برداشتی از ترکیب «حرام سیاسی»
✍ نساء خلیلی
۱. رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام از واژه «حرام سیاسی» استفاده کردند، به نظر نگارنده، برای دستیابی به مفهوم حرام سیاسی از منظر ایشان، ابتدا باید تعریف و نسبت هر واژه را در منظومه فکری ایشان بدانیم. از این رو، ابتدا باید بدانیم اسلام سیاسی که در دل آن حرام و حلال معنا مییابد، چیست؟ سیاست در گفتمان انقلاب به چه معنا است؟ چه اموری در آن حرام سیاسی اعلام میشوند؟
۲. از منظر رهبر انقلاب «اسلام سیاسی یعنی همین اسلامی که توانسته با تشکیل حکومت، دستگاههای گوناگون، نظامهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و غیره به وجود بیاورد و یک هویّت دینی و اسلامی را برای یک ملّت ایجاد بکند؛ این، آن چیزی است که در مورد دین [میشود گفت]. بنابراین تعریف قرآن از دین یک چنین چیزی است؛ این را نمیشود فروکاست به کارهای کوچک، به یک اعمال عبادی صِرف و محض.»(۱۳۹۹/۱۲/۲۱)
۳. در گفتمان انقلاب، «سیاست یعنی نگاه به حرکت عمومی جامعه که کدام طرف داریم میرویم؛ آیا به سمت هدفها داریم حرکت میکنیم یا زاویه گرفتهایم و داریم از هدفها دور میشویم؟ معنای واقعی سیاست این است. آنوقت در خلال این نگاه، تکلیف آدمها و اشخاص و گروهها و احزاب و جریانها روشن میشود که آیا داریم به سمت عدالت اجتماعی میرویم؟ آیا داریم به سمت استقلال واقعی دینی میرویم؟ آیا داریم به سمت ایجاد تمدّن اسلامی میرویم، یا داریم به سمت وابستگی به غرب و وابستگی به آمریکا و تحتتأثیر قرار گرفتن نسبت به بافتهها و یافتههای بیمغز غربیها حرکت میکنیم؟ این خیلی مسئلهی مهمّی است که سبک زندگی ما، ما را به کدام طرف دارد میکشانَد؛ این نگاه، نگاه سیاسی است که میبینید از فرهنگ سرچشمه میگیرد؛ بنابراین در دل فرهنگ، سیاست هم هست. با این نگاه به حوادث جامعه باید نگاه کرد.» (۱۳۹۵/۰۵/۳۱)
۴. «حجاب، جزو فروع دین است. حرمت آمیزش جنسی حرام، جزو فروع دین است. اما نفس مقولهی حریم جنسی، یعنی بین دو جنس حریمی وجود داشتن، یک اصل است. صحبت چادر سیاه نیست؛ صحبت روگیری نیست؛ صحبت اینکه حریم باید چطور باشد، نیست. ممکن است این مقوله، در زمانهای مختلف و به مناسبتهای مختلف و در جاهای مختلف، شکلهای مختلفی پیدا کند. اما نفس این حریم، یکی از اصول تفکر اسلامی ماست.»(۱۳۷۱/۰۹/۰۴) پس حرامهای سیاسی در تضاد با اصول تفکر اسلامی و واگرایی نسبت به آرمانها معنا مییابند، خواه آن امر جزو اصول دین باشند یا جزو فروع دین.
۵. بنابراین، در گفتمان انقلاب اسلامی، سیاست از فرهنگ سرچشمه میگیرد و دو عنصر حرکت عمومی جامعه و حرکت به سمت آرمانها از عوامل تعیین کننده در اعلام مُحرمات سیاسی است. رفتارهای ضد استقلال، ضد عدالت اجتماعی، ضد ایجاد تمدن اسلامی، اقدامهای وابستهساز به غرب، حرکتهای ضد سبک زندگی اسلامی همه جزو محرمات سیاسی میتوانند قرار بگیرند. و وظیفه کل نهادهای حکومتی است که نسبت به حفظ هویت دینی و اسلامی ملت کوشا باشند که این تنها محدود به رفتار و سلیقهٔ یک دولت خاص نیست بلکه همهٔ ارکان نظام باید بر اجرای آن بکوشند چرا که؛ بنمایه و معنا پیداکردن حکومت اسلامی در حفظ هویت دینی ملت و تلاش برای اقامهٔ دین در جامعه است. در اینجا این جمله معنا مشخصتری مییابد که «مسئلهی حجاب محدودیت شرعی و قانونی است. محدودیت دولتی نیست. قانونی است و شرعی است. کشف حجاب، هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است.» (۱۴۰۲/۱/۱۵)
@qalamevazin
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شعری تقدیم به امام حسن مجتبی علیهالسلام در دیدار شاعران با رهبر انقلاب:
شمشیر تو در نیام گل کرد؛ از صلح تو صد قیام گل کرد
🏷 #دیدار_شاعران و اساتید ادبیات فارسی
💻 Farsi.Khamenei.ir
آیا مردم از دینداری فاصله گرفتند؟
✍ نساء خلیلی
میدانیم که در حرکتهای شخصی، تا دلها و ذهنها اقناع نشود، جانها به حرکت در نمیآید. دلی که قانع نیست، فرمان به حرکتی نخواهد داد. بنابراین حرکتهای اجتماعی مانند اربعین، شبهای قدر جایگاه دین در قلب و جان نقش موثرتری خواهد داشت.
این حضور در میدانها، نمود واقعی جایگاه دین و دینداری در بین مردم است. وگرنه کدام انسان آسایشطلبی است خانه گرم و نرم، خواب راحت شبانه را رها کند مگر دل او را برانگیخته باشد و او را به حرکت در آورده باشد؟ کدام انسان عافیتطلبی است که امنیت و تمیزی را رها کند و آواره جادهای خاکی شود؟
از این رو است که حضور پرشورتر و پررنگتر مردم از هر طیف و قشری در مراسم شبهای قدر نشانهای است از دیندارترشدن مردم.
هر چند که برخی با نگاهی سطحی میخواهند آدرس غلط بدهند و با مغالطههای غلط نتیجه بگیرند که حاکمیت روحانیون مردم را دینگریز کرده است، غافل از آنکه در زمان حکومت پهلویها، کجا واجباتی مانند خمس و زکات مانند امروز فراگیر بود؟ کجا هر سال، مراسمهای مختلف پُر رنگتر از سال قبل برگزار میشد؟
کجا چنین تصاویر با شکوهی از خیل متمسکین به حَبالله در تاریخ حکومتهای گذشته ثبت شده است؟
@qalamevazin
📁 اشتباهات رایج در نظارت بر تلفن همراه فرزندان
✍ نساء خلیلی
۱.تلفن همراه، حریم خصوصی فرزندان؟!
۲. نظارت بدون برنامه و قانون!
۳. مچگیری؟!
۴.نظارت بیحد و مرز!
۵. نظارت بدون علم!
منتشرشده در ماهنامه خانوادهٔ ملبغان، شمارهٔ ششم، اردیبهشتماه ۱۴۰۲
@qalamevazin