🔴دوستانی که موفق به دریافت بسته فرهنگی در اکران نشدند و اسمشون نوشته شده، زمان دریافت بسته های فرهنگیشون در همین کانال اطلاع رسانی میشود
🔴🔴 همچنین، دانشجویی که از دانشجویان غیر خوابگاهی بوده و دارای پوشش چادر هست و موفق به دریافت بسته فرهنگی نشد به آیدی دبیر در کانال کانون پیام بدهد .
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🌟🎓🌟کانون کیهان دانشگاه قم به مناسبت روز دانشجو برگزار می کند: 🎥اکران مستند داستان جهان آفرینش 🔴وی
#گزارش تصویری اکران مستند داستان جهان افرینش
🌗نظریه ریسمانی
🔸تئوری ریسمانی یکی از پر کاربردترین تئوری های علم فیزیک است. بر اساس تئوری ریسمانی ماهیت هر چیز که در دنیا وجود دارد در سطح زیرکوانتمی آن قرار دارد. این ماهیت را ذرات کوانتمی، الکترون ها، اتم ها و سلول ها تشکیل می دهند. تئوری ریسمانی دلیلی محکم برای وجود جهان های موازی است. بر این اساس جهان کنکونی همانند حبابی در کنار جهان های موازی قرار دارد.
«إن فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار و الفلک التی تجری فی البحر بما ینفع الناس و ما أنزل الله من السماء من ماء فأحیا به الارض بعد موتها و بث فیها من کل دابة و تصریف الریاح و السحاب المسخر بین السماء و الارض لآیات لقوم یعقلون»؛ در آفرینش آسمانها و زمین، در گردش شب و روز، در حرکت کشتی بر روی آب که به وسیله آن بشر منتفع می گردد، آمدن و ریزش باران که سبب حیات زمین می گردد، حیواناتی که در روی زمین در حرکت اند، گردش بادها و حالت مخصوص ابرها که در میان زمین و آسمان معلق اند، در همه اینها نشانه های قدرت و حکمت پروردگار است.❤️⭐️
🌗عکس روز نجوم؛تاریکی،نور و غبارآلود.
🔸این منظره آسمانی رنگارنگی که می بینید، حدود 4 ماه کامل را در میان میدانهای ستارهای غنی از سحابی در امتداد صفحه کهکشان راه شیری در صورت فلکی سلطنتی شمالی قیفاووس پوشش می دهد. در نزدیکی لبه ابر مولکولی عظیم منطقه در فاصله 2400 سال نوری از ما، ناحیه تابشی مایل به قرمز روشن Sharpless (Sh) 155 در مرکز قاب قرار دارد، که به سحابی غار نیز معروف است.
🔹حدود 10 سال نوری در سراسر دیواره های گازی درخشان غار کیهانی توسط نور فرابنفش ستاره های جوان داغ اطراف آن یونیزه می شود. سحابی های انعکاسی غبارآلود، مانند vdB 155 در سمت راست، و ابرهای مبهم متراکم غبار نیز بر روی بوم بین ستاره ای فراوانند. کاوشهای نجومی نشانههای چشمگیر دیگری از شکلگیری ستاره، از جمله لکههای قرمز روشن هربیگ-هارو (HH) 168 را نشان دادهاند. در پایین و سمت راست مرکز، انتشار شی هربیگ-هارو توسط جتهای پرانرژی یک ستاره تازه متولد شده ایجاد میشود.
🌗تلسکوپ چینی جزئیات بی سابقه ای از کهکشان راه شیری را ارائه کرد.
🔸فضای وسیع بین میلیاردها ستاره کهکشان راه شیری خالی نیست، بلکه پر از محیط نازک بین ستارهای است و پژوهشگران چینی به تازگی جزئیات بیسابقهای از راه شیری را آشکار کردند.
🔹به گفته "هان جینلین"، دانشمند رصدخانه ملی نجوم چین طی بررسی حساس تپ_اخترها با استفاده از تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری، دادههای خط طیفی محیط بین ستارهای به طور همزمان ثبت شد. اگرچه کالیبراسیون دقیق هنوز در حال انجام است، اما نتایج موجود در حال حاضر حساسترین نتایج برای تشخیص ابرهای گاز هیدروژن خنثی تا به امروز هستند و جزئیات بیسابقهای را در مورد توزیع گاز هیدروژن خنثی نشان میدهند.
🔸"جان ام. دیکی"، استاد بازنشسته دانشگاه تاسمانی در استرالیا و دانشگاه مینه سوتا در ایالات متحده گفت: در مقایسه با تمام بررسیهای قبلی، بهبود وضوح و حساسیت زاویهای در بررسی انجامشده توسط این گروه پژوهشی تأثیرگذار است.
ادامه 👇👇
🔹پژوهشگران همچنین مناطق درخشان یونیزهشده توسط ستارگان درخشان و گاز یونیزه پراکنده با منشا ناشناخته را آشکار کرده است.
🔸به گفته "دانا اس. بالسر"، دانشمند رصدخانه ملی نجوم رادیویی در ایالات متحده، تلسکوپهای بزرگ تک بشقابی مانند تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری بهترین گزینه برای کاوش در گاز یونیزه شده هستند.
🔹برای دانشمندان در سراسر جهان، اندازهگیری میدانهای مغناطیسی کهکشانی که در محیط بین ستارهای نفوذ میکند بسیار دشوار است. این تیم تحقیقاتی برای اندازهگیری اثر فارادی، تعداد زیادی تپاختر ضعیف را با حساسیت تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری بررسی کردند و پس از آن این تلسکوپ میدانهای مغناطیسی کهکشانی را در محدوده وسیعتری در دیسک و هاله کهکشانی آشکار کرد.
🔸هان در این باره تأکید کرد: بدون تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری، میدان مغناطیسی بین ستارهای در چنین منطقه وسیعی هرگز شناسایی نمیشد. این موارد با ابزاری با حساسیت بالا، وضوح طیفی بالا و وضوح فضایی بالا مشخص میشود، دادههای خط طیفی منبع بسیار ارزشمندی برای مطالعه ساختار کهکشان راه شیری و چرخه اکولوژیکی بین ستارهای است.
🔹همچنین جینگ ییپنگ، پژوهشگر آکادمی علوم چین و استاد دانشگاه شانگهای جیائو تونگ تأکید کرد: مشاهدات حساس تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری میتواند جزئیات بیسابقهای از کهکشان راه_شیری را آشکار کند. اطلاعات منتشر شده توسط این مقالات، منابع ارزشمندی برای ستارهشناسان در سراسر جهان هستند.
🔸تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری که در یک "کارست" طبیعی عمیق و گرد در استان گوئیژو در جنوب غربی چین قرار دارد، فعالیت رسمی خود را در ژانویه ۲۰۲۰ آغاز کرد. گمان میرود این تلسکوپ حساسترین تلسکوپ رادیویی جهان باشد.
❇️منبع: Science China: Physics, Mechanics & Astronomy
🌗کهکشان ما چه زمانی به همسایه اش برخورد می کند؟
🔹تا آنجا که میدانیم راه شیری روش کهکشانخواری خود را تغییر نداده و همچنان به خوردن ستارهها و کهکشانهای نزدیک ادامه میدهد.
🔸کهکشان ما و آندرومدا در ۴.۵ میلیارد سال آینده ادغام خواهد شد. آندرومدا یک کهکشان مارپیچی است که در فاصله ۲.۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد که در حال حاضر، با سرعتی در حدود ۱۱۳ کیلومتر در ثانیه به سمت راه شیری می آید.
🔹یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ که در مجله استروفیزیکال منتشر شد، تایید کرد که برخورد بین این دو کهکشان در حال حاضر در حال انجام است.
🔸ستارهشناسان توانستند از #تلسکوپ فضایی هابل برای رصد آندرومدا استفاده کنند؛ کهکشانی که مانند راه شیری ما و کهکشانهای دیگر، در یک پوشش بزرگ به نام هاله کهکشانی قرار دارد.
🔹آنها حتی توانستند اندازه هاله آندرومدا را اندازهگیری کنند و بر این باورند که شکل و اندازه آن شبیه به هاله کهکشان #راه_شیری است. بر اساس این اندازهگیریها، به احتمال زیاد هاله آندرومدا و هاله راه شیری در حال لمس یکدیگر هستند، به این معنا که برخورد دو کهکشان مدتها قبل آغاز شده است.
در سپتامبر سال ۲۰۰۳ تلسکوپ فضایی هابل دوربین خود را به سمت نقطهٔ کاملا تاریک و کوچکی از آسمان نشانه گرفت
هابل دوربین خود را به مدت ۴ ماه آنجا ثابت نگه داشت تا تمام نور ممکن در آن نقطه جمع آوری شود، در کمال ناباوری بعد از ۴ ماه این عکس ثبت شد...
در آن نقطهٔ تاریک و کوچک تصویری با بیش از ۱۰،۰۰۰ کهکشان نمایان شد به طوریکه هر کدام از این کهکشانها حدود یک تریلیون ستاره در خود جای داده و هر ستاره نیز مانند منظومه شمسیِ ما چندین سیاره اطراف خود دارند!
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🔴دوستانی که موفق به دریافت بسته فرهنگی در اکران نشدند و اسمشون نوشته شده، زمان دریافت بسته های فرهن
📣📣در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش ، دانشجویان خوابگاهی خوابگاه معصومیه که موفق به دریافت بسته فرهنگی نشدند و نام نویسی کردند ،تا پایان امشب بسته فرهنگی خود را از اتاق ۶۴۳۰ دریافت کنند .
🔵افرادی که امروز جمعه در خوابگاه حضور ندارند میتوانند نماینده ای از جانب خود بفرستند
🔴فرصت دریافت بسته صرفا تا پایان امشب هست و بعد از این تاریخ بسته ای تحویل داده نمیشود .
📣دانشجویان غیر خوابگاهی و خوابگاه های دیگر صرفا در شنبه صبح فرصت دریافت بسته فرهنگی را دارند و جهت هماهنگی حضور، به آیدی دبیر پیام دهند
🔴🟡🟠
🌟💫دانشجویانی که به آیدی دبیر ،پیرو علاقه مندی به کانون کیهان و عضویت ، پیام داده اند و پاسخی دریافت نکرده اند،پیام خود را مجدد به آیدی روابط عمومی ارسال کنند
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
📣📣در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش ، دانشجویان خوابگاهی خوابگاه معصومیه که موفق به دریافت
🔴🔴🔴دانشجویانی که در برنامه اکران مستند داستان جهان آفرینش حضور داشتند و موفق به دریافت بسته فرهنگی نشدند و مشخصاتشان جهت دریافت بسته فرهنگی ثبت شد ،صرفا تا تاریخ🔴 ۵ دی ماه 🔴 فرصت دارند که بسته فرهنگی خود را از
اتاق ۲۲۲، ساختمان اداری امام خامنه ای ، دریافت کنند .
🌗کوتاهترین و طولانی ترین شب یلدا در کدام مناطق ایران است؟
🔸روستای پسابندر در جنوب شرقی ایران (استان سیستان و بلوچستان) در شب یلدا، به میزان ۱۳ ساعت و ۲۵ دقیقه و ۳۷ ثانیه کوتاهترین شب را در شب یلدا تجربه خواهد کرد و روستای مرزی پارس آباد در شمالغرب (استان اردبیل) ۱۴ ساعت و ۳۸ دقیقه و ۳۴ ثانیه طولانیترین طول شب را تجربه خواهد کرد.
🔹شب یلدا در تهران هم به اندازه ۱۴ ساعت و ۱۵ دقیقه و ۵۳ ثانیه طول میکشد که طول این شب به نسبت ۲۹ آذر و یکم دی ماه ۲ تا ۳ ثانیه بیشتر است.
#کسب_افتخار
دکتر شانت باغرام، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمدحسین نامجو، پژوهشگر پژوهشگاه دانشهای بنیادی، برنده جایزه ICTP (مرکز بینالمللی فیزیک نظری) 2022 شدند. این جایزه به واسطهی مشارکت پیشگامانهی این دو کیهانشناس جوان و برجستهی ایرانی در توسعهی چارچوبهای نظری، محاسباتی و آماری برای مقایسه پیشبینیهای نظری پدیدههای مختلف کیهانشناسی و اخترفیزیکی با دادههای رصدی دقت بالا، به ایشان اختصاص یافت.
انجمن فیزیک ایران کسب این افتخار را به این عزیزان و جامعهی علمی کشور تبریک عرض میکند و آرزوی توفیقات روزافزون دارد.🌹
منبع خبر: https://www.ictp.it
🌗کشف یک منبع نامحدودودر دسترس
آب آشامیدنی
🔹گروهی از محققان طرحی را پیشنهاد کردهاند که امکان تبدیل بخار نامحدودموجود در بالای اقیانوسها به آب آشامیدنی را فراهم میکند.
🔸مشکل آب آشامیدنی در کره زمین درسالهای اخیر به بحران جدیتری در بسیاری از کشورها تبدیل شده است.اما حالادانشمندان معتقدندکه میتوان از بخار آب در بالای اقیانوس بهعنوان یک منبع تقریباًنامحدودبرای تولید آب شیرین استفاده کرد.
🔹محققان دانشگاه ایلینوی دراربانا-شمپین سازوکار جدیدی را برای تولید آب آشامیدنی پیشنهاد کردهاند که درآن بخارآب بالای سطح اقیانوسها به ساحل منتقل میشود.سپس این بخار در ساحل با کمک سیستمهای خنکسازی فشرده و به آب تبدیل میشود. انرژی این سیستمها تماماً میتواند از منابع تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی یابادی تأمین شود.
🔹با وجود اینکه دانشمندان هنوز جزئیات دقیق طرح خود را منتشر نکردهاند، اما محاسباتی که درباره رطوبت قابل استخراج از۱۴نقطه در سراسر دنیا بهدست آمده است، نشان میدهد که باهر کدام از این سیستمها میتوان بهصورت بالقوه میانگین آب آشامیدنی موردنیاز برای۵۰۰هزار نفر را تأمین کرد.
🌗تصویر روز ناسا؛ستاره ای از جنس آفرینش در قلب سحابی.
🔸ستارهای نادر، داغ و درخشان از نوع O با جرمی حدود چهل برابر خورشید که به «تخم اژدها» معروف است.
🔹این ستاره نه تنها سحابی پیچیدهای (NGC ۶۱۶۴) آن را احاطه کرده است، بلکه هاله آبی رنگی را نیز در اطراف خود بهوجود آورده است.
🔸نام این ستاره از سحابی شگفتانگیز اژدهایان مبارز آرا (fighting Dragons of Ara - NGC ۶۱۸۸) که در منطقهای نزدیک قرار دارد، گرفته شده است.
🔹سحابی NGC ۶۱۶۴ که حدود چهار سال_نوری وسعت دارد، دارای تقارنی دوقطبی است و از لحاظ ظاهری شبیه به سحابیهای سیارهای است؛ کفنی از جنس گاز که اطراف ستارههای در حال مرگ خورشیدگون را میپوشاند.
🔸در فاصله ۴۲۰۰ سال نوری از ما در صورت فلکی جنوبی گونیا NGC 6164قرار دارد. این سحابی مانند بسیاری از سحابیهای سیارهای دیگر دارای هالهای ضعیف و گسترده است که در این عکس تلسکوپی به رنگ آبی درآمده است.
🔹احتمالاً مواد موجود در #هاله آبی با گسترش به اطراف محیط بین ستارهای، از فاز فعال قبلی ستاره O بیرون رانده شدهاند.
🌗منتظر نخستین بارش شهابسنگی سال نو میلادی باشید.
🔹سال نوی میلادی برای علاقه مندان به ستاره شناسی با بارش شهاب سنگی همراه شده و طرفداران رصد پدیده های نجومی می توانند طی شب های آینده شاهد این رویداد زیبا باشند که طی آن در هر دقیقه می توان دو #شهابسنگ را مشاهده کرد.
🔸 ستاره شناسان اعلام کردند: بارش شهابی Quadrantids بین ۲۸ دسامبر و ۱۲ #ژانویه قابل مشاهده بوده و در ساعات اولیه چهارشنبه ۴ ژانویه برابر با ۱۴ دی ماه به اوج خود خواهد رسید. بر این اساس پیش بینی می شود تعداد شهاب هایی که در یک ساعت در جو می سوزند ممکن است در اولین پدیده بارش شهاب سنگی سال جدید میلادی به عدد ۱۱۰ برسد.
🔹در این میان باید توجه داشت که شنبه ۱۷ دی ماه مصادف با کامل شدن ماه است که این موضوع می تواند بر رصد شهاب سنگ ها تاثیری منفی داشته باشد.از نظر علمی، بارش شهابی Quadrantids برگرفته از #صورت_فلکی Quadrans Muralis است که طی آن تابش یا حرکت نقطه ای که شهاب ها از آنجا سرچشمه می گیرند، در زیر دسته دب اکبر در صورت فلکی چکمه قرار دارد.
🔴🔴🔴 دوره های کیهان شناسی مقدماتی و پیشرفته با تخفیف ویژه برای اعضای کانون
مدرس : سیدمهدی موسوی
نام دوره ها:
🔸کیهان شناسی مقدماتی
سرفصل ها:
🔸تاریخچۀ علم کیهانشناسی از دوران باستان تا دوران مدرن
🔸نظریۀ مهبانگ
🔸تاریخچۀ عالم
🔸مادۀ تاریک و انرژی تاریک
🔸فرجام عالم
🔹کیهان شناسی پیشرفته
سرفصل ها:
🔹نسبیت خاص
🔹نسبیت عام
🔹سیاهچالهها
🔹امواج گرانشی
🔹عدسیهای گرانشی
✅هر دوره ۱۰ ساعت آموزشی
💲شهریه برای عموم ۲۰۰ هزار تومان و ۲۵ درصد تخفیف ویژه برای اعضای کانون
برای ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید :
@Skyloverali
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🔴🔴🔴 دوره های کیهان شناسی مقدماتی و پیشرفته با تخفیف ویژه برای اعضای کانون مدرس : سیدمهدی موسوی
#یادآوری
آخرین مهلت ثبت نام با تخفیف ، سه شنبه ، ۱۱ بهمن می باشد .
باعرض سلام وادب و احترام خدمت شما دوستان عزیزم 🥰
بنده نگار محمودی هاشمی هستم دبیر انجمن نجوم دانشگاه قم🌙✨
خیلی خوشحال و خرسند هستم از این که این سعادت نصیب بنده و دوستانم در انجمن علمی نجوم شده که از این پس در خدمت شما عزیزان باشیم
این کانال از این پس فعالیت های خودش رو در محوریت انجمن علمی نجوم ادامه خواهد داد.
امیدوارم که من و دوستانم در انجمن نجوم بتوانیم بهترین خدمت رسانی رو داشته باشیم.
امیدوارم بهترینهای خداوند برای شما دوستان عزیزم رقم بخوره ودر پناه خداوند باشید .
هدایت شده از انجمن علمی فیزیک دانشگاه قم
🔰گروه فیزیک دانشکده علوم پایه با
همکاری انجمن علمی فیزیک و
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم برگزار میکند :
⚛️همایش روز باز فیزیک
{Physics open day}
📌ویژه تمامی علاقهمندان به فیزیک
🔸سخنرانان همایش:
📃 جناب آقای دکتر فیروز آرش
پیشکسوت علم فیزیک
📃 سرکار خانم دکتر سیما قاسمی عضو انجمن ترویج علم ایران
📃سرکار خانم دکتر مشکل گشا عضو هیات علمی دانشگاه قم
✴️ همایش شامل :
💡 سخنرانی های جذاب
🏆 برگزاری مسابقات علمی
🧑🏻🔬 بازدید از آزمایشگاه ها
🧑🏻🔧 انجام آزمایش های جذاب علمی
☀️ همراه با رصد خورشید میباشد
🗓️ تاریخ برگزاری:۱۴۰۲/۰۹/۲۹
🕘 زمان برگزاری:۹الی ۱۲
🔻مکان برگزاری: دانشکده علوم پایه
آمفی تئاتر شهید بهشتی
💫منتظر حضور گرم شما دوستداران علم فیزیک میباشیم.
🌐 @anjomn_physics
🌐@qomuni_Anjoman_nojoom
🌐https://eitaa.com/PhysQom
📌انجمن علمی نجوم دانشگاه قم برگزار میکند:
بررسی منحنی نوری ستارگان متغییر گرفتی از نوع wدب اکبری
(W UMa_type variable stars)
🎤 ارائه دهنده:
سرکار خانم سپیده هوشیار
🔹دانشجوی ارزشمند کارشناسی ارشد اختر فیزیک دانشگاه قم
🔸عضو انجمن نجوم پاسارگاد
🔹رصدگر برتر مسابقات مسیه
🔸عضو پروژه مدرسه تابستانی نجوم مربوط
به ستاره متغیر گرفتی Ew Psc
⏰ زمان:
دوشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۸
این برنامه به صورت بر خط (مجازی) برگزار می شود.
لینک شرکت در برنامه دقایقی پیش از زمان شروع برنامه در کانال انجمن نجوم دانشگاه قم در پیام رسان ایتا به نشانی قرار خواهد گرفت.
❌شرکت در این وبینار رایگان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به آیدی روابط عمومی انجمن پیام دهید.
🌐@Miss_Zarei_sh
🌐@qomuni_anjoman_nojoom
با رویداد های روز نجومی همراه ما باشید🪐