🔴کتاب گویا🔴
🔰به مناسبت سالروز درگذشت حکیم بوعلی سینا
**ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، مشهور به ابوعلیِ سینا، ابن سینا، پورسینا و شیخ الرئیس (زادهٔ ۳۵۹ هجری.شمسی در بخارا – درگذشتهٔ دوم تیر ۴۱۶ در همدان، ۹۸۰–۱۰۳۷ میلادی، پزشک، ریاضیدان، منجم، فیزیکدان، شیمیدان، روانشناس، جغرافیدان، زمینشناس، شاعر، منطق دان و فیلسوف ایرانی و از مشهورترین و تأثیرگذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان ایرانزمین است که به ویژه به سبب آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی نامدار است.
وی نویسنده کتاب «شفا» یک دانشنامه علمی و فلسفی جامع است و «القانون فی الطب» یکی از معروفترین آثار تاریخ پزشکی است. وی ۴۵۰ کتاب در زمینههای گوناگون نوشته است که شمار زیادی از آنها در زمینه پزشکی و فلسفه است. جرج سارتن در کتاب تاریخ علم، وی را یکی از بزرگترین اندیشمندان و دانشمندان پزشکی میداند. همچنین وی او را مشهورترین دانشمند دیار ایران میداند که یکی از معروفترینها در همهٔ زمانها و مکانها و نژادهاست. همچنین وی در زمرهٔ فیلسوفان بزرگ جهان قرار دارد. دانشنامهٔ فلسفهٔ دانشگاه تنسی ابن سینا را تأثیرگذارترین فیلسوف جهان پیش از دوران مدرن معرفی میکند.
آرامگاه بوعلیسینا در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شده است. بهمنیار از مشهورترین شاگردان بوعلی سینا بود.
استاد شهید مرتضی مطهری درباره این داستان می گوید: «برنامه تربیتی چنین برنامه ای است، آن هم یک برنامه فطری. بشر را با خدای خودش پیوند بزن و آشنا کن. مقصودم این نیست که هدف اصلی، تربیت اخلاقی و اجتماعی بشر است و خداشناسی صرفا یک مقدمه و یک وسیله است؛ نه، آن خودش هدف است، ولی در پرتو آشنا کردن بشر با خدا و تذکر بشر به خدا و بیدار کردن فطرت الهی بشر است که برنامه های تعلیم و تربیتی کاملاً صحیح اجرا می شود».
🔴کتاب گویا🔴
"بوستان"سعدی یا «سعدی نامه» نخستین اثر سعدی، شاعر و حکیم نامدار ایرانی است که کار سرودن آن در سال ۶۵۵ هجری قمری پایان یافته است. سعدی این اثر را زمانی که در سفر بود، سرود و هنگام بازگشت به شیراز آن را به دوستانش عرضه کرد.
این اثر در قالب مثنوی و در بحر متقارب سروده شده است و از نظر قالب و وزن شعری، حماسی است؛ هرچند که از نظر محتوا به اخلاق و تربیت و سیاست و اجتماعیات پرداخته است. بوستان ده باب دارد و هر باب به موضوعی اختصاص دارد.
ویژگی مهم این اثر، روانی و سادگی زبان آن در کنار مفاهیم عمیق اخلاقی و حکمی است که شیخ شیراز در ضمن حکایات به آنها اشاره میکند.
این کتاب حدود چهارهزار بیت دارد و سعدی آن را به نام «اتابک ابوبکر بن سعد زنگی» کرده است. بر این کتاب شرحهای فراوانی هم نگاشته شده و البته نسخههای فراوانی هم از آن تجدید چاپ شده است که نسخه تصحیح زندهیاد محمدعلی فروغی و نسخه تصحیح با تحشیهنویسی و مقابله با سایر نسخهها به کوشش مرحوم دکتر غلامحسین یوسفی (انتشارات خوارزمی) از مهمترین این کتابها به شمار میروند.
🔴قابل توجه پژوهشگران ارجمند
لینک پایگاههای علمی فارسی و لاتین مورد اشتراک کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه از طریق پورتال کتابخانه مرکزی به نشانی: http://slib.qom.ac.ir/portal (منو: پایگاههای اطلاعاتی) دسترس پذیر شد . گفتنی است بیش از 30 پایگاه علمی بین المللی اعم از sciencedirect،springer oxford, wiley و ... برای کلیه اعضای دانشگاه به صورت مستقیم قابل دسترس و استفاده است.
🔰 تذكر: كليه پايگاه هاي مورد اشتراك كتابخانه مركزي از طريق آي پي هاي دانشگاه قابل دسترس مي باشند. در صورت استفاده از شبكه وايرلس يا خارج از دانشگاه لطفا از VPN دانشگاه استفاده نماييد.
آدرس تنظيم و دانلود نرم افزار سيسكو اني كانت جهت اتصال از طريق : http://lib.qom.ac.ir/Portal/home/?generaltext/14379/16426/179324 /
فیلم آموزشی نحوه نصب نرم افزار انی کانکت:
: https://qom.ac.ir/Notifications/Pages/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%D9%8A-%D8%A7%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D9%87-VPN-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87.aspx
لازم به ذکر است پورتال و کتابخانه دیجیتال کتابخانه مرکزی به تازگی خریداری و نصب شده و با تلاش همکاران کتابخانه مرکزی در حال توسعه و تکمیل شدن است.
🔴اطلاعیه🔴
✅با توجه به لزوم انجام تمهیدات برای کاهش حضور دانشجویان جهت امور اداری در دانشگاه و از آنجاییکه یکی از مراحل دانش آموختگی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تحویل پایان نامه یا رساله به کتابخانه های دانشگاه است، این ایمیل libqom99@gmail.com از طرف کتابخانه مرکزی برای ارسال فایل PDF وWord پایان نامه های دفاع شده در دانشگاه اختصاص داده شده است.
🔻لازم به ذکر است در ایمیل ارسالی علاوه بر فایل پایان نامه به دو فرمت pdf و word بهمراه صورتجلسه و برگه تعهدنامه اصالت پایان نامه ، کد رهگیری ایرانداک، شماره دانشجویی و تلفن تماس دانشجو نیز باید ارسال گردد.
🔻 گفتنی است سه روز کاری پس از ثبت پایان نامه در ایرانداک https://sabt.irandoc.ac.ir/ امکان مشاهده آن توسط کتابخانه مرکزی وجود دارد و قبل از سپری شدن زمان ذکر شده امکان تسویه حساب دانشجویان وجود ندارد.
مسئول بخش پایان نامه: آقای امانی
شماره تماس: ۰۲۵۳۲۱۰۳۳۲۷
🔴اطلاعیه🔴
☑️ قابل توجه اساتید ارجمند
احتراما نظر به به ضرورت استفاده از سامانه همانندجوی ایرانداک (مشابهت یابی) و اهمیت آن در جلوگیری از انجام کارهای تکراری و پیشگیری از سرقت علمی، خواهشمند است اطلاعات درخواستی را جهت آماده سازی زیرساخت عضویت و دریافت شناسه کاربری به کتابخانه مرکزی ارسال فرمایید.
شیوه های ارسال:
☑️اتوماسیون اداری
☑️ایمیل: libqom99@gmail.com
☑️رتباط با ادمین کانال ایتای کتابخانه مرکزی: https://eitaa.com/qomlibrary
✅قابل ذکر است کتابخانه مرکزی به عنوان نماینده ایرانداک در سامانه های ثبت پارسا (پایان نامه) و مشابهت یابی تنها پاسخگوی کسانی خواهد بود که اطلاعات درخواستی را تحویل کتابخانه مرکزی نمایند.
آدرس سامانه همانندجو: https://tik.irandoc.ac.ir/
تلفن داخلی برای کسب اطلاعات بیشتر: 3327 و 3324
✅ اطلاعات درخواستی :
نام و نام خانواگی:
شماره ملی:
شماره تلفن همراه:
ایمیل:
🔴اطلاعیه
🔰قابل توجه پژوهشگران ارجمند :
🔻لینک پایگاههای علمی فارسی و لاتین مورد اشتراک کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه از طریق پورتال کتابخانه مرکزی به نشانی: http://slib.qom.ac.ir/portal (منو: پایگاههای اطلاعاتی) دسترس پذیر شد.
🔻گفتنی است بیش از ۳۰ پایگاه علمی بین المللی اعم از sciencedirect،springer oxford, wiley و ... برای کلیه اعضای دانشگاه به صورت مستقیم قابل دسترس و استفاده است.
🔰 تذكر: كليه پايگاه هاي مورد اشتراك كتابخانه مركزي از طريق آي پي هاي دانشگاه قابل دسترس مي باشند. در صورت استفاده از شبكه وايرلس يا خارج از دانشگاه لطفا از VPN دانشگاه استفاده نماييد.
آدرس تنظيم و دانلود نرم افزار سيسكو اني كانت جهت اتصال از طريق : http://lib.qom.ac.ir/Portal/home/?generaltext/14379/16426/179324 /
فیلم آموزشی نحوه نصب نرم افزار انی کانکت:
: https://qom.ac.ir/Notifications/Pages/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%D9%8A-%D8%A7%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D9%87-VPN-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87.aspx
✔️لازم به ذکر است پورتال و کتابخانه دیجیتال کتابخانه مرکزی به تازگی خریداری و نصب شده و با تلاش همکاران کتابخانه مرکزی در حال توسعه و تکمیل شدن است.
🔸روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom