💢حکم اعدام محمد بروغنی در دیوان عالی کشور تایید شده است
🔻در پی انتشار خبری غیر واقعی مبنی بر نقض حکم دادگاه محمد بروغنی از متهمان اغتشاشات اخیر در دیوان عالی کشور، پیگیریهای خبرگزاری میزان نشان میدهد، خبر منتشر شده صحت ندارد و حکم این متهم در دیوان عالی کشور تایید شده و تصمیم قضایی جدیدی نیز در این پرونده اخذ نگردیده است.
🔻بر اساس دادنامه صادر شده از سوی دادگاه انقلاب تهران، متهم محمد بروغنی معروف به «ممد آلفا» که با کشیدن سلاح سرد و حمله مسلحانه از طریق جرح عمدی با چاقو به یکی از ماموران حافظ امنیت به قصد جان وی، ایجاد رعب و وحشت برای شهروندان و ناامنی در محیط و به آتش کشیدن فرمانداری شهرستان پاکدشت و تخریب اموال آن به اتهام محاربه محاکمه شده بود با حکم دادگاه به اعدام محکوم شد و این حکم در تاریخ ۱۵ آذرماه توسط دیوان عالی کشور نیز تایید گردید./تسنیم
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
💢آره ایران خیلی جای بدی هست،مردم در ایران یک زندگی نرمال ندارند و از این حرفا🤡🤡🤡
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
هدایت شده از «نَّفْس خویش»
سلام سردار دل ها
سلام بر روح بلند و کبریایی ات
سلام بر عزم آسمانی و بی فرودت
سلام بر عقیق پیشانی ات
سلام، پیکر ارباً اربا
سلام بر دست عباس
سلام بر جسم صد پاره حسین
سلام …
نفس خویش←@nafsma→
💢آغاز معاملات توافقی دلار در کانال ۳۶ هزار تومان
🔻امروز سهشنبه ۱۳ دی در آغاز به کار فعالیت بازار توافقی ارز، دلار با قیمت ۳۶هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
هدایت شده از 👄ایکس خند😅
💢طالبانیسم ایتا کنترل نشود به تکفیر و توهین به رهبری نیز می رسد!!!
🔻آنقدری که عده ای در بدنه مذهبی از سخنان رهبری خشمگین شده اند خود ضد انقلاب و معاندین خشمگین نشده اند و این طور با تمسخر رهبری عقده گشایی می کنند
🔻اقدامات این جماعت به همینجا نیر ختم نمی شود و با صورتی و سرخ خواندن عده ای تلاش می کنند دو قطبی های کاذبی که سال ها ایجاد کرده اند را بین قشر مذهبی نیز ایجاد کنند
#طالبانیسم
@wakavmedia
می گویند منبر را از چوب درخت گردو می سازند
که بسیار محکم و با کیفیت است.
درخت گردو علاوه بر چوب مرغوب،
سایه و بار خوبی هم دارد.
اما درخت چنار میوه ندارد، سایه درست و حسابی
هم ندارد، از آن چوبه دار میسازند.
دعوای این دو درخت در شعر استاد شهريار شنیدنی ست!
گفت با طعنه منبری به چنار:
سرفرازی چه میکنی؟ بی بار!
نه مگر ننگ هر درختی تو؟
کز شما ساختند چوبه دار!
پس بر آشفت آن درخت دلیر،
رو به منبر چنین نمود اخطار؛
گفت: گر منبر تو فایده داشت،
کـار مردم نمی کشید به دار !
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
هدایت شده از 👄ایکس خند😅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢یکی این مارمولکی که چسبیده به منبر مسجد ضرار مکی را از برق بکشد
🔻عبدالحمیدِ منافق زهی قطب فرقه دیوبندی: «اگه دستی داشتم و اختیاراتی، اونچنااااااان به آزادی اعتقاد دارم که با حقوق بشر رقابت میکردم»
🔻دلم به حال کسانی که برای چرندیات این مارمولک بی خاصیت تکبیر می گویند می سوزد،دل به چه احمقی خوش کرده اند
#فرقه_دیوبندی
#طالبانیسم
@wakavmedia
Ommolbanin .mp3
7.48M
●━━━━━━─── ⇆ㅤㅤ
◁ㅤㅤ❚❚ㅤㅤ▷ㅤㅤㅤ
با نام عباست خیلی گره وا شد
تا نذر تو کردم دردم مداوا شد
#وفات_حضرت_ام_البنین
#ام_البنین
محمدحسین پویانفر🎤
هدایت شده از نویسا - واحد نگارش مؤسسه مصاف
شیخ زکزاکی
🔹️شیخ زکزاکی در نیجریه و یکی دو تا از کشورهای همسایهاش، بالای ۲۴میلیون نفر را شیعه کرده است.
🔺️ نقاط قوت و استراتژیک تشیع
#شیخ_زکزاکی
#مذهبی
#عکس_نوشت
📥 لینک دانلود سخنرانی
📚 واحد نگارش مؤسسه مصاف (نویسا)
🆔️ @Masaf_Nevis
💢پیشینه تاریخی نام خلیجفارس
بنا بر مدارک متقن، خلیجفارس از هزاران سال پیش نه توسط ایرانیان، بلکه توسط ملتهایی که با ایرانیان مراوده داشتهاند، از جمله یونانیان و رومیان با عنوان دریای پارسی نامیده شده است. عربها نیز قرنها آن را خلیجفارس یا بحر فارس نامیدهاند. خلیجفارس با همین نام طی هزاران سال گذشته شناخته شده و تمامی کشورها و اقوام مختلف از جمله اعراب از این نام استفاده کردهاند. تمام متون قدیمی جغرافی جهان از نقشههای هکاتایوس و بطلمیوس تا آثار جغرافیدانان و جهانگردان مسیحی و مسلمانان، شعبهای بزرگ از اقیانوس هند را که از جنوب ایران به موازات بحر احمر تا قلب دنیای قدیم پیش رفته است، خلیجفارس یا دریای فارس نامیدهاند.
از سدههای هفتم و هشتم پیش از میلاد تمام عالمان از جمله آناکسی ماندر، هکاتوس، هرودوت، اراتوستن، هیپارک، پومپونی مله، کراتس مالوس، استرابون، بطلمیوس، مایکروپیوس، ایزیدورسویلی، محمدبن موسی الخوارزمی، ابوزید بلخی، ابن سرابیون، ابن رسته، ابن فقیه، قدامه، ابن فضلان، ابن خردادبه، مسعودی، اصطخری، ابن حوقل، مقدسی، ناصرخسرو، ادریسی، جیحانی، فرازی، بیرونی، ابن جبیر، یاقوت، قزوینی، مستوفی، ابنبطوطه، حافظ ابرو، شرف الدین علی یزدی، ابوالغازی و... دریای جنوبی ایران را تحت اسامی و عناوینی نظیر خلیجفارس، خلیج پارس، دریای فارس، بحرالفارس، بحر فارس، سینوس پرسیکوس، ماره پرسیکوس، گلف پرسیک، پرژن گلف، پرزشیر گلف، پرسیس یا پرسیکوس، نامیدهاند.
💢خلیجفارس در منابع ایرانی
خلیجفارس طبق اسناد موجود از هزاره هشتم پیش از میلاد مورد استفاده تجاری و نظامی ملل دنیای قدیم قرارگرفته است. در سنگ نبشته داریوش هخامنشی در مصر متعلق به سال 518 تا 515 پیش از میلاد، که هنگام حفر کانال سوئز به دست آمده است، در عبارت « درایه تپه هچا پارسا آیی تی هنی» به معنای دریایی که از پارس میرود یا سر میگیرد، نام دریای پارس آمده است. ایرانیان در روزگار هخامنشی این دریا را «پارسا درایا» یا دریای پارس میخواندند. در کتیبههایی که از داریوش در تنگه هرمز نیز یافت شده، عبارتی پیرامون دریایی که از «پارس رود» سرچشمه گرفته است به چشم میخورد.
درکتاب حدود العالم بهعنوان قدیمیترین کتاب جغرافیا به زبان فارسی که حدود هزار سال قبل تألیف شده است آمده است: « خلیج پارس از حد پارس برگیرد، با پهنای اندک تا به حدود سند.» میتوان گفت از هنگامی که بشر تاریخ نویسی را آغاز کرد دریای جداکننده فلات ایران از شبه جزیره عربستان را « دریای فارس» یا «خلیجفارس» نامیده است. و درهیچیک از ادوار تاریخی نام دیگری به آن نهاده نشده است.
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
💢خلیجفارس در منابع یونانی
طبق نوشته مورخان و جغرافینگاران یونانی که پیش از میلاد مسیح میزیستهاند چون هرودت (484 - 425 ق.م) کتزیاس (445 - 380 ق.م)، گزنفون (430 - 352 ق.م) استرابن (63 ق.م - 24 م)، یونانیان نخستین ملتی هستند که به این دریا نام پرس و به سرزمین ایران پارسه، پرسای، پرسپولیس یعنی شهر یا مملکت پارسیان دادهاند. نئارخوس، سردار مقدونی نیز موجب اشتهار دریای مکران و پارس شده است. وی در سال 326 ق.م به دستور اسکندر مقدونی، از رود سند گذشت و دریای مکران و خلیجفارس را با کشتی طی کرد و تا دهانه آن پیش رفت.
«هکاتیوس هلطی» از علمای قدیم یونان و ملقب به پدر جغرافیا در سال 475 قبل از میلاد از نام دریای پارس استفاده کرده است. در نقشههای باستانی از قول هرودوت و گزنفون به این دریا، دریای پارس اطلاق شده است. کلودیوس پتوله مااوس (بطلمیوس)، جغرافی نگار، نقشهنگار و ریاضیدان مشهور قرن دوم میلادی، در کتاب جغرافیای عالم که به زبان لاتین نگاشته شده و همچنین در نقشهای که کشیده، از خلیجفارس با نام پرسیکوس سینوس یاد کرده است.
کوین توس کوروسیوس روفوس مورخ رومی که در قرن اول میلادی میزیسته این دریا را دریای پارس یا آبگیر فارس خوانده است. همچنین در کتابهای جغرافیایی لاتین، آبهای جنوب ایران (دریای مکران و خلیجفارس) را ماره پرسیکوم یعنی دریای پارس نوشتهاند. بنابراین مورخان و جغرافی نگاران یونانی پیش از میلاد در شرح وقایع تا سده 7ق.م یعنی سقوط حکومت عیلام و تشکیل حکومت ماد و روی کارآمدن هخامنشیان دریای مکران و خلیجفارس را دریای پارس میخواندند.
💢خلیجفارس در منابع اسلامی
پس از فتح ایران توسط اعراب در سده هفتم پس از میلاد، تلاشی برای تغییر نام « دریای پارسی» صورت نگرفت. اعراب مسلمان، عموماً این خلیج را «بحر الفارسی» (دریای پارسی) مینامیدند و این نام از سوی امپراتوریهای ایرانی، ترک و عربی هم که در ۱۲۰۰ سال بعد منطقه را تحت سلطه خود داشتند مورد احترام قرار گرفت. محققان اسلامی نظیر استخری، مسعودی، بیرونی، ابن حقول، مقدسی، مستوفی، ناصرخسرو، الطاهربن مطهر المقدسی (بشاری)، ابوالقاسم بن محمدبن حوقل و... که مطالعه در اطراف این دریای ایرانی را تا قرن 15 ادامه دادند، در آثار و نوشتههای خود از آبهای جنوب ایران به نامهای بحر فارس، البحر الفارسی، بحر مکران، الخلیج الفارسی و خلیجفارس یاد کردهاند. حتی از این جغرافیدانان نقشههایی موجود است که اقیانوس هند را البحر الفارسی نام گذاردهاند.
جغرافیدانان عرب و اسلامی این نام را از دو تمدن باستانی گرفتند و همزمان مورد استفاده قرار دادند. بدین ترتیب که «پارسا درایای» ایرانی را « بحر فارس» و «سینوس پرسیکوس» یونانی را «خلیجفارس» مینامیدند و حتی منظور از دو دریا در سوره الرحمن قرآن مجید را نیز همان دریای فارس و دریای متوسط میدانستند. ابوعلی احمدبن عمر معروف به ابن رسته در کتاب الاعلاق النفیسه که در سال 290 هجری به رشته تالیف درآورده، تصریح میکند: « فاما البحر الهندی یخرج منه خلیج الی ناحیه فارس یسمی الخلیج الفارسی». « اما از دریای هند خلیجی بیرون میآید به سمت سرزمین فارس که آن را «خلیجفارس» مینامند».
به گفته جرجی زیدان تاریخدان عرب، «بحر فارس» محدود به آبهایی میشود که دنیای عرب را دور میزند. جرجی زیدان میگوید: « بحر فارس ـ ویراد به عندهم کل البحور المیحطه ببلاد العرب من مصب ماءدجله فی العراق الی ایله فیدخل فیه مانعبر عنه الیوم بخلیجفارس و بحرالعرب و خلیج عدن و البحر الاحمر و خلیج العقبه...». «دریای فارس ـ نزد آنان متقدمین همه دریاهایی که سرزمینهای عرب از مصب آب دجله گرفته تا ایله را احاطه میکند، بهعنوان دریای فارس تعبیر میشده و از آن جمله است آنچه را که ما امروز از آن به «خلیجفارس» و دریای عرب و خلیج عدن و دریای سرخ و خلیج عقبه تعبیر میکنیم».
محمد عبدالکریم صبحی نیز در کتاب «علم الخرائط» در نقشههایی که با ترجمه عربی نقل کرده است، دریای جنوب ایران را «الخلیجالفارسی» و «بحر فارس» نامیده است. نقشههای فراوانی که از این قرون در دست است، علاوه بر تأکید و تأیید نام خلیجفارس، دگرگونی یاد شده در تغییر نام بحر فارسی و دگرگونی در دایره شمول این نامها راترسیم میکنند.
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
💢خلیجفارس در منابع غربی
بیشتر کسانی که در مورد دریای پارس و دریای مکران مطلب نوشتهاند از بیگانگان و بهویژه انگلیسیها بوده اند؛ زیرا به لحاظ موقعیت ویژهای که در این منطقه داشتهاند، کوشیدهاند تا حقیقت نهفته بماند و نامهای جعلی و ناقص جای اسامی درست را بگیرد. اما منابعی از آنها بهجای مانده است که بر صراحت نام خلیجفارس تکیه میکنند.
در سال 1892، لرد کرزن، وزیر خارجه انگلستان، در کتاب «ایران و قضیه ایران»، مکررا به نام خلیجفارس اشاره کرده است. ویلیام راجز، وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده آمریکا، در گزارش مورخ 1971 میلادی خود در مورد سیاست خارجی این کشور از نام خلیجفارس استفاده کرده است. در فرهنگهایی که به زبانهای مختلف تدوین و چاپ شده است، از جمله فرهنگهای آلمانی، انگلیسی، آمریکایی، فرانسوی، ترکی و... خلیجفارس نیز به همین نام آورده شده است.
