💢 امامزاده شاه حمزه
عکاس: فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۱۴
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
💢 امامزاده سید سربخش
این امامزاده در خیابان آذر (طالقانی) قم قرار دارد و بقعه آن از معماری زیبایی برخوردار است. طبق کتیبه موجود در امامزاده، این بقعه را شخصی به نام میرغیاث الدین محمد به سال ۷۷۴ قمری بنا کرده است. اگرچه این بقعه بعد از پایان کار حکومت ایلخانان مغول در ایران احداث شده اما معماری آن متاثر از معماری دوره ایلخانی است؛ بهخصوص گنبد مخروطی شکل آن که نمادی از معماری این دوره است. نوع گنبد و تزئینات گچبری آن بسیار شبیه گنبدهای سبز قم است که تقریبا در یک دوره زمانی بنا شدهاند. گنبد مخروطی شکل امامزاده به صورت هشت ضلعی و با کاشیهای سبز رنگ زیبا تزیین شده است. گچبریهای داخلی امامزاده نیز بسیار زیبا و جالب است. به طور کلی این امامزاده بسیار باصفا و حال و هوای خوبی دارد.
درباره شخص مدفون در اینجا نیز طبق کتیبه، ابوالمعالی اسماعیل از نوادگان امام صادقع است که در حمله مغولها به قم سر وی را از تن جدا می کنند و به همین دلیل به سربخش (یعنی کسی که سرش را بخشیده است) معروف شده است.
فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۱۶
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
💢 کتیبهای از دوران پهلوی دوم
آزمایشگاه دبیرستان حکیم نظامی
"سروش....
آزمایشگاه علوم تحربی
که از اعتبار انجمن شهرستان بنا گردید سال..."
علت تراشیدن کلمات بعد از سروش و سال تاسیس چه میتوانسته بوده باشد؟
و چه کسانی مرتکب شدهاند و در چه سالی تراشیده شده است؟ و کلمات و سال محو شده چه بودهاند؟
آیا ما بهدرستی امانتداری کردهایم؟
سیدمحسن محسنی
۱۴۰۲/۰۸/۱۷
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
مرمت «سرای ملا حسین» قم با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال در حال انجام است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: طرح مرمت بنای تاریخی «سرای ملا حسین» شهر قم با اعتباری بیش از ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر ریاستجمهوری و با نظارت دانشگاه علم و صنعت ایران در حال انجام است.
ارجمندی افزود: سرای ملا حسین در مجاورت راسته بازار و میدان کهنه و در ارتباط با عناصر شاخص تاریخی و مذهبی از جمله مسجد جامع، مسجد و منار میدان کهنه، مدرسه جهانگیر خان، مدرسه غیاثیه و امامزاده حمزه(ع) قرار دارد که بخشی از یک محور فرهنگی تاریخی بسیار با اهمیت در هسته اصلی شهر قم محسوب میشود.
متن کامل خبر⬇️
https://qom.mcth.ir/%d9%85%d8%af%db%8c%d8%b1%da%a9%d9%84-%d9%85%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%ab%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af%db%8c%d8%8c-%da%af%d8%b1%d8%af%d8%b4%da%af%d8%b1%db%8c-%d9%88-%d8%b5%d9%86%d8%a7/
🆔 @mirase_karime https://www.chtn.ir/service/provinces/qom
💢 مسجد امام حسن عسکری(ع)
عکاس: فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۱۷
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
یادکردی از استاد ابوالحسن گرامی
نام نیکو گر بماند ز آدمی
به کز او ماند سرای زرنگار
افتخار شاگردی استاد گرامی را در دبیرستان ایثارگران قم داشتم. او صاحب طبعی خوش و بیانی جذاب و زبانی مزّاح و شخصیتی مزّین به اخلاق نیکو و اعتبار علمی و عقبه نسب و فامیل محترم از قمیهای اصیل داشت. در دو سالی که در محضرش بودیم ضمن درسآموزی، صاحب اندوختهای از دانایی و معرفت وحرمتداری و اخلاق شدیم.
او در مدرسه ایثارگران قم، رزمندگانِ بازمانده از تحصیل در روزهای دفاع مقدس (دهه شصت) را احترم مینهاد و جانبازان و شهدا را گرامی میداشت.
پس از بازنشستگی و در عنفوان پیری و کسالت نیز دست از پژوهش و تربیت نکشید و در تربیت بسیاری از کارگزاران قمی اهتمام ورزید. دانشجویان فراوانی نیز در سامان دادن پایان نامههایشان از راهنماییهای وی بهرهمند گشتند. در جلسات هفتگی بنیاد قمپژوهی نیز علاقهمندان قمشناسی از حضور ایشان بهرهمند میشدند.
یادش گرامی باد.
مظاهر علیعسگری
۱۴۰۲/۰۸/۲۰
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
💢 دفترخانه اسناد رسمی شماره ۲ قم
سردفتران از ابتدا تا کنون
۱. حاج آقا مصطفی برقعی از ۱۳۱۴ - ۱۳۴۱
۲. بکایی از ۱۳۴۱ - ۱۳۵۸
۳. محقق از ۱۳۵۸ - ۱۳۶۶
۴.نوروزی از ۱۳۶۶ - ۱۳۹۵
۵. حمید نایینی قدیمی از ۱۳۹۵ تا کنون
سیدمحسن محسنی
۱۴۰۲/۰۸/۲۰
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت