💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹
🔵 پرسش: براي تقويت اعتقاد وايمان چه بايد کرد⁉️‼️⁉️
✍️ پاسخ:
مهم ترین راهکارهای علماي اخلاق براي تقويت ایمان👇👇👇
🟢اولين گام : تقويت شناخت و معرفت
اولين گام در مسير تقويت ايمان و حرکت به سوي خدا و تقرّب و نزديکي به او، تقويت شناخت و معرفت به خدا است.
🔺همچنين معرفت به انبيا و ائمه (علیهم السلام) و کارگزاران خدا يعني يعني تقويت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستي و نزول وحي و نبوت همه انبيا از حضرت آدم (علیه السلام) تا حضرت خاتم النّبيّين (صلی الله علیه و اله) است .
🔻لازمه اعتقاد به مبدآ و وحي و انبيا اعتقاد به عالم برزخ و قيامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنابراين جهت تقويت ايمان در همه جهات آن، تقويت شناخت و بالا بردن سطح آگاهي و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نيز ضروري است .
🔹اگر تحقيق و تلاش انسان جهت دستيابي به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقيقتجويي باشد، به مقتضاي آيه: «الّذين جاهدوا فينا لنهدينّهم سبلنا؛(1) آن ها که در راه ما (با خلوص نيت) جهاد کنند، قطعاً به راههاي خود، هدايت شان خواهيم کرد» مشمول عنايت ويژه حق مطلق، قرار ميگيرد. در مسير دستيابي به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقويت ايمان هدايت ميشود.
🟢گام دوم : توبه
تقويت علم و آگاهي نه تنها در ذات خويش نور هدايت و ايمان را به همراه دارد،بلکه اين گونه معرفت، حقيقت و ماهيتي جز نور روشنگر و ايمان امنيت آفرين ندارد. نور معرفت و آفتاب ايمان وقتي درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقيقت هستي و هستي آفرين آشنا نمود و انسان در آن موقعيت توانست خود را بشناسد، تحوّل دروني و انقلاب فکري و عقيدتي در او پديد ميآيد که اصطلاحاً به آن توبه ميگويند.
🔻البته توبه مراتب دارد.
🌾برخي ها از ترک واجبات و گناهان کبيره بايد توبه کنند .
🌾توبه بعضي ها از گناهان صغيره ، تلف کردن عمر و يا خرج کردن مال در امور کم اهميت و مانند آن است .
🌾توبه عده اي به خاطر ترک برخي مستحبات و ترک اولي ها يا ارتکاب برخي مکروهات و مانند آن است .
انسان در هر مرتبه معرفتي و ايماني قرار داشته باشد ، براي تقويت ايمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نيازمند 2️⃣ چيز است :
🔸اول معرفت و شناخت بيش تر،
🔹دوم توبه از برخي از غفلت ها و جهل ها و عواملي که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
🔻جهت اطلاعات بيش تر به کتاب چهل حديث امام خميني و معراج السعاده مولا احمد نراقي يا کتاب علم اخلاق اسلامي که ترجمه جامع السعادات مهدي نراقي است و توسط سيد جلال الدين مجتبوي ترجمه شده رجوع شود.
💠بنابراين،بعد از معرفت و آگاهي ، توبه اولين مرحله از مراحل سير به سوي خدا و نزديکي به او است. بدون توبه حقيقي ايمان حقيقي در قلب ثبات و استقرار پيدا نميکند.
🟢 گام سوم : عمل صالح لازمه شناخت و معرفت و توبه حقيقي ،پشيماني و ناراحتي سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصيرات و کوتاهي ها و قصورات گذشته ، عزم و تصميم جدي بر انجام اعمال صالحي است که پيش تر انجام نمي داده و جبران گذشته ها است .
🔹انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهي از مهم ترين فاکتورهايي است که باعث تقويت ايمان مي شود. هر چه ايمان قوي تر شود ، عمل صالح از کميت و کيفيت برتري برخوردار مي گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کيف فزوني يابد ، بر قوت ايمان نيز افزوده مي شود .
🔻 پيامبر فرمود: «اصلُ الدين الوَرَع و رأسه الطاعه؛(2) ريشه و اساس دين و دينداري ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
ايمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
🔺امام صادق (علیه السلام)فرمود:
«الإيمان لا يکون إلاّ بعمل؛(3) ايمان چيزي جز عمل نيست».
🔹 در حديث ديگري که از حضرت نقل شده آمده :« ايمان آن است که طاعت خدا شود و گناهي محقق نگردد». (4)
🔸از حضرت آيت الله بهجت رضوان الله عليه سؤال کردند : راه رسيدن به کمال چيست، فرمودند : راه رسيدن به کمال دو چيز است ، يکي بندگي خدا و انجام واجبات ؛ ديگر اجتناب از گناه و نافرماني او .(5)
🔻از استاد مرحوم ملا حسينقلي همداني دستور عملي براي سير و سلوک و اصلاح نفس ( تقويت ايمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آيات و روايات را که بررسي کردم ،چيزي بيش تر و بالاتر از اين نيافتم که « گناه نکنيم ».(6)
📚 منابع :
1. عنکبوت (29) آيه 69.
2. المحدث النوري، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت، قم، 1408 ه.ق ، ج11 ، ص270
3. ثقه الاسلام كليني، الكافي، دار الكتب الاسلاميه، طهران، ه.ش ، ج 3 ص 55.
4. همان.
5. حسين احساني فر ، اخلاق و تربيت ، زمينه سازان ظهور امام زمان (عج)، 1389، ص 197
6. همان ، ص 198
#اخلاقی
#تقویت_ایمان
#عمل_به_اعتقادات
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹
13.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌑#هشتم_شوال
#تخریب_قبور_ائمه_بقیع_علیهم_السلام
⁉️آیا بناء بر قبور شرک است؟
#استاد_جواد_حیدری
@patoghandisheh99
🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃
🟢 حدیثی بسیار تکان دهنده، متناسب با سالرزو تخریب بارگاه ائمه بقیع👆👆👆
#تخریب_بارگاه
#ائمه_بقیع
#ظلم_به_اهل_بیت
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃
🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫ پرسش : یَومُ الهَدْم چه روزیست؟؟
✍️ پاسخ : یَومُ الهَدْم (روز تخریب) سالروز تخریب بقیع است.
◾ در هشتم شوال ۱۳۴۴ق. وهابیون به مدینه حمله کردند و برخی از اماکن اسلامی از جمله بقعههای بقیع را تخریب کردند.
وهابیان در صفر ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند.[۱]
در این حمله، خسارتهایی به حرم نبوی و اماکن مذهبی وارد شد.[۲]
هفت ماه بعد، در رمضان ۱۳۴۴ق، شیخ عبدالله بن بُلَیهد (۱۲۸۴-۱۳۵۹ق) که از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۵ق، قاضی القضات مکه بود،[۳] وارد مدینه شد و با استفتائی از مفتیان مدینه، حکم تخریب قبور را دریافت کرد.[۴]
🏴 بدین ترتیب در هشتم شوال ۱۳۴۴ق، بقعههای بقیع تخریب شد.[۵]
✔️بر اساس اسناد موجود، پس از تخریب، ملک عبدالعزیز، پادشاه عربستان، در نامه ۱۲ شوال ۱۳۴۴ق خطاب به عبدالله بن بلیهد، اقدامات وی در این باره را تحسین کرد.[۶]
◼️نزد شیعیان، ۸ شوال، یوم الهدم (روز تخریب) نام گرفت.[۷]
شیعیان، در سالگشت این واقعه مجالسی برگزار میکنند و به مرثیهخوانی و یادآوری حادثه تخریب بقیع میپردازند.[۸]
🔻آیت الله صافی گلپایگانی، از مراجع تقلید، این روز را به نام «روز جهانی بقیع» خواند و از همه مسلمانان خواست که تخریب بقیع و دیگر اماکن مقدس اسلامی به دست وهابیان را محکوم کرده و بازسازی آن را مطالبه کنند.[۹]
🕌وهابیان در سال ۱۲۲۰ق. نیز به دستور سعود بن عبدالعزیز، بارگاه امامان چهارگانه و گنبد حضرت فاطمه(س) موسوم به بیت الاحزان را تخریب کرده یا خسارت جدی به آنها وارد کردند.[۱۰]
به گزارش عبدالرحمن جَبَرتی، نیروهای وهابی جز مرقد نبوی دیگر بارگاهها را از میان بردند.[۱۱] برخی از بارگاهها در سال ۱۲۳۴ق. به دستور سلطان محمود ثانی (حکومت: ۱۲۲۳-۱۲۵۵ق.) بازسازی شده بود.[۱۲]
📚منابع :
1. ماجری، البقیع قصة التدمیر، ۱۴۱۱ق، ص۱۱۳-۱۳۹؛ امینی، بقیع الغرقد، ۱۳۸۶ش، ص۴۹.
2. ماجری، البقیع قصة التدمیر، ۱۴۱۱ق، ص۱۱۳-۱۳۹؛ امینی، بقیع الغرقد، ۱۳۸۶ش، ص۴۹.
3. زرکلی، الأعلام، ۲۰۰۲م، ج۴، ص۹۱.
4. البلاغی، الردَ علی الوهابیة، ۱۴۱۹ق، ص۳۹-۴۱؛ ماجری، البقیع قصة التدمیر، ۱۴۱۱ق، ص۱۱۳-۱۳۹؛ امینی، بقیع الغرقد، ۱۳۸۶ش، ص۴۹.
5. نجمی، تاریخ حرم ائمه، ۱۳۸۶ش، ص۵۱.
6. العساف، «عبدالله بن سلیمان البلیهد.. القاضی والمستشار فی زمن التأسیس».
7. به مناسبت ۸ شوال "یوم الهدم"/ حادثه دردناک تخریب بقیع زخمی بر قلب شیعیان»، سایت شفقنا.
8. آیین بزرگداشت یوم الهدم در مسجد زیارت قدمگاه برگزار میشود»، خبرگزاری شبستان.
9. تخریب قبور ائمه بقیع(ع) خیانت بزرگ به اسلام است»، پایگاه اطلاعرسانی حوزه.
10. جبرتی، عجائب الآثار، دارالجیل، ج۳، ص۹۱.
11. جبرتی، عجائب الآثار، دارالجیل، ج۳، ص۹۱.
12. جعفریان، پنجاه سفرنامه، ۱۳۸۹ش، ج۳، ص۱۹۶.
#تاریخی
#یوم_الهدم
#دکترعربپور
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃🕌🍃
🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴
⚫ پرسش : چراااااا وهابیون دست به تخریب قبور زدند؟؟ با چه هدفی؟؟ 😔
✍️ پاسخ : وهابیان چندان رغبتی به آباد سازی قبرها و زیارت آنها ندارند.
آنان به تحریم زیارت قبرها قائلند و تخریب آنها را جایز میدانند. اساس این تفکر از ابن تیمیه و شیخ محمد بن عبدالوهاب است.
⚰️به سبب معیار قرار گرفتن رأی و نظر این دو، امروزه در کشور عربستان هیچ گورستانی زائر ندارد. البته پیروان مذاهب دیگر اهل سنت و زائران ایرانی برای چند ساعتی میتوانند به زیارت بقیع و شهدای احد بروند.
🔺وهابیان مدعیاند در به کار بستن دین و توجیه و تأویل احکام آن باید از سیره و عمل خلفا، اصحاب و تابعین الهام گرفت، زیرا آنان به زمان نزول وحی و پیامبر نزدیکتر بودهاند. البته این ادعایی بیش نیست و عقایدشان در باب زیارت خلاف گفته و عمل صحابه است، چون اصحاب نه فقط به زیارت احد و شهدای بقیع میرفتند، بلکه اگر دیاری را هم میگشودند قبرهای آن را گرامی میداشتند؛ مثلاً وقتی سوریه در زمان خلیفه دوم فتح شد، مسلمانان قبر حضرت یحیی و زکریا را باقی گذاشتند و آنها را عزیز شمردند یا وقتی بیت المقدس را به سرزمینهای اسلامی ضمیمه کردند، کسی قبرهای انبیا را در کنار مسجد اقصی خراب نکرد.
مخالفت وهابیان با دفن مردگان در خانه شخصی و مسجد یا کنار آن، دلیل دیگری است بر این حقیقت که آنان راهی را پیمودهاند که خلاف راه صحابه و ادعایشان است، زیرا همین صحابه، به ویژه علی(ع)، پیغمبر را در خانه خودش به خاک سپردند یا به نقلی، فاطمه زهرا (س)ـ که وهابیان او را جزء بزرگترین صحابه بر میشمردند ـ در خانه خویش دفن شد. نادرستی این عقیده زمانی روشنتر میشود که دریابیم براساس شواهد تاریخی جمع زیادی از انبیا در حجر اسماعیل و بیت المقدس مدفونند، بیآن که هنگام به خاک سپاری ایشان عبادت گاه بودن این دو مکان مقدس مطرح باشد.
◼️اما چرا وهابیان قبر پیامبر و شیخین را تخریب نکردند؟؟ 🤷♀️🤷♀️
✔️وهابیانی که این همه سنگ متابعت از اصحاب را به سینه میزنند، هیچ گاه یارای آن را نداشتهاند که قبر پیامبر و شیخین را تخریب کنند، زیرا چنین عملی با سیره اصحاب پیامبر مخالف است و نیز اعتراض جهان اسلام را در پی دارد.
اما آنان قبرستان بقیع را به دلیل دوری از مسجد النبی و مخالفت با شیعه و تجمع زائران خراب کردند. وهابیان در سال 1344هـ .ق (1302هـ .ش) همه گنبدهای اطراف مدینه را با خاک یکسان کردند، مانند گنبدهای ائمه چهار گانه (علیهم السلام)، عباس عموی پیامبر، زنان پیامبر عبدالله پدر پیامبر، عثمان بن عفان، اسماعیل بن جعفر صادق و مالک.[9]
از آن جا که وهابیان به زیارت قبرهای انبیا و اولیا اعتقاد ندارند و آن را از مظاهر شرک و دوری انسان از خداوند میدانند، معتقدند باید مردم را از این عمل دور کرده، مقبرهها و زیارتگاهها را از بین برد.
🕌حرمت ساختن مسجد و خواندن نماز در کنار قبر👇👇👇👇
وهابیان به نماز ایستادن در کنار مزارها را شرک میدانند، زیرا عبادت صاحب قبر محسوب میشود آنان با استشهاد به روایت ذیل از ابوهریره، ساختن مسجد در کنار قبرها را نادرست و خلاف شرع میپندارند.
🍃پیامبر فرمود:لاتجعلوا بیوتکم قبوراً و
لاتجعلوا قیری عیداً وصلّوا علیّ؛ فإنّ صلاتکم تبلغنی حیث کنتم؛
خانههایتان را قبرستان نکنید و قبر مرا هم عید [محل بازدید] قرار ندهید بر من دورد بفرستید که درود شما در هر کجا که باشید به من میرسد.
این حدیث با نظر به راوی آن که به جعل حدیث زبانزد عام و خاص است، اعتبار چندانی ندارد و جز با توجیه و تحلیل نمیتوان آن را پذیرفت. در توجیه این روایت باید گفت: شاید عبارت«لاتجعلوا بیوتکم قبوراً» بیانگر این باشد که در خانهای ذکر و یاد حق فراموش شود و معنویت در آن بمیرد آن را باید به قبرستانی مانند کرد که هیچ صدایی از آن بر نمیخیزد. هم چنین عبارت «ولاتجعلوا قبری عیداً» شاید گویای این حقیقت باشد که شادی و سرور مردم در شب عید ممکن است خلاف شرع باشد یا برای لحظهای غفلت از حق را موجب شود؛ از این رو نباید در کنار تربت سید انبیاء جشن گرفت، زیرا از شرایط زیارت آن تربت مقدس حضور قلب و ذکر و یاد باری تعالی است.
#تاریخی
#تخریب_بارگاه
#دکترعربپور
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🕌◾🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴
🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚
🟢 پرسش : آیا فریب خوردن حضرت آدم(ع) و خروج او از بهشت ظلم در حق نسلش نیست؟⁉️‼️‼️
✍️ پاسخ :
اولاً: ظلم در قبال عدل معنا می شود ووقتی سخن از عدل می شود که «حقی» در بین باشد و آن حق تلف شده باشد و این در حالی است که همه انسانها در قبال خداوند، در قبال نحوه خلقت و مکان خلقت هیچ حقی ندارند تا به وسیله آن حق، در قبال خداوند به «احتجاج» برخیزند.👌
ثانیا: کسانی که از جنت اخراج شدند، همه انسان ها نبودند. بلکه آدم و حوا از جنت هبوط یافتند. یعنی قرار نبوده که نسل آدم، در آن جنت، زندگی ابدی داشته باشد. بلکه همان طور که در گفتگوی فرشتگان با خدا مطرح شد، خلقت انسان، برای زندگی درکره خاکی بوده است:
🌎وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاء (بقره/31)
🍃و(بیاد بیاور) هنگامی را که پروردگارت به فرشتگان گفت:« من در زمین جانشینی قرار خواهم داد». گفتند: «آیا کسی را در آن قرار می دهی که در آن فساد و خونریزی کند؟
لذا طبق منطوق این آیه ورود انسان بر زمین قطعی بوده است.
ثالثا: جنتی که آدم و حوا در آن ساکن بودند، باغ پردرختی بوده، نه بهشتی که مومنان پس از قیامت بدان وارد می شوند. چون بهشت بعد قیامت، بهشت پاداش است و قرار گرفتن از ابتدای خلقت در آن معنا ندارد؛ لذا تصور نشود که ان مکان، یک مکان ابدی بوده و لذا قطعا طبق جواب دوم، برنامه خداوند برای خروج حضرت آدم و حوا به زمین، یک برنامه قطعی و مسلم بوده و تنها خوردن این میوه، رفتن آنها را به زمین، را جلوتر انداخت.
🔻لذا وقتی از امام صادق(ع) در مورد این بهشتی که حضرت آدم در از آن اخراج شد سوال کردند حضرت فرمودند:
🍃سُئِلَ الصَّادِقُ ع عَنْ جَنَّةِ آدَمَ أَ مِنْ جِنَانِ الدُّنْيَا كَانَتْ أَمْ مِنْ جِنَانِ الْآخِرَةِ- فَقَالَ كَانَتْ مِنْ جِنَانِ الدُّنْيَا تَطْلُعُ فِيهَا الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ- وَ لَوْ كَانَتْ مِنْ جِنَانِ الْآخِرَةِ مَا أُخْرِجَ مِنْهَا أَبَداً آدَمُ وَ لَمْ يَدْخُلْهَا إِبْلِيس(تفسير القمي ؛ ج1 ؛ ص43)
امام فرمودند: این بهشت یکی از باغهای زیبای دنیا بوده که بر آن خورشید و ماه می تابید و اگر منظور همان جنت اخرت بود هرگز از آن خارج نمی شدند و ابدی بودند و از طرفی هم هرگز شیطان در آن داخل نمی شد.
♻️هرچند برخی از این بهشت به بهشت برزخی نام می برند که ان هم درست است چون بهشت برزخی هم بهشت اخرتی نیست و یک باغی موقتی می باشد.
✅نکته : مساله خوردن یک سیب یا گندم و ... نیست. و این نوع تصور همان القای شیطانی است که همیشه می خواهد گناه را کوچک جلوه دهد. خوردن آن میوه ممنوعه ، سمبل حرص و طمع است. سمبل فریب خوردن و پذیرش سخن دشمن سرسخت انسان است. سمبل بی اعتنایی به نصیحت نجات بخش خداست. و ... و الا خدای متعال و بخشنده، این همه نعمت مختلف را نصیب انسان نموده که انسان از شمارش آن هم عاجز است.
رابعا: در همان هبوط آدم و حوا ، لطف و رحمت الهی دیده می شود. چرا که این ماجرا، کلاس آموزشی ورود به دنیا بود. و اگر کسی چشم و گوشش را باز کند ، از این ماجرا عمق دشمنی شیطان، سعادت بودن اطاعت از دستورات الهی، باز بودن راه توبه و جبران خطاها و ... را می آموزد و این که در دین الهی این قدر بر این ماجرا تاکید شده است، به همین دلیل است.
🌱به هر حال به قول سعدی :
باران که در لطافت طبعش خلاف نیست
در باغ لاله روید و در شوره زار خس.🌱
💭نکته اخلاقی: همین داستان آدم و حوا، برای عاقلان پند و درس است و برای جاهلان دستمایه بی ادبی به محضر الهی
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ ۙ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا (اسراء/82)
و از قرآن آنچه را که شفا و رحمت برای مؤمنان است؛ نازل می کنیم، و ستمکاران را جز زیان نمی افزاید.
#اعتقادی
#ظلم
#حضرت_آدم_علیه_السلام
#هبوط
#دکترعربپور
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚🦚