🔸امام و دستبوسی
❓سلام وقت بخیر من یکی از محبان امام خمینی(ره) هستم، الان کسی از اقوام فیلمی به بنده نشون داد که حضرت امام دستشون گرفته بودن و بقیه به دست یا انگشتر شون بوسه میزدند این رفتار که متعلق به پادشهان هستش چرا حضرت امام چنین رفتاری رو تایید میکنن؟
🔹پرسش شماره نود و یک
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅ سلام علیکم
برای پاسخ به سوال شما باید دو نکته را مورد اشاره قرار دهیم:
▪️نکته اول اینکه آنچه در مورد حضرت امام خمینی (ره) و سیره عملی و رفتاری ایشان قطعی و غیرقابل خدشه می باشد تواضع و فروتنی و ساده زیستی ایشان است. امام خود را خدمتگزار و خادم ملت معرفی نمود و این گفتار ایشان در عمل و رفتار ایشان نیز کاملاً آشکار بود. سیری کوتاه بر تصاویر به جای مانده از ایشان و محل زندگی و محل سخنرانی شان گواه بر این است که ایشان در ساده ترین و بی آلایش ترین شکل ممکن زندگی کرده و امورات کشور را اداره می کردند و هیچگاه برای خویش جایگاه و مقام ویژه ای قائل نبودند و حتی ذره ای همچون پادشاهان زندگی نکردند و به همین دلیل هم بود که همه مستضعفین و کوخ نشینان و محرومین جامعه، ایشان را همانند خود می دیدند و حرف های ایشان تا عمق وجودشان نفوذ می کرد چون می دیدند که سطح زندگی رهبر جامعه و شخص اول مملکت همانند آنهاست. لذا هیچ وجهه ای از زندگی امام با زندگی پادشاهان شباهت نداشت.
▪️نکته دوم اینکه همین ویژگی های برجسته حضرت امام باعث می شد که مردم عاشقانه او را دوست داشته باشند و برای حتی یک لحظه دیدنش سر از پای نشناسند و حتی یک لحظه لمس دست او را به هر لذت دنیایی ترجیح دهند. تصاویری که از دیدارهای عمومی و خصوصی حضرت امام به جای مانده است به خوبی گواه این مطلب است که مردم تا چه اندازه مشتاق دیدار ایشان هستند و ایشان نیز با محبت پدرانه سعی می کند ولو با یک نگاه، همه را مورد تفقد قرار دهد. بوسیدن دست یک فرد اگر از روی اجبار و زور نباشد، اوج احترام و علاقه و محبت را نشان می دهد. در زمان شاهان پیشین اگر ملاقات کنندگان دست شاه را نمی بوسیدند بدون شک مورد عتاب و فشار و حتی مجازات قرار می گرفتند و بوسیدن دست شاه یک رسم و ادب اجباری بود اما در مورد حضرت امام و دیگر علما اساسا وضعیت اینگونه نیست و نه تنها هیچ اجبار و اکراه و تملق و چاپلوسی در کار نیست بلکه مردم خودشان مشتاقانه و از روی احترام و علاقه ای که به علما و سادات دارند اقدام به این عمل می کنند و این با آنچه در مورد پادشاهان اتفاق می افتاد کاملا متفاوت است.
▪️نکته سوم اینکه از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند : «لا یقبل رأس احد و لایده الا رسول الله او من ارید به رسول الله» یعنی بوسیدن سر کسی یا دست او جایز نیست مگر در مورد رسول الله صلی الله علیه و آله یا شخصی که اراده کند بواسطه آن شخص ایشان را (1) پس از نگاه اسلام، بوسیدن دست رسول الله و اشخاص دیگر به جهت احترام به رسول الله جایز است. یکی از دلایل اصلی که مردم نسبت به بوسیدن دست علما و خصوصا افرادی همچون حضرت امام علاقه و اشتیاق داشتند به سبب رابطه ای است که بین آنها و حضرات معصومین احساس می کنند و طبیعتا سیادت و قرار داشتن در جایگاه ولایت فقیه این انگیزه و احساس را دو چندان می کند و این با بوسیدن دست شخصی همچون شاه که هیچ وجهه منطقی و شرعی ندارد، کاملا متمایز است.
