👆 کلیپهای بالا، برشهایی از برنامه راز در زمان حیات آقای نادر طالب زاده است.
موضوع ۲ قسمت از راز جنگ بوسنی بود با حضور سعید قاسمی، محمدحسین محمودیان، حسین بهزاد، بیژن نوباوه و نادر طالب زاده که همگی یا در جنگ بوسنی یا بعد از آن در جریان ماجرا بودهاند.
طبق آنچه خوانده و دیدهام به نظرم اگر این چند کلیپ را ببینید اصل ماجرای بوسنی و اهمیت آن را متوجه خواهید شد.
تا سفرم به بوسنی چند روز بیشتر نمانده، از آنجا شما را بیشتر در جریان خواهم گذاشت.
#بوسنی #سفر
پاورقیها | حمید اسماعیلزاده
@pavaraqiha
هدایت شده از مکتب اسلامی
♨️ هم پزشکیان رییس جمهور شود هم جلیلی و قالیباف!
آخوندی، ظریف، پزشکیان و همه همفکرانشان این روزها دغدغه یک چیز را بیشتر دارند، شاید آخوندی خلاصهاش را خوب گفت: بانیان وضع موجود! کسانی هستند که ارتباط ایران با جهان را قطع کردند.
برای اینها، جهان فقط آمریکا و انگلیس و اتباع آنهاست.
جهان برای اینها نه هند است نه پاکستان است نه عراق است نه افغانستان است نه حتی کره و ژاپن و چین و نه حتیتر روسیه.
حالا اگر رابطه ما با آمریکا خوب بود و در انتخابات ما دخیل بود چه میشد؟
(قبلش میدانیم حالا که رابطه خوب نیست در هر انتخابات ما، آمریکا فتنههایی مثل تقلب را مدیریت و پشتیبانی میکند.)
بیایید سری بزنیم به ۲ کشور مسلمان که آمریکا در انتخابات آنها دخیل بوده است؟ یکی افغانستان و یکی کشور بوسنی و هرزگوین.
افغانستان قبل از تسلط طالبان، همزمان ۲ رییس جمهور داشت، وقتی نتیجه انتخابات چیزی جز خواستههای آمریکا شد آمریکا با ژست حقوق بشری و صلح جویانه، انتخابات را به جایی کشاند که اشرف غنی رئیس جمهور شب و داکتر عبدالله عبدالله رئیس جمهور روز شد.
اگرچه این تعبیر، یک مزاح بین افغانستانیهاست اما حقیقت حتی از این هم بدتر بود یعنی کشوری بلاتکلیف با ۲ رییس جمهور ولی با ژست دموکراتیک آمریکایی.
بوسنی هم بدتر از همه اینها در دنیا، بوسنی کنونی ۳ رییس جمهور دارد با بیش از ۱۰۰ وزیر!
در بحبوحه جنگ مسلمانان بوسنی با صربهای وحشی و دقیقاً در زمانی که جبهه نبرد تماماً به نفع مسلمانان بوسنی بود و یک به یک جبههها فتح میشد و یک جبهه مقاومت اسلامی در برابر استعمار در قلب اروپا در حال شکلگیری بود یکهو آمریکا پیدایش میشود و میگوید جنگ چیز بد و اخی است بیایید صلح کنیم! متاسفانه و البته در شرایطی تحمیلی، مسلمانان بوسنی به صلح دیتون تن میدهند و نتیجه میشود یک سیاست نامعلوم و بیثبات در کشوری که به یاری ایران در حال تبدیل به یک قدرت اسلامی در اروپا بود.
نتیجه همه اینها چیزی جز تجزیه و نابسامانی اداری یک کشور نیست چیزی که آمریکا گاهی با فتنه تقلب، گاهی با آشوب و شورش و گاهی هم با ژستهای دموکراتیک دنبال میکند.
🔹🔹🔹
در یکی از انتخاباتهای گذشته در مجلسی نشسته بودم، شخصی ساده و عامی، چون ما را دید و میدانست ما طرفدار فلان نامزد هستیم پشت میکروفون شروع کرد به تعریف از آن نامزد، خوب هم تعریف کرد، هنوز ۵ دقیقه رد نشده بود که طایفهای از طرفداران نامزد رقیب هم وارد جمع شدند، شخص پشت میکروفون دست و پایش را گم کرد و گفت انشاالله هم آقای فلانی و هم آقای فلانی رای بیاورند صلوات! (در آن انتخابات این موضوع غیرممکن بود!)
اگر آمریکایی که ظریف و پزشکیان سنگش را به سینه میزنند امروز یا سالها قبل دوست و رفیق ما میشد، نتیجه انتخابات امروز یک انتخابات گوگولی و تودل برو بود که باطنش کثافتی بود باورنکردنی، در آن انتخابات هم پزشکیان رئیس جمهور بود هم جلیلی و قالیباف.
✍ حمید اسماعیلزاده
نهضت مردمی مکتب اسلامی
@maktab_eslami
♨️ عید غدیر بر شما مبارک
همانطور که قبلاً گفته بودم ۱۳ تیر راهی کشور بوسنی و هرزگوین هستم تا در پیادهروی مارش میرا شرکت کنم. (انشاءالله، گوش شیطون کر!)
چندین هزار نفر از سراسر دنیا با همه جور دینی توی این پیادهروی به مناسبت یادبود و گرامیداشت شهدای مسلمان در واقعهٔ نسلکشی سربرنیتسا شرکت میکنند.
اطلاعات کامل و بیشتر در مورد این سفر و حقایق تلخ این جنگ را هر روز توی کانالم خواهم گذاشت.
اما میخواهم در قالب یک پویش، شما هم همراه این چند هزار نفر، قلبتان را روانه این سفر کنید.
برای همین هم تصمیم گرفتم پویشی راه بیندازم و چند کتاب و مستند را معرفی کنم و هرکسی که انشاءالله توی این پویش شرکت کرد و این کتب و مستندها را مطالعه کرد، از طرف مادران شهدای بوسنی هدیهای دریافت کند.
این هدیه هم، یک هدیه کاملا خاص و زیبا هست که از بوسنی میارم، انشاءالله.
کتاب و مستند زیاد هست ولی من فقط به چند موردش اشاره میکنم:
۱. کتاب محاصره سارایوو
خاطرات کاوه ذاکری
کاوه ذاکری از نیروهای ایرانی و اعزامی در زمان جنگ هست که خاطرات درجه یکی دارد و کتاب هم لحن شیرینی دارد.
۲. کتاب تجاوز به سبک یک جنتلمن
اثر خانم بن عباس
این کتاب مناسب نوجوانها نیست.
ماجرای این کتاب به صورت خاص فقط در مورد اتفاق تلخ تجاوزهای سازماندهی شده صربها به زنان و دختران مسلمان بوسنی است. این کتاب را به تمام پدران و مادران توصیه میکنم (فقط با حال آماده این کتاب را مطالعه کنید)
۳. مستند «مارش میرا»
کارگردان: محمدهادی نعمتاللهی
مستند خوش ساختی است و رایگان قابل تهیه است.
۴. مستند «داماد بوسنی»
کارگردان: محمدهادی نعمتاللهی
این مستند در مورد یکی از ایرانیانی است که از زمان جنگ بوسنی در آنجا مستقر شده و تا امروز مشغول فعالیتهای فرهنگی شده است.
♨️ برای ثبتنام در این پویش هم به زودی در کانال پاورقی فرمی قرار میدهم تا به صورت کاملا خوداظهاری! اعلام کنید که کدام یک از کتابها یا مستندها را مطالعه و مشاهده کردهاید.
پاورقیها | حمید اسماعیلزاده
@pavaraqiha
یک پویش بین المللی، همراه با هدیهای زیبا، معنوی و بین المللی راه انداختیم برای اینکه با مادران شهدای سربرینتسا همراه شوید.
چند روز دیگر در دهه اول محرم و ۱۱ جولای، مراسم سالروز نسل کشی سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین برگزار میشود.
برای اینکه در این پویش شرکت کنید و اطلاعات لازم در رابطه با این واقعه مهم را کسب کنید اینجا را مطالعه کنید.
پاورقیها | حمید اسماعیلزاده
@pavaraqiha
مناظرهٔ امشب، مدام ماجرای تلخ عدم حضور ایران در بوسنی بعد از جنگ را برایم تداعی میکند.
ایران در زمان جنگ بوسنی میتواند چنان حضور فعالی در قلب اروپا داشته باشد که از ساخت تونل و آموزش نظامی گرفته تا تاثیرات فرهنگی را مدیریت کند.
اما بعد به دلیل نفوذ آمریکا و #صلح_دیتون دیگر تقریبا هیچ حضور فعالی وجود ندارد و این عدم حضور کمترین ربط را به تحریم و ... دارد.
در خاطرهٔ مردم بوسنی، ایران بسیار محبوب است.
پاورقیها | حمید اسماعیلزاده
@pavaraqiha