در آستانه شهادت جانسوز مولایمان رئیس مذهب امام به حق ناطق، جعفر بن محمد الصادق صلوات الله علیهما هستیم. این شهادت جانسوز را خدمت حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه و فاطمه معصومه علیها السلام و همه شیعیان و موالیان آن بزرگواران و شما گرامیان تسلیت عرض میکنیم و امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق خدمت به این بزرگوار را که ناشر احکام و معارف الهیه هستند ان شاءالله عنایت بفرماید و شاکر این نعمت قرار بدهد که این توفیق را نصیب فرموده است که در زندگی از کسانی باشیم که با کلمات آن بزرگوار و آباء گرام و ابناء گرامش محشور هستیم، بحث میکنیم، استفاده میکنیم و ان شاء الله استنابه میکنیم. این صلوات خاصه آن بزرگوار را خدمتشان تقدیم عرض میکنیم.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِي إِلَيْكَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِينِ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلَامِكَ وَ وَحْيِكَ وَ خَازِنَ عِلْمِكَ وَ لِسَانَ تَوْحِيدِكَ وَ وَلِيَّ أَمْرِكَ وَ مُسْتَحْفِظَ دِينِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيد.
امام صادق سلام الله علیه حسب آنچه که در روضه کافی به دو سند نقل شده است یک رساله و منشور خطاب به شیعیان و موالیانشان نوشتهاند که به حسب آنچه که در آن رساله هست رسم شیعیان این بود که هر روز بعد از نماز صبح این منشور را مرور میکردند و در مساجد و مصلاهای خودشان به شکل یک تابلویی آویزان میکردند و بعد از فراغ از نماز به آن مراجعه میکردند.
بسیار رساله مهمی است که در حقیقت حضرت سلام الله علیه راه و روش عبور از مشاکل شیعه که به خصوص در آن زمانها خصوص بسیار بوده است، راهنمایی فرمودند.
نکات بسیار مهمی در آن رساله شریفه هست من بسنده میکنم به همان جملات اولش که به خصوص برای طلاب مدرسه آن بزرگوار توجه به این نکات خیلی مهم است.
«أَنَّهُ كَتَبَ بِهَذِهِ الرِّسَالَةِ إِلَى أَصْحَابِهِ وَ أَمَرَهُمْ بِمُدَارَسَتِهَا وَ النَّظَرِ فِيهَا وَ تَعَاهُدِهَا وَ الْعَمَلِ بِهَا..» که حضرت خواستند این مطلب را «فَكَانُوا يَضَعُونَهَا فِي مَسَاجِدِ بُيُوتِهِمْ فَإِذَا فَرَغُوا مِنَ الصَّلَاةِ نَظَرُوا فِيهَا.» بعد بیان حضرت این است:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ * أَمَّا بَعْدُ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمُ الْعَافِيَةَ» خب انسان همیشه در معرض خطر است، و مهمترین چیز این است که ما از خدای متعال بخواهیم که عافیت به ما عطا کند که در نهایت امر ان شاءالله با عافیت از دنیا رخت بربندیم.
«وَ عَلَيْكُمْ بِالدَّعَةِ وَ الْوَقَارِ وَ السَّكِينَةِ» از موالیانو شیعیان میخواهند که شما که در بین مردم زندگی میکنید این اموری که شأن شما را پایین میآورد، ارزشمندی شما را در چشمها میکاهد، اینها را کنار بگذارید، و وقار و سکینه و طمأنینه در خودتان را ایجاد کنید. و بعد میفرماید «وَ عَلَيْكُمْ بِالْحَيَاءِ وَ التَّنَزُّهِ عَمَّا تَنَزَّهَ عَنْهُ الصَّالِحُونَ قَبْلَكُمْ» بر شما باد که دوری بجویید از آنچه که صالحون قبل شما از آن امور دوری میجستند.
اموری که با زیّ شیعه بودن و موالی اهلّبیت بودن و طلبه بودن و روحانی بودن و حوزوی بودن نمیسازد، حضرت میفرمایند که از اینها دوری بکنید. بعد «وَ عَلَيْكُمْ بِمُجَامَلَةِ أَهْلِ الْبَاطِلِ» در آن زمان ها،و در زمانه ما هم که روشن است که اهل باطل خیلی مجامله داریم، حالا واکنش این طرف باید چه جور باشد؟ و چگونه با آنها تعامل کند. حضرت در این جا راهنمایی فرمودند. «وَ عَلَيْكُمْ بِمُجَامَلَةِ أَهْلِ الْبَاطِلِ تَحَمَّلُوا الضَّيْمَ مِنْهُمْ» بالاخره این آزارها و اذیتهایی که از آنها میرسد به شما این را باید تحمل بکنید «وَ إِيَّاكُمْ وَ مُمَاظَّتَهُمْ» کاری نکنید که آنها را به سر لجبازی و امثال ذلک در بیاورید «دِينُوا فِيمَا بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ إِذَا أَنْتُمْ جَالَسْتُمُوهُمْ وَ خَالَطْتُمُوهُمْ وَ نَازَعْتُمُوهُمُ الْكَلَامَ» میفرماید «فَإِنَّهُ لَا بُدَّ لَكُمْ مِنْ مُجَالَسَتِهِمْ» شما چارهای ندارید با آنها زندگی میکنید. بنابراین میفرمایند که همان مراسم و ضوابط تقیه را مراعات کنید. در ادامه میفرمایند این دشمنانان این گونه نیست که با شما سازش داشته باشند و اگر مجال پیدا بکنند اینها با شما مخاصمه خواهند کرد، یعنی دشمن را کم نگیرید، حواستان باشد که خیال نکنید حالا اگر به ظاهر یک وقتی لبخندی میزنند، روی خوشی نشان میدهند این واقعیت دارد.
