را لب جاده آوردهاند؟ قیام مهدوی از ما میخواهد مثل اربعین ایثارگرانه و مهربانانه زندگی کنیم. ما را به نمایشگاه اربعین آوردند ببینیم زندگی این است و کل زندگی ما باید این طوری باشد.
همسایههای خانه امامزمان(عج) در خانه خود را باز کردند، زندگی خودشان را در طبق اخلاص قرار دادند، ما باید همیشه درِ خانههایمان در زندگی عادی به روی همدیگر باز باشد، به غریبهها بگویید فکر نکنند ما اینجا فقط یک خوشگذرانی معنوی داریم، رنج پذیرش یک مسئولیت بزرگ را در دلمان احساس میکنیم. در راه جبهه به خودمان میگفتیم آیا برای شهادت آمادهایم یا نه؟ ولی الآن باید خودمان را برای زندگی مهدوی آماده کنیم نه شهادت حسینی.
در عاشورا اصحاب امامحسین(ع) گفتند اجازه بدهید خودمان را فدای شما کنیم اما امامزمان(عج) برای شهادت فدایی نمیخواهد بلکه در عرصه زندگی فدایی میخواهد، همان طور که عرصه اربعین فدایی لازم داشت تا اربعین شکل بگیرد. آیا میلیونها زائر غذا نمیخواهند؟ چه کسی باید این خیمهها را بنا کند و تدارک زائران را انجام بدهد؟ مگر اینها آمدند شهید بشوند؟ اینها میخواهند در این سفر زندگی کنند.
اربعین دارد مسئولیت بزرگی را به دوش ما میگذارد. بعد از اربعین کار ما تمام نیست، قصه این است که زندگی ما باید متفاوت بشود، هنوز خیلی فاصله هست. مریدان اربعینی امامزمان(عج) اینجا یک دوره آموزش میبینند و خودشان را برای ظهور آماده میکنند. وقتی امامزمان(عج) آمد مردم تمام خیابانها را به جاده نجف-کربلا تبدیل میکنند.
🚩 جوار مسجد سهله - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
📢 صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻شدیدتر شدن محبتها نسبت به همدیگر هنگام ظهور پدید میآید
🔻در اربعین چندده میلیون نفر از اقوام و ملتهای متعدد با عشق دور هم جمع میشوند و باب مهربانی را باز میکنند
📌چگونه زائران اربعین، یاوران امامزمان(عج) میشوند؟- ج ۵
🔘اگر شیعیان قلباً با هم اجتماع کنند و با همدلی به عهدی که بر عهده دارند وفا کنند غیبت باسرعت پایان مییابد
🔘اهلبیت(ع) با تحمل مصیبتهای فراوان بین ما همدلی ایجاد کردهاند، برای همدلی بیشتر خودمان باید کاری بکنیم
🔘در اربعین عواطف میجوشد، اینجا کسی حساب برادر دینیاش را از خودش جدا نمیکند
🔘اگر محبتی که در مواکب میبینید در مساجد نباشد، باید در ایمان خودمان تردید کنیم
🔘امامحسین(ع) با اربعین این محبت و اتحاد را ایجاد کرده است، باید از اربعین الگو بگیریم و در زندگی خود پیاده کنیم
_______
#علیرضا_پناهیان در جوار مسجد سهله
ماجرای اربعین که این همه تحول در نگاه و رفتار افراد ایجاد کند میتواند یکی از مقدمات ظهور تلقی بشود. یکی از اتفاقهایی که در هنگامه ظهور رخ میدهد، رفتار همدلانه و محبت بین مؤمنین است. امامزمان(عج) میفرماید: «وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا»(المزار، شیخ مفید/ص11) اگر شیعیان ما قلباً با هم اجتماع کنند و با همدلی به عهدی که بر عهده دارند وفا کنند ملاقات ما تاخیر نمیافتد و غیبت ما باسرعت پایان مییابد.
شدیدتر شدن محبتها نسبت به همدیگر هنگام ظهور پدید میآید. در هیئت یک مقدار اجتماع قلوب شدیدتر است ولی در اربعین چندده میلیون نفر از اقوام و ملتهای متعدد با عشق دور هم جمع میشوند و باب مهربانی را باز میکنند لذا اربعین میتواند علامت ظهور تلقی بشود.
شما در این راه یک مامور برای حل اختلاف نمیبینید، همه با هم ایثارگرانه و فوقانصاف رفتار میکنند. محبت بین مؤمنین در اربعین بیشتر از گذشته تشدید خواهد شد. اینجا عواطف میجوشد، کسی حساب برادر دینیاش را از خودش جدا نمیکند. در اربعین دلها بسیار به هم محبت پیدا میکند، آیا این یک تمرین نیست تا اوج محبت به همدیگر را بچشیم؟
امامکاظم(ع) فرمود: اختلاف اصحابم برای شما یک رحمت است. «أَنَا فَعَلْتُ ذَلِكَ بِكُمْ لَوِ اجْتَمَعْتُمْ عَلَى أَمْرٍ وَاحِدٍ لَأُخِذَ بِرِقَابِكُم»(علل الشرایع، شیخ صدوق/ج2/ص395) من خودم کاری کردم شما با هم اختلاف نظر داشته باشید چون اگر شما با هم اتحاد داشتید دشمنان شما احساس خطر میکردند و شما را از بین میبردند. الان که میتوانید از خودتان در برابر دشمنان دفاع کنید بین شما اتحاد ایجاد کردند. آیا این قدرت و اتحاد مقدمه و علامت نزدیک بودن ظهور نیست؟
موکبهایی که از شهرهای گوناگون در اینجا هست، از مدتها قبل خرج را از مردم جمع میکنند و با محبت و علاقه از هزاران نفر پذیرایی میکنند تا کسی گرسنه نمانند. در هنگامه ظهور بین مؤمنین عین برادر و خواهر محبت ایجاد میشود، امامکاظم(ع) فرمود وقتی هنگام ظهور بشود متحد و همنظر کردن شیعیان برای ما کاری ندارد. در ایران و عراق اختلافها و سلیقههای مختلفی هست اما درباره اربعین غالبا اتحاد برقرار میشود. باید این همدلی را گرامی داشت. اهلبیت(ع) با تحمل مصیبتهای فراوان این همدلی را ایجاد کردهاند، برای همدلی بیشتر خودمان باید کاری بکنیم.
در مساجد هر شب یک روضه مختصر بخوانند و یک نفر بانی چای و قند شود، همین قصه موکب را هر شب در مسجد پای روضه امامحسین(ع) اجرا کنیم، چرا نباید مساجد مثل موکبها گرم باشند؟! این مواکب جلوهگاه محبتاند. شیرینی پذیرایی چای و قندی که داده میشود محبت بین مردم را زیاد میکند. محبت یک هدیه الهی برای مؤمنین است: «إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا»(مریم،96) اگر محبتی که در مواکب میبینید در مساجد نباشد باید در ایمان خودمان تردید کنیم.
اگر محبت در مساجد نباشد معلوم میشود در کنار ذکر قرآن آنچنان که باید ذکر عترت نیست. نماز قرآن خواندن مؤدبانه است. چون مساجد محل قرآن است باید محل عترت هم باشد، یاد امامزمان(عج)، توسل، ذکر مصیبت و تمنا برای ظهور حضرت بشود. اگر مساجد را این طور قرار بدهیم و هر شب یک نفر موکبدار بشود و خرج روضه را بدهد، کمکم این محبت جاری میشود. در آخر الزمان محبت بین اصحاب امامزمان(عج)، محبت اعضای یک خانواده است، اهلبیت(ع) میتوانند بین ما محبت و اتحاد بیشتر ایجاد کنند، الان امامحسین(ع) با اربعین این محبت و اتحاد را ایجاد کرده است، بقیه این اتحاد را ما از اربعین الگو بگیریم و در زندگی خود پیاده کنیم.
🚩جوار مسجد سهله - ۱۴۰۱/۰۶۰۲۱
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻در اربعین میلیونها انسان برای محبت امامحسین(ع) میآیند، این پدیده مقدمه کدام بخش از ظهور است؟
🔻محبوبیت رئیس جامعه تنها راه برای راحتترین زندگی و کمهزینهترین صورت اداره جامعه است
📌چگونه زائران اربعین، یاوران امامزمان(عج) میشوند؟- ج۶ (آخر)
🔘در اربعین امامحسین(ع) تحولی اساسی در دلها و رفتار مردم ایجاد کرده است
🔘محبت به ائمه هدی تسهیلکننده همه کارهای خوب است
🔘اگر اداره جهان مانند اداره اربعین باشد یک دولت بسیار کوچک کافی است
🔘در اربعین همه به عشق امامحسین(ع) نهایت اخلاق را نسبت به هم رعایت میکنند
____________
#علیرضا_پناهیان در جوار مسجد سهله
هیچ موضوعی به اندازه ظهور برای مومنین پراهمیت نیست، شایسته است اربعین را برای ظهور امامزمان(عج) مقدمه بدانیم. اربعین یک پدیده بزرگ عاطفی است، در اربعین میلیونها انسان برای محبت یک شخصیت میآیند یعنی امامحسین(ع). در ماجرای اربعین امامحسین(ع) تحولی اساسی در دلها، رفتار و سبک زندگی مردم ایجاد کرده است، این پدیده مقدمه کدام بخش از ظهور امامزمان(عج) است؟ همه کسانی که به امامحسین(ع) مهر میورزند در زمان ظهور با شدت بیشتری به امامزمان(عج) مهر میورزند. قطعاً این شور و غوغا و این سبک زندگی توأم با ازخودگذشتگی و ایثار در اربعین، در زمان ظهور بیشتر خواهد شد.
علت این همه اصرار بر محبوبیت رئیس دین و جامعه، اصرار بر محبوبیت ولی خدا که ولایت جامعه را به عهده دارد و اصرار بر عشقورزی نسبت به امامزمان(عج) چیست؟ اسلام بر محبت نسبت به ولی خدا استوار است، قرآن میفرماید: «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى»(شوری،23) پاداش رسالت پیامبراکرم(ص) چیزی نیست جز مودت چهارده معصوم که همان امامان و رؤسای اصلی جامعه هستند. مودت محبتی است که باید علنی ابراز شود، نه این که در خانه بنشینید و بگویید من شما را دوست دارم.
اگر رئیس جامعه محبوبیت داشته باشد جامعه به سهولت اداره خواهد شد، با محبوبیت رئیس جامعه با کمترین هزینه برای نظارت و با کمترین قانونگذاری جامعه اداره میشود. هر قانونی میتواند موجب مفسده و رانتخواری بشود، بنابراین به افراد نیاز است تا از فساد مجریان قانون جلوگیری کنند. محبوبیت رئیس جامعه تنها راه برای راحتترین زندگی و کمهزینهترین صورت اداره جامعه است.
محبت به ائمه هدی یک کار خوب در کنار کارهای خوب دیگر نیست بلکه تسهیلکننده همه کارهای خوب است، درحالیکه خود این محبت سخت نیست، به طوری که رسولخدا(ص) و اهلبیت(ع) نزد دشمنانشان هم محبوب بودند.
محبت رسولخدا(ص) و اهلبیت(ع) راحتترین تکلیف است، فقط باید این محبت را نشان داد تا به یک فرهنگ و هنجار تبدیل بشود و بیمهری نسبت به ولی خدا در نظر افراد جامعه یک فاجعه تلقی بشود. وقتی این محبت یک فرهنگ و ارزش بنیادین اجتماعی شد، اداره جامعه را سهل میکند، آن وقت به بسیاری از نهادهای نظارتی و امنیتی و تحمیل هزینههای هنگفت به دولت نیاز نیست.
دولتها در اربعین دخالت و مدیریت ندارند، خود مردم خرج میدهند، پذیرایی میکنند و نظم را برقرار میکنند. شما یک پلیس را در این راه نمیبینید که بخواهد بین مردم نظم برقرار کند، همه به هم کمک میکنند و از همدیگر حمایت مینمایند. اگر اداره جهان مانند اداره اربعین باشد یک دولت بسیار کوچک کافی است آن هم نه با قانون بلکه با اشاره؛ وقتی به جای قانون جامعه با اشاره اداره شود آنهایی که مشتاقتر، محبّتر و عاشقتراند کار را انجام میدهند و نمیگذارند کاری برای بقیه روی زمین بماند.
با قوانین اجتماعی نمیتوان یک تظاهرات بیست میلیونی درست کرد. عظمت محبت مولا باعث شده است با اشارۀ مولا مردم فراتر از دستور عمل کنند. تمام اندیشمندان جهان قبول دارند «از محبت خارها گل میشود» ولی میگویند محبت وجود ندارد؛ اگر آنها نظامهایی غیر از نظام ولایی پیشنهاد میدهند علتش این است که چنین محبتی را خیالپردازی و ناممکن میدانند. نزد دانشمندان و دانشهای موجود فرض بر این است که انسانها موجوداتی گرگمسلک هستند و گربهصفت رفتار میکنند، آنها میگویند این انسان سودجو و منفعتطلب را تنها با رقابت آزاد میشود کنترل کرد. اربعین نشان داد اگر کار بر محبت مولا صورت بگیرد محبت ممکن است.
آیا توصیههای اخلاقی جهان را آباد کرد؟ آیا انسانها با این توصیهها خوب شدند و ظلم و جنایت تمام شد؟ اگر توصیههای اخلاقی کار کرده است چرا این قدر قانون هست؟ اخلاق بشریت را نجات نداده است. اخلاق خوب است ولی در اربعین برای این که افراد نسبت به یکدیگر خوب رفتار کنند توصیه اخلاقی لازم نیست، اینجا همه به عشق امامحسین(ع) نهایت اخلاق را نسبت به هم رعایت میکنند، در این راه هیچ کس حاضر نیست کوچکترین ظلمی کند.
🚩جوار مسجد سهله- ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
📢صوت:@Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 نه کسانی که نگران حجابند شلوغش کنند، نه کسانی که طرفدار بیحجابیاند فکر کنند که میتوانند شلوغش کنند
🔻 دوران ابتذال و هرزگی گذشته و دیگر جامعه به آن سمت نمیرود
🔘 اصلاً نیاز به تبلیغ حجاب نداریم؛ کافی است ماهیت و نتایج بیحجابی را نشان بدهیم که عاقبت ندارد
🔘 اگر از حقیقت زندگی مردم غرب فیلم میگرفتیم و همه میدیدند که آنها از بیبندوباری چه فلاکتی میکشند، خودبهخود همه حجاب را میپذیرفتند
🔘 در جهان، بیحجابی دیگر دِمُده شده، تازگیاش گذشته و هیجانش را از دست داده و بشر تجربه کرده و تلخیهایش را دیده
___________
#علیرضا_پناهیان در حرم بانوی کرامت:
در همین چند روزی که این ماجراها اتفاق افتاد و متأسفانه آن خانم مرحوم شدند، یک عدهای سعی کردند جامعه را جری بکنند که دیگر بیاییم ضدّ حجاب عمل بکنیم! خیلیها میگفتند «مردم دیگر حجابشان را برمیدارند!» اما اینطور نیست که آنها توهّم میکنند یا بعضیها را ترس برمیدارد. چرا؟ چون دوران ابتذال گذشته است.
ابتذال یک دورهای داشت؛ دیگر دورهاش تمام شده، دوران هرزگی گذشته است. دیگر جامعۀ بشری به آن سمت نمیرود. دیگر این چیزها حرف تازهای نیست. این برهنگی و بیبند و باری شنیعی که شما میبینید در فضای مسموم اینترنت هم آثارش بیشتر هست، جامعۀ بشری از این گذشته است! در بدترین شرایط، شما فکر میکنید چقدر طرفدار داشته باشد؟ اگر نعوذبالله مسئولین این مملکت، بدترین آدمهای زمین هم باشند که بخواهند همه را فاسد کنند، شما فکر میکنید چندنفر را میتوانند بیحجاب کنند؟
یک چیزی که تازگیاش گذشته و هیجانش را از دست داده و همه تجربه کردهاند و تلخیهایش را دیدهاند، این مسئله دیگر به قول امروزیها «دِمُده» شده است. لذا نه کسانی که نگران حجاب هستند شلوغش بکنند، نه کسانی که خیلی طرفدار بیحجابی هستند فکر بکنند که میتوانند شلوغش بکنند. دیگر بیحجابی چه هست و کجا را میخواهند با آن بگیرند؟ بعد میخواهند چطوری زندگی کنند؟ جهان از این بیحجابی چه دیده و چه سودی بُرده است؟ کدام اندیشمند پای آن ایستاده و از آن دفاع کرده است؟
بنده سالها قبل به کانادا رفته بودم، آنجا یک کسی که حدود بیست سال در ایران رئیس دانشگاه بود و حدود هفت سال هم در آنجا حضور داشت، به بنده میگفت: من قبلاً یک تصور اشتباهی داشتم که در این هفت هشت سال، برطرف شد. قبلاً فکر میکردم که جوانهای غربی به فساد و بیبندوباری علاقه دارند و جامعۀ غربی هم جامعۀ آزادی است، لذا جوانها هم میروند هر کاری دلشان میخواهد میکنند.
ایشان میگفت: من این تصور اشتباه را قبل از اینکه بیایم کانادا داشتم. اما در این مدتی که اینجا بودم، کانالهای تلویزیونی را میدیدم، مردم را میدیدم، دانشگاهها را میدیدم، کمکم متوجه شدم که اینطور نیست؛ یعنی فضای غرب آزاد نیست بلکه اینجا جوانها وادار به فساد میشوند و غربیها هزینه میکنند برای اینکه جوانها به هرزگی مبتلا بشوند. این را چه کسی میگوید؟ یک استاد دانشگاه، یک رئیس دانشگاه و کسی که نمایندۀ وزارت علوم است و آدم پختهای است و آنجا با جوانها و دانشجوها ارتباط دارد. حالا این گفتگوی بنده با ایشان مربوط به چه زمانی است؟ تقریباً اواخر دهۀ هفتاد شمسی. یعنی الآن از دوران این حرف بیش از بیست سال هم میگذرد.
انسان را خدا آفریده؛ صاحبش که کار از دستش در نرفته است! در دل همین جوانها اگر غریزۀ جنسی و نیاز عاطفی قرار داده، غیرت هم قرار داده است، در دل همین جوانها حیا هم قرار داده است.
اگر یک نفر دوربین میگذاشت روی کولش و میرفت از انگلیس، فرانسه و آلمان فیلم میگرفت، یا میرفت در آمریکا و کانادا، از حقیقت زندگی مردم آنجا فیلم میگرفت و نشان میداد که آنها از بی بند و باری، چه فلاکتی دارند میکشند و این فیلمها پخش میشد، آن وقت دیگر نیاز به تبلیغ حجاب هم نداشتید. ماهیت بیحجابی را رو کنید و نشان بدهید که بیحجابی عاقبت ندارد. ببینید، جامعهای که بی بند و باری میکند، این جامعه عاقبت ندارد.
🚩حرم حضرت معصومه(س) - ۱۴۰۱.۰۶.۳۱
📢صوت:@Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 نترس!
🔻از اول انقلاب، یکی از امتحانات ما، ترسیدن و مرعوبشدنِ برخی انقلابیها در مقابل جبهۀ دشمن است
🔘 چندتا بیحجاب به خیابان میآید، طرف میگوید: «آقا این بیحجابی دارد نابود میکند!» نه؛ هیچ چیزی ما را نابود نمیکند
🔘چندتا مدیر فاسد میآیند، طرف میگوید: «این مدیرها همه را ضدّانقلاب میکنند!» نه نمیتوانند، مدیر خوب هم داریم؛ شلوغش نکن!
🔘 مسئله این است که تو چرا جا میخوری؟ و با هر مشکلی، همهچیز را در معرض نابودی میبینی؟!
🔘 منطق و عقلانیت انقلاب و عظمتی که در منطقه و جهان آفریده، خیلی قویتر از این است که از عهدۀ این مشکلات برنیاید
________________
#علیرضا_پناهیان در حرم بانوی کرامت:
از اول انقلاب، یکی از ابتلائات ما، ترسیدن و مرعوبشدن برخی مذهبیها و بعضی انقلابیها از هیمنۀ دشمن و از توهّم ضعف جبهۀ انقلاب در مقابل جبهۀ دشمن است. همیشه این را داشتهایم.
چهار تا بیحجاب به خیابانها میآیند، طرف میگوید: «آقا این بیحجابی دارد نابود میکند!» نه؛ هیچ چیزی ما را نابود نمیکند. البته بیحجابی هم سرِ جای خودش، یک اشکال است و باید برطرف بشود.
یا مثلاً چهار تا مدیر فاسد میآیند، طرف میگوید: «این مدیرها دارند همه را ضدّ انقلاب میکنند!» نه؛ مدیر فاسد هم انقلاب را بههم نمیزند. خراب میکند؛ دستگیر میشود، محاکمه میشود، جایگزین میشود، بالاخره جبران میکنند، مدیر خوب هم داریم؛ شلوغش نکن!
یا مثلاً وقتی مشکل گرانی میآید، میگویند: «آقا این گرانی دارد انقلاب را نابود میکند!» نه؛ گرانی هیچوقت انقلاب را نابود نمیکند. گرانی بد است و باید اصلاح بشود. بالاخره زحمت میکشند و درست میشود، البته دشمن هم هست، ما هم بیعرضگیهایی در مدیرانمان هست، ولی درست میشود.
مسئله این است که تو چرا جا میخوری و با هر مشکلی همهچیز را در معرض نابودی میبینی؟! منطق انقلاب، عقلانیت انقلاب و عظمتی که در منطقه و جهان آفریده است، خیلی قویتر از این حرفهاست که از عهدۀ این مشکلات برنیاید.
ما در حال جایگزین کردن تمدن نوین اسلامی بهجای تمدن رو به اضمحلال غرب هستیم. هم عدم آمادگیهایی که نیروهای انقلاب دارند و هم مقاومتِ جبهه مقابل، طبیعی است که مشکلاتی پیش میآورد. باید با تدبیر و تلاش برخورد کرد ولی با روحیه قوی و پیروزمندانه.
🚩حرم حضرت معصومه(س) - ۱۴۰۱.۰۶.۳۱
📢صوت:@Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻عبادت یعنی متوجه وابستگیتان میشوید و تواضع میکنید تا به آغوش کسی که به او وابستهاید پناه ببرید
🔻عالیترین مثال برای اینکه انسان بدون بلا عمق وابستگیاش را به خدا بفهمد، کربلاست
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین-ج3
🔘ریشه همه بدیها این است که انسان وابستگیاش به خدا را فراموش کند
🔘تواضع به خدا یعنی «همه داراییها و همه هستی من وابسته به خداست»
🔘چگونه متوجه وابستگی به خدا بشوم و این وابستگی را در خودم شدیدتر کنم؟ با عبادت
🔘راه امامحسین و اربعین، اینقدر وابستگیِ شما را شدید میکند که جز با شهادت، آرام نمیشوید؛ مثل شهید سلیمانی
🔘فراموشی وابستگی به خدا انسان را آلوده میکند، باید با نماز، خود را از این آلودگی پاک کنیم
________________
#علیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا:
پیادهروی باعظمت اربعین یک عبادت بزرگ است اما برای درک این موضوع، باید ابتدا عبادت را بازتعریف کنیم. ریشۀ عبادت این است که ما به خدا وابستهایم. انسانها حمایتهای خدا را به شکل ابزار و ارتباطهایی در اطرافشان میبینند لذا کمکم خود را نیازمند همین ابزار و ارتباطها میبینند نه نیازمند به منبع اصلی قدرت.
ریشه همه بدیها این است که انسان وابستگی به خدا را فراموش کند و ریشه همه خوبیها این است که خود را وابسته به خدا حس کند. وقتی بزرگ میشویم حس وابستگی را فراموش میکنیم چون فکر میکنیم خودمان امور زندگیمان را پیش میبریم؛ این فکر غلط آغاز همه خطاهای انسان است، اگر نفهمیم وابسته هستیم، دچار غرور و تکبر میشویم و احساس استقلال از خدا پیدا میکنیم.
تواضع نسبت به خدا که در اثر احساس وابستگی ایجاد میشود منشأ همه داراییهای ما و راه دریافت داراییهای بیشتر است. تواضع به خدا یعنی «همه داراییها و همه هستی من وابسته به خداست، اصلاً من چیزی ندارم» وقتی احساس وابستگی به خدا را درک کنید تکبر میرود و تواضع و همه خوبیهای دیگر به جایش قرار میگیرد، آنوقت خدا داراییهایش را به تو میدهد و قدرتهای بالاتر به تو خواهد داد. راهش این است که بدانی به خدا وابستهای و به اقتضاء این وابستگی عمل کنی.
چگونه متوجه وابستگی به خدا بشوم و این وابستگی را در خودم شدیدتر کنم؟ با عبادت؛ یعنی انجام یک فرم رفتاری خاص مثل نماز، شما در یک فرم رفتاری خاص، متوجه وابستگیتان میشوید، وابستگیتان را اعلام میکنید و از روی فکر، عقل و معرفتتان، تواضع میکنید، تا به آغوش کسی که به او وابستهاید پناه ببرید.
عالیترین مثال برای اینکه آدم بدون بلا، عمق وابستگیاش را به خدا بفهمد کربلاست، آنجا که احساس کنید به امامحسین(ع)، به ذکرش، به زیارتش و به اربعینش وابسته هستید.
«أَ فَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ فَهُوَ عَلى نُورٍ مِنْ رَبِّه» (زمر،22) کسی که خدا به او شرح صدر داده و نوری از جانب خدا دریافت کرده است میفهمد به خدا وابسته است. او کارهای خوب دیگر را هم قربةً الی الله انجام میدهد تا به خدا نزدیک بشود. شهید سلیمانی به خدا نزدیک بود ولی میخواست با شهادت نزدیکتر بشود. راه اربعین امامحسین، اینقدر وابستگی شما را شدید میکند که شما باید شهید بشوید تا آرام بشوید.
«فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّه» (زمر،22) کسی که قساوت قلب دارد نماز برایش سخت است چون وابستگی خودش را درک نمیکند. نماز اصلیترین نیاز ما است؛ نمازهای پنجگانه مثل نهر آبی است که انسان روزی پنج بار خودش را در آن بشوید، فراموشی وابستگی به خدا انسان را آلوده میکند، باید با نماز خود را از این آلودگی پاک کنیم. قلب تمیز که قساوت ندارد احساس وابستگی به خدا میکند.
آیا اگر انسان مثل برخی حیوانات باوفا یا مثل برخی دیگر متین و خدمتکار باشد کافی است؟! این حد از اخلاق بدون دین هم بود، وابستگی به خدا چیز دیگری است که یکی از نتایجش اخلاقی مانند وفا و متانت و... است، اینجا باید گفت: چون که صد آمد، یک هم پیش ماست! امامحسین(ع) فرمود اگر دین ندارد لااقل آزاده باشید، جلوی چشم من به خیمهها حمله نکنید؛ شمر را هم میشود به اخلاق حداقلی دعوت کرد. اخلاق حداقلی برای کسانی است که سطح بالای انسانیت را درک نمیکنند.
