ایران دچار تنشهای روزافزون اجتماعی در حوزه آب است/ اسناد برنامهریزی برای آب اجرایی نمیشوند/ آلمان ۵۰ برابر ایران از آب بهرهوری دارد - خبرآنلاین
https://www.khabaronline.ir/news/1933522/
👇👇👇👇👇
B2n.ir/x87507
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم کشورمان #ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.
🌴 مطالعات #صحرائی انجام شده از #مادرچاه و #بخشتران (زهکوم) #کاریزها، قابلیت #احیاءوبازسازی آنها را درسال #جهش_تولید_با_مشارکت_مردمی تائید مینماید.
🔵 @qanat_kerman
هدایت شده از کانال عاشقان ولایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باورتون میشه الان وسط تیرماه زرکوهه؟😨
خنک ترین نقطه ایران
حجم برف خیلی زیاده
بلاخره هرچی نباشه اینجا یخچال طبیعیه
#طبیعت
#چهار_محال_و_بختیاری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉
🔇🔊🔉 لطفا کانال عاشقان ولایت را به دوستان خود معرفی کنید.
🆔 http://eitaa.com/ashaganvalayat
هدایت شده از یمن الاسلام 🇾🇪
🔴 نگاهی به میزان سالانه آبی که کشورهای جنوب خلیج فارس شیرین میکنند...
#سعودی
#امارات
#بحرین
#قطر
#کویت
#عمان
#دادهنگار
🔰 کانال تخصصی یمن و کشورهای خلیج همیشه فارس
https://eitaa.com/Akhbare_Yaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باورتون میشه الان وسط تیرماه زرکوهه؟😨
خنک ترین نقطه ایران
حجم برف خیلی زیاده
بلاخره هرچی نباشه اینجا یخچال طبیعیه
#طبیعت
#چهار_محال_و_بختیاری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉
🔇🔊🔉 لطفا کانال عاشقان ولایت را به دوستان خود معرفی کنید.
🆔 http://eitaa.com/ashaganvalayat
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم کشورمان #ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.
🌴 مطالعات #صحرائی انجام شده از #مادرچاه و #بخشتران (زهکوم) #کاریزها، قابلیت #احیاءوبازسازی آنها را درسال #جهش_تولید_با_مشارکت_مردمی تائید مینماید.
🔵 @qanat_kerman
پیگیری کمبود آب آشامیدنی در شهر جبالبارز جیرفت | خبرگزاری صدا و سیما
👇👇👇👇👇
B2n.ir/x09330
💐باسلام:شهر جبالبارز جیرفت در فاصله سی کیلومتری جیرفت در دامنه رشته کوههای گسترده جبالبارز ، مناطق کوهستانی که با داشتن قنوات و چشمه سارها قرنها زندگی ساکنان محلی را برای تامین آب کشاورزی و شرب تامین و تضمین نموده.
🌴🥀حس نوع دوستی مردم سبب شد که سهام بالائی را از معروفترین قناتهای منطقه که مظهر آن مشرف به مخازن آب آبفا بوده به آبفا واگذار نمایند، آبدهی قنات در زمان واگذاری 45لیتر در ثانیه بوده و آب شرب مورد نیاز اهالی را به بهترین وجهی تامین مینموده. با وقوع سیلاب و ورود به مادرچاه و تعدادی از چاههای میله ای بخش تران و مسدود شدن آنها آبدهی قنات به پنج لیتر در ثانیه رسید.
🌑 آبفا بجای لایروبی و عادی نمودن جریان آب ، مسیر تامین آب شرب را به حفر چاه در جیرفت و انتقال آب در فاصله سی کیلومتر با اختلاف ارتفاع 900متر و چهار ایستگاه پمپاژ بصورت غیر کارشناسی و فقط صرف هزینه های کلان تغییر و اجرائی نمود.
🌑 وقتیکه چاههای جیرفت توان تامین آب شرب جیرفت را ندارند،چه عقل کارشناسی حکم میکند که احیاء قنات جبالبارز را رها و چنین بساطی معیوب و مختل راه اندازی شود.
