39879c80626ed9d087ed15c2d3dfaa7af5e6a436.mp3
2.36M
📢 چهار روش و تکنیک برای افزایش ایمان کودکان
🎤 #حجت_الاسلام_پناهیان
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 اولین قدم برای عبور از رنج
👈 دخترت اومد از شوهرش گله میکرد بهش بگو ...
➕ پاسخ به جوانی که پدرش او را اذیت میکرد
#استاد_پناهیان
@Panahiyan
🔰اگر «عبد» باشی مهربانی مولا را باور میکنی!
🔰ترس از خدا، تو را در موضعِ «عبد» قرار میدهد
🌀#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۱۸)-قسمت دوم
⭕برای اینکه مهربانی خدا را باور کنی باید بپذیری که «عبد» هستی
⭕وقتی عبد شدی، طبیعاً مولا به تو محبت میکند
⭕هیچ چیزی مثل «خوف از خدا» هویت عبدبودن را برایمان جا نمیاندازد
⭕چهار اثر مهم ترس از خدا:
۱. عکسالعمل مهربانانۀ خدا را بههمراه دارد
۲. تکبر و قساوتهای قلب انسان را فرومیریزد
۳. انسان را با هیجان، بهسوی خدا «فرار میدهد»
۴. انسان را نسبت به خدا در موضِع عبد نسبت به مولا قرار میدهد
___________________
#علیرضا_پناهیان
💠ترس از خدا متناسب با مکانیزم وجودی انسان است و چند اثر یا کارکرد بسیار مهم دارد:
۱. اولین اثرش این است که عکسالعمل مهربانانۀ خدا را به سراغ آدم میآورد. وقتی خائف بشوی خدا آناً به تو مهربانی میکند و تو این مهربانی را لمس میکنی، میچشی و باور میکنی و یک تجربۀ مهربانانه از خدا پیدا میکنی.
💠تو در جریان «خودسازی» تنها نیستی؛ خودسازی یک فعالیت دونفره است بین «تو و خدا» یعنی یک عمل و عکسالعملِ دائم، بین تو و خدا وجود دارد. لذا اگر کسی بخواهد باورش به مهربانی خدا بیشتر شود، باید در تعامل دائم با خدا، باور خود را افزایش بدهد.
۲. دومین اثر خوف از خدا این است که تکبر آدم را خودبهخود از بین میبرد و قساوتهای قلب او را فرومیریزد. وقتی انسان خائف میشود تکبرش میریزد؛ آدم خائف، طبیعتاً افتادهحال، متواضع و کوچک میشود، حتی صدایش هم نازک میشود! صدای آیتالله بهجت(ره) را در نماز شنیدهاید؟ ایشان در اوج ضعف و ترس نسبت به پروردگار نماز میخواندند و این حالت، در صدایشان موقع نماز، کاملاً مشخص بود.
💠وقتی با ترس از خدا، سنگهای قلب انسان فرو ریخت و قساوتهایش از بین رفت و قلبش نرم شد، حالا مهربانی خدا را بهتر درک میکند، چون خودش هم چیزی از جنس این مهربانی شده است.
۳. سومین اثر خوف از خدا این است که انسان را با هیجان، بهسوی خدا فرار میدهد، انسان را با اصرار، بهسوی خدا میکشاند. وقتی انسان خائف شد، خوبهخود بهسوی خودِ خدا میرود، چون از خدا که نمیشود فرار کرد «لَا يُمْكِنُ الْفِرَارُ مِنْ حُكُومَتِك» (دعای کمیل) لذا در روایات به ما تأکید شده است که از خدا بهسوی خدا فرار کنید (وَ فِرُّوا إِلَى اللَّهِ مِنَ اللَّه؛ نهجالبلاغه/خطبه24) یعنی عادی نروید؛ بلکه فرار کنید! وقتی آدم بترسد، عادی نمیرود؛ فرار میکند! هرکسی میخواهد محکم به بغل خدا بچسبد و خدا او را در آغوش بگیرد، راهش این است که از خدا بترسد. آیا مادری هست که بچهاش از چیزی بترسد و به آغوش او پناه ببرد ولی او بچهاش را نوازش نکند؟!