گریه شما به خاطر مصائب امامحسین(ع) اخلاق حداکثری است. اخلاق حداکثری ناراحتی شما برای غربت امامحسین(ع) است، کمکم این اخلاق به جایی میرسد که نمیتوانید غربت ولی خدا را تحمل کنید و کمکم از غیبت او ناله میزنید. کسی که برای غربت امامزمان(عج) ناله نزند فاقد سطح بالای انسانیت است. کسانی که اخلاق حداقلی داشتند امامحسین(ع) را محاصره کردند و کسانی که اخلاق حداکثری دارند امامحسین(ع) را از غربت خارج میکنند و کار را به دست مهدی او میدهند.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امام رضا(ع) - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻قدم اول عبادت این است که بفهمیم به خدا وابستهایم
🔻اگر متوجه وابستگی به خدا نشویم وابسته به طاغوت میشویم
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج4
🔘کسی که وابسته به طاغوت باشد، عیبهای طواغیتی مثل آمریکا و انگلیس را نمیبینند
🔘نگو «یا حسین(ع) من عاشق توام» بگو «چون ترسیدم طواغیت مرا به بردگی بکشند آمدم غلام تو بشوم»
🔘 ذکر اهلبیت هم مثل ذکر خدا عبادت است؛ ارادت به امامحسین، سرسپردگی ما را به خدا نشان میدهد
🔘 یکی از وجوه نورانیتی که سفر اربعین پدید میآورد این است که حقیقتِ وابستگی به خدا را درک میکنیم
__________
#علیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا:
زیارت باشکوه اربعین یک عبادت باعظمت است. هرکس چیستی، چرایی و انواع عبادت را بیشتر بداند، بیشتر میتواند از فرصت اربعین استفاده کند، این مسیر فقط مسیر سوگواری امامحسین(ع) نیست اینجا یک عبادتگاه بزرگ است. این حرکت، رکوع و سجود و قیام و قعود در مسیر ولیّ خدا و برای خدا است.
عبادت چیست؟ ریشۀ عبادت این است که ما به خدا وابستهایم، وابستگی ما به خدا شدیدتر از وابستگی کودک به پدر و مادر است. باید این وابستگی را بفهمیم، اصول عقاید این است که نسبت خودت را با خدا بفهمی نه اینکه قبول کنی خدا یکی است، خیلیها قبول دارند خدا هست ولی به جهنم میروند. یکی از وجوه نورانیتی که این سفر پدید میآورد این است که آدم حقیقت وابستگی به خدا را درک میکند.
در متون دینی ما اسم وابستگی به خدا عبودیت است، ما عبد خدا هستیم و او مولا، سرپرست و پناه ماست. انسان اساساً وابسته است، اگر متوجه وابستگی به خدا نشویم وابسته به طاغوت میشویم و حدّ وسط هم نداریم. طواغیت امروز در عالم، آمریکاییها و انگلیسیها هستند که با عوامل خودشان اینهمه جنایت کردهاند و اینهمه مومنِ به اهلبیت(ع) را سر بریدند. دشمنان اصلی ما اینها هستند. اما آدمهای وابسته به طاغوت، عیبهای آمریکای رذل و انگلیس خبیث را نمیبینند و برای حرفهای آنها اعتبار قائلاند.
نگو یا حسین(ع)! من عاشق توام، بگو: چون ترسیدم که طواغیت، مرا به بردگی بکشند آمدم غلام تو بشوم، مرا نگهدار و نگذار رذلهای تاریخ، مرا غلام خودشان کنند، بیا یک غلام را از بندگیِ شیطان آزاد کن! زائران و عزاداران امامحسین(ع) که به سوی کربلا میروند، آزادشدههای امامحسین(ع) هستند، اینها آمدهاند بردۀ غیرخدا نباشند.
یا حسین(ع)! ما مضطر تو هستیم، به تو پناه آوردیم و به سوی تو فرار کردیم. بعضیها دچار توهم هستند و فکر میکنند وابستگی و نیاز ندارند و فقط عاشقانه آمدهاند! اگر منظور از «عاشق امامحسین(ع) بودن» این است که به او نیاز نداری، گدای او نیستی، به سمتش فرار نکردی و به او پناه نیاوردی، این خیلی بد است.
«عاقل آن است که از عشق تو دیوانه شود» کسی که گرفتار عشق امامحسین(ع) نشود در واقع عاقل نیست، چون عقل و حکمت اینجاست. اگر معرفت نداشته باشیم نمیفهمیم امامحسین(ع) پناهمان است و ما محتاج امامحسین(ع) هستیم. کسی که خونریزی دارد معطل سر و وضع خودش نمیشود بلکه سر و پا برهنه به سمت بیمارستان میدود، یا امامحسین(ع)! ما با لباس آلوده، بدون آمادگی و باشتاب به سوی تو آمدیم. اصلا خود امامحسین(ع) فرمود کاری که در آن اشتیاق و عجله نداری خیری در آن نیست. ما به خانه امامحسین(ع) آمدیم چون امامحسین(ع) ولی خداست، او باید وابستگی ما را به خدا مُهر بزند و قبول کند.
بعد از اینکه فهمیدیم وابسته و عبد خداییم، قدم بعدی عبادت این است که در مقاطع زمانی و قالب رفتاری خاص درباره وابستگی خودت به خدا با او حرف بزنی. عبادت گاهی ذکر خداست و گاهی ذکر ولی خداست. امامصادق(ع) میفرماید: «إِنَّ ذِكْرَنَا مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ إِنَّا إِذَا ذُكِرْنَا ذُكِرَ اللَّه» (کافی، ج2، ص186) ذکر ما از ذکر خداست، وقتی ما یاد میشویم، خدا یاد میشود.
ذکر امامحسین(ع) هم عبادت است و ارادت به ایشان سرسپردگی ما را به خدا نشان میدهد. یک نحوۀ ذکر امامحسین(ع) را امامصادق(ع) به ما یاد دادند، یکی از اصحاب امامصادق(ع) از بصره پیش ایشان رفت و عرض کرد به دلیل نداشتن امنیت از طرف عوامل حکومت و ناصبیها به زیارت امامحسین(ع) نمیرود. آقا فرمود: «أَ فَمَا تَذْكُرُ مَا صُنِعَ بِه» آیا جزئیات مصائب امامحسین(ع) را یاد میکنی؟ گفت بله، آقا فرمود: «فَتَجْزَع» آیا گریه و بیتابی میکنی؟ گفت بله، امامصادق(ع) فرمود: «رَحِمَ اللَّهُ دَمْعَتَك» خدا اشک تو را رحمت کند. (کامل الزیارات، ص101)
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امامرضا(ع) - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 اسرائیل طبق روایات «قبل از ظهور» و «توسط ایرانیها» نابود میشود
🔻 با نابودی اسرائیل خواهید دید در کشورهای منطقه چه امنیتی برقرار میشود
📌 اجتماع مردمی بیعت با امام عصر، بهمناسبت آغاز ولایت امامزمان(ع)
🔘چرا جشن امامزمان(ع)، جشن مرگ بر اسرائیل است؟
🔘طبق روایات، قوم قدرتمندی که صهیونیستها را نابود میکنند، ایرانیها هستند
🔘 یابن الحسن، ما پای قدم تو اسرائیل را نابود خواهیم کرد
🔘 تنها ملت و مکتبی که میتواند ادعا کند «آینده برای ماست» ما ایرانیها و پیروان امامزمان هستیم
🔘 بیبندو باری، هرزگی و لیبرال دموکراسی، هیچ کدام در آیندۀ جهان جایی نخواهند داشت
_____________
#علیرضا_پناهیان در اجتماع تجدید بیعت با امامزمان(ع):
خداوند در آیهای از قرآن میفرماید «فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ» (اسراء/5) خلاصۀ تفسیر آیه این است که برای صهیونیستها وقتی وعدۀ ما به سر برسد، بندگانی از خودمان را مبعوث میکنیم که انسانهای بسیار قدرتمندی هستند و میروند صهیونیستها را دانه دانه از خانههایشان بیرون میکشند و انتقام میگیرند و نابود میکنند.
در روایات داریم که از امام صادق(ع) و امام باقر(ع) پرسیدند: این بندگان قدرتمند سختگیری که صهیونیستها را از خانههایشان بیرون میآورند و نابود میکنند، چه کسانی هستند؟ فرمودند: ایرانیها هستند. (هُوَ الْقَائِمُ وَ أَصْحَابُهُ أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ؛ تفسیر عیاشی،ج2،ص281) (فَقَالَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ هُمْ وَ اللَّهِ أَهْلُ قُمَّ؛ کتاب تاریخ قم، ص100)
این نابودکردن اسرائیلیها در آخرالزمان، قبل از ظهور است یا بعد از ظهور؟ در روایت میفرماید: قبل از خروج قائم، ایرانیها اسرائیل را نابود میکنند. (قَوْمٌ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ قَبْلَ خُرُوجِ الْقَائِمِ ع؛ کافی،ج8،ص206)
جشن امامزمان(ع)، جشن مرگ بر اسرائیل است. حالا برای ما سطل آشغال آتش میزنند! ممکن است بگویند: شما دارید جشن امامزمان(ع) برگزار میکنید، به اسرائیل چهکار دارید؟ وقتی اسرائیل در این منطقه نابود بشود، شما خواهید دید که در تمام کشورهای منطقه، چه امنیتی برقرار بشود. در تمام جوامع اسلامی، چه آرامشی برقرار بشود.
ما از همین الان تقاضا میکنیم که همه، از خانههای اسرائیلیها فاصله بگیرند، کسی به سمت آنها نرود، چون دیگر چیزی به نابودی آنها نمانده است. یابن الحسن، ما پای قدم تو اسرائیل را نابود خواهیم کرد.
نخست وزیر قبلی اسرائیل میگوید: ایران اینقدر پرقدرت شده که دیگر شما نمیتوانید با نیروی نظامی به جنگ او بروید، بلکه با اینترنت و فضای مجازی و ایجاد کردن بیبندو باری به نابودی ایران فکر کنید...بیچارهها تمام انرژی خودشان را گذاشتند حتی کمحجابهای ما هم حاضر نشدند، دست از حجاب خودشان بردارند.
ایران کشوری است که به تاریخش افتخار میکند، و از آن مهمتر، به آیندهاش افتخار میکند که در روایات آمده است بعد از ظهور، فرمانداران جهان، ایرانیها خواهند بود. ما پنهان نمیکنیم، ما امامزمانی هستیم و تمام ملتهای آزادۀ جهان، افتخار میکنند به این روایات که ایرانیها سروران عالم باشند.
طبیعی است که تمدن رو به اضمحلال غرب، در مقابل ما دست و پا بزند و مقاومت کند، طبیعی است که بخواهد لحظههای جان دادنِ خودش را به تأخیر بیندازد، آنها دیگر راهی جز نابود شدن در مقابل ما ندارند.
ای مردم، بیشتر یاد امام زمان(ع) بکنید، دیگر تا این صبح مسرتبخش، چند قدم بیشتر باقی نمانده است. کسی غیر از ما آینده ندارد، بیبندو باری، هرزگی، لیبرال دموکراسی و تمام مکتبهای سیاسی که در عالم، عرض اندام کردهاند، اینها هیچ کدام در آینده جایی نخواهند داشت.
به شما مژده بدهم، تنها ملت و تنها مکتبی که در عالم امروز فریاد میزند و میتواند ادعا کند که آینده برای ماست، ما ایرانیها و پیروان امام زمان هستیم. هیچ روشنفکری، هیچ سیاستمداری، هیچ فرهنگی، هیچ فکری در عالم، حتی ادعای این را ندارد که آینده از آنِ ما است، ما ادعا داریم و این ادعا را محقق خواهیم کرد، همانطور که تا کنون محقق کردهایم.
هرکسی برای امام زمان کار میکند، یعنی برای آینده دارد کار میکند. اما دربارۀ گذشته هم یک جمله عرض کنم، در همین روایات، پای این آیۀ قرآن که ایرانیها، صهیونیستها را قبل از ظهور از بین میبرند، آمده است که ایرانیها در انتقام خون حسین(ع)، صهیونیستها را نابود خواهند کرد (وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً قَالَ قَتْلُ الْحُسَيْنِ ع فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما فَإِذَا جَاءَ نَصْرُ دَمِ الْحُسَيْنِ ع بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ؛ کافی،ج8،ص206)
🚩میدان امامحسین تهران؛ جشن بیعت با امامزمان-۱۴۰۱/۰۷/۱۴
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7477
@Panahian_text
🔻 کدام منافقین را طبق آیه قرآن میشود معرفی و رسوا کرد؟ منافقینی که در جامعه دوقطبی ایجاد کنند
🔻 شورای نگهبان تا کِی میخواهد با خباثت دوقطبیسازی در کشور مماشات کند؟
📌 مراسم وداع با پیکر شهید فتنۀ اخیر در قم-قسمت اول
🔘 یک فرقۀ سیاسی سالهاست که جامعه ما را به دوقطبی اصلاحطلب و اصولگرا تقسیم کرده؛ خودش را اصلاحطلب میداند و تمام جریانهای کشور را اصولگرا
🔘 باندهای سیاسی هم در جامعه ما رسماً به این دوقطبی کاذب، دامن میزنند
🔘 برای پیشرفت کشور باید کسانی که در دوقطبیسازی نقش داشتند، از صحنۀ عقلای جامعه حذف بشوند
🔘 یک نمایندۀ مجلس که خودش آذریزبان است و عالیترین پستها را داشته میگوید «در این کشور آذریزبانها را تحویل نمیگیرند!» میخواهد دوقطبی فارس و آذریزبان درست کند
______________
در این فتنۀ اخیر که تکفیریها، تروریستهای منافق و کومله حضور داشتند، موجب شد بعضیها رسوا بشوند. البته خیلیها هم اشتباه کردند و میشود از اشتباه آنها گذشت اما از جنایت تروریستها و بسترسازی منافقین، نمیشود گذشت.
امیرالمؤمنین(ع) میفرمود «پای رکاب پیامبر، منافقینی بودند و پای رکاب من هم هستند» اما حضرت آنها را افشا نمیکرد. رسولخدا(ص) حتی منافقینی که قصد ترور ایشان را داشتند، افشا نکرد.
آیا هیچ نوع منافقی را نمیشود معرفی کرد و به مردم نشان داد و افشا کرد؟ بر اساس قرآن و سیرۀ نبوی، کدام منافقین را میشود معرفی کرد و گفت «او منافق است»؟
نفاق اعتقادی یا نفاق اخلاقی، معمولاً شامل حال افشاگری در قرآن نمیشود. اما منافقینی که در جامعه، دوقطبی کاذب و مضر ایجاد کنند، در قرآن افشا شدهاند؛ با سورۀ منافقین! این نفاقِ اجتماعی است. محور سورۀ منافقین، افشای عبداللهبن اُبی است جامعه را دوقطبی کرد.
