مطالعات خلیج فارس
♨️ناپدید شدن جنجالی یک خاخام صهیونیست در امارات 🔺رسانه های صهیونستی ساعاتی پیش خبر مفقودی یک خاخام
♨️امارات مدعی دستگیری مظنونین به قتل کوگان شد
🔺وزارت کشور امارات یکشنبه و تنها ساعاتی پس از کشف جسد خاخام صهیونیست اعلام کرد سه فرد مظنون به قتل کوگان را دستگیر کرده کرده و اجازه نخواهد داد کسی امنیت و ثبات جامعه امارات را به خطر بیندازد!
🔺این وزارتخانه در بخشی از بیانیه خود که به نظر میرسد در پاسخ به هشدار رژیم صهیونیستی مبنی بر خودداری از سفر به امارات صادر شده، آورده، امارات متحده عربی با تمامی نهادهای خود از هیچ تلاشی برای جلوگیری از هرگونه حمله به شهروندان، ساکنان و بازدیدکنندگان از کشور دریغ نخواهد کرد.
🔺هنوز هیچ جزئیاتی در مورد هویت مظنونان دستگیرشده و اینکه دستگیر شدگان مظنون به مباشرت یا مشارکت در قتل بودهاند، ارائه نشده است.
🔺سفارت ایران در ابوظبی نیز در پاسخ به اتهامات متعدد صهیونیست ها مبنی بر دست داشتن ایران در قتل این خاخام صهیونیست، هرگونه ارتباط با قتل وی را قاطعانه رد کرد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پروژه ۲۰۲۵ ترامپ و صفآرایی کشورهای خلیج فارس در برابر ایران
🔻پروژه ۲۰۲۵ یک طرح سیاسی است که سال ۲۰۲۳ از سوی بنیاد هریتیج، باهدف آمادهسازی برای بازگشت جمهوریخواهان و بهویژه ترامپ، به قدرت در سال ۲۰۲۵ معرفی شد. هدف اصلی آن بازتعریف دولت فدرال آمریکا، و از جمله شامل تغییرات گسترده در ساختار اداری و سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا، و تقویت ائتلافهای نظامی برای مهار چین و ایران است.
🔻تأثیرات رویکرد ترامپ بر خاورمیانه و سیاستهای مرتبط با آن در «پروژه 2025» به وضوح نشاندهنده تمرکز بر نقش بیشتر کشورهای منطقه در مقابله با ایران است، و از شرکای منطقهای آمریکا میخواهد که در دفاع ساحلی، هوایی و موشکی نقش فعالتری ایفا کنند.
🔻 «کریس میلر»، وزیر دفاع پیشین ترامپ، تأکید کرده است که کشورهای حوزه خلیج فارس، به صورت انفرادی و جمعی، باید مسئولیت بیشتری در دفاع منطقهای بر عهده بگیرند تا نیروهای آمریکایی آزادانهتر بتوانند در آسیا برای مقابله با چین مستقر شوند.
🔻فروش تجهیزات نظامی پیشرفته به متحدان منطقهای نیز بخشی از این برنامه است که هم به تقویت دفاع آنها کمک میکند و هم تقویت بخش صنعت آمریکا را به همراه دارد. تصمیم ترامپ در سال ۲۰۱۹ برای وتوی قطعنامه کنگره که خواستار توقف حمایت نظامی از #عربستان سعودی در جنگ یمن بود، نمونهای از این رویکرد است.
🔻ایران یکی از اولویتهای مهم این راهبرد است، اگرچه چین تهدید اصلی به شمار میرود. ترامپ و جمهوریخواهان ایران را به تلاش برای تولید سلاح هستهای متهم کرده و خواستار تشدید تحریمها علیه این کشور هستند.
🔻«پروژه 2025» همچنین پیشنهاد میدهد که یک ائتلاف چهارجانبه متشکل از «آمریکا، اسرائیل، مصر و کشورهای خلیج فارس» برای مقابله با نفوذ ایران تشکیل شود.