👈ادامه مطلب در پست بعد👇👇
@Panahiyan
👈ادامه مطلب بحث:
🌀 #چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۱۸) قسمت دوم
💠امام صادق(ع) میفرماید: مؤمن همیشه بین دو تا خوف است؛ یکی ترس از گناهی که انجام داده و نمیداند خدا با آن چه برخوردی خواهد کرد؟ ترس دیگرش این است که نمیداند در آینده چه خواهد شد. لذا همیشه خائف است و او اصلاح نمیشود مگر با خوف «الْمُؤْمِنُ بَيْنَ مَخَافَتَيْنِ ذَنْبٍ قَدْ مَضَى لَا يَدْرِي مَا صَنَعَ اللَّهُ فِيهِ وَ عُمُرٍ قَدْ بَقِيَ لَا يَدْرِي مَا يَكْتَسِبُ فِيهِ مِنَ الْمَهَالِكِ فَهُوَ لَا يُصْبِحُ إِلَّا خَائِفاً وَ لَا يُصْلِحُهُ إِلَّا الْخَوْف» (کافی/2/71) مؤمن جز با خوف، آدم نمیشود! یکی از وجوه آدمیت بهرهبردن از مهربانی خدا، تغذیهشدن با مهربانی خدا و ایمان به مهربانی خداست.
💠طبق روایت فوق، مرتبۀ اول ترس مؤمن، ترس از گذشتۀ خود است و مرتبۀ دومش این است که از آیندۀ خودش ترس داشته باشد. البته هر کسی به این مرتبۀ از ترس نمیرسد؛ خیلی باید عاقل باشد تا از آینده و عاقبتبهخیری هم بترسد.
💠ما چطور میتوانیم مهربانی خدا را جذب کنیم؟ اول باید موضع خودمان را نسبت به خدا تعیین کنیم؛ ما چه نسبتی با خدا داریم؟ پسرخالۀ خدا هستیم؟ فرزند او هستیم؟ برادر او هستیم؟ همسایۀ او هستیم؟ هویت اصلی ما این است که «عبد خدا» هستیم و میخواهیم بهعنوان یک عبد و بنده، مهربانی خدا را جلب کنیم.
4- چهارمین اثر خوف از خدا این است که انسان را نسبت به خدا در موضِع عبدبودن قرار میدهد. هیچ چیزی مثل «خوف از خدا» هویت عبدبودن ما را برایمان جا نمیاندازد. البته «اطاعت از خدا» هم میتواند این احساس عبدبودن را تثبیت کند، اما احساسی که حتی زودتر از اطاعت میتواند در دل انسان بیاید و عبدبودن را جابیندازد، خوف است. اطاعت خیلی از اوقات سخت است، اما توجه و دقتکردن به عذابهای خدا، یکدفعهای ما را در موضع «عبد» قرار میدهد.
💠وقتی عبد شدی، طبیعاً مولا به تو محبت میکند و دریغ ندارد. وقتی عبد شدی اصلاً نمیتوانی قبول کنی که مولا به تو مهربان نیست. مثل بچهای که نمیتواند قبول کند مادرش به او مهربان نیست.
💠چهکسانی مهربانی خدا را باور نمیکنند؟ آنهایی که رابطۀ عبد و مولا را برقرار نکردهاند و مولابودن خدا را باور نکردهاند، فکر میکنند خدا فقط خالق است؛ آنهم مثل کارخانهای که مثلاً یک ساعت را ساخته و دیگر ارتباطی با این مخلوق خودش ندارد!
💠برای اینکه مهربانی خدا را باور کنی باید بپذیری که او مولا است و برای اینکه برایت جا بیفتد که او مولا است، باید از او حساب ببری؛ این ترس و حساببردن، جزو لاینفک این رابطه است، بترس؛ بگذار مولا بیاید تو را آرام کند. ما واقعاً خیلی بیمزه هستیم؛ خودمان میخواهیم خودمان را آرام کنیم! بگذار خدا بیاید آرامت کند!
💠ما چه تصور و چه برداشتی از خدا داریم؟ اگر برداشتمان از خدا بهگونهای باشد که مهربانی او را درک کنیم، آنوقت هرچه خدا به ما اخم کند، یک لحظه هم تصور دیگری غیر از مهربانی خدا از او نخواهیم داشت!
💠اگر مهربانی خدا را باور کنی، آنوقت هر آیهای از آیات قرآن، تو را تکان میدهد. هر چیزی خدا در قرآن بگوید، هر حکمی، هر امری، هر فرمانی، هر توبیخی... تو آب میشوی و از مهربانی خدا اشک میریزی، اصلاً همینکه خدا شروع کرده به حرفزدن با تو، مگر جز از سر محبت است؟! پس دیگر برایت چه فرقی میکند که او چه دارد میگوید؟ از عذابش میگوید یا از نعمتش؟
🚩مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۱۲
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 علامت تقرب
از کجا بفهمیم واقعا نورانی شدیم؟
#استاد_پناهیان
@Panahiyan
🔰اصل غذای روح انسان «مهربانی خدا» است
🌀#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۱۹)
⭕انسان بندۀ مهر است؛ وقتی مهر خدا را باور کردی، عبدِ او خواهی شد
⭕انرژیِ مؤمن از ارتباط قلبیای است که با خدا دارد
⭕ایمان به خدا در واقع یعنی ایمان به مهربانی خدا؛ کفر هم یعنی انکار رحمانیت خدا
⭕ایمان به خالقیت خدا که هنر نیست، مشرکان هم به خالقیت خدا مؤمن بودند!
⭕اگر صبح تا شب بگویی «خدا خالق است» اما به مهربانی خدا توجه پیدا نکنی، هیچ اتفاق بزرگی در قلبت نمیافتد
⭕بعضیها برای گرفتن «حاجت» درِ خانۀ خدا میروند، بعضیها برای «مغفرت» و بعضیها برای «رحمت»؛ یعنی میخواهند لذت مهربانی خدا را بچشند، مرتبۀ اینها بالاتر است
___________________
#علیرضا_پناهیان
💠بعضیها برای گرفتن حاجت، درِ خانۀ خدا میروند که البته کار خوبی است، ولی از آن بالاتر؛ یک عدهای برای طلب مغفرت، درِ خانۀ خدا میروند؛ خدا با محبت و استقبال بیشتری با اینها برخورد میکند. معلوم است کسانی که برای طلب مغفرت میروند، بالاتر از کسانی هستند که صرفاً برای طلب حاجت میروند.
💠از این بالاتر هم یک مرتبۀ دیگری هست که خدا دوست دارد این مرتبه را در ما ببیند؛ این مربوط به کسانی است که دنبال «رحمت و مهربانی پروردگار عالم» هستند و میخواهند لذت رحمت و مهربانی خدا را بچشند؛ اگر اشک میریزند بهخاطر درکی است که از این مهربانی دارند، اگر طلب مغفرت میکنند بهخاطر ذرهای فاصله است که ممکن است بین آنها و این مهربانی بیفتد.
💠در بهشت و رضوان الهی هم بالاترین چیزی که انسان میتواند از آن لذت ببرد «گرمای محبت خدا» است؛ این همان نقطۀ نهایی است و آنجایی است که انسان به آرامش میرسد. اگر کسی شدت محبت و مهربانی خدا را درک کند، الذّ لذات عالم را چشیده است.
💠اینکه میفرماید: «أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب؛ به ذکر خدا دلها آرام میگیرد» (رعد/28) معنای دقیقش این است: به ذکر رحمانیت خدا و مهربانی خدا، دل آرام میگیرد، و الا اگر صبح تا شب بگویی «خدا خالق است» اما به مهربانی و رحمانیت خدا توجه پیدا نکنی، هیچ اتفاق بزرگی در قلبت نمیافتد.
💠به هر اسمی از اسماء پروردگار، اگر آدم توجه پیدا کند آنقدر رویش اثر ندارد که توجه به «رحمانیت خدا» اثر دارد. اگر این حقیقت را بفهمیم، آنوقت میفهمیم که همۀ عمر غافل بودهایم؛ حتی آن لحظههایی که مثلاً در حال مناجات بودهایم.
💠اینکه اولیاء خدا-در ادعیه- دوست دارند پیش خدا اظهار ضعف بکنند، یک دلیلش این است که میدانند خدا مهربان است و در اثر احساس ضعفکردنِ بندهاش درِ خانۀ او، مهربانیاش را مضاعف میکند.
💠اصل غذای روح انسان «مهربانی خدا» است؛ اصل حیات بشر وابسته به این است و نبودش، ممات انسان است. واقعاً اگر آدم از نزدیک، با مهربانی خدا برخورد کند، تغذیه میشود و جان میگیرد. اصلاً انرژیِ مؤمن از ارتباط قلبیای است که با خدا دارد. امیرالمؤمنین(ع) فرمود: من درِ خیبر را با قدرت روحی خودم برداشتم نه با قدرت بدنیام (مَا قَلَعْتُ بَابَ خَیْبَرَ...؛ امالی صدوق/514) کوهها به دست شما جابجا میشود؛ فقط به مهربانی خدا ایمان داشته باشید!
💠نیاییم از خدای مهربان یک چیزی بگیریم و برویم! درِ خانهاش برویم برای اینکه مهربانیاش را بگیریم که وقتی گرفتیم، دیگر نمیرویم! انسان، عبید احسان است، بندۀ احسان است، بنده و بردۀ مهر است، وقتی مهر خدا را باور کردی، عبدِ او خواهی شد.
💠در ایمان خدا یک مرتبۀ شریفی هست که ما کمتر به آن دسترسی داریم و کمتر روی آن کار میکنیم و آن «ایمان به مهربانی خدا» است. ایمان به خالقیت خدا که هنر نیست، مشرکان هم به خالقیت خدا مؤمن بودند! قرآن میفرماید: اگر از آنها بپرسی خالقتان کیست حتماً میگویند خدا. (وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَهُمْ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ؛ زخرف/87)
💠ایمان به خدا یعنی ایمان به مهربانی خدا. حضرت امام(ره) و دیگر عرفا در کتب عرفانیشان توضیح میدهند که «در رأس اسماء پروردگار، رحمانیت پروردگار است و دیگر صفات و اسماء خدا در ارتباط با بندگان، بازگشتش به رحمانیت خداست»
💠جهل یعنی چه؟ یعنی ندانستن این رحمانیت. کفر یعنی چه؟ یعنی انکار این رحمانیت. بزرگترین گناه چیست؟ ناامیدی نسبت به این رحمانیت و سوءظن به مهربانی خدا. استغفار از کدام گناه واجبتر است؟ از بزرگترین گناه که همان یأس از رحمت خداست. البته یأس درجات دارد و میتوان گفت که متاسفانه تقریباً همۀ ما بهرهای از یأس یا مرتبهای از یأس را داریم(که در اثر غفلتها و گناههای ما ایجاد شده است)
🚩مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۱۵
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 از چی میترسی؟ همون بهت مسلط میشه!
🔰این قانون خداست!
🔻راهحل چیست؟
#استاد_پناهیان
@Panahiyan
🔰قرآن مظهر مهربانی خداست؛ حتی آیات عذاب الهی!
🔰خدا با قرآن دارد مهربانیاش را نشان میدهد
🌀#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۲۰)
⭕اگر برداشت پایهایِ انسان دربارۀ خدا این باشد که «خدا مهربان است» حتی وقتی آیات عذاب را در قرآن بخواند، برداشتش این خواهد بود که «این هم جلوهای از مهربانی خداست»
⭕آیات عذاب و جهنم در قرآن، چگونه نشانۀ محبت و مهربانی خداست؟! مثل مادری که میبیند بچهاش دارد سمت آبجوش میرود و فریاد میکشد
⭕بعضیها ناامیدند از اینکه یک خدای مهربانتر از مادر داشته باشند. میگویند: هیچکسی ما را دوست ندارد! از بین اینها، دزد و قاتل و جانی در میآید!
___________________
#علیرضا_پناهیان
💠برداشت پایهای یا برداشت اولیهای که ما از خدا داریم چیست؟ برداشت اساسی، اصیل و پایهایِ اکثر مردم از خدا، مهربانی و رحمانیت و رحیمیت پروردگار نیست!
💠اگر ذهنیت ابتدایی و پایهایِ انسان دربارۀ خدا این باشد که «خدا مهربان است» در اینصورت حتی وقتی آیات عذاب الهی را در قرآن بخواند، باز برداشتش این خواهد بود که «اینها هم جلوههایی از مهربانی خداست» آیات عذاب و جهنم در قرآن، چگونه نشانۀ محبت و مهربانی خداست؟! مثل مادری که وقتی میبیند بچهاش دارد به سمت سماور آبجوش میرود، بر سرش فریاد میکشد...
💠اگر برداشتمان از خدا «یک خدای مهربان» باشد، ارتباطمان با خدا خیلی بهتر از ارتباط ما با کلمۀ «مادر» خواهد بود! الان اینقدری که مادر مظهر مهربانی است-در عُرفِ جامعه- خدا مظهر مهربانی نیست! درحالیکه وقتی آدم فکر میکند میبیند که مهربانی خدا میلیاردها برابر از مهربانی یک مادر بیشتر است، ضمن اینکه همۀ افعالِ خدا هم نسبت به بندگانش، از سر مهربانی است.
💠اگر برداشتت از خدا این باشد که «خدا مهربان است» آنوقت دیگر برایت فرقی نمیکند که خدا دربارۀ چه موضوعی دارد حرف بزند؟! دربارۀ هرچیزی در قرآن حرف بزند، تو اشک میریزی؛ از شدت محبت و مهربانی خدا، چون یک خدای مهربان دارد با تو حرف میزند. آنوقت ببین قرآن چه جایگاهی برایت پیدا میکند!
💠اگر بخواهی نورانیت قرآن را-از نظر روانی؛ نه از نظر فیزیکی- حس کنی، یعنی باید کلمات و آیات قرآن را مظهر مهربانی خدا ببینی و بدانی که خدا از سر مهربانیاش این قرآن را نازل کرده است.
💠حضرت امام(ره) در کتاب «آداب الصلاة» میفرماید: بزرگترین رحمتهای الهی قرآن است! تو اگر به رحمتِ «اَرحَمُ الراحِمین» طمع داری و آرزوی رحمت واسعه داری، از این رحمت واسعه استفاده کن!
💠خدا با قرآن دارد مهربانیاش را نشان میدهد، البته یکذره سخت است که ما بفهمیم خدا با قرآن دارد به ما محبت میکند، اما وقتی بفهمی کارت تمام است! خوراکت میشود قرآن، لذتت میشود قرآن، اُنست میشود قرآن، قدرتت میشود قرآن، سرگرمیات میشود قرآن، حیاتت میشود قرآن!
👈ادامه مطلب در پست بعد👇👇
@Panahiyan
👈ادامه مطلب بحث:
🌀 #چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۲۰)
💠چرا حضرت امام(ره) روزی دوازده مرتبه قرآن میخواند؟ چون قرآن مظهر مهربانی خداست و امام(ره) میخواست از این مهربانی بیشتر لذت ببرد، چون به آن محتاج و وابسته بود.
💠حالا ببینید خودِ خدا، قرآن را چگونه وصف میکند؟ آیا خدا قرآن را به چیزی غیر از مهربانی خودش وصف کرده است؟ مثلاً میفرماید: «قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ» (یونس/57) یا میفرماید: «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ» (اسراء/82) در همۀ این آیات، کلمۀ «رحمت» دربارۀ قرآن بهکار رفته است؛ یعنی قرآن، رحمت و مهربانی است!
💠چرا فرمودهاند که قرآن را با اشک و گریه بخوانید؟ آدمها وقتی مهربانی ببینند گریه میکنند؛ البته غیر از آدمهای مأیوس از مهربانی! بعضیها ناامید هستند از اینکه یک خدایی مهربانتر از مادرشان داشته باشند. میگویند: دیگر هیچکسی ما را دوست ندارد! از بین این آدمها، دزد و قاتل و جانی در میآید!
💠یادشان رفته وقتی بچه بودند هر پنج دقیقه یکبار باید میرفتند بغل مامانشان! الان ناامیدانه میگویند: یعنی یک خدایی هست که از مامان مهربانتر باشد و مدام به آغوش او پناه ببریم؟! اینقدر ناامید هستند! با اینکه بهشدت تشنۀ یکذره محبت هستند، ولی به روی خودشان نمیآورند! میگویند: «لوسبازی در نیاور! من دیگر نینی کوچولو نیستم که اینقدر نیاز به محبت و نوازش داشته باشم!» اینها در یک اشتباه عجیبی هستند!