چرا رسول خدا در خطبۀ غدیر، کسانی را که همعهد شده بودند بعد از ایشان، مسیر را منحرف کنند، افشا نکرد؟ چرا منافقینی که ماندند و بعداً بچههای پیامبر را قطعه قطعه کردند افشا نشدند ولی منافقینی که جامعه را دوقطبی کردند، افشا شدند؟
آیا نفاق از جنس دوقطبیکردن جامعه، خطرش بیشتر از نفاق از جنس کشتن اهلبیت پیغمبر است؟ چرا در جامعۀ ما این منکر، دیده نمیشود؟ چرا صدای و سیمای ما به دوقطبیکردن جامعه رسمیت میبخشد؟ چرا از دوقطبیسازها برای بحث و گفتگو دربارۀ قانون حجاب دعوت میشود؟
یک فرقۀ سیاسی سالهاست که در کشور ما جامعه را به دوقطبی اصلاحطلب و اصولگرا تقسیم کرده؛ اینها نام خودشان را اصلاحطلب گذاشتند و نام کلّ ملت و غیر خودشان را اصولگرا گذاشتند. زشتیِ کار اینها در سورۀ منافقین باید دیده بشود.
شورای نگهبان تا کِی مماشات میکند با خباثت دوقطبیسازی در کشور که راه پیشرفت کشور را سد کرده، راه انتقاد را بسته، راه گفتگو را بسته، تنشها را در جامعه افزایش داده و هر مشکلی را تبدیل به یک تنفر فزایندۀ اجتماعی کرده است؟
ما حزب به معنای درست کلمه در جامعه نداریم بلکه باند سیاسی داریم؛ این باندهای سیاسی هم رسماً به دوقطبی غلطی که لقلقۀ زبانها شده دامن میزنند. لذا در این کشور مشکلات تبدیل میشوند به بحران، نارضایتی تبدیل میشود به نفرت و گفتگوی انتقادی ممنوع میشود و تبدیل میشود به توهین.
چه چیزی راه گفتگوی سالم برای رفع مشکلات را بسته است؟ دوقطبی کاذب. اگر این دوقطبی نبود همین موضوع حجاب نه مسئلۀ حادی میشد، نه فوت این مرحومه اینقدر تنشزا میشد.
یکی از خبیثترین افراد دوقطبیساز، علنی گفته است که «ما از این فرصت باید استفاده کنیم و در انتخابات بعدی بیاییم بالا!» این همان نفاقی است که با قرآن افشا میشود و بدتر و مضرتر از نفاقی است که بچههای پیغمبر را میکشد.
باید در کشوری که در حال پیشرفت است ریشۀ دوقطبیسازی نابجا سوزانده بشود و تمام کسانی که در دوقطبیسازی نقش داشتند، بهعنوان لکۀ ننگی در پروندۀشان از صحنۀ عقلای جامعه حذف بشوند.
نمایندۀ مجلسی داریم که خودش آذریزبان است و سی سال است عالیترین پستهای کشور را دارد ولی میگوید: «در این کشور آذریزبانها را تحویل نمیگیرند!» میخواهد دوقطبی فارس و آذریزبان درست کند. درحالیکه رهبر این کشور آذریزبان است و روز شعر فارسی هم روز شهریار آذریزبان است و همین الان خیلی از آذریزبانها پستهای عالی کشور را دارند.
خُب وقتی شورای نگهبان چنین فردی را تأیید میکند، او هم راحت میگوید: قبل از انقلاب از اسلام حرفزدن راحتتر بود! یعنی دویست و پنجاه هزار شهید برای چه دادیم؟ بی فایده بوده؟ بعد میآید به غلط، به نهجالبلاغه تمسک میکند. چنین کسی باید به دست قانونی که اجرا نمیشود سپرده بشود.
🚩 مسجد اعظم قم-وداع با پیکر شهید فتنه اخیر - ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
@Panahian_text
🔻 دین برای شراب و قمار آنقدر حساسیت ندارد که برای تفرقۀ در جامعه حساسیت دارد
🔻 امیرالمؤمنین(ع): کسی که به شعار تفرقه دعوت میکند او را بکشید ولو زیر عمامۀ من باشد
📌 مراسم وداع با پیکر شهید فتنۀ اخیر در قم-قسمت دوم
🔘 برخی عمامه بهسرها در این فتنه، زود موضِع غلط گرفتند اما دربارۀ آشوبها و قتل شهدای فتنه سکوت کردند
🔘 از هنرمند و ورزشکاری که از احکام اسلام خبر ندارد، انتظاری نیست اما عالم دینی چرا باید به تفرقه دامن بزند و امنیت جامعه را بههم بزند؟!
______________
برخی از عمامه بهسرها در این فتنۀ اخیر، قسمتی از کلام امیرالمؤمنین(ع) را در اطلاعیۀ ضدّ نظام و تفرقهافکنشان نوشتند و گفتند: امیرالمؤمنین فرمود که ظلم به یک دختری را اگر کسی بشنود و بمیرد حق دارد!
امیرالمؤمنین(ع) نفرمود که غارت آن گوشواره، طلب مرگ دارد، بلکه فرمود: بیتفاوتی در مقابل غارتگران، آرزوی مرگ دارد. یک جایی دختری را غارت کردند و دیگران در مقابل این تروریستهای غارتگر ساکت بودند و دفاع نکردند. اگر کسی از این بیتفاوتی بمیرد حق دارد.
اگر یک بیسوادی از نهجالبلاغه سوءاستفاده کرد بر او حرجی نیست؛ عمامهبهسر چرا باید از نهجالبلاغه بد برداشت کند؟ برخی عمامه بهسرها در این فتنه، زود موضِع غلط گرفتند اما دربارۀ غارت و آشوب و شهادت امثال این شهید، سکوت کردند. طبق کلام امیرالمؤمنین(ع) این سکوت عمامه بهسرها در برابر ظلمی که به این ملت و به این شهیدان میشود را اگر کسی ببیند و آرزوی مرگ کند حق دارد.
برخی عمامه بهسرها هستند که دستور قتل آنها را امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه داده است. میفرماید: با جمعیت و با مردم باشید، دست خدا با جماعت است و از تفرقه پرهیز کنید. «وَ إِيَّاكُمْ وَ اَلْفُرْقَةَ» بعد میفرماید: کسی که به شعار تفرقه دعوت میکند او را بکشید ولو زیر عمامۀ من باشد «فَاقْتُلُوهُ وَ لَوْ كَانَ تَحْتَ عِمَامَتِي هَذِهِ» (نهجالبلاغه/خطبه127)
حضرت امام بیش از هزار مرتبه در سخنرانیهایشان به وحدت دعوت کردهاند ولی ما عمامه بهسرهایی داریم که رسماً به تفرقه دعوت میکنند! کجای دنیا مردم را علیه نیروی انتظامی و نیروهای نظمبخش جامعه تشجیع میکنند؟ آیا این کار از یک عالم دینی باید سر بزند؟ چه کسی فضا را داغ کرد تا امثال این جوان به شهادت برسند؟ بر هنرمند و ورزشکار و افرادی که چهبسا از احکام اسلامی خبردار نباشند، حرجی نیست اما یک عمامه بهسر چرا باید این کار را بکند؟
چرا در حوزه، کسی باید بیاید مردم را به تفرقه دعوت کند؛ آنهم تفرقه از جنس اپوزسیون شدن در مقابل نظام؟ یعنی از وقیحانهترین حالتش! ریشۀ مشکلات ما اینها است. همیشه تفرقه را در جامعه، داغ نگه میدارند و با هر حادثهای دوباره میآیند روی موجش سوار میشوند. یک عالم دینی این کار را نمیکند.
عالم دینی سرسپردۀ هیچ جناحی نیست. عالم دینی نباید به تفرقه دامن بزند چون خطر کلام امیرالمؤمنین(ع) او را میگیرد. از عالم دینی انتظار نمیرود که امنیت جامعه را بههم بزند.
اگر جامعه آرام باشد، وقتی یک مشکلی در جامعه پیش بیاید، آن را حلّ میکنیم. ولی اینها هیچوقت نمیخواهند مشکلات حل بشود. در یک فضای آرام که دوقطبی نباشد، هر مشکلی در اقتصاد و مدیریت کشور و مشکلاتی از جنس رانتخواری، ضعف مدیران و ناصحیح بودن قوانین، همه حلشدنی است.
چه وقت میشود دربارۀ هر قانونی از جمله قانون حجاب، صحبت کرد؟ وقتی که جامعه آرام شد و دوقطبی از بین رفت. نه وقتی که کومله میخواهد امنیت ما را از بین ببرد؛ کوملهای که هنرش این است که با موزاییک سر میبرد و اصلاً مال کردستان هم نیست بلکه مال استان دیگری است و تا دلت بخواهد از کُردها هم کشته است.
از ائمۀ محترم جمعه گله دارم که چرا سورۀ منافقین را-که علیه دوقطبیسازی و تفرقه است- در فرهنگ جامعه جا نمیاندازند؟ بگذارید همۀ جوانهای ما بدانند که دین برای عرق و شراب و قمار و خیلی از محرّمات آنقدر حساسیت ندارد که برای تفرقۀ در جامعه حساسیت دارد.
ما منتظر امامزمان(ع) هستیم تا این منافقین ذلیل و نابود بشوند «تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ» البته در آن زمان هم نفاق اعتقادی و اخلاقی داریم ولی نفاق اجتماعی نهتنها نداریم بلکه بر اساس روایات، کسی که ذرهای بهسوی نفاق اجتماعی برود، حضرت مهدی(ع) دستور قتل او را خواهد داد و این فرمان امیرالمؤمنین(ع) را اجرا خواهد کرد. چرا؟ چون همۀ جامعۀ بشری توجیه هستند و میفهمند که تفرقه افکندن چه پدیدۀ شومی است و زشتترین نوع تفرقه افکندن هم «دوقطبیسازی» است..
🚩 مسجد اعظم قم-وداع با پیکر شهید فتنه اخیر - ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
@Panahian_text
🔻چرا اشتیاق جوانها برای زیارت اربعین با همۀ سختیهایش، بیش از اشتیاق به نماز است؟
🔻اگر برداشت مردم از عبادت، درست باشد نوجوانها را بیش از پیرمردها در مساجد میبینیم
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۵
🔘 عبادت یعنی انرژی گرفتن مستقیم از خدا
🔘 اگر منشأ اصلی قدرت را به نوجوان معرفی کنیم، خودش به سمت خدای قادر میرود
🔘 عبادت تغذیه از قدرت خداست؛ وابستگیات را به خدا ابراز کن تا خدا به تو انرژی بدهد، مثل موبایلی که شارژ میشود
🔘برخی از عبادتها، حرفزدن مستقیم با خداست و برخی رعایت ادب نسبت به ولیّ خداست؛ مثل زیارت
🔘 علامت صداقت ما در تواضع به خدا «تواضع به ولیّ خدا» است
__________
#علیرضا_پناهیان:
در اربعین میبینید که جوانها چقدر با اشتیاق حضور پیدا میکنند؛ با همۀ سختیهایش که خیلی بیشتر از سختی نماز خواندن است. درحالیکه نماز و عبادت، چیزی از جنس همین پیادهروی اربعین است زیارت اربعین درواقع یک عبادت باعظمت است.
یکی از عجایب زمانۀ ما این است که افراد در سن دانشآموزی، زیاد با عبادت ارتباط برقرار نمیکنند. میگویند خیلی از دبیرستانیها علاقۀ چندانی به نماز ندارند. اگر برداشت و تلقی از عبادت و نماز درست باشد در مسجدها بیشتر از پیرمردها، نوجوانها را خواهید دید.
اساساً طرز آموزش دین، با اشکالاتی مواجه است که موجب چنین وضعیتی شده. بدون توجه به «نیاز انسان به خدا» وجود خدا را اثبات میکنیم و بعد به جوان میگوییم «به این خدا تواضع کن!» حرفهایی که او درباره خدا میشنود به نیازهای روانشناختی بالفعل جوان ربطی ندارد لذا به دلش نمینشیند و یک تصور بیمزه و بیروح نسبت به عبادت پیدا میکند.
عبادت یک فرصت است که مستقیماً از قدرت خدا تغذیه کنید، وابستگی خودتان را به خدا بفهمید و این وابستگی را ابراز کنید و خدا در بستر فهم شما نسبت به این وابستگی، از خداییِ خودش به شما بدهد، مثل موبایلی که شارژ میشود و انرژی میگیرد.
ما موجودات محتاجی هستیم که بدون اتصال به منبع قدرت، ضعیف هستیم. ما قبل از اینکه خدا را بشناسیم دنبال قدرت میگردیم؛ از حدود پنج شش سالگی میفهمیم پدر و مادر قدرت مطلق نیستند، همان موقع به جای نشاندادن کارتون ابرقهرمانهایی که کارهای خارقالعاده میکنند باید منشأ اصلی قدرت را به انسان معرفی کنند، آنوقت، تخیل نوجوان به طرف خدای قادر مطلق میرود.
معرفت و اعتقاد در اصل این است که خدا را با قدرتش به بچه معرفی کنید، به او بگویید شما میتوانید با کارهای خوب، بهطور غیرمستقیم از این منبع قدرت، انرژی بگیرید، اما وقتی به نماز میایستید، مستقیماً از خدا انرژی میگیرید، عبادت یعنی انرژی گرفتن مستقیم از خدا. وقتی ذکرهای خاصی را با رعایت آدابی خاص بگوییم، سیممان وصل میشود و شارژ میگیریم، این میشود عبادت.
کسی که تصور میکند مستقل است، طبیعتاً متکبر میشود، طبق روایت، فلسفۀ نماز، پاک شدن از تکبر است (تَنْزِیهاً عَنِ الْکِبْر) ما خیلی زود متکبر میشویم پس باید روزی پنج بار نماز بخوانیم تا تکبرمان را از بین ببریم. همین که حس میکنیم وابسته نیستیم، این تکبر است.
ربط عبادت با اهلبیت(ع) چیست؟ عبادت دو مدل دارد، عبادتهایی که حرف زدن مستقیم با خداست و عبادتهایی که ادب نسبت به ولی خداست. زیارت اولیاء خدا هم عبادت است و اگر پیاده به زیارت کربلا بروی، هر قدمش معادل یک حج است.
چرا عظمت این زیارت از حج بالاتر است؟ چون ممکن است به خدا تواضع کنید ولی دروغ بگویید، دلتان متواضع نباشد، ممکن است آدم همۀ عمرش نماز بخواند اما تکبرش نسبت به خدا از بین نرفته باشد، انسان افتادهحالی میکند چون زور خدا زیاد است ولی اگر بتواند از آن هم فرار میکند، او تسلیم شده اما هنوز ایمان در قلبش نیامده است.
ابلیس ششهزار سال عبادت کرد اما تواضع در جانش نرفت لذا در امتحان سجده به آدم، مردود شد. پس مواظب باش عبادتهایت دروغین نباشد. از کجا بفهمیم تواضعمان به خدا راست است یا دروغ؟ اصلیترین آزمایش صداقت ما در عبادت و تواضع به خدا این است که به ولیّ خدا تواضع کنیم.
تواضع به ولیّ خدا نشان میدهد که قدرت خدا را قبول کردهایم، خدا بخشی از قدرتش را در ادارۀ حیات ما به جانشین خود میدهد. امامزمان(ع) در شب قدر باید رزق بندگان را امضا کند چون او خلیفهالله و جانشین خداست، شما نمیتوانید امامزمان(ع) را دور بزنید و سراغ خدا بروید!
علامت صداقت ما در تواضع به خدا، تواضع به ولیّ خداست، لذا لازم است باادب، درِ خانه ولیّ خدا برویم، قرآن میفرماید: پیغمبر را باادب صدا بزنید، صدای خودتان را نزد ایشان بالا نبرید (لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ) کسانی که به پیامبر احترام میگذارند تقوای قلب دارند که عالیترین نوع تقواست.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امام رضا(ع)- 1401/06/18
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻چگونه حس وابستگی و میل تقرب به خدا را در خودمان بیدار کنیم؟ با رعایت ادب در عبادت
🔻 برای اینکه وابستگی و محبتت به امامحسین بیشتر بشود، احترام ایشان را بیشتر رعایت کن
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۶
🔘 رعایت احترام و ادب به ولیّ خدا، عبادت خدا است
🔘خداوند به رعایت ادب نسبت به ولیّ خدا، خیلی اهمیت میدهد
🔘 وقتی پیاده به زیارت میروی و به اهلبیت احترام میگذاری، درواقع خدا را عبادت میکنی
🔘 نزدیک شدن به امامحسین(ع) از جنس «قربةً الیالله» است که در نماز میگوییم
🔘 وقتی مزۀ قرب به امامحسین(ع) را میچشی، توجه کن که مزۀ عبادت هم همین است
_____________
#علیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا:
عبادت یعنی احساس وابستگی، میل به نزدیک شدن به منبع قدرت و انرژی گرفتن از آن در قالب ذکرها و رفتارهای مشخص. امام معصوم هم که ولی و خلیفه خدا است، خودش انرژیدهنده است؛ مخصوصا امامحسین(ع). نزدیک شدن به امامحسین(ع) از جنس همان قربةً الیالله است که در نماز میگوییم.
دوست داشتنِ «قرب به خدا» یعنی میخواهیم از او قدرت، رحمت و مهربانی بگیریم. امامحسین(ع) هم به ما قدرت و رحمت میدهد؛ رهبر انقلاب فرمود «شهدا مظهر قدرت یک ملت هستند» لذا میتوان گفت سیدالشهداء(ع) مظهر بالاترین قدرتی است که یک انسان میتواند دریافت کند. قدرت رزمندگان مقاومت در مقابل دواعش، از قدرت امامحسین(ع) بود. رحمت امامحسین(ع) را هم در مسیر اربعین میبینید و میچشید.
وقتی بهخاطر خدا به زیارت حرم امامحسین(ع) میروید و به اهلبیت(ع) احترام میگذارید، در حقیقت خدا را عبادت میکنید و خدا به عبادتی که احترام به ولی خدا است، خیلی اهمیت میدهد.
حس عمیق عبادت، وابستگی و میل به تقرب است؛ چگونه میشود این حس را پیدا کرد؟ اینقدر ادب را رعایت کنید تا حس وابستگیتان بیدار بشود و خدا قدرت و عظمت خودش را به شما بفهماند. اگرچه درک عظمت خدا، خیلی مهم است اما سخت نیست. همه میتوانند با رعایت احکام، مودبانه نماز بخوانند.
حس تقرب به خدا، نیاز به سیر و سلوک دارد اما دربارۀ امامحسین(ع) بدون اینکه سیر و سلوک کرده باشیم، دوست داریم نزدیک ایشان باشیم، این عبادت یک استثناء است چون ما سیر و سلوک نکردیم تا به امامحسین(ع) نزدیک بشویم، بلکه ایشان با تحمل مصائب فراوان، خودش را به قلب ما رسانده است؛ «خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است»
وقتی مزۀ قرب به امامحسین(ع) را میچشید، توجه کنید که مزۀ عبادت هم همین است. انگار امامحسین(ع) میخواهد به ما بفرماید: وقتی با اینهمه زحمت، بهسوی من آمدید، با یک زحمت مختصر، میتوانید وابستگی خودتان را به خدا ببینید و نمازتان را قشنگ کنید.
پُرادبترین عبادت، حج است و اگر آداب حج را اجرا نکنید مجازات هم دارد. خداوند در سوره حج، اسم رعایت آداب حج را تعظیم شعائر میگذارد و میفرماید: «وَ مَنْ يُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» (حج،23) هرکس شعائر الهی را تعظیم کند، از تقوای قلب اوست، مقام تقوای قلب، خیلی بالا است چون قلب مرکز وجود انسان است.
قرآن احترام و ادب نسبت به پیامبراکرم(ص) را هم ناشی از تقوای قلب میداند و میفرماید: صدايتان را بلندتر از صداى پيامبر نكنيد و همانطور که باهم بلند سخن مىگوييد با او بلند سخن نگوييد، مبادا اعمالتان تباه شود. (لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ...أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ ؛ حجرات،2)
آنهایی که صدایشان را نزد پیامبر بالا ببرند کل خوبیهایشان نابود میشود و آنهایی که صدایشان را پایین بیاورند، کسانی هستند که خدا به آنها تقوای قلب داده است، آنجا ثواب بیادبها را نابود میکند و اینجا گناهان باادبها را نابود میکند.
آقای بهجت میفرمود برنامه اربعین جزء مصادیق تعظیم شعائر خدا است یعنی زیارت اربعین و رعایت ادب نسبت به امامحسین(ع)، احترام نسبت به نشانههای خداست. هرکس میخواهد نسبت به امامحسین(ع) بیشتر حس وابستگی و محبت کند بیشتر نسبت به امامحسین(ع) و آنچه مربوط به ایشان است مثل زائران آن حضرت، ادب را رعایت کند.
همۀ امامان ما شهید شدند اما چرا ما باید برای امامحسین(ع) اینقدر غوغا بهپا کنیم؟ چون به امامحسین(ع) بیادبی کردند. میدانید نتیجه بیادبی چه بود؟ اغلب کسانی که به کربلا آمده بودند قصد جدی برای قتل امامحسین(ع) را نداشتند اما چون نسبت به امامحسین(ع) بیادبی کردند قاتل امامحسین(ع) شدند، و هر کسی ادب را رعایت کرد، نجات یافت.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امام رضا(ع)- ۱۴۰۱/۰۶/۱۹
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻اولین اثر اجتماعی عبادت این است که به ما قدرت میدهد از بردگی طواغیت خارج بشویم
🔻اربعین قدرتمندترین عبادت در رهاسازی روح انسان از اسارت است
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۷
🔘طواغیت عالم با عبادت مخالفند؛ چون میخواهند جوانها با هرزگی، ضعیف بشوند تا آنها را به بردگی بکشند
🔘عبادت یک عملیات اجتماعی هم هست؛ کسی که وابستگیاش را به خدا فهمید، دیگر وابسته و بردۀ غیرخدا نمیشود
🔘عبادت به امت اسلامی شخصیت و عزت میدهد، مخصوصا اگر عبادت جمعی باشد
🔘احساس معنویت شدیدی که در مسیر اربعین دارید به این خاطر است که مستقیماً برای امامزمان(ع) قدم برمیدارید
🔘اربعین دارد برای امامزمان(ع) ابهت و محبوبیتی درست میکند که هزار برابر بالاتر از قانون، در جامعه نظم ایجاد میکند
________________
#عیرضا_پناهیان در مسیر نجف به کربلا
وقتی ما اربعین را یک عبادت تلقی بکنیم، مردم تعریف دقیقتر و قشنگتری از عبادت پیدا میکنند و معنای عبادت که در ذهن بعضیها دچار تحریف شده است، اصلاح و تکمیل میشود. همچنین به واسطه عظمت اربعین که قدرت خون امامحسین(ع) آن را ایجاد کرده است، عبادت رونق پیدا میکند و مردم بیشتر اهل عبادت میشوند.
عبادت یک عملیات اجتماعی محسوب میشود؛ یکی از این جهت که وقتی شما وابستگی خودت را به خدا میفهمید و طبق آن عمل میکنید دیگر وابسته و بردۀ غیرخدا نمیشوید. اولین اثر اجتماعی عبادت این است که عبادت به شما قدرت میدهد در مقابل طواغیت بایستید و از بردگی طواغیت خارج شوید. «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» (نحل،36) عبادت خدا و اجتناب از طاغوت، دو روی یک سکهاند.
طواغیت عالم مثل صهیونیستها اصرار دارند که جوانها لهو و لعب را وجهِ غالب زندگی خودشان قرار بدهند، در شهوترانی غرق بشوند و عبادت را مسخره کنند؛ چون میدانند راه ضعیف کردن و به بردگی کشیدن آدمها همین است.
اگر الان صدهزار نفر برای هرزگی و رفتارهای دون شأن انسان جمع شده بودند، تمام رسانههای جهان اخبارش را پوشش میدادند، اما حضور جوان ایرانی در اربعین را انعکاس نمیدهند. آنها با عبادت شما مخالفاند چون میدانند عبادت، شما را قدرتمند و آزاد میکند.
اگر دانشآموز در دبیرستان اهل عبادت نشود یعنی آموزش و پرورش استعدادهای او را شکوفا نکرده است چون میل فطری به عبادت در رأس همه استعدادها است. روانشناسها میگویند: انسان در نوجوانی دنبال ابرقدرت میگردد. شناخت خدا به عنوان ابرقدرت اصلی و منبع قدرت هم شاخص تربیت است و هم علامت موفقیت در عبادت.
امامصادق(ع) فرمود: محبت ما اهلبیت(ع) بافضیلتترین عبادت است «حُبُّنَا أَهْلَ الْبَيْتِ أَفْضَلُ عِبَادَة» (محاسن،ج1،ص150) چون احترام به ولیّ خدا احترام به مهمترین امر خداست. بر اساس قرآن، ابراز محبت به اهلبیت(ع) عالیترین نوع تقواست یعنی تقوای قلب.
اربعین قدرتمندترین عبادت در رهاسازی روح انسان از اسارت است. اربعین بزرگترین تظاهرات آزادیبخش و آزادیخواهان عالم است. چرا برخی از مدعیان آزادیخواهی در جهان نسبت به اربعین کر و کور و لال هستند؟! حتی نمیپرسند «چرا اینهمه آدم در اربعین جمع شدهاند؟» معلوم میشود که اینها در ادعای خود دروغ میگویند.
پیادهرفتن تا کربلا ادب نسبت به امامحسین(ع) است این پیادهروی ادب نسبت به امامزمان(عج) را هم زیاد میکند. وقتی امامزمان(عج) بیاید قدرتش، ناشی از حرمت و ادبی است که مردم نسبت به مولا دارند، اربعین دارد برای امامزمان(عج) ابهت درست میکند. احساس معنویت شدیدی که در این راه دارید به این خاطر است که مستقیماً برای امامزمان(عج) قدم برمیدارید و کار حضرت را آسان میکنید.
اگر حرمت و محبوبیت مولا در جامعه اینطور که شما در اربعین دارید نشان میدهید تثبیت بشود هزار برابر بالاتر از قانون در یک جامعه نظم ایجاد میکند، اصلاً قانون کجای دنیا را از فساد و تباهی پاک کرده است؟ مگر کشورهای قلدر جنایتکار، قوانین بینالمللی را زیر پا نمیگذارند؟
آیا در مسیر اربعین، پلیس میبینید که مواظبت کند تا مردم با همدیگر دعوا و اختلافشان نشود؟! آیا برای اصلاح رفتار بیستمیلیون زائر، مدیر میبینید؟! کسی غذا را کوپنی نمیکند تا یکی زیادتر و یکی کمتر نخورد، اگر کسی خرابکاری کند خود مردم با نظام امر به معروف و نهی از منکر او را درست میکنند. دین را کجا میتوانستید مثل اربعین اینقدر شفاف، اجرایی و عملیاتی روی زمین ببینید؟
شما نه مساوات بلکه با مواسات و ایثار دارید به سمت امامحسین(ع) میروید، امامحسین(ع) دل هرکس را برد، اخلاقش را هم درست میکند. امامحسین(ع) برای اینکه دلها را بیدار و اینهمه خوبی را در عالم پراکنده کند، هزینههای زیادی داده، یکی از این هزینهها، اخلاقیترین جوان عالم یعنی علی اکبر بوده است.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امامرضا(ع)-۱۴۰۱/۰۶/۲۰
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 رکن رکین عبادت «محبت» نیست؛ «ادب و تواضع» است
🔻 چگونه از اربعین بهرۀ بیشتری ببریم؟ با تواضع به امامحسین(ع) و زائران ایشان
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۸
🔘برای از بین نرفتن تواضعی که اربعین به شما داده، برنامۀ هفتگی روضه را ترک نکنید
🔘با استفاده از فرصت محبت به امامحسین(ع) تواضع نسبت به ولیّخدا را تمرین کنیم
🔘بعضیها محبت دارند اما چون ادب و تواضع ندارند محبتشان را از دست میدهند
🔘 بعضیها با یک بیادبی نسبت به عزاداریِ امامحسین(ع) آیندۀ خود را نابود میکنند
🔘از کسانی که در عشق امامحسین(ع) سرآمدند جز ادب به امامحسین(ع) نمیبینید
____________
#علیرضا_پناهیان:
«تواضع» یا «ادب» در عبادت، رکن رکین عبادت است. تواضع به صورت خاصی در شکل عبادتِ محوری ما یعنی نماز، قرار داده شده است. معنای تواضع در حالت سجده بسیار روشن است، در نماز، وقتی انسان میایستد باید نگاهش به سجدهگاه باشد و در حالت رکوع هم باید به پاها نگاه کند، یعنی در هر صورت پلکها باید افتاده و پایین باشد، اگر پرسیده شود «نقش تواضع در شکل این عبادت چیست؟» باید گفت: همهاش تواضع است.
اگرچه عشق و محبت، ما را به وادی عبادت اربعین کشانده است و لذت هیجانی و عاطفیِ قشنگی از این عبادت میبریم، اما رکن رکینی که باید در عبادت پیادهروی اربعین به آن توجه کنیم تواضع است. اینجا با استفاده از فرصت محبت به امامحسین(ع) تواضع نسبت به ولی خدا را تمرین کنیم.
بعضیها محبت دارند ولی چون تواضع ندارند محبتشان را از دست میدهند، یک تواضع و ادب کوچکِ حرّ به حضرت فاطمه(س) او را نجات داد، او با امامحسین(ع) عشقبازی و محبت نکرد بلکه ادب نشان داد.
در اربعین میتوانیم با تواضع، بهرۀ خودمان را بیشتر کنیم. عصارۀ سخن بزرگان این است که برای تواضع به امامحسین(ع) و از بین نرفتن تواضعی که این سفر به شما داده، برنامۀ دائمی هفتگی یا روزانه روضه و زیارت عاشورا را ترک نکنید، اگر نمیتوانید روزی سه مرتبه بگویید: «صلّی الله علیک یا اباعبدالله»
برای اینکه از سر تواضع، ارتباطتان را با امامحسین(ع) حفظ کنید نه از سر هیجان عاطفی، باید برنامه داشته باشید. اگر هر موقع دلتان خواست در خانه امامحسین(ع) بروید این بیادبی است. کار را به حال دلتان نسپارید! قلب انسان اقبال و ادبار دارد. نگویید امروز برای زیارت عاشورا احساس ندارم، بگو من باید هر روز به آقا سلام بدهم، اگر احساسم نیامد، ادب که میتوانم داشته باشم. فکر نکنید حتما باید عاشق باشید که هر روز دلتان برای کربلای امامحسین(ع) تنگ بشود! رکن رکین عبادت محبت نیست، ادب و تواضع است.
نود درصد کسانی که به کربلا آمدند و در مقابل امامحسین(ع) قرار گرفتند، نه کینۀ امامحسین(ع) را به دل داشتند، نه خیلی رذل و جنایتکار بودند چه برسد به اینکه قاتلِ چنین خوبانی باشند. آنها در چند روز، به این حد از پستی رسیدند. علت سقوطشان این بود که به امامحسین(ع) بیادبی کردند. بعضیها فقط با یک بیادبی نسبت به عزاداریِ امامحسین(ع) خیلی راحت، آینده خودشان را نابود میکنند.
یک بیادبی نسبت به امامحسین(ع) همین است که کسی بتواند به زیارت اربعین برود ولی نرود. امامصادق(ع) فرمود بعضی از شیعیان چهار سال میشود به کربلا نرفتند، اینها چه جوابی به رسولخدا(ص) در قیامت میدهند؟! پرسیدند: چند وقت یکبار باید به زیارت حسین(ع) برویم؟ فرمود نباید سه سال بیشتر بگذرد. (فَمَا جَازَ الثَّلَاثَ سِنِینَ؛ کاملالزیارات، ۲۹۷)
عشق و محبت در این سفر هست ولی رکنش تواضع است. امامصادق(ع) فرمود کسانی که ندارند سالی یکبار باید به زیارت امامحسین(ع) بروند و کسانی که دارا هستند سالی دوبار باید بروند. (عَلَى الْفَقِیرِ أَنْ یَأْتِیَهُ فِی السَّنَةِ مَرَّةً؛ کامل الزیارات، ص293)
تا وقتی بیادبی به امامحسین(ع) و اهلبیت که در کربلا رخ داد، جبران نشود بعید است امامزمان(عج) ظهور کند، اگر به امامزمان(ع) بگوییم «وقتی شما بیایید ما غوغا میکنیم» میفرماید: حسین(ع) که هست، الآن غوغا کنید!
از کسانی که در عشق امامحسین(ع) سرآمدند جز ادب به امامحسین(ع) نمیبینید. نمیگویم ابراز محبت به امامحسین(ع) نکنید و عبارات عاطفی به کار نبرید؛ چون ما مأموریم محبتمان را ابراز کنیم ولی یادتان نرود که ادب، محور و مغز ماجراست. بعضی وقتها بیادبی، برکت و نور محبت را میبرد.
تا میتوانید نسبت به زائر امامحسین(ع) ادب رعایت کنید، به همسفرهایتان بگویید الآن شما زائر امامحسین(ع) هستید احترامتان به من واجب است، سطح ادب را اینجا در روابط بالا ببرید، بگذارید کسانی که اینجا میآیند تحت تاثیر قرار بگیرند و بگویند مگر اینجا بهشت است؟
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امامرضا(ع)- ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻عبادتهای ما معمولاً یک چیزی کم دارد و آن ترس از خداست
🔻در کنار عشق به امامحسین(ع) ترس از کمگذاشتن برای امامحسین(ع) هم لازم است
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۹
🔘خیلی از آدمهای خوب سقوط کردند چون یکذره برای ولیّ خدا کم گذاشتند
🔘 بگو «یا حسین، میترسم برایت کم بگذارم» این ترس هسته مرکزی عشق به حسین(ع) است
🔘طبق روایت، کسی که در راه ولیّ خدا قدم بر ندارد به قدم برداشتن در راه دشمن خدا مبتلا میشود
🔘 در اربعین میتوانم سیاهی لشکر امامزمان(ع) باشم، میترسم اگر نیایم، سیاهی لشکر دشمن بشوم
🔘کسانی که حسین(ع) را دوست دارند ولی از خدا نمیترسند خطرناکند چون از تهدید دشمن میترسند و این ترس را تئوریزه میکنند
____________
#علیرضا_پناهیان:
ما از دو جهت باید به اربعین توجه خاص داشته باشیم، یکی اینکه ما را برای ظهور آماده کند که این از یک آدمِ ترسو بر نمیآید، باید در ما شجاعت باشد و الا مقدمهساز ظهور نخواهیم شد. دوم اینکه اگر بخواهیم عبادت اربعین را نورانیتر کنیم، باید آدابش را بهجا بیاوریم و ارکانش را رعایت کنیم تا کامل و مقبول باشد و اثر لازم را در روح ما و در جان جهان بگذارد.
این عبادتی که امامحسین(ع) برای ما آسان کرده، با همه عظمتش معمولاً یکچیز کم دارد که درواقع یک کمبود مهم در فرهنگ دینی ما محسوب میشود؛ کمبودی که ما باید در عبادت برطرف کنیم تا عبادتمان کامل بشود «ترس» است.
مهمترین ویژگی عبادت «خشوع» است، خشوع یعنی حساب بردنِ توأم با تواضع، وقتی قرآن میفرماید مؤمنین رستگار میشوند، نمیفرماید کسانی که نماز میخوانند بلکه میفرماید کسانی که در نمازشان خشوع دارند «الَّذينَ هُمْ في صَلاتِهِمْ خاشِعُون» (مؤمنون،2). امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهراء(س) سر نماز رنگشان میپرید، چرا ما این حالت را تجربه نکردهایم؟
ترس را هم باید در عبادت اضافه کنیم، اگر فقط محبت باشد و ترس نباشد، ممکن است مثل کسانی بشویم که گفتند «قُلُوبُهُمْ مَعَكَ وَ سُيُوفُهُمْ عَلَيْكَ» یا حسین(ع)! قلبهای اینها با تو است اما شمشیرهایشان علیه تو است، چون از کس دیگری میترسند نه از خدای تو. در اربعین همهجا از عشق و محبت دم میزنند، ذاکرین اهلبیت(ع) کنار عشق به امامحسین(ع) ترس از خدا دربارۀ امامحسین(ع) را هم بیاورند.
امام صادق میفرماید: «مَنْ لَمْ يُنْفِقْ فِي طَاعَةِ اللَّهِ ابْتُلِيَ بِأَنْ يُنْفِقَ فِي مَعْصِيَةِ اللَّهِ وَ مَنْ لَمْ يَمْشِ فِي حَاجَةِ وَلِيِّ اللَّهِ ابْتُلِيَ بِأَنْ يَمْشِيَ فِي حَاجَةِ عَدُوِّ اللَّهِ» (من لایحضر،ج4،ص412) کسی که در راه خدا انفاق نکند به انفاق در راه معصیت خدا مبتلا میشود و کسی که در راه حاجت ولیّ خدا قدم بر ندارد مبتلا به قدم برداشتن در راه دشمن خدا میشود.
آیا عشق به امامحسین(ع) یعنی اینجا فقط شوق است و خوف نیست؟ پرنده با یک بال نمیتواند پرواز کند، یا امامحسین(ع! میترسیم برای تو کم بگذاریم؛ این ترس هستۀ مرکزی عشق به امامحسین(ع) است. زیباست که یک لرزی در عمق دلتان باشد از اینکه برای امامحسین(ع) کم نگذاشته باشید مثل شهدای کربلا که آخر سر میگفتند «یا حسین(ع)، از ما راضی شدی؟!» در حال جاندادن باید طلبکار باشند اما بدهیِ خودشان را میدیدند.
یا امامحسین(ع)، میترسم اگر اربعین نیایم برای دشمن امامزمان(ع) قدم بردارم. من در اربعین میتوانم سیاهی لشکر امامزمان(ع) باشم، میترسم اگر نیایم سیاهی لشکر دشمن بشوم. خیلی از آدمهای خوب، سقوط کردند چون یکذره کم گذاشتند. سردار سلیمانی فریاد میزد از ولایتفقیه کم نگذارید! او کسانی را دید که کم گذاشتند و الان امید صهیونیستها هستند.
وقتی از خدا بترسید آماده ظهور میشوید، چون اولاً از کسی نمیترسید، ثانیاً همۀ بدها از شما میترسند، امامزمان(ع) لشکری که کسی از آن نترسد، نمیخواهد. شایعه میشد سردار سلیمانی وارد یک منطقهای شده که سقوطش حتمی بود، دشمن میترسید و فرار میکرد، چون سردار سلیمانی سی سال در نمازهای شبش از ترس خدا گریه میکرد.
کسانی که امامحسین(ع) را دوست دارند ولی از خدا نمیترسند خطرناکنند، چون از تهدید دشمن جا میخورند، آنها ترس را تئوریزه میکنند، درواقع ترس، عقل آنها را زائل کرده و لذا نمیتوانند تشخیص بدهند. کسی که از خدا کم بترسد بیاختیار از دشمن میترسد.
چگونه شجاعت پیدا کنم؟ درباره امامحسین(ع) از خدا بترس که یکوقت کم نگذاری، آنوقت محبت و عشقت به امامحسین(ع) هم هزار برابر میشود.
وقتی بچه بترسد، مادر بیشتر به او محبت میکند، خدا و امامحسین(ع) خیلی مهربانتر از مادر هستند. هر گناهی کردی بگو یا امامحسین(ع)! شما مرا ببخشید، من نمیخواستم شما را ناراحت کنم، یا امامحسین(ع)! من میترسم شما بر من غضب کنید، تا شما راضی نشوید خدا نمیبخشد.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امام رضا(ع)- ۱۴۰۱.۰۶.۲۲
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻چگونه لذت اربعین را به مسجدها ببریم؟
🔻در مسجد هم اگر مردم از هستیشان برای هم مایه بگذارند عبادتشان مثل اربعین زیبا میشود
📌ابعاد عبادت باعظمت اربعین- ج۱۰(پایان)
🔘برای اینکه لذت بقیۀ عبادتها را مثل اربعین بچشیم از اربعین الهام بگیریم و در عبادتهای دیگرمان اجرا کنیم
🔘فضای اربعین را به مساجد ببریم؛ آنجا هم موکب بزنیم، روضۀ امامحسین(ع) بخوانیم و خالصانه بههم کمک کنیم
🔘هر عبادتی دوتا آفت سنگین دارد: ریا و عُجب؛ اما اربعین یک عبادت خالص، بیریا و بدون عُجب است
🔘هروقت عجب و ریا سراغت آمد به روضه پناه ببر تا شرمندۀ امامحسین(ع) بشوی و از عجب رها بشوی
_________________
#علیرضا_پناهیان:
زیارت اربعین یک عبادت بسیار باشکوه، پرثواب و لذتبخش است، حسی که آدم باید در این راه بگیرد حسّ عبادت است. شناختی که هرکدام از ما از عبادت داریم اینجا بهکار میآید. زیارت اربعین سختتر از همۀ عبادتهاست ولی ببینید چقدر شیرین است. اینجا امامحسین(ع) بهجای ما سیر و سلوک انجام داده و از ما دستگیری کرده که بتوانیم راحت این لذت را ببریم.
برای اینکه لذت بقیۀ عبادتها را مثل اربعین بچشیم، باید زحمت بکشیم؛ از این عبادت درس و الهام بگیریم و در عبادتهای دیگرمان اجرا کنیم. این شیرینی حقیقت همۀ عبادتهاست.
