eitaa logo
گاه‌‌ نوشت
58 دنبال‌کننده
124 عکس
74 ویدیو
0 فایل
گاه‌ نوشت‌های یک طلبه نقد و پیشنهاد: @mhmortezania
مشاهده در ایتا
دانلود
ایام الله‌: روزهای رهایی بخش! 1⃣ 🔹قُلْ لِلَّذِينَ آمَنُوا يَغْفِرُوا لِلَّذِينَ لَا يَرْجُونَ أَيَّامَ اللَّهِ لِيَجْزِيَ قَوْمًا بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ (جاثیه، ۴۵) كسانى هستند كه انتظار ندارند ایام الله(*) سر برسد؛ به مسلمانان سفارش كن كه فعلاً از بدرفتارى‌هاى اين جماعت چشم بپوشند. خدا خودش در فرصت مناسب، آن‌ها را به‌سزاى كارهاى زشتشان مى‌رساند. 🔻* «يوم‌الله یعنی روز خدا. مگر روزی داریم که برای خدا نباشد؟! امروز و دیروز وفردا و زمان برای خدا یکی است. پس منظور چیست؟ پاسخ را از زبان رهبرانقلاب بخوانید: 🔻* «يوم‌الله يعنى چه‌؟ يعنى آن روزى كه دست قدرت خدا را انسان در حوادث مشاهده مى‌كند؛ آن روزى كه ده‌ها ميليون در ايران و صدها هزار در عراق و بعضى كشورهاى ديگر به پاس خونِ فرمانده سپاه قدس به خيابان‌ها آمدند و بزرگ‌ترين بدرقه‌جهان را شكل دادند، اين يكى از ايّام‌الله است آنچه اتّفاق افتاد، كار هيچ عاملى جز دست قدرت خدا نمى‌توانست باشد ». رهبرانقلاب،27 دى‌ماه 1398،دوهفته بعد شهادت سردار دلها.
ایام الله‌: روزهای رهایی بخش! 2⃣ 🔹یکی از وظایف پیامبران یادآوری و پاسداشت مداوم ایام الله است! وَ لَقَد أَرسَلنا موسىٰ بِآیاتِنا أَن أَخرِج قَومَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ وَ ذَکِّرهُم بِأَیّامِ اللَّهِ (ابراهیم، ۵) 🔻موسی را هم با معجزه‌هایمان فرستادیم و به او گفتیم: «قومت را از تاریکی‌های اعتقادی و اخلاقی به‌طرف نور معرفت و پاکی بیرون بکش و ایام الله* را به آن‌ها گوشزد کن. در آن روزها، برای هرکه در سختی‌ها صبور باشد و در راحتی‌ها شکرگزار، عبرت‌های فراوانی هست.» ❓حضرت موسی به این دعوت و دستور خدا لبیک گفت. اما چه چیزی را به عنوان "ایام‌الله" به مردم یادآوری کرد؟! آیه بعد پاسخ این سوال است:
ایام الله‌: روزهای رهایی بخش!3⃣ 🔹وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ أَنْجَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ وَيُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ ۚ وَفِي ذَٰلِكُمْ بَلَاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِيمٌ (ابراهیم،۶) 🔻زمانى موسى به قومش گفت: «لطف‌هاى خدا را در حق خودتان به‌ياد آوريد: از چنگ فرعونيان نجاتتان داد. آن‌ها به‌شدت شكنجه‌تان مى‌دادند و پسرانتان را به فجيع‌ترين وضع سر مى‌بريدند و بانوانتان را براى بهره‌كشى نگه مى‌داشتند. در این حوادث برايتان آزمايشى بزرگ از طرف خدا بود» 🔸یعنی موسی بزرگترین نعمت و ایام الله را چه می داند؟ رهایی از سیطره فرعون. و فرعون یعنی بزرگترین طاغوت و استکبار آن روز دنیا. پس بزرگترین نعمت خدا میشود رهایی بخشی از سیطره استکبار و بزرگترین مصداق ایام الله می شود روز آزادی از اسارت طاغوت. 🔻۲۲ بهمن، روز باشکوه ۱۳ آبان، ۷ اکتبر(عملیات طوفان الاقصی) و شاید امروز، سخنرانی تاریخی سیدحسن نصرالله را با این دیده بنگرید!
به لطف و همت دوستان خوبم در حسینیه هنر شیراز، مجموعه پادکست هایی تولید و به مرور منتشر شده؛ حالا همش رو میتونید با ببینید. و انشالله ادامه دار هم خواهد بود. سعی شده مطالبی پرداخته بشه که موضوعشان تاریخ انقضا نداشته باشه؛ در انتشار و دیده شدن کارها کمک کنید؛ مثل وداع با اسلحه❤️❤️ 1️⃣به سوی آزادی روایت تاریخی از رشد جریان مقاومت در غزه... https://eitaa.com/Thirdintifada/1952 2️⃣اسیر فلسطینی، رویای آزادی چرا آزادی اسرای فلسطینی یکی از دلایل طوفان‌الاقصی است؟ https://eitaa.com/Thirdintifada/2255 3️⃣ماجرای زمین، یک‌بار برای همیشه آیا فلسطینی‌ها، خودشان زمین‌ها را به صهیونیست‌ها فروخته‌اند؟ https://eitaa.com/Thirdintifada/2281 4️⃣پول ما را چرا می‌دهید عرب‌ها خونه بسازند داستانی متفاوت از کمک‌های ایران به گروه‌های مقاومت https://eitaa.com/Thirdintifada/2358 5️⃣حماس و تونل‌هایی که در سوریه تمام نمی‌شود بررسی نگاه حماس به بحران سوریه یک‌بار برای همیشه https://eitaa.com/Thirdintifada/2690 6️⃣می‌ارزید؟ چرایی شکل‌گیری طوفان‌الاقصی از نگاه انسان فلسطینی https://eitaa.com/Thirdintifada/2683 @Thirdintifada
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر میدانستید این آه و ناله ها چه بلایی برسرتان خواهد آورد، اینقدر بیشرمی به خرج نمیدادید که ۵ بیمارستان را در یک شب بر سر زن و کودک خراب کنید حرامزاده ها، این‌ دردها و داغ دلها و فریاد ها و گریه ها و خون ها و بی آبی و گرسنگی و یتیمی، چنان دمار از روزگارتان درخواهد آورد، که فراموش کنید هولوکاست و اتاق های گاز و کوره های آدم های سوزی هیتلر و کل بلاهایی که در طول تاریخ بر سرتان آمده... إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا ﴿۷﴾ اگر نيكى كنيد به خود نيكى كرده ايد، و اگر بدى كنيد به خود بدى كرده ايد! وقتی هنگامه وعدۀ بعدی برای انتقام از بنی اسرائیل فرا رسد (به خاطر فساد و ظلم و جنایت هایشان) ، رزمندگان به گونه ای حمله ور میشوند که رنگ از چهره هایتان بپرد (به زبان خودمانی: خودتان را خیس کنید) و آن ها وارد مسجد الاقصی میشوند، همان گونه كه دفعه ی اول وارد شدند، و به هرچه از شما دست یابند آن را درهم کوبند و با خاک یکسان کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این راهبرد، اصل و قاعده بسیار اساسی در زندگی - که در این چهار کلمه قرآنی نهفته است - را یکبار برای همیشه حفظ کنید: فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلي‏ طَعامِهِ (سوره عبس، آیه ۲۴) انسان بایدبه دقت به خوراک و تغذیه اش توجه داشته باشد! در روایت از امام صادق پرسیدند مقصود از "طعام" در این آیه چیست؟ فرمودند که انسان باید ببیند علم و آگاهی و دانسته هایش را از چه کسی می گیرد! داده های رسانه، خبرها، شبکه های مجازی کلیپ ها فقط برای تفریح و وقت گذرانی و ذهن مشغولی نیست. رسانه یعنی "خوراک فکری و روحی" ما یعنی مایه ها و عوامل رشد و ساخته شدن ما. اگر به فکر سلامتی تان هستید، غذاهای فاسد و تراریخته و سرطان زای رسانه را حذف کنید!
این پیام را دلم نیامد امشب نگذارم. سخنان رئیسی در این اجلاس را ارزش دارد چندبار نگاه کنید. در میان اجلاسیه ای که همیشه مایه ننگ اسلام و عرب بوده است، آقای رئیسی با این سخنرانی تاریخی دارد میدرخشد، یک روح زنده باغیرت ایرانی را به تصویر میکشد در بین اجساد مرده و بی تحرک و فاقد شعور کشورهای عربی، همه اش عزت، همه اش عقلانیت همه اش مایه فخر و مباهات ایران و شیعه، این است تمام مرز بین اسلام‌ناب و اسلام آمریکایی... آیات ۱۴ تا ۲۲ سوره مجادله (اگر فرصت نکردید فقط آیه ۲۲) را در این زمینه ببینید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام بر کودکانی که درکناره های ویرانه های غزه به قرآن پناه آوردند و آیات قرآن تلاوت می کنند... * ما چقدر در این روزهای سخت به قرآن پناه بردیم؟ چقدر این روزها به نیت کودکان غزه، قرآن تلاوت کردیم؟ چقدر آیات دفاع از مظلوم و نبرد تاریخی و تمدنی حق و باطل و سازش ناپذیری با ظالم و طاغوت را خواندیم و در آن تدبر کردیم؟ *پ.ن: سخنرانی شب گذشته آقای رئیسی مملو از آیات قرآن بود، برخلاف دیگر سخنرانی های کم رمق وبی اثر‌. خدایا خودت گواه باش سران و رهبران ما قرآنت را مثل این سران عربی بیخیال مهجور نکردند، در اعتقاد و در زبان و در عمل کم نگذاشتند، شاهد باش که در امتحان این روزها که دل امام زمانت به درد آمده، روسیاه و شرمنده رسول الله و اهلبیت نیستند، ان شاءالله...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز ۲۱ آبان است سالگرد پروازش. قدرت به چیست؟ نبوغ؟ طهرانی مقدم نابغه موشکی نه فقط ایران بلکه کل تاریخ است، اما پیش از نبوغش، ببینید چطور تار و پود وجودش با آیات قرآن آمیخته است، آیه "و مارمیت"* را زمزمه میکند و خود را هیچ می بیند و "او" را همه کاره. تمام قدرت همین است و بس. روحش شاد. پ.ن: * فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ ۚ وَلِیُبْلِیَ الْمُؤْمِنِینَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ در جنگ بدر شما نبوديد كه دشمن را تارومار كرديد؛ بلكه خدا تارومارشان كرد! و تو، پيامبر! وقتى مشتى خاك و سنگ به‌طرفشان پرتاب کردی، خودت پرتاب نکردی؛ بلكه خدا پرتاب کرد**! خدا اين كار را كرد تا مسلمانان را با اين پيروزىِ شيرين، امتحان كند؛ چون خدا شنوايى داناست. **در جنگ بَدر پيامبر صلى الله عليه و آله مُشتى خس‌وخاك به‌طرف دشمن پاشيد و فرمود: «رويتان زشت و سياه!» خس‌وخاك، معجزه‌وار، به چشم دشمنان فرو رفت و وحشت سراپايشان را فرا گرفت. (ترجمه ملکی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"کی میخواهیم دست از آرمان گرایی برداریم و واقع بین باشیم؟! استقلال و خودکفایی میخواهیم چه کار؟ اولا دنیا، دنیای تعاملات و جهانی شدن است! قرار نیست همه چیز را خودمان تامین کنیم. ثانیا این کار هزینه بر است، ثالثا اصلا شدنی نیست! بریزید دور این توهمات را!" این ها سوالات بخشی از بدنه دانشگاهی و آکادمیک و روشنفکر جامعه ماست. این ویدئو را مقدمتا ببینید، تا بعد با ادبیات قرآنی به این مسئله بپردازیم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر آن مسئول عالی اسرائیل یا آن خاخام یهودی میگوید "شما باید دست ما را ببوسید بابت کشتن بچه ها، چون این ها قرار بوده وقتی بزرگ‌شوند تروریست شوند"، تعجب نکنید. 🔻در قرآن آمده که اصلا آدم کشی، آن هم از نوع کشتن پاک ترین انسان ها مثل پیامبران، در سرشت و خون این جماعت است (مائده، ۷۰. آل عمران ۲۱، ۱۱۲ و...) بالاتر اینکه اصلا افتخارشان این بوده که بگویند پیامبرکشی کردیم و پاک ترین انسان ها را به سلاخی کشیدیم: وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللَّه!(نساء، ۱۵۷) ما مفتخریم به این که یکی مثل مسیح پسر مریم فرستاده خدا را زدیم و کشتیم! (هرچند توهم کردند عیسی را کشتند و یکی شبیه او را اشتباها به قتل رساندند!) در روایتی از پیامبر اکرم ص نقل شده که بنی اسرائیل در یک روز ۴۳ نفر از انبیاء قوم خود را کشتند، و بعد از آن ۱۱۲ نفر برای امر به معروف و اعتراض قیام کردند که همه آن ها را هم از دم تیغ گذراندند. در روایتی از امام حسین ع هم نقل شده که بعد از این قتل عام، بنی اسرائیل مشغول به ادامه تجارت و خرید و فروش شدند انگار هیچ اتفاقی نیافتاده! پ.ن: تصاویر از مدرسه ی الفاخوره غزه - پناهگاه کودکان و خانواده ها در شمال غزه - است که دیشب بمباران شد و حداقل ۲۰۰‌فلسطینی به شهادت رسیدند.
این آقای مامور موساد و تبلیغات چی معروف یهودی صهیونیستی که از اول جنگ ماله کش ارتش حرام زاده اسرائیل است. این توئیت بعد از ساعاتی در صفحه این آقا پاک شد، همان طور که بعد از بمباران بیمارستان معمدانی هم اول توئیت زد ارتش اسرائیل مسئول حمله است و بعد با فشار افکار عمومی توئیت را حذف کرد و گفت اشتباه شده!
ارتباط مسئله فلسطین با فرج بخش اول ⚠️ امام زمان در توقیع شریفشان به شیخ مفید، به علت تاخیر در ظهور خودشان تصریح میکنند: " اگر پیروان ما - که خداوند توفیق طاعتشان دهد - در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان می گشت..." (احتجاج، ج2، ص499) 🔹لذا کلید اصلی ظهور بر اساس فرمایش امام‌زمان‌ این است: اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ. همدلی و اجتماع قلب ها در وفای به عهد و پیمانی که بر دوش آنهاست. 🔻 این پیمان و عهد چیست؟ یکی از مفادش به طور مسلم، فرمان مهم امیرالمومنین در آخرین وصیتشان پس از ضربت خوردن است: كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عونا خصم و دشمن ظالم و يار و یاور مظلوم باشيد. 💡همان خطاب بیدار کننده و همیشه زنده قرانی است به مسلمان ها درطول تاریخ: وَمَا لَكُمْ لاَ تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاء وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ وَلِيًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ نَصِيرًا ﴿نساء، 75﴾ (آی مسلمان ها!) چه‌تان شده كه در راه خدا و نجات مردان و زنان و كودكان مستضعفى كه زير سلطۀ دشمن‌اند، نمى‌جنگيد؟! آن مستضعفان هميشه از خدا خواسته‌اند :«خدايا، ما را از اين شهرى كه مردمش ستمكارند، بيرون ببر و از طرف خودت، بله از طرف خودت يار و ياورى براى ما قرار بده»
وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ ۚ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ هرگز مپندار که خدا از کارهای ظالمان غافل است، بلکه کیفر آن ها را به تأخیر می‌افکند تا آن روزی که چشم‌ها در آن روز خیره و حیران شود ابراهیم ۴۲
ما کشتی نوح را ندیدیم نفس مسیحایی را ندیدیم عسای موسوی و یدبیضاء را ندیدیم ناقه صالح را ندیدیم اما مگر برای درک اعجاز اصلا این ها را میخواهیم؟ اعجاز چیزی جز سجده شکر آن پدر است بعد از دیدن پیکرهای به خون آغشته فرزندانش؟ جز تسلی خاطر و قوت قلب آن خواهر است برای برادرش در زیر بمباران؟ ما معجزه "محمد ص" را در آموزه هایش می بینیم و در زمزمه قرآنش بر لب های آن کودک، وقتی بدون داروی بیهوشی عمل میشد، و در شهادتین خواندن آن دختربچه وقتی از زیر آوار بیرون می آوردندنش، و در نجوای عاشقانه آن پدر با خدا، وقتی کودک بیجانش را در آغوش گرفت و میگفت: خدایا! از ما پذیرفتی؟ از ما راضی شدی؟ معجزه، نه استارشیپ است، نه هوش مصنوعی است، نه سفر به مریخ، و نه هایپرلوپ. معجزه همین جاست، همین نزدیکی، در درون ما، همین دعوت است، دعوتی که در دنیای پوچ و مردد و بی هویت و بی معنا و ظلمانی غرب و مدرنیته، یک جهان معنا برای تو می سازد، این همان نفس مسیحایی است که تو را زنده می کند: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ ...(انفال،۲۴) آی اهل ایمان! وقتی خدا و پیامبر شما را دعوت میکنند به حقایق و آموزه هایی که شما را زنده می کند، دعوتشان را بپذیرید!
هدایت شده از کشکول|محسن مهدیان
🔹راز خنده های غزه 🔸این متن را تصویری را بخوانید. 1⃣یکم. حتما عکس ها و فیلم های تحسین برانگیز این روزهای غزه را دیده اید: دختری در حال شانه کردن موهایش در دل خرابه است. پسرکی از آرزوهایش می گوید: "می خواهم پزشک شوم." عروس و داماد در دل ویرانی دست به دست هم قدم می زنند. و عکس دخترکی شاد در حال نان پختن در میان آوار حملات صهیونیستی دست به دست می شود.  2⃣دوم. پدر با جنازه دخترش حرف می زند و می گوید: "مگر نگفته بودی برایت عروسک بخرم؟ می خرم. بزودی در مسجد الاقصی." پسرک برای کاهش دردش قران می خواند. طنین قرآن این روزها در دل غزه، جهانی را به تسکین کشیده است. چشم ها از این تربیت قرآنی خیره مانده است. مادری که هر سه فرزندش را از دست داده است می گوید فدای مقاومت. جهانی در حسرت این قدرت ایمانی انگشت به لب مانده است. 3⃣سوم. بند اول امتداد بند دوم است. خروجی آن "صبر الهی"، این "امید ایمانی" است. ایندو کنارهم، "قدرت توحیدی" را به تصویر می کشد. گوئی روح توحید در این روزها  ظهور کرده است. همه جای غزه "ذکر" است. غزه هیچ؛ گوئی این اذکار چون چشمه کوثر عالمی را به تسخیر برده است. همه جا تکثیر شده است. گوشه گوشه های این عالم و در دل غربت، گویا همه جا آینه غزه اند. 4⃣چهارم. امید به پیروزی این نیست که صرفا لوازم و مقدمات شکست دشمن فراهم باشد. اگر چنین باشد هرطور حساب کنید اعداد صهیونیست ها بیش از این مردم مظلوم است. اما آنچه امید می سازد، قدرت ایمان است. "اقدام" و "صبر" است. "مقاومت" است. دل بستن به "سنت های قطعی الهی" است. "او" با پیروان حق است. ناصران "او"، از "او" نصرت می گیرند و در نهایت، پیروز نهائی اند. چه آنکه نشئه های این پیروزی امروز مقابل دیدگان ماست. 5⃣پنجم. غزه برای ما مردم ایران سراسر درس است. هرچند ملت ایران طی این چهل و اندی سال همین صحنه ها را به نمایش گذاشتند اما همچنان راه بسیار است. "امید ایمانی" غیر از "امید مادی" است و قدرت بالندگی و سازندگی اش فراتر از داشته های امروز ماست. قدر بدانیم تصاویری که این روزها از پیش چشم ها می گذرد. حکیمانه به تماشا بنشینیم که سراسر زیبایی است. همشهری @mahdian_mohsen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ را دید و گفت: گوشمان پر است از این حرف ها؛ "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است" گفتم: "قصه مادر" را شنیده ای؟ سوره ی "انسان". گفت: خلاصه اش را بگو گفتم: دو فرزندشان حسن و حسین بیمار شدند. مادر و بقیه نذر کردند سه روز روزه بگیرند. چیزی برای افطار و سحری نبود؛ مقداری جو قرض کردند تا آرد کنند و نان بپزند. افطار شب اول رسید. مسکین و بینوایی گرسنه آمد و طلب غذا کرد. افطار نکرده، هریک سهم‌خودش را بخشید. شب دوم، یتیمی بی بضاعت آمد و غذا خواست. بازهم جملگی افطاری شان را بخشیدند به او. شب سوم، اسیرآزاد شده ای از فرط گرسنگی پناه آورد. دوباره هرچه بود تقدیم کردند... کار به جایی رسید که از شدت گرسنگی رنگ پریده شده و بچه ها به خود میلرزیدند. علی ع دست حسن و حسین را گرفت و نزد پیامبر برد. وقتی آن ها را دید بسیار متاثر و ناراحت شد. دست به دعا برداشت. هفت روز غذای بهشتی برایشان نازل شد اما مهمتر از آن "سوره انسان" به عنوان هدیه ای بود که برای آن ها و برای ما نازل شد. سوره ای که نقطه اوج انسانیت را به کل بشریت نشان داد، برای همیشه تاریخ. سوره ای که من و تو باید با آن مانوس باشیم و برای بچه هایمان قصه اش را تعریف کنیم...
ولادت بی بی دو عالم سلام الله علیها، ولادت خمینی کبیر، شهادت حاج قاسم، رحلت علامه مصباح. همه در یک روز. سالروزها، زینت تقویم ها و مجالس نیستند. وسیله ای اند برای یادآوری، برای به خود آمدن، برای بیدارشدن، برای رشد. و ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللهِ (ابراهیم،۵) اما شرط این بیدار شدن چیست؟ سالروزها کی میتواند برای ما عبرت و تنبّه و رشد ایجاد کند؟ کی این نگاه تشریفاتی و زینتی و روزمره ای و تقویمی و مناسبتی، به نگاه تحولی و تکاملی مبدّل می شود؟
وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (آل عمران،۱۳۹) سستی و ضعف به خودتان راه ندهید و روحیه‌تان را نبازید؛ چون شما واقعاً برترید، به‌شرطی که ایمان داشته باشید!
إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ ﴿آل عمران، ۱۴۰﴾ اگر شما آسیب و ضربه ای خوردید، دشمن هم ضربه‌ای مشابه خورده است. طبق مصلحت، روزهای پیروزی و شکست را بین مردم دست‌به‌دست می‌کنیم تا خدا کسانی را که واقعاً ایمان آورده‌اند، معلوم کند و از بینتان گواهانی بر کارهایتان بگیرد. خدا بدکارها را دوست ندارد.
آرام بخواب عزیزم. چه جایی بهتر از اینجا؟ خوش به حالت زائر "شهید القدس" بودی و چه توشه ای بهتر از این! نامت برای همیشه ماند به یادگار، در دفتر شهدای راه آزادی قدس... خوش به حالت حتما امشب مهمانی! سلام ما را به حاج قاسم برسان...
ایجاد احساس "ضعف" مهمترین هدف اسرائیل از کشتار کرمان ۱ بعد از جنگ احد و کوتاهی و سهل انگاری واضح مسلمانان، یک احساس ضعف و خودتحقیری و بدگمانی فراگیر شکل گرفت. این آیه نازل شد: "سستی و ضعف به خودتان راه ندهید، غم نخورید و روحیه‌تان را نبازید؛ چون شما برتر و ولاترید، به‌شرطی که باور قلبی واقعی داشته باشید (آل عمران، ۱۳۹) آن چه شما را برتری میدهد ایمان به مکتب اسلام است نه صرف تاکتیکهای نظامی. آن چه سرنوشت شما و معادلات کلان صحنه را رقم میزند و پیروزتان می کند قدرت نرم "ایمان" است. باید باور کنید خدا را حضورش را همراهی اش را ولایتش را نصرتش را. این، اقتدار اصلی شماست که دشمن ندارد. ۲ بعد سقوط خرمشهر، مایوسانه آمدند محضر حضرت امام. امام ره یک کلام گفت " در جنگ حلوا پخش نمی کنند" یعنی در مبارزه میدانی باید واقع بین بود و اقتضای طبیعی مبارزه یعنی هزینه دادن یعنی زد و خورد. این همان نکته دومی است که پیامبر در شکست احد به مسلمانان متذکر شد: إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ اگر شما آسیب و ضربه ای خوردید، دشمن هم ضربه‌ای مشابه خورده است و این روزهای پیروزی و شکست را بین مردم دست‌به‌دست می‌کنیم.... لذا بازهم بهانه ای برای مایوس شدن نیست ۳ ترور و کشتار اگر برای صهیونیست دستاورد موقت داشته شد، "پیشروی" محسوب نمیشود‌. ترور، هیچ گاه پدیده ای تازه ای برای ما نبوده و در طی ۴۵ سال هزاران نفر از بهترین هایمان را از این مسیر تقدیم کردیم. درست بر خلاف طوفان الاقصی که بزرگترین ضربه در تاریخ ۸۰ساله اسرائیل بود و یک گروه چریکی کوچک در یک عملیات ضربتی بی سابقه، کل حیثیت و هیمنه اسرائیل را به باد فنا داد و معادلات صحنه را به وضوح چند قدم به جلو برد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدن این پنج دقیقه (مجموع دوفیلم) با پانصد ساعت مطالعه پیرامون مبانی انسان، هستی، هویت، تمدن، پیشرفت و توسعه، جامعه و زن، برابری میکند. پرسش اصلی: دیدگاه تمدن اسلام و تمدن غرب به "زن" را با رسم شکل در ۵ دقیقه ارائه کرده، مقایسه کنید. پاسخ: دو ویدئو بالا. (نمونه اول: مدونا، خواننده برتر و برنده جایزه زن سال از آمریکا. نمونه دوم: فاطمه حقیرالسادات، محقق نانو و زن نمونه ایران.)
🔻یکی از پروتکل های شهرسازی مدرن، جانمایی آرامستان ها در فضای خارج از شهر است؛ که البته ما هم این اسلوب را به احسن وجه در شهرهایمان اجرایی کردیم! در نگاه تمدن عاری از معنا و معنویت غرب، مرگ نقطه پایان است بر آرزوها و خوشی و لذت ها و عبارت است از نیستی. در نگاه مترقی دینی اما انسان، ابدی است و تمام شدنی نیست؛ مرگ یک گذرگاه است و نقطه شروع زندگی بی انتهای دیگر است. آرامستان، کانون عبرت آفرینی است. عبرت برای اینکه خودمان را مرور کنیم، برای اینکه بدانیم کجا هستیم و برای چه تلاش میکنیم، برای اینکه نیت و رفتار و گفتارمان را دائما اصلاح کنیم و قدر یکدیگر را بدانیم، پیش از آن که دیگر فرصتی باقی نباشد... 🔸کانون عبرت آفرینی اما باید در قلب شهر باشد، نه کنار زباله دان و تاسیسات فاضلاب برون شهری... الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ ﴿ملک،۲﴾ همان‌که مرگ و زندگی را آفرید تا امتحانتان کند که کدامتان بهتر رفتار می‌کنید. او شکست‌ناپذیرِ آمرزنده است.