💢خلیجفارس در اسناد حقوقی
دلایل و مستندات حقوقی معتبری درباره اصالت نام خلیجفارس وجود دارد که به قرن 16 میلادی بازمیگردد. طی سالهای 1507 تا 1560 در تمامی موافقتهایی که پرتغال، اسپانیا، بریتانیا، هلند، فرانسه، آلمان با دولت ایران داشتند حتی در متون عربی نیز از عبارت «خلیج الفارسی» و در متن انگلیسی «پرشین گلف» استفاده شده است. از جمله این اسناد سند استقلال کویت است که میان امیر این کشور و نمایندگان بریتانیا منعقد شده است. این سند که توسط عبدالسالم الصباح نیز امضا شده است، چنین آغاز میشود: «حضرت صاحب الفخامه الفخیم السیاسی لصاحبه اجلاله من الخلیجفارسی المحترم...»
علاوه بر این سازمان ملل متحد تا به حال دو بار نام تاریخی و اصیل این آبراه را «خلیجفارس» اعلام کرده است. سازمان ملل خلیجفارس را نامی تازه میداند که از آغاز قرن بیستم جانشین نام کهن دریای پارس شده و بیش از دریای فارس مورد استفاده قرار گرفته است. دبیرخانه این سازمان در سند مورخ 5 مارس سال 1971 میلادی و یادداشت (AD311/IGEN) به دولت ایران یادآور میشود که بنابر عرف جاری در دبیرخانه سازمان ملل متحد در اسناد و نقشههای جغرافیایی، منطقه آبی بین ایران از سمت شمال و خاور و تعدادی از کشورهای عربی از سوی جنوب و باختر به نام خلیجفارس نامیده شود، و این بنا بر عرف قدیمی انتشار اطلسها و فرهنگهای جغرافیایی است. دومین بیانیه به تاریخ دهم آگوست ۱۹۸۴ ثبت شده است و در هر دو موقعیت، همه ۲۲ کشور عربی نیز اسناد سازمان ملل را امضا کردهاند.
این دبیرخانه همچنین بابت اشتباهاتی که سازمان ملل در برخی اسناد در به کار بردن نام خلیجفارس مرتکب شده، عذرخواهی کرده آن را اشتباه سهوی دانسته (سند 26 ژوئن 1991 میلادی در سازمان ملل) و از کارگزاران سازمان خواسته است که همواره این موضع ایران را در نظر داشته باشند. ضمن اینکه کنفرانس سالانه سازمان ملل درباره هماهنگی در مورد نامهای جغرافیایی نیز هر سال بر نام خلیجفارس تأکید کرده است.
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
💢نام خلیج فارس در دوران باستان
آشوری ها پیش از دست یافتن ایرانیان بر فلات ایران، خلیج فارس را نارمرتو ،به معنی «رود تلخ» می گفتندو ظاهرا این قدیمی ترین نامی است که از خلیج فارس باقی مانده است.(یغمایی،1352،ص6.)
پس از پیروزی پارسیان بر دولت های همسایه خود و تشکیل امپراطوری هخامنشی این آبراه به نام دریای پارس نامیده شد. از داریوش اول در کتیبه ای که در کنار کانال سوئز پیدا شد و متعلق به 500 سال پیش از میلاد است. از این دریا با عبارت، درایه تیه هجاپارسا آئی تی ، به معنی دریایی که از پارس می رود یا سر می گیرد نام برده شده است که منظور از دریای پارس همان خلیج فارس است.(مشکور،1387،ص7.)
یونانیان نخستین مردمانی بودند که به این دریا نام «پرس» و به سرزمین ایران «پارسه»، «پرسای» و پرسپولیس یعنی شهر یا کشور پارسیان داده اند (شاملو،1347،صص10-11)
اکثر مورخان یونانی و رومی آن زمان از این دریا با نام خلیج فارس یاد کرده اند:
1- فلاویس آریانوس که در سده دوم میلادی زندگی می کرد در کتاب خود آنابازیس یا سفرهای جنگی اسکندر نام این خلیج را پرسیکون کا ای تاس نوشته که ترجمه آن خلیج فارس است. (مشکور، 1387،ص7.)
2- استرابون جغرافی نگار یونانی در کتاب خود، دریای جنوب ایران را خلیج فارس نامیده و محل زندگی عرب ها را منطقه ای بین خلیج عرب (که همان دریای سرخ است) و خلیج فارس نوشته است. (افشارسیستانی1378،ص2)
3- بطلمیوس ،جغرافی دان و ریاضی دان سده ی دوم میلادی ،این دریا را «پرسیکوس سینوس»نامیده است،که ترجمه آن خلیج فارس است.(همان ،ص2.)
4- در نخستین نقشه جهان که توسط آناکسی ماندر ترسیم شده است ،خلیج فارس پرسیکوس سینوس نامیده شده که همان خلیج فارس است.(اطلس نقشه های جغرافیایی و اسناد تاریخی درباره ی خلیج فارس،ص4))
5-اگاتانژ در تاریخی که به زبا ن ارمنی نوشته، دریای جنوبی ایران را دریای پارس خوانده است.(شاملو،1347،ص 15)
6- کوین توس کورسیوس روفوس ،تاریخ نگار رومی خلیج فارس را«اکوارم پرسیکو» نامیده که به معنی آبگیر پارس است.(نشریه آرمان27/7/84)
7- هکاتیوس ملطی از دانشمندان یونانی و پدر علم جغرافیا در سال 475 قبل از میلاد در نقشه ای که از دنیای زمان خود ترسیم کرده است از خلیج فارس و خلیج عرب(دریای سرخ ) یاد کرده است.(نشات،1344،ص20)
8- هرودت مورخ یونانی ،اقیانوسی را که در جنوب غربی آسیا است ،از دریای سرخ تا دهانه هندوستان امتداد دارد را «آری تروس، یا «اریتره» یعنی دریای قرمز،نامیده است،عده ای معتقد اند که هرودت چون خلیج فارس را به درستی نمی شناخته است از این جهت از نامی نبرده است و به همان نام اریتره که اعم از اقیانوس هند،دریای عمان و خلیج فارس است اکتفا کرده است ،اما عده ای دیگر معتقدند که منظور از دریایی اریتره همان خلیج فارس است ،زیرا هرودت اطلاعات دقیقی از نژاد اوکس یا اوژیان که در خوزستان زندگی می کرده اند داشته است و بنابراین نمی توان پذیرفت که خلیج فارس برای او ناشناخته بوده است.(موسوی،1367،ص120)
9-موسی خورن ،جغرافی دان سده ی پنجم میلادی در کتاب خود ،خلیج فارس را درای پارس خوانده است.(شاملو،1347،ص16)
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
💢نام خلیج فارس در دوران اسلامی
در آثار تاریخی و جغرافیایی دوران اسلامی از خلیج فارس با عنوان «بحر فارس »، «البحرالفارسی »، «الخلیج الفارسی » و خلیج فارس آمده است ، نخستین تاریخ نگار اسلامی که از دریای فارس نام برده است ،ابولقاسم عبید الله ابن عبدالله ابن احمد بن خردادبه می باشد که در کتاب خود المسالک و الممالک ، نوشته است :
«دریای فارس که دریای بزرگی است به هنگام طلوع ماه جذر و مد نمی باشد ،مگر دوبار در سال » (ابن خرداد ، ترجمه حسین قره چانلو 1370، ص 53)
ابوبکر احمد بن محمد بن اسحاق مشهور به ابن فقیه در کتاب خود مختصر البلدان که در سال 279 هـ ق آن را تالیف کرده است . ضمن اینکه از دریای پارس یاد می کند می نویسد «بدان که دریای پارس و هند از برای پیوستگی به یکدیگر هر دو یک دریا هستند » (مجتهد زاده ، 1354، ص 21)
ابوعلی احمد بن عمر بن رسته که کتاب تقویم البلدان خود را به نام الاعلاق النفسیه در 290 هجری تألیف کرده است ، در مورد خلیج فارس نوشته است: «اما دریای هند : از آن خلیجی به سوی ناحیه پارس بیرون آید که خلیج فارس نام دارد و بین این دو خلیج یعنی خلیج احمر و پارس سرزمین حجاز و یمن و دیگر بلاد عرب واقع است .»(مشکور،1384،ص9)
مسعودی در کتاب مروج الذهب و معادن الجوهر می نویسد « از این که دریای هند یا حبشی باشد خلیج دیگر منشعب شود که دریای پارس است و آن منتهی به شهرهای ابله ، خشاب و آبادان می شود. (مشکور،1384،ص10)
مسعودی در کتاب مروج الذهب و معادن الجوهر می نویسد « از این که دریای هند یا حبشی باشد خلیج دیگر منشعب شود که دریای پارس است و آن منتهی به شهرهای ابله ، خشاب و آبادان می شود. (مشکور،1384،ص10)
ابن حوقل ها در کتاب خود صوره الارض « خلیج فارس » را بحر فارس نامیده است .( شیخ نوری، بی تا،،ص 90.)
در کتاب حدود العالم من المشرق الی المغرب که قدیمی ترین کتاب جغرافیا به زبان فارسی است ، در مورد خلیج فارس نوشته « خلیج پارس از حد پارس برگیر و با پهنای اندک تا به حدود سند » (یغمایی،1352،ص12.)
در نقشه ی جهان ابوریحان بیرونی خلیج فارس با نام بحر فارسی نشان داده است . در نقشه دیگری که در دوران خلفای عباسی در کتاب تاریخ عرب (به قلم فیلیپ حتی ) خلیج فارس را به نام بحر فارسی و خلیج عربی که در غرب شبه جزیره ی عربستان است به نام بحر قلزوم یا دریای سرخ خوانده است (نشریه عصر ایرانیان 11/2/89)
ابن بلخی در کتاب فارسنامه ، ابن ادریس در کتاب نزهه المشتاق ، یاقوت بن عبدالله حموی ، محمد بن نجیب بکیران ، مسعودی در کتاب الشبیه و الاشراف و دیگر نویسندگان عرب در کتب خود از خلیج فارس با نام های بحر فارس ، دریای پارس ، الخلیج الفارس نام برده اند (مشکور ،1387،ص13.)
نویسنده کتاب حدود العالم من المشرق الی مغرب،اقیانوس هند را مجدالعظم(دریایی بزرگ)می نامد که این دریای بزرگدارای پنج خلیج است،خلیج بربر از خلیج عدن،خبیج عربی یا خلیج قلزم از دریای سرخ،خلیج عراق از بالای خلیج فارس تا تنگه هرمز،خلیج فارس که از باریکه های حدود فارس تا کرانه های سند از خلیج عمان و دریای عربی وسعت دارد و خلیج هند یا بنگال.(میر فخرایی،1383 ،ص8)
ابن ماجد در کتاب خود (الفوائد)از خلیج فارس با نام های ساحل فارسی،دریایی از فارس و خلیجی از فارس که از هرمز تا بصره امتداد دارد یاد می کند.(همان)
دیگر نویسندگانی چون بزرگ بن شهریار ناخدا هرمزی،اصطخری،مسعودی،مقدسی، خوارزمی،محمد بن نجیب بکیران،یاقوت حموی، ابولفداء، مستوفی،در کتب خود از نام خلیج فارس استفاده کرده اند.
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
هدایت شده از Nûçegehî ya Merxa Xorasanê
🔴Selahidîn Demirtaş:
Em radikevin,radibin û dimeşin li fikra hilbijartinênê ne ku înşallah emê bi ser bikevin.
🔴صلاح الدین دمیرتاش:
ما میخوابیم، بلند میشویم و راه میرویم در فکر انتخابات هستیم که انشالله پیروز بشویم.
#Selahidîn_dêmîrtaş #Tirkîye #Hilbijartin #Bakur #صلاح_الدین_دمیرتاش #ترکیه #انتخابات #کردستان_ترکیه
🆔️: @Merx_Xorasan_Press
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گریه کن پان عرب بدبخت
@pouyapolitic | اندیشکده پویا
هدایت شده از Nûçegehî ya Merxa Xorasanê
🔴Fermande yê arteşa Tirkiye hat kuşte bû
🔵Duhî "Selcuq Kurt" fermande yê topxane ya arteşa Tirkiye li bajarê Bab bi destê hêzên Rizgariya Efrînê hat kuşte bû.
🔴هلاکت فرمانده ارتش ترکیه
🔵دیروز "سلجوق کورت" فرمانده توپخانه ارتش ترکیه در شهر باب توسط نیروهای آزادی بخش عفرین به درک واصل شد.
#Fermande #HRE #Tirkîye #Rojava #فرمانده #ترکیه #روژاوا
🆔️: @Merx_Xorasan_Press
💢مشکل سرما و گاز کجاست؟
🔻وزیر نفت و شرکت ملی گاز ایران اعلام کردند: پالایشگاهای گازی در وضعیت حداکثری تولید هستند. ایستگاهها و شبکه انتقال گاز کشور با تمام ظرفیت در حال فعالیت است. شبکه توزیع در تمام استانها، شهرها و روستاها بیوقفه در حال کار است.
پس مسئله و مشکل کجاست؟
در راهبری شبکه گاز ۳ عامل اصلی میتواند منبع چالش شود:
۱. دمای کمینه هوا
۲. وسعت جغرافیایی مناطق تحت تأثیر هوای سرد
۳. مدت زمان ماندگاری سرما در کشور
🔻هر یک از ۳ مورد قبلی به تنهایی میتواند چالشآفرین باشد اما باتوجه به اینکه عمده منابع تولید گاز در جنوب کشور است و عمده مصرف در نیمه شمالی، مهمترین عاملی که میتواند شبکه توزیع گاز را دچار مشکل کند عامل ماندگاری سرما در کشور است.
🔻حالا ما در چه وضعیتی هستیم؟ طبق اعلام هواشناسی:
۱. الان در اغلب نقاط، مینیمم دما به زیر صفر و بعضاً تا ۲۵- رسیده است.
۲. هوای سرد اکثر مناطق کشور را کاملا متأثر کرده است.
۳. این جبهه هوای سرد، در روزهای آینده در کشور ماندگار خواهد بود.
🔻یعنی در این مدت، هر ۳ عامل چالشآفرین شبکه گاز با هم جمع هستند. جمع ۳ عامل بالا یعنی، مناطق مرکزی مثل تهران، اصفهان و قم مهمترین نقش را در پایداری جریان گاز در سرشاخههای شبکه در استانهای شمالی، بازی میکنند.
🔻با مدیریت مصرف و کاهش ۱ تا ۲ درجه دمای منزل میتوانیم سهم خودمان را در گرمای منازل مناطق دوردست کشور ایفا کنیم.
🔻ایران با گازرسانی به ۹۸ درصد جمعیت خود با اختلاف نسبت به روسیه با ۷۰ درصد، بیشترین پوشش گاز به عنوان یک خدمت اجتماعی در دنیا را دارد.
🔻ضدانقلاب تلاش میکند با افت فشار گاز در سرما _ که کاملا دلیل علمی و فنی دارد _ جمهوری اسلامی را تمسخر کند اما نادانها نمیدانند این افت فشار در سرما، دلیل ضعف نظام نیست بلکه یکی از مهمترین نشانههای #گستردگی_خدمت در کشور است.
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
🔴داخل ایتا فقط یک هشتگ درباره گاز ترند شده اونهم تیکه انداختن به دولت روحانی هست درباره ذخیره سازی گاز!