🌑 آسیب شناسیها و مشکلات با دقت پس از بازدید های کارشناسی مکرر انجام،گزارشات و راهکار احیاء قنات که با هزینه ای کم امکانپذیر بود تقدیم مدیر عامل آبفا،و تبعات عدم توجه و اجرا هم یادآوری شد.بیش از یکسال میگذرد. مقصر وضعیت موجود صددرصد آبفا است
🌹 راهکار تامین آب شرب پایدار شهر جبالبارز احیاء قناتی است که مالک بیش از چهار دانگ آن آبفا است.
@qanat_kerman
سازمان ملل درباره «جهنم آب و هوا» هشدار داد - پایگاه خبری آبتاب
https://www.abtaab.ir/1403/03/18/
👇👇👇👇👇
B2n.ir/h17912
💐{پیام از :گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد: ما به راهی برای خارج شدن از بزرگراه نیاز داریم که به سمت یک جهنم آب و هوائی در حرکت است}
🌴🥀جناب آقای گوترش: سلام و عرض ادب :این راه را بایستی در تمدن ایرانی-اسلامی و چگونگی مواجه شدن ایرانیان باستان هزاران سال قبل تحقیق و بررسی بفرمائید. آنهائیکه در جهنم آب و هوايی عصر خود در مناطق کویری ایران(کرمان، یزد)، شهداد و اندوهجرد و...و... از چنان توان فکری برخوردار بودند که کاریز، بادگیرها را ابداع و از این سرزمینها در عصر و زمان خود بهشت ساختند، که امروزه به ثبت جهانی رسیدهاند . هم قادرند که راه خروج از بزرگراه منتهی به جهنم آب و هوائی را طراحی و پیش روی جهانیان قرار دهند. ستاد احیاگران قنوات و چشمه سارهای ایران در بخش تامین آب ،خصوصا آب شرب اینکار را آغاز و میرود که مردم ایران را از مسیر بزرگراه مخوف منتهی به جهنم نجات دهد.
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم کشورمان #ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.
🌴 مطالعات #صحرائی انجام شده از #مادرچاه و #بخشتران (زهکوم) #کاریزها، قابلیت #احیاءوبازسازی آنها را درسال #جهش_تولید_با_مشارکت_مردمی تائید مینماید.
🥀🌴🥀🌴🥀🌴🥀🌴🥀🌴
💐{پیام گهربار استاد بزرگوارم مرتضائی فرد}
سلام وعرض ارادت جناب مهندس حسن اشرف گنجویی.
🌹لازم به هم افزاییست که روش کشت دیم کویری ما که در سایه تحاجم کشاورزی صنعتی زیر میز کارشناسان تمدن زده منقرض گردید فرصت ثبت جهانی نیافت.
🌷وما در کلاس این مدل منحصر به کویر ایران خراسان جنوبی واستانهای هم جوار دارای دستاوردهای عظیمی در مصرف بهینه اب هستیم،
🌺 که در صورت طرح واطلاع دولت مردان به راحتی از بی آبی عبور وبه توسعه وبرخورداری می رسیم.
🌸🌿انشالله ملت ایران ریل حرکت به سوی جهنم اب وهوایی را ترسیم نمودند.
🌷🍃بزودی متولی در ایران به میدان خواهد امد تا ساماندهی کند، مدیریت کند احیای این روش ها را، تا چراغ راه جهانیان ومناطق کم اب زمین گردد
🔵@qanat_kerman
هدایت شده از خدایا شکرت...
13.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ چه کسی بیابان های فارس را جنگل کرد؟
🔹دکتر آهنگ کوثر (دانشمند بیادعای حوزه آب (يادداشتي از اسدالله افلاكي)
🔹آهنگ کوثر،دانشآموخته دکتری روابط آب و خاک وگیاه با گرایش مهندسی آبیاری از دانشگاه اورگن آمریکاست. آهنگ از سال1351فعالیت خود را از پژوهش درباره پخش سیلاب در ایستگاه نودهک قزوین در سطحی کوچک آغاز کرد و از دیماه 58 در جونگان ممسنی فارس مشغول فعالیت شد. او از سال1363طرحهای آبخوانداری در منطقه گربایگان فسا و دیگر مناطق مرکزی کشور را به اجرا درآورد.
او 19آبان 84در آیین روزجهانی علم جایزه عالی آب را دریافت کرد.
🔹 راهکارهای مبتنی بر پژوهشهای کوثر در وضعیت کنونی که سرزمین ما با بحران آب دست به گریبان است میتواند گرهگشا باشد.
🔹بنا به اعتقاد کوثر، طی سالیان اخیر که کشور با خشکسالی و تغییر اقلیم مواجه بوده است، دولتهای مختلف سالانه میلیاردها تومان خسارت ناشی از خشکسالی به کشاورزان، روستاییان و دامداران پرداخت کردهاند این درحالی است که با یکدهم این رقم، میتوان تمامی آبخوانهای درشت دانه کشور را با راهکاری کمهزینه تجهیز و چندین برابر ظرفیت 650سد مخزنی کشور را زیر زمین انباشته از آبی گوارا کرد. آهنگ ، مردی که از «خرخاکیها »ی گربایگان فسا به عنوان بهترین دوستان دوران زندگی خود نام میبرد و همواره سخنانش را با عبارت «به نام فرو ریزنده بارانها ، روان کنندهتند آبها و پروردگار آبرفتهای درشت دانه»آغاز میکند حالا در 82 سالگی همچنان نگران سرزمین ایران است؛سرزمینی که بیش از هر زمان دیگری نیازمند دانش اوست.
هدایت شده از محیط زیست در اسلام (استاد قاسمی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 اینجا بهشتی در قلب کوهستان سوادکوهه، یکی از زیباترین مکانهای ایران
#ایران_زیباست
🪴کانال محیط زیست در اسلام «استاد قاسمی»
https://eitaa.com/joinchat/750191008C9e9a645168
*آبخیزداری* و توصیههای کلی جهت *تامین آب شرب* مورد نیاز *روستاها*
نادر جلالی[1]،
سید ابوالفضل میرقاسمی[2]
(30/04/1403)
تغییر اقلیم، خشکسالی، تخریب محیط زیست و منابع طبیعی (تخریب جنگلها و مراتع در بالادست حوزههای آبخیز و در نتیجه کاهش نفوذ آب در لایههای خاک و بروز فرسایش خاک، سیلاب، زمین لغزش و ...)، از یک طرف و افزایش جمعیت، ارتقای سطح بهداشت عمومی، تغییر الگوی مصرف، آلودگی منابع آب، پایین بودن سطح بهره وری (اتلاف آب در شبکههای انتقال و توزیع آب و نیز در مزارع و باغات) و ضعیف شدن سرمایه اجتماعی (بی اعتمادی، ضعف روحیه همدلی، مسئولیت پذیری و مشارکت) از طرف دیگر، سبب بروز برداشتهای بی رویه از منابع آب و به تبع آن کاهش ذخایر آبی قابل دسترس، بروز تنشهای آبی در سطح جهان و بخشهای وسیعی از ایران شده است.
به تدریج، نیاز به آب در بخشهای مختلف (کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات) افزایش یافته و روند نیاز به آب، بخصوص در بخش شرب یک روند افزایشی است. وضعیت سفرههای آب زیرزمینی در دشتهای کشور هم بر کسی پوشیده نیست و بیشتر آنها وضعیت بحرانی دارند. انتقال آب بین حوضه ای هم مشکلات خاص خودش را دارد و در واقع، انتقال پر هزینه مشکل از یک مکان به مکان دیگر است. بدیهی است رویکردهای مرتبط با افزایش بهره وری، مدیریت تقاضا، بازچرخانی آب و مدیریت مصارف در بخشهای پرمصرف تا حدودی می توانند از شدت تنشها و بحران کم آبی بکاهند.
علاوه بر رویکردهای "مدیریت تقاضا" و پیش بینی سازوکارهای تشویقی برای بهره برداران از منابع آب و مصرف کنندگان جهت افزایش بهره وری، کاهش مصرف و صرفه جویی در مصرف آب، بطور کلی، راهکارهای تامین آب شرب روستاها در مناطق روستایی و کوهپایه ای عبارتند از:
1- بررسی روشهای سنتی تامین آب شرب هر روستا و تلاش برای احیاء و یا بهبود آن
2- انجام اقدامات آبخیزداری و استحصال آب باران (Rain Water Harvesting) در بالادست چشمهها و قنوات موجود
3- اجرای اقدامات استحصال آب باران برای جمع آوری آب باران از پشت بام منازل و هدایت آن به یک منبع ذخیره مناسب
4- تلاش در زمینه افزایش بهره وری آب (Water Productivity) در بخش کشاورزی و تخصیص آب صرفه جویی شده به مصارف شرب و صنعت و خدمات در قالب سازوکارهای "بازار آب" (خرید و فروش آب مازاد بخش کشاورزی پس از اجرای روشهای نوین آبیاری و کاهش تلفات آب در شبکه انتقال و توزیع و آبیاری)
5- انجام اقدامات آبخیزداری و احیای مراتع در بالادست حوزههای آبخیز با هدف ذخیره نزولات جوی و سپس احداث چاه گالری دار در دامنههای پایین دست برای تامین آب شرب مورد نیاز روستا
6- اجرای پروژه های پخش سیلاب و تغذیه آبخوانها در پایین دست حوزههای آبخیز و برداشت از آب زیرزمینی برای تامین آب شرب
7- احداث سد زیرزمینی در مقاطع مناسب از رودخانه های آبرفتی جهت ذخیره آب و جلوگیری از تبخیر آن
8- شناسایی مناطق مناسب برای ذخیره آب در سطح زمین شامل بندسار، خوشاب، گوراب، استخرهای آب و نظایر آن
9- شناسایی مناطق دارای "منابع آب کارستی کم ژرفا" در سازندهای سخت
10- شناسایی مناطق دارای "سفرههای آب زیرسطحی معلق" در مناطق مرتفع و استخراج آب از این مناطق
11- ارائه الگوها و روشهای مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف بخصوص بخش کشاورزی
12- ارائه روشهای سازگاری با خشکسالی بر اساس پیشبینیهای دوره ای
13- استفاده از روشهای جدید تامین آب از رطوبت نسبی هوا (نظیر استفاده از آب شبنم)
14- استفاده از آبهای نامتعارف، شور، پساب و فاضلاب (پس از تصفیه آب و رفع آلودگیهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آنها و یا پس از استفاده از دستگاههای آب شیرین کن)
15- آخرین گزینه، احداث سد مخزنی و یا "انتقال آب بین حوضه ای" (زیرا معمولا این قبیل پروژهها اثرات سوء زیست محیطی دارند و همچنین هزینه احداث و هزینه تعمیر و نگهداری آنها بسیار بالاست و اجرای آنها در سرزمین زلزله خیز ایران، دارای ریسک و مخاطرات زیادی است)
با توجه به اینکه اقدامات آبخیزداری و احیای منابع طبیعی (جنگلها و مراتع) اقداماتی چند منظوره هستند (هم به حفظ آب و خاک و هم به کنترل فرسایش خاک و سیلخیزی و هم به بهبود معیشت جوامع بهره بردار محلی کمک میکنند) امید است که با استفاده از دانش بومی و همچنین فناوریهای نوین، بتوان مسئله تامین آب شرب روستاها (بخصوص روستاهایی که در حال حاضر با ماشین تانکر، آب شرب آنها تامین میشود) را برطرف کرد و با استفاده از نظرات کارشناسی، بیش از پیش تلاش شود تا همه منابع کشور، به شکل اصولی و پایدار مورد بهره برداری قرار گیرند.
[1] نادر جلالی، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
(بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی)
[2] سید ابوالفضل میرقاسمی، کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری
(بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی)
*ضرورت* استفاده از *باورهای مذهبی* جهت *حفظ محیط زیست* و مقابله با *بحران کم آبی*
سید ابوالفضل *میرقاسمی*
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری
*روز تاسوعای حسینی ۱۴۰۳*
بخش وسیعی از *سرزمین ایران* دارای *اقلیم خشک و نیمه خشک* است و *نیاکان خردمند* ما توانسته بودند که خود را *با شرائط محیطی تطبیق داده و سازگاری پیدا کنند* و *تمدن بزرگی* را بوجود آورند.
