eitaa logo
قدم در راه...
86 دنبال‌کننده
129 عکس
24 ویدیو
116 فایل
اگر #عمل کنیم، شاید در راه ایم.... @SamanMasoomi
مشاهده در ایتا
دانلود
FaMo_24_991114.3gpp
21.83M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۴ ◀️ درس ۲۰: حکم حیث ذات ماهیت ◀️ درس ۲۱: اعتبارات سه‌گانه‌ی ماهیت
درس ۲۱: «انسان از حیث ذات» موجود نیست. «انسان از حیث ذات» معدوم نیست. ❌ 👆 ارتفاع نقیضین است ❌ «انسان» «موجود به نحو ذاتی» نیست. «انسان» «معدوم به نحو ذاتی» نیست. ☝️ارتفاع نقیضین نیست! فقط نحو از بودن و نبودن را نفی کرده است! و هیچ اشکالی ندارد، که به نحو دیگری، مثلا بالغیر (به حیثیت تقییدیه) موجود باشد! چنان که در علیت نیز، خواهیم گفت، مثلا درباره‌ی یک شخصِ موجود از انسان (سامان): نباید گفت: «سامان، بالذات» موجود نیست. «سامان، بالذات» معدوم نیست. ❌ چراکه 👆 ارتفاع نقیضین است ❌ بلکه باید گفت: سامان، «موجود بالذات» نیست. همچنین: سامان، «معدوم بالذات» نیست. اما: سامان، «موجود بالغیر» است. پس سلبِ «وجود ذاتی» و «عدم ذاتی» از یک فرد، با پذیرش موجودیت آن، سازگار است.
FaMo_25_991119.3gpp
16.25M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۵ ◀️ درس ۲۲: تقسیمات علیت
FaMo_26_991126.3gpp
18.99M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۶ ◀️ درس ۲۳: تصوراتی درباره‌ی علیت
FaMo_27_991203.3gpp
20.34M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۷ ◀️ درس ۲۴: ملاک و میزان احتیاج به علت ◀️ درس ۲۵: جبر علّی معلولی
الامام علی عليه السلام: لَاتأمَنَنَّ‌ على‌ خَيرِ هذهِ‌ الاُمّةِ‌ عذابَ‌ اللّهِ‌ لقولهِ‌ تعالى‌: «فَلا يَأْمَنُ‌ مَكْرَ اللّهِ‌ إِلاَّ الْقَوْمُ‌ الْخاسِرُونَ‌» (اعراف: ۹۹) ولا تَيأسَنَّ‌ لِشَرِّ هذهِ‌ الاُمّةِ‌ مِن رَوحِ‌ اللّهِ‌ لِقولهِ‌ تعالى‌: «إِنَّهُ‌ لا يَيْأَسُ‌ مِنْ‌ رَوْحِ‌ اللّهِ‌ إِلاَّ الْقَوْمُ‌ الْكافِرُونَ‌» (یوسف: ۸۷) امام على عليه السلام: بهترين فرد اين امّت را [هم] از عذاب خدا ايمن مدان؛ زيرا خداوند متعال مى‌فرمايد:«تنها زيانكارانند كه خود را از مكر خدا ايمن مى‌پندارند» و براى بدترين فرد اين امّت [نيز] از رحمت و لطف خدا نوميد مباش؛ زيرا خداوند متعال مى‌فرمايد:«تنها كافرانند كه از رحمت خدا نوميد مى‌شوند».
👆این‌طوری باشیم، چطوری می‌شیم؟!؟
FaMo_28_991210.3gpp
23.39M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۸ ◀️ درس ۲۵: سنخیت علّی معلولی ◀️ درس ۲۳: علیت صدرایی
تصور رایج از بازیگران صحنه‌ی «دَهِش» مربوط به درس ۲۳
FaMo_29_991217.3gpp
15.61M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۲۹ ◀️ درس ۲۴: علیت صدرایی
FaMo_30_991224.3gpp
9.83M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۳۰ ◀️ درس ۲۶: امتناع دور و تسلسل
FaMo_31_000102.3gpp
23.04M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۳۱ ◀️ درس ۲۷: علت غایی
FaMo_32_000108_lq.mp3
25.55M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه 32 ◀️ درس 28: جبر و اختیار
FaMo_33_000114.3gpp
17.08M
؛ با کتاب برگرفته از آثار جلسه ۳۳ ◀️ درس ۲۹ و ۳۰ و ۳۱: تقدم و تأخر
إن شاء الله ادامه جلسات، بعد از ماه مبارک رمضان...
روز ۱ از ۲۹ روز، مبارکِ ماه خدا، !
: «همین است دیگر!» «همین خوبه! مگر قراره چی بشه؟» «انتظار زیادی داری!» تا در این👆 دست حال و هواها هستیم، در خوابیم...
روز 2️⃣ از 9️⃣2️⃣ روز، مبارکِ ماه خدا، !
: اگر بتوان با یک سال تلاش، خانه‌ای 🏡 خرید، ولی به یک آب‌نبات 🍭 راضی شویم، در غفلت و خواب به سر می‌بریم. فرق خدا و غیر خدا چه مقدار است؟ قطعا بیش از فرقِ یک خانه و یک آب‌نبات! به غیر خدا، خواب و غفلت است. به چه چیزی رضایت داده‌ای؟
: إِنَّ‌ الَّذِينَ‌ لاٰ يَرْجُونَ‌ لِقٰاءَنٰا وَ رَضُوا بِالْحَيٰاةِ‌ الدُّنْيٰا وَ اطْمَأَنُّوا بِهٰا [...] أُولٰئِكَ‌ مَأْوٰاهُمُ‌ النّٰارُ بِمٰا كٰانُوا يَكْسِبُونَ‌ ( یونس: 7 و 8) مسلماً كسانى كه به ديدارِ ما اميد ندارند و به زندگى دنيا رضایت داده‌اند و به آن آرام گرفته‌اند [...] آنان، پناه‌گاهشان آتش است! به دلیل آن‌چه که به دست می‌آوردند! عجیب نیست؟ با ، و آرام گرفتن به غیر خدا، در واقع به آتش پناه می‌بریم! مبنایِ این اتفاق چیست؟ «ناامیدی به لقایِ خداوند»
روز 3️⃣ از 9️⃣2️⃣ روز، مبارکِ ماه خدا، !
: آنچه ما را بیدار می‌کند، دیدنِ ، آن هم با ؛ یعنی حسِّ امکان‌های وسیعِ پیشِ رو. کسی که ببیند چه می‌تواند داشته باشد، دیگر کوتاه نمی‌آید. یک به یک، به نعمت‌ها بنگریم!
: وَ سَخَّرَ لَكُمْ‌ مٰا فِي السَّمٰاوٰاتِ‌ وَ مٰا فِي الْأَرْضِ‌ جَمِيعاً مِنْهُ‌ إِنَّ‌ فِي ذٰلِكَ‌ لَآيٰاتٍ‌ لِقَوْمٍ‌ يَتَفَكَّرُونَ‌ ( جاثیه: 13 ) وآنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است را به خدمت شما درآورد، در حالى كه همگى از اوست؛ قطعاً در آن نشانه‌هايى است براى گروهى كه تفكّر مى‌كنند. فکر کنیم! که از او، چه‌ها به ما رسیده که تا کنون ندیده‌ایم! چه آینده‌ای برای ما نوشته شده، که هر آنچه در آسمان‌ها و زمین است، باید در خدمت ما باشد؟ را پایِ آنچه باید در پایِ ما ریخته شود، نریزیم!