💠بعضی از این آدمها که مؤمن هم هستند، وقتی گرفتار میشوند درِ خانۀ خدا میروند ولی از او محبت نمیگیرند، بلکه فقط میخواهند از خدا «رفع گرفتاری» بگیرند و بروند! وقتی هم حاجت خودشان را گرفتند، مثل گربه در میروند! خدا دربارۀ اینها میفرماید: «وقتی در میان امواج دریا گرفتار میشوند مخلصانه مرا صدا میزنند، اما وقتی به ساحل میرسند، دنبال غیرِخدا میروند و مشرک میشوند! (فَإِذا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذا هُمْ يُشْرِكُون؛ عنکبوت/65)
💠انسان وقتی هیکلش بزرگ میشود و پا به سن میگذارد و درگیر هزارتا مشکل میشود، آیا نیازش به محبت کم میشود یا اینکه باید منبع محبتش را تغییر بدهد؟ نیازش به محبت کم نمیشود، بلکه بیشتر میشود، بلکه اگر بچه بود و نیازش به محبت را نمیفهمید، حالا خودآگاهانه این نیاز را دارد، و اگر مؤمن بشود خدا هم بیشتر به او محبت میکند و او را لوس بار میآورد! طوری که اصلاً دیگر بدون محبت و ناز و نوازش خدا نمیتواند نفس بکشد!
💠خدا مثل مادر مهربانی است که از بچهداری اصلاً خسته نمیشود! مامانها گاهی باید چرت بزنند، اما خدا میفرماید: من نمیخوابم (لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ؛ بقره/255) لذا هر موقع بیدار شوی خدا بالای سرت هست و اصلاً کارِ دیگری جز رسیدگی به بندگانش ندارد!
💠چرا هر حرکتی میخواهی انجام بدهی باید «بسماللهالرحمنالرحیم» بگویی؟ چون هر حرکتی میکنی در واقع تعامل با خدای مهربان است! در همۀ کارهای خودت داری به او پیغام میدهی که «خدای مهربان! من الان میخواهم این کار را انجام دهم...»
💠ایمان به رحمانیت و مهربانی خدا یک بخش از ایمان است، اگر این بخش از ایمان خودمان را درست نکنیم در بخشهای دیگر هم دچار مشکل خواهیم شد. اگر مهربانی خدا را باور نکنی، چگونه میخواهی به خدا علاقه پیدا کنی؟! به خدایی که به تو علاقه ندارد! چگونه میخواهی از جهنم بترسی؟! آدمی که از یک مهربانی و محبتِ پشتیبان برخوردار نیست، از تعادل روانیِ لازم و از فکر عمیق برخوردار نیست که از جهنم بترسد! هرچه سعی میکند، اما باز هم فراموش کند.
🚩مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۱۶
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نا شاد بودن علامت بیماری است.
#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺هیچوقت در خانه خدا می روید ، اینجوری دعا نکنید!!!
#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدیریت رنج و لذت
🌻 اولین قدم برای عبور از رنج
استاد #پناهیان
@panahiyan
Panahian-Clip-MerabanTarAzMadar.mp3
783K
✔️ اکثر کسانی که به دوزخ میروند، به خاطر نفهمیدن این حقیقت است!
#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝 حال خوش معنوی یعنی چی ؟...
👤 استاد #پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥ای انسان چقدر #حساب باز کردی واسه این دنیات⁉️
♨️چقدر عمر میکنی؟
عمرت رو برای چی میذاری؟!.....
🎙#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خدا چرا ما را آفرید ?
#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺با این خدا زندگی کن
#استاد_پناهیان
@panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 در خانه هم میشود به اوج معنویت رسید!
🔻ثوابهایی که آدم در خانه میبرد با بیرون خانه قابل مقایسه نیست!
#تصویری #کرونا
#استاد_پناهیان
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟 همیشه زنده دل باش!
#استوری
@Panahiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ مقایسه ممنوع!
🔻صحنههای عجیبی که در قیامت با آن مواجه خواهیم شد ..
#تصویری
#حاج_قاسم
#استاد_پناهیان
@Panahiyan