پی نوشت:
1- بحار الانوار , ج 76, ص 37
#امام_خمینی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
🔸شکل کنونی حکومت از کجاست؟!
❓سلام علیکم چرا کشور ایران جمهوری اسلامی شد و رییس جمهور و وزیر های مختلف دارد ؟ چرا همانند دوره پیامبر یا حضرت علی مدیریت نمیشود مگر این چهار چوب فعلی غربی و برای کافران نیست؟ ممنون از پاسختان
🔹پرسش شماره نود و دو
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅سلام علیکم
▪️شکل و مدل حکومت در هر دوره ای از تاریخ بر اساس اقتضائات و فرهنگ همان دوره تعیین می شود. شکل حکومت دارای اصالت نیست و می تواند متفاوت شود و آنچه اهمیت دارد، محتوا و مبانی فکری حکومت است.
▪️تا زمانی که پیامبر یا امام معصوم در جامعه حضور داشته باشند، در راس حکومت قرار داشته و مردم در همه مسائل تابع و پیرو آنها هستند. در زمان غیبت معصوم، بر اساس آیات و روایات این فقها هستند که عهده دار تشکیل حکومت اند. فقها ملزم اند که محتوای حکومت را بر اساس معارف و مبانی اسلامی تنظیم کنند و هدف اصلی حکومت را هدایت و سعادت انسان ها تعیین کنند. اما نکته مهم اینجاست که اسلام هیچ الزامی برای شکل حکومت تعیین نکرده است.
▪️جوامع کنونی بشری در زمان حاضر با جوامع زمان صدر اسلام بسیار متفاوت است و طبیعی است که شکل حکومت در آنها نمی تواند یکسان باشد. جوامع زمان صدر اسلام بسیار ساده و دارای جمعیت بسیار کمتر از زمان حاضر بودند و روابط انسانی و اقتصادی و سیاسی و ... در ساده ترین شکل ممکن بودند اما در جوامع امروزی ما با جوامع بسیار پیچیده و مرکب و با روابط انسانی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ... بسیار عمیق و پیچیده روبرو هستیم. حکومت در دوران کنونی اقتضائات و الزامات خاص خود را دارد که تفکیک قوا و گسترش حوزه عملکرد دولت و حکومت از جمله آنهاست.
▪️به بیان ساده تر باید گفت که اداره جوامع پیچیده نیاز به سیستم حکومتی پیچیده دارد و نمی توان با مدل حکومت های ساده و بسیط صدر اسلام، جوامع کنونی را اداره کرد. در زمان حکومت نبوی و علوی، خود این حضرات می توانستند به صورت شخصی به تمام امورات حکومت نظارت مستقیم داشته باشند اما در زمان حاضر این امکان برای ولی فقیه فراهم نیست و تعیین مسئولین مختلف و حوزه های مدیریتی مختلف برای پیشبرد امور حکومتی ضروری است.
▪️نکته پایانی هم اینکه شکل کنونی حکومت ها نتیجه سالها آزمون و خطا در جوامع مختلف بوده است و هرچند به ظاهر مربوط به جوامع غربی است اما منافاتی با مفاهیم و معارف و مبانی اسلامی ندارد و می توان از آن به عنوان یک دستاورد ارزشمند علمی و اجرایی نام برد که استفاده از آن برای مسلمانان نیز ممنوعیتی ندارد چرا که در حدیث شریفی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم که ایشان فرموده اند «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین»(1) (دانش بجویید هرچند در چین باشد) از نظر شهید مطهری، از آنجا که چین نه آن زمان و نه در زمانهای دیگر مرکز علوم دینی نبود و همچنین هیچ قیدی در حدیث وجود ندارد، مراد از علم، علوم دینی نیست؛ بلکه هر علمی را که برای اسلام و مسلمانان مفید باشد، شامل میشود. به گفته شهید مطهری، نام بردن از چین در این حدیث به این دلیل است که در آن زمان، چین از دورترین نقاط نسبت به سرزمینهای اسلامی و یکی از مراکز علم و صنعت در جهان بوده است. لذا فراگرفتن شیوه حکومت داری به عنوان یک علم ولو از غیر مسلمانان ایراد و اشکالی ندارد.
موفق باشید
پی نوشت:
1- فتال نیشابوری، روضة الواعظین، ۱۳۷۵ش، ج۱، ص۱۱
#حکومت_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
✍️ کارشناس پاسخگویی به سوالات سیاسی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
🔸انقلابی ها و انجمن حجتیه
❓ آیا اینکه بعضی از انقلابی ها برای فوت رئیس انجمن حجتیه پیام تسلیت صادر کردند کار بدی است؟ رهبری از این کار ناراحت می شوند؟
🔹پرسش شماره نود و سه
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅سلام علیکم
▪️انجمن حجتیه که تاریخچه تاسیس آن به پیش از انقلاب بر میگردد بنا بر ادعای موسسان آن برای مقابله با بهائیت و فراهم کردن زمینه ظهور امام زمان شکل گرفته است اما شواهد تاریخی و اسناد نشان می دهد که یکی از اهداف اصلی و البته پنهان این انجمن مخالفت با جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی بوده است و سران آن در طول این سالها همواره با رهبران انقلاب زاویه داشته و مخالف آنها بوده اند و همین امر هم باعث شد تا حضرت امام فعالیت های انجمن را ممنوع اعلام کرده و آن را ظاهرا منحل نماید. به همین دلیل اعضای انجمن و رهبران آن دشمنی و کینه زیادی نسبت به حضرت امام خمینی رحمه الله دارند.
▪️بعد از فرمان انحلال انجمن از سوی امام، انجمن به فعالیت مخفی روی آورد و عملا در جایگاه یک نیروی مخالف نظام و ضدانقلاب به فعالیت ادامه داد.
نکته مهم در مورد انجمن حجتیه این است که برخلاف دیگر گروههای اپوزوسیون و مخالف انقلاب، اعضا و رهبران انجمن دارای رویکرد کاملا مذهبی بوده و ظاهر کاملا متشرع دارند اما با بزرگترین دستاورد اسلام در قرون اخیر که حکومت اسلامی است مخالفت و دشمنی دارند. از این رو برخی از انقلابیون نیز در نحوه تقابل و تعامل با آنها دچار مشکل می شوند.
▪️بدیهی است که ارسال پیام تسلیت برای فوت افراد مختلف در سالهای اخیر تبدیل به یک کنش سیاسی شده و برداشت های مختلفی از آن صورت میگیرد.
به عنوان نمونه پیام های تسلیت مقام معظم رهبری برای فوت افراد مختلف نشان از جایگاه آن افراد نزد رهبر انقلاب و نظام اسلامی دارد. لذا نمی توان ارسال پیام تسلیت برای فوت افراد سرشناس را یک اتفاق ساده دانست.
▪️فوت رئیس انجمن حجتیه در روزهای اخیر و واکنش افراد مختلف به آن، حاشیه هایی را به وجود آورد. برخی از افراد که به عنوان شخصیت های انقلابی شناخته می شدند نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده و به سوگواری پرداخته و پیام تسلیت صادر کردند، غافل از آنکه شخص فوت شده علیرغم تدین و تشرع بسیار زیاد، رسما در مقابل انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی و رهبر انقلاب ایستاده و با آن مخالفت می کرده است و از انقلابیون انتظار می رود که در کنش های سیاسی و مذهبی خود این نکات را مورد توجه قرار دهند.
▪️عدم صدور پیام تسلیت از جانب رهبر معظم انقلاب می تواند نشانه بسیار خوبی برای عدم رضایت ایشان از رفتار برخی انقلابیون در صدور پیام تسلیت باشد.
موفق باشید
🔻پی نوشت:
برای آگاهی بیشتر از مواضع و عملکرد انجمن حجتیه می توانید به کتاب «حقایقی پیرامون انجمن حجتیه» نوشته آقای رضا اکبری آهنگر مراجعه کنید.
✍️ کارشناس پاسخگویی به سوالات سیاسی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.