🔹پژوهشگران همچنین مناطق درخشان یونیزهشده توسط ستارگان درخشان و گاز یونیزه پراکنده با منشا ناشناخته را آشکار کرده است.
🔸به گفته "دانا اس. بالسر"، دانشمند رصدخانه ملی نجوم رادیویی در ایالات متحده، تلسکوپهای بزرگ تک بشقابی مانند تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری بهترین گزینه برای کاوش در گاز یونیزه شده هستند.
🔹برای دانشمندان در سراسر جهان، اندازهگیری میدانهای مغناطیسی کهکشانی که در محیط بین ستارهای نفوذ میکند بسیار دشوار است. این تیم تحقیقاتی برای اندازهگیری اثر فارادی، تعداد زیادی تپاختر ضعیف را با حساسیت تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری بررسی کردند و پس از آن این تلسکوپ میدانهای مغناطیسی کهکشانی را در محدوده وسیعتری در دیسک و هاله کهکشانی آشکار کرد.
🔸هان در این باره تأکید کرد: بدون تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری، میدان مغناطیسی بین ستارهای در چنین منطقه وسیعی هرگز شناسایی نمیشد. این موارد با ابزاری با حساسیت بالا، وضوح طیفی بالا و وضوح فضایی بالا مشخص میشود، دادههای خط طیفی منبع بسیار ارزشمندی برای مطالعه ساختار کهکشان راه شیری و چرخه اکولوژیکی بین ستارهای است.
🔹همچنین جینگ ییپنگ، پژوهشگر آکادمی علوم چین و استاد دانشگاه شانگهای جیائو تونگ تأکید کرد: مشاهدات حساس تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری میتواند جزئیات بیسابقهای از کهکشان راه_شیری را آشکار کند. اطلاعات منتشر شده توسط این مقالات، منابع ارزشمندی برای ستارهشناسان در سراسر جهان هستند.
🔸تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری که در یک "کارست" طبیعی عمیق و گرد در استان گوئیژو در جنوب غربی چین قرار دارد، فعالیت رسمی خود را در ژانویه ۲۰۲۰ آغاز کرد. گمان میرود این تلسکوپ حساسترین تلسکوپ رادیویی جهان باشد.
❇️منبع: Science China: Physics, Mechanics & Astronomy
🌗کهکشان ما چه زمانی به همسایه اش برخورد می کند؟
🔹تا آنجا که میدانیم راه شیری روش کهکشانخواری خود را تغییر نداده و همچنان به خوردن ستارهها و کهکشانهای نزدیک ادامه میدهد.
🔸کهکشان ما و آندرومدا در ۴.۵ میلیارد سال آینده ادغام خواهد شد. آندرومدا یک کهکشان مارپیچی است که در فاصله ۲.۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد که در حال حاضر، با سرعتی در حدود ۱۱۳ کیلومتر در ثانیه به سمت راه شیری می آید.
🔹یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ که در مجله استروفیزیکال منتشر شد، تایید کرد که برخورد بین این دو کهکشان در حال حاضر در حال انجام است.
🔸ستارهشناسان توانستند از #تلسکوپ فضایی هابل برای رصد آندرومدا استفاده کنند؛ کهکشانی که مانند راه شیری ما و کهکشانهای دیگر، در یک پوشش بزرگ به نام هاله کهکشانی قرار دارد.
🔹آنها حتی توانستند اندازه هاله آندرومدا را اندازهگیری کنند و بر این باورند که شکل و اندازه آن شبیه به هاله کهکشان #راه_شیری است. بر اساس این اندازهگیریها، به احتمال زیاد هاله آندرومدا و هاله راه شیری در حال لمس یکدیگر هستند، به این معنا که برخورد دو کهکشان مدتها قبل آغاز شده است.
در سپتامبر سال ۲۰۰۳ تلسکوپ فضایی هابل دوربین خود را به سمت نقطهٔ کاملا تاریک و کوچکی از آسمان نشانه گرفت
هابل دوربین خود را به مدت ۴ ماه آنجا ثابت نگه داشت تا تمام نور ممکن در آن نقطه جمع آوری شود، در کمال ناباوری بعد از ۴ ماه این عکس ثبت شد...
در آن نقطهٔ تاریک و کوچک تصویری با بیش از ۱۰،۰۰۰ کهکشان نمایان شد به طوریکه هر کدام از این کهکشانها حدود یک تریلیون ستاره در خود جای داده و هر ستاره نیز مانند منظومه شمسیِ ما چندین سیاره اطراف خود دارند!
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🔴دوستانی که موفق به دریافت بسته فرهنگی در اکران نشدند و اسمشون نوشته شده، زمان دریافت بسته های فرهن
📣📣در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش ، دانشجویان خوابگاهی خوابگاه معصومیه که موفق به دریافت بسته فرهنگی نشدند و نام نویسی کردند ،تا پایان امشب بسته فرهنگی خود را از اتاق ۶۴۳۰ دریافت کنند .
🔵افرادی که امروز جمعه در خوابگاه حضور ندارند میتوانند نماینده ای از جانب خود بفرستند
🔴فرصت دریافت بسته صرفا تا پایان امشب هست و بعد از این تاریخ بسته ای تحویل داده نمیشود .
📣دانشجویان غیر خوابگاهی و خوابگاه های دیگر صرفا در شنبه صبح فرصت دریافت بسته فرهنگی را دارند و جهت هماهنگی حضور، به آیدی دبیر پیام دهند
🔴🟡🟠
🌟💫دانشجویانی که به آیدی دبیر ،پیرو علاقه مندی به کانون کیهان و عضویت ، پیام داده اند و پاسخی دریافت نکرده اند،پیام خود را مجدد به آیدی روابط عمومی ارسال کنند
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
📣📣در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش ، دانشجویان خوابگاهی خوابگاه معصومیه که موفق به دریافت
🔴🔴🔴دانشجویانی که در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش حضور داشتند و موفق به دریافت بسته فرهنگی نشدند و مشخصاتشان جهت دریافت بسته فرهنگی ثبت شد ،صرفا تا تاریخ🔴 ۵ دی ماه 🔴 فرصت دارند که بسته فرهنگی خود را از
اتاق ۲۲۲، ساختمان اداری امام خامنه ای ، دریافت کنند .
🌗کوتاهترین و طولانی ترین شب یلدا در کدام مناطق ایران است؟
🔸روستای پسابندر در جنوب شرقی ایران (استان سیستان و بلوچستان) در شب یلدا، به میزان ۱۳ ساعت و ۲۵ دقیقه و ۳۷ ثانیه کوتاهترین شب را در شب یلدا تجربه خواهد کرد و روستای مرزی پارس آباد در شمالغرب (استان اردبیل) ۱۴ ساعت و ۳۸ دقیقه و ۳۴ ثانیه طولانیترین طول شب را تجربه خواهد کرد.
🔹شب یلدا در تهران هم به اندازه ۱۴ ساعت و ۱۵ دقیقه و ۵۳ ثانیه طول میکشد که طول این شب به نسبت ۲۹ آذر و یکم دی ماه ۲ تا ۳ ثانیه بیشتر است.
#کسب_افتخار
دکتر شانت باغرام، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمدحسین نامجو، پژوهشگر پژوهشگاه دانشهای بنیادی، برنده جایزه ICTP (مرکز بینالمللی فیزیک نظری) 2022 شدند. این جایزه به واسطهی مشارکت پیشگامانهی این دو کیهانشناس جوان و برجستهی ایرانی در توسعهی چارچوبهای نظری، محاسباتی و آماری برای مقایسه پیشبینیهای نظری پدیدههای مختلف کیهانشناسی و اخترفیزیکی با دادههای رصدی دقت بالا، به ایشان اختصاص یافت.
انجمن فیزیک ایران کسب این افتخار را به این عزیزان و جامعهی علمی کشور تبریک عرض میکند و آرزوی توفیقات روزافزون دارد.🌹
منبع خبر: https://www.ictp.it