چرا عبادتهای دیگرمان اینقدر زیبا و باشکوه نیست؟ شاید یکمقدار امامحسینِ عبادتهای دیگرمان کم است! شاید در عبادتهای دیگر، حقیقت عبادتمان خودش را نشان نمیدهد. اینجا در اربعین، حقیقت عبادت دارد خودش را نشان میدهد. موکبدار با خلوص و با عشق، هستیاش را لب جاده میآورد به شما هدیه میدهد.
اگر در مسجد هم مردم، برای همدیگر از هستیشان مایه بگذارند میتوانیم لذت اربعین را به مسجد ببریم. در مسجد هم موکب بزنیم، روضۀ امامحسین(ع) بخوانیم و خالصانه بههم کمک کنیم. مسجد مثل اتوبوس شرکت واحد نیست که در کنار همدیگر بنشینید و هیچ اتفاقی بینتان نیفتد. این فضای اربعین را به هیئتهایتان ببرید. هیئتها را به برگزاری مراسم تبدیل نکنیم، لااقل در مسجد و هیئت مثل اربعین باشیم.
گفتهاند «خوشا آنان که دائم در نمازند» ما میگوییم: خوشا آنان که دائم در مسیر اربعین هستند. بعد از ظهور، همۀ زندگی مثل این پیادهروی میشود. هرکسی یکبار اربعین آمده است، توجیه میشود که بعد از ظهور باید چطور زندگی کنیم. امامحسین(ع) الآن دارد شما را برای مهدی(ع) خودش آماده میکند. انگار تمام کار و زحمت دین را امامحسین(ع) به عهده گرفت.
فرق عبادت اربعین با عبادتهای دیگر چیست؟ هر عبادتی دوتا آفت سنگین دارد: ریا و عُجب؛ اما اربعین یک عبادت خالص، بیریا و بدون عُجب است.
وظیفۀ ما این است که اربعین را به همۀ عالم نشان بدهیم و معرفی کنیم. ما هنوز اولِ راه هستیم، فعلاً خودمان دور هم جمع شدیم و برای اعلام جهانی هنوز کاری نکردهایم. خبر اربعین را در دنیا محصور میکنند، انشاءالله فیلمسازهایی پیدا کنیم که بتوانند اربعین باشکوه را برای مردم جهان به تصویر بکشند.
تو با چه چیزی میخواهی دچار غرور و عجب بشوی؟ همهتان وقتی برگردید سرافکنده هستید، در این راه یک نفر به ما توهین نکرد، کسانی که با بچههای کوچکشان آمدند خرابهنشین نشدند، کسی تشنه و گرسنه نماند.
یکی از علامتهای عجب در این عبادت این است که بگویید: سال بعد نمیآیم، مخصوصاً وقتی که دارید اذیت میشوید. آیا بدهیات را با امامحسین(ع) صاف کردی؟ وقتی بگویی «اصلاً نمیتوانم نیایم» یعنی اسیر شدهای، زینب(س) را اسیر کردند، الان کار ایشان این است که شما را اسیرِ حسین(ع) میکند.
وقتی پیادهروی را شروع میکنید، دائماً فاطمۀ زهراء(س) شما را دعا میکند. حضرت زهراء(س) دوستان حسینش را دوست دارد. اگر سال بعد نخواهی بیایی، صدا میزند «عباسم! آن جوان کجاست؟» هواییات میکند. این مال تو نیست. به فرمایش امیرالمؤمنین(ع) «الذِّكْرُ... أَوَّلٌ مِنَ الْمَذْكُورِ وَ ثَانٍ مِنَ الذَّاكِر» (غررالحکم/2091) ذکر اول از مذکور شروع میشود. در کربلا مؤدبانه بگو «یا اباعبدالله، چه شد مرا خبر کردی بیایم؟ با من چهکار داری؟»
بعضیها میگویند چهکار کنیم باآبرو به حرم برویم؟ میگویم هیچ کاری نکن، هر کاری بکنی خراب میکنی. بگو یا امامحسین(ع)، با دست خالی آمدم. بلد نیستم بهرهبرداری کنم. ماندم اصلاً تو چرا من را صدا زدی؟ فقط یک تقاضا داشته باش، بگو: یا امامحسین(ع)، به جان مادرت فاطمه(س) دیگر رهایم نکن.
هر موقع دیدی عجب یا ریا سراغت آمد به روضۀ امامحسین(ع) پناه ببر. هیچکسی مقابل امامحسین(ع) حرفی برای زدن ندارد؛ همه شرمندۀ امامحسین(ع) هستند. اربعین عبادت باعظمتی است که هیچکس را غرور نمیگیرد. فرق این عبادت با عبادتهای دیگر این است که سلامتش در خودش تعبیه شده است.
🚩مسیر نجف به کربلا- موکب امام رضا(ع)- ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
📌علیرضا پناهیان در جمع اساتید حوزه علمیه:
🔻 دیگران را قضاوت نکنیم!
🔘 دقت در تفاوتهای بین افراد، باعث میشود بهسادگی دیگران را قضاوت نکنیم
🔘 نتیجۀ قضاوت غلط نسبت به دیگران:
1. تحقیر بیدینها توسط دیندارها
2. تنفر از دیندارها توسط بیدینها
🔘 بهترین مربی انسانها، شرایط زندگی آنهاست؛ باید در زندگی مهارت «مخالفت با هوی» پیدا کنیم
🔘 هواپرستی فقط برای بدها نیست، بلکه سراغ خوبها هم میآید!
_
دقت در تفاوتهای بین انسانها و شناخت این تفاوتها باعث میشود که انسانها به سادگی دیگران را قضاوت نکنند.
انسانها دارای مراتب مختلف و تفاوتهایی هستند، نمیتوان یک انسان را که متواضع است، لزوماً فردی دارای جایگاه والا در نزد خداوند دانست و از طرف دیگر، کسی را که بینظم و متکبر است، نمیتوان گفت که او کاملاً آدم بدی است.
نباید به خودمان اجازه بدهیم درباره دیگران به آسانی قضاوت کنیم، دقت در تفاوتهای بین انسانها باعث میشود که افراد به سادگی درباره دیگران قضاوت نکنند.
وقتی داوریهایمان درست نباشد، جامعه را به دو دسته تقسیم میکنیم: یک دسته، دیندارهای دارای عُجب و غرور و دستۀ دیگر، بیدینهای دچار یأس. نتیجۀ بعدی این تقسیمبندی هم اینگونه خواهد شد: 1. تحقیر بیدینها توسط دیندارها 2. تنفر از دیندارها توسط بیدینها.
ما نمیتوانیم به سادگی درباره کسی داوری کنیم و کسی را به دوزخ یا بهشت بفرستیم، لذا اولین چیزی که به سادگی نمیتوانیم به دیگران مشورت بدهیم «عدم شناسایی دقیق انگیزهها در افراد» است، چون میبینیم که دین، آنچنان به روانشناسیِ شخصیت نپرداخته است.
مشرب دین این نیست که با شیوههای روانشناسانۀ معمول، با انسانها برخورد کند و افراد را به تیپهای شخصیتی مختلف تقسیمبندی کند و برای هرکسی نسخۀ مجزایی بپیچد.
خداوند متعال در قرآن، همه رفتارهای غلط را «هواپرستی» مینامد و هواپرستی تنها متعلق به آدمهای بد نیست، بلکه سراغ آدمهای خوب هم میآید.
ما باید در زندگی «مهارت مخالفت با هوی» را پیدا کنیم و اگر میخواهیم مشورت بدهیم باید مشورتگیرنده را نسبت به این مهم آگاه سازیم.
بهترین مربی انسانها، شرایط زندگی آنها است، مخالفت با هوا یعنی «مخالفت کردن با علاقههای کم ارزش نسبت به علاقههای برتر» زیرا نفس مکار است و انسان را به راحتی فریب میدهد. علم و عقل هم راهنمایی میکنند که چگونه علاقۀ کمتر و علاقه بیشتر را بشناسیم.
🚩 دومین دورۀ طرح تعالی اساتید معاونت تهذیب حوزههای علمیه تهران- ۱۴۰۱/۰۷/۱۷
@Panahian_text
🔻 تبلیغ ظاهراً موفقی که دین را سطحی و غیر عمیق توضیح میدهد، در خدمت دشمنان دین است
🔻 رواج سطحینگری در جامعه به نفع دشمنان دین و بشر است
📌 درس دانش تبلیغ دین- ج۱۸
🔘 یکی از اصول تبلیغ این است که خودِ مبلّغ باید فقیه باشد؛ یعنی دارای فهم عمیق دین.
🔘چرا دین را با «فهم عمیق» باید فهمید؟ چون دین دربارۀ موجود پیچیدهای بهنام انسان است
_________
#علیرضا_پناهیان:
یکی از آیات کلیدی در باب تبلیغ، این آیۀ قرآن است که آیۀ مشهوری هم هست و اشاره به یکی از اصول تبلیغ دارد که همواره مورد توجه علماء بوده است. هدف این آیه یکی از مصادیق کلیدی تبلیغ یعنی «انذار» ذکر شده است. خداوند متعال میفرماید «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ» خب این آیه هم ما را به تفقّه دعوت میکند هم به انذار؛ البته بعد از تفقّه.
یکی از اصول تبلیغ این است که خودِ مبلّغ باید فقیه باشد. فقیه بهمعنای عامّ کلمه. البته فقیه بودن بهمعنای اصطلاحی و خاصّ کلمه هم یکی از لوازم آن است، یعنی هرکسی فقیه بهمعنای خاصّ کلمه شد معلوم نیست لزوماً فقیه بهمعنای عامّ کلمه هم باشد.
با توجه به این اصل، آن سؤال از بین میرود که بعضی از طلاب میپرسند «مبلّغ بشوم یا مجتهد؟» چون مبلّغ حقیقی کسی است که فقیه هم باشد و البته اجتهاد به معنای خاص فقهی هم یکی از لوازم آن است.
بهترین تفسیر یا بهترین تعریف از کلمۀ فقه «فهم عمیق دین» هست. اما چرا اساساً باید دین چیزی باشد که با «فهم عمیق» بشود آن را فهمید؟ چون دین دربارۀ موجودی است بهنام انسان، که سطحی نیست و در لایههای مختلف روحیاش، استعدادهای پنهان دارد و نیز در پیچیدگیهای روح خودش مکرها دارد.
علاقههای انسان بر فهمش اثر میگذارد. علاقههای بد باعث میشود حق را انکار کند یا تکذیب کند و یا توجیه بیاورد یا خودش را موجه جلوه بدهد. لذا خداوند میفرماید: «بَلِ الْإِنْسَانُ عَلَى نَفْسِهِ بَصِيرَةٌ»؛ این یعنی در مقام حق و واقع بصیر هست؛ «وَلَوْ أَلْقَى مَعَاذِيرَهُ»؛ ولی معاذیر را جلو میاندازد و توجیهگر است.
لذا دین نیاز به فهم عمیق دارد؛ چون دربارۀ انسان است و انسان هم موجود تکساحتی و سطحی نیست، انسان لایههای مختلفی دارد. نهتنها انسان در بعد فردی، بلکه حیات انسانی در بُعد اجتماعی نیز یک امر پیچیده است، طبیعتاً دینی که میخواهد برای این انسان باشد از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است که بهصورت سطحینگری نمیشود آن را فهمید. آنوقت نیاز دارد به فهم عمیق دین «لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ»
کسانی که دشمن دین هستند دعوت به سطحینگری میکنند و سطحینگری را رواج میدهند و سرِ سطحیبودن تأکید میکنند. آنها دشمنان درجهیک دین هستند. با کار تبلیغی صحیح حوزه باید عمیق بودن دین طوری در جامعه جا بیفتد که مردم هر عمامه بهسری را دیدند دربارهاش بگویند: او آدم عمیقی است و اینها دشمن سطحینگری هستند و سطحینگری دشمن اینهاست و باید به عمیقبودن دین دعوت کنند.
فهم عمیق دین یعنی فهم روابط پیچیده و درک روابط مفاهیم و پدیدهها با یکدیگر. فهم رابطۀ بین احکام شرع. فهم رابطۀ بین احکام شرع و نتایج خارجی آن در فرد و جامعه. مثلاً رابطۀ نمازخواندن با بخل نورزیدن که فرمود إِنَّ الْإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً چیست؟ نماز چگونه بخل اسان را از بین میبرد؟ فهم این رابطه پیچیده است.
کار تبلیغی و منبر باید حامل این اثر باشد که مردم بگویند «این مبلغ، چقدر عمیق نگاه میکند! این موضوع یا مسئلهای که طرح کرد چقدر عمیق بود! راهحلی که ارائه داد چقدر عمیق بود!» باید این اتفاق بیفتد. این از اصول تبلیغ دین است. اما اگر در مورد او برداشتهای دیگری بکنند، مثلاً بگویند «فقط جالب حرف میزند!» این صحیح نیست و حتی برای جامعه، خطر محسوب میشود.
اینکه یک مبلّغ بگوید «من با زبان گرم خودم و لطیفهگویی و جالب حرفزدن، تو را سرگرم و علاقهمند به یک حرف سطحی در دین میکنم...» یکی از نتایجش این است که میگویند «پس دین، یک مسئلۀ سطحی است! تو با این حرفها من را صرفاً سرگرم کردی» لذا تبلیغ ظاهراً موفقی که دین را سطحی و غیر عمیق توضیح میدهد این ذهنیت را در مخاطب اینجاد میکند که دین یک امر سطحی است، این نوع تبلیغ دین درواقع به اهداف دشمنان دین خدمت میکند
ما داریم به یک جاهایی میرسیم که دیگر هر نوع تبلیغِ بهظاهر موفقی را نمیتوانیم در جامعه مجاز بدانیم. مثلاً یک نفر با محبتِ خودش بچهها را دور خودش جذب کرده است. آیا او توانسته فهم عمیقی ایجاد کند؟
اگر برداشت عمومیای که از دین ایجاد میکند یک برداشت سطحی باشد، میدانید چه میشود؟ آنوقت افراد عمیق از کنار شما بیتفاوت عبور میکنند.
🚩 قم، مدرسۀ علمیۀ امام کاظم(ع)، ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
#دانش_تبلیغ_دین
@Panahian_text
🔻 اولین پیام حادثۀ شاهچراغ این بود که آنها کینۀ مردم ما را به دل دارند!
🔻 کینۀ زنهای ما را به دل دارند که چرا حجاب خود را کنار نگذاشتند
🔻 کینۀ شما را به دل دارند که مشکلات اقتصادی را به امید آیندهای روشن تحمل میکنید
📌 بزرگداشت شهدای شاهچراغ- قسمت۱
🔘 یک جریان ضدفرهنگی در این چهل سال سعی داشت به مردم بگوید که ما دشمن نداریم و اینها توهم توطئه است!
🔘 کینۀ و دشمنی آنها از ما تمامشدنی نیست، لذا مجبوریم مقاومت کنیم
🔘 منتظر موشکهای سپاه بر سر اسرائیل هستیم!
_
#علیرضا_پناهیان:
در این حادثه که تبدیل به یک حماسۀ بزرگ شد، درسها و عبرتهای فراوانی هست. اولین نکته این است که دشمنان ما کینۀ دیرینۀ خودشان را به ما نشان دادند. قرآن میفرماید: اینها از سرِ حسادت، با شما خوب نیستند «حَسَدًا مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِهِمْ» (بقره، 109) خیلی از مؤمنین برایشان سخت است که این را باور کنند؛ چون به خوبیِ خودشان نگاه میکنند.
واقعاً چرا باید کسی اینقدر کینۀ ما را به دل داشته باشد که زن و بچه را اینطور به رگبار ببندد؟ این بچهها و این دانشآموزها چه جرمی مرتکب شده بودند؟ چرا این زنان را اینگونه به شهادت رساندند و در چادرشان به خون آغشته کردند؟
یک حرفی را مؤمنین خیلی سخت میتوانند بفهمند و بپذیرند ولی با این گلوله باران، این واقعیت برایشان جا افتاد که دشمنان شما کینۀ شما را به دل دارند، به شما حسادت دارند و تا شما را نابود نکنند، از پا نمینشینند.
یک جریان ضدفرهنگی در این چهل سال در کشورمان سعی داشت به ما بفهماند که اینها توهم توطئه است و ما دشمن نداریم!
شما باعث بیداری ملتها شدهاید، شما مورد حسادت هستید، شما تنها ملتی در جهان هستید که رهبر شما دهها میلیون فدایی مسلح سازماندهی شده در منطقه دارد. در تاریخ معاصر چنین چیزی نبوده و برای هیچ کشوری سراغ نداریم. لذا دشمنان کینۀ شما را به دل دارند.
باور میکنید، دشمن دارید؟ قرآن طوری میفرماید «هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ» (منافقون، 4) که معلوم است خداوند میداند ما به سادگی نمیتوانیم باور کنیم که با ما اینقدر دشمنی دارند.
اگر نفتتان را بدهید، دانشمندانتان و دانشگاههای خودتان را از بین ببرید، به بردگی کشیده بشوید، باز هم دشمنی آنها از شما تمامشدنی نیست، مجبورید مقاومت کنید! مجبورید دشمنان خودتان را دشمن بگیرید
چرا بعضیها در فضای جامعۀ ما سراغ شبکههای دشمن میروند؟ چون دشمنشناسی در کشور ضعیف شده است. از وزیر محترم آموزش و پرورش و معلمهای عزیز تقاضا میکنم که دشمنشناسی را به بچهها یاد بدهید.
بچهها زندگی و بازی را با مبارزه آغاز میکنند، بچه بهطور غریزی میداند، دشمنی دارد که باید با او مبارزه کند، این بچهها وقتی دیپلم میگیرند، نباید انگیزۀ ستیز با دشمن در ذهن و قلبشان از بین برود، بلکه باید دشمنشان را پیدا کنند و بغضی از دشمن در سینه داشته باشند.
اولین پیام این گلولهباران این است که آنها کینۀ شما را به دل دارند، کینۀ زنها را به دل دارند که چرا چادر از سر بر نداشتند، با اینکه این فتنه زمینۀ مساعدی برای این قصه بود.
اینها کینۀ کمحجابهای ما را هم به دل دارند. چون کمحجابهای جامعۀ ما هم در این فتنه، تسلیم دواعش نشدند. کینۀ کودکان و نوجوانان ما را هم به دل دارند، از نوجوانان سرود سلام فرمانده، کینه دارند. کینۀ شما مردم را به دل دارند که مشکلات اقتصادی را تحمل میکنید؛ به امید یک آیندۀ روشن.
ما راهی برای عقبنشینی نداریم! کاری که با عراق و سوریه و افغانستان کردند، در جلوی چشم ما قرار دارد. اگر به ما دسترسی پیدا کنند به بردگی هم راضی نمیشوند. دیدید که وقتی دواعش بر قسمتی از عراق سلطه پیدا کردند، چهکار کردند!
مگر پیامبر(ص) چهکار کرده بود که میخواستند ایشان را به قتل برسانند؟ ایشان به چه کسی ظلم کرده بود؟ با چه کسی نامهربانی کرده بود؟ دشمنان پیامبر، همشهریهای او بودند، ابولهب عموی پیامبر بود، پس چرا دشمنی میکرد؟ کسی که مؤمن شد، دشمن پیدا میکند!
اگر میخواهی دشمن نداشته باشی، ایمان نیاور! این زندگی انسان است. از همان روز اول، تا قربانی هابیل قبول شد و ایمانش مهر قبولی خورد، قابیل او را کُشت. نمیتوانی هابیل بشوی و قابیل تو را نکَشد! نمیتوانی یوسف بشوی و برادرانت تو را در چاه نیندازند!
به قول رهبر انقلاب، خدا لعنت کند کسانی را که میخواهند جوانان ما سیاسی نباشند... یک وجه سیاسی نبودن این است که بگوییم «دشمن نداریم» درحالیکه ما دشمن داریم، دیدید این فرد جنایتکار چطور زن و کودک را به گلوله بست!
ما دشمنان خود را نابود خواهیم کرد و از این مسیر، عقب نخواهیم نشست، ما کینۀ آنها را در حلقومشان خفه خواهیم کرد، منتظر موشکهای سپاه بر سر اسرائیل هستیم.
🚩حرم شاهچراغ- ۱۴۰۱/۸/۷
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻 برخی روحانیون ناباب، ابوموسی اشعریوار میگویند: از هر دو طرف میخواهیم خشونت را کنار بگذارند!
📌 بزرگداشت شهدای شاهچراغ- قسمت ۲
🔘 لعنت خدا بر عمامهبه سری که به افراد بیپناهِ کتکخورده و گلولهخورده میگوید «خشونت نکنید!»
🔘 میبیند که بسیجی دست به سلاح نبرد و کتک خورد و برای امنیت مردم جان داد ولی باز میگوید: طرفین نباید خشونت کنند!
_____________
#علیرضا_پناهیان:
چند روز پیش، در تهران یک جوان بسیجی را گرفتند و اینقدر شکنجه کردند تا به شهادت رسید. فیلم این جنایت را هم خودشان پخش کردند. برای اینکه یکعدهای بترسند و دیگر نگذارند جوانهایشان برای دفاع از امنیت بیایند، و یک عدهای هم خسته بشوند.
اما یک عدهای هم ابوموسی اشعریوار وسط میآیند و میگویند: «از هر دو طرف میخواهیم که از خشونت پرهیز کنند!» اخیراً چند روحانی عمامهبه سر از روحانیون ناباب این کشور، خیانتکارانه مُدل ابوموسی اشعری را اجرا کردند که حق بین امیرالمؤمنین(ع) و معاویه را ندید و ادایِ «صلح مطلق» درآورد و گفت: خشونت را کنار بگذارید!
آی عمامهبه سری که کور بودی و ندیدی که بسیجی، دست به سلاح نبرد و کتک خورد و شهید شد، اما خشونت نکرد و برای امنیت مردم جان داد، لعنت خدا بر تو باد که میگویی «طرفین نباید دست به خشونت بزنند» مرگ بر تو باد که خدا در سورۀ منافقین، مرگ بر تو را فریاد زده است. دل مردم شیراز را آزردی و بر زخمشان نمک زدی که به این بیپناهِ گلوله خورده میگویی «تو خشونت نکن!»
آنها که میآیند مردم را گلولهباران میکنند، امیدشان به چیست؟ امیدشان به همین چند نفر منافق است که بیایند از این آب گِلآلود ماهی بگیرند. اینها امید صهیونیستها هستند.
🚩 حرم احمدبن موسی(ع) شاهچراغ- ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text
🔻چرا با اینکه میدانند مردم بهخاطر این جنایتها از آنها نفرت پیدا میکنند، باز جنایت میکنند؟
🔻 آنها از ایجاد ناامنیها دو هدف دارند: «ترساندن مردم» و «خستهکردن مردم»
📌 بزرگداشت شهدای شاهچراغ- قسمت۳
🔘روانشناسها میگویند: هرکسی بترسد، شایعه را بیشتر پخش میکند و بهتر میپذیرد
🔘 آنها با ترساندن، قدرت خود را تحمیل میکنند و کسانی که میترسند، مخاطبان رسانههای دشمن خواهند شد
🔘 میگویند: ما مردم گلولهباران میکنیم و بعد شایعه میکنیم «کار خودشان بود!» بالاخره یکمشت احمق هم باور میکنند!
_____________
#علیرضا_پناهیان:
چرا دشمن اینطور آشکارا جنایت میکند؟ شما که اینطور مردم را گلولهباران کردید، خُب مردم از شما نفرت پیدا میکنند! میگویند «مهم نیست!» مثل داعشیها که از جنایات خودشان فیلمبرداری میکردند و پخش میکردند.
آنها که دنبال محبوبیت و اقبال عمومی نیستند، آنها دنبال دو چیز هستند؛ یکی اینکه مردم را بترسانند. میگویند: بالاخره یک عده ترسو هم پیدا میشوند که جا بزنند. نبرد امروز نبرد رسانه است، روانشناسها میگویند: هرکسی بترسد، شایعه را بیشتر پخش میکند و بهتر میپذیرد.
کسانی که میترسند، مخاطبان رسانههای دشمن خواهند شد. آنها با ترساندن، قدرت خود را تحمیل میکنند. در روانشناسی میگویند: هرکسی را قدرتمند بدانی، حرفش را منطقی میدانی. کسانی که انگلیس خبیث را قدرتمند میدانند، هرچیزی از بیبیسی بشنوند، منطقیتر تصور میکنند.
دشمن که دنبال محبوبیت نیست. میداند که مردم با این جنایتها از او نفرت پیدا میکنند، ولی او یکمشت ترسو میخواهد که ساکت باشند و کنار بروند.
دومین فایدهای که دنبالش هست این است که آشوب و ناامنی ایجاد میکند تا مردم را خسته کند، اینقدر سعی میکند این ضربههای کوچک را بزند، تا مردم کمکم بگویند «خسته شدیم، یکذره کوتاه بیایید تا آرام زندگی کنیم!» درحالیکه اگر یکذره کوتاه بیایید تمام است!
پس دشمن با این ناامنیها دنبال ترساندن و خستهکردن مردم است. چرا این جنایت را انجام دادند؟ چون نیاز دارند فقط مدتی، پیشرفت کشور را متوقف کنند.
اما تحلیل دیگر این است که میگویند ما میرویم گلولهباران میکنیم و بعد هم شایعه میاندازیم «کار خودشان بود!» بالاخره یکمشت احمق هم حرف ما را میپذیرند. ببینید روی چه چیزهایی حساب کردهاند!
قرآن دربارۀ یک گروهی میفرماید: اینها خیلی دوست دارند حرف دروغ بشنوند «سَمَّاعُونَ لِلْكَذِبِ أَكَّالُونَ لِلسُّحْتِ» (مائده، 42) علامه طباطبایی میفرماید: اینها با اینکه میدانند غلط است، ولی میپذیرند و علاقه دارند که حرف غلط بشنوند. این یک نوع بیماری روانی است.
حضرت زهرا(س) به مردم مدینه فرمود: «مَعَاشِرَ الْمُسْلِمِینَ الْمُسْرِعَةَ إِلَى قِیلِ الْبَاطِلِ الْمُغْضِیَةَ عَلَى الْفِعْلِ الْقَبِیحِ الْخَاسِر» (احتجاج، ج1، ص106) ای کسانی که وقتی حرف غلط میشنوید، زود آن را میپذیرید اما وقتی حرف حق میشنوید، نمیپذیرید. اصلاً طبع بعضیها بیمار است! حرف غلط که میشوند به طبعشان جور در میآید!
نکته جالب این است که در آیه فوق «سَمَّاعُونَ لِلْكَذِبِ» مقدم شده است بر «أَكَّالُونَ لِلسُّحْتِ» یعنی حرام گوش دادن، رتبۀ اول است و حرامخوری در رتبۀ بعدی است.
واقعاً دشمنان ما بر یک عدۀ قلیلی سرمایهگذاری میکنند و میگویند: حرم را گلولهباران میکنیم و بعد هم میگوییم کار خودشان بود! خُب چه کسی این دروغ را باور میکند؟ میگویند: یک عدهای میپذیرند. این عده خیلی کم هستند ولی ما با همین عدۀ کم، سرِ بقیه را میبریم!
مردم اگر آسایش میخواهید، بروید آن عدۀ کم را متقاعد کنید و از خواب بیدار کنید، بترسانید از عاقبت وحشتناکِ «سَمَّاعُونَ لِلْكَذِبِ» یعنی همان جهاد تبیین را انجام بدهید. شما چند نفرتان درِ خانۀ این و آن را زدهاید تا با آنها سرِ حق و باطل صحبت کنید و آنها را متقاعد کنید؟ فاطمۀ زهرا(س) چهل روز با پهلوی شکسته، درِ خانۀ انصار را زد تا بیایند و حق را یاری کنند اما احدی جواب نداد و برای یاری نیامد.
طبع بعضیها اینگونه است که به سمت سخن باطل میروند. با آنها باید چه کار کرد؟ فاطمۀ زهرا(س) به ما یاد داد که راهش جهاد تبیین است.
🚩 حرم احمدبن موسی(ع) شاهچراغ- ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
📢صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_text