هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
📹#رهبرانقلاب در ابتدای سخنرانی در محفل انس با قرآن:
👈🏻 آماری که درباره رتبه #اقتصادی ایران در سخنرانی #نوروزی بیان شد مربوط به ۵ سال قبل بوده است / از کسانی که به من تذکر دادند متشکرم.
🔸 قبل از شروع مطالب، یک مطلبی را از حدود دو سه هفته پیش قصد داشتم به مردم عزیزمان عرض بکنم اما زمینه ای پیش نیامد که عرض بکنم. حالا عرض میکنم که من در سخنرانی اول فروردین در باب رتبه اقتصادی کشور یک آماری را عرض کردم.
🔸بعد از آن چند نفر به من تذکر دادند که این آمار درست نیست. من به دفترمان گفتم که بررسی کنند و بررسی کردند معلوم شد که حرف آنها درست است. حق با آنهاست آمار ما درست نبوده و آنچه که من درباره رتبه اقتصادی هجدهم ایران در دنیا گفتم مربوط به چهار پنج سال قبل یا پنج شش سال قبل بوده است.
🔸 لذا از آن کسانی که به من تذکر دادند که موجب شد که این اشتباه برطرف بشود من صمیمانه تشکر میکنم.
⭕️توضیح:
بارها تذکر داده ایم که متاسفانه تیم مشاوران اقتصادی دفتر رهبری صلاحیت های علمی لازم را برای مشاوره دادن به ایشان ندارند و لازم است این تیم اصلاح شود.
سال گذشته و در جریان بازار سرمایه هم با همین معضل مواجه شدیم.
شأن رهبری نظام بسیار بالاتر از آن است که دستخوش نظرات کم سوادان شود. چرا باید کاری کرد که ولی امر مسلمین ناچار شود به چنین اشتباهاتی اذعان کند؟
آیا در بهداشت و درمان هم مسئله همین است؟
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
۲۵ فروردین ۱۴۰۰
🔸امام خمینی (ره):
✅"هدف از اصلاحات ارضی شاه، خصوصاً این بود که بازاری برای کشورهای خارجی، خصوصاً امریکا، ایجاد کند. اما اصلاحات ارضی ای که ما خواستارش هستیم، کشاورز را از محصول کارش بهره مند خواهد ساخت و مالکانی را که برخلاف قوانین اسلامی عمل کرده اند مجازات خواهد کرد."
(صحیفه امام جلد 3 صفحه 369/ 4اردیبهشت 57/ باخبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند)
💢اصلاحات ارضی چه تاثیری بر ساختارهای اقتصادی ایران گذاشت؟
yun.ir/etaz1f
💢نسبت انقلاب سفید آمریکایی و انقلاب اسلامی
yun.ir/pfwl4f
💢چرا کندی از اصلاحات ارضی حمایت کرد؟
yun.ir/s3oca4
💢امریکا، معلم اصلاحات ارضی
yun.ir/w6yuy9
💢 اعترافات طراحان اصلاحات ارضی
yun.ir/8wu2rb
*سایر مقالات این سایت درباره اصلاحات ارضی را هم توصیه می کنیم
☑️ @m_ghanbarian
🆔 @Qasdway
۲۶ فروردین ۱۴۰۰
🔸در نشست نسبت اسلام و اقتصاد مطرح شد:
✅ نابهرهوریها مشکل اصلی ما بوده است.
✅ دولتمردان ما در حوزه اقتصاد بسیار ناکام بودند.
✅ اسلام با تحریم ربا کل نظام اقتصادی دنیا را دگرگون کرد.
✅ با وجود حکومت اسلامی چرا سفره ما نابسامان است
📄 متن خبر:👇
hawzahnews.com/xb5z8
📹 فیلم کامل نشست:👇
hawzahnews.com/xb788
🆔 @Qasdway
۲۶ فروردین ۱۴۰۰
716250881_-212077.pdf
628.2K
📎پیوست
ارائه کالایی سازی آموزش و تبعیض بین نسلی(۱)
📋 خصوصی سازی آموزش در کشورهای در حال توسعه - شواهد و پیامدها
☑️ @m_ghanbarian
✍️ نویسندگان: فرنسس پِدرو، گابریل لِروکس
🔰مترجم: هادی علایی (معلم و دانشآموخته جامعه شناسی دانشگاه تهران)
🆔 @Qasdway
۲۷ فروردین ۱۴۰۰
#همایش
🔸مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار میکند:
🔹کنفرانس علمی "سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی"
✳️مهلت ارسال مقالات: 30 خرداد 1400.
🔰زمان برگزاری: شهریور 1400.
🔰علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت کنفرانس مراجعه نمایند:
📍http://hokmrani.scih.ir/
🆔 @Qasdway
۲۷ فروردین ۱۴۰۰
🔴واردات یک میلیارد دلاری قطعات خودرو/ واردات ۳۷ درصد رشد کرد
♦️درحالیکه مسئولان وزارت صمت دلیل افزایش تولید خودرو در سال ۹۹ را افزایش داخلیسازی ذکر میکنند، اما آمارهای گمرک ایران نشان میدهد در سال ۹۹ نزدیک به ۹۰۹ میلیون دلار قطعات خودرو به صورت skd وارد کشور شده که این میزان نسبت به واردات سال ۹۸ بیانگر رشد ۳۷ درصدی است.
🆔 @Qasdway
۲۸ فروردین ۱۴۰۰
🔻سفرهای در پوشش استارت آپ
⁉️چرا نباید نام تسهیلات بگیران عمومی شود؟
🔸رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد بیش از سه سالی که او در این صندوق بوده، هر شرکت بزرگ و شناخته شده استارتآپی ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از این صندوق دریافت کرده؛ اما نخواستهاند که نامشان گفته شود.
🆔 @Qasdway
۳۰ فروردین ۱۴۰۰
هدایت شده از حرکت قرن
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست پنجم:
♦️نظریه ارزش کار و اثر آن بر نظام حقوق و دستمزد در جمهوری اسلامی ایران♦️
ارائه دهنده:
✅ دکتر سید مهدی زریباف
(رییس مرکز مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢ اردیبهشت ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
۳۰ فروردین ۱۴۰۰
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 شهید صدر پیشگام بزرگترین دانشمندان غربی
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای اندیشۀ صدر برگزار شد
🔻 دکتر مهدی گلشنی، استادممتاز دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد:
🔹 توجه به انقلاب اسلامی ایران
نبوغ، شهامت، رفتار اخلاقی، جامعنگری و آگاهی به مقتضیات زمان از برجستهترین ویژگیهای شهید صدر است.
مردم عراق به دعوت شهید صدر برای راهپیمایی در عصر ٢٢ بهمن ۵٧ به خیابان آمدند. شهید صدر فرمود «در امام خمینی ذوب شوید، همانطور که امام خمینی در اسلام ذوب شدند». الاسلام یقود الحیات شهید صدر در حمایت از انقلاب اسلامی است که مسائل اقتصاد و حکومت و… را از دیدگاه اسلام بررسی کرده و این توجه ایشان به انقلاب اسلامی در ایران را نشان میدهد.
🔹 جمع علم و اخلاق
جمع علم و اخلاق در افراد، بسیار کم است؛ بهویژه در قرن حاضر و خصوصاً در دههای اخیر. بسیاری از علمای دانشهای مختلف، بهدلیل حاکمیت سکولاریسم، علم همراه با اخلاق ندارند و افرادی متکبر هستند و گمان میکنند همهچیز را میدانند؛ اما مرحوم شهید صدر همانطور که در قله علمی بود در اخلاق هم در درجات بالایی بود.
🔹عالم به مقتضیات زمان
متأسفانه افرادی که نیاز کشور را بدانند و بنا بر آن تلاش علمی خود را انجام دهند، بسیار کماند. شهید صدر در جواب شبهات غرب، کتابهای متعددی نوشت که یکی از آنها فلسفتنا بود؛ شهید صدر این کتاب را در ٢۴ سالگی نوشت. مرحوم مطهری، علامه طباطبایی و شهید محمدباقر صدر حواس خود را جمع کردند که هم به شبهات مارکسیستها و هم پوزیتیوستها پاسخ دهند؛ اوضاع را تغییر دادند و زمینه را برای تغییر وضعیت آماده کردند. در دوره ایشان مارکسیست بازار داغی داشت و ایشان این مکتب را به چالش کشید.
🔹 مقابلۀ شدید شهید صدر با نظریه شانس
کوانتوم میگفت زمانی که به اتم برسید دیگر «شانس» حاکم است؛ بهدلیل اهمیت مسئله علیت شهید مطهری در کتب خود و شهید صدر در فلسفتنا به آن پرداختند و گفتند که اگر شما علت را نیافتید، دلیل نبود علت نیست و نمیتوانید بهسراغ شانس بروید. علامه صدر علیت را اصل میدانست و از آن بهشدت دفاع کرد؛ اما اعتقاد داشت بهوسیله دیگری باید آن را اثبات کرد. این اندیشمند جهان اسلام اصل استقرا را اصلاح کرد و آن را برای اثبات اصل علیت بهکار گرفت.
🔹 تجهیز به زبان علم روز
شهید محمدباقر صدر احتمالات و آمار را که بخش مهمی از ریاضیات است، فراگرفت؛ این فراگیری سبب ورود ایشان به زبان علم روز شد؛ شهید صدر با چنین علمی میگوید «وقتی که ما چند مورد را انجام دادیم و نتیجه مشابه بهدست آوردیم، در ذهن ما اثر میگذارد که ممکن است درست باشد؛ بیشتر آزمایش میکنیم و درجه اطمینان ما بیشتر میشود؛ و به یقین نزدیکتر میشویم». البته در این مسیر دانشمندان دیگری هم حرکت کردهاند.
🔹 جلوتر از زمان خود
شهید صدر زمانی به این مسأله اشاره کرد که حتی در غرب کسی چنین توجهی به این مسأله نکرده بود؛ به تازگی دانشمندان غربی روی استقرا و اینکه از روی چند آزمایش میتوانیم نتیجه قطعی بگیریم کار خود را شروع کردهاند. شهید صدر چهل پنجاه سال از زمان خود جلوتر بود.
قرن نوزدهم همه فکر میکردند که به آخر علم رسیدهاند، اما در قرن بیستم با رسیدن به معلومات جدیدی در اتم و مانند آن، نتیجه گرفتند هیچوقت به انتهای علم نمیرسند. سر نخ ایده استقرا و اینکه به یقین نمیرسیم و تنها به آن نزدیک میشویم، از جهان اسلام و با مرحوم شهید صدر آغاز شد.
🔹 لزوم پرداخت به نظرات شهید صدر
تمام علمای بزرگ ترجیح میدادند که روی کارهایشان نقد و بررسی صورت گیرد؛ خواجه نصیر کارهای ابن سینا را ادامه داد و کارها و اندیشههای شهید صدر نیز باید پیگیری شود. بنابراین کسانی هم باید راه شهید صدر را ادامه دهند. درباره علیت و استقرا که شهید صدر باب آن را گشوده است، باید کار بیشتری انجام شود؛ شهید صدر این کتاب را در سن ٢۴ سالگی نوشته است؛ لازم است تحقیقات ایشان ادامه پیدا کند.
🔗 گزارش کامل این نشست را اینجا بخوانید
🆔 @shahidsadr
۳۰ فروردین ۱۴۰۰
8.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ریال و ارزش پول ملی امری مقدس نیست، بلکه ابزاری است برای حرکت و پیشرفت و تامین منافع ملی
🔹 گاهی اوقات لازم میشود که دولتها تعمدا ارز را ارزان کنند و گاهی اوقات لازم میشود که تعمدا ارز را گران کنند و گاهی لازم می شود که تثبیت کنند.
✅ ریال پر قدرت همیشه خوب است، یک تصرف سنتی از اقتصاد است. آن هم برگرفته از فضای پولی مبتنی بر طلا است. به عنوان نمونه چین با ارزان کردن یوان خودش به صورت دستوری، حاکم تجارت دنیا شده است.
🔰در حالی که ما در حکمرانی کشور ارز را مدیریت نمی کنیم و ما معمولا نسبت به ارز منفعل هستیم!
✅ گاهی اوقات لازم میشود سیاستگذار با توجه به شرایط قیمت ارز را سه برابر یا یک سوم کند.چون نرخ ارز دستوری تعیین میشود. برخلاف آن چیزی که معمولا در کتاب درسی به دانشجویان ما گفته میشود!
🆔 @Qasdway
۳۱ فروردین ۱۴۰۰
🔸 نقشه هوایی اقتصاد اسلامی (۱)
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔹در مباحث اقتصاد اسلامی، علاوهبراینکه کاملاً باید مسلط بر ادبیات غرب باشیم و همچنین باید مسلط بر ادبیات خودمان باشیم، چند مؤلفه دیگر را نیز لازم داریم. چرا که تحقیق در حوزه اقتصاد اسلامی خیلی مشکلتر از اقتصاد متعارف در غرب است.
🔹 سه نوع رویکرد در قبال اقتصاد اسلامی داریم.یک عده بهراحتی میگویند که اقتصاد اسلامی نداریم! عدهای میگویند: داریم ولی کار ما نیست و کارشناسها باید بیایند توضیح بدهند و ما فتوا بدهیم. این امر یک نظام دو قطبی معرفتی را به وجود میآورد که هر شخصی پاسخ به این سؤال را به فردی دیگر معطوف میکند. به عبارت دیگر در این قِسم فردی غذا را نیمپز میکند و تقریباً آماده میسازد و فردی دیگر حکم را صادر میکند! لذا کار درست از کار در نمیآید...
🔹بنابراین ما یکسری بایدها و نبایدها به عنوان مثال نسبت به وضعیت بودجه داریم ولی اینها تا زمانیکه به یک معماری و مدلسازی تبدیل نشود، هیچ مسئلهای حل نخواهد شد. این کار را چه کسی باید انجام دهد؟ متفکر اقتصاد اسلامی. چون این کارها انجام نگرفته است، این توهمات به وجود آمده است....
🔹بنابراین قاعده تغییر این است که متفکر یک مبنایی را در دستگاه تحلیل خودش پیدا کند. آن مبنا چیست؟ این است که اصالت با پول نیست. اصالت با بازار هم نیست. لذا بازار پول در ذهن متفکر اقتصاد اسلامی یک مفهوم لغزانی است و موضوعیت ندارد در حالی که در دستگاه غربی موضوعیت داشت و اصل بود...
برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید
📌http://zaribaf.qasd.ir/articles/568#start
🆔 @Qasdway
۳۱ فروردین ۱۴۰۰
هدایت شده از حرکت قرن
با سلام و احترام؛
به اطلاع می رساند، به دلیل کسالت وارده بر جناب آقای دکتر زریباف و بستری شدن ایشان در بیمارستان، نشست پنجم حرکت قرن لغو شد.
از خداوند منّان شِفای عاجل و کامل تمام بیماران، به خصوص آقای دکتر زریباف را خواستاریم.
🆔 @harekate_qarn
۱ اردیبهشت ۱۴۰۰