معرفی کتاب فلسفه تعلیم و تربیت در جهان غرب/ نویسنده:سعید بهشتی
فلسفه تعلیم و تربیت در جایگاه یکی از حوزه های معرفت بشری از دو منظر قابل بررسی و تعمیق است که در این مجموعه سعی برآن بوده تا به این نکته اساسی پرداخته شود ، مولف این مجموعه که در تلاش بوده در این رهگذر حاصل مطالعات و تحقیقات و پژوهشهای خویش به مخاطبان طالب فلسفه تعلیم و تربیت ارائه نماید سخت کوشیده است تا این مطالب از یک دیدگاه علمی و تربیتی عرضه گردد ، کتاب حاضر در سه بخش و سی و چهار فصل تدوین گردیده و در تنظیم هربخش و سرفصل سعی برآن بوده تا نظم و تربیت بخش ها به گونه ای باشد که هم ذهن و اندیشه مخاطب را با یک انسجام و نظم علمی پیش برد و هم دست و افکار او را در انتخاب مطالب مورد نظر باز گذارد بخش هایی که در این کتاب به آن پرداخته شده عبارتند از (ماهیت فلسفه تعلیم و تربیت در جهان غرب) ( تاریخ فلسفه تعلیم و تربیت در جهان غرب ) و ( رویکردهای فلسفه تعلیم و تربیت در جهان غرب )
Telym-va-trbyt-dar-tfsyr-nmonh-jld-1_Ketabnak_134052.pdf
7.75M
کتاب تعلیم و تربیت در تفسیر نمونه - جلد 1/نویسنده:ناصر مکارم شیرازی
تهیه و تنظیم: محمدجواد اسکندرلو
از پیشگفتار:
تعلیم و تربیت اسلام همزاد با طلوع آیین حیات بخش اسلام سابقه ای دیرینه دارد، آن سان که رب کریم نزول وحی را با خواندن آغازید: «اقْرَاْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ*خَلَقَ الْاِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ*اقْرَاْ وَرَبُّکَ الْاَکْرَمَ*الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ*عَلَّمَ الْاِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمُ»؛ «بخوان به نام پروردگارت که (جهان را) آفرید و انسان را از خون بسته ای خلق کرد! بخوان که پروردگارت از همه والاتر است، همان کسی که به وسیله قلم تعلیم نمود و به انسان آنچه را نمی دانست آموخت!»
حوزه های علمیه تشیع نیز برگرفته از تعالیم راستین محمدی و در پرتو هدایت ائمه هدی با پیشینه چندین سده همواره کانون علم و دانش (عنصر تعلیم) و تهذیب و تزکیه (عامل تربیت) بوده و در عبور از فراز و فرود قرون و اعصار پیروان راه حقیقت و رهپویان طریق هدایت را از زلال معرفت و بصیرت فکری و باطنی سیراب نموده است. در میان مهمترین رسالتها و مسئولیتهای حوزه های علمیه، دو موضوع اساسی بیش از مسائل و امور دیگر می درخشد که عبارت اند از: نخست، تاکید بر تعلیم و تربیت نیروی انسانی به مثابه بهترین شیوه نشر واشاعه اندیشه اسلامی
و مکتب اهل بیت. و دوم، پرورش عالمان و متخصصان علوم اسلامی، بر اساس تربیت جامع و متوازن معنوی و اسلامی...
تگ:الگوهای دینی تعلیم و تربیت در اسلام تعلیم و تربیت در قرآن
معرفی کتاب تاریخ مختصر تحول تعلیم و تربیت در اسلام و ایران/ نویسنده:علی محمد الماسی
کتاب حاضر، مطالبي است درباره تاريخ تحول تعليم و تربيت در ايران، قبل و بعد از اسلام، دوره هاي اسلامي، تمدنهاي همسايه ايران و سرزمينهاي اسلامي که به طور اختصار مي تواند مورد استفاده دانشجويان رشته هاي علوم تربيتي و تربيت معلم و ديگر علاقه مندان قرار گيرد. براي استفاده از مطالب مفصل تر، مي توان به کتاب تاريخ آموزش و پرورش اسلام و ايران نوشته نگارنده مراجعه کرد. ضمناً منابع مورد ارجاع در هر بخش هم، براي پويندگان و پژوهشگران، در اين راستا مي تواند کمک مؤثري باشد.
ار متن کتاب:
فرآیند تعلیم و تعلم در کشور ما به دو دوره متفاوت تقسیم می شود: دوره قبل از اسلام و دوره بعد از آن در هر دو دوره کشور ما دارای جریانی متفاوت در امر آموزش و پرورش بوده است که دانستن هر دو برای ما حائز اهمیت است. زیرا ما ایرانی هستیم و مسلمان هر دو تمدن شخصیت کنونی ما را ساخته اند که با دیگر اقوام و ملل مسلمان متمایز است در هر دو دوره در کشور ما مدرسه وجود داشته ولی با دو هدف جداگانه و با روش و محتوائی جداگانه که باید مورد مطالعه قرار گیرد.
در کشورهای دیگر هم فرآیند تعلیم و تعلم به شکلی دیگر در جریان بوده است که دانستن آن هم برای ما حائز اهمیت است زیرا ملتها و کشورها بدون ارتباط با همدیگر نمی توانند به تنهائی مشکلات خود از جمله فرهنگ و تمدن و مسائل مربوط به آنها را حل نمایند در هر یک از سرزمینهای دنیای قدیم، تعلیم و تربیت دارای ویژگیهائی بوده که با دیگر مکانها تفاوت داشته است. بنابراین در هر سرزمین و یا در هر دوره باید وضع اجتماعی ،سیاسی فرهنگی و اقتصادی آن سرزمین و یا آن دوره را مطالعه کرد و سپس باید هدف آنها را از تعلیم و تربیت مشخص نمود که برای چه منظوری آنان به بچه های خود آموزش میدادند و یا بهتر گفته شود، مایل بودند چه افرادی را بسازند و یا افراد تربیت شده کشورشان دارای چه ویژگی هائی باشند...
تگ:آموزش و پرورش آموزش و پرورش در اسلام آموزش و پرورش در ایران تعلیم و تربیت تعلیم و تربیت در اسلام
Telym-va-trbyt-dar-tfsyr-nmonh-jld-2_Ketabnak_134053.pdf
10.02M
کتاب تعلیم و تربیت در تفسیر نمونه - جلد ۲/ نویسنده:ناصر مکارم شیرازی
تهیه و تنظیم: محمدجواد اسکندرلو
برگرفته از متن کتاب:
تفکر
در آیه ۴۶ سوره سبا می خوانیم: «قُلْ اِنَّمَا اَعِظُکُمْ بِوَاحِدَهٍ اَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَفُرَادَی ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا... ؛» بگو: «شما را تنها به یک چیز اندرز می دهم و آن اینکه دو نفر دو نفر یا به تنهایی برای خدا قیام کنید. سپس بیندیشید ...».
تفسیر
جالب اینکه قرآن در اینجا میگوید: تتفکروا (بیندیشید) اما در چه چیز؟
از این نظر مطلق است و به اصطلاح «حذف متعلق دلیل بر عموم است» یعنی در همه چیز، در زندگی معنوی در زندگی مادی در مسائل مهم، در مسائل کوچک و خلاصه در هر کاری باید نخست اندیشه کرد، ولی از همه مهمتر، اندیشه برای پیدا کردن پاسخ این چهار سوال است:
از کجا آمده ام؟ آمدنم بهر چه بوده است؟ به کجا می روم؟ و اکنون در کجا هستم؟
ولی بعضی از مفسران معتقدند که متعلق «تفکر» در این جا جملهٔ بعد از آن است (مَا بِصَاحِبِکُم مِّن جِنَّهٍ) یعنی اگر کمی تفکر کنید به خوبی در می یابید که پیامبر از اتهام واهی شما در مورد جنون پاک و منزه است...
Syr-frhng-va-tarikh-telym-va-trbyt-dar-eiran-va-arvpa_Ketabnak_130330.pdf
10.12M
کتاب سیر فرهنگ و تاریخ تعلیم و تربیت در ایران و اروپا/ نویسنده:مرتضی راوندی
در این کتاب طی سه بخش، سیر فرهنگ و تاریخ تعلیم و تربیت در ایران و اروپا بازگو شده است. بخش اول که "سیر فرهنگ و تعلیم و تربیت در ایران" عنوان گرفته شامل مباحثی از این قبیل است: روش تعلیم و تربیت در ایران بعد از اسلام؛ مهمترین مراکز تعلیم و تربیت؛ نخستین تلاشهای بشر در راه کتابت و نگارش مورد علاقه خود؛ عقیده چند تن از صاحبنظران ایرانی در باب تعلیم و تربیت؛ تعمیم نسبی فرهنگ بعد از اسلام، نخستین مدرسان و نقش ایرانیان در توسعه و تکمیل مداری و رشد فرهنگ اسلامی؛ وضع اجتماعی و فرهنگی ایران مقارن حمله مغول؛ مکتب خانهها در عهد صفویه؛ وضع مدارس در اواخر زندیه و اوایل عهد قاجاریه؛ تعلیم و تربیت در عهد قاجاریه؛ وضع مدارس در آغاز جنبش مشروطیت. در بخش دوم ذیل عنوان "نظریات جدید در تعلیم و تربیت" مباحثی از این دست به چشم میخورد: تعلیم و تربیت در غرب؛ وضع کلی تعلیم و تربیت در عصر ما؛ روشهای نوین در آموزش و پروش؛ چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم؛ حمایت و جانبداری ویکتور هوگو از فرهنگ بشری. سومین بخش که "سیر فرهنگ و تعلیم و تربیت در اروپا" نام گرفته مشتمل بر عناوینی از این قبیل است: تعلیم و تربیت در یونان باستان؛ تعلیم و تربیت در روم قدیم؛ مدارس و علوم در قرون وسطی؛ رشد فرهنگ وعلوم تجربی در جریان نهضت اسلامی؛ احیای علوم قدیم؛ رنسانس و تجدید حیات علم و ادب؛ نهضت ادبی در اروپا.
تگ:اوضاع فرهنگی ایران تعلیم و تربیت روشهای نوین آموزش سیر تعلیم و تربیت در اروپا سیر تعلیم و تربیت در ایران مراکز تعلیم و تربیت در ایران نهضت ادبی د
adale.pdf
1.07M
جزوه ي ادله اثبات دعوي دكتر شمس به انضمام یک جزوه دیگر از ادله اثبات
adele esbat davi - varamin-tpnu-ac.vcp.ir.pdf
548.2K
جزوه ي ادله اثبات دعوي دكتر کریمی به انضمام یک جزوه دیگر از ادله اثبات
madani 1(arshadhoghugh.blogfa.com).zip
593.9K
جزوه حقوق مدني ۱ دكتر صفايي و دكتر قاسم زاده
madani-2-viyelon.pdf
522.2K
جزوه كنكوري حقوق مدني ۲ دکتر ویالانیان)