eitaa logo
موعظه | پاسخگویی به سوالات دینی
360 دنبال‌کننده
326 عکس
86 ویدیو
16 فایل
ادع الى سبیل ربک بالحکمة و الموعظة الحسنه(نحل.125) وابسته به مرکز احیاء موعظه حسنه|mawezah.ir ادمین و کارشناس پاسخگو | @mahdimahdavi2 پاسخگویی توسط کارشناسان حوزه علمیه قم کپی فقط باذکر منبع ارسال سوال: http://eitaa.com/joinchat/3111911435C0d91ddf85c
مشاهده در ایتا
دانلود
🌸🌱 عج 🌸پیامبر اکرم (ص): هر کس در روز صد بار بر من صلوات بفرستد خداوند 60 حاجت او را روا می کند 30 حاجت دنیوی 30 حاجت آخرتی 🌸🌱اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌸🌱 💞 به ڪآناڷ همسرداری حــۏاے آدݦ بپیوندید↙️ ❤️ @havayeadam 💚
294 📌 ❓سوال: سلام خدا قوت برای تشهد اضافی (رکعت سوم) در نماز ۴ رکعتی، یک سجده سهو بجا آوردیم. حکم نماز ما چیست؟ مرجع: مقام معظم رهبری ✅پاسخ: سلام علیکم ممنونم نماز شما صحیح است. چون اضافه کردن سهوی (اشتباهی) تشهد باطل کننده نماز نیست. به علت اینکه تشهد از ارکان نماز نیست. مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
294 📌 (عج) در راستای تحقق تمدن اسلامی ❓سوال: سلام علیکم وقت بخیر ولادت باسعادت حضرت علی اکبر علیهم السلام رو تبریک میگم حاج اقا در مورد چله قرن میشه توضیحاتی بدید اینکه میگن پشتش فرقه ظاله شیرازی ها هس درست یا نه؟ ✅پاسخ: سلام علیکم بنده هم تبریک عرض میکنم باتوجه به توضیحات کارشنا مذهبی حجت الاسلام مهدی ارفع: این چله توسط یک جوان کاشانی و به نیت خالصانه جذب مردم به سمت امام زمان و استغاثه از ایشان راه اندازی شده است. اما در ادامه برخی از گروه های مختلف سعی کردند این چله را به خود نسبت بدهند و ابهاماتی ایجاد شد. اما اصل این چله و پویش صحیح است. و با نام جدید در حال پیگیری است. توضیحات رو از فایل فوق ببینید و بشنوید مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
295 📌
 به شهدا

❓سوال:
سلام یه سوال آیا میشه به شهدا توسل کرد مثلا شهید ابراهیم هادی یافقط به معصومین باید توسل کرد؟


✅پاسخ:
سلام علیکم
بله به شهدا هم میتوان توسل کرد و ایشان را واسطه خیر و نعمت و توجه الهی قرار داد.

 باید دانست که توسل جستن و واسطه قرار دادن انسان‌های برگزیده و شایسته‌ای همچون انبیا و ائمه و... وقتی با توحید در دعا منافات پیدا می‌کند که بخواهیم آنان را در عرض خداوند قرار دهیم و مستقلاً از آنان چیزی بخواهیم که در این صورت توسل به معنای شرک ورزیدن به خدا و رقیب تراشیدن برای اوست، اما توسل جستن به ائمه علیهم السلام هرگز به این معنا نیست که آن‌ها نیز در کنار خداوند، ربوبیت و تدبیر امور و اجابت حوائج مردم را مستقلاً به عهده داشته باشند، بلکه توسل، تنها به معنای واسطه قرار دادن انسان‌های والاتری است که در پیشگاه خداوند، مقام و منزلت بالاتری دارند و از قرب بیشتری برخوردارند. در عین حال می‌دانیم که اینان خود از مصادیق بارز و کامل بنده و عبد الهی هستند و بالاترین افتخارشان نیز رسیدن به مقام عبودیت خالص و محض برای ذات پروردگار است. ما نیز از همین حیث عبودیت و بندگی است که برای آنان مقام و مرتبتی والا قائلیم.

از این روست که در مقام یاری جستن از پیشگاه حضرت بقیه الله الاعظم امام عصر «عج» خطاب به آن بزرگوار می‌گوییم: لقد توجهت الیک بحاجتی لعلمی ان لک عندالله شفاعه مقبوله و مقاماً محموداً.

(ای پیشوا و سرور من) تنها به تو چشم امید دوخته ام و تنها از تو طلب حاجت کردم، زیرا می‌دانم شفاعت تو در نزد پروردگار مقبول است و در بارگاه کبریایی او از مقام و ارجی عظیم و شایسته برخورداری.

در پایان زیارت جامعه نیز بر این نکته تأکید می‌شود که اگر ائمه و پیشوایان دین، واسطه قرار داده می‌شوند و به آنان توسل می‌جوئیم، صرفاً به این دلیل است که بندگانی شایسته و مقرب درگاه الهی هستند و لذا می‌توانند در رفع گرفتاری‌ها و برآوردن نیاز‌ها شفیع باشند.

 
 
مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
296 📌 ❓سوال: سلام ۱،من پول بگیرم تو بورس کار کنم و هر یک میلیون ماهی ۵۰ بدم در چه صورتی حرام نمیشه این کار کردن ۲؛ایا فرقی بین بورس و فرابورس در خریدو فروش هست ۳ایا گرفتن سهام بانک ها در بورس اشکال ندارد در چه صورت معامله ربوی و در چه صورت مضاربه میشه در بورس نظر مقام معظم رهبری و ایت الله مکارم ✅پاسخ: سلام علیکم معامله ای که شما بیان کردید باید در قالب مضاربه انجام بشود . شرایط مضاربه در ادامه بیان می گردد: برای مشاهده احکام بورس هم روی لینک زیر کلیک کنید: احکام بورس استفتاء از مقام معظم رهبری س: مضاربه صحيح چگونه اجرا مى‌شود؟ ج) عقد مضاربه مختص به کارگيرى سرمايه در تجارت است و در اين عقد شرط است که سهم صاحب سرمايه و عامل، از سود، به صورت کسر مشاع مانند نصف و ثلث و غيره باشد بلى اگر هر ماه، عامل مبلغى را به عنوان على‌الحساب به صاحب سرمايه در ازاى سهم سود او بپردازد و در پايان مدت مضاربه نسبت به سود حاصله با يکديگر مصالحه نمايند، اشکال ندارد و نيز اگر شرط کنند که در صورت بروز خسارت به سرمايه، عامل ضامن باشد، اشکال ندارد. ماهیت و حقیقت مضاربه طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی: پرسش : امروز در بسياري از محافل سخن از مضاربه است، لطفاً حقيقت آن را به طور شفاف شرح دهيد؟ پاسخ : الف) مضاربه در أصل مربوط به سرمايه گذاري يک نفر، و تجارت نفر ديگر با آن سرمايه است و سپس تقسيم سود حاصل، طبق توافق قبلي. و چون غالباً براي تجارت مسافرت مي کردند، مضاربه (ضرب در أرض به معني سفر است) ناميده شده، عدّه اي از فقها معتقد بودند مضاربه حتماً از طريق تجارت و بايد با درهم و دينار باشد، ولي ما معتقديم هيچ کدام از اين امور شرط نيست، و مضاربه به معني سرمايه گذاري از يک سو و عمل از سوي ديگر است. چه تجارت يا صنعت يا زراعت يا دامداري باشد. با اسکناس يا درهم و دينار و امثال آن. ب) سود حاصل از مضاربه دو نوع مي تواند باشد: 1- درصدي را براي هر طرف معين کنند. و 2- مبلغ مشخصي را براي صاحب سرمايه در نظر بگيرند؛ به شرط اين که سود حاصل از آن معامله چيزي بيشتر از مبلغ تعيين شده باشد، تا طرف ديگر هم سودي ببرد. نکته: سرمايه گذار مي تواند مبلغي را علي الحساب در ماه بگيرد و در انتهاي مضاربه يا زمان خاصّ ديگري، به طور دقيق محاسبه کنند. ج) زيان حاصل در مضاربه (کم شدن اصل سرمايه) به شرط عدم تعدّي و تفريط عامل، مربوط به سرمايه گذار است. هر چند عامل نيز چون سودي از کارش به دست نياورده زيان کرده است. و در فرض سهل انگاري، بايد عامل زيان را جبران کند. پس اگر سرمايه گذار زيان را نپذيرد مضاربه باطل است. مگر اين که در عقد خارج لازمي مانند بيع شرط کنند چنانچه سرمايه در مضاربه لطمه خورد، آن را عامل جبران مي کند. مهم انجام عقد خارج لازمي به صورت واقعي و جدّي است. مثلاً جنسي را بخرد و در ضمن اين خريد و فروش، شرط کند که عامل زيان احتمالي از مضاربه را جبران مي کند. بانکها در عقد مضاربه براي تضمين سرمايه، بايد اين گونه عمل کنند. يا طبق شرايط مضاربه ضرر براي سرمايه است؛ ولي چون در موارد مختلف سرمايه گذاري مي کنند مي گويند امکان ضرر همزمان در تمام آنها وجود ندارد، سرمايه به خطر نمي افتد. مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
297 📌
 با نرم افزار 
 اینترنتی

❓سوال:
سلام وقت بخیر 
آیا استخاره گرفتن با نرم افزار صحیح هستش یا نه؟ آیا معتبره؟



✅پاسخ :
سلام علیکم



🔸 رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): 
موارد مختلف است. اگر طبق روش های معمولی است مانعی ندارد.

🔸 آیت الله مکارم شیرازی
پرسش : آیا استخاره های اینترنتی صحیح است؟
پاسخ : در صورتی که یک فرد حقیقی استخاره را انجام دهد و نتیجه اعلام شود یا نرم افزار طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند، مانعی ندارد. 

🔸 حضرت آیت الله سیستانی: روش استخاره گرفتن در مفاتیح الجنان موجود است مراجعه شود.

🔸 حضرت آیت الله نوری همدانی: اگر استخاره کننده وارد در آن رشته باشد و بتواند از قرآن مجید برداشت مناسب و نزدیک به واقع داشته باشد اشکال ندارد.

همچنین یک تن از مجتهدین و مدرسین حوزه علمیه این گونه پاسخ داده اند:

🔸 آیت الله علوی گرگانی: اگر بگونه صحیح انجام شود مانعی ندارد گرچه اعتنا کردن به اینگونه استخاره ها از نظر ما محل تردید است.

🔸 دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی آیت الله نوری همدانی در پاسخ به پرسشی در رابطه با انجام استخاره های تلفنی، اینترنتی و به طور کلی سیستمهای هوشمند گفت: اگر استخاره کننده برای انجام این استخاره از قرآن یا تسبیح استفاده می کند، استخاره موثق است.  انجام استخاره ها و ارائه پاسخهای تصادفی که از قبل نوشته یا ضبط شده معتبر نیست. استخاره کننده باید برای فردی که درخواست کرده با استفاده از تسبیح یا قرآن استخاره را انجام دهد نه اینکه نتایج آن از قبل موجود باشد.

🔸 دفتر پاسخگویی به سؤالات شرعی آیت الله وحید خراسانی یادآور شد: استخاره کننده در انجام استخاره بی اثر نیست، حال فرد استخاره کننده، با وضو بودن، رو به قبله بودن و خلوص وی در انجام استخاره مهم است. برخی ها هم با تفضل خداوند از آیات مطالبی را درمی یابند که سایرین نمی توانند. نمی توان گفت انجام این استخاره ها که از فرد استخاده کننده هیچ اطلاعاتی در دست نیست معتبر باشد.




 
 
مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
💠 رایگان در 🔶فقط برای اعضای کانال حوای آدم😍 🔵در موضوعات: 🔸ازدواج و انتخاب همسر 🔸مشکلات زوجین 🔸ترک گناه و توبه 🔸سایر سوالات و مشکلات دینی توسط: حجت‌الاسلام مهدی مهدوی 💞 به ڪآناڷ همسرداری حــۏاے آدݦ بپیوندید↙️ ❤️ @havayeadam 💚
298 📌


❓سوال:
سلام و عرض خداقوت
چندتا سوال داشتم در رابطه با معامله (در بورس)
اگر شخصی علم بازار و خرید و فروش را داشته باشه می تواند برای شخص دیگری که پول دارد این کار را در بورس انجام دهد و فقط اگر سود کرد مثلا ۲۰ درصد را بردارد و ضرر به عهده شخصی که پول گذاشته باشد؟ (شبیه مضاربه)
سوال دوم این شخص می تواند هر ماه مبلغ ثابتی دریافت کند (دستمزد) و برای دیگری خرید و فروش انجام دهد؟
مرجع تقلید، امام خامنه ایی


✅ پاسخ:

سلام وقت بخیر ممنونم

قاعده ی بورس به این شکل است که :
هر کسی به هر میزانی سهمی خریداری میکند، در سود و زیان آن سهم شریک است.
 و اگر کسی به شما که در بورس هستید پول بدهد، مشخص است که دقیقا پول ایشان چقدر سود کرده و همان مقدار هم سهم او خواهد بود.

اینکه شما از سود ایشان چیزی بردارید ، وجه شرعی ندارد و پول بلا دلیل است. 
اما اگر شما سود ایشان را دادید و برای زحمتی که میکشید مقداری را با توافق معین کنید ، این اشکالی ندارد.
یعنی شما در سود این شخص شریک نیستید که بخواهید از سود ایشان بردارید.
فقط میتوانید طبق توافق برای زحمتی که میکشید مقداری را معین کنید.

مگر اینکه شما عامل در بورس باشید نه سرمایه گذار. عامل کسی است که با پولهایی که مردم سهم می خرند، کار میکند و آن تولید و کار در آمد زا را انجام می دهد. اگر عامل باشید می توانید طبق توافق و با قوانین مضاربه سود درصدی به سرمایه گذار بدهید.


در مورد مضاربه و بورس این مطلب رو هم از کانال ببینید و بخوانید:

https://eitaa.com/pasokhha/675




 
 
مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💡 حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا مطابق با فتاوای حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای 🔻 دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا را مطابق با فتاوای ایشان منتشر کرد. متن پرسش و پاسخ به شرح زیر است. 🔰 سؤال: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟ 📚 پاسخ: روزه به عنوان یک تکلیف الهی در حقیقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پایه های تکامل و اعتلاء روحی انسان به شمار می رود و بر امت های پیشین نیز واجب بوده است. از آثار روزه پدید آمدن حالت معنوی و صفای باطن، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نیز روشن است و خداوند اجر عظیمی برای روزه داران قرار داده است. روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب: ایجاد بیماری و یا تشدید بیماری و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی می شود. در این موارد روزه ساقط ولی قضای آن لازم است. بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند. بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط ولی قضای آن لازم است. @Khamenei_ir
299 📌 برداشتن توسط کودکان ❓سوال: سلام.وقت نماز خوندن بچه کوچیک دارم وسط نماز مهر رو میبره،اینجور مواقع تکلیف سجده کردنم چی میشه؟چحور سجده کنم رو چه وسیله ای؟ ایت الله مکارم ✅پاسخ: سلام علیکم اگر در بین نماز (فرادا یا جماعت) چیزى که بر آن سجده مى‌کند گم شود (و یا مثلاً بچّه‌اى آن را بر دارد)و چیزى که سجده بر آن صحیح است نداشته باشد[1] ، دو حالت دارد: الف. چنانچه وقت وسعت دارد، باید نماز را رها کرده و بعد از تهیه آنچه سجده بر آن صحیح است دوباره نماز بخواند.[2] ب . اگر وقت تنگ است،[3] باید به لباسش سجده کند[4] و اگر فراهم نباشد بر پشت دست،[5] و اگر آن هم نمى‌شود، به چیز معدنى[6] مانند انگشتر عقیق سجده نماید.[7] [8] 📚نظر تفصیلی مراجع عظام: مطابق نظر آيت الله خامنه اي: اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است ندارد، با به واسطه‌ی سرما یا گرما و مانند اینها نمی‌تواند بر آن سجده کند، چنانچه لباس او از جنس پنبه یا کتان است یا چیزی از جنس پنبه و کتان دارد باید بر آن سجده کند، و احتیاط (واجب) آن است که تا سجده بر لباسی که از پنبه و کتان باشد ممکن است بر غیر آن یعنی غیر لباسی که از این جنس باشد سجده نکند، و اگر ندارد بنابر احتیاط واجب بر پشت دست خود سجده کند. اگر در بین نماز چیزی که بر آن سجده می‌کند گم شود و چیزی که سجده بر آن صحیح است در دسترس نداشته باشد، چنانچه وقت وسعت داشته باشد باید نماز را بشکند، و اگر وقت تنگ است به ترتیبی که در مسأله‌ی قبل گفته شد، عمل کند. آيت الله شبيري زنجاني سوال ۲۰۱ – اگر در وسط نماز مهر مفقود شود به هر علت و تهیه مهر در نماز امکان ندارد در حالی که وقت هم وسیع است وظیفه مکلف نسبت به سجده چیست؟ پاسخ: باید نماز را رها کند و بعد از تهیه مهر دوباره نماز بخواند. آیت الله سیستانی: اگر در بین نماز چیزی که بر آن سجده می کند گم شود و چیزی که سجده بر آن صحیح است نداشته باشد می تواند به ترتیبی که در مسأله [۱۰۸۴] گفته شد، عمل نماید خواه وقت تنگ باشد یا آن که وسعت داشته باشد که نماز را بشکند و آن را دوباره بخواند. آیت الله مکارم شیرازی: مسأله هر گاه در اثناءِ نماز چیزی را که سجده بر آن صحیح است از دست بدهد مثلًا بچّه ای آن را بر دارد، چنانچه وقت نماز باقی است، نماز را تمام کرده و بنا بر احتیاط دوباره می خواند و اگر وقت تنگ است قضا ندارد؛ در هر دو صورت به ترتیبی که در مسأله [۱۰۸۴] گفته شد عمل نماید. توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید و سایت هدانا مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha
300 📌 حکم در امتحان ❓سوال: سلام خستع نباشید میخاستم بدونم اگ توی کلاس مجازی از دانش اموزی امتحان گرفته شود و ان دانش اموز از روی کتاب نگاه کند و ب سوال ها پاسخ دهد ایا تقلب حساب میشود و گناه است؟؟؟ ✅پاسخ: سلام علیکم ممنونم سلامت باشید 🔸آیت الله خامنه ای: حکم تقلب کردن چیست؟ آیا در قیامت عذاب دارد؟ اگر مسئول یا معلم راضی باشد چطور؟ آیا اگر بعد ازامتحان، درس مورد نظر خوانده شود مشکل برطرف می­گردد؟ تقلب کار نادرستی است و اگر حقی از کسی ضایع شود یا خلاف مقررات نظام کسی مرتکب شود، بله مستحق عذاب است. اگر مسئول یا معلم یا حتی شاگرد دیگر که از روی دستش می­نویسد راضی باشد این تاثیری در مسئله ندارد. یعنی اگر کسیتقلب می­کند، آن فردی که او را کمک می­کند، معلم باشد یا از شاگردان باشد، راضی باشد یا نباشد، تاثیری در این مسئله ندارد. اگر بعد از امتحان جبران کند آیا حکمش برطرف می­شود؟ اصل حکم تقلب نه؛ زیرا به هر حال کاری است که نباید تکرار کند، ولی تبعاتش قابل جبران است. مثلا فردی که درس نخوانده یا کم درس خوانده و با تقلب مدرک گرفته و الان در حد آن مقطع تحصیلی معلومات ندارد و می­خواهد با همین مدرک استخدام شود، خوب اگر برود درس بخواند و شرایط دیگر استخدامی را هم داشته باشد، استخدامش ایرادی ندارد و حقوقی هم که می­گیرد مانعی ندارد؛ اما اگر به مقدار آن مقطع تحصیلی که به خاطر آن پذیرش می شود، درس نخوانده و معلومات ندارد، به هر حال شرایط را ندارد و استخدامش صحیح نیست. (سايت khamenei.ir.پاسخ به سؤالات شرعی مخاطبان درباره مسائل تحصیلی ) 🔸آیت الله سیستانی: پرسش: آیا در مدارس دولتی در اروپا و یا آمریکا، می توان تقلب کرد؟ در مدارس غیر دولتی چطور؟ اعم از اسلامی و غیر اسلامی؟ پاسخ: به طور کلی، تقلب در امتحان و در هیچ جا و هیچ موردی، صحیح و جایز نمی باشد. پاسخ: تقلب حرام است ولی اگر از نظر تخصص و توانائی انجام کار در حد مطلوب باشید حقوق حلال است. ولی اگر تخصص لازم را در رابطه با کاری که به شما واگذار می شود نداشته باشید پذیرفتن آن کار جایز نیست. استفتائات آيت الله سيستاني. مسئله۲۲۵ـ تقلب در امتحانات مدارس و دانشگاهها جایز نیست اعم ار اینکه آن از طریق کمک گرفتن از دانش آموز و یادانشجوی بغل دست باشد و یا از راه پخش ورقه ها به طور پنهانی و یا از طریق اشتباه انداختن و اغفال ناظرین و یا هر وطریق نا مشروع دیگر که بر خلاف نظام است. (کتاب فقه برای غرب نشینان) 🔸آیت الله مکارم شیرازی: تقلّب در امتحانات جایز نیست، خواه در اماکن مربوط به بیت المال باشد یا اماکن دیگر و خواه طرفى که از او مى گیرد راضى باشد یا نه، ولى تقلّب در انجام تکالیف، زیانش متوجّه خود اوست و در صورتى که در نمره هاى امتحانى تاثیرى نداشته باشد، حرام نیست، مگر این که بگوید خودم نوشته ام که از باب دروغ حرام مى شود. (استفتائات جلد ۳ > ۸ ـ تقلّب. آيت الله مكارم شيرازي.) مطالعه صفحه ی مورد نظر مرکز پاسخگویی موعظه |@pasokhha