🔻پروژه هشدار میدهد که خروج آمریکا از خاورمیانه میتواند به بیثباتی بیشتر در منطقه منجر شود یا فرصت را برای رقبا فراهم کند. این نگرانی بازتابی از سیاستهای دولت ترامپ در دوران «مایک پمپئو» است که تلاش کرد ائتلاف مشابهی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ایجاد کند، اما موفقیت چندانی نداشت.
🌐 Majalla
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سومالیلند، ایستگاه دیگری از راهبرد مشترک ضدایرانی امارات-اسرائیل در شاخ آفریقا
🔻امارات با همکاری اسرائیل درحال برپایی یک پایگاه نظامی در منطقه سومالیلند در شاخ آفریقا است.
🔻بنابه گزارشها، امارات نه تنها برای ساخت پایگاه نظامی برای اسرائیل در سومالیلند، به میانجیگری و رایزنی با مقامات این منطقه پرداخته، بلکه هزینه ۴۴۰ میلیون دلاری آن را نیز پذیرفته است.
🔻این همکاری بخشی از راهبرد مشترک اسرائیل و امارات برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه شاخ آفریقا، بهویژه گروههای همسو با آن مانند انصارالله یمن است، که به دلیل حملات متعدد انصارالله به سرزمینهای اشغالی، اسرائیل و امارات این گروه را دشمن مشترک خود میدانند.
🔻سومالیلند با داشتن خط ساحلی طولانی بر خلیج عدن، نقش کلیدی در کنترل تنگه بابالمندب و دریای سرخ، و نیز امنیت مسیر کشتیرانی جهانی دارد و موقعیت پایگاه مذکور در بندر بربره (واقع در این خط ساحلی) میتواند حملات هوایی اسرائیل به یمن را تسهیل کند.
🔻امارات یکی از نخستین کشورهایی بود که در سال ۲۰۱۷ روابط خود را با سومالیلند گسترش داد و با سرمایهگذاری در پروژههایی مانند توسعه بندر بربره و ساخت پایگاه نظامی، حضور استراتژیک خود را در این منطقه تثبیت کرد.
🔻به گفته تحلیلگران، اسرائیل که همواره به دنبال تأمین عمق استراتژیک و تقویت امنیت ملی خود بوده، در حال استفاده از روابط خود با امارات برای افزایش نفوذ در شاخ آفریقا است. این منطقه همچنین از نظر اقتصادی، با داشتن پتانسیل در بخشهایی نظیر کشاورزی، انرژی و زیرساخت، برای سرمایهگذاریهای اسرائیلی جذاب است.
🔻امارات و اسرائیل پیش از این نیز چند پایگاه نظامی و اطلاعاتی در مجمع الجزایر سقطرا برپا کردهاند.
🌐 Middle East Monitor
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️معاریو: ترامپ برای پیشبرد عادیسازی امتیازات ویژهای به سعودی خواهد داد
🔻روزنامه صهیونیستی معاریو در تحلیلی ناظر به پیروزی ترامپ و تاثیر آن بر توافق امریکایی-سعودی-اسرائیلی پرداخته است. از نگاه این روزنامه، پیروزی نامزد جمهوریخواه بر سیاست داخلی اسرائیل سریع و ملموس خواهد بود؛ به ویژه اینکه حزب لیکود امیدوار است ترامپ بر خلاف بایدن از تصمیم نتانیاهو برای اصلاحات قضایی حمایت کند.
🔻 از آنجایی که این باور به طور عمومی و گسترده ایجاد شده است که دولت فعلی رژیم صهیونیستی تنها تا ۲۰۲۵ روی کار خواهد بود، اکنون آخرین زمان باقی مانده برای حزب حاکم است تا به اهداف خود در راستای اعمال اصلاحات قانونی و قضایی دست یابد و این مسیر با همراهی کاخ سفید بسیار هموارتر خواهد بود.
🔻از سویی اسرائیلیها معتقدند بر خلاف بایدن که به اندازه کافی قطر را تحت فشار قرار نداده تا حماس را وادار به پذیرش شرایط آتشبس کند، ترامپ میتواند از طریق قطر، مواضع حماس در قبال رژیم صهونیستی را نرمتر سازد.
🔻در همین راستا، هر چند بایدن حق "دفاع از خود" را برای اسرائیلیها قائل بود و از هیچ کمک مالی و نظامی در حمایت از آنها دریغ نکرد، اما مواضعی نیز در راستای ملاحظه غیرنظامیان اتخاذ کرده است؛ رفتاری که از سوی ترامپ به رویکرد "نرم" دموکراتها تعبیر شده و به همین جهت این انتظار را در صهیونیستها ایجاد نموده که با حضور ترامپ در کاخ سفید، آنها میتوانند آزادی عمل بیشتری در میدانهای غزه و لبنان داشته باشند.
🔻مسئله دیگر در منطقه، عادیسازی روابط سعودی-صهیونیستی است؛ صهیونیستها در این زمینه نیز ترامپ را فردی موفقتر میبینند که میتواند توافق «تاریخی» میان عربستان و رژیم صهیونیستی را میانجیگری کرده و آماده دادن امتیازات ویژهای به دولت سعودی باشد.
🔻بنیامین نتانیاهو، در میان اولین رهبران سیاسی بود که پیروزی ترامپ را تحت عنوان «بزرگترین بازگشت تاریخ» تبریک گفته و این رویداد را آغازی جدید برای روابط امریکا و اسرائیل دانست. این ادبیات و این اشتیاق به روی کار آمدن ترامپ نشاندهنده انتظارات بالایی است که رژیم از دولت جمهوری خواه ایالات متحده دارد؛ حتی اگر به قیمت تیره شدن روابط با با دولت فعلی امریکا در مدت زمان باقیمانده تا جایگزینی دولت جدید باشد.
#عربستان #رژیم_صهیونیستی
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️انتقاد تند مفتی لیبی از مداخله اماراتیها در کشورهای اسلامی
🔻شيخ صادق غریانی، مفتی لیبی در اظهاراتی به شدت از دخالت اماراتیها در کشورهای مسلمان و بهویژه لیبی و فلسطین انتقاد کرده و آنها را خائن و جنایتکار نامید.
🔻غریانی که پیش از این نیز انتقادات تندی به سعودیها داشته، گفته است: حکام امارات فرقی با بنیصهیون و یهود ندارند؛ قومی خائن، جنایتکار و مفسد که هرچه توانستند در تمام کشورهای مسلمان جنگ به پا کردند. آنها با ما جنگیدند، اکنون مردم غزه را میکشند؛ اماراتیها از اسرای فلسطینی بازجویی میکنند. در غزه تانکهایی با پرچم امارات و صهیونیستها دیده شده است... آنها با صهیونیستها در یک جبهه هستند.
🔻او میافزاید: تا دم مرگ از کشورتان در برابر اماراتیها دفاع کنید.. آنها هرجا وارد شدند جز فساد، خیانت، کشتار و ویرانی به جا نگذاشتند. لذا از این جنایتکاران بر حذر باشید..
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ دپارتمان مطالعات بینالمللی «اندیشکده سرآمد» برگزار میکند:
🔻نشست علمی-تخصصی «بعد حقوقی جزایر سهگانه و حاکمیت ایران»
▪️با حضور:
◽️دکتر محمدعلی صلحی چی، دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی
◽️دبیر نشست: امیرحسین عسگری پژوهشگر اندیشکده سرآمد
زمان: دوشنبه ۱۲ آذرماه، ساعت ۹ تا ۱۱
مکان: میدان پاستور، خیابان اردیبهشت، کوچه خوزستان، پلاک ۲۰
♨️جشنواره فصل ریاض، ابزار رهبران سعودی برای ایجاد هویت سکولارمآبانه در سرزمین وحی
✍ زهرا اکبری
🔻گامهای بلند بنسلمان برای ریبرندینگ و هویتسازی جدید در عربستان به وضعیت بیسابقهای منجر شده است که تعجب مخاطبان و البته تقبیح بسیاری را به دنبال داشته است.
🔻برنامههای پرحاشیه از جمله کنسرتی که در آن خوانندهای آمریکایی به نام جنیفر لوپز به شکل نیمه عریانی به روی صحنه اجرا رفت و دیگر سلبریتیهای غربی به ترویج نمادهای ضددینی مانند گردش رقاصهها به دور سازهای کعبهمانند پرداختند، بخشی از رویدادهای ساختارشکن پنجمین دوره موسم ریاض بوده است.
🔻از همین رو، این رویداد را باید بزرگترین گام علنی حکمرانی جدید سعودی در راستای تحقق سکولاریسم و حتی فراتر از آن، لائیسیته، دانست.
🔻به نظر میرسد تلاشهای رهبران سعودی در این راستا، هر چند طبقه متوسط جدید و بخشی از جوانان را با خود همراه کرده است، اما اعتراضاتی از گوشه و کنار و از حسابهای توییتری پیدا و پنهان مشاهده میشود نشان میدهد این اقدامات – حداقل تا کنون – نتوانسته به جامعه هویتی یکپارچه ببخشد و حتی بالعکس، موجب بروز واکنشهای مخالف از سوی مردم و به طور خاص قشر مذهبی و سنتی این کشور شده است.
🔻 ادامه مطلب در سامانه مشرف
#عربستان
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نگاه رئالیستی به راهبرد کشورهای خلیج فارس در بحران منطقهای و نظم پساجنگ؛ موازنهسازی عربستان و امارات برای حفظ وضع موجود
🔻امروز منطقه غرب آسیا بیش از هر زمان دیگری آبستن تنشهای شدیدتر و حتی جنگی تمامعیار است و گستردگی جبهات درگیری در کنار مداخله و تاثیرگذاری قدرتهای فرامنطقهای، نوع خاصی از راهبردهای سیاست خارجی را بر بازیگران منطقه دیکته کرده است.
🔻در این شرایط، بررسی وضعیت زیرمنطقه خلیج فارس که دربردارنده مهمترین و تاثیرگذارترین بازیگران در نظم منطقهای شامل جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی است میتواند گوشهای از کلاف پیچیده منطقه را باز کند.
🔻اگر به پویاییهای خلیج فارس را از لنز رئالیسم تهاجمی – که به نظر میرسد مناسبترین چارچوب برای فهم منازعات امروز منطقه است – بنگریم، ایران، عربستان و امارات را از کنشگران مهم آن خواهیم یافت؛ در حالی که اولی اساسا در پی تغییر وضع موجود است و دو بازیگر دیگر، طالب حفظ وضع موجود.
🔻این تفاوت بنیادین دیدگاه کشورها و ادراکاتشان از شرایط منطقه، هم توصیف مناسبی از وضعیت امروز بدست میدهد و هم پیشبینی آینده را در وضعیت شدیدا غیرمترقبه منطقه، ممکنتر میسازد.
🔻 ادامه مطلب اینجا
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آیا پرونده معارضین و زندانیان سیاسی بحرین تا پایان ۲۰۲۴ مختومه می شود؟
🔻به گزارش مرآت البحرین، صحنه داخلی بحرین تا پایان سال ۲۰۲۴ شاهد تحولاتی در مسئله جدالها و اختلافات میان گروههای معارض شیعی و دولت خواهد بود که در این رابطه دو سناریو مطرح شده است.
