#بزرگداشت #فلسفه
🔰دهمین ویژهبرنامههای علامه طباطبائی(ره)
⬅️ نشست پنجاه و چهارم
💢گروه علمی فلسفه
🔹نوآوری علامه طباطبایی(ره) در تفسیر «کمال الاخلاص نفی الصفات عنه»
🎤حجتالاسلام دکتر علی شیروانی
🗓چهارشنبه۱۴۰۳/۰۸/۲۹، ساعت۱۹
🖇حضوری و مجازی
💻لینک حضور در جلسه
https://b2n.ir/g.falsafe
🏢 قم، خیابان ۱۹ دی، کوچه ۱۰، فرعی اول سمت چپ، اتاق جلسات مجمع عالی حکمت اسلامی
@hekmateislami
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید
@rihu_ac_ir
🔴به زودی منتشر میشود:
کتاب «علوم تربیتی مدرن و پرسش از هویت و روششناسی علوم تربیت اسلامی» اثر دکتر علی لطیفی عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشکده علوم رفتاری به زودی با حمایت دبیرخانه حمایت از طرح های پژوهشی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر میشود.
چکیده
در ایران معاصر، ما نه شناختی درخور از دیدگاهها و رویکردهای غربی درباره هویت و تحولات علوم تربیتی مدرن داریم و نه آگاهی عمیقی از چارچوبهای فکری ـ فلسفی و وابستگیهای فرهنگی ـ تاریخی آنها. از منظر اسلامی ـ بومی نیز از یک سو، ارتباط اندکی میان علوم تربیتی ایران معاصر با چارچوبهای فکری ـ معرفتیِ مورد پذیرش جامعه اسلامی برقرار است و از سوی دیگر، بخش عمده این علوم، در فضای فرهنگی و تاریخیِ جامعه ایرانی و ناظر به فهم و حل اصیل مسائل معاصر آموزشی و پرورشیِ آن شکل نیافتهاند. این وضعیت، یکی از مهمترین دلایل بیپاسخ ماندن این پرسش مهمِ کنشگران تربیت است: «برای تحلیل و تدبیر مسائل تربیتیمان، از چه دانشهایی باید استفاده کنیم؟» کتاب حاضر، سعی کرده ضمن تحلیل هویت علومتربیتی مدرن، ظرفیتها و فعلیتهای جدیدی را ـ با نظر به سنت حکمت اسلامی ـ برای بازسازی علوم تربیت اسلامی آشکار نموده و خطوط کلی ایدهای درباره هویت این علوم را پیش نهد که حداقل بتواند درک ما از پیششرطهای مورد نیاز برای پاسخ به پرسش پیشگفته رشد دهد.
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
🟡عضویت در کارگروه علوم تربیتی شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی
با استناد به ابلاغیه شماره 236970/ق دبیر محترم شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر محمود نوذری عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان عضو کارگروه علوم تربیتی شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی منصوب شدند. ضمن عرض تبریک، موفقیت روزافزون ایشان را در پیشبرد اهداف عالیه مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و تحقق اولویتها و سیاستهای راهبردی شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی از ایزد منان مسئلت مینماییم.
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
Cutter_۲۳۰۳۰۲۰۱۳۰۵۳.mp3
2.34M
🔘 آیا پنج علامت مؤمن را دارید ؟؟
امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:
عَلاماتُ المُؤمِنِ خَمسٌ: اَلوَرعُ فِی الخَلوَة وَ الصَّدَقَةُ فِی القِلَّةِ، وَ الصَّبرُ عِندَ المُصیبَةِ وَ الحِلمُ عِندَ الغَضَبِ، وَ الصّدقُ عِندَ الخَوفِ؛
نشانه های مؤمن پنج چیز است: پرهیزگاری در خلوت، صدقه در حالت نیازمندی، شکیبایی هنگام مصیبت، بردباری هنگام خشم و راستگویی هنگام ترس.
📚الخصال، ص ۲۴۵
👌🏼بسیار شنیدنی...
🔰حجت الاسلام #رفیعی
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹#استاد_تراشیون
❇️ "سه اصل مهم در تربیت"
#خانواده
#والدین_موفق
#تربیت_نسل_آینده
🌸کانال سبک زندگی
@sabkezendegi_ivle
💢🔰
کرسی علمی ترویجی
بررسی و نقد فرضیه پیدایش از «هیچ» از دیدگاه تریون ، ویلنکین و کراوس
ارائه کننده:
🔸دکتر حامد ساجدی؛
ناقدان:
🔸دکتر حمید رضا شاکرین؛
🔸دکتر حبیب الله رزمی؛
دبیر:
🔸دکتر علی شیروانی؛
🗓 شنبه 3 آذر ساعت 13
🌐 لینک مجازی
https://skyroom.online/ch/rihu/meeting3
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
💢ضریبتأثیر و چارک بندی سال ۱۴۰۲ نشریات نمایه شده در ISC اعلام شد
🔹ضریبتأثیر و چارک بندی سال ۱۴۰۲ نشریات نمایه شده در ISC اعلام شد.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید: 👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/88917
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
در بخشنامه وزیر علوم به رؤسای دانشگاهها تأکید شد:
💢ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه در آموزش عالی منوط به تأیید حقوقی وزارت عتف است
🔹وزیر علوم با ابلاغ بخشنامهای به رؤسای دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تأکید کرد: واحدهای متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره (از قبیل آییننامه، شیوهنامه، دستورالعمل، بخشنامه، اساسنامه و ...)، امضای قرارداد و تفاهمنامه مربوط به وزارت عتف و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، تاییدیه حقوقی وزارت عتف را اخذ کنند.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید: 👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/88925
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
🟡منتشر شد:
کتاب «سنجش خانواده» اثر آقای دکتر علی هراتیان عضو هیئت علمی گروه خانواده و آقای دکتر مسعود جان بزرگی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی پژوهشکده علوم رفتاری توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
چکیده
تفاوت افراد در ویژگیهای مختلف، انکارناپذیر است و امکان سنجش این ویژگیها، مورد توجه بوده است. روش علمی، مسیری بود برای عبور از روانشناسی غیرتجربی، به روانشناسی تجربی و در این میان، استفاده از آزمونها، نفش بسزایی در پیشبرد مرزهای دانش داشته است. بدین ترتیب ساخت آزمون و استفاده آن در سنجش ویژگیهای فردی و اجتماعی، توسعه پیدا کرد. از جمله حوزه های مهم ارزیابی روانشناختی، حیطه خانواده است که اثری بی بدیل بر سلامت فرد و جامعه دارد. این کتاب بر آن است تا ضمن ارائه کلیاتی در زمینه سنجش، با معرفی کارآمد مقیاسهای بومی و غیربومی حوزه خانواده، مربیان، درمانگران و پژوهشگران این حوزه را در نیل به اهداف خویش یاری رساند.
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
🔴 کاربست هوش مصنوعی در ارزیابی علم،فناوری و نوآوری
سخنران:
زهره زاهدی
رویا پورنقی
قاسم آزادی
رضا رجبعلیبگلو
مکان:
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
چکیده:
در این نشست نخست به معرفی کلی و اجمالی حوزه علمسنجی و مهمترین شاخصهای آن پرداخته خواهد شد و برخی از کارکردهای هوش مصنوعی در ارزیابی علم، فناوری و نوآوری بر پایه مطالعات انجام شده و تجربههای پیادهسازی شده مطرح خواهد شد. همچنین، بهاختصار ابزارهای هوشمندسازی مطالعات علمسنجی همچون اسکوپوس اِیآی معرفی و تشریح خواهند شد. افزون بر این، برخی ملاحظات و راهبردهای سیاستی استفاده بهینه و موثر از هوش مصنوعی بهمنظور ارزیابی بروندادهای علمی و ضرورت و لزوم توجه ویژه به آن اشاره خواهد شد. در ادامه، تحولات موجود در زمینه تحلیل و پیشبینی علم و دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در علمسنجی به بحث و ارائه نظر پرداخته میشود. استفاده از ابزارهای موجود در این زمینه با توجه به پیشرفتهای موجود بخش دیگری از این نشست را به خود اختصاص خواهد داد. همچنین، ملاحظات و چالشهای کاربرد هوش مصنوعی در انتشار آثار علمی با نگاهی به بیانیهها و دستورالعملها و چارچوبهای موجود در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در علم، پیشنهادات کلی برای استفاده بهتر از قابلیت های هوش مصنوعی در علم ارائه خواهد شد و آینده متصور برای هوش مصنوعی در این حوزه موضوعی پرداخته خواهد شد.
🔴لینک جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/nrisp.ac.ir/artificial-intelligence
🔵 منتشر شد:
کتاب «جامعه شناسی توسعه مروری بر تجربه کشورهای اسلامی در حال توسعه» اثر دکتر مهدی نصیری از مجموعه آثار گروه جامعه شناسی پژوهشکده علوم اجتماعی توسط انتشارات پژوهشگاه منتشر شد.
🔵 چکیده
شناخت واقعیتهای کشورهای اسلامی یکی از راههای رسیدن به توسعه و پیشرفت در این کشورها است. در کشورهای اسلامی بسترهای اجتماعی، فرهنگی، دینی، عقاید و باورهای مشترک جوامع، وضعیتی را رقم میزند که بدون توجه به این ویژگیها، شرایط دسترسی به توسعه را با چالش مواجه مینماید و علاوه بر آن مؤلفهها و شاخصهای جدیدتری در بستر توسعه ایجاد مینماید. در کتاب «جامعهشناسی توسعه، مروری بر تجربه کشورهای اسلامی در حال توسعه» ضمن شناخت مفاهیم توسعه با نگاهی جامعهشناختی، وجوه مشترک تجربه کشورهای اسلامی که سرنوشت مشترکی را برای این کشورها رقم زده، مورد کنکاش قرار میگیرد. این کتاب در هفت فصل تنظیم شده است. در فصل اول ادبیات مفهومی جامعهشناسی توسعه ناظر بر کشورهای اسلامی تعریف و بازخوانی میشود. در فصل دوم نگاهی به تحولات خاورمیانه و کشورهای اسلامی در دوره معاصر میشود. فصل سوم و چهارم به تجربه کشورهای اسلامی با مرور مکتب نوسازی اولیه و نوسازی جدید اختصاص دارد. در فصل پنجم مکتب وابستگی و فصل ششم وضعیت جهانیشدن در کشورهای اسلامی بیان میگردد. در فصل پایانی ابعاد و مؤلفههای توسعه و پیشرفت از منظر اسلام بحث میشود. این کتاب برای دروس جامعهشناسی توسعه و جامعهشناسی کشورهای اسلامی (جهان اسلام) مناسب است.
https://eitaa.com/ptalimtarbiateslami
#پذیرش #مقاله_جدید
نام مجله: مطالعات فقه اسلامی و مبانی حقوق
عنوان مقاله: مشارکت پذیری حاکمیت در تربیت رسمی و عمومی از منظر فقه تربیتی
نویسنده: سیدنقی موسوی
چکیده:
«دولتی شدن تربیت رسمی» به همان میزان محل بحث و مناقشه است که در رویکردهای اخیر نئولیبرالیستی «بازاری شدن دانش و آموزش»! همچنان که «مردمی شدن تربیت رسمی» تلاشی است برای احیای نقش¬ها و کنشگری¬های توده¬ها در حکمرانی تربیتی و مبنایی است برای توسعه «مشارکت تربیتی». مسئله نوشتار حاضر عبارت است از بررسی «مشارکت¬پذیری حاکمیت در تربیت رسمی عمومی از منظر فقه تربیتی» و سوالات این تحقیق، به قرار زیر است: مشارکت¬پذیری حاکمیت در تربیت بر أساس ادله شرعی، به چه میزان مطلوبیت دارد؟ روش تحقیق، روش توصیفی و استنباطی با تأکید بر روش اجتهادی است. پس از تبیین موضوع، یازده دلیل برای بررسی حکم فقهی «مشارکت-پذیری حاکمیت در تربیت رسمی» ارائه و ارزیابی شد و براساس ادله موردپذیرش، «مشارکت¬پذیری حاکمیت در تربیت رسمی» از باب حُسن عقلی و عُقلایی و از باب قبول و پاسخ به احسان و نیز از باب اعانه و تعاون و همچنین از باب وظیفه فوقانی حاکمیت در تربیت بر حاکمیت، مستحب و ترک آن مکروه می¬باشد و از از باب حق¬پذیری و «قبول خیرخواهی و امر به معروف» و از باب دفع ضرر مُحتَمل مُعتنابه و نیز از باب حکم ثانوی، ولایی و تعاهد قانونی بر حاکمیت واجب است.
واژگان کلیدی:
#حکمرانی_تربیتی،
#تربیت_مشارکتی،
#مشارکت_تربیتی،
#مردمی_سازی.
#مقاله_جدید
🧷کانال و سایت سیدنقی موسوی
👉 @seyednaghimousavi
👉http://seyednaghimousavi.ir/