⚜️ جنگ مردمی روسیه علیه دلار
🔸 پس از اعلام بانک مرکزی روسیه در خصوص خالی کردن ذخایرش از دلار، دولت مسکو، مردم روسیه را ترغیب به فروش دلارهای خود کرده است تا به طور کلی وجود و استفاده از دلار را در این کشور پاک کند.
✅ بانک مرکزی روسیه اعلام کرده است که اخیرا فقط در یک روز مردم روسیه 196 میلیون دلار از اسکناسهای دلار خود را به یورو و دیگر ارزهای بین المللی تبدیل کردهاند.
🔰 همچنین این بانک مرکزی خاطرنشان کرده است مردم این کشور در 6 ماه نخست امسال بیشتر از گذشته به سمت تبدیل دلارهای خود به دیگر ارزها روی آوردهاند.
🔰 به طور کلی میزان تبدیل دلارهای مردم روسیه به دیگر ارزها در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 29 درصد افزایش داشته است.
🔹 مردم روسیه بین ماههای ژانویه و ژوئن سال جاری، 24 درصد کمتر دلار خریدهاند و 10 درصد هم نسبت به سال گذشته بیشتر دلارهای خود را فروختهاند و به نظر میرسد تلاش میکنند تا از شر دلارهای خود خلاص شوند.
🔹 به نظر میرسد یورو اولین انتخاب مردم روسیه است به گونهای که فروش یورو طی سال جاری نسبت به سال گذشته 22 درصد کمتر و خرید آن 29 درصد بیشتر شده است.
✳️ در 6 ماه نخست امسال معادل 22.27 میلیارد دلار ارز در بازار روسیه به فروش رسیده است.
🔰 بانک مرکزی روسیه همچنین میگوید: خرید ارز توسط خارجیها هم در این کشور افزایش یافته است. به عنوان مثال فقط در ماه جولای خارجیها 61 میلیارد دلار ارز بین المللی را از بازار داخلی روسیه جمع کردند./ فارس به نقل از راشاتودی
💠@QasdWay
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی
✍️ دکتر سید احسان خاندوزی
🔰وزیر پیشنهادی وزارت اقتصاد دولت سیزدهم
الف) فعال کردن ستاد اقتصادی دولت در جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاهی
1️⃣ ایجاد ثبات اقتصاد کلان و ثانیا افزایش رشد اقتصادی و اشتغال با تمرکز بر رفع موانع کسبوکار، کاهش هزینه تولید و مبادله، اتکاء بر پیشران های اقتصاد
2️⃣ توسعه صادرات، دیپلماسی اقتصادی، خنثیسازی تحریمها و رشد سرمایهگذاری خارجی
3️⃣ تقویت اقتصاد هوشمند و فناوری حکمرانی که بستر سایر سیاستهای تحولی خواهد بود.
ب) اصلاحات نظام مالیاتی و گمرک
ج) اصلاحات در نظام تامین مالی (بانکی)
د) بازار سرمایه و بیمه
ه) اصلاحات محیط کسبوکار
و) شفافسازی و ارتقای بهرهوری در مدیریت داراییها و شرکتهای دولتی
ز) مدیریت تعارض منافع
ح) مدیریت بدهیهای دولت
ط) اصلاحات خزانهداری کل
ی) اصلاحات مربوط به مناطق آزاد
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی ✍️ دکتر سید احسان خاندوزی 🔰وزیر پیشنهادی وزا
ب) اصلاحات نظام مالیاتی و گمرک
1️⃣ افزایش شاخص مالیات به تولید ناخالص داخلی به میزان 50درصد وضعیت فعلی تا انتهای دولت سیزدهم با هدف کاهش فاصله طبقاتی از طریق:
• وضع پایههای جدید مالیاتی (مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر ثروت و )...؛
• هدفمندكردن معافیتهای مالیاتی؛
• كاهش فرار مالیاتی.
2️⃣ اصلاح مالیات بر درآمد تولید (كاهش بار مالیاتی، مشوقها، تامین مالی، هزینههای قابل قبول، فعالیتهای دانشبنیان و )...
3️⃣ اجرای كامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و تكمیل آن مبتنی بر تفكیك حسابهای تجاری و غیرتجاری و ارتقای حكمرانی ریال.
4️⃣ هوشمندسازی نظام مالیاتی و استفاده از اطلاعات اشخاص ثالث (موضوع ماده 169مكرر ق.م.م) و استقرار موتور ریسك جهت حسابرسی مبتنی بر ریسك (رفع مساله ممیزمحوری)
5️⃣ وضع، اصلاح و اجرای مالیاتهای مختلف جهت افزایش نقش تنظیمی مالیات در اقتصاد.
6️⃣ تلاش در جهت یکپارچهسازی نظام اطلاعات تجارت، گمرک و مالیات و سیستمی کردن کلیه فرآیندهای مربوط به صادرات و واردات کالاها و خدمات
7️⃣ افزایش شفافیت مالیاتی و استفاده از ظرفیت گزارشهای مردمی و بازطراحی نظام انگیزشی سازمان
مالیاتی.
8️⃣ اصلاح نظام دادرسی مالیاتی (استقلال، اطاله دادرسی و )...
9️⃣ اصلاح نظام استرداد مالیاتی جهت به حداقل رساندن زمان استرداد و كاهش فرایندهای اداری.
🔟 تلاش در جهت ایجاد شناسنامه عملکرد مالیاتی بنگاهها و مبنا قرار گرفتن آن در رتبهبندی اعتباری در تعامل با نظام بانکی و سایر مشوقهای بخش تولید.
💠 @QasdWay
برنامه نهایی خاندوزی.pdf
1.15M
🔸 برنامههای کامل دکتر سید احسان خاندوزی گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 برنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی ✍️ دکتر سید احسان خاندوزی 🔰وزیر پیشنهادی وزا
ج) اصلاحات در نظام تامین مالی (بانکی)
1️⃣ افزایش سهم تامین مالی داخلی بنگاهها با پیگیری تصویب مالیات بر سود تقسیمی و همزمان کاهش نرخ مالیات بر سود شرکتهابرنامههای اولویتدار در وزارت امور اقتصادی و دارایی.
2️⃣ تلاش برای ارائه لایحه اصلاح بانکداری با هدف: افزایش عدالت در دسترسی به تسهیلات در هر دو بخش خانوارها و بنگاههای تولیدی، تغییر پارادایم تنظیمگری نظام بانکی به سمت مدیریت انگیزههای سهامداران و کاهش عدم تقارنهای اطلاعاتی سهامداران-سپرده گذاران و بانک تسهیلات گیرندگان، رفع شبهه ربوی بودن عملیات بانکی و واقعی شدن اجرای قراردادها، استقرار نظام تامین مالی مبتنی بر زنجیره ارزش و حذف تعارضات منافع فردی و نهادی در نظام بانکی، اصلاح نظارت بر شبکه بانکی، ارتقا نظارت بر خلق پول بانكها.
3️⃣ کمک به ایجاد بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران و تنظیم بهینه رابطه آن با صندوق توسعه ملی و بانکهای تخصصی به منظور تامین مالی موثر و بهینه پروژههای پیشران توسعه.
4️⃣ اصلاح ترازنامه و عملکرد بانکهای دولتی و ارتقای توان آنها در تامین مالی از طریق: رفع ناترازی بانکهای تخصصی و دولتی، استقرار نظام حاکمیت شرکتی مطلوب، توسعه نظام اعتبار سنجی و رتبه بندی، استقرار نظام تامین مالی مبتنی بر زنجیره ارزش، افزایش سرمایه بانکهای تخصصی و دولتی.
💠@QasdWay
🔸 فهرست برنامه راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
1️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه اشتغال
الف. وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
2️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه روابط کار
الف. تبیین وضعیت موجود و چالش ها
ب. راهکارها
ج. چشم انداز (افق روشن)
3️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه تعاون
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
4️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه بهزیستی
الف. وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
د. چشم انداز (افق روشن)
5️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه رفاه و تامین اجتماعی
الف. تبیین وضعیت موجود و چالش ها
ب. راهکارها
ج. چشم انداز (افق روشن)
6️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه آسیبهای اجتماعی
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
7️⃣ برنامه راهبردی- عملیاتی حوزه اقتصادی
الف. تبیین وضعیت موجود
ب. چالش ها
ج. راهکارها
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 فهرست برنامه راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت
🔸 در حوزه اشتغال، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در پی تحقق اهداف ذیل خواهد بود:
🔹 ایجاد سالیانه یک میلیون فرصت شغلی پایدار در قالب الگوی ایرانی اسامی اشتغال و رفع بیکاری،
🔹کاهش تدریجی نرخ بیکاری طی برنامه پنج ساله هفتم،
🔹حرکت به سمت توسعه آموزشهای کسب و کار متناسب با نیاز بازار کار و مزیتهای نسبی مناطق مختلف کشور مطابق با آخرین تکنولوژیهای روز جهان،
🔹 ارتقای شاخصهای کلیدی بازار کار و بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و سرمایهگذاری و ارتقاء شاخص سهولت کار کشور در سطح جهان،
🔹افزایش تابآوری مشاغل و حفظ سطح اشتغال موجود با رویکرد آیندهپژوهی،
🔹 توسعه امنیت شغلی و ارتقای کیفیت زندگی جامعه کار و تولید،
🔹 توانمندسازی اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه با تکیه بر توسعه مشاغل خرد و خانگی،
🔹 توسعه متوازن فرصت های شغلی و درآمدی در سطح کشور
💠@QasdWay
-482599165_-210043.pdf
11.68M
🔸 برنامه کامل راهبردی-عملیاتی دکتر حجت الله عبدالملکی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
💠 @QasdWay
⭕️ همه مواد طرح جدید قانون بانک مرکزی مدیریت خلق پول است
🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی
🔺 اساسا همه موادی که در این طرح نوشته شدهي این قانون آمده است، برای مدیریت خلق پول است. در واقع مثل این است که یک نفر برای دیدن جنگل وارد جنگل میشود و بعد از او میپرسند جنگل را دیدی؟ او میگوید نه. آن قدر درخت بود که نتوانستم جنگل را ببینم. کلا هر قاعدهگذاری و قانونگذاری برای وظایف و اختیارات بانک مرکزی یعنی خلق پول.
🔺 دو نکته در اینجا وجود دارد. نکته اول اینکه بانکی که در قالب نظام ذخیره جزئی فعالیت میکند یعنی خلق پول انجام میدهد. همه پرداختهای بانک خلق پول است و همه دریافتهایش از اشخاص غیربانکی محو پول است. هر اقدامی که رفتار بانک را ضابطهمند کند، مثلا الزامات و ضوابط اعطای تسهیلات، الزامات کفایت سرمایه، مجمع عمومی و سهامداران و کسری نقدینگی و.... همه اینها یعنی مدیریت خلق پول./منبع:فارس
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
⭕️ همه مواد طرح جدید قانون بانک مرکزی مدیریت خلق پول است 🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی 🔺 اساسا
⭕️ قانون بانکداری بدون ربا هم خلق پول را پذیرفته است
🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی
🔸 خلق پول چیز عجیبی نیست و در قانون عملیات بانکی بدون ربا پذیرفته شده است و یک روندی است که وجود دارد. وقتی ما میخواهیم اختیارات بانک مرکزی را افزایش دهیم و وقتی میخواهیم اقتدار بانک مرکزی را بیشتر کنیم با هدف مدیریت خلق پول است.
🔹 اگر بانکی در شرایط مناسبی قرار نداشت و یا ورشکسته شد بانک مرکزی بتواند تصمیم به انحلال آن بگیرد و این به معنای آن است که امکان خلق پول بانک از آن سلب شود. در واقع همه این روندها و فرایندها در قانون دیده شده است. حالا این را مقایسه کنید با قانون پولی و بانکی. میبینید که در طرح قانون بانک مرکزی خلق پول بهشدت محدود شده و جهتدار شده است.
🔺 این طرح خلق پول بانکی و فعالیت بانکها را تحت نظارت بیشتر و توسط یک مقام نظارتی قدرتمندتر و مستقلتر قرار داده است. این یعنی خلق پول. کسانی که میگویند برای خلق پول فکری نشده است، در واقع معتقدند کلا فرایند خلق پول را در بانکها حذف کنیم. وقتی قاعدهگذاری میکنیم درباره کفایت سرمایه بانکها یا اینکه مقرر میکنیم بانک باید درصدی از دارایی خود را به اوراق بدهی دولت تبدیل کند یا در این بخشها سرمایهگذاری نکند یا اینکه بانک مرکزی میتواند حد نساب دارایی و سرمایهگذاری بانک را تعیین کند. و این امر به منزله قاعدهگذاری برای خلق پول بانکها است.
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⭕️ قانون بانکداری بدون ربا هم خلق پول را پذیرفته است 🎤 دکتر سید مهدی حسینی دولت آبادی 🔸 خلق پول چی
🔰ادامه پست قبلی
🔸 طرح قانون بانک مرکزی این اختیارات را به بانک مرکزی داده و قدرت نظارت بر آن را هم داده است. یکسری بانکها با خلق پول مالسازی کردند و یا به اشخاص مرتبط با خودشان وام میدادند و میدهند. این همان خلق پول بیضابطه است. در همین دستورالعملهای موجود بانک مرکزی بانکها نمیتوانند به این شکل برای خودشان خلق پول کنند اما چون قدرت نظارت جدی و تاثیرگذار بر بانکها را ندارد نمیتواند مانع از این نوع خلق پول شود.
🔸 رسما بانک مرکزی گفته بانکها باید در ترازنامههایشان تسهیلاتدهی به اشخاص مرتبط را گزارش کنند و در صورت مالی افشا کنند. برخی بانکها به راحتی گزارش نمیکنند. خیلی از بانکها گزارش هم میکنند و تخلف محرز است اما هیچ اتفاقی برای بانک و مدیران آن رخ نمیدهد. اگر خلق پول به معنای دوم را در نظر بگیریم و بگوییم کلا خلق پول را قبول نداریم، این یک بحث نظری دیگری است.
💠 @QasdWay
🔸 سند توسعه بخش تعاون را اجرا میکنم
🔸این وزارتخانه با ادغام سه وزارتخانه در واقع وزارت مردم است.
🎤 دکتر عبدالملکی
🔰حجت الله عبدالملکی گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درجمع تعاونگران اتاق تعاون ایران به نقل از فارس گفت:
🔹 انشاءالله در صورتی که مجلس به من اعتماد کند، قوانین بر زمین مانده تعاون را اجرا مکنم که یکی از مهمترین این قوانین سند توسعه بخش تعاون است.
🔹 طبق قانون سیاستهای اصل 44 سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی به 25 درصد میرسد. در حال حاضر این سهم حدود 3.5 درصد است، تلاش میکنیم سهم بخش تعاون افزایش یابد، البته طی 4 سال بعید است سهم 25 درصدی از اقتصاد ملی برای تعاون محقق شود.
🔹 شاخص کسب و کار بخش تعاون را با کمک نخبگان طراحی میکنم همان گونه که در معاونت اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) شاخص کسب و کارهای امداد را طراحی کردیم. برای بخش تعاون هم شاخص کسب و کار مستقلی طراحی میکنیم و هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد این شاخص را به نمایندگان این مجلس، نخبگان و در اختیار رسانهها قرار میدهیم تا قضاوت شود که فضای کسب و کار بخش تعاون چه تغییری کرده است.
🔹یکی از مبناهای اقتصاد مردمی همین بخش تعاون و تشکلهای تعاونی است که در برنامههای خود به بخش تعاونی و تشکلها از جمله اتاق تعاون توجه کنیم و همانگونه که یکی از خواستههای اتاق تعاون این است که در شورای معاونان وزرای تعاون حضور داشته باشند. لذا اگر رأی بیاورم اتاق تعاون را در شورای معاونان عضو میکنم و در سطح استانها نیز در شورای استانی مسئولان اتاقهای تعاون استانها عضو شوند.
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 سند توسعه بخش تعاون را اجرا میکنم 🔸این وزارتخانه با ادغام سه وزارتخانه در واقع وزارت مردم است.
🔰 ادامه پست قبلی
🔹 هر جا توسعه تعاونیها اتفاق افتاد، آسیبهای اجتماعی کمتر شده و کمک به حل بحرانهای اجتماعی مثل مشکلات زنان سرپرست خانوار انجام شده است و یا برای اصلاح محلات آسیبپذیر الگوی مؤثر از طریق توسعه تعاونیها روی میدهد.
🔹 بانک توسعه تعاون به عنوان بانک تخصصی این بخش باید با تقویت سرمایهاش مورد توجه قرار گیرد. تکمیل زنجیره ارزش به نفع تولید در بخش تعاون را دنبال میکنیم. تعاونیهای دانشبنیان را تقویت میکنیم و امیدواریم بعد از 4 سال با افتخار بگوییم بخش تعاون آنقدر قوی شده است که واقعا یکی از سه بخش اقتصاد کشور بر اساس قانون اساسی است و سهم این بخش هم دیده شده است.
💠 @QasdWay
🔴 مسئله اصلی وزارت تعاون بدهی ۹۰ هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی است/ عبدالملکی میتواند جسارت و جوانی خود را در راستای وصول این بدهی به کار بگیرد
🔸 دکتر مهدی صادقی شاهدانی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق در خصوص مشکلات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم اظهار کرد: اصلیترین مسئله در وزارت تعاون حل مشکل تامین اجتماعی است. دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و وزیر آینده باید در راستای وصول این بدهی تلاش کند.
🔹وی با اشاره به شخصیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون عنوان کرد: آقای عبدالملکی فردی جوان و جسور است که میتواند با برنامه ریزی این بدهی انباشته را کاهش دهد و تلاش کند تا بدهی جدیدی هم از ناحیه دولت به تامین اجتماعی تحمیل نشود.
🔹وی با بیان این مطلب که سازمان تامین اجتماعی به طور مستقیم با زندگی ۴۰ میلیون نفر از مردم ارتباط دارد، عنوان کرد: مردم روی وزارت تعاون به دلیل سازمان تامین اجتماعی حساسیت دارند و آقای عبدالملکی میتواند با جسارت از حق بازنشستگان و بیمه گذاران تامین اجتماعی دفاع کند. یکی از نکاتی که باید مدنظر آقای عبدالملکی باشد تعامل با دولت و آوردن بدهی دولت به تامین اجتماعی در بودجههای سنواتی است.
💠 @QasdWay
🔸 حمایت ۴۸ تشکل کارگری و کارفرمایی از وزیر پیشنهادی کار
🔹 به گزارش خبرگزاری تسنیم، کانون ها ،تعاونی ها، مجامع، انجمن های کارگری و کارفرمایی در نامه هایی جداگانه در حاشیه معرفی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ضمن تقدیر از حسن انتخاب رئیس جمهور محترم، حمایت خود را از حجت الله عبدالملکی اعلام نمودند.
🔸 جوانی، تعامل، مشارکت شرکای اجتماعی، برنامه ریزی دقیق و مدون، روحیه تلاش و خستگی ناپذیری، مهارت و تخصص مهمترین ویژگیهای وزیر پیشنهادی رئیس جمهور است که مورد تاکید این تشکلها قرار گرفته است.
🔸 این تشکل ها آمادگی خود را جهت همکاری و هماهنگی در راستای پیشبرد اهداف دولت مردمی، با حجت الله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اعلام کردند.
1️⃣ کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران
2️⃣ مجمع عالی نمایندگان کارگران جمهوری اسلامی ایران
3️⃣ کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایان ایران شامل 2700 تشکل اقتصادی و صنفی
4️⃣ اتاق تعاون جمهوری اسلامی ایران
5️⃣ کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران کشور
6️⃣ کانون هماهنگی شورای اسلامی کار
7️⃣ کمیته بانوان و خانواده کانون عالی انجمن های صنفی کارگران
8️⃣ کانون سراسری انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور
9️⃣ کانون عالی شرکتهای خدماتی و فنی و مهندسی ایران
🔟 مجامع نمایندگان کارگران استانهای کشور
🔗 https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/05/26/2555745
💠@QasdWay
⚜️ چرا تأمین مالی از طریق اوراق سهام و بازار بورس اتفاق نمیافتد؟
✍️ احسان ولدان
🔸علت عدم تأمین مالی شرکتها از طریق بازار سهام را میتوان در سه مورد خلاصه کرد:
1️⃣ نخست اینکه اوراق بدهی نسبت به اوراق سهام مرجح هستند؛ چون سود اوراق بدهی جزء هزینه شرکت محاسبه میشود و مشمول درآمد مالیاتی نمیشود.
2️⃣ دلیل دوم این است که اگر شما شرکتی داشته باشید و بخواهید برای پروژه سرمایهگذاری، تأمین مالی کنید، هیچ وقت ابتدائا تمایل ندارید افراد دیگر را در سود خود شریک کنید. مضافا اینکه با انتشار سهام، سهامداران هم در اداره شرکت نقش پیدا میکنند. اما اگر قرض بگیرید، صاحب بدهی نقشی در اداره شرکت نداشته و از سود شرکت نیز سهمی نخواهد داشت.
3️⃣ دلیل سوم تئوری مشهوری بهنام «Pecking order theory» است که سی سال هست مطرح شده است. توضیح اینکه برای تأمین مالی یک پروژه شما دارای یک سلسله ترجیحات هستید که ابتدائا ترجیح میدهید از سود تقسیمنشده تأمین مالی کنید. در مرحله دوم تمایل به قرضگرفتن و تأمین مالی از طریق بدهی دارید و در گام آخر و بهعنوان آخرین راه چاره، به سراغ انتشار اوراق سهام میروید. چون نمیخواهید دیگران را در سود پروژه شریک کنید. در واقع انتشار اوراق سهام سیگنال منفی را منتشر میکند و نشان میدهد که نه خود شرکت آنقدر منابع نداشته است که از طریق منابع خودش تأمین مالی کند و نه آنقدر اعتبار داشته که از طریق بازار بدهی بتواند تأمین مالی کند. بنابراین از حیث عقلانی تأمین مالی از طریق بازار سهام رخ نخواهد داد و بلکه در حالت اضطراری اتفاق خواهد افتاد.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر در سایت قصد مراجعه نمایید:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/590#start
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ سرمایه، سرمایهدار و سرمایهداری: تاملی بر مفاهیم و ابهامات (۳) ✍️ استاد مسعود درخشان 🔰 ادامه ک
⚜️ سرمایه، سرمایهدار و سرمایهداری: تاملی بر مفاهیم و ابهامات (۴)
✍️ استاد مسعود درخشان
🔰 ۲- ابهامات در مفاهیم سرمایه، سرمایه دار و سرمایه داری در زبان و ادبیات فارسی
⭕️ در ترجمه کاپیتالیست به سرمایهدار و کاپیتالیسم به سرمایهداری، سؤالات و ابهامات متعددی مطرح میشود زیرا آنچه از واژگان سرمایهدار و سرمایهداری در زبان فارسی مراد میشود با واژگان کاپیتالیست و کاپیتالیسم در مکتوبات اقتصادی مغرب زمین تفاوتهای جدی دارد.
🔸 در زبان فارسی، سرمایهداری به معنای «سرمایه داشتن و سرمایهدار بودن» و نیز «مالداری و ثروتمندی» است. در لغت نامه دهخدا، سرمایهدار چنین تعریف شده است:
✅ صاحب سرمایه، دارای سرمایه، پولدار و ثروتمند» و نیز «صاحب ثروت و مالدار، کسی که دارای مال و ثروت فراوان است.» همچنین، سرمایه به معنای پول یا کالایی است که اساس کسب و تجارت قرار می گیرد و سود مازادی است که در فرایند کسب و تجارت ایجاد می شود. سرمایه در معنای دارایی و ثروت نیز آمده است.
🔸 سرمایهداری در این تعاریف، مطلقا به معنای «نظام اقتصادی» نیست و لذا اگر کاپیتالیسم را به سرمایه داری در معنای فوق الذکر ترجمه کنیم قطعا به خطا رفته ایم. از این رو، نویسنده در مواردی، برای پرهیز از این ابهام، از واژه «سرمایهمداری» برای ترجمه کاپیتالیسم استفاده کرده است زیرا که در این نظام، سرمایهمدار تنظیم امور اقتصادی است و سرمایه مبنای رشد اقتصادی است و «سرمایهگذاری» عامل رشد اقتصادی است و ثروت در معنای سرمایه انباشت شده، نتیجه رشد اقتصادی است.
✳️ همچنین، «اصالت سرمایه» را میتوان وجه مشخصه کاپیتالیسم دانست زیرا که «تشکیل سرمایه» (Capital formation)، مبنا و اصل در نظام کاپیتالیسم است. همچنین دیده شده است که «سرمایه سالاری» را نیز برای ترجمه کاپیتالیسم به کار برده اند که البته خالی از اشکال نیست.
🔰 مقدمه پروفسور مسعود درخشان بر کتاب سرمایهداری تالیف جفری اینگام
#پروفسورـدرخشان
#اندیشهـدرخشان
#کتابـسرمایهداری
🔰 برای مطالعه بخش کلیات از طریق لینک زیر به سایت قصد مراجعه نمایید:
🔗 http://profderakhshan.qasd.ir/articles/592#start
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ سرمایه، سرمایهدار و سرمایهداری: تاملی بر مفاهیم و ابهامات (۴) ✍️ استاد مسعود درخشان 🔰 ۲- ابها
🔰 ادامه پست قبلی
🔸 در ترجمه کاپیتالیست به سرمایه دار نیز ابهام های زیادی وجود دارد. واژه کاپیتالیست در زبان انگلیسی گاه به صورت اسم به کار می رود و مراد از آن کسی است که صاحب سرمایه بوده و یا آنکه ثروتمند باشد.
🔸در این معنا، واژگان سرمایه دار یا صاحب سرمایه مطلقا منحصر به نظام کاپیتالیسم نیست بلکه این واژگان را می توان برای هر فردی که صاحب سرمایه و ثروت در هر عصری و برای هر نظامی است به کار برد.
✳️ ناگفته نماند که واژه کاپیتالیست در زبان انگلیسی همچنین به فردی اطلاق می شود که از نظام کاپیتالیسم حمایت می کند، همچون سوسیالیست که به فردی گفته می شود که حامی نظام سوسیالیسم است.
✅ واژه کاپیتالیست در زبان انگلیسی گاه به صورت قید به کار می رود و مراد از آن، نظامی است که بر مبنای کاپیتالیسم استوار است، مانند «نظام کاپیتالیستی» (Capitalist system) یا «اقتصاد کاپیتالیستی» (Capitalist economy). خاطرنشان میکنیم که واژه «سبک کاپیتالیستی» (Capitalistic) در زبان انگلیسی به منزله جلوه ای از کاپیتالیسم نیز رایج است.
🔰 مقدمه پروفسور مسعود درخشان بر کتاب سرمایهداری تالیف جفری اینگام
#پروفسورـدرخشان
#اندیشهـدرخشان
#کتابـسرمایهداری
🔰 برای مطالعه بخش کلیات از طریق لینک زیر به سایت قصد مراجعه نمایید:
🔗 http://profderakhshan.qasd.ir/articles/592#start
💠 @QasdWay
⁉️تا چه حد اختلاف در سطح زندگی مردم مورد پذیرش اسلام است؟
🔅شهید سید محمدباقر صدر پاسخ میگوید:
🔹اسلام در پی تحقق جامعه متوازن است که در آن اموال فقط در دست ثروتمندان گردش نمیکند و هر فرد میتواند نیازهای اولیه و ثانویه خود را به راحتی برطرف کند و در سطحی مشابه سطح متوسط مردم گذران زندگی کند.
🔸«معناى توازن در سطح معیشت» آن است که مال تا اندازهای میان افراد جامعه، موجود و در گردش باشد که هر فرد بتواند در سطح عمومى گذران زندگى کند؛ یعنى همه افراد در سطحى معین از معیشت زیست نمایند و در همین سطح، داراى تفاوت هایى به فراخور مراتب خود باشند.
✅ اسلام براى تحقق بخشیدن به این هدف، با حرام ساختن اسراف، سطح معیشت را از بالا کنترل نموده است. نیز براى کنترل سطح معیشت از پایین، پایه افرادى را که داراى سطح پایین معیشت هستند، به سطحى بالاتر ارتقا میبخشد.
🔹بدینسان، سطوح به یکدیگر نزدیک ميگردند تا جایى که سرانجام در سطحى واحد به هم بپیوندند که داراى درجات گوناگون است، اما تفاوت هاى چشم گیر جامعه سرمایه دارى در سطح معیشت را در برندارد.
✅ دولت باید به گونه اى جهت یابد که معیشت افراد در سطح پایین را با معیشت افراد دیگر تقریباً در یک سطح قرار دهد تا سرانجام همه در سطح معیشت به توازن عمومى دست یابند.» 🔰(اقتصادنا، 1393، ج 2، 111)
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
⚜️ ۳ ایراد اساسی طرح افزایش حقوق کارمندان دولت
🎤 دکتر سید علی روحانی
🔰معاون مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهشهای مجلس و کارشناس اقتصادی
✳️در خصوص این افزایش حقوق میتوان به صورت کلی ۳ ایراد اساسی را مطرح کرد:
1️⃣ نخست اینکه خلاف عدالت است.
2️⃣ نظام جبران خدمات را تخریب میکند.
3️⃣نکته سوم این است که مبتنی بر لابی است نه اکثریت.
🔸 برای افزایش این حقوق باید معیار مشخصی وجود داشته باشد. به عبارتی مشخص شود که این افزایش حقوق شامل افراد و بازنشستههایی خواهد بود که در دهک یک تا چهار قرار دارند.
⭕️ ولی در حال حاضر این اقدام دولت در حال پرداخت به همه بازنشستهها بوده و بازنشستهای که ۲۰ میلیون در ماه حقوق میگرفته است، از این به بعد حقوق او به ۳۲ میلیون خواهد رسید.
⭕️ بنابراین قرار نیست از جیب مردم برداشته شود و به بازنشستهای که ۲۰ میلیون حقوق میگیرد، ۱۲ میلیون حقوق دیگر اضافه شود. همچنین قرار نیست از جیب مردم برداریم و به آبدارچی فلان سازمان بدهیم که تا دیروز حکمش ۸ میلیون بود و الان می شود ۱۶ میلیون پرداخت کنیم. این اتفاقی است که رخ داده است. آقایانی که درباره این موضوع تصمیم گیری کردهاند، کل داستان را برای مردم روایت نمیکنند.
💠@QasdWay
اندیشکده قصد
⚜️ ۳ ایراد اساسی طرح افزایش حقوق کارمندان دولت 🎤 دکتر سید علی روحانی 🔰معاون مطالعات بخش عمومی مر
🔰 ادامه پست قبلی
🔸 بر این اساس، نخست باید اجرای این سیاست که دولت قبل آن را اجرایی کرده است را از منظر عدالت بررسی کنیم که آیا این سیاست از منظر عدالت پذیرفتنی است و میتواند عدالت را در جامعه گسترش دهد و اگر جواب سوال منفی بود، باید به این سوال پاسخ داده شود که با چه مکانیزمی باید اجرایی شود تا عدالت برقرار شود؟
⭕️ اگر از جیب مردم برداریم و به دهکهای فقیر کمک کنیم و یا به بازنشسته های فقیر و حقوق بگیرهایی که در دهکهای پایین قرار دارند، کمک کنیم به عدالت نزدیک تر است یا حقوق همه کارمندان را افزایش دهیم، صرفنظر از اینکه این افراد چقدر دریاقتی دارند و آیا در سقف یا کف پرداخت حقوق قرار دارند. از منظر عدالت اگر به این موضوع نگاه کنیم، به نظر می رسد این موضوع اساسا زیر سوال خواهد بود.
🔺 اتفاقی که در حال حاضر در زمینه این افزایش حقوق ها رخ داده است، این موضوع است که هر گروهی که صدای بلندتر و ارتباط بیشتری با بخش های تصمیم گیر داشته است، کارش پیش رفته است!‼️
✳️⭕️ ما در کشور مگر چند نفر هیئت علمی داریم؟ اعضای هیئت علمی افراد بسیار زحمت کشی هستند. ولی کلا ۳۰ هزار هیئت علمی داریم. اینکه یکباره حقوق این قشر به طور میانگین ۱۲ میلیون افزایش پیدا می کند به خاطر تعداد بیشترشان نسبت به ۸۵ میلیون نفر دیگر نیست. به خاطر ارتباطات گسترده تری که با نماینده های مجلس و نهادهای تصمیم گیر در دولت و سازمان برنامه دارند، میباشد. موضوعی که کار را پیش میبرد ارتباطات بیشتر و لابی بیشتر است نه اکثریت!‼️/منبع:فارس
💠@QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاندوزی: به زودی دوران تئوری رهاسازی شبکه بانکی خاتمه خواهد یافت
🔹وزیر پیشنهادی اقتصاد: پرتکرارترین نارضایتیها امروز مربوط به بانکهاست و نیاز به اصلاحات زیادی دارد.
🔹حمایت قاطع از توسعه سنت قرضالحسنه، واقعی شدن قراردادها و افزایش و توزیع تسهیلات بانکی در اولویت اصلاحات بانکی خواهد بود و به زودی شاهد پایان رهاسازی بانکها خواهیم بود.
💠 @QasdWay
❓گاهی سوال میشود که حرف اقتصاد اسلامی چیست؟
✅ اقتصاد اسلامی حرفهای فراوان دارد. نه فهم آن چندان مشکل است و نه عمل به آن غیر ممکن. اما عزم جزم میخواهد و اعتقاد به نصرت رب.
🔹از جمله اصول اساسی در اقتصاد اسلامی، توزیع همگانی ثروتهای عمومی و جلوگیری از تمرکز ثروت در دست عدهای خاص است. این مسئله را به وضوح میتوان در آیه ۷ از سوره مبارکه حشر مشاهده کرد:
مَّآ أَفَآءَ ٱللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ مِنۡ أَهۡلِ ٱلۡقُرَىٰ فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي ٱلۡقُرۡبَىٰ وَٱلۡيَتَٰمَىٰ وَٱلۡمَسَٰكِينِ وَٱبۡنِ ٱلسَّبِيلِ كَيۡ لَا يَكُونَ دُولَةَۢ بَيۡنَ ٱلۡأَغۡنِيَآءِ مِنكُمۡۚ وَمَآ ءَاتَىٰكُمُ ٱلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَىٰكُمۡ عَنۡهُ فَٱنتَهُواْۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ
آنچه خدا از [اموال و زمين هاى] اهل آن آبادى ها به پيامبرانش بازگرداند اختصاص به خدا و پيامبر و اهل بيت پيامبر و يتيمان و مستمندان و در راه ماندگان دارد، تا ميان ثرومندان شما دست به دست نگردد و [از اموال و احكام و معارف دينى] آنچه را پيامبر به شما عطا كرد بگيريد و از آنچه شما را نهى كرد، باز ايستيد و از خدا پروا كنيد؛ زيرا خدا سخت كيفر است.
🔹در اینجا از یک اصل اساسی سخن گفته شده است. اصل جلوگیری از تداول ثروت میان اغنیا. یعنی اگر ساختاری اقتصادی بر این بنا شد که ثروتها را تجمیع کند و آن را در اختیار عدهای معدود گذارد (به هر بهانهای اعم از بهرهوری تا بازده مقیاس یا هر چیز دیگر) در واقع کاری خلاف انجام داده است. تجمیع ثروت در دست ثروتمندان امری ناپسند است. این ناپسند بودن را میتوان در این آیه از استدلال منصوص درون آیه برداشت کرد. چرا که سوال میشود که در سیاق آیه تعلق انفال به خداوند و رسول و ذیالقربی و یتیم و مسکین و ابن سبیل برای این وضع شده است که از تداول ثروت در میان اغنیا جلوگیری کند.
⬅️حال با توجه به سیاق و نتایج این آیه مبارکه:
❓کارکرد بانک چیست؟
❓کارکرد بازار سرمایه چیست؟
❓و به بیان عمومیتر: هدف اقتصاد سرمایهداری چیست؟
❓آیا میتوان به بهانه اینکه ثروتمندان بهتر از فقرا و مردم متوسط با اموال کار میکنند، اموال آنها را تجمیع کرد و در اختیار سرمایهداران قرار داد؟
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay