هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیههای دکتر بخشی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان، خطاب به آقای دکتر رئیسی-بخش دوم
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اندیشکده قصد
🔻حرفهای یکی از سران بانک مرکزی آمریکا در تلویزیون آمریکاییها را شوکه کرد. 🔸بالاخره بانک مرکزی آمریک
🔰 دکتر ایرج توتونچیان در خصوص این ویدیو نوشت:
🔸 این کاری هست که لیبرالهای بانک مرکزی ما چندین سال است به پیروی از بانک مرکزی امریکا و دستورالعمل صندوق بینالمللی پول با خلق پول جهت تامین کسر بودجه و ایجاد تورم (به دلیل ربوی بودن بانکهای کشور) و نیز تشدید بیکاری انجام داده است. در حالی که هم امام راحل تاکید بر حذف ربا داشتند و هم در قانون اساسی آمده و هم قانون داریم و هم مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند و هم اینکه سیزده بار روسای جمهور ما در مجلس شورای اسلامی به صورت نمادین نه واقعی سوگند یاد کردهاند که از دستورات قرآن و قانون اساسی صیانت خواهند کرد و هم اینکه به توصیه مقام ریاست قوهقضائیه جناب آقای محسنی اژهای دادستان کل در این مورد اخطاریه شدیدی صادر کرده است.
⚜ امیدوار هستیم که پس از ۴۲ سال ایران عمده ترین هویت اسلامی خود را که حذف ربا (بهره) و سفته بازی هست به اثبات برساند.
✅ این دوره از ریاست جمهوری جناب آقای رییسی شاید تنها دورهای باشد که برای اجرا و صیانت از دستورات قرآنی و قانون اساسی و وجود قانون به سوگند خود در مجلس محترم شورای اسلامی پایبند باشند.
✳️ با کمال تواضع و بدون سوئ برداشت به اطلاع تمام آحاد میرسانم که اینجانب به دلیل منطق بلا منازع قرآن حدود ۴۰-۵۰ سال است که در خصوص تامین مالی (بانکداری) اسلامی مطالعه داشته و مقالات متعدد به زبان فارسی و انگلیسی داشته و نیز کتاب به زبان فارسی و انگلیسی دارم که به پشتوانه آنها و فضل الهی مدعی هستم که غالب زوایای تامین مالی اسلامی را واکاوی کرده ام و حاضر به دادن هرگونه مشاوره محض رضای خدا به تصمیم گیران هستم.
🌺 در خاتمه حمایت بی دریغ مقام معظم رهبری را در این مورد خاص درخواست دارم. ایشان همواره ما را به مصداق :
افضل الاعمال احمزها
به انجام کارهای سخت و غیر ممکن تشویق کردهاند. امیدوار هستم که شنیدن و یا خواندن این خبر موجب مسرت ایشان گردد.
✍ دکتر ایرج توتونچیان
💠 @QasdWay
❌ آخرین آماری که در فدرال رزو و مراکز مالی #آمریکا درباره وضعیت مالی مردم آمریکا منتشر شده است مربوط به چند ماه قبل از آغاز کرونا است؛ که در تصویر بالا ملاحظه می کنید👆
♻️ توضیح: هزار دلار در آمریکا کمتر از حداقل حقوق یک ماه حقوق یک کارگر ساده است و ارزش چندانی ندارد و همان طور که قبلا در لینک زیر 👇نشان دادیم مردم آمریکا آن در حد صفر می دادند چون کار خاصی نمی توانند با آن انجام دهند.
https://eitaa.com/kharej2025/1524
🔺چارت سمت راست: ۴۵ درصد از مردم آمریکا صفر دلار در حسابشان دارن، ۲۴ درصد بین صفر تا هزار دلار پس انداز دارند.
🔺چارت سمت چپ: هر خانواده آمریکایی به طورمتوسط ۲۸۰ هزاردلار بدهی دارد😔
۱۶ هزار دلار روی کردیت کارت، ۲۹ هزار دلار وام ماشین، ۵۰ هزار دلار وام دانشجویی و ۱۸۲ هزار دلار وام خانه
#شرمساری #دولت_سکولار #رفاه
@kharej2025
💠 @QasdWay
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
🎥 صحبت صدر ۵
💠 گفتوگوی زنده اینستاگرامی
درباره آثار و اندیشههای شهید صدر
💠 تحلیل قیام و زمانهی امام حسین (ع) از نگاه شهید صدر
🔹با حضور آیتالله یوسفی غروی
🕰 شنبه ۲۳ مرداد، ساعت ۱۹
📱صفحهی رسمی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر در اینستاگرام
🆔 @shahidsadr
⭕️ مفهوم بازار سرمایه در ایران دچار کجفهمی شده است!
✍️ احسان ولدان
🔸 بازار سرمایه دو بخش اصلی دارد؛ بازار بدهی و بازار سهام. این نکته در ایران مورد دقت قرار نگرفته است که اساسا بازار سهام هیچ نقشی در تأمین مالی تولید نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری در دنیا ندارد و آن چیزی که در دنیا ادعا میشود که به تأمین مالی کمک میکند، بازار بدهی است که البته در کشور ما رونق چندانی ندارد. البته این حرف به معنای تجویز بازار بدهی نیست. پس آنجا که گفته میشود بازار سرمایه به تولید کمک میکند، منظورشان بازار بدهی است نه بازار سهام.
🔸 بهطور کلی برای بازار سرمایه در اقتصاد سه کارکرد را تعریف کردهاند که عبارتند از: تأمین مالی، مدیریت ریسک (انتقال ریسک به دیگران) و تولید اطلاعات که مثل آینه اقتصاد عمل میکند و میتواند اطلاعات تولید کند.
🔸 کشورهای مختلف از حیث رابطهشان با بازار سرمایه به دو بخش کلی تقسیم میشوند:
1️⃣ کشورهایی که تأمین مالیشان بانکمحور است و بانکها نقش کلیدی در تأمین مالی تولید ایفا میکنند مثل آلمان، پرتغال، ایرلند، ایتالیا، اتریش، یونان و ژاپن.
2️⃣ دسته دوم کشورهایی که نقش اصلی را در تأمین مالیشان، بازار سرمایه ایفا میکند مثل آمریکا، انگلیس، فنلاند، بلژیک، دانمارک، فرانسه، هلند و سوئد که عمدتا کشورهای آنگولاساکسون را شامل میشود. لذا این تصور که کشورها الزاما باید از راه بازار سرمایه تأمین مالی کنند، تصور غلطی است.
✅ در کشورهایی که بازار سرمایه نقش محوری را در تأمین مالی دارد، این بازار بدهی است که نقش عمده را در تأمین مالی دارد. مثلا در آمریکا ٩٠ درصد تأمین مالی شرکتهای بخش خصوصی، از طریق بازار بدهی انجام میشود؛ بازار بدهی متشکلی که شرکتها امکان فروش اوراق بدهی دارند و از این طریق تأمین مالی میکنند. بنابراین تفاوت با حالت بانکمحور این است که در کشورهای بانکمحور، شرکت برای تأمین مالی به بانک مراجعه کرده و تقاضای اعتبارات و وام میکند ولی در کشورهای بازار سرمایه محور، شرکتها در بازار بدهی بهصورت مستقیم اوراق منتشر میکنند.
✳️ حجم بدهی آمریکا در سال ٢٠١٩، ۴۵ هزار میلیارد دلار است در حالی که GDP این کشور در این سال، ٢٠ هزار میلیارد دلار است. از این ۴۵ هزار میلیارد، ١٠ هزار آن مربوط به تأمین مالی شرکتهاست، ١٣ هزار آن مربوط به تأمین مالی بخش مسکن و ١۴ هزار میلیارد دلار مربوط به تأمین مالی دولت میباشد. اگر این آمارها را با عملکرد ایران در سال ١٣٩٧ مقایسه کنید میبینید که سهم بازار پول بیش از ٩١ درصد از تأمین مالی است، سهم بازار سرمایه ۶.٢ درصد است که عمدتا مربوط به انتشار اوراق بدهی دولت است و سهم سرمایهگذاری خارجی ٢.۵ درصد است. بنابراین ملاحظه میکنید که اساسا تأمین مالی در ایران توسط بازار سرمایه بسیار ناچیز است و بازار سهام که ذیل آن است، اساسا ربطی با تأمین مالی ندارد.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/590#start
💠 @QasdWay
🔸 ۲۹ درصد از شاغلان اروپایی در بخش سوم مشغول هستند. این عدد در میان آن دسته از شاغلان رسمی است که قابل رهگیری هستند و با شناسنامه بخش سوم اقتصاد فعالیت میکنند. بخشهایی از قبیل:
1) خدمات اجتماعی (خدمات عمومی كودكان، محیطهای آسایشگاهی سالمندان و بیخانمانها و مهاجران، حمایت از افراد ناتوان، مشاوره خانواده، خدمات امداد و نجات، مشاوره و وكالت فردی و گروهی).
2) سلامت (تأسیس بیمارستانها و بنیاد مبارزه با بیماریهای خاص، بنیادهای تحقیق درمان سرطان و مراكز رواندرمانی، مراكز دیالیز، خانههای پرستاری و توانبخش).
3) آموزش و فعالیتهای مرتبط (آموزشهای دینی، ابتدایی و آموزش عالی برای یتیمان و مستمندان و بورسیههای تحصیلی).
4) دیگر خدمات انسانی (خدمات به افراد بیكار، آموزش نیروی كار، خدمات حقوقی و در راه ماندگان).
5) سازمانهای دینی و مذهبی (مراسم مذهبی، سخنرانیهای آموزشی و نگارش باورهای دینی).
6) فرهنگ و هنر (نمایش تئاتر و فیلمهایی با هدف ترویج اندیشههای خاص، گروههای نمایشی و هنری و موسیقی، انجمنهای شاعران و نویسندگان و عكاسان).
7) ورزش و سرگرمی (اوقات فراغت جوانان و مسابقات ورزشی).
8) سازمانهای منفعت متقابل (انجمنهای حرفهای و اتحادیهها برای دفاع از حقوق زندانیان، رانندگان، مستأجران و ساكنان مناطق خاص).
9) تعاونیهای اقتصادی (اتحادیههای اعتبار، انجمنهای دوستانه، برخی از انجمنهای ساختوساز و برخی از شركتهای بیمه).
10) واسطههای نوعدوست
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 ۲۹ درصد از شاغلان اروپایی در بخش سوم مشغول هستند. این عدد در میان آن دسته از شاغلان رسمی است که قا
🔰 منبع آمار فوق:
The Size and Composition
of the European Third Sector
Lester M. Salamon and Wojciech Sokolowski
✅ برای این که بدانیم حدود ۳۰ درصد از شاغلان یعنی چه میتوانیم به آمار کشور خودمان رجوع کنیم:
اگر ما بخواهیم اندازه اشتغال بخش سوم را مطابق با آمار اروپا در کشور خودمان بازیابی کنیم در واقع باید حدود ۸ میلیون نفر در این حوزه مشغول به کار باشند.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠@QasdWay
⚜️ جنگ مردمی روسیه علیه دلار
🔸 پس از اعلام بانک مرکزی روسیه در خصوص خالی کردن ذخایرش از دلار، دولت مسکو، مردم روسیه را ترغیب به فروش دلارهای خود کرده است تا به طور کلی وجود و استفاده از دلار را در این کشور پاک کند.
✅ بانک مرکزی روسیه اعلام کرده است که اخیرا فقط در یک روز مردم روسیه 196 میلیون دلار از اسکناسهای دلار خود را به یورو و دیگر ارزهای بین المللی تبدیل کردهاند.
🔰 همچنین این بانک مرکزی خاطرنشان کرده است مردم این کشور در 6 ماه نخست امسال بیشتر از گذشته به سمت تبدیل دلارهای خود به دیگر ارزها روی آوردهاند.
🔰 به طور کلی میزان تبدیل دلارهای مردم روسیه به دیگر ارزها در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 29 درصد افزایش داشته است.
🔹 مردم روسیه بین ماههای ژانویه و ژوئن سال جاری، 24 درصد کمتر دلار خریدهاند و 10 درصد هم نسبت به سال گذشته بیشتر دلارهای خود را فروختهاند و به نظر میرسد تلاش میکنند تا از شر دلارهای خود خلاص شوند.
🔹 به نظر میرسد یورو اولین انتخاب مردم روسیه است به گونهای که فروش یورو طی سال جاری نسبت به سال گذشته 22 درصد کمتر و خرید آن 29 درصد بیشتر شده است.
✳️ در 6 ماه نخست امسال معادل 22.27 میلیارد دلار ارز در بازار روسیه به فروش رسیده است.
🔰 بانک مرکزی روسیه همچنین میگوید: خرید ارز توسط خارجیها هم در این کشور افزایش یافته است. به عنوان مثال فقط در ماه جولای خارجیها 61 میلیارد دلار ارز بین المللی را از بازار داخلی روسیه جمع کردند./ فارس به نقل از راشاتودی
💠@QasdWay
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی
✍️ دکتر سید احسان خاندوزی
🔰وزیر پیشنهادی وزارت اقتصاد دولت سیزدهم
الف) فعال کردن ستاد اقتصادی دولت در جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی
1️⃣ ایجاد ثبات اقتصاد کلان و ثانیا افزایش رشد اقتصادی و اشتغال با تمرکز بر رفع موانع کسبوکار، کاهش هزینه تولید و مبادله، اتکاء بر پیشران های اقتصاد
2️⃣ توسعه صادرات، دیپلماسی اقتصادی، خنثیسازی تحریمها و رشد سرمایهگذاری خارجی
3️⃣ تقویت اقتصاد هوشمند و فناوری حکمرانی که بستر سایر سیاستهای تحولی خواهد بود.
ب) اصلاحات نظام مالیاتی و گمرک
ج) اصلاحات در نظام تامین مالی (بانکی)
د) بازار سرمایه و بیمه
ه) اصلاحات محیط کسبوکار
و) شفافسازی و ارتقای بهرهوری در مدیریت داراییها و شرکتهای دولتی
ز) مدیریت تعارض منافع
ح) مدیریت بدهیهای دولت
ط) اصلاحات خزانهداری کل
ی) اصلاحات مربوط به مناطق آزاد
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی ✍️ دکتر سید احسان خاندوزی 🔰وزیر پیشنهادی وزا
ب) اصلاحات نظام مالیاتی و گمرک
1️⃣ افزایش شاخص مالیات به تولید ناخالص داخلی به میزان 50درصد وضعیت فعلی تا انتهای دولت سیزدهم با هدف کاهش فاصله طبقاتی از طریق:
• وضع پایههای جدید مالیاتی (مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر ثروت و )...؛
• هدفمندكردن معافیتهای مالیاتی؛
• كاهش فرار مالیاتی.
2️⃣ اصلاح مالیات بر درآمد تولید (كاهش بار مالیاتی، مشوقها، تامین مالی، هزینههای قابل قبول، فعالیتهای دانشبنیان و )...
3️⃣ اجرای كامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و تكمیل آن مبتنی بر تفكیك حسابهای تجاری و غیرتجاری و ارتقای حكمرانی ریال.
4️⃣ هوشمندسازی نظام مالیاتی و استفاده از اطلاعات اشخاص ثالث (موضوع ماده 169مكرر ق.م.م) و استقرار موتور ریسك جهت حسابرسی مبتنی بر ریسك (رفع مساله ممیزمحوری)
5️⃣ وضع، اصلاح و اجرای مالیاتهای مختلف جهت افزایش نقش تنظیمی مالیات در اقتصاد.
6️⃣ تلاش در جهت یکپارچهسازی نظام اطلاعات تجارت، گمرک و مالیات و سیستمی کردن کلیه فرآیندهای مربوط به صادرات و واردات کالاها و خدمات
7️⃣ افزایش شفافیت مالیاتی و استفاده از ظرفیت گزارشهای مردمی و بازطراحی نظام انگیزشی سازمان
مالیاتی.
8️⃣ اصلاح نظام دادرسی مالیاتی (استقلال، اطاله دادرسی و )...
9️⃣ اصلاح نظام استرداد مالیاتی جهت به حداقل رساندن زمان استرداد و كاهش فرایندهای اداری.
🔟 تلاش در جهت ایجاد شناسنامه عملکرد مالیاتی بنگاهها و مبنا قرار گرفتن آن در رتبهبندی اعتباری در تعامل با نظام بانکی و سایر مشوقهای بخش تولید.
💠 @QasdWay
برنامه نهایی خاندوزی.pdf
1.15M
🔸 برنامههای کامل دکتر سید احسان خاندوزی گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی ✍️ دکتر سید احسان خاندوزی 🔰وزیر پیشنهادی وزا
ج) اصلاحات در نظام تامین مالی (بانکی)
1️⃣ افزایش سهم تامین مالی داخلی بنگاهها با پیگیری تصویب مالیات بر سود تقسیمی و همزمان کاهش نرخ مالیات بر سود شرکتهابرنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی.
2️⃣ تلاش برای ارائه لایحه اصلاح بانکداری با هدف: افزایش عدالت در دسترسی به تسهیلات در هر دو بخش خانوارها و بنگاههای تولیدی، تغییر پارادایم تنظیمگری نظام بانکی به سمت مدیریت انگیزههای سهامداران و کاهش عدم تقارنهای اطلاعاتی سهامداران-سپرده گذاران و بانک تسهیلات گیرندگان، رفع شبهه ربوی بودن عملیات بانکی و واقعی شدن اجرای قراردادها، استقرار نظام تامین مالی مبتنی بر زنجیره ارزش و حذف تعارضات منافع فردی و نهادی در نظام بانکی، اصلاح نظارت بر شبکه بانکی، ارتقا نظارت بر خلق پول بانكها.
3️⃣ کمک به ایجاد بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران و تنظیم بهینه رابطه آن با صندوق توسعه ملی و بانکهای تخصصی به منظور تامین مالی موثر و بهینه پروژههای پیشران توسعه.
4️⃣ اصلاح ترازنامه و عملکرد بانکهای دولتی و ارتقای توان آنها در تامین مالی از طریق: رفع ناترازی بانکهای تخصصی و دولتی، استقرار نظام حاکمیت شرکتی مطلوب، توسعه نظام اعتبار سنجی و رتبه بندی، استقرار نظام تامین مالی مبتنی بر زنجیره ارزش، افزایش سرمایه بانکهای تخصصی و دولتی.
💠@QasdWay
🔸 فهرست برنامه راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
1️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه اشتغال
الف. وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
2️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه روابط کار
الف. تبیین وضعیت موجود و چالش ها
ب. راهکارها
ج. چشم انداز (افق روشن)
3️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه تعاون
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
4️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه بهزیستی
الف. وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
5️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه رفاه و تامین اجتماعی
الف. تبیین وضعیت موجود و چالش ها
ب. راهکارها
ج. چشم انداز (افق روشن)
6️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه آسیبهای اجتماعی
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
7️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه اقتصادی
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 فهرست برنامه راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت
🔸 در حوزه اشتغال، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در پی تحقق اهداف ذیل خواهد بود:
🔹 ایجاد سالیانه یک میلیون فرصت شغلی پایدار در قالب الگوی ایرانی اسامی اشتغال و رفع بیکاری،
🔹کاهش تدریجی نرخ بیکاری طی برنامه پنج ساله هفتم،
🔹حرکت به سمت توسعه آموزشهای کسب و کار متناسب با نیاز بازار کار و مزیتهای نسبی مناطق مختلف کشور مطابق با آخرین تکنولوژیهای روز جهان،
🔹 ارتقای شاخصهای کلیدی بازار کار و بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و سرمایهگذاری و ارتقاء شاخص سهولت کار کشور در سطح جهان،
🔹افزایش تابآوری مشاغل و حفظ سطح اشتغال موجود با رویکرد آیندهپژوهی،
🔹 توسعه امنیت شغلی و ارتقای کیفیت زندگی جامعه کار و تولید،
🔹 توانمندسازی اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه با تکیه بر توسعه مشاغل خرد و خانگی،
🔹 توسعه متوازن فرصت های شغلی و درآمدی در سطح کشور
💠@QasdWay
-482599165_-210043.pdf
11.68M
🔸 برنامه کامل راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
💠 @QasdWay
⭕️ همه مواد طرح جدید قانون بانک مرکزی مدیریت خلق پول است
🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی
🔺 اساسا همه موادی که در این طرح نوشته شدهي این قانون آمده است، برای مدیریت خلق پول است. در واقع مثل این است که یک نفر برای دیدن جنگل وارد جنگل میشود و بعد از او میپرسند جنگل را دیدی؟ او میگوید نه. آن قدر درخت بود که نتوانستم جنگل را ببینم. کلا هر قاعدهگذاری و قانونگذاری برای وظایف و اختیارات بانک مرکزی یعنی خلق پول.
🔺 دو نکته در اینجا وجود دارد. نکته اول اینکه بانکی که در قالب نظام ذخیره جزئی فعالیت میکند یعنی خلق پول انجام میدهد. همه پرداختهای بانک خلق پول است و همه دریافتهایش از اشخاص غیربانکی محو پول است. هر اقدامی که رفتار بانک را ضابطهمند کند، مثلا الزامات و ضوابط اعطای تسهیلات، الزامات کفایت سرمایه، مجمع عمومی و سهامداران و کسری نقدینگی و.... همه اینها یعنی مدیریت خلق پول./منبع:فارس
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
⭕️ همه مواد طرح جدید قانون بانک مرکزی مدیریت خلق پول است 🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی 🔺 اساسا
⭕️ قانون بانکداری بدون ربا هم خلق پول را پذیرفته است
🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی
🔸 خلق پول چیز عجیبی نیست و در قانون عملیات بانکی بدون ربا پذیرفته شده است و یک روندی است که وجود دارد. وقتی ما میخواهیم اختیارات بانک مرکزی را افزایش دهیم و وقتی میخواهیم اقتدار بانک مرکزی را بیشتر کنیم با هدف مدیریت خلق پول است.
🔹 اگر بانکی در شرایط مناسبی قرار نداشت و یا ورشکسته شد بانک مرکزی بتواند تصمیم به انحلال آن بگیرد و این به معنای آن است که امکان خلق پول بانک از آن سلب شود. در واقع همه این روندها و فرایندها در قانون دیده شده است. حالا این را مقایسه کنید با قانون پولی و بانکی. میبینید که در طرح قانون بانک مرکزی خلق پول بهشدت محدود شده و جهتدار شده است.
🔺 این طرح خلق پول بانکی و فعالیت بانکها را تحت نظارت بیشتر و توسط یک مقام نظارتی قدرتمندتر و مستقلتر قرار داده است. این یعنی خلق پول. کسانی که میگویند برای خلق پول فکری نشده است، در واقع معتقدند کلا فرایند خلق پول را در بانکها حذف کنیم. وقتی قاعدهگذاری میکنیم درباره کفایت سرمایه بانکها یا اینکه مقرر میکنیم بانک باید درصدی از دارایی خود را به اوراق بدهی دولت تبدیل کند یا در این بخشها سرمایهگذاری نکند یا اینکه بانک مرکزی میتواند حد نساب دارایی و سرمایهگذاری بانک را تعیین کند. و این امر به منزله قاعدهگذاری برای خلق پول بانکها است.
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⭕️ قانون بانکداری بدون ربا هم خلق پول را پذیرفته است 🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی 🔸 خلق پول چی
🔰ادامه پست قبلی
🔸 طرح قانون بانک مرکزی این اختیارات را به بانک مرکزی داده و قدرت نظارت بر آن را هم داده است. یکسری بانکها با خلق پول مالسازی کردند و یا به اشخاص مرتبط با خودشان وام میدادند و میدهند. این همان خلق پول بیضابطه است. در همین دستورالعملهای موجود بانک مرکزی بانکها نمیتوانند به این شکل برای خودشان خلق پول کنند اما چون قدرت نظارت جدی و تاثیرگذار بر بانکها را ندارد نمیتواند مانع از این نوع خلق پول شود.
🔸 رسما بانک مرکزی گفته بانکها باید در ترازنامههایشان تسهیلاتدهی به اشخاص مرتبط را گزارش کنند و در صورت مالی افشا کنند. برخی بانکها به راحتی گزارش نمیکنند. خیلی از بانکها گزارش هم میکنند و تخلف محرز است اما هیچ اتفاقی برای بانک و مدیران آن رخ نمیدهد. اگر خلق پول به معنای دوم را در نظر بگیریم و بگوییم کلا خلق پول را قبول نداریم، این یک بحث نظری دیگری است.
💠 @QasdWay
🔸 سند توسعه بخش تعاون را اجرا میکنم
🔸این وزارتخانه با ادغام سه وزارتخانه در واقع وزارت مردم است.
🎤 دکتر عبدالملکی
🔰حجت الله عبدالملکی گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درجمع تعاونگران اتاق تعاون ایران به نقل از فارس گفت:
🔹 انشاءالله در صورتی که مجلس به من اعتماد کند، قوانین بر زمین مانده تعاون را اجرا مکنم که یکی از مهمترین این قوانین سند توسعه بخش تعاون است.
🔹 طبق قانون سیاستهای اصل 44 سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی به 25 درصد میرسد. در حال حاضر این سهم حدود 3.5 درصد است، تلاش میکنیم سهم بخش تعاون افزایش یابد، البته طی 4 سال بعید است سهم 25 درصدی از اقتصاد ملی برای تعاون محقق شود.
🔹 شاخص کسب و کار بخش تعاون را با کمک نخبگان طراحی میکنم همان گونه که در معاونت اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) شاخص کسب و کارهای امداد را طراحی کردیم. برای بخش تعاون هم شاخص کسب و کار مستقلی طراحی میکنیم و هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد این شاخص را به نمایندگان این مجلس، نخبگان و در اختیار رسانهها قرار میدهیم تا قضاوت شود که فضای کسب و کار بخش تعاون چه تغییری کرده است.
🔹یکی از مبناهای اقتصاد مردمی همین بخش تعاون و تشکلهای تعاونی است که در برنامههای خود به بخش تعاونی و تشکلها از جمله اتاق تعاون توجه کنیم و همانگونه که یکی از خواستههای اتاق تعاون این است که در شورای معاونان وزرای تعاون حضور داشته باشند. لذا اگر رأی بیاورم اتاق تعاون را در شورای معاونان عضو میکنم و در سطح استانها نیز در شورای استانی مسئولان اتاقهای تعاون استانها عضو شوند.
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 سند توسعه بخش تعاون را اجرا میکنم 🔸این وزارتخانه با ادغام سه وزارتخانه در واقع وزارت مردم است.
🔰 ادامه پست قبلی
🔹 هر جا توسعه تعاونیها اتفاق افتاد، آسیبهای اجتماعی کمتر شده و کمک به حل بحرانهای اجتماعی مثل مشکلات زنان سرپرست خانوار انجام شده است و یا برای اصلاح محلات آسیبپذیر الگوی مؤثر از طریق توسعه تعاونیها روی میدهد.
🔹 بانک توسعه تعاون به عنوان بانک تخصصی این بخش باید با تقویت سرمایهاش مورد توجه قرار گیرد. تکمیل زنجیره ارزش به نفع تولید در بخش تعاون را دنبال میکنیم. تعاونیهای دانشبنیان را تقویت میکنیم و امیدواریم بعد از 4 سال با افتخار بگوییم بخش تعاون آنقدر قوی شده است که واقعا یکی از سه بخش اقتصاد کشور بر اساس قانون اساسی است و سهم این بخش هم دیده شده است.
💠 @QasdWay
🔴 مسئله اصلی وزارت تعاون بدهی ۹۰ هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی است/ عبدالملکی میتواند جسارت و جوانی خود را در راستای وصول این بدهی به کار بگیرد
🔸 دکتر مهدی صادقی شاهدانی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق در خصوص مشکلات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم اظهار کرد: اصلیترین مسئله در وزارت تعاون حل مشکل تامین اجتماعی است. دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و وزیر آینده باید در راستای وصول این بدهی تلاش کند.
🔹وی با اشاره به شخصیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون عنوان کرد: آقای عبدالملکی فردی جوان و جسور است که میتواند با برنامه ریزی این بدهی انباشته را کاهش دهد و تلاش کند تا بدهی جدیدی هم از ناحیه دولت به تامین اجتماعی تحمیل نشود.
🔹وی با بیان این مطلب که سازمان تامین اجتماعی به طور مستقیم با زندگی ۴۰ میلیون نفر از مردم ارتباط دارد، عنوان کرد: مردم روی وزارت تعاون به دلیل سازمان تامین اجتماعی حساسیت دارند و آقای عبدالملکی میتواند با جسارت از حق بازنشستگان و بیمه گذاران تامین اجتماعی دفاع کند. یکی از نکاتی که باید مدنظر آقای عبدالملکی باشد تعامل با دولت و آوردن بدهی دولت به تامین اجتماعی در بودجههای سنواتی است.
💠 @QasdWay
🔸 حمایت ۴۸ تشکل کارگری و کارفرمایی از وزیر پیشنهادی کار
🔹 به گزارش خبرگزاری تسنیم، کانون ها ،تعاونی ها، مجامع، انجمن های کارگری و کارفرمایی در نامه هایی جداگانه در حاشیه معرفی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ضمن تقدیر از حسن انتخاب رئیس جمهور محترم، حمایت خود را از حجت الله عبدالملکی اعلام نمودند.
🔸 جوانی، تعامل، مشارکت شرکای اجتماعی، برنامه ریزی دقیق و مدون، روحیه تلاش و خستگی ناپذیری، مهارت و تخصص مهمترین ویژگیهای وزیر پیشنهادی رئیس جمهور است که مورد تاکید این تشکلها قرار گرفته است.
🔸 این تشکل ها آمادگی خود را جهت همکاری و هماهنگی در راستای پیشبرد اهداف دولت مردمی، با حجت الله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اعلام کردند.
1️⃣ کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران
2️⃣ مجمع عالی نمایندگان کارگران جمهوری اسلامی ایران
3️⃣ کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان ایران شامل 2700 تشکل اقتصادی و صنفی
4️⃣ اتاق تعاون جمهوری اسلامی ایران
5️⃣ کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران کشور
6️⃣ کانون هماهنگی شورای اسلامی کار
7️⃣ کمیته بانوان و خانواده کانون عالی انجمن های صنفی کارگران
8️⃣ کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور
9️⃣ کانون عالی شرکتهای خدماتی و فنی و مهندسی ایران
🔟 مجامع نمایندگان کارگران استانهای کشور
🔗 https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/05/26/2555745
💠@QasdWay
⚜️ چرا تأمین مالی از طریق اوراق سهام و بازار بورس اتفاق نمیافتد؟
✍️ احسان ولدان
🔸علت عدم تأمین مالی شرکتها از طریق بازار سهام را میتوان در سه مورد خلاصه کرد:
1️⃣ نخست اینکه اوراق بدهی نسبت به اوراق سهام مرجح هستند؛ چون سود اوراق بدهی جزء هزینه شرکت محاسبه میشود و مشمول درآمد مالیاتی نمیشود.
2️⃣ دلیل دوم این است که اگر شما شرکتی داشته باشید و بخواهید برای پروژه سرمایهگذاری، تأمین مالی کنید، هیچ وقت ابتدائا تمایل ندارید افراد دیگر را در سود خود شریک کنید. مضافا اینکه با انتشار سهام، سهامداران هم در اداره شرکت نقش پیدا میکنند. اما اگر قرض بگیرید، صاحب بدهی نقشی در اداره شرکت نداشته و از سود شرکت نیز سهمی نخواهد داشت.
3️⃣ دلیل سوم تئوری مشهوری بهنام «Pecking order theory» است که سی سال هست مطرح شده است. توضیح اینکه برای تأمین مالی یک پروژه شما دارای یک سلسله ترجیحات هستید که ابتدائا ترجیح میدهید از سود تقسیمنشده تأمین مالی کنید. در مرحله دوم تمایل به قرضگرفتن و تأمین مالی از طریق بدهی دارید و در گام آخر و بهعنوان آخرین راه چاره، به سراغ انتشار اوراق سهام میروید. چون نمیخواهید دیگران را در سود پروژه شریک کنید. در واقع انتشار اوراق سهام سیگنال منفی را منتشر میکند و نشان میدهد که نه خود شرکت آنقدر منابع نداشته است که از طریق منابع خودش تأمین مالی کند و نه آنقدر اعتبار داشته که از طریق بازار بدهی بتواند تأمین مالی کند. بنابراین از حیث عقلانی تأمین مالی از طریق بازار سهام رخ نخواهد داد و بلکه در حالت اضطراری اتفاق خواهد افتاد.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر در سایت قصد مراجعه نمایید:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/590#start
💠 @QasdWay