amal eid ghadir.ali.mp3
2.23M
﷽
فایل صوتی
🌸 اعمال عید غدیر حاج آقا #عالی
✨آداب عید سعید #غدیر:
🔅غسل كردن
🔅پوشيدن لباس پاكيزه و نو
🔅تبريك و تهنيت گفتن به يكديگر
🔅تبسم كردن
🔅 صلوات فرستادن
🔅 رفتارهاى سخاوتمندانه
🔅عقد برادری
🔅ديد و بازديد
🔅 زيارت حضرت على عليه السلام
🔅 روزه گرفتن
🔅 شادى كردن
🔅 عطر زدن
🔅 طعام دادن
🔅صدقه دادن
🔅 زينت كردن
🔅 چشم پوشى از گناه برادران
🔅 برآوردن حوائج مؤمنان
🔅مهربانى و عطوفت كردن
🔅 ملاقات، مصافحه و سلام کردن
🔹امام على عليه السلام می فرماید: در روز غدير يكديگر را ملاقات كنيد به هم دست بدهيد و سلام كنيد.
@qurantehran
25.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 بازخوانی خطبه #غدیر ـ بخش سوم
🔸موضوعبندی خطبه بسیار زیبا و شیوای«پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
2- ابلاغ جانشینی و امامت: «انَّ جبرئیل هَبَطَ الَیَّ مِرارا ثلاثا یَامُرُنی عن السلام ربِّی» جبرئیل سه بار نزد من آمد و از طرف خدا به من دستور داد تا به همه شما اعلام کنم که علی بن ابی طالب برادر و وصی و جانشین من است. او بعد از من امام شما خواهد بود.
3- فضیلتهای امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): «مَعاشِرالناس، فَضِّلوه فقد فَضَّلَ الله و اقبَلوهُ فقد نَصَبَهُ الله» ای مردم علی را از دیگران برتر بدانید زیرا خدا او را برتر میداند. امامتش را قبول کنید زیرا خدا او را امام قرار داداه است.
#مبلغ_غدیر_باشیم
@qurantehran
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۲۶۷ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #حجر و #نحل
@qurantehran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
📇 خلاصه تفسیر سوره #حجر - آیه۹۱
📚 مفسر: آیت الله جوادی آملی(تفسیر تسنیم)
🔸﴿الَّذينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضينَ﴾
در آیه قبل خداي سبحان فرمود ما نسبت به مقتسمين تصميمي گرفتيم بلا نازل كرديم نازل ميكنيم و مانند آن اما مقتسمين چه كساني هستند؟ مقتسمين را آيه بعد مشخص كرد فرمود: آنها كه قرآن را عضه عضه، تكه تكه، بخش بخش كردند عضه يعني پاره، تكه، اينها قرآن را پاره پاره كردند اين سوره در مكه نازل شد گروهي در مكه تصميم گرفته بودند كه درباره قرآن كارهاي گوناگون بكنند
گرچه اين آيه از نظر لفظ شامل گروهي است كه در مكه كارها را تقسيم ميكردند و قرآن را بخش بخش كردند و بخشهايش هم الآن ذكر ميشود ولي ملاكش شامل كساني كه در مدينه اين كارها را كردند هم ميشود
🔹در مكه عدهاي ديدند كه قرآن دارد گسترش پيدا ميكند لذا آمدند كارها را تقسيم كردند بعضي گفتند ما درباره فلان آيه يا درباره فلان آيه تصميم ميگيريم تصميمهايي كه گرفتند اين است كه بعضيها گفتند كه اين سِحر است بعضي گفتند اين شعر است بعضي گفتند اين اسطوره و افيون و افسانه است بعضي گفتند اين دروغ است و مانند آن اينكه ميبينيد توهينهاي فراواني، تهمتهاي زيادي، اِسنادهاي بي شماري در قرآن كريم نقل شده است براي اين تقسيم كاري است كه تبهكارها كردهاند ديگر آن كسي كه ميگفت اين سِحر است نميگفت اين جنون است و صاحبش مجنون است چون بالأخره سِحر جزء فنون غريبه است دقتي ميخواهد و ظرافتي ميخواهد يك هوش تندي ميخواهد ولو در راه باطل اين با جنون سازگار نيست يا شعر گفتن با جنون سازگار نيست آنهايي كه گفتند اين جنون است و آورندهاش _معاذالله_ مجنون است اينها يك گروه بودند يك گروه ميگفتند اين افسون و اسطوره است كه داستانهاي نوح و انبياي ديگر را نقل ميكند نظير داستان رستم و اسفندياري كه عجم نقل ميكنند بعضيها گفتند اين سبكي كه دارد سبك شعر است بعضي هم ميگفتند به اينكه اين چون خيلي فصاحت و بلاغتش بالاست اين سِحر است اين يك تقسيم كار بود وگرنه يك نفر در يك مقطع هم بگويد سِحر است هم بگويد جنون خُب اين تهمت نميگيرد اين يك طور تقسيم كار
🔸تقسيم كار ديگر اين بود كه بعضيها درباره شخص پيغمبر (صلّي الله عليه و آله و سلّم) ميگفتند ساحر، شاعر، مفتري، مجنون
🔹 بخش ديگر اينكه از همان اول آمدند برخيها آن متشابهات را از مرز محكمات جدا كردند و تابع متشابهات شدند. فرع را از اصل گرفتند متشابه در دستشان مانده به عنوان متشابه وسيله فتنه شده مثل ﴿جَاءَ رَبُّكَ﴾ و امثال ذلك فتنهبرانگيز است ديگر يا ﴿يُضِلُّ مَن يَشَاءُ وَيَهْدِي مَن يَشَاءُ﴾ بدون اينكه هدايت معنا بشود اضلال معنا بشود ابتدايي و كيفري معنا بشود خُب اين فتنه برانگيز است
🔸بخش ديگر آن آياتي كه به سود اينها بود ميپذيرفتند آياتي كه به زيان اينها بود نميپذيرفتند، اگر آيهاي به سود اينها نبود اينها فاصله ميگرفتند پس از جهات گوناگون اينها قرآن را عضه عضه كردند در حالي كه #قرآن نور واحد است آياتش به تعبير حضرت #امير (سلام الله عليه) «يصدق بعضه بعضهاً» است.
🔹گروه ديگري در ايام مكه كه زائران بيت عتيق از راههاي گوناگون وارد سرزمين وحي ميشدند اينها تقسيم كار كردند عدهاي در آن دروازه شمالي عدهاي در آن دروازه جنوبي، عدهاي دروازه شرقي، عدهاي دروازه غربي اين راههاي گوناگوني كه زائران وارد مكه ميشدند در اين راهها با اينها گفتگو ميكردند ميگفتند يك ساحري پيدا شده، يك شاعري پيدا شده، يك كاهني پيدا شده داعيهاي دارد مبادا با او گفتگو بكنيد و شما را از آثار نياكانتان باز ميدارد اين هم يك نحو تقسيم كار بود.
@qurantehran
30.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 بازخوانی خطبه #غدیر ـ بخش چهار و پنجم
🔸موضوعبندی خطبه بسیار زیبا و شیوای«پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
4- معرفی امیرالمؤمنین علی(علیه السلام):«معاشرالناس،هذا عَلیُّ اَنصَرَکُم لی، و ذریتی من صُلب علی» ای مردم، این علی را که همه میبینید بیش از همه یار و یاور من بوده است. فرزندان من از نسل علی میباشند.
5- هشدار به دشمنان امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): « انه لایُبغِضُ عَلیَّا الاّ شَقیُّ و لا یَتَوالَی عَلِیّا الا تَقیُّ» بدانید که به علی فقط شقاوتمندان کینه میورزند و فقط پرهیزکاران از او پیروی میکنند و او را دوست میدارند.
#مبلغ_غدیر_باشیم
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#کلیپ_تصویری
🎙🌸 #مقام_معظم_رهبری
🔹چرا عید سعیدغدیر را فرمودهاند «عید الله الاکبر»؟
#امام_خامنه_ای
@qurantehran
28.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 بازخوانی خطبه #غدیر ـ بخش ششم
🔸موضوعبندی خطبه بسیار زیبا و شیوای«پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
6- معرفی دوستان و دشمنان اهلبیت(سلام الله علیهم): «مَعاشِرالناس، عَدُوَّنا مَن ذَمَّهُ الله ولَعَنَهُ و ولیُّنا مَن مَدَحَهُ الله و اَحَبَّه» ای مردم،دشمنان ما اهلبیت همان کسانی هستند که خدا از آنان به بدی یاد نموده آنها را لعنت میکند، و دوستان ما کسانی هستند که خدا ار آنان به نیکی یاد کرده و آنها را دوست میدارد.
7- وصف موعود غدیر، حضرت مهدی(عج الله تعالی فرجه الشریف): «الا انَّ خاتَم الائمه مِنَّا القائم المهدی الا انَّه الظاهرُ علی الدین، الا انَّه المُنتَقِم من الظالمین» بدانید که آخرین امام، مهدی است. او از ماست. او قیام خواهد کرد. بدانید که او بر تمام ادیان غلبه میکند. بدانید که او از ستمگران انتقام میگیرد.
#مبلغ_غدیر_باشیم
@qurantehran
15.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 خطر ضعف فرهنگی
🔸 ﴿و اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ﴾؛ خدا تو را از مردم حفظ می كند، اولاً رسول گرامی در ردیف اوحدی از مبلغان الهی است، از كسی ترسی ندارد! از بشر هراسناك نبود تا در اثر ترس از مردم از تبلیغ حادثه تاریخی غدیر تسامح كند؛ زیرا به شهادت قرآن كریم رسول گرامی از هیچ كس ترسی نداشت.
او از چه می ترسید؟ با تشریح فضای حجاز از یك سو و تحلیل فضای جهان معاصر بعد از فتح مكه از سوی دیگر، روشن شده است كه پیغمبر از احدی در جنگ نظامی و مانند آن هراسی نداشت. اینكه در بخش پایانی آیه فرمود خدا تو را از مردم حفظ می كند، معلوم می شود خطر نظامی نبود؛ عمده خطر #سیاسی و #جوسازی مردم حجاز بود كه مبادا بگویند رسول گرامی برای این داعیه، داعیه رسالت در سر پروراند كه مردم را محكوم خاندان خود كند، پسر عمو و داماد خود را جانشین خود كند و امارت بر مردم را میراث و موروث خاندان خود كند و مانند آن. اگر مردم در اثر ضعف فرهنگی دچار چنین شبهه ای شدند آنگاه چه كند؟ این ترس همیشه هست. وجود مبارك رسول گرامی هم چنین ترسی را داشت كه اگر مردم نتوانند تشخیص بدهند كه این حكم «حكم الله» است،
🔸ولایت علی بن ابی طالب در رخداد غدیر نصب الهی است، وكالت نیست ولایت است، من نگفتم خدا گفته است، شخصیت حقیقی و حقوقی #علی همانند ندارد، اینچنین نیست كه سخن از امارت و حكومت و سلطنت و امثال ذلك باشد.
🔸 اینكه فرمود: ﴿وَ اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ﴾ یعنی من طرزی انجام می دهم كه طرز فكر مردم عوض بشود، مردم كاملاً بفهمند، دیگر این را توطئه ندانند و دیگر تو را متهم نکنند.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🌷یا صاحب الزمان ادرکنی🌷🌷
روز عید است همه دