📂 از مجموعه فلسفه غرب
📚 فلسفه قارهای و معنای زندگی
✍️ نوشتۀ جولیان یانگ
📝 ترجمۀ بهنام خداپناه
📇 چاپ چهارم، ۱۴۰۱
📋 ۴۶۷ صفحه
▪️پرسش از معنای زندگی، دقیقاً به چه دلیل پرسشی جالب توجه است؟ چرا چنین پرسشی مهم است؟ همگی ما اهمیت آن را حس میکنیم (گرچه تلاش میکنیم تا عدم کفایت خویش برای پاسخ بدان را با فکاهیات مخفی سازیم)، اما چرا چنین احساسی داریم؟
کامو به نحو مشهوری اسطوره سیزیف را با بیان این مساله آغاز میکند که «تنها یک مساله جدی حقیقتاً فلسفی وجود دارد و آن خودکشی است». اما پرسش از اینکه آیا کسی باید مرتکب خودکشی شود یا نه، پرسش از این مطلب است که آیا زندگی ارزش زیستن دارد یا نه و کامو مدعی میشود، که آنچه این مطلب را برای ما تبدیل به موضوعی حقیقی میسازد، پوچیِ وجود، و بیمعنایی زندگی است. گرچه ارتباط میان موضوع معنا و ارزش در اسطوره سیزیف قدری مبهم است، نویسنده بر این باور است که، پیشنهاد مطرح شده در صفحات آغازین آن، اساساً درست است:
"من ارزش زیستن خواهد داشت، اگر و تنها اگر، (حداقل برای من) با معنا باشد."
#لذت_اندیشیدن_با_حکمت
@pavaragi
در جستجوی یسنا!
۱. عصر یکشنبه ۹ اردیبهشت یک دختر چهار ساله در زمینهای کشاورزی گلستان از خانوادهاش جدا شده و مفقود میشود. خانواده این کودک هنگام کار در مزارع روستای یلی بدراق متوجه گم شدن کودکشان شدند تیمهای امدادی و مردمی در حال جستجو هستند.
۲. خبر دوم از قول مدیر عامل جمعیت هلال احمر منتشر میشود: هر روز ۲۵۰ نفر از نیروهای هلال احمر، مردمی و گروههای جهادی عملیات جستجو را در زمین و هوا انجام میدهند.
۳. روز دیگر: به رغم جستجوهای گسترده و مستمر، تا کنون اثری از یسنا نیست.
جستجو به روز چهارم کشیده شد، یک دستگاه بالگرد شناسایی نیز وارد منطقه شد اما با وجود زیرپاگذاشتن ۵۰۰ هکتار از علفزارهای منطقه هنوز این دختر پیدا نشد.
۳. ویدئوی بعدی؛ مردم برای جستجوی یسنا چادر زدند:
با این پانویس: چقدر با دیدن این ویدیو بغضم گرفت اشک ریختم. ما مهربونترین مردم دنیا رو داریم ببینید چطور چادر زدن برای کسانی که رفتن برای جستجو یسنا.
۳. ویدئوی سوم؛ فیلم پاراگرایدر دیده میشود، صدای جوانی هم بلند است که به پاراگرایدر اشاره کرده و این خبر را مخابره میکند: بچهها یسنا زنده پیدا شد، پاراگرایدر پیداش کرد.
۴. ویدئوی چهارم: پنجشنبه۱۳ اردیبهشت؛ یسنا در آغوش مادر! یسنا، زنده پیدا شد.
#یسناهای_بیپناه_غزه
✍ محمدصدرامازنی
@pavaragi
سه روایت برای زندگی برازنده از نگاه رئیس مذهب(ع):
روایت نخست) برآورده نشدن نیاز نیکوتر از خواهش آن از نااهل است؛ و سختتر از گرفتاری، بدخلقی و صبر نکردن بر آن گرفتاری است.(تحف العقول، جلد ۱، صفحه ۳۵۹)
روایت دوم) خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند به بندهای نعمتی بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند. عرض شد: چگونه؟ فرمودند: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانه اش را گچکاری کند، جلوی در حیاط خود را جاروکند، حتی روشن کردن چراغ قبل از غروب خورشید فقر را میبرد و روزی را زیاد میکند.(ارشادالقلوب، جلد۱، صفحه ۱۹۵)
روایت سوم) میسر بن عبدالعزیز روایت کرد که امام جعفر صادق(ع)به من فرمود: ای میسر دعا کن و نگو کار از کار گذشته است، زیرا نزد خدای متعال جایگاهی هست که جز با دعا به آن نتوان رسید، اما اگر بندهای دهان خود را ببندد و از خدا درخواست نکند، چیزی به او داده نمیشود پس دعا کن تا به تو ارزانی شود.ای میسر هیچ دری کوبیده نمیشود مگر اینکه روزی به روی کوبنده آن باز میشود.(کافی، ج۲، ص ۴۶۶)
@pavaragi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
مفتخریم به اطلاع شما عزیزان برسانیم👇
#خانه_مصلحان
پاتوق و قرارگاه نخبگان
در روز ۱۲ اردیبهشت ماه
رسماً فعالیت خود را آغاز نمود🌸
⭕️از این پس می توانید جلسات طلبگی خود را در همین مکان برگزار نمایید.
❇️در صددیم تا همه روزه، گعده هایی را فارغ از فضای کلاسی، با حضور اساتید معظم در همین مکان اجرا کنیم.
همچنین از مسؤولین محترم نهادهای حوزوی و غیر حوزوی مرتبط دعوت می کنیم تا در فضایی غیر اداری، پذیرای نظرات شما باشند و ابهامات شما را پاسخ بدهند.
✳️@zehnpooya
@pavaragi
جشنواره نویسندگی #وعده_صادق
(رایگان آموزش ببینید، بنویسید و جوایز میلیونی دریافت کنید.)
@hemasehsaz
محور اصلی: وعده صادق
رقابت در سه بخش: وبلاگ، داستان کوتاه و داستانک
🎁🎉جوایز و تشویقات
بخش داستان کوتاه:
🥇نفر اول: مبلغ ۱۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
🥈نفر دوم: مبلغ ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
🥉نفر سوم: ۷٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال
بخش داستانک:
🥇نفر اول: ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
🥈نفر دوم: ۷٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال
🥉نفر سوم: ۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
بخش وبلاگ:
🥇نفر اول: ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
🥈نفر دوم: ۷٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال
🥉نفر سوم: ۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
🏆۲-جوایز غیر نقدی:
🏅نفرات اول تا سوم در هر بخش: تقدیرنامه و لوح یادبود جشنواره
🏅نفرات چهارم تا دهم در هر بخش: تقدیرنامه و لوح یادبود جشنواره
🎖آثار برگزیده نفرات اول تا دهم در هر بخش، در یک کتاب بهصورت مشترک و به نام خود نویسنده چاپ شده و به تمامی نفرات برگزیده از اول تا دهم در هر بخش، یک جلد از کتاب منتشر شده اهدا میگردد. همچنین سود مادی و معنوی حاصل از فروش و اهدای کتاب (در صورت چاپ گسترده) از طرف نویسندگان، صرف امور خیر فرهنگی میگردد.
@hemasehsaz
📆مهلت ارسال آثار: دوم خرداد ماه
@hemasehsaz
برای دریافت اطلاعات بیشتر و شرکت در این نذر فرهنگی، به کانال اطلاع رسانی جشنواره بپیوندید👇🏻👇🏻👇🏻
@hemasehsaz
@hemasehsaz
@hemasehsaz
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
.
#روایت_طلبگی
👤طلبگی خود را روایت کنید
💎بنویسید از بهترین رویدادی که انگیزه شما را برای ماندن در حوزه و ادامه دادن درس و بحث بیشتر کرده است، از همراهی با استاد تا زیست طلبگی و تا طنزهای حجره و حیاط حوزه ....
✍️ برای ما بنویسید و به جهاد روایت @Jahaderevayat ارسال کنید.
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
یک نویسنده و شاعر میگوید که شعر معروف گاهی گمان نمیکنی … از قیصر امین پور نیست اما به اشتباه در محافل مختلف از جمله صداوسیما به نام او پخش شده است.
اسماعیل امینی گفت: متاسفانه از افرادی که اصلا شهیر نیستند در کتاب های درسی شعر و نثر می بینیم و این می شود که به جایی میرسیم که میان جعلی و اصلی هیچ مرزی نیست، مثلا همین شعر گاهی گمان نمی کنی ولی خوب می شود که به غلط به قیصر نسبت داده شده و حتی فایل صوتی آن با عنوان صدای قیصر امین پور در محافل رسمی و رسانه ملی پخش می شود کاملا جعلی است.
این نویسنده و پژوهشگر حوزهی ادبیات دربارهی عدم شناخت مسئولان دولتی از سرمایههای فرهنگی همچون قیصر امینپور گفت: یک روز در دفتر شعر جوان جلسه داشتیم، آن زمان هنوز تلفن همراه نیامده بود، تلفن دفتر زنگ زد، از دفتر تالیف کتاب درسی آموزش و پرورش تماس گرفته بودند، تلفن را جواب دادم، گفت ما در حال نوشتن زندگینامه قیصر امین پور در کتاب درسی هستیم، از سال تولدش خبر داریم اما سال وفاتش را نمی دانیم. گفتم: قیصر که فوت نکرده، اینجاست، تماس گیرنده گفت: مگر قیصر از شاعران عصر مشروطه نیست؟ گوشی را دادم به قیصر و با آنها صحبت کرد.
آقای امینی که با ایرنا گفتوگویی داشته میگوید: در مورد قیصر دو مساله هنوز موجب غم و اندوه من می شود، یکی اینکه روزگار به او خیلی سخت گرفت و حادثه رانندگی باعث شد سالهایی را در بیماری گذراند و دیگری جفای برخی دستگاه هابه او بود، چون تا حدی که او را در مضایقه گذاشتند که نتواند کار کند، مساله ای که در مورد برخی از بزرگان ما رخ داده و به جای همکاری با آنها مانع سازی میشود و از این سرمایه های انسانی استفاده و بهرهبری نمی شود و برعکس به آدم های نازل اهمیت داده می شود.
انصاف نیوز
@pavaragi
دشت هایی چه فراخ
کوههایی چه بلند
در گلستانه چه بوی علفی می آمد
من در این آبادی، پی چیزی می گشتم
پی خوابی شاید
پی نوری، ریگی، لبخندی
من چه سبزم امروز
و چه اندازه تنم هوشیار است
نکند اندوهی، سر رسد از پس کوه
زندگی خالی نیست
مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست
آری
تا شقایق هست، زندگی باید کرد
در دل من چیزی است، مثل یک بیشه نور، مثل خواب دم صبح
و چنان بی تابم، که دلم می خواهد
بدوم تا ته دشت، بروم تا سر کوه
دورها آوایی است، که مرا می خواند…
سهراب سپهری
@pavaragi
غزه، اندوه انسان!
تنها چیزهایی برای ما اعجابآورند که غیرعادی و غیرطبیعی باشند. شگفتیها وقتی از غیرعادی بودن خارج میشوند، دیگر تعجب ما را بر نمیانگیزانند. گویی غیرمنتظرهای در کار نبود.
وقتی خبر اختلاس برخی از متهمین به فساد اقتصادی مخابره شد. همه متحیر و ناراحت و عصبانی بودند. داستانش نقل مجالس بود. اما به تدریج خبرهای اختلاس، آن شگفتی سابق را نداشت. ناراحت میشدیم، اما متعجب، نه! گویی دیگر شنیدن خبر فسادهای کلان اقتصادی امری غیرمنتظره نبود! با این همه برخی از وقایع اینگونه نیستند. نسلکشی غزه از این جنس است. خبر بمباران بیمارستان المعمدانی را یادتان هست؟ چه حالی داشتیم! بمباران بیمارستان به خودی خود مرثیهای غمگین و اندوهناک است. این حادثه در عرف بینالملل یک جنایت جنگی بشمار میرود. ما همه خشمگین بودیم. وحشیگری نتنیاهو در روزهای دیگر بیشتر شد، نمیدانید چرا ماجرای غزه اما برای مردم عادی نمیشود؟ چرا از تازگی خشم عمومی نمیکاهد؟ تفاوتش با سایر وقایعی که خیلی زود منتظره میشود در تنوع وحشیگری است. نتانیاهو نه فقط یک بیمارستان، بلکه به گفته سازمان بهداشت جهانی ۲۵ بیمارستان غزه را از سرویس خارج کرد! جنایت به همین میزان نیز متوقف نمیشود؛ یک روز تصویری دلخراش از پیکر طفلی معصوم را دبدم، روز دیگر امدادگری که جسد دو فرزندش را در حین انجام وظیفه میبیند و شوکه میشود، در زمانی نیز پدری که جسد فرزندش را در آغوش گرفته و امروز چراغ سبز سناتور آمریکایی به نتانیاهو برای بمباران اتمی غزه! مشاهده این خبرها چقدر ناراحت کننده است! شنیدن و دیدن چنین اخبار و تصاویر تاثربرانگیز از روح و جانم پاک نمیشود. مادران و پدران و کودکان غزه که عزیزانشان را ازدست میدهند، چهحالی دارند؟
من این روزها برای خبرنگاران و عکاسان حوادث غزه نگرانم. چگونه میتوان چنین صحنههایی را دید و ثبت کرد و آرام بود؟
هنرمند عکاسی را میشناسم که هرگاه به دوربینش خیره میشود، شرارهای از انفجار دبستانی را به یاد میآورد که برچشم کودکی اصابت کرده بود. مادر بارداری را به یاد میآورد که صدای انفجاری مهیب فرزندش را از او ربوده بود. لنز دوربین او را به بیمارستانی میبرد که کودکانش دیگر لبخند نمیزنند. شادی نمیکنند، دست نمیزنند، حتی گریه نمیکنند.
اینهمه غصهی پیاپی مگر کهنه میشود؟
غیرمنتظرهها وقتی پشت هم نو میشوند، عجیب باقی میمانند. زخمها نیز التیام نمییابند و همواره تازه میمانند.
آری غزه حکایت همیشه تازه دارد و همین تازگی موجب میشود از خاطرمان نرود.
✍ محمد صدرا مازنی
@pavaragi
خادم الرضای ایران در سحر ولادت امام رضا به شهادت رسید 🖤
⚫️ انالله و انا اليه راجعون
روح بلند رئیس جمهور مجاهد و خستگی ناپذیر شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان انقلابی ایشان به ملکوت اعلی پیوست.
این مصیبت بزرگ را به محضر رهبر معظم انقلاب، ملت شریف ایران و خانواده محترم رئیس جمهور مردمی و سایر شهدای حادثه تسلیت میگویم.
@pavaragi
🔷موارد استفاده از نیم فاصله
⚡️حرف اضافه «به» + اسم: بهآسانی، بهدرستی، بهحق، بهخصوص، بهخوبی، بهدقت، بهزودی، بهسلامتی، بهشدت، بهوفور، بهویژه، بهسختی، بهاصطلاح، بهموقع
⚡️حرف اضافه «در» + اسم: دراصل، درواقع، درضمن، درکل، درنتیجه، درنهایت، درحقیقت (بیفاصله)
#نکات_ویرایش
#غلط_ننویسیم
#نیمفاصله
@pavaragi
سروده افشین علا در وصف مادر شهید رئیسی/ آن دست پر چروک
واکر به دست، پیرزنی خسته
میرفت سوی تخت خود آهسته
در آتش فراق پسر میسوخت
میگفت با غریبه و وابسته:
"آیا ز خاک پر زده فرزندم؟
آیا کبوترم ز قفس رسته؟"
بیرون خانه منتظرش بودند
مردم چه ناشناس چه برجسته
هر دم برای تسلیت از هر سو
میآمدند در صف پیوسته
مثل کبوتران حرم پر زد
مشهد به سوی آن زن وارسته
هرچند او برای پذیرایی
جایی نداشت درخور و شایسته
حتی نداشت خانهی دلبازی
مشرف به صحن و گنبد و گلدسته
اما شبیه بال ملائک بود
آن دست پر چروک حنابسته
@pavaragi
❇️سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر گرامی باد.
یاد شهیدان و ایثارگران به ویژه خانواده شهید محمد جهان آرا هرگز فراموش نمیشود.
سالروز شهادت برادر شهیدم #محمد_مهدی_مازنی مصادف شد با چهارم ماه می (روز جهانی برادر)، قدردان برادران شهیدم مهدی و علی اکبر هستم.
@pavaragi
#بسم_رب_الشهداءوالصدیقین
💥امام خامنهای حفظه الله تعالی:
"زنده نگهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست"
#معرفی_شهید_هشتصد_و_چهل_و_چهارم
#روحانیشهیدامروز:
🌹 #محمدمهدی_مازنی
💠نام پدر: کربلایی
❤️ تولد: ۱۳۴۲/۱۰/۱۰
🌹 شهادت ۱۳۶۱/۳/۴
🔶محل ولادت بندرگز
🔸محل شهادت کوشک
🔻در ادامه به #زندگینامه و #وصیتنامه این شهید والامقام خواهیم پرداخت...
🌹 از روح آسمانی و ملکوتی شهدا استمداد میطلبیم توفیق داشته باشیم هر روز سر سفره شهیدی باشیم که تاریخ عروج و پروازش همان روز باشد.
✅درخواست داریم همه کارهای خوبی که امروز انجام میدهید به نام و یاد این #شهیدوالامقام باشد.
💥شادی ارواح مطهر شهدا مخصوصا #شهیدامروز #محمدمهدی_مازنی_صلوات
اللّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدوَآلِمُحَمَّدوَعَجِّلفَرَجَهُم
👌انتشارباهرلینکی آزاداست
@pavaragi