🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️
🛑پرسش: نام اصلی امام زمان چیست؟ آیا بردن نام اصلی ایشان حرام یا مکروه است؟ چون در روایاتی خواندم که مثلا امام باقر از بردن نام حضرت مهدی خودداری کردند.پس چرا پیامبر (ص) نام ایشان را قبلاً برده بودند که هم نام و هم کنیه ایشان است؟
✍️پاسخ: در روایات داریم که امام زمان (علیه السلام) هم نام پیامبر (صلی الله علیه و آله) هستند. اما در بردن نام ایشان اختلاف است، زیرا روایت داریم که امام هادی (علیه السلام) می فرمایند جایز نیست نام ایشان را ببرید، راوی می پرسد پس نام ایشان را چگونه ببریم، امام می فرمایند بگویید حجّت آل محمد (علیه السلام): «إِنَّكُمْ لَا تَرَوْنَ شَخْصَهُ وَ لَا يَحِلُ لَكُمْ ذِكْرُهُ بِاسْمِهِ فَقُلْتُ فَكَيْفَ نَذْكُرُهُ فَقَالَ قُولُوا الْحُجَّةُ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلَامُ»
🔸 در روایت دیگری آمده که تا زمانی که حضرت ظهور نکرده اند، جایز نیست نام ایشان برده شود. از طرفی برخی می گویند این نام نبردن، به خاطر دوران غیبت صغری و برای حفظ جان حضرت بوده است، زیرا روایت هم داریم که از نام و مکان حضرت سؤال می شود، پاسخ می آید اگر نام را بگویی، آن را پخش می کنند و اگر مکان را معرفی کنی، دشمنان را به آن جا راهنمایی می کنند: « إِنْ دَلَلْتُهُمْ عَلَى الِاسْمِ أَذَاعُوهُ وَ إِنْ عَرَفُوا الْمَكَانَ دَلُّوا عَلَيْهِ» حتی روایت داریم که اگر کسی ایشان را با اسم اصلی، نام ببرد، کافر است؛ البته کفر فقهی منظور نیست. هم چنین روایت داریم که اگر کسی در جمع عمومی، نام ایشان را ببرد، ملعون است.
💠 بنابر این؛ اختلاف هست و برخی با توجه به روایات، می گویند هنوز هم جایز نیست حضرت را با نام اصلی، نام ببرند، لذا نام اصلی را حتی در نوشتن به صورت حروف جداگانه (م ح م د) می نویسند، و برخی هم می گویند اشکالی ندارد و این نهی، برای زمان تقیه و غیبت صغری بوده است.
#مهدویت
#امام_زمان
#نام_کنیه
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️🌱🧚♂️
هدایت شده از گل نرگس
سلام روز بخیر
عزاداری هاتون قبول
میشه دلایلی که نشان میدهد شهادت پیامبر اسلام شهادت بوده نه رحلت را در کانال پاتوق اندیشه بگذارید؟
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
☑️ پرسش: میشه دلایلی که نشان میدهد شهادت پیامبر اسلام، شهادت بوده نه رحلت را در کانال پاتوق اندیشه بگذارید؟
✍️ پاسخ:
يکی از آسیب های مسایل تاریخی آن است که برخی از رخدادها ابهام دارد و از شفافیت لازم برخورد دار نیست ؛ از این رو قضاوت دربارة آن ها مشکل است. تاریخ زندگی پیامبر(صلی الله علیه و اله) نیز از این قاعده مستثنا نیست و بخشی از آن فاقد شفافیت می باشد؛موضوع چگونگي از دنيا رفتن آن حضرت هم يكي از همين مسائل است،لذا قضاوت در خصوص این كه پیامبر اسلام(صلی الله علیه و اله) به مرگ طبیعی از دنیا رفته و یا به شهادت رسیده، مشكل است.
▪️از برخی متون استفاده می شود كه پیامبر(صلی الله علیه و اله) در جنگ خیبر مسموم شد و همان مسمومیت زمینه مرگ پیامبر(صلی الله علیه و اله) را فراهم نمود. در خصوص مسمومیت پیامبر(صلی الله علیه و اله) آمده است: "گروهی، زن یكی از اشراف یهود را به نام "زینب" فریب دادند كه پیامبر را از طریق غذا مسموم سازد. نقشة وی از این قرار بود كه آن زن، كسی را خدمت یكی از یاران پیامبر(صلی الله علیه واله) فرستاد و از او پرسید كه پیامبر اسلام كدام عضو گوسفند را بیشتر دوست می دارد. او در پاسخ گفت: ذراع ... زینب، گوسفندی را بریان كرد و آن را مسموم ساخت، و بیش از همه در ذراع آن سم داخل نمود و به عنوان هدیه خدمت پیامبر فرستاد. پیامبر نخستین لقمه ای را كه به دهان گذاشت، احساس كرد مسموم است...".[ 1]
🌱ابن اسحاق گزارش می دهد كه پیامبر(ص) در مرض وفات خود فرمود: "اثر همان خوراكی (گوشت گوسفند) اكنون رگ دلم قطع می شود".[2]
🔻آیت الله سبحانی می نویسد: "معروف این است كه پیامبر در مرض وفات خود فرمود: این بیماری از آثار غذای مسمومی است كه آن زن یهودی خورانده است".[3]
🔹شاید به خاطر همین متون تاریخی و روایات بوده كه برخی احتمال داده اند كه پیامبر(صلی الله علیه واله) شهید شده و رسول خدا علاوه بر افتخارات نبوّت دارای مقام شهادت نیز می باشد.[ 4]
🔸از برخی متون دیگر استفاده می شود كه مسمومیت پیامبر(صلی الله علیه و اله) در جنگ خیبر علت اساسی برای مرگ پیامبر(صلی الله علیه و اله) نبوده است، از این رو به طور قاطع نمی توان گفت حضرت شهید شده است؛ زیرا مسمومیت پیامبر(صلی الله علیه و اله) در سال هفتم هجری بوده،[5]
ولی رحلت پیامبر(صلی الله علیه و اله) در سال 11 هجری اتفاق افتاده[6]
و این فاصله زمانی حكایت از آن دارد كه مسمومیت عامل اصلی رحلت پیامبر(صلی الله علیه و اله) نبوده است. اگر مسمومیت علت اصلی رحلت پیامبر بود، باید پیامبر(صلی الله علیه و اله) بعد از مسمومیت از دنیا می رفت. از سوی دیگر آن گاه می توان چیزی را به ساحت مقدس پیامبر(صلی الله علیه و اله) نسبت داد كه شبهه و ابهام نداشته باشد، از این رو نمی توان گفت كه پیامبر شهید شده است، زیرا كه در استناد مرگ پیامبر(صلی الله علیه و اله) به مسمومیت قطعی نیست.
✅از آنچه گذشت می توان نتیجه گرفت كه به طور قاطع نمی توان گفت پیامبر(صلی الله علیه و اله) شهید شده است. نیز نمی توان گفت به مرگ طبیعی از دنیا رفته است، و این قسمت از تاریخ زندگانی پیامبر(صلی الله علیه و اله) ابهام دارد.
📚 منابع :
[1] فروغ ابدیت، ج 1- 2، ص 265؛ سیره ابن هشام، ج 3، ص 267؛ ابراهیم آیتی،تاریخ اسلام، ص 507.
[2] سیره ابن هشام، ج 3، ص 367 - 368.
[3] فروغ ابدیت، ج 1 - 2، ص 265 - 266.
[4] سیرة ابن هشام، ج 3، ص 367.
[5] فروغ ابدیت، ج 1،ص 265 - 266.
[6] همان، ص 508.
#تاریخی
#پیامبر_اکرم
#رحلت_شهادت
#ماه_صفر
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 پرسش :آیا روح انسان می تواند در قالب انسان ظاهر شود و بیاید یا خیر؟
#اعتقادی
#اموات
#روح
#استاد_محمدی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
هدایت شده از °°
سلام خانم خلیلی
شرمنده یه سوال داشتم
داستانی که مربوط به پیامبر و یک کودک بود که میخواستن بهش بگن خرما نخور.....منبعش کجا هست؟؟
▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️
🛑 پرسش :داستانی که مربوط به پیامبر و یک کودک بود که میخواستن بهش بگن خرما نخور.....منبعش کجا هست؟؟
✍️ پاسخ : یکی از داستان های مشهوری که به پیامبر (ص) نسبت می دهند داستان زیر است :👇👇👇
🌱 در زمان حضرت رسول یك مادر همراه كودك خردسالش آمد پیش آن حضرت و گفت یا رسول الله من از دست این بچه عاجز شده ام ! این بچه رطب را خیلی دوست دارد و زیاد می خورد و حالا هم حالش خوب نیست ولی حرف مرا نمی شوند و هر چه سفارش می كنم كه خرما نخورد باز هم گوش نمی دهد. چون شما پیغمبر هستید و حرف شما اثری دارد ، امروز او را آورده ام اینجا كه نصیحتش كنید و بفرمائید از خوردن رطب پرهیز كند.
پیغمبر فرمود: بسیار خوب، شما امروز بروید و فردا كودك را بیاورید تا نصیحت كنم.
مادر، بچه را برد و فردا آورد و پیغمبر با زبان خوش با كودك صحبت كرد و در میان حرفها او را نصیحت كرد كه به حرف مادرش گوش بدهد و از خوردن رطب پرهیز كنید تابیماریش خوب شود و بعد بتواند بیشتر رطب شیرین بخورد و بازی كند و مادرش از او راضی باشد كودك قبول كرد
وقتی حرفها تمام شد مادر از حضرت تشكر كرد و پرسید : حالا كه كار به این آسانی بود آیا ممكن است بفرمائید چرا دیروز او را نصیحت نكردید ؟ مگر دیروز و امروز چه تفاوتی داشت ؟
حضرت فرمود : دیروز و امروز با هم فرق نداشت ولی من دیروز خودم خرما خورده بودم و شایسته این بود روزی دیگران را منع كنم كه خودم خرما نخورده باشم. حرف خوب وقتی اثر دارد كه خود گوینده هم به آن عمل كرده باشد.
💠 ✅ این داستان هیچ اصل و سندی ندارد ودر هیچ منبع حدیثی و روایی وجود ندارد
💠 نکته بعدی اینکه برخی از این روایت جعلی استفاده می کنند که وقتی خودمان یک کار معروف را انجام نمی دهیم، نباید امر به معروف کنیم ، یا اینکه اگر خودمان گناهی را مرتکب هستیم، نباید به دیگران نهی از منکر کنیم،
که این مطلب هم غلط محض هست.
✨در فقه و در بحث امربه معروف و نهی از منکر نگفته اند که حتما باید آن کار معروف را انجام دهید تا بعد دیگران را نصیحت کنید یا فلان گناه را نکنید و بعد مردم را نهی کنید.
شرایط امربه معروف هم در کتب فقهی آمده و اصلا این شرط در آنها نیامده است
✳️ نظر مقام معظم رهبری در این باره:
در امر به معروف و نهی از منکر شرط نیست که امر و نهی کننده به آنچه امر میکند عمل نماید و از آنچه نهی میکند اجتناب ورزد.
یعنی امر و نهی بر شخص گناهکار هم واجب است و او نمیتواند به عذر این که گناه میکند خود را از این وظیفهی بزرگ تبرئه سازد.
(این که در منابع دینی از افرادی که خود عمل نمیکنند و دیگران را به عمل وامیدارند و یا خود گناه میکنند و دیگران را از گناه باز میدارند مذمت و نکوهش بسیار شده برای این است که چرا خود عمل به وظیفه نکردهاند نه برای این که چرا امر و نهی کردهاند).
📚 منبع : https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=27746
#تاریخی
#پیامبر_اکرم
#امر_به_معروف
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️▪️〽️