هدایت شده از ایده های معاصر تکامل فقاهت
🔻استاد قوامی و ایده مداخله میانبُرد
✍️محمدمهدی تهرانی
🔹با مثال ساده حجاب شروع کنیم! دوگونه میتوان عمل کرد. گاه میتوان در سطح کلان نشست و با قانونگذاری و به امدادگیری نیروی انتظامی و... به سراغ مردمانی رفت که با رها شدن در کلانشهرها انگار بیوطن شدهاند، یک بار اما میتوان از سطح خُرد آغاز کرد و چنین گفت که باید تک به تک نشست و گفتوگو کرد.
🔹نمونه اقتصاد را در نظر بگیریم. دو نگاه اقتصاد کلان و اقتصاد خُرد، یکی سطح کلان را مورد توجه قرار میدهد و دیگری سطح خُرد را. هایک وقتی به کینز میتازد، تلاشش این است که بگوید نمیتوانی مسائل را با معرفتی که به تمامه در اختیار هیچکس نیست در سطح کلان حل کنی. باید اقتصاد را به فرد و سطح خُرد بسپاری. اصلا این متغیرهایی که برای اقتصاد کلان برمیشماری واقعیت ندارند. تمامشان نامهایی هستند که تو را فریب دادهاند.
🔹در اخلاق با دو رویکرد "از بالا به پایین" یا "نظریهگرا" و "از پایین به بالا" یا "ضدنظریهگرا" مواجهیم. نگاه اول گمان میکند با ابلاغ نظریههای کلان اخلاقی میتواند جامعه را اخلاقی کند. نگاه دوم ضدنظریه است و میگویدآنقدر موقعیتها متنوعاند که اصلا تو نمیتوانی این چنین کلیگویی کنی و توهم کنی که مسئله حل کردن میتوانی.
🔹دوگانه کلان و خُرد مایه بدبختی است. در تمامی رشتههای پیشگفته رویکردهایی به سطح میانه کلید خورده. در اقتصاد، گرانووتر از سطح میانه میگوید، در جامعهشناسی نظریات میانبُرد و ادبیات شبکه مورد توجه قرار گرفته و در اخلاق هم نظریات قاعدهمحور به جای نظریهمحور.
🔹استاد قوامی در طرح امامت و امارت، به سطح میانه میدان میدهد. او میگوید این انسانی که در جامعه شهری بیسامانش کردهاید، این بیوطنشدگی را علاج کنید و امامت را از سطح کلان به سطح میانه بکشانید. «یک شبکه خیلی قوی تشکیل میشود؛ هماهنگ و مؤثر. میتوانند مشکلات مردم را راحت حل کنند. اصلا نگذارند مشکل بالا بیاید. این مشکل پوششی که الان پدید آمده در محله خیلی راحت حل میشود تا اینکه بیرون بیاید. این زبالهجمعکنی در یک محله با یک تیم قوی چهارنفره شناسایی و حل میشود.» استاد قوامی میگوید دلیل اینکه حرفهای رهبری پیش نمیرود این است که شما آن بالا نشستهاید و همه چیز را میخواهید در سطح کلان حل کنید. یک عده هم فکر میکنند، میتوانند در مقابل به سطح خُرد بپردازند. هر دو اشتباه میکنید. راهحل در سطح میانه و بازیابی هویت شبکهای جامعه است. اگر در سطح کلان، رهبر، رئیسجمهور، قوهقضائیه و قوه مجریه دارید، این ترکیب 1+3 را تا روستا و محله تکثیر کنید. امامت را آن بالا ننشانید. الگوی امامت را توزیع کنید.
🔹استاد قوامی یکتنه یک شیفت پارادایم ایجاد کرده است.
@takamolefeghahat
حضرت آیتالله سلام علیکم
شبتان بخیر و عافیت
مطالب زیبای شما را در کانال فقه الاداره دنبال میکنم. بسیار حکیمانه و عالمانه هست. اگر امکانش هست فایل وردی مطالبی که تا امروز به صورت ورد در کانال بارگذاری شده از ابتدای این بحث برای حقیر ارائه بفرمایید و اجازه بفرمایید آماده ام آنها را ویرایش و هم به صورت کتاب و هم به صورت پردهنگار #پاورپوینت آماده و ارائه نمایم.
بنده شایانفر هستم؛ دکترای فقه و مبانی حقوق، عضو هیات علمی و مدرس دانشگاه.
✍ مشکل پوشش بانوان و آقایان فقط با مدیریت محله حل میشود .
@qavami