❓تنش شوری درخت پسته چیست؟
✔️اگر در منطقهای، سالهای متمادی زمستانها خشک و برف و باران کم باشد، خشکسالی در سراسر آن منطقه ایجاد میشود. گرمای شدید در اوایل خرداد تأثیر مخربی بر محصولات کشاورزی دارد و شرایط خشکی در آن مناطق را تشدید میکند.
✔️در بسیاری از مناطق، منابع آبی به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی کمآب شدهاند و آب کافی برای آبیاری درختان پسته وجود ندارد. این امر میتواند مشکلات شوری خاک یا تنش شوری را آغاز یا تشدید کند.
✔️شوری، تجمع نمک در لایههای بالایی خاک است. این موضوع (تنش شوری) زمانی تشدید میشود که تبخیر سطحی بیش از بارندگی سالانه باشد، یا زمانی که نمکها به دلیل مشکلات زهکشی خاک بهاندازه کافی شسته نمیشوند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺چگونگی استفاده از محلولهای اسیدی برای درمان تنش شوری
❓دما و رطوبت خاک باید چگونه باشد؟
✔️دما و رطوبت خاک تا حد زیادی بر فعالیت میکروبی و تبدیل موفقیتآمیز محلولهای اسیدی به گچ تأثیر میگذارند. خاک مرطوب با دمای بالاتر از 12 درجه سانتیگراد به مدت یک تا دو هفته برای انجام واکنش، موردنیاز است. دمای بهینه خاک حدود 27 درجه سانتیگراد است.
✔️اسیدسولفوریک و سایر اسیدهای مایع مبتنی بر سولفات مانند سولفات اوره در حضور منبع آهک، مستقل از شرایط دما و رطوبت، گچ را میسازند و نیازی به اکسیداسیون میکروبی ندارند.
🔺استفاده از کمپوست ها و مالچ ها
✔️استفاده از مواد آلی ازجمله کمپوست، مالچ و گیاهان پوششی، آخرین راهکار برای اصلاح و مقابله با تنش شوری خاک درخت پسته هستند. مواد آلی فعالیت میکروبی را افزایش میدهند و منجر به تجمع کمتر نمک در خاک و بهبود نفوذ میشوند. همچنین میتوانند سبب افزایش اثربخشی سایر اصلاحکنندهها شوند.
📌بهترین زمان آبشویی درختان پسته
✔️آبشویی نمک از ناحیه ریشه میتواند در جلوگیری از تجمع نمک در خاک مؤثر باشد. بهترین زمان برای آبشویی خاک زمستان است. چون میزان تبخیر و تعرق بسیار کم است.
✔️هدف از مدیریت تنش شوری درخت پسته در فصل خواب، جبران رطوبت خاک، بهبود نفوذ آب در خاک و آبشویی نمکهای تجمع یافته و رفع مشکل شوری خاک، برایاستفاده مؤثر از آبیاری در طول فصل رشد میباشد.
❓آبشویی را چگونه انجام دهیم؟
☑️برای خاکهای شور-سدیمی و سدیمی، در پاییز قبل از باران و آبشویی، از اصلاحکننده گچ غیرفعال استفاده کنید. بسته به بافت خاک و بار نمک، 15 تا 25 سانتیمتر بارندگی مؤثر یا آبیاری زمستانه با آب شیرین برای آبشویی مفید، موردنیاز است.
☑️در صورت نیاز به آبشویی ابتدا باید نیمرخ خاک را تا ظرفیت زراعی پر کرد. دو تا چهار روز برای زهکشی زمان بگذارید، سپس آبشویی را شروع کنید. کشاورزان باید مطمئن شوند که زمان آبیاری کمتر از 24 ساعت باشد تا از خطر اشباع خاک و فیتوفتورا جلوگیری کنند. یک استراتژی خوب این است که در دیماه شروع به آبشویی کنید.
☑️اگر بارندگی رخ دهد میزانآبیاری درخت پسته باید کمتر باشد. در صورتی که بارندگی رخ ندهد باید میزان آبیاری بیشتر و تا حدود 15 تا 20 سانتیمتر برسد. خاک و آب آبیاری باید مجدداً نمونهبرداری شود تا اثربخشی آبشویی را مشخص کند. درنهایت یک نقطه مرجع برای سطوح نمک در ابتدا و انتهای فصل رشد فراهم شود.
جو آرام در اکثر مناطق کشور
🔹از امروز تا دوشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی برقرار است که این وضعیت باعث افزایش غلظت آلاینده های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت میشود.
🔹دوشنبه با ورود سامانه بارشی به کشور در برخی مناطق استانهای واقع در غرب، مرکز و استانهای واقع در البرز مرکزی بارندگی و وزش باد روی میدهد.
▪️▪️▪️▪️
کانال پسته رفسنجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دریاچه مهارلو، یکی از زیباییهای خیرهکننده استان فارس
این دریاچه در نزدیکی روستای دیدنی مهارلو و دشت گل قرار دارد.
🔹فواید استفاده از گچ کشاورزی
✅کاهش شوری خاک
شوری یکی از مشکلات کشاورزانی است که در زمین های زراعی ایران، گیاهان مختلف را میکارند.
در واقع بسیاری از مشکلات شوری خاک به دلیل کم آبی و از بین رفتن مواد آلی خاک هستند؛ با اینکه تنها در برخی از مزراع و به خصوص مناطق خشک و نیمه خشک شوری خاک زیاد است؛ اما این روند به دلیل خشکسالی های چند سال اخیر در دیگر مناطق نیز رو به گسترش است؛ بنابراین تمامی کسانی که به نوعی در زمین های شور کشت و زرع می کنند می بایست از گچ کشاورزی برای کاهش شوری اقدام کنند.
این مادهی طبیعی ارزانتر از سایر مواد شیمیایی بوده و دیگر مزیتهای آن سبب افزایش مصرف آن در زمینهای کشاورزی شده است.
شوری خاک در سطوح بالایی خاک برای باغات و درختان چند ساله اهمیت چندانی ندارد و تنها باید در کنار ریشههای مویی درختان این شوری تعدیل گردد.
استفاده از گچ کشاورزی و شخم عمیق بعد از آن با آبیاری سنگین همراه بوده و مواد گچ را که محلول در آب نیز هستند به سمت ریشههای درختان هدایت میکند؛ در این موارد شوری در سطح این ریشهها کمتر شده و بنابراین جذب عناصر مختلف افزایش خواهد یافت.
✅کاهش PH خاک
مقدار نمکهایی که به صورت محلول در سطح خاک قرار دارند، در خاک های شور و قلیایی زیادی بوده و هر چه میزان بارندگی سالیانه در این زمینها کمتر باشد، خاک قلیاییتر خواهد بود.
وجود اشکالاتی که در مراحل رشد گیاه ایجاد میشود، سبب شده تا اغلب کارشناسان خاکهای قلیایی و شور را مناسب زراعت ندانند.
به علت کاهش بارندگیهای سالانه در سالهای اخیر، میزان سدیم در خاکهای قلیایی زیاد بوده و PH خاک بالاتر میرود؛ ازاینرو استفاده از مواد طبیعی، همچون گچ کشاورزی توصیه میشود؛ویژگیهای فیزیکی نامناسب خاکهای با این شرایط سبب شده که عملاً کشت در این مزارع از بین برود یا برای حل آن از گچ کشاورزی استفاده گردد.
📌واکنش گچ کشاورزی با مواد موجود در خاک
✔️در واقع واکنشهایی که گچ کشاورزی با مواد موجود در خاکهای قلیایی از جمله سدیم میدهد؛ موجب کاهش PH شده و در نهایت زمین را برای کشت و زراعت آماده میکند.
✔️خاکهای دارای گچ کشاورزی عملاً میزان سدیم مازاد را از دسترس گیاه خارج میکند و استفاده از این مواد سبب میشود تا به طور طبیعی خاک به سطح کیفی لازم برای کشت برسد.
✔️کسانی که اطلاع ندارند، تنها با مصرف گچ کشاورزی میتوانند میزان عملکرد گیاه را تحت تاثیر قرار دهند، اغلب از مواد شیمیایی چون نیترات که در اصطلاح اوره سفید نامیده میشود، استفاده میکنند.
✔️نیترات یا اوره تنها به رشد قسمتهای سبز گیاه کمک میکند و عملاً تاثیر خاصی بر بهبود میوه و دانهی گیاهان و درختان نخواهد داشت؛ از این رو کشاورزانی که تمایل دارند تا بهترین محصولات ارگانیک را تولید کنند، بهتر است برای بهبود بافت خاک از گچ کشاورزی استفاده کنند.
🔻حاوی عنصر مهم کلسیم
✔️از جمله عناصری که برای گیاه ضروری بوده و جزو عناصر ضروری و ریز مغذی گیاه هستند، کلسیم و گوگرد است.
✔️گچ کشاورزی منبعی غنی از کلسیم است و نیاز گیاه به این عنصر را به خوبی تامین خواهد کرد.
✔️کلسیم در دیواره سلولی گیاهان نقش داشته و کمبود آن موجب از بین رفتن استحکام گیاهان میشود؛ همچنین کلسیم از ترک خوردگی میوهها و حفظ بافت گیاه محافظت میکند؛ درنتیجه باغاتی که از کلسیم کافی بهرهمند هستند، میوههای یک دستتر و بدون ترک خوردگی تولید میکنند.
✔️خاکهایی که قلیایی باشند، اغلب فاقد کلسیم لازم برای گیاه بوده و درنتیجه نشانههای کمبود کاملاً مشخص میگردد.
✔️از طرفی به دلیل تجمع کلسیم در سطح برگ در مناطق خشک و نیمه خشک که گرمای شدیدی نیز وجود دارد، اغلب کلسیم از سطح برگ تبخیر شده و از دسترس گیاه خارج میشود؛ بنابراین نشانههای کمبود کلسیم در این مناطق بیشتر مشاهده میشود و استفاده از گچ کشاورزی کمک زیادی به کاهش این نشانهها میکند.
✔️علائم افزایش کلسیم در گیاه بسیار کم نشان داده میشود و استفادهی زیاد از گچ طبیعی، مشکلی را از نظر میزان مازاد کلسیم ایجاد نخواهد کرد.
با این وجود علائم کمبود کلسیم سریعاً نشان داده میشود و گچ کشاورزی میتواند منبعی مهم و کاملاً طبیعی از کلسیم برای گیاه باشد که تاثیرات استفاده از آن در گیاه و به خصوص میوههای آن مشخص خواهد بود؛ همچنین وجود کلسیم در میوهها سبب افزایش ماندگاری آنها در انبار میشود و در نتیجه میزان کیفیت این محصولات تا رسیدن به بازار افزایش می یابد.
✔️با توجه به اینکه اخیراً صادرات انواع میوه و محصولات ارگانیک به دیگر کشورها افزایش یافته است، کاربرد گچ کشاورزی کمک میکند تا میوهها از زمان برداشت تا رسیدن به دست خریداران آن در سایر کشورها به صورت کاملاً باکیفیت باقی بمانند.
🔻عنصر گوگرد
✔️نیاز گیاه به گوگرد سبب شده است تا استفاده از این عنصر به صورت مختلف در مزارع و باغات مرسوم شود؛ اما وجود منبعی همچون گچ کشاورزی باعث تامین نیاز گیاهان به این عنصر میشود.
✔️همانطور که میدانید، بدن انسان توان تولید پروتئینهای مختلف را نخواهد داشت و پروتئین ها اغلب از طریق مواد خوراکی به بدن وارد می شوند. گیاهان نیز برای تولید پروتئین نیاز به عنصری همچون گوگرد دارند که در گچ کشاورزی به صورت قابل استفاده وجود دارد.
✔️علائمی همچون کلروز و زردی یکنواخت در برگها و سایر قسمتهای گیاهی نشاندهندهی کمبود گوگرد است که با توجه به وجود آن در گچ کشاورزی، استفاده از آن توصیه میگردد.
✔️گوگرد از طرق مختلف به خاک اضافه میشود؛ اما سایر مواردی که از طریق آن گوگرد به خاک افزوده میشود، جنبه شیمیایی داشته و نمیتوان در تولید محصولات ارگانیک از آن استفاده نمود.
🔺تاثیر گوگرد در بیماریهای قارچی
✔️گوگرد همچنین از افزایش بیماریهای قارچی جلوگیری میکند و در نتیجه ماده ای طبیعی برای ممانعت از توسعهی بیماریهای مختلف میشود.
✔️از آنجا که امروزه استفاده از سموم گوگرددار برای جلوگیری از بیماریهای قارچی توصیه میشود، میتوان از گچ کشاورزی طبیعی بهره برد.
✔️در این راستا گچ کشاورزی موجود در خاک های مختلف را عاملی برای مبارزه با بیماریهای خاکزاد دانست.
✔️بیماریهایی که به صورت خاکزاد اغلب رشد کرده و ریشه و طوقهی گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد، با وجود گوگرد فراوان در گچ کشاورزی مخلوط شده با خاک می توان از ورود این عوامل به درون ریشه جلوگیری نمود و زخم های موجود روی گیاهان را ضدعفونی خواهد کرد.
✔️بسیاری از عواملی که در رابطه با نقش گوگرد بیان شده است را می توان با استفاده از گچ کشاورزی بدست آورد و لذا بهترین ماده طبیعی که در روی خاکهای مختلف میتواند موجب افزایش بازدهی شود، گچ کشاورزی شناخته میشود.
✅کاهش استرس و تنشهای محیطی با گچ کشاورزی
✔️استرس یکی از شرایط تنش زای محیطی است که میتواند گیاهان و عملکرد آنها را دستخوش تغییر قرار دهد.
✔️با روی کار آمدن مواد شیمیایی تنشزا اغلب مردم از این مواد برای مقابله با استرس و تنش استفاده میکنند.
✔️گچ کشاورزی از استرس گیاهان در این شرایط میکاهد و جزو مواد طبیعی است که برای جلوگیری از استرس در محصولات ارگانیک استفاده میشود.
✔️گیاهان در برابر تنش های محیطی واکنش های متفاوتی را ارائه می دهند.
✔️این واکنشها زمانی اهمیت مییابد که سطح عملکردی این گیاهان تغییر کند و بنابراین در این گونه موارد استفاده از مواد استرس زا افزایش پیدا میکند.
✔️از آنجا که هنگام تولید محصولات ارگانیک نمیتوان از مواد شیمیایی موجود در بازار که به عنوان مواد استرس زا معرفی می شوند، استفاده کرد؛ لذا بهره بردن از گچ کشاورزی توصیه میشود.
✔️گچ کشاورزی به راحتی میتواند گیاه را در برابر عوامل محیطی و بیماری های مختلف نیز حفظ کند و همان گونه که پیش تر گفته شد، این ماده جزو محصولاتی است که عملکردهای چندگانهای را ایجاد خواهد کرد و لذا استفاده از آن مقرون به صرفه خواهد بود.
✅حذف مسمومیت های گیاهی توسط گچ کشاورزی
Al+3 یکی از موادی است که در خاکهای قلیایی و شور یافت و موجب ایجاد مسمومیت در خاک ها میشود.
✔️افزایش مقدار Al+3 در برخی از گیاهان سبب شده تا آنها نتوانند عملکرد درستی را نشان دهند و عملاً تولید این محصولات در برخی از مناطق توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
✔️گچ کشاورزی از جمله موادی است که Al+3 را از دسترس گیاه خارج کرده و عملاً آن را غیرفعال خواهد کرد.
✔️کلسیم موجود در گچ کشاورزی سبب کاهش مسمومیت گیاهی نیز میشود؛ بنابراین مواد مضری که با وجود شرایط خاک، به راحتی به دورن گیاه انتقال یافته و از طریق سیستمهای آوندی جذب میشوند، را می توان با کاربرد گچ کشاورزی از بین برد.
✔️این راهکار سبب میشود تا گیاه در شرایط بهتری رشد کند و استفاده از گچ کشاورزی به دلیل کاربردهای متفاوت از آن گسترش یابد.
🔹گچ کشاورزی و کمک به حل مشکل کم آبی
✔️کم آبی و خشکسالی مشکلی است که بیش از یک دهه ی پیش شروع شد و هر روز بر وسعت آن در کشور افزوده می گردد. مشکل کم آبی یک مشکل همگانی است که بیشترین ضربه را قشر کم درآمد جامعه و کشاورزان متحمل می شوند.
✔️در صورت نبود آب آبیاری، بسیاری از کشاورزان قادر به کشت محصولات زراعی نیستند و همانطور که شاهد آن هستیم بسیاری از باغات در اثر کمبود آب رها شده اند.
✔️اما کشت محصولات زراعی و باغی به شیوه های جدید موجب مقابله با مشکل کم آبی شده و می تواند بسیاری از مزارع و صاحبان آن ها را از خطر نابودی نجات دهد. به همین خاطر است که استفاده از موادی که بتواند میزان آب درون خاک را حفظ کند، اهمیت زیادی یافته است.
✔️گچ کشاورزی از جمله موادی است که به صورتی کاملا ساده از خارج شدن آب از دسترس گیاه جلوگیری می کند و سبب افزایش راندمان آب آبیاری می شود. بسیاری از روش های معمول مورد استفاده برای حفظ آب آبیاری امروزه تغییر نموده و دسترسی گیاه به آن در زیر سطح زمین ضروری خواهد بود.
✔️لذا گچ کشاورزی می تواند بخشی از نیاز های گیاه را به صورت تدریجی در اختیار آن بگذارد و بنابراین گیاه با تنش خشکی رو به رو نخواهد شد.
📌تداوم بارشها در غرب و مرکز کشور
🔹امروز با توسعه سامانه بارشی در استانهای واقع در جنوبغرب، غرب و دامنههای جنوبی البرز، شامل قزوین، البرز و تهران، ابرناکی و بارش پیشبینی میشود.
🔹فردا برخی نقاط واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و شمالی و نوار شمالی کشور، افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده انتظار میرود.
🥶 افت محسوس دما از هفته آینده !
🔹از اواسط هفته آینده با ریزش هوای سرد به کشور ، شرایط دمایی نرمال فعلی جای خود را به هوای کاملاً سردتر از نرمال خواهد داد !
🔹با وقوع این کاهش دما ، دماهای بیشینه کاملا زمستانی شده و در بسیاری از سردسیرات کشور حتی در ساعات گرم و دماهای بیشینه شاهد دماهای زیر صفر خواهیم بود!
🔹چیزی که مشخص است این است که پاییز امسال برخلاف سال های گذشته فعلا ناهنجاری گرمایی نداریم و شرایط دمایی غالباً نسبت به نرمال خود سردتر است.
📌نحوه صحیح چالکود پسته
✔️تعداد چالکود برای درختان باغی بر اساس نوع درخت، سن درخت، وضعیت خاکو … متفاوت است. عمق و قطر چالکود نیز بستگی به پراکنش ریشه دارد که معمولاً بین 45 تا 50 سانتیمتر حفر میشود. اولین و سنتیترین روش حفر چالکود با استفاده از بیل و کلنگ است.
✔️این روش همچنان در بین کشاورزان رایج بوده و منسوخ نشده است؛ اما حفر چالکود زمستانه به روش سنتی برای درختان پسته، سخت، وقتگیر و نیازمند نیروی انسانی زیادی خواهد بود. امروزه حفر چالکود بسیار آسان و سریع شده و بسیاری از کشاورزان و باغداران به این روش جدید روی آوردهاند.
✔️روش جدید حفر چالکود با استفاده از نهر کن پشت تراکتوری میباشد که بهسرعت انجامشده و نیاز به نیروی انسانی ندارد. استفاده از اینادوات کشاورزی، به دلیل قطر و عمق یکسانی که برای گودالها ایجاد میکنند، کیفت کار را بالا میبرد.
❓چه کودهایی برای چالکود زمستانه مناسب هستند؟
✅کود دهی زمستانه پسته، برای تأمین عناصری مانند پتاس، فسفر و عناصر کممصرف بسیار مهم است. در ترکیب کود در چالکود زمستانه نوع کود و سرعت تجزیه آن در دسترس قرار گرفتن کود تأثیر زیادی دارد.
آزمایش خاک یک امر ضروری برای تشخیص کمبودهای خاک و تعیین کود موردنظر است. در همین راستا میتوان از انواع کودهای دامی به همراه سولفاتها، کودهای فسفره، کودهای پتاسه و کودهای میکرو در ترکیب چالکود استفاده کرد.
🔺ویژگیهای کود مناسب زمستانه برای پسته
✔️کودهایی که برای چالکود زمستانه مناسب هستند، باید میزان آبشویی کمی داشته باشند. آبشویی در کشاورزی به معنی از دست دادن مواد غذایی از داخل خاک در اثر بارندگی و یا آبیاری است.
✔️اوره فسفات حاوی نیتروژن و فسفر بالایی است که برای گیاهان الزامی میباشد، اما این کود آبشویی سریعی دارد. بنابراین جهت پر کردن چالکود مناسب نخواهد بود. از کودهای ازته، میتوان بهعنوان کود زمستانه پسته در اسفندماه به همراه آبیاری استفاده نمود که برای افزایش رشد رویشی، توسعه ریشه گیاه و تقویت گلدهی فوقالعاده هستند.
✔️جهت جذب بهتر عناصر کممصرف مانند آهن، روی، منگنز و غیره باید ازکمپلکس مناسب یا شکل سولفات آنهااستفاده کرد. تأمین فسفر در چالکود زمستانه باید بهصورت سوپر فسفات ساده یا تریپل باشد. عنصر پتاسیم یک عنصر ضروری برای گیاه محسوب میشود که نقش زیادی در تنظیم رشد گیاهان داشته و آبشویی کمی دارد.
✔️توصیه میشود برای تأمین عنصر پتاس از سولفات پتاسیم سنگی استفاده گردد. یکی دیگر از عناصر مهم در چالکود، گوگرد است که گوگرد معدنی با درصد آهک کم گزینه مناسبی برای چالکود زمستانه پسته میباشد.
🔹کودهای رایج مورداستفاده در چالکود زمستانه پسته
کودهای مورداستفاده در چالکود عبارتاند از:
✅سولفات پتاسیم سنگی
✅سولفات آهن
✅سولفات روی
✅سولفات منگنز
✅سولفات مس
✅سوپر فسفات ساده یا تریپل
✅کودهای دامی
✅گوگرد پودری
📌پوساندن کود دامی
✔️نکته بسیار مهمی که باید در رابطه با مصرف کودهای دامی در نظر داشت، پوسیده بودن کامل کود میباشد. وجود بذر علفهای هرز در کود حیوانی به دلیل تغذیه دام از علف، امری طبیعی است، اما پوساندن کود دامی میتواند به حذف علف هرز در کود زمستانه پسته کمک کند؛ بنابراین یکی از مزیتهای کود دامی پوسیده، عدم وجود آفات و بذرهای علف هرز در کود است.
✔️بسیاری از افراد تصور میکنند که کود دامی نپوسیده عناصر غذایی زیادی به گیاه منتقل کرده و باعث تقویت بیشتر خاک میگردد. درحالیکه کود حیوانی نپوسیده نهتنها موجب تقویت خاک نشده، بلکه نیتروژن خاک را نیز کاهش میدهد. این امر به این دلیل است که با مصرف کود تازه، شروع به پوسیدن خواهد کرد. در این صورت رقیب اصلی درخت پسته در جذب ازت خواهد شد.
🔹نحوه آبیاری چالکود زمستانه پسته
✔️یکی از مزیتهای حفر چالکود، افزایش میزان ذخیره آب موردنیاز گیاه در خاک است. آبیاری درختانی که اطراف آنها چالکود حفرشده، باید به صورتی باشد که در هر بار آبیاری درخت پسته، مقداری آب به عمق چالکود نفوذ کند تا ریشه به سمت آن رشد کند.
✔️به یاد داشته باشید که در صورت آبیاری نادرست چالکود، این عملیات بیهوده خواهد بود.
✔️در آبیاری غرقابی مسیر حرکت آب باید به صورتی باشد که آب از روی چالکودها عبور کند تا مقداری آب به چالکودها نفوذ کند. در روش آبیاری قطرهای نیز باید قطرهچکانهایی بر روی چالکود ها تعبیه شوند.
✔️لازم به یادآوری است که بلافاصله بعد از حفر و پر کردن چالکودها نیاز است آنها را آبیاری کنید.
🔺راه و روش نگهداری از چالکود
☑️برخی افراد فکر میکنند که چالکود را باید با خاک تخلیهشده پر کنند. توصیه میشود خاک بیرون ریخته در اطراف درختها پخش شود. چاله نیز باید با کود دامی پوسیده به همراه کود شیمیایی پر شود. اگر از هر چالکود بهخوبی مراقبت کنید میتوانید آن را چندین سال مورداستفاده قرار دهید و نیازی به حفر چالکود بهصورت سالانه وجود ندارد.
☑️هرساله مقداری از کود موجود در چالکودها نشست پیدا میکند. با افزودن بهموقع مقدار مناسبی کود، این نقص را جبران کنید. مراقب باشید تا چالکودها توسط خاک پر نشوند.
☑️خیسی یا خشکی بیشازحد چالکود ها از کارایی آنها میکاهد. از طرفی رطوبت و تهویه مناسب، رشد ریشه را در چالکود ها تقویت میکند.
☑️در سالهای بعد، میتوانید از کودهای شیمیایی متحرک و غیر متحرک بر سطح چالکودها استفاده نمایید. حرکت این کودها به هنگام آبیاری باعث میشود تا از زمان و هزینه اضافی برای پابیل کردن و زیر خاک کردن کودهای شیمیایی غیر متحرک کاسته شود.
✅فواید و مزایای حفر چالکود زمستانه برای درختان پسته
مزایای چالکود برای درختان پسته به شرح زیر میباشد:
✔️جذب عناصر غذایی میکرو بهتر انجام میشود.
✔️چالکود باعث تنفس ریشه درختان پسته میشود.
✔️نسبت به سایر روشهای کود دهی مقرونبهصرفه است.
✔️در روش چالکود رشد علفهای هرز کاهش مییابد.
✔️از سر خشکیدگی درختان جلوگیری میکند.
✔️نفوذپذیری خاک را بالا میبرد.
✔️کارایی مصرف کودها را افزایش میدهد.