🔰ویژگی و اهمیت ماه رجب در نیل به سعادت و کمال
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
🟡توصیه به اسغفار
استغفار خیلی مهم است. کسی به امام هادی(علیه السلام) نامه نوشت که یک دستور خصوصی به من بدهید. حضرت به ایشان فرمودند: «أَلزِم الاستغفار» یعنی پیوسته این حالت استغفار را داشته باش.
🔵تمسک به امیرالمومنین(علیهالسلام) در ماه امیرالمومنین(علیهالسلام)
این ماه، ماه امیرالمومنین(علیه السلام) است و یک اختصاص ویژهای به حضرت مولا امیرالمومنین(علیه السلام) دارد کما اینکه ماه بعد به حضرت رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و ماه بعدش به حق تعالی که شهر الله است.
🟢سه رکن و دستور العمل برای فلاح
آیه شریفه فرموده: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»(مائده/35) سه رکن و دستور العمل برای فلاح بیان شده است: تقوا و ابتغاء وسیله و مجاهده.
درباره ابتغاء وسیله از حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) روایت است که فرمود: «من وسیله هستم». و در روایت دیگری از امام صادق یا امام باقر(علیهماالسلام) آمده است: «نحن الوسیلة» ما وسایلیم. این ماه چون اختصاص به حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) دارد از آن مولا خیلی میتوان استفاده کرد و خیلیها که به مقامات عالیه رسیدهاند به واسطه عنایت ایشان است. شیخنا الاستاد مرحوم میرزا کاظم تبریزی قاروبی استخارههای عجیب و مهمی داشت و میفرمود: «من میتوانم با استخاره خودم عالَم را مرید خودم کنم»؛ ولی وقتی افرادی نزد او استخاره میکردند (نهایتا) میفرمود: خوب است یا بد است. و بیشتر از این پرده از حقیقت برنمیداشت. من یک وقت به ایشان گفتم: «آقا! شما اینها را چطور از این آیات میفهمید؟» گفت: «30 سال من ریشم را در خانه امیرالمومنین(علیه السلام) سفید کردم و این از افاضات حضرت امیر(علیه السلام) است».
بنابراین با تمسک به ائمه هدی(علیهمالسلام) لا سیما امیرالمؤمنین(علیهالسلام) که این ماه اختصاص ویژهای به آن بزرگوار دارد از فرصت این ماه بهرهمند شویم. این تذکری بود به خودم و به شما عزیزان.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (1401/11/13 )
#بیانات
#پندهای_سعادت
🔗 @pand_saadat
🔰حکایتی از آیتالله بروجرودی «رضوان الله علیه»
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
🔹 مرحوم آقای زاهدی که هم مباحثهی حضرت امام و آیتالله سید احمد زنجانی بودند و این چند نفر با هم رفیق بودند، میبینند مرحوم آقای #بروجردی کنار کرسی زمستان نشستهاند و مغموم هستند. خدمت ایشان عرض میکنند: چرا؟ ایشان میفرمایند که اواخر عمر من است و دستم خالی است و چیزی ندارم. این آقایان عرض میکنند: آقا! شما اینهمه خدمات در #ایران و #خارج از ایران انجام دادید. ایشان میفرمایند «وَأخْلِصِ الْعَمَلَ، فَإِنَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ»؛ آن کسی که بناست این اعمال را بپذیرد و ناقد این اعمال هست بصیر و دقیق است.
🔹 #ناقد همان است که فلزات را بررسی و عیارش را مشخص میکند که چقدر ناخالصی دارد.
در روایات هست که گاهی اعمال انسان تا آسمان هفتم میرود، ولی ملائکهای که در آنجا هستند، آنها را به سبب ناخالصی که دارد، بر میگردانند. البته اینها مراتب عالیه هست و دشواری کار نباید ما را مأیوس کند.
📚 کتاب پندهای سعادت، جلد۲، ص ۸۲
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
پندهای سعادت
🔰توصیههای پیامبر اکرم «صلّی الله علیه و آله» به امیرالمؤمنین «علیه السلام» ❇️ظاهر و باطن نفس ✅باط
🔰توصیههای پیامبر اکرم «صلّی الله علیه و آله» به امیرالمؤمنین «علیه السلام»
❇️ظاهر و باطن نفس
✅تزویر نفس
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
انسان باید تربیت شده باشد تا گرفتار تزویر نفس نشود. گاهی نفس، تزویر در صلاح میکند. مثلاً عالمی را نصیحت میکند که قدم گذاشتن در مسیر مرجعیت برای ترویج و نشر شریعت برای شما واجب است و با یک صغری و کبریهایی بخواهد کلاه سر انسان بگذارد. بینش و بصیرت الهی میخواهد که آدم گرفتار نشود.
صورت دوم این است که ظاهر و باطن انسان یکی باشد، اما در عدم صلاح در تباهی و فساد؛ هم ظاهر و هم باطن هر دو خراب است. صورت سوم این است که باطن صالح باشد، اما ظاهرش اینطور نباشد و صورت چهارم عکس این است که باطن خراب است، ولی یک ظاهر زیبنده و مؤمن و متقی نشان داده میشود.
🔷اگر باطن خراب، ظاهر صلاح باشد
اینجا فرمودند:
«وَ أَنْ تَكُونَ سَرِيرَتَكَ كَعَلَانِيَتِكَ».
طبق این فرمایش نورانی از ما خواسته شده که از این چهار صورت، دو مورد را داشته و دو مورد را نداشته باشیم. روشن است که این جملهی «وَ أَنْ تَكُونَ سَرِيرَتَكَ كَعَلَانِيَتِكَ» از دو صورتش انصراف دارد. شارع نمیخواهد دعوت کند به اینکه اینجور باشیم. اگر چه کسی ممکن است بگوید که خب اگر کسی دید باطنش خراب است، حالا ظاهرش را هم ریا نکند و مثل باطن خودش قرار بدهد؛ از یک خباثت نجات یافته و آن نفاق است. ولی در عین حال این مدعو شارع نیست. لذا میماند دو صورت که یا هر دو در صلاح باشد یا اینکه اینجور نباشد که باطن خراب و ظاهر صلاح باشد.
این جملهی رسول خدا «صلّی الله علیه و آله» ولو یک انصرافی دارد و انسان زکیّ متوجه این نکات میشود، ولی چون ممکن است که شبههای داشته باشد، خودشان تفسیر کرده و بدل تفسیر آوردهاند. این جملهی بعد، بدل تفسیر آن است.
«وَ أَنْ لَاتَكُونَ عَلَانِيَتُكَ حَسَنَةً وَ سَرِيرَتُكَ قَبِيحَةً».
هر کس تو را میبیند، میگوید ظاهر متدین، با تقوا، خداترس و با اخلاق دارید؛ در حالیکه باطنت اینگونه نیست. از این حالت نهی شده است.
گاهی انسان بعضی افراد را میبیند که اینطور هستند. مثلاً کسی که وضعش بد نیست، لباس مُندرس میپوشد، تا خودش را فقیر و مستضعف نشان دهد و عواطف مردم را به خودش جلب کند؛ یا شخصی که خشیت الهی ندارد، ولی سرش را کج میگیرد و زبان ذاکری نشان میدهد که دیگران خیال کنند که این آدم، آدم زاهد و خداترسی است.
«فَإِنْ فَعَلْتَ ذَلِكَ كُنْتَ مِنَ الْمُنَافِقِينَ».
اینها صفاتی است که فرمودهاند نباید اینطور باشید و اگر اینجور بودید، منافق هستید. این نشان میدهد که آدمی که اینطور هست و معاذالله عقایدش مشکل دارد؛ یعنی به آن خدایی که عالم به خفایا و اسرار انسآنهاست، اعتقاد عملی ندارد.
«وَ إِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَ أَخْفى».
اگر انسان این عقیده را داشته باشد که خدای متعال «يَعْلَمُ السِّرَّ وَ أَخْفى» است، خودش را در محضر او میبیند و شکی در این امور ندارد. امّا وقتی باطن خودش را در محضر مبارک خداوند تصحیح و تهذیب نمیکند و برای خلق خدا که هیچ کاری از آنها ساخته نیست، خودش را صالح نشان میدهد، این دلالت میکند که عقاید این شخص اشکال دارد.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک ص 104-102
#پندهای_سعادت
#بیانات
#توصیه_های_پیامبر_اکرم_ص_به_امیرالمؤمنین_ع
#ظاهر_و_باطن_نفس
#تزویر_نفس
🔗 @pand_saadat
پندهای سعادت
🔰توصیههای پیامبر اکرم «صلّی الله علیه و آله» به امیرالمؤمنین «علیه السلام» ❇️ظاهر و باطن نفس ✅تزو
🔰توصیههای پیامبر اکرم «صلّی الله علیه و آله» به امیرالمؤمنین «علیه السلام»
❇️ظاهر و باطن نفس
✅مبارزهی منفی با رذایل اخلاقی
💠حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
بنابراین، اگر کسی درونش اصلاح نشده باشد، نباید ظاهر خودش را نیکو جلوه دهد و از این کار نهی شده است. البته ما مواردی داریم که در شرع دستور داده شده که با آن مبارزهی منفی بشود. مثلاً کسی که خدای ناکرده صفت حسد در او وجود دارد، با این حالت نفسانی حسد، مبارزه ی منفی انجام دهد؛ یعنی وقتی میبیند که دیگران به موفقیتهایی نایل شدند، برای آنها دعا و ابراز خوشحالی کند، یا برای رسیدن آنها به موفقیتهایشان به آنها کمک نماید. اینها همه بر خلاف آن سلیقهی باطنی است که حسادت است، اما این دستور شرع است. لذا فرمودهاند که حسادت باطنی حرام نیست، ولی حسادت ورزیدن ظاهری اشکال دارد و ریشه کن کردن آن هم کار آسانی نیست. برای کسانی که میخواهند مناصب اجتماعی پیدا کنند، این تهذیب، خیلی مهم است.
🔶حکایتی از علامه حلی «ره»
در کتب تراجم و اخلاق هست که یک بار شاگردان علامه حلی «ره» دیدند ایشان خندان و شادمان است، ولی علت آن را نمیدانستند. به استاد عرض کردند: علت شادمانی شما چیست؟ فرموده بودند: بیست و پنج سال است که دارم برای تخلیهی نفس از صفت حسد کوشش میکنم و امروز میبینم این صفت را ندارم؛ برای همین خوشحال و خندانم.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک ص 105-104
#پندهای_سعادت
#بیانات
#توصیه_های_پیامبر_اکرم_ص_به_امیرالمؤمنین_ع
#ظاهر_و_باطن_نفس
#مبارزه_ی_منفی_با_رذایل_اخلاقی
🔗 @pand_saadat
حضرت آیتالله شبزندهدار در گفتوگو با ایکنا شرح داد:
زندگانی امیرالمؤمنین(علیه السلام) و حکومتداری ایشان، الگویی برای همگان
عضو فقهای شورای نگهبان به مناسبت ایام میلاد حضرت امام علی(علیه السلام) فرمودند: امیرالمؤمنین(علیه السلام) و زندگی ایشان به ویژه در دوران تصدی حکومت ظاهری، الگویی برای همه است و همان پنج سال و اندی که حکومت داشتند، نحوه و شیوه حکومت و فرمایش ایشان و عهدنامه پر مغز و با عظمتشان به مالک اشتر که امروز مورد توجه متفکران عالم است، همه و همه الگوست.
@pand_saadat
35.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
در ایام ولادت مولایمان مولی الموحدین، یعسوب الدین، اسدالله الغالب، امام علی بن ابیطالب(ع) هستیم؛ آن بزرگوار قابل توصیف برای انسانهای معمولی نیست؛ شخصیت بزرگواری است که پیامبر معظم(ص) درباره ایشان بر حسب نقل فرموده است کسی تو را نشناخته است مگر خدا و من؛ یعنی تمام انسانهای عالم و حتی نوابغ بشری در مقابل عظمت این امام همام ناتوان هستند. البته گوشهها و نمودهایی از این شخصیت بزرگوار حتی از سوی پیروان ادیان دیگر و کسانی که پیرو هیچ دینی نیستند مورد توجه قرار گرفته است ولی با مطالعه تاریخ زندگانی آن بزرگوار همه محو عظمت این شخصیت میشوند.
خداوند در قرآن در سوره مبارکه نبأ فرموده است: عَمَّ یَتَسَاءَلُونَ؛ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ؛ مردم از خبر بسیار بزرگ سؤال میکنند؛ حضرت امیر(ع) خودشان فرمودند من آن خبر بزرگ و نبأ عظیم هستم. ایشان در جهات مختلف نقشآفرین بودند؛ در اینکه اسلام پا گرفت و منتشر شد و در برابر اعدا و دشمنان اسلام و پیامبر(ص) مانند کوههای استوار ایستاگی کردند و اسلام مرهون و مدیون زحمات آن بزرگوار است.
امیرالمؤمنین(ع) و زندگی ایشان به ویژه در دوران تصدی حکومت ظاهری، الگویی برای همه است گرچه ایشان برحسب نصب الهی و معرفی پیامبر(ص) باید بعد از وفات پیامبر(ص) جانشین میشدند ولی همان پنج سال و اندی که حکومت داشتند نحوه و شیوه حکومت و فرمایش ایشان و عهدنامه پر مغز و با عظمتشان به مالک اشتر که امروز مورد توجه متفکران عالم است، همه و همه الگوست.....
@pand_saadat
38.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کسی مجاهد است و تقوا هم دارد ولی این دو عنصر برای رسیدن به سعادت نهایی کفایت نمیکند و باید به امر سوم هم بپردازد و آن؛ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ، است یعنی برای رسیدن به خدا وسیلهای را واسطه قرار دهد؛ در مورد وسیله هم گفته شده است چیزی است که انسان از سویدای قلب و عمق جان دلبستگی به چیزی دارد و به او علاقهمند است و عشق میورزد؛ پس در کنار تقوا و جهاد به امر سوم هم نیاز داریم تا به فلاح ابدی برسیم و این امر سوم قراردادن وسیله بین خود و خداست و بر اساس روایات شریفه، امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: انا الوسیله. وسیلهای که خدا فرموده است ابتغاء کرده و به دست آورید من هستم؛ بنابراین استفاده و استنباط از آیه میکنیم که ارتباط با امیرمؤمنان و اقتدا به ایشان عامل سعادت انسان است یعنی اگر کسی در همه عمر مجاهدت کند و تقوا پیشه سازد ولی در مورد امیرالمؤمنین(ع) آن مودت و دلبستگی و تبعیت را نداشته باشد مجاهدت و تقوای او عقیم است و او را به سعادت نمیرساند؛ بنابراین در تمامی عرصههای زندگی امیرمؤمنان(ع) باید مورد اقتدا و مقتدا باشد. باید او راهبر باشد و چشم عالمیان به آن بزرگوار باشد تا به مقصد برسند لذا حضرت رضا(ع) براساس نقل صدوق در عیون اخبارالرضا از آباء طاهرینشان امام حسین(ع) نقل کرده است: قال رسول الله للامام علی(ع) یا علیُّ أنتَ حُجَّةُ اللّه، و أنتَ بابُ اللّه، و أنتَ الطَّریقُ إلَى اللّه، و أنتَ النَّبَأُ العَظیمُ، و أنتَ الصِّراطُ المُستَقیمُ، و أنتَ المَثَلُ الأعلى.....
@pand_saadat
22.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امیرالمؤمنین(علیه السلام) مقام والایی دارد؛ با علی گفتا یکی در رهگذار/ از چه باشد جامه تو وصلهدار/ تو امیری و شهی و سروری/ از همه در راد مردی برتری/ جامهای، چون جامه شاهان بپوش/ گفت صاحب جامه را بین، جامه چیست/ دید باید در درون جامه کیست/ جامه گر صد وصله باشد عار نیست/ مرد سیرت را به صورت کار نیست.
امیرمؤمنان(علیه السلام) مرد سیرت است و به دنیا و مافیها توجهی ندارد و همه توجه او به حق تعالی است و از این جهت آن بزرگوار مقتدای همه خوبان عالم است و قطعا اگر حکومتها و مردم جهان آن بزرگوار را به امامت و رهبری تبعیت کنند سعادتمند خواهند شد.
انشاءالله خداوند ما را از موالیان و شیعیان حقیقی آن حضرت قرار دهد و همه شیعیان او را مورد عنایت ویژه آن بزرگوار در دنیا و آخرت قرار دهد.
@pand_saadat
🔅حضرت آیت الله مهدی شب زنده دار دبیر شورای عالی حوزه های علمیه در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی پاسخ برتر و تجلیل از شخصیت علمی حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی، در مدرسه علمیه معصومیه قم فرمود:
آیت الله العظمی نوری همدانی نقشی گرانسنگ در زمینه تحکیم عقاید جوانان و مردم در طول دوران متمادی داشته اند. ایشان نقشی مهم در نگارش مقالات علمی در پاسخگویی به شبهات و تحکیم اعتقادات داشتند.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: روزهایی را به یاد داریم که ایشان در سخت ترین شرایط در دوران ستم شاهی در شهرهای دور افتاده برای گره زدن دل های مومنین به ذات باری تعالی تلاش می کردند.
وی تصریح کرد: مقالات آیت الله العظمی نوری همدانی در پاسخ و رد شبهات و نظریاتی که در جامعه در حال تکثیر بود نقشی مهم و اثرگذار بود. این علمای بزرگ الگویی ناب برای همه فعالان این عرصه هستند
@pand_saadat