بدلایل مختلف، از جمله *گرمایش جهانی* (تغییر اقلیم), *افزایش جمعیت* ، *تخریب جنگلها و مراتع* ، *سوء مدیریت* ، *غلبه اقتصاد رانتی* ، *توسعه شتابزده مبتنی بر درآمدهای نفتی* ، توسعه بی رویه مناطق شهری و صنعتی، *حفر چاه های مجاز و غیرمجاز* در حریم *قنات* ها، روشهای نادرست کاشت و برداشت محصولات کشاورزی، *بهره برداری غیر اصولی از منابع* و *دخالت* های متعدد در *اکوسیستم* و نظایر آن، *تنوع زیستی* و *محیط زیست سرزمین ایران دچار تخریب* و *نابودی تدریجی* شده و با *بحران های متعدد* *فرسایش خاک* ، *کم آبی* ، *فرونشست اراضی* ، *شور شدن منابع آب و اراضی* ، *آتش سوزی* در جنگلها و مراتع، بروز *خسارات* ناشی از *سیلاب* و *زمین لغزش* و ... مواجه شده ایم که *ادامه حیات* نسل فعلی و *نسلهای آتی* را به *مخاطره* انداخته اند.
در کنار *اقدامات مدیریتی، فنی و مهندسی* نظیر *احیای جنگلها و مراتع* ، *آبخیزداری* ، *استحصال آب باران* در بالادست (با هدف ذخیره نزولات جوی و تغذیه چشمهها و قنوات و تقویت دبی پایه رودخانه ها)
و *پخش سیلاب* در پایین دست (با هدف *تغذیه آبخوانها* و سفرههای آب زیرزمینی)، *کنترل فرسایش* و *رسوب* و *سیل*
و تلاش بیشتر برای افزایش *تاب آوری* و *افزایش بهره وری* در کلیه بخشها،
چه خوب است که از *ظرفیت اعتقادات و باورهای مذهبی* *مردم* در زمینه *حفظ محیط زیست* و *مقابله با بحرانها* بخصوص *بحران کم آبی* استفاده شود.
امروز روز تاسوعای حسینی است که به بزرگداشت رشادتها و تکریم مقام *سقای دشت کربلا* ، *حضرت ابوالفضل العباس* (ع) اختصاص دارد.
در ایام محرم و در *مراسم عزاداری های حسینی* ، *منابع زیادی* توسط نهادهای مختلف و *مردم* هزینه میشود. چه خوب است از طریق *آگاهی بخشی* و *فرهنگ سازی اصولی و درست* ، *بخشی از آن هزینهها* به *حل مشکلات آب شرب روستاها* اختصاص یابد که *ثواب زیادی* دارد و میتواند *منشأ خیر پایدار* و *اقدامات ارزشمند و ماندگاری* شود.
استفاده از ظرفیت *وقف* و *نذر* برای *حفظ محیط زیست* و *احیای منابع طبیعی* و انجام اقدامات *آبخیزداری* (نظیر اقداماتی که *مجمع خیرین آبخیزداری* و یا *مجمع خیرین آبرسانی* انجام میدهند).
جای بسی تأسف است که *نه تنها از ظرفیت باورهای مذهبی برای حفظ محیط زیست استفاده نمی کنیم* بلکه در ایام محرم و صفر، *به بهانه پذیرایی از عزاداران حسینی* و *ادای نذر* و *طلب حاجات* و ... *استفاده بی رویه ای از ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف* میشود که سبب ایجاد *زحمت مضاعف* برای متولیان *جمع آوری پسماند* و همچنین منشأ *تشدید آلودگی محیط زیست* و نیز *زشت شدن سیمای شهری و معابر* میشود که *با آموزه های دینی ما در تضاد است* (حدیث شریف: *نظافت و پاکیزگی نشانه ایمان است* )
*انتظار میرود* که *دستگاههای فرهنگی و مذهبی* متولی امر، بیش از پیش، در زمینه *اطلاع رسانی* ، *آگاهی بخشی* و *فرهنگ سازی* تلاش کنند تا به تدریج این قبیل ناهنجاریها اصلاح شوند و *بجای تخریب محیط زیست،* *همه تلاش کنیم برای حفظ و احیای محیط زیست و منابع طبیعی* .
*ما همه مسئولیم!!!*
از ماست که بر ماست!