من توصیه میکنم عزیزان ان شاءالله این رساله را که در روضه کافی هست مراجعه بفرمائید.
1402/02/25
#پندهای_سعادت
#شهادت_حضرت_امام_صادق_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
الكافي.حدیث امام صادق علیه السلام.pdf
300.7K
متن رساله ای که حضرت #استاد_شب_زنده_دار «دام ظله» توصیه به مطالعه آن فرمودند.
🔰"السلام علیک یا فاطمه المعصومه "
✅حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در ابتدای درس خارج فقه (1397/09/26) فرمودند:
🔹وجود مبارک فاطمهی معصومه علیها السلام در عالم خلقت یک دُرّهای است که باید همجواری با این درّهی نادرهی عالم خلقت را واقعاً غنیمت بشماریم.
🔺خدوند متعال کأنّ این مضجع شریف را قرار داده تا آن برکاتی که از قبر مبارک صدیقهی طاهره تا آشکار شدن آن قبر شریف به واسطهی فرزند بزرگوارشان حضرت بقیة الله الاعظم (عج)، باید نصیب عالمیان میشد ، آن برکات از این قبر شریف به عالمیان برسد.
🔸احترام ایشان بر همه لازم و واجب هست.
📆 97/09/26
#ڪریمہ_اهل_بیت🌼🎉
#میلاد_حضرت_معصومه(س)🌺
#مبارڪ_باد🌼🎉
#پندهای_سعادت
🔗@pand_saadat
03014000825shabzendedaresteshabموزیک.mp3
5.3M
📢 | #صوت
🔰بیانات حضرت #آیت_شب_زنده _دار «دام ظله» پیرامون شخصیت و عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
📆تاریخ : 1400/08/25
#ڪریمہ_اهل_بیت🌼🎉
#میلاد_حضرت_معصومه(س)🌺
#مبارڪ_باد🌼🎉
#پندهای_سعادت
🔗@pand_saadat
✅ حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در اثنای درس خارج فقه (1402/03/08) فرمودند:
شاید آخرین روز درس مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ مرتضی حائری در مسجد عشقعلی بود، که بحث ایشان در خیارات به خیار حیوان رسیده بود رسیده بود. ایشان برای اثبات خیار حیوان به روایتی از امام رضا علیه السلام استناد کردند، سندش را خواندند تا رسید به این که حالا آن راوی میگوید: «سمعت عن الرضا علیه السلام» یا «قال رضا علیهالسلام» تا ایشان این را گفت منقلب شد، بغض گلویش را گرفت، حالش منقلب شد که نام حضرت رضا علیهالسلام برده شد. حالا بحث خیارات است و آن هم خیار حیوان. ولی تا نام حضرت رضا علیه السلام به مناسبت این که روایت از حضرت رضا علیه السلام بود، ایشان سند را خواند و نام مبارک حضرت رضا علیه السلام را به زبان آورد، منقلب و حالش دگرگون شد.
علاقه شدیدی به خصوص به حضرت رضا سلام الله علیه ایشان داشتند،ایشان ظاهراً 75 بار به مشهد مشرف شده بودند و برای هر بار که مشرف شدند قصیدهای برای حضرت رضا علیهالسلام سرودند که برخی از آنها چاپ شده و تعدادی از آنها هم چاپ نشده است.
ایشان نقل کردند یک سالی در ایام تابستان داخل حیاط خوابیده بودم، ساعت دوازده تلفن منزل زنگ خورد. به سرعت خواستم از پلهها بالا بروم شاید شخصی حالا نیازمند است یا حاجتی دارد که ایشان در این باب خیلی معتنی بودند، خلاصه زمین خوردم و دستم شکست و زمان زیادی طول کشید تا این که این دست اصلاح شد. به خاطر همین مشکل، مقداری مشهد رفتن من طول کشید [هر کسی از دوستان به ایشان پیشنهاد مشهد میاد اگر تعطیلی بود و درسی نبود، قبول میکردند] یک روزی با همین دست بسته، گفتم به جمکران بروم،رفتم اتوبوس های جمکران را سوار شدم، شخصی کنارم نشسته بود، گفتم اهل کجایی؟ گفت اهل مشهد، تا این را گفت من شروع کردم به گریه کردن. خیلی تعجب کرد که چه اتفاقی پیش آمد؛مرحوم آیت الله حائری همین که ذهنش متوجه شد که این آقا اهل مشهد است، منقلب شد.
بعضی از دوستان ما نقل می کردند که ما هر وقت هوای مشهد میکنیم و وسایلش فراهم نیست در حرم مطهر، سر قبر مبارک ایشان می رویم و خدمت ایشان عرض میکنیم که خلاصه دلمان هوای امام رضا علیهالسلام کرده شما کاری بکنید. آن دوست ما میگفت که وقتی میروم این اثر بر آن بار میشود و شرایط مشهد رفتن ما فراهم میشود.
1402/03/08
#پندهای_سعادت
#ارادت_حاج_شیخ_مرتضی_حائری_به_امام_رضا_علیه_السلام
#ولادت_امام_رضا_علیه_السلام
🆔 @pand_saadat
💠 متهم کردن نظام اسلامی به ضد زن بودن حماقت است
✅ حضرت آیت الله محمد مهدی شب زنده دار «دام ظله» در دیدار اساتید دانشگاه و جمعی از پاسداران فرمودند:
زنی آزاد است که بندگی خداوند را انجام دهد و ما همگی در کنار حرم حضرت معصومه سلام الله علیها که یک زن است جمع شده ایم و این عظمت ایشان به خاطر بندگی خداوند است؛ بزرگانی مانند حضرت امام خمینی رحمه الله، عبد این درگاه بودند.
متهم کردن نظام اسلامی به ضد زن بودن از حماقت است، زیرا خداوند مضیقه ای برای زنان ایجاد نکرده است، بلکه دوری از فطرت سبب گسترش این بی بند و باری ها شده است.
✅پنج شنبه1402/03/04
🕌شبستان امام خامنه ای، حرم مطهرحضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat
🔰 از ویژگیهای امام خمینی
✅حضرت استاد شب زنده دار «دام ظله»:
🔹یکی از نعمتهای خداوند متعال به حضرت امام(رضواناللهعلیه) همین بود که نفوذ بصیرت داشتند. یک سری وقایع و اتفاقاتی که شاید خیلی افراد پشت پردههای آن را اصلاً متوجه نمیشدند، ایشان متوجه میشدند و آن را میگفتند.
نفوذ بصیرت، عنایت و موهبت الهی است که خدای متعال به برخی افراد عطا میکند.
🔹یکی از راههای کسب این امور، دعا است که انسان از خدا بخواهد که خدایا! این خصوصیت را به من عطا کن. البته تعلیم و تعلّم هم در این امر موثر است.
#بیانات
#امام_خمینی_رحمه_الله_علیه
#چهاردهم_خرداد
🔗 @pand_saadat
🔰 از جمله ویژگی های حضرت امام خمینی رحمه الله، جدیت در درس و بحث بود.
✅حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در ابتدای درس الشخص الاعتباری (1402/03/13) فرمودند:
🔹حضرت امام رحمه الله خیلی مجدّ در درس و بحث بودند. کتابهای ایشان را ببینید؛ مقید بودند که تابستانها یا به خمین یا محلات یا شمیرانات می رفتند و برخی از کتب را در این ایام به اتمام می رساندند.
🔸واقعا خیلی مجدّ در تحصیل بودند و وقتهای خودشان را چه در تابستان و چه ایام درس به امور غیرلازم نمیپرداختند. همین مجدّ بودن در تحصیل باعث شد که به یک فقیه بزرگی چه در فقه چه در اصول، فلسفه و عرفان و کلام که از جوانی علاقهمند و متضلع در این علوم بودند، مبدل شوند.
📅 1402/03/13
#امام_خمینی_رحمه_الله_علیه
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat
🔰یکی از ویژگی های حضرت امام خمینی رحمه الله، عبد صالح خداوند بودند.
✅حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در ابتدای درس خارج فقه (1402/03/13) فرمودند:
خدای متعال بهحسب آنچه که در قرآن شریف فرموده: کسی ایمان داشته باشد و عمل صالح انجام بدهد «سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا». (مریم/96) این دوستی عمیقی که بین مردم نه تنها ایران و بین حضرت امام وجود داشت و دارد، این همان وعده الهی است که این عبد صالح خدا بحمدالله هم ایمان کامل و هم عمل صالح که فقط قصدش خدا بود را دارا بود.
یادم هست برخی از اساتیدمان میفرمودند؛ (درس حضرت امام ساعت 8 صبح بود) بعض بزرگان دیگر هم درسشان ساعت 8 صبح بود.
ما خدمت حضرت امام عرض کردیم که آقا، شما ساعت درستان را ساعت 9 قرار بدهید، عدهای که درس آن بزرگان تشریف می برند، مایل هستند در درس شما هم شرکت کنند، ولی زمان درس ها تداخل دارد. شما درستان را ساعت 9 قرار بدهید تا طلاب بیشتری در درس شرکت کنند. ایشان اصلاً قبول نکردند و فرموده بودند هرکسی هر درسی می خواهد شرکت کند و افزایش جمعیت درس برای ایشان مهم نبود و حاضر به تغییر ساعت درس نشدند.
📅 1402/03/13
#امام_خمینی_رحمه_الله_علیه
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat