✨🔺✨🔺✨🔺✨🔺✨
🟢پرسش: در مورد اجل معلق واجل مسما وفرق اين دو باهم توضيحاتي بفرماييد
✍️ پاسخ:
مرگ برای همه مقدر و سرنوشت همگانی است، ولی برای هر کسی دو نوع اجل مطرح است:
🔺یکی اجل حتمی است که آن را اجل مسّمی نیز گویند و آن اینکه پایان یافتن عمر در آن زمان قطعی است(۱) و لذا به آن مرگ حتمی گفته میشود، بدین خاطر که اجل آدمی در آن وقت به طور حتم و صد در صد فرا می رسد.
🔺دوم اجل معلق است، به این معنی که اجل مشروط است که اگر شرطش موجود شود، مرگ واقع می شود. اگر موجود نباشد، نه؛ در مقابل اجل حتمی که بالاخره در وقتش می آید.(۲)
✨توضیح اینکه:✨
انسان از نظر ساختمان طبیعی و ذاتی، استعداد و قابلیت بقا برای مدتی طولانی دارد، ولی در اثنای این مدت ممکن است موانعی ایجاد شود که از رسیدن به حداکثر عمر طبیعی باز دارد. یک چراغ نفت سوز با توجه به مخزن نفت آن ممکن است بیست ساعت استعداد روشنایی داشته باشد، اما وزش یک باد شدید و ریزش باران و یا عدم مراقبت از آن سبب میشود که عمر آن کوتاه گردد. در این جا اگر چراغ با هیچ مانعی برخورد نکند و تا آخرین قطره نفت بسوزد، سپس خاموش شود، به اجل حتمی خود رسیده است. اگر موانعی قبل از آن باعث خاموشی چراغ گردد، مدت عمر آن را اجل غیر حتمی و "معلق" میگوییم.
🌼اجل هر کس از قبل طبق عملکردی که در حیات دنیوی خواهد داشت و طبق میزان رعایت نکات بهداشتی، امنیتی ، معنوی و... ، تقدیر شده است، نه بدون در نظر گرفتن آن ها. بنابراین اگر در تقدیر شخصی نوشته شده است که در فلان زمان و فلان مکان و فلان حالت به علت تصادف خواهد مرد، طبق میزان رعایت و عدم رعایت موارد امنیتی خود یا شخصی دیگر می باشد. معنای تقدیر همین است. وقتی مقدمات تحقق آن عمل آماده شد و علل لازم برای وجود یک رخدادی محقق شد، نتیجه آن مقدمات محقق خواهد شد که به این قضای الهی می گویند. همان گونه که از معنای قضا بر می آید که به معنای حکم و قطع و فیصله دادن است.
🌸تا زمانی که عمل انسان در محدوده تقدیر است (یعنی در محدوده آماده سازی مقدمات و رفع موانع) قابل تغییر است. انسان می تواند با جایگزین کردن عاملی به جای عامل دیگر نتیجه را تغییر دهد، ولی وقتی تمام عوامل جمع شد، دیگر نوبت قضای الهی می رسد و قابل تغییر نیست.
🍃اگر شخصی با سرعت زیاد و بدون احتیاط رانندگی کرد و تصادف کند، تقدیر او همین است. اگر همین شخص با سرعت رانندگی و تصادف نکرد، تقدیر او باز همین است؛
🌱بنابراین طبق آنچه ما اراده کرده و انجام می دهیم، تقدیرها رقم می خورد یا حتی تقدیرها تغییر یافته و جایگزین می شود، مانند تقدیر مرگی که با صدقه و صله رحم رفع می شود و تقدیر دیگر جای آن قرار می گیرد.
لذا اگر کسی در مسافرت بر اثر حادثه ای از دنیا رود، ممکن است در پی فرا رسیدن اجل حتمی اش به مسافرت مبادرت نموده باشد و قضای الهی سرنوشت او را آن گونه رقم زده باشد، ولی برخی ممکن است همان سفر زمینه مرگ معلق شان را فراهم نموده باشد که اگر به آن سفر نمی رفتند، ممکن بود زنده می ماندند.
📚منابع :
۱. علامه طباطبایی، تفسیر المیزان، ج ۷ ، ص ۱۱
۲.مصطفی حسینی دشتی، معارف و معاریف، ج ۱، ص ۵۳۳
#اعتقادی
#اجل_معلق_مسمی
#تقدیر_سرنوشت
#صدقه_صله_رحم
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
✨🔺✨🔺✨🔺✨🔺✨
*┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄*
🧚♂️پویش کریمانه🧚♂️
🟢امام رضا(ع)می فرمایند: بهترین و نیکوترین زندگی از آن کسی است که زندگی دیگران در کنار زندگی او تأمین شود...
🔰جمع آوری و توزیع فطریه جهت دانشجویان،دانش آموزان و خانواده های مستمند..
🔰فطریه،ردمظالم،صدقات،هدایاو نذورات🎁
💳شماره کارت جهت واریز:
۶۱۰۴۳۳۸۸۰۰۰۰۶۶۸۲
✅به نام نهاد دانشگاه های اصفهان
┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄ِ
🔰دفتر نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان
#نهاد_رهبری_در_دانشگاهها
#نهاد_رهبری_در_دانشگاه_فرهنگیان_اصفهان
🔰ما را در فضای مجازی دنبال کنید
https://zil.ink/nahad.rahbari
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
👈🏻📣عدم پرداخت فطریه، احتمال فوت را در پی دارد😱
🛑و رَوَی إِسْحَاقُ بْنُ عَمَّارٍ عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ "علیه السلام "قَالَ:
اذْهَبْ فَأَعْطِ عَنْ عِیَالِنَا الْفِطْرَةَ وَ عَنِ الرَّقِیقِ وَ اجْمَعْهُمْ وَ لَا تَدَعْ مِنْهُمْ أَحَداً فَإِنَّکَ إِنْ تَرَکْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَیْهِ الْفَوْتَ .
🔸قلْتُ وَ مَا الْفَوْتُ ؟
🔸قالَ الْمَوْتُ.
🔰 معتب گوید امام صادق "علیه السلام" بمن فرمودند: برو و زکات فطرهٔ عیال و غلامانم را بپرداز و هیچکدام را از قلم نیانداز، زیرا اگر فطریه یکی را ندهی از فوت او بیم دارم! پرسیدم: منظور از فوت چیست؟! حضرت فرمودند مرگ
📚: الکافی، ط_الاسلامیه، ٤/١٧٤
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
💠🦋💠🦋💠🦋💠🦋💠🦋
✨🧚♂️✨🧚♂️✨🧚♂️✨🧚♂️
🟢آیا در شب عید فطر، فطریه مهمان، به عهده صاحبخانه است؟
✍️پاسخ :
مراجع تقلید میگویند، در شب عید فطر، شخصی که نانخور صاحبخانه است، فطریهاش بر عهده صاحبخانه میباشد. اما دربارهی اینکه نانخور به چه کسی گفته میشود بین فقها اختلاف نظر است.
🔺اکثر فقها میگویند شخص میهمان با یک شب، نانخور، محسوب نمیشود، اما برخی از مراجع[1]میهمان در یک شب را هم نانخور شمرده و چنانچه قبل از غروب، وارد منزل صاحبخانه شده باشد، زکات فطره وی را بر عهده صاحبخانه میدانند.
🏵️پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
🔺حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
میهمان اگر نانخور صاحبخانه محسوب شود کفاره او به عهدهی میزبان است مگر اینکه _میهمان_فطریه را به وکالت از طرف او پرداخت نماید. توجه داشته باشید میهمان با یک شب نانخور محسوب نمیشود و فطریه به عهده خودش میباشد.
🔺حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
فطره میهمان بر عهده صاحبخانه نیست، مگر اینکه برای چند شب میهمان او باشد، به طوری که نان خور او محسوب شود.
🔺حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
کسی که تنها براى افطار شب عید دعوت شده نان خور به حساب نمىآید، و فطرهاش بر صاحبخانه نیست.
🔺حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحبخانه شود و آن شب نانخور وی باشد زکات فطره اش بر عهدۀ میزبان است.
🔺حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در هر دو فرض بر عهده صاحب خانه است.
🔺حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
مهمانى که قبل از غروب آفتاب شب عید فطر وارد منزل انسان مىشود اگر بنا دارد مدّتی مهمان بوده به گونه اى که «نان خور» بشمار مى آید، زکات فطره وى بر صاحبخانه واجب است، ولى اگر تنها همان شب را مهمان است زکات فطره او بر صاحب خانه واجب نیست، هر چند احتیاط مستحبّ آن است که زکات فطره او را هم بدهد و اگر در طول ماه رمضان نان خور انسان باشد، زکات فطره وى بر انسان واجب است. در مواردی که به طور مسلّم نمى توان زکات را به گردن مهمان یا صاحبخانه دانست، چنانچه یکى از آن دو با اجازه دیگرى زکات فطره را به نیّت کسى که واقعاً زکات فطره به گردن او است بدهد، کافى است و بر دیگرى پرداخت مجدّد زکات فطره لازم نیست.
لینک به سایت استفتائات
[1]. آیت الله صافی گلپایگانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست
#احکام_فطره_میهمان
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
✨🧚♂️✨🧚♂️✨🧚♂️✨🧚♂️✨
➖یکی از شروط قبولی روزه در ماه مبارک پرداختن فطریه است
💕امام صادق عليه السلام:
🛑إنَّ مِنْ تَمَامِ الصَّوْمِ إِعْطَاءُ الزَّكَاةِ يَعْنِي الْفِطْرَةَ كَمَا أَنَّ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ (صلی الله علیه و آله) مِنْ تَمَامِ الصَّلَاةِ لِأَنَّهُ مَنْ صَامَ وَ لَمْ يُؤَدِّ الزَّكَاةَ فَلَا صَوْمَ لَهُ إِذَا تَرَكَهَا مُتَعَمِّداً وَ لَا صَلَاةَ لَهُ إِذَا تَرَكَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلی الله علیه و آله🍃
🔰کامل کردن روزه به پرداخت زکات فطره است، همانطور که صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله کمال نماز است.
همانا کسی که روزه بگیرد و زکات ندهد روزهای برای او نیست هنگامی که عمدا ترک کند و نماز نیست هنگامی که صلوات بر پیامبر را ترک کند.🌺
📚:منلایحضره الفقیه، ج۲، ص۱۱۹
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
💠🦋💠🦋💠🦋💠🦋💠🦋