وقتی در صحبت و کنش درباره مشکلات مردم هم دنبال تیکه انداختن سیاسی و تسویه حساب با افراد هستیم نباید توقع کنیم مردم حرف ما رو باور کنن.
سیاسی بودن و سیاست مداری و سیاست ورزی با سیاست زدگی زمین تا آسمان اختلاف دارد.
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بهمن 98 پیش بینی شد سیاست گزاری زنگنه درحوزه گاز در 1400 به بعد مشکلات را افزایش میدهد.
🔻خیلی از کارشناسان صنعت نفت و انرژی هم مشابه این پیش بینی را کردند.
🔻اتفاقی که افتاد؛متاسفانه در دولت جناب روحانی وزارت نفت درصد بودجه ای را که قانونی باید خرج گسترش شبکه و ساخت مخارن انبارداری میکرد را در اختیار دولت گذاشت تا جاهای دیگری هزینه کنند.
🔻نتیجه این میشود که در مواقع یخبندان و بالا رفتن میزان مصرف گاز؛پالایشگاه ظرفیت تصفیه ندارد و مصرف بالاتر از انبارداری گاز میرود.
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
💢لاکچریبازها دارند جان منابع ملی را میگیرند
🔻استخر روباز صدف با آبگرم در چله زمستان برای ثروتمندان تهران
🔻عزیزانی که هتلها و استخرهای لاکچری دنیا را دیدهاند، بفرمایند کلا استخر آبگرم روباز در هوای سرد زمستان، جایی در دنیا وجود دارد؟
🔻اگر هست، دولت آنجا بابت این نوع مصرف انرژی، چقدر مالیات میگیرد؟
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
💢امروزی ها خیلیهایشان کرسی را تجربه نکرده اند و نمیدانند چه لذتی داشت زیر این کرسی ها بودن در زمستانهای سخت و پر از برف و سرمای دهه ۶۰ و قبل از آن...
🔻دوستان و عزیزان کسانی که در شهر های زندگی می کنند که زیاد سرد نیست کرسی را جایگزین بخاری کنید زیر کرسی زغال و چند آجر بگذارید تا چندین ساعت جواب می دهد
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
💢هرجای دنیا بگید باور نمیکنن که ایرانیها زمستون توی خونه با تاپ و رکابی و شلوارک میگردن ولی شوفاژ و شومینه همزمان روشنه.درست مصرف کنیم!
#گاز_برای_همه
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
هدایت شده از Nûçegehî ya Merxa Xorasanê
🔴Êrîş li ser girtîgehê
🔵Şevê çû komek ne nas li ser girtîgehek ku girêdayî hêzên HSDê ye ji bo rizgariya Daişiya li bajarê Şedadî êrîş kirin û 2 endamên HSDê şehîd ketin û 7 endamên terorîst hat kuşte bûn.
🔴حمله به زندان
🔵دیشب گروهکی ناشناس به زندانی که متعلق به نیروهای قسد است برای آزادی داعشی ها در شهر شدادی حمله کردند و ۲ عضو قسد شهید شدند و ۷ تروریست به هلاکت رسیدند.
#Êrîş #Daiş #HSDê #Girtîgeh #حمله #داعش #قسد #زندان
🆔️: @Merx_Xorasan_Press
هدایت شده از لشکر قدس
♦️پس چرا بزرگشما ابوبکر گفت علی جوان است و برای ریاست مناسب نیست؟
🚨 به لشکر سایبری قدس بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/542441666C7e7c280a3b
اندیـشڪدهپۅیـا
♦️پس چرا بزرگشما ابوبکر گفت علی جوان است و برای ریاست مناسب نیست؟ 🚨 به لشکر سایبری قدس بپیوندید ht
💢نامه پدر پدر به فرزند غاصب
👈ابي قحافه (پدر ابوبكر) در زمان رحلت رسول خدا صلوات الله عليه و آله در طائف بود.
بعد از بيعت با ابوكر، او نامهاي به پدرش نوشت به اين شرح:
🔰از طرف خليفه رسول خدا به ابي قحافه،
اما بعد، همانا مردم به من راضي شدند و امروز من خليفه خدا هستم،
پس اگر پيش ما بيايي نور چشم مايي.
پدرش بعد از خواند نامه به پيك ابوبكر گفت:👇
براي چه علي را از حقش منع كرديد⁉️
پيك ابوبكر گفت:
او جوان است و بسياري از قريش را كشته و ابوبكر از او مسن تر است.
ابوقحافه به پيك ابوبكر گفت:
👈اگر مسن بودن براي خلافت ملاك باشد كه من نسبت به ابوبكر براي خلافت بيشتر بر حق هستم.
حقيقتاً بر علي و حقش ظلم كرديد، در حالي كه رسول خدا خودش با او بيعت كرد و مردم را نيز امر به بيعت با علي كرد!
سپس نامهاي به فرزندش نوشت به اين شرح:
از طرف ابي قحافه به پسرش ابوبكر.
اما بعد؛ نامه تو بدست من رسيد و من آن را نامه يك احمق يافتم كه بعضي از آن بعضي ديگر را نقض ميكند!
يكبار در نامه گفتي خليفه رسول خدا و يكبار گفتي خليفه خدا و يك بار گفتي مردم به من راضي شدند (و من انتخاب شده مردم هستم؛ كنايه از اين كه تو خليفه خدا و رسول نيستي! خليفه مردم هستي)
و مشخص است كه امر بر تو مشتبه گشته؛
پس در امري داخل نشو كه خارج شدن از آن برايت بسيار سخت است و عاقبتت را به سوي آتش (جهنم) و ندامت ميكشاند و در روز قيامت ملامت خواهي شد.
محلهاي وارد شدن و خارج شدن از امور دنيا بسيار است و تو خود ميداني كه در اين كار از تو سزاوارتر كيست!
پس از خدا بپرهيز و اين كار را به صاحبش واگذار و اگر اينكار را امروز ترك كني برايت مجازات سبكتري به دنبال دارد. والسلام عليكم.
📚:الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج1، ص: 87
@pouyapolitic|اندیشکده پویا
هدایت شده از "اخبار جبهه مقاومت"
محاصره ارن ۲۳/وزارت کشور ترکیه عملیات جدیدی را علیه نیروی PKK در شرناخ آغاز کرد
🔹به گزارش مجله خبری مقاومت به نقل از کرد پرس وزارت کشور ترکیه از آغاز عملیات نظامی جدیدی موسوم به «محاصره ارن ۲۳» در استان شرناخ در کردستان ترکیه خبر…/کانال خبری اخبار جبهه مقاومت
https://akhbarjm.com/?p=18727
@akhbarJM
هدایت شده از Nûçegehî ya Merxa Xorasanê
Dîsa jî arteşa stû xwara Tirkiye ti karek nikare bike û mîna êrîşên berê dê têk biçe
بازهم ارتش مغلوب ترکیه هیچ کاری نمی تواند بکند و مثل حملات قبلی شکست خواهد خورد
#Tirkîye #HPG #Bakur #ترکیه #هپگ #کردستان_ترکیه
🆔️: @Merx_Xorasan_Press
از نون و ماهی برسم به ماه از ثور و آن گاو خشمگین بشیارم زمین.
در گذشته مردم معتقد بودند که زمین روی شاخ گاو و ماهی است، بنظر شما این صرفا یک افسانه است یا رمز و راز های دیگری دارد؟ این گاو نفس اماره انسان است با کنترل آن انسان روی زمین فساد نمی کند و با گاو آهن زمین وجود خود را برای شکوفایی آماده می کند و زمین وجود را برای کاشتن شجره انسانی آماده می کند آن درخت که کاشته شد و ریشه دواند و به بحر اللهی رسید و به ثمر نشست برای رسیدن به دریای معرفت آن گاو را باید جلوی مهر حقیقی خداوند قربانی کرد تا همه چیز را دوباره خراب نکند هم از بند زندان جسم خلاص شد و به بالا رفت و به ماهی یا ماهیت خویش رسید و در دریای بیکران اللهی شنا کند و با معبود خویش دیدار کند.
«روزی قصد نمودم که به سفری دور روم به دیدار پدر خویش رفته و وی را ملاقات کنم، ناگه هوش از سرم برفت و رویایی دیدم. گاوی در صحرا رم کرده بود و هرچه سر راه اش بود تخریب می کرد با خود گفتم اگر او را نبندم همه چیز را خراب می کند و سپس او را افسار کردم تا آرام شد. مدتی گذشت و او را گاو آهن بستم و و زمین را شخم زدم خوشه گندم را خورد کردم و آن را کاشتم، مدتی بعد جوانه زد و از او نان پختم و سیر گشتم و آماده سفر شدم ولی با خود گفتم اگر گاو را ول کنم دوباره شروع می کند به فساد و خرابکاری پس تصمیم گرفتم که او را قربانی کنم و خونش را بر زمین بریزم، همین کار را کردم و عزم سفر کردم و به دو کوه رسیدم از آن ها عبور کردم مسیر طولانی ای بود که اگر بگوییم باور نکنید پس از آن گذشتم سپس به چشمه ای رسیدم ناگهان خود را ماهی دیدم که در آن چشمه شنا می کرد از دیگر ماهیان پرسیدم دنبال پدر هستم گفتند آنجاست برو و ببین»
برای دانستن این راز مطالب زیر را بخوانید ...
🔹نگاهی به دحو الارض(پیدایش خشکی روی زمین)اسلام و ایران و اساطیر مصری
🔹برج های فلکی(حمل، ثور، حوت) و ارتباط با اعضای بدن🔹
🔹ماهی و ثور نون و قلم در قرآن و روایات اسلامی🔹
🔹آیا نون عقل اول است و قلم عقل ناطقه؟🔹
🔹علم حروف و اعداد و راز حرف مقطعهی «نون»🔹
🔹تفسیری در موضوع نون و ماهی در عرفان؛ ماهی خود حقیقی ماست و انسان ماهی زاده است🔹
🔹آیا ماهی نیا اولیه و مشترک مهره داران است؟🔹
🔹برج ثور(گاو) و برج حوت(ماهی) چه ارتباطی با ماه دارند.🔹
🔹تاثیر اجرام منظومه شمسی به خصوص ماه مشتری و زهره روی احوال زمین🔹