🔻در سناریوی خوشبینانه، به زودی بیشترین تعداد زندانیان سیاسی و در راس آنها شیخ علی سلمان که ۱۰ سال است در زندان آلخلیفه به سر میبرد، آزاد خواهند شد. در صورت تحقق این سناریو که احتمال میرود در روز ملی بحرین، یعنی ۱۶ دسامبر جاری باشد، تخلیه زندانها از زندانیان سیاسی و ادغام این افراد در ساختار سیاسی (پارلمان) در دستور کار قرار خواهد گرفت. همچنانکه پیشبینی میشود تحقق این سناریو، می تواند تحولات منطقهای مثبتی از جمله عادیسازی روابط ایران و بحرین را به همراه داشته باشد.
🔻اما سناریویی بدبینانه، ادامه سرکوب مخالفین و نگه داشتن زندانیان سیاسی در بند است. این شرایط میتواند با واکنشهای بیشتر منتقدان و مردم مواجه شود و آتش زیر خاکستر بحران سیاسی داخلی در بحرین را شعلهور سازد.
🔻باید توجه داشت که دولت بحرین مدتهاست تحت فشار سازمانهای بینالمللی حقوق بشری برای آزادی زندانیان سیاسی است که بدون محکومیتهای قانونی در زندان هستند. از طرفی جامعه نیز دیگر تاب فشارها و سرکوبها و عدم وجود پارلمان به معنای حقیقی کلمه را آن همپس از بیش از یک دهه خفقان، ندارد و از این رو مستعد بروز ناآرامی است. همچنانکه تحولات منطقهای و برقراری مجدد روابط تهران-ریاض، رژیم منامه را بیش از پیش به عادیسازی روابط با تهران مشتاق کرده است.
🔻از سوی دیگر اما رفتار دولت با زندانیان آزاد شده در ماههای گذشته، این تصور را تقویت میکند که عزم راسخی برای حل بحران و کاهش شکافهای سیاسی در این کشور وجود ندارد. بسیاری از این زندانیان آزاد شده بدون هیچ اتهام مشخصی و به شکل خودسرانه برای تحقیقات احضار شده و یا مجددا دستگیر و زندانی شدهاند.
🔻دولت بحرین در توجیه این اقدام، آن را «احتیاط امنیتی» خوانده؛ در صورتی که منتقدین این اصطلاح را بدعتی بیمعنا از سوی حکومت و ابزاری سیاسی برای ادامه سرکوب و محدود کردن آزادی شهروندان تلقی کردهاند.
🔻معارضین بحرینی معتقدند دستگیری مجدد زندانیان سیاسی آزاد شده بیانگر تهی بودن مفهوم عفو سلطنتی پادشاه و فقدان اراده جدی برای اصلاح امور است، همچنانکه ادامه رویکرد سرکوبگرانه که زیر چتر «احتیاط امنیتی» اجرا میشود، نشاندهنده اصرار مقامات بحرینی بر دور زدن حقوق بشر و خواستههای بینالمللی برای اجرای قانون است.
🔻 در مجموع باید گفت اکنون دولت بحرین بر سر دوراهی تعامل با اپوزیسیون و منتقدین یا بروز اعتراضات سازماندهی شده توسط احزاب و گروههای معارض است و به دلیل هراس از اتفاق دوم، بسیار محتاطانه عمل میکند. اما در هر حال به نظر میرسد تا پایان سال جاری میلادی، چشمانداز شیوه تعامل دولت با گروهها و افراد معترض و زندانیان، واضحتر خواهد شد.
#بحرین
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
19.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️یمن و عراق اولویتهای کلیدی دیپلماسی فرهنگی سعودی
🔻دومین دوره جشنواره سعودی «بین ثقافتین» (میان دو فرهنگ) که از ۱۸ تا ۳۱ دسامبر در ریاض برگزار میشود، این بار بر فرهنگ عراق و بررسی اشتراکات فرهنگی میان این کشور و عربستان تمرکز دارد.
🔻وزارت فرهنگ سعودی برای تقویت تبادل فرهنگی با عراق بخشهایی نظیر «شارع المتنبی» (بازار کتاب خیابان المتنبی بغداد)، «درب زبیده» (یکی از مهمترین راههای زیارتی و تجاری بین کوفه و مکه در گذشته)، نمایشگاههای هنری، کنسرت مشترک، صنایع دستی، غذاهای سنتی و... را تدارک دیده است.
🔻این جشنواره که نسخه نخست آن (سپتامبر ۲۰۳۰) به یمن اختصاص داشت، در چارچوب راهبرد فرهنگی عربستان برای تقویت دیپلماسی فرهنگی و نرم دانست، که بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ نیز است.
🔻سعودیها در گامهای نخست این جشنواره - همانند اغلب دیگر رویدادهای فرهنگی- دست روی دو کشوری گذاشتهاند که فارغ از ابعاد اقتصادی، ژئوپلتیک و..، نه تنها پیوند تاریخی با هویت عربی دارند، بلکه چندین دهه آنها را پایگاههای اصلی ایران در منطقه میدانسته و به دشمنی با آنها برخاسته بود.
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
11.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️هشتمین امارت امارات در یمن!
🔻همزمان با پنجاهوسومین سالگرد استقلال امارات، یکی از سران شورای انتقالی یمن، رسماً مجمعالجزایر سقطری را امارت هشتم امارات اعلام کرد.
🔻بنابه ویدئو منتشر شده، «بن عفرار» که تابعیت اماراتی نیز دارد، با گروهی از طرفدارانش در جزیره سقطری حضور یافتهاند و «عید الاتحاد» امارات را جشن میگیرند.
🔻او در این ویدئو میگوید ما در ۵۳مین سالروز تأسیس امارات، که با اتحاد ۷ امارت صورت گرفت، در اینجا حضور پیدا کردهایم و انشاءالله سقطری امارت هشتم خواهد شد، و این جشنها را در اینجا برگزار میکنیم.
ما از دولت امارات و در رأس آن، محمد بنزاید تشكر میكنيم.. چرا که سقطری امارت هشتم امارات است.
🔻مجمعالجزایر سقطری در ۳۸۰ کیلومتری جنوب سواحل یمن، در یکی از پررفت و آمدترین گذرگاههای دریایی جهان واقع شده و از موقعیت منحصر به فردی برخوردار است.
🔻از این رو، امارات از آغاز جنگ یمن به شدت درپی گسترش نفوذ خود در آنجا بوده و حضور نیروهای وابسته به آن، به ویژه پس از عادیسازی و انتشار گزارشهایی از باز شدن پای اسرائیل در منطقه، همواره تنشآفرین بوده است.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
36.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️تغییر بنیادین رویکرد سعودی در برابر بحران سوریه؛ شرکت در جنگ سوریه حرام است!
🔻شیخ سلیمان الرحیلی، از روحانیون سلفی سعودی به صراحت شرکت در جنگ سوریه را حرام دانست.
🔻همزمان با بالاگرفتن مجدد درگیریها در سوریه و پیشروی سریع گروههای مسلح در مناطقی از این کشور، الرحیلی از سلفیهای مدخلی سعودی، در اظهاراتی گفت: من آگاهانه فتوا میدهم که بر جوانان و مردان و زنان جایز نیست به بهانه جهاد، به شام یا فلسطین بروند، چرا که این، جهاد در راه خدا نیست؛ هیچ کدام از فضائل جهاد را ندارد و فاقد شرایط جهاد است.
🔻وی در ادامه میگوید چه بسیار جوانانی که رفتند و کشته یا ناقصالعضو شدند، و مشکلات زیادی برای خانوادههایشان به وجود آمد...
🔻این فتوای الرحیلی در حالی است که دولت سعودی در یک دهه گذشته - از آغاز جنگ داخلی سوریه -، یکی از قویترین حامیان نیروهای سلفی و جهادی در آن کشور بوده است.
🔻اما اکنون بسیاری از شخصیتهای سرشناسی که نقشی پررنگ در تحریک افراد و مشروعیتبخشی به جنگجویان تکفیری سوریه داشتند، مانند محمد العریفی، ناصر العمر و... در زندانهای سعودی به سر میبرند.
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies