با چاپ هشتم کتاب درآمدی بر #هرمنوتیک شمارگان این کتاب از 10000نسخه گذشت.
http://www.poiict.ir/news/1036
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پرونده
#نمایشگاه
#همه_دعوتید
✅ غرفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پذیرای فرهیختگان و پژوهشگران در نمایشگاه آثار و دستاوردهای مراکز #حوزوی
📌 شبستان؛ راهرو یک؛ غرفه ۶۰
قم؛ مصلی بزرگ قدس
🆔 @iictchannel
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فتنه #انقلاب_اسلامی 📙 انقلاب اسلامی در بوته آزمون: جنگ نرم بیست ساله و فتنه ۸۸ 🖋 اثر دکتر #منوچه
#فتنه
#انقلاب_اسلامی
✅ به بهانه فرا رسیدن سالروز حماسه نهم دی ماه به معرفی اثر ارزشمند انقلاب اسلامی در بوته آزمون: جنگ نرم بیست ساله و فتنه ۸۸ نوشته دکتر #منوچهر_محمدی می پردازیم. در معرفی این اثر می خوانیم:
📌 حوادث و اتفاقات قبل و بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در ایران، در تاریخ سی ساله نظام جمهوری اسلامی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به یقین از حوادث و اتفاقاتی استثنایی و کم نظیر بوده است. برای کشوری که در طول این سه دهه و در شرایط سخت و حتی در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی تقریباً همه ساله یک انتخابات سراسری برگزار کرده و اجازه نداده است حتی یک روز هم وقفه و تأخیری در انجام انتخابات ایجاد شود و عموم آنها به آرامی و بدون ایجاد تنش و برخورد، برگزار شده اند. آنچه که در دوران انتخابات دهم ریاست جمهوری صورت گرفت همه را شگفت زده کرد.
🆔 @iictchannel
📌 در واقع چه کسی تصور می کرد کسانی چون موسوی و کروبی که سالیان طولانی در مسئولیت های سطح بالای نظام قرار داشتند و خود بارها مجری انتخابات بودند و با سازوکار پیچیده و در عین حال مردمی آن آشنا بودند، قبل از اعلام نتیجه مدعی پیروزی گردیده و نتیجه خلاف آن را تقلب مسلم دانسته و از مردم بخواهند به خیابان ها ریخته و زمینه شورش، تخریب و تعدی به مال و جان مردم را فراهم کنند؟
🆔 @iictchannel
📌 چه کسی تصور می کرد که این آقایان در دام توطئه دشمنان قسم خورده انقلاب قرار گیرند و به عنوان بازیچه ای، دقیقاً برنامه ها و توصیه های دشمنان را اجرا نمایند؟
چه کسی تصور می کرد که دشمن و یا دشمنان داخلی و خارجی دست اتحاد به یکدیگر داده و همه ظرفیت و توان خود را به کار گرفته تا با استفاده از این موقعیت در اجرای پروژه انقلاب های رنگین نسبت به براندازی نظام جمهوری اسلامی، اقدام و یا حداقل به نوعی استحاله نظام دست یابند؟
🆔 @iictchannel
📌 همه این پرسش ها و شگفتی ها ما را به این نقطه می رساند که آنچه اتفاق افتاد، نمی توانست حاصل یک حرکت خودجوش، ناگهانی و بدون طراحی قبلی باشد، بلکه حاصل یک برنامه ریزی درازمدت، طولانی و نتیجه کار عمیق اتاق های فکر و درهم تنیده دشمن بوده است و می طلبد که بر اساس این پیش فرض، پژوهشی عمیق و همه جانبه صورت داده تا چرایی و چگونگی این ماجرا را دریافته و در نهایت، علل ناکامی دشمنان و توفیق انقلاب اسلامی در این آزمون و عبور موفقیت آمیز از آن روشن شود.
🆔 @iictchannel
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فتنه #کانون_اندیشه_جوان 📙 موج فتنه: از جمل تا جنگ نرم 🖋 اثر #احمد_حسین_شریفی 📌 به اهتمام کانون
#فتنه
#کانون_اندیشه_جوان
✅ به بهانه فرا رسیدن سالروز حماسه نهم دی ماه به معرفی اثر ارزشمند “موج فتنه: از جمل تا جنگ نرم” نوشته #احمد_حسین_شریفی می پردازیم. در معرفی این اثر می خوانیم:
📌 مؤلف در این کتاب به اختصار ابعاد مختلف بحث فتنه را با تکیه و تأکید بیشتر بر سخن و سیره امام علی(ع) واکاوی میکند. این کتاب در هفت فصل سامان یافته است. فصل اول به بیان مقدمات بحث و مفهومشناسی «فتنه» میپردازد. در فصل دوم به توصیف «شرایط و موقعیتهای فتنهخیز» پرداخته می شود. آگاهی از این شرایط برای تحلیل موقعیتهای اجتماعی و تشخیص وظیفه عقلی و دینی میتواند بسیار مفید باشد. زیرا بسیاری از افراد از روی غفلت در موقعیتهای فتنهخیز گرفتار میشوند و بدون آنکه بخواهند یا بدانند، هیزمِ آتشِ فتنهگران میشوند.
🆔 @iictchannel
📌 فصل سوم به بررسی بسترهای اجتماعی ایجاد فتنه میپردازد. مطالب این فصل برای متصدیان فرهنگی جامعه از این جهت میتواند مفید باشد که نشان میدهد زنگهای خطر فتنه چگونه و چه زمانی به صدا در میآیند. از بعدی دیگر، مطالب فصل سوم نشان میدهد که برای مبارزه با فتنه از کجا باید شروع کرد. مطالب این فصل به ما میگوید هرگز نباید آثار ظاهری فتنه، از قبیل آشوبهای جزئی و مخالفتها و نافرمانیهای مدنی در بخشهای کوچکی از جامعه، ما را از آبشخورهای اصلی فتنه غافل نماید.
🆔 @iictchannel
📌 در فصل چهارم به شگردها و شیوههای فتنهگران برای ایجاد فتنه در جامعه توجه شده است. این فصل دکترین فتنه و فرمول آن را تحلیل میکند و نشان میدهد که فتنهگران از چه راهها و به چه شیوههایی کار خود را پیش میبرند. آشنایی با مطالب این فصل از این جهت هم مفید است که به ما کمک میکند آگاهی خود را از حقیقت بالاتر ببریم و فریفته ظاهر افراد و شعارهای خوب و جذّاب نشویم؛ سطح برخورد خود را با مسائل اجتماعی و سیاسی عقلانیتر کنیم و از اتخاذ تصمیمات هیجانی و احساسی که خواسته فتنهگران است، خودداری نماییم.
🆔 @iictchannel
📌 با توجه به آنکه اغلب فتنهها در روزگار امام علی(ع)، از ناحیه خود مسلمانان و بلکه از ناحیه مبارزان و جهادگران اولیه اسلامی و برخی از صحابه باسابقه پیامبر بود، این سؤال جدّی مطرح میشود که چرا و به چه علت چنان افرادی با چنان سوابقی دست به فتنه و فتنهگری زدند و شکافهای عمیقی در اسلام پدید آوردند؟ پاسخ این سؤال به شکل بنیادین و با تکیه بر کلام امام علی(ع) و با ذکر مستندات تاریخی در فصل پنجم این کتاب تحلیل شده است. البته نه سؤال مطرحشده و نه پاسخهای گفتهشده، اختصاصی به روزگار امام علی(ع) ندارند. در روزگار ما نیز همین سؤال مطرح است که چرا در میان مبارزان اولیه انقلاب و یاران حضرت امام اختلافاتی شکننده پدید آمده است؛ به گونهای که همسنگران دیروز، رو در روی یکدیگر صفآرایی میکنند؟ به نظر میرسد مطالب این فصل میتواند عوامل بنیادین چنین تحولاتی را توضیح دهد.
🆔 @iictchannel
📌 فصل ششم کتاب به توضیح برخی از پیامدهای مثبت و منفی فتنه میپردازد. نگاه نویسنده، به پیروی از فرهنگ اسلامی، این است که نباید صرفاً بهعنوان تهدید با فتنهها برخورد کرد؛ زیرا از زاویهای دیگر، فتنهها فرصتی بینظیر در اختیار جامعه اسلامی قرار میدهند. فرصتی برای شناخت حقیقت و حقیقتمحوران. فتنهها موجب کنار رفتن پرده نفاق از چهرههایی میشود که تا قبل از وقوع فتنه هرگز گمان نمیرفت چنان افرادی با چنان نیّتهایی در صفوف جامعه رخنه کرده باشند.
🆔 @iictchannel
📌و در نهایت واپسین فصل کتاب به شیوههای مبارزه با فتنه میپردازد و راههای مبارزه کوتاهمدت و بلندمدت با فتنه را تبیین میکند. این فصل میتواند برای عموم مردم راهگشای خوبی برای برونرفت از فضای غبارآلود و تاریک فتنه و در امان ماندن از آسیبهای معنوی و اجتماعی آن باشد. در عین حال، در این فصل با تکیه بر سخن و سیره امام علی(ع)، راه و روش مبارزه کوتاه مدت و بلند مدت با فتنه و فتنهگران به متصدیان فرهنگی و نخبگان علمی جامعه نیز نشان داده میشود.
🆔 @iictchannel
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#سازمان_انتشارات #کانون_اندیشه_جوان 📙 ...و اینک آخرالزمان؛ تاریخ سینمای هالیوود 🔻 اثری از #سعید_مس
#سازمان_انتشارات
#کانون_اندیشه_جوان
📙 ...و اینک #آخرالزمان؛ تاریخ سینمای #هالیوود
🔻 اثری از #سعید_مستغاثی
در مقدمهی این کتاب میخوانیم:
📌 کتاب ...و اینک آخرالزمان بیش از همه تاریخخوانی و واکاویهایش دو نکته را مد نظر داشته است: نخست اینکه سینمای غرب یک سینمای کاملا ایدئولوژیک بوده و تمامی ابعاد ایدئولوژی خود را ترجمان تصویری کرده و بر پرده سینماها برده است. و دوم اینکه ما به عنوان ملتی دارای والاترین و پویندهترین ایدئولوژی میتوانیم و باید این ایدئولوژی و تفکرات و ارزشهایش را در لابهلای تصاویر سینما بگنجانیم و گرنه تسلیم ایدئولوژی رقیبی شدهایم که قرنهاست برای نابودی و اضمحلال ما برنامهریزی کرده است.
🆔 @poiictnews
📌 در این کتاب سعی شده نشان داده شود که آنها چگونه ایدئولوژی خود را تصویری کردند. اینکه چگونه میتوان ایدئولوژی رهاییبخش و عدالتطلبانه اسلام را به سکانسها و پلانهای سینما آورد، حتما به کتابها و مقالات و پژوهشهای دقیقتر و عمیقتری نیاز دارد که اساسا در محدوده این کتاب نمیگنجد. قطعا مفاهیم و ارزشهای والای اسلام در قالب تصویر نمیگنجد، اما اگر بتوان فقط سایهای کم رنگ را هم از آنها نمایاند، خود نیل به هدف است.
🆔 @poiictnews
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فصلنامه #اقتصاد_اسلامی 📙 فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد اسلامی 71 منتشر شد 📌 با مقالاتی از: #سیدعباس
#فصلنامه
#اقتصاد_اسلامی
✅ فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد اسلامی 71 منتشر شد
📌 در این شماره می خوانیم:
📙 اصول موضوعه و راهبردهای بانکداری اسلامی در چارچوب نظام اقتصادی اسلام
🖋حسین عیوضلو و مجید کریمی ریزی
📙 تحلیل الگوی سهمبری عادلانه عوامل تولید با رویکرد اسلامی
🖋 سیداحسان خاندوزی و علی افسری
📙 سپرده تعاونی(امتیازی) به عنوان نسل دوم فعالیتهای قرضالحسنه
🖋 سیدعباس موسویان و حسین میثمی
📙 الگوی پیشنهادی تدوین بودجه در دولت اسلامی
🖋 محمدجمال خلیلیان اشکذری و سیدحمید جوشقانی نائینی
📙 همبستگی بین دینداری با عملکرد تیمی و تصمیمات فردی در چارچوب بازیهای رفتاری دو نفره
امالبنین جلالی، زهرا نصراللهی و مجید هاتفی
📙 تحلیل ماهیت شبهرهانی و مدلسازی بازده بازار مالی مجازی فارکس در چارچوب نظریهبازی
🖋 شهرام معینی، محمد واعظ برزانی و مژده باقربوم
📙 ارائه بسته مدیریتی مطلوب و بومی جهت مدیریت عوامل خرد ریسک اعتباری در بانکداری بدون ربای ایران
🖋 احسان ذاکرنیا و مجید زینالدینی
📙 بررسی فقهی معاملات اوراق اعتبار آلایندگی
🖋 سید امیرحسین اعتصامی و رضا میرزاخانی
🆔 @poiictnews
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#سازمان_انتشارات #کانون_اندیشه_جوان 📙 لایک ممنوع 🔻 اثری متفاوت از #سیدبشیر_حسینی 📌به اهتمام کانون
#سازمان_انتشارات
#کانون_اندیشه_جوان
📙 #لایک ممنوع
🔻 اثری از #سیدبشیر_حسینی
در مقدمهی این کتاب میخوانیم:
📌 این کتاب با هدف معرفی زودباوری در فضای مجازی و معرفی راهکارهای رهایی از آن به نگارش درآمده است. با توجه به اینکه اساس کتاب بر مفهوم زودباوری بنا شده است، در فصول ابتدایی این امر به صورت مستقل مورد بررسی قرار گرفته است.
🆔 @poiictnews
📌 هر چه از فصول ابتدایی دورتر میشویم این مفهوم بیشتر با مفهوم فضای مجازی و ابعاد آن ترکیب میگردد. در نوشتار کتاب تلاش شده تا به وفور از مثالهای متنوع استفاده شود تا مفهوم به سرعت به مخاطب منتقل گردد، همچنین اساس ساختار کتاب بر پایه بخشها و قسمتهای متنوع پایهریزی شده است.
🆔 @poiictnews
#فام
#سازمان_انتشارات
📙 #احکام_فقهی رفتارهای حکومتی؛ در قلمرو موضوعات اخلاقی
🔻 اثری از #احمد_جهان_بزرگی
در مقدمهی این کتاب میخوانیم:
📌 در این کتاب که به مثابه نقشه راه رفتارهای حکومتی تلقی شده و در پاسخ به این پرسش که (احکام فقهی برخوردهای حکومتی در مؤثرترین موضوعات اخلاقی کدامند)، نگاشته شده است؛ ضمن موضوع شناسی متناسب نسبت به رفتارهای اخلاقی در گستره امور حکومتی، دیدگاه امام خمینی(ره) و حضرت آیتالله خامنهای و برخی فقیهان معاصر، در این خصوص أخذ شده و ضمن تبیین نظرات آنان در این موارد، احکام متناسب و توصیههای مناسب در وقایع مختلف رفتارهای حکومتی که میتواند به عنوان حکم اوّلی غیر مجاز باشد ارائه شده بلکه در موارد مشابه نیز توصیههای خاصّی در راستای الگوی رفتار اخلاقی حکومت و کارگزاران، تجویز شده است.
🆔 @poiictnews
#سازمان_انتشارات
#کانون_اندیشه_جوان
🔶 معرفی #زودباوری در #فضای_مجازی و معرفی راهکارهای رهایی از آن
✅ کتاب #لایک ممنوع اثر جدید #سیدبشیر_حسینی منتشر شد
⚜ مشروح خبر:
🌐 poiict.org/news/1032
🆔 @poiictnews
#فام
#سازمان_انتشارات
🔶 به همت موسسه دانش و اندیشه معاصر
✅ احکام فقهی رفتارهای حکومتی به قلم #احمد_جهان_بزرگی منتشر شد.
⚜ مشروح خبر:
🌐 poiict.org/news/1031
🆔 @poiictnews
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فصلنامه #قبسات 📙 فصلنامه علمی پژوهشی قبسات 89 منتشر شد 📌 با مقالاتی از: #قاسم_پورحسن #حمیدرضا_شا
#فصلنامه
#قبسات
✅ فصلنامه علمی پژوهشی قبسات 89 منتشر شد
📌 در این شماره می خوانیم:
📙تبیین نسبت مرجعیت، حقانیت، خاتمیت و توجیه باورهای دینی
🖋 قاسم پورحسن و سیدمحمدرضا لواسانی
📙 تناسخ و نسبت آن با معاد
🖋 حمیدرضا شاکرین
📙تحلیل و بررسی تأویل از دیدگاه ابن تیمیه و علامه طباطبایی
🖋علی الله بداشتی و محسن پیرهادی
📙ضرورت و آینده دین از منظر مدرنیسم و پست مدرنیسم
🖋سلیمان خاکبان
📙نقد و بررسی همسان انگاری نظریه تکامل و حرکت جوهری
🖋قاسم اخوان نبوی
📙مستضعفان و مسئله نجات
🖋ابوالفضل ساجدی و حامد ساجدی
📙روش و روش شناسی در علوم انسانی اسلامی چارچوبی برای تحلیل و ارزیابی نظریه های علم دینی و علوم انسانی اسلامی
🖋محمد فتحعلی خانی
📙بررسی و نقد آخرین دیدگاه ویلیام راو در مورد شر گزاف با استفاده از نظریات متفکران غربی و اسلامی
🖋روح الله شاکری زواردهی و زهیر دهقانی آرانی
📙 بررسی نظریه شیخ اشراق درباره اراده الهی
🖋غلامحسین گرامی
📙 چکیده انگلیسی
🖋 مریم ساجدی
🆔 @poiictnews
انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#ذهن #فصلنامه 📙 فصلنامه علمی پژوهشی ذهن 75 منتشر شد 📌 با مقالاتی از: #علیرضا_قائمی_نیا #رمضان_علی
#ذهن
#فصلنامه
✅ فصلنامه علمی پژوهشی ذهن 75 منتشر شد
📌 در این شماره می خوانیم:
📙ضرورت کاربست زبانشناسی شناختی در فهم قرآن و دستاوردهای آن
🖋علیرضا قائمینیا
📙موضوعشناسی علوم انسانی و اقتضائات روششناختی آن
🖋رمضان علیتبار
📙بررسی نظریه تلازم گفتاری بودن خطابات قرآنی با تاریخمندی قرآن از نگاه نصر حامد ابوزید با رویکرد اصولی
🖋محمد عربصالحی،صدیقه نیکطبع
📙حول هرمنوتیکی پدیدارشناسی: هایدگر و ریکور
🖋میثم دادخواه، علینقی باقرشاهی
📙ذهنیتگرایی از دیدگاه قاضی عبدالجبار معتزلی
🖋عباس دهقانینژاد، محسن جوادی
📙حقیقت علم و رابطه ذهن و عین با تأکید بر مصنفات افضلالدین کاشانی و رساله معرفتالنفس محمدحسن الهی
🖋علیرضا کرمانی
📙نظریه عقل ابنسینا با نظر به تفسیر او از نظریه نوس در فلسفه ارسطو
🖋 محمدعلی معمارزاده، مهدی قوامصفری
📙تحلیل انتقادی فلسفه عمل از دیدگاه هیوم با تأکید بر آرای فلاسفه مسلمان
🖋 میثم شادپور، علی شیروانی هرندی
📙بررسی نشانهشناختی ارزش و روابط سلبی عناصر طبیعت در قرآن کریم بر پایه نشانهشناسی لایهای
🖋 فرنگیس عباسزاده
🆔 @poiictnews
#فصلنامه
#ذهن
🔶 توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
✅ هفتاد و پنجمین فصلنامه علمی ـ پژوهشی #ذهن منتشر شد.
⚜ مشروح خبر:
🌐 poiict.org/news/1041
🆔 @poiictnews