معرفی کتاب سیاست/نویسنده:اچ. کی. کولبچ
مترجم:احمد صبوری
از متن کتاب:
این کتاب برای مسئولان اجرایی و همچنین مشاهدگران دانشگاهی نگاشته شده و دامنه گسترده ای از خوانندگان را خطاب قرار می دهد. خوانندگانی که به حوزه خاص (مثل محیط زیست) علاقه مندند و می خواهند بدانند که داشتن "سیاست زیست محیطی" به چه معنی است و این سیاست چگونه ارائه می شود. پژوهندگان فرآیند سیاسی می خواهند بدانند که سیاست (یا سیاست همگانی) چگونه به اصطلاحات تحلیلی جاافتاده ای مانند "سیاست"، "وضع قانون" یا تصمیم گیری مربوط می شود و سپس کسانی هم هستند که به پرسش گسترده تر شیوه حاکمیت بر ما علاقه مندند و ظاهرا به مراتب فراتر از اقداماتی است که صرفا دولت می خواهد بکند و به شیوه الگوبندی پایدار و قابل پیش بینی فعالیت های متنوع هیئت های مختلف توجه دارد که (در بسیاری موارد) برچسب سیاست یا خط مشی می خورد...
معرفی اقتصاد کوچه/نویسنده:مجید پورشافعی
گزارش پول ملی ایران، هزینه های زندگی و دستمزدها، در دو سده ی گذشته از 1157تا1357 هجری شمسی
معرفی کتاب اقتصاد مهندسی/نویسنده:جی. جی. تیوزسن دابلیو. جی. فابریکی
مترجم:سید محمد مهدی شهیدی پور اسماعیل آیتی
فهرست کتاب:
مهندسی و اقتصاد مهندسی
برخی از مفاهیم اقتصاد و هزینه
استخراج فرمولهای بهره
محاسبات همسنگی اقتصادی
تورم و قدرت خرید پول
مبانی مقایسه گزینه ها
تصمیم گیری بین گزینه ها
ارزیابی جایگزینی گزینه ها
تحلیل سر به سر و کمترین هزینه
ارزیابی فعالیتهای عمومی
Aghtsad-dijytal-khlgh-va-tsahb-arzsh_Ketabnak_129870.pdf
15.92M
کتاب اقتصاد دیجیتال/مترجم:مهدی محمدی امیر شریفیان یوسف کاکاوندی بهنام محمدی
خلق و تصاحب ارزش، مضامینی برای کشورهای در حال توسعه
این کتاب ترجمه گزارش سال ۲۰۱۹ اونکتاد است. اقتصاد دیجیتال همچون اتوموبیلی است که با سرعت نفس گیر در حال پیشرفت به جلو می باشد و عملا توانایی آن را دارد که حجم انبوهی از دادهها را که توسط ماشینها قابل خواندن هستند (یا به عبارتی همان دادههای دیجیتالی) جمع آوری، استفاده و آنالیز نماید. این داده های دیجیتال در واقع آثار فعالیتهای شخصی، اجتماعی و تجاربی است که در شبکه های دیجیتال مختلف صورت می گیرد. حجم تبادل داده از طریق پروتکل جهانی (ترافیک)، به عنوان واسط انتقال دادهها، از حدود ۱۰۰ گیگابایت در روز در سال، ۱۹۹۲ به بیش از ۳ اینترنت ۴۵۰۰۰ گیگابایت در ثانیه در سال ۲۰۱۷ رسیده است. این در حالی است که جهان هنوز در ابتدای راه اقتصاد داده محور قرار دارد. پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۲ ترافیک IP جهانی به ۱۵۰۷۰۰ گیگابایت بر ثانیه نیز به ۴ برسد، زیرا روز به روز به تعداد کسانی که برای اولین بار آنلاین می شوند اضافه میشود و اینترنت اشیاء طور دائم در حال گسترش می باشد.
معرفی کتاب اقثصاد سیاسی/نویسنده:ارنست مندل
مترجم:کمال خالق پناه
کتاب "اقتصاد سیاسی" شامل مجموعه ای از سخنرانی های مندل، در سال 1967 میلادی برای نخستین بار منتشر شد و تا امروز بیش از 10 بار تجدید چاپ شده است. چاپ دهم این کتاب در سال 2005 با مقدمه جورج نواک، فیلسوف سوسیالیست آمریکا به بازار آمد.
این کتاب در سه فصل تدوین شده، در فصل اول "نظریه ارزش و ارزش اضافی" را در جریان تولید مطرح می کند و فصل دوم به "سرمایه و سرمایه داری " و فصل سوم به "سرمایه داری جدید" اختصاص دارد. مسائلی چون ارزش مصرف و ارزش مبادله،نظریه ارزش کار،خاستگاه های شیوه تولید سرمایه داری ، مکانیسم بنیادی اقتصاد سرمایه داری و ... مهمترین محورهای نظریه های مطرح شده مندل در این کتاب است.
Aghtsad-klan_Ketabnak_23596.pdf
2.23M
کتاب اقتصاد کلان/نویسنده: دکتر صمصامی
دانش اقتصاد دو شاخه اصلی دارد. اقتصاد خرد و اقتصاد کلان.
اقتصاد کلان از کلمه یونانی ماکروس (Makros) به معنای بزرگ، مشتق شده است با اینکه تعریف دقیقی از این مقوله مانند اقتصاد ارائه نشده است اما اصطلاحا به آن بخش از اقتصاد گفته میشود که به مطالعه و بررسی رفتار عمومی بنگاهها و کل نظام اقتصادی میپردازد. موضوع اقتصاد کلان رویه دولتها و روابط اقتصادی ملتهاست.
این شاخه از اقتصاد به جای بررسی نسبت قیمتها برای تکتک کالاها، به سطح عمومی قیمتها برای تمامی کالاها و خدمات عنایت دارد.
اهمیت مطالعه اقتصاد کلان: چون اقتصاد کلان مطالعهٔ متغیرهای اقتصادی در سطح کل یا جامعه است و از طرفی مسائل اقتصادی در سطح جامعه در بسیار موارد ابعاد غیر اقتصادی، به خصوص اجتماعی-سیاسی و حتی بینالمللی به خود میگیرند، بنابراین مطالعهٔ اقتصاد کلان از این نظر نیز اهمیت مییابد.
Aghtsad-syasy_Ketabnak_36690.pdf
711.7K
کتاب اقتصاد سیاسی/نویسنده:رزا لوکزامبورگ
مترجم: آذرخش
معرفی کتاب اقتصاد کلان/نویسنده:اولیور بلانچارد
مترجم:جعفر حقیقت فهیمه احمدزاده دلجوان
اولیور بلانچارد اقتصاددان فرانسوی، در کتاب اقتصاد کلان، طیف گستردهای از موضوعات کلان اقتصادی را مورد بررسی قرار میدهد. مواردی همچون بازار کالا، بازارهای مالی، نیروی کار، اقتصاد کلان و .... در این کتاب مطرح شداند و مورد مطالعه قرار گرفتهاند. مطالعه کتاب اقتصاد کلان را به دانشجویان و دانشپژوهان رشته اقتصاد توصیه شده که تاثیر بسزایی در شناخت مباحث اقتصاد کلان دارد.
گزیده ای از کتاب:
سومین عامل مخارج دولتی G است. این جز نشاندهنده خرید کالاها و خدماتی است که توسط دولتهای مرکزی، ایالتی و محلی صورت میگیرد. این کالاها میتواند شامل محدوده محصولاتی مثل هواپیما تا تجهیزات اداری باشد. همچنین خدمات عبارت است از خدمات ارائه شده توسط کارمندان دولتی: درواقع، حسابهای درآمد ملی رفتار دولت را به صورت خرید خدمات از کارمندان دولتی و سپس انتقال این خدمات به صورت رایگان در دسترس عموم مردم تلقی میکنند. توجه داشته باشید که G شامل پرداختهای انتقالی دولتی مانند برنامه بیمه اجتماعی، پرداختهای تامین اجتماعی و یا حتی پرداخت بهرهای مربوط به بدهیهای دولتی نمیباشد. اگرچه اینها به وضوح مخارج دولتی هستند، اما هیچ نوع کالا و خدماتی را خریداری نمیکنند. به همین دلیل هزینههای دولت برای کالاها و خدمات، شامل ۱۸.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی است، که کمتر از کل هزینههای دولت (به همراه پرداختهای انتقالی و بهرهای) است. این مقدار در سال ۲۰۱۴ تقریبا ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را شامل میشود که در آن پرداخت
معرفی کتاب اقتصاد خرد/نویسنده:محسن نظری
بین اقتصاد خرد و کلان تفاوتی ساده وجود دارد. مطالعه اقتصاد در سطح یک فرد یا یک شرکت و با مقیاس محاسبه کوچکتر اقتصاد خرد ، و مطالعه کلیت اقتصاد ملی با مقیای محاسبه بزرگتر ، موضوع اقتصاد کلان می باشد. در اقتصاد خرد اینگونه توضیح داده شده که کتاب اقتصاد خرد 1 متمرکز بر مسائل سیستم حسابداری است که بر افراد و شرکت اثر می گذارد. مسائلی مانند تاثیر قوانین بر کسب و کار یا مطالعه عرضه و تقاضا برای یک محصول
فهرست مطالب:
فصل اول: تقاضا، عرضه، تعادل
فصل دوم: کشش
فصل سوم: نظریه رفتار مصرف کننده
فصل چهارم: نظریه رفتار تولید کننده
فصل پنجم: هزینه
فصل ششم: بازار رقابت کامل
فصل هفتم: بازار انحصار کامل فروش
فصل هشتم: بازار رقابت انحصاری و انحصار چندقطبی فروش
فصل نهم: بازار عوامل تولید
فصل دهم: سوالات سایر مباحث
ضمیمه
کنکورهای آزمایشی
پاسخ کنکورهای آزمایشی
پاسخ خودآزمایی ها
سوالات اقتصاد خرد دانشگاههای دولتی سال 1385
درستنامه
منابع و مآخذ
معرفی کتاب اقتصاد هویت/نویسنده:جرج اکرلاف راشل کرانتون
مترجم:مهدی فیضی
برگرفته از مقدمه مترجم:
کودک از بدو تولد در هویت هایی چندلایه و پویا پیچیده شده است که دانسته یا ندانسته بر تصمیم ها و رفتارهایش تاثیر می گذارند. خانواده مهم ترین نهادی است که هویت را با صورت بندی زبان رقم می زند و باورهای پایه درباره زیست جهان و مهارت های اولیه برای زیستن را به کودک منتقل می کند. سایر منابع هویت بخش مانند جنسیت، ملیت، دین، زبان، نژاد، آداب و رسوم، خاستگاه اجتماعی، بومی یا مهاجر بودن و یا در اقلیت یا اکثریت بودن نیز هریک رنگ و بوی خود را بر هویت فرد می زند. به این ترتیب برای درک حقیقتی که کهکشان هویت را می سازد، باید دلمشغول مجموعه ای از ویژگی های غیرقابل شمارش بود که نمی توان آنها را به سادگی به چند وضع کلیشه ای مانند ملیت یا دین فروکاست...
معرفی کتاب اقتصاد اسلامی/نویسنده:محمد تقی عثمانی
مترجم:رعایت الله روانبد
کتاب حاضر یکی دیگر از سرمایه های علمی و دینی استاد علامه محمدتقی عثمانی در رشته اقتصاد و مسائل
جدید تجارت و بانکداری است و از جمله کتاب هایی است که در مواد برنامه درسی جامعه دارالعلوم کراچی شامل است و در کلاسهای بالا تدریس می شود.
معرفی کتاب مبانی اقتصاد سیاسی/نویسنده:پیوترایوانوویچ نیکیتین
مترجم:ناصر زرافشان
اقتصاد سیاسی، شاخه ای از علوم اجتماعی که به مطالعه روابط بین افراد و جامعه و بین بازارها و دولت می پردازد، با استفاده از مجموعه متنوعی از ابزارها و روش ها که عمدتا از اقتصاد، علوم سیاسی و جامعه شناسی برگرفته شده است. واژه اقتصاد سیاسی از واژه یونانی polis به معنای «شهر» یا «دولت» به معنای «کسی که یک خانواده یا دارایی را اداره میکند» گرفته شده است. بنابراین، اقتصاد سیاسی را می توان به عنوان مطالعه چگونگی مدیریت یا اداره یک کشور - خانواده عمومی - با در نظر گرفتن عوامل سیاسی و اقتصادی درک کرد.
کتاب حاضر که با عنوان کتاب "مبانی اقتصاد سیاسی" توسط نشر آگه منتشر شده است دقیقا مقدمه ای بر این علم گسترده است. شما در این کتاب با اصول اولیه این نوع از اقتصاد آشنا خواهید شما و متوجه می شوید که عملا ریشه های فکری این شکل از دانش از کجا نشئت گرفته است. کتاب نثر بسیار روان و جذابی دارد که در ترجمه نیز توسط ناصر زرافشان حفظ شده است.
معرفی کتاب دین و اقتصاد/نویسنده:غلامرضا مصباحی
اقتصاد یکى از شاخه هاى علوم انسانى است که در یونان باستان با عنوان تدبیر منزل در حکمت عملى از آن بحث مى شد و از قرن هجدهم میلادى در عرصه ى جدیدى قرار گرفت و مبانى و مکاتب خاصّى یافت. اقتصاد اسلامى، در بستر جریان اعتراض به نظام هاى سرمایه دارى و سوسیالیسم مطرح شد و محقّقان با اطّلاع از پیش دانسته هاى پرسشى، پاسخ هایى را از آیات و روایات استنباط کردند; البتّه در دوران آغازین اسلام، ابتدا فقه الاقتصاد و احکام اقتصادى اسلام شکل گرفت; سپس در دوران معاصر با تحقیقات اندیشهورانى چون شهید صدر و شهید مطهرى، نظام، مکتب، اصول، اهداف و اخلاق اقتصاد اسلامى تدوین شد و سال هاى اخیر، به نظریّه پردازى و فرضیّه سازى در عرصه ى علم اقتصاد سوق یافته است.
معرفی کتاب اصول علم اقتصاد/نویسنده:دومینیک سالواتوره یوجین ا. دیولیو
مترجم:محمد ضیایی بیگدلی نورزو علی مهدی پور
نظریه و مسائل اصول علم اقتصاد شامل 385 مساله حل شده/ تألیف دومینیک سالواتوره و یوجینآ. دیولیو؛ ترجمه محمد ضیائیبیگدلی و نوروزعلی مهدیپور.
کتاب حاضر از سری کتب شوم = Schaum's outline Series است. کتاب حاضر قبلا تحت عنوان "اصول علم اقتصاد" توسط موسسه بانکداری ایران در سال 1370 منتشر شده است.
Aghtsad-syasy-khodmany_Ketabnak_19924.pdf
2.63M
کتاب اقتصاد سیاسی خودمانی/نویسنده:احمد سیف
430 صفحه
اقتصاد سیاسی عبارت است از علم قوانین تولید و توزیع نعمتهای مادی در مراحل مختلف تکامل جامعه انسانی. پیدایش اقتصاد سیاسی در قرن هجدهم به مردم در زمینهٔ نظام تأمین نیازها (یعنی شیوهٔ توزیع و تولید کالاها به هدف تأمین نیازها) کمک شایانی کرد و اصطلاح «اقتصاد سیاسی» جایگزین اصطلاح قدیمی «اقتصاد» شد. در واقع اقتصاد از یونانی به معنی «اقتصاد خانواده» (یا "تدبیر منزل" مربوط به جامعههایی که اکثر کالاهای مورد نیاز در خانواده تأمین میشود) در نظر گرفته شده بود و واژهٔ «اقتصاد سیاسی» به مدیریت امور اقتصادی دولت مرتبط میشد. در ابتدا این اقتصاد به دولتمردان در ادارهٔ بهتر امور اقتصادی دولت کمک میکرد.
اقتصاد سیاسی یک روش مطالعه علمی دربارهٔ پدیدههای اجتماعی است. این رهیافت بر وجود ارتباط میان مؤلفههای سیاسی و اقتصادی در شکلدادن به پدیدههای اجتماعی مبتنی است. به همین دلیل اگرچه اغلب زیرمجموعه علم اقتصاد دانسته میشود، باید آن را چیزی فراتر از علم اقتصاد محض دانست؛ اقتصاد سیاسی Political Economy یا به شکل اختصاری PE است، اما علم اقتصاد Economics. مثلاً برای تحلیل رفتار انتخاباتی طبقات مختلف به منافع اقتصادی آن طبقات رجوع میشود یا تأثیر اقتصادی یک تصمیمگیری سیاسی مورد مطالعه قرار میگیرد.
Din-va-aghtsad_Ketabnak_113508.pdf
480K
معرفی کتاب دین و اقتصاد/نویسنده:قباد حاجی زاده
در چند دههی اخیر، اندیشمندان اقتصادی ادیان مطالعات و تحقیقات گسترده و فراوانی را در زمینهی اقتصاد دینی (تجزیه و تحلیل رفتارها، نهادها و سیاست های اقتصادی با توجه به زمینههای دینی) انجام دادهاند که حاصل آن به صورت گنجینهای غنی در اختیار جامعهی علمی قرار دارد. در این میان، مطالعه دربارهی اندیشه اقتصادی یهودیت، مسیحیت و اسلام رونق بیشتری دارد؛ به طوری که اندیشمندان الهیاتی و اقتصادی این سه دین توحیدی ضمن تشکیل انجمنهای علمی وبرگزاری کنفرانسهای سالانه، مجلات علمی و مجموعهی بسیار وسیعی از کتب و مقالات را در مورد اندیشهی اقتصادی ادیان مذکور تألیف کردهاند. پرسش بسیار مهمی که برای این اندیشمندان مطرح است، این است که اقتصاد مطلوب و مورد نظر دین کدام است و چه ویژگیهایی دارد؟ دستیابی به پاسخ این پرسش مستلزم بررسی دیدگاهها و نظریات اقتصادی همهی ادیان بزرگ شرقی و غربی است که کار بسیار دشوار و بزرگی است و تنها گروههای بزرگ علمی از عهدهی پاسخ گویی به آن بر میآیند. از آنجا که یهودیت، مسیحیت و اسلام از جملهی ادیان بزرگ ابراهیمی هستند و با توجه به این که پیدایش، گسترش و تحکیم پایههای دانش جدید اقتصاد در کشورهایی صورت گرفته است که عموماً پیرو دین مسیحیت بودهاند و همچنین با توجه به گستردگی آرای اقتصادی اسلام و تجربهی تاریخی اقتصاد اسلامی در صدر اسلام و در طی دورهی تمدن بزرگ اسلامی ونیز با عنایت به این که یهودیت قدیمی ترین دین در میان سه دین اصلی دنیا است که ریشه در خاورمیانه دارند و تاریخچهی این دین، سنتی بسیار غنی از تفکرات م
کتاب تئوری اقتصاد خرد/نویسنده:قباد حاجی زاده
در چند دههی اخیر، اندیشمندان اقتصادی ادیان مطالعات و تحقیقات گسترده و فراوانی را در زمینهی اقتصاد دینی (تجزیه و تحلیل رفتارها، نهادها و سیاست های اقتصادی با توجه به زمینههای دینی) انجام دادهاند که حاصل آن به صورت گنجینهای غنی در اختیار جامعهی علمی قرار دارد. در این میان، مطالعه دربارهی اندیشه اقتصادی یهودیت، مسیحیت و اسلام رونق بیشتری دارد؛ به طوری که اندیشمندان الهیاتی و اقتصادی این سه دین توحیدی ضمن تشکیل انجمنهای علمی وبرگزاری کنفرانسهای سالانه، مجلات علمی و مجموعهی بسیار وسیعی از کتب و مقالات را در مورد اندیشهی اقتصادی ادیان مذکور تألیف کردهاند. پرسش بسیار مهمی که برای این اندیشمندان مطرح است، این است که اقتصاد مطلوب و مورد نظر دین کدام است و چه ویژگیهایی دارد؟ دستیابی به پاسخ این پرسش مستلزم بررسی دیدگاهها و نظریات اقتصادی همهی ادیان بزرگ شرقی و غربی است که کار بسیار دشوار و بزرگی است و تنها گروههای بزرگ علمی از عهدهی پاسخ گویی به آن بر میآیند. از آنجا که یهودیت، مسیحیت و اسلام از جملهی ادیان بزرگ ابراهیمی هستند و با توجه به این که پیدایش، گسترش و تحکیم پایههای دانش جدید اقتصاد در کشورهایی صورت گرفته است که عموماً پیرو دین مسیحیت بودهاند و همچنین با توجه به گستردگی آرای اقتصادی اسلام و تجربهی تاریخی اقتصاد اسلامی در صدر اسلام و در طی دورهی تمدن بزرگ اسلامی ونیز با عنایت به این که یهودیت قدیمی ترین دین در میان سه دین اصلی دنیا است که ریشه در خاورمیانه دارند و تاریخچهی این دین، سنتی بسیار غنی از تفکرات معن
کتاب اقتصاد و امنیت/نویسنده:حسین دهباشی
درباره:علینقی عالیخانی
گفتگوی صوتی / مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر
نسخه کامل با صدای مصاحبه شونده
از سخن ناشر:
«آن که را عبرتهای روزگار پیش رو آید، تقوی از افتادن در شبهه ها باز دارد»
امام علی (ع) نهج البلاغه خطبه ۱۶
هر چه جهان پیشتر میرود و جوامع در هم فشرده تر می شوند، ضرورت داشتن فهم تاریخی بیش تر به چشم میخورد. اکنون به درستی می گویند که پیشروی اندیشه های پیشرفت و تحقق توسعه همه جانبه و پایدار بدون برخورداری از توان «مطالعات تاریخی و مطالعات تطبیقی» ناممکن است. تاریخ اگرچه سرگذشت گذشتگان است اما خواندن متونی مرده و بیجان نیست. در فهم تاریخی علاوه بر صورت زبانی و کلامی و اطلاعاتی که به زبان می آید یا بر سطور و خطوط نقش می بندد. تلاش به سوی درک گفتمانی می رود که آن صورت زبانی نمایه بیرونی آن است. در «فهم تاریخی» صورت زبانی هر چه باشد - گفته یا نوشته - بخشی از شبکه پیچیده اجتماعی و فرهنگی و سیاسی به شمار می آید و معنای گفتار یا نوشتار علاوه بر جمله و مضمون در بافت و موقعیت گفتمانی آن مورد توجه قرار می گیرد. فهم متون تاریخی مستقل از «زمینه» و «گفتمان» آن ناقص و ناممکن است متن حاصل و نتیجه گفتمان است و به سخن دیگر گفتمان فرایند و متن فراورده آن است. گفتمان پویا و متن ایستاست. گفتمان بی مخاطب نمی تواند پیش رود و فهم متن در هرا لحظه نیازمند مخاطبی است که توان رمزگشایی آن را بافته باشد...
Aghtsad-bdvn-nft_Ketabnak_94622.pdf
8.95M
کتاب اقتصاد بدون نفت/نویسنده:انور خامه ای
درباره نهضت ملی شدن نفت در ایران، فلسفه سیاسی - تاریخی که در دل آن نهفته بود و جریانات و آثار و پیامدهای آن سخن بسیار گفته شده است. همچنین سیاست اقتصاد بدون نفت که در اولین مراحل پس از پیروزی اولیه، از طرف دولت رسمی روز اتخاذ گردید، از جانب نویسندگان و مورخین سیاسی - اجتماعی تاریخ معاصر ایران مکرر نوشته شده است. اما آنچه تاکنون از جانب نویسندگان و تحلیل گران کمتر مورد بررسی قرار گرفته بررسی آثار و نتایج این سیاست از دیدگاه آماری و تحلیل اقتصاد سیاسی است. تا زمانیکه چنین برخوردی نسبت به یک سیاست، خواه آن سیاست ماهیتا اقتصادی باشد، یا سیاسی - اجتماعی، صورت نگیرد، همیشه میدان برای حرافی های سیاسی و یا فلسفه بافی های اجتماعی و احتمالا ورود مغالطه ها و شبهات از جانب اصحاب اغراض و تعصبات سیاسی و مالی و... مفتوح می باشد. بر همان سیاست اقتصاد بدون نفت در سالهای 30 تا 32 و سپس پس از کودتای 28 مرداد، از جانب شاه مخلوع پهلوی تعریف های فراوان شد و تحت عنوان "سیاست کذائی"، "انحطاط و فقر جامعه ایران" و "سیاست انزوای ایران" مورد حمله قرار گرفت. انتشار کتاب "پنجاه سال نفت" از طرف "مصطفی فاتح" که شهرت و صورت یک کارشناس نفتی را داشت، سبب شد که دربسیار از محافل ناآگاه یا ذی غرض نظرات وی را واقعا کارشناسانه تلقی کنند و ادعای وی را مبنی بر تورم قیمتها، پایین آمدن سطح تولید و اشتغال و انحطاط اقتصاد ملی و... جدی بگیرند و ساختمانی تصوری بر آن بنا کنند. در سالهای اخیر، پس از انقلاب سال 1357، نیز کسانی گرچه نه لزوما از سر سوءنیتی سیاسی، بلکه از سر ناآگاهی تاریخی و ت
Tvanbkhshy-va-aghtsad_Ketabnak_112944.pdf
624.1K
کتاب توانبخشی و اقتصاد/نویسنده:روشنک نجفی
توانبخشی عبارت است از فرآیندی هدف گرا و دارای محدودیت زمانی که هدفش توانا ساختن یک شخص دارای اختلال برای رسیدن به یک سطح ذهنی، جسمی، اجتماعی و کارکردی مناسب می باشد و در این راه او را (برای تغییردادن زندگی) با ابزارهایی مجهز می سازد. در توانبخشی مفاهیمی همچون یکپارچه سازی اجتماعی، کاهش اثرات ناتوانی، توانمندسازی، بهبود کیفیت زندگی و . مورد توجه و دارای اهمیت می باشند)اورنگی، هاشم زاده و بهره دار، ۱۳۹۱، ۲۶). بیماران توانبخشی برای درمان خود با مسائل بسیاری دست و پنجه نرم می کنند و عوامل بسیاری بیمارن زا از ادامه درمان باز می دارد. بارها به بیان تاثیرات عوامل. طبقه ، اجتماعی- اقتصادی بر سلامت اشاره شده است )اقدامی باهنر، نجارپور استادی و لیوارجانی، ۱۳۸۶، ۶۱). طبقه اجتماعی، گروهی نسبتا وسیع و پایدار مرکب از زنان، مردان و کودکان است که از لحاظ تولید اجتماعی و مالکیت ابزارهای تولید دارای وضعیتی کمابیش یکسان هستند. در یک جامعه هر چه وارد طبقات اجتماعی پایین تر شویم، امید به زندگی کوتاه تر و بیماری ها شایع تر می شون (ایزدی، ۱۳۹۰، ۵۱). در طول زندگی شرایط ضعیف اقتصادی اجتماعی بر سلامت اثرگذار است. افراد طبقات پایین حداقل دو برابر افرادی که در طبقات بالاتر هستند، دچار بیماری جدی و مرگ زودرس می شوند. حتی در میان طبقه متوسط کارکنان اداری، آن دسته که طبقه پایین تری دارند، بیشتر از کارکنان طبقه بالا از بیماری و مرگ زودرس رنج می برند. علل مالی، روانی و اجتماعی در به وجود آمدن این تفاوت ها سهیم هستند و اثرات آن منجر به بروز بیماری ها ومرگ می شود. هر قدر مرد
Nzam-aghtsad-aslamy_Ketabnak_107185.pdf
2.11M
کتاب نظام اقتصاد اسلامی/نویسنده:مرتضی رضوی
تنظیم و پی نویس: حسن بابایی
آیا اسلام نظام حقوقی دارد یا نه؟ اگر بگوئید ندارد، همه فقه و فقاهت را انکار کرده اید. و اگر بگوئید نظام حقوقی دارد پس به نظام اقتصادی آن نیز اعتراف کرده اید. زیرا هیچ نظام حقوقی نمی تواند وجود داشته باشد مگر بر یک نظام اقتصادی نیز مبتنی باشد.
جدا کردن نظام حقوقی یک مکتب از نظام اقتصادی آن، محال است. همه ابعاد زیستی بشر مرتبط با هم بل تنیده بر هم است و این مائیم که چون توان بررسی همه ابعاد را یک جا نداریم علم را رشته رشته کرده ایم.
موضوع بحث ما «اصول و مبانی نظام اقتصاد اسلامی» است؛ یعنی کاری با فروعات و جزئیات نداریم و آن ها را به متون فقهی وا می گذاریم. چرا اصل نظام اقتصادی را به متون فقهی حواله نمی کنیم؟ با بیان دیگر: مگر فقه ما شامل این «نظام» نیست؟
نکته مهم، بل اصل مهم در همین جاست؛ مسؤلیت فقه فروع دین است و در صدد تعیین «احکام خمسه»: واجب، مستحب، مکروه، مباح و حرام است. فقه تک تک موضوعات را عنوان می کند و حکم آن ها را مشخص می نماید. چیستی و چگونگی نظام خارج از مسؤلیت فقه است. کسی از فقه نمی پرسد: آیا نظام واجب است؟ حرام است؟ مستحب است؟ یا مکروه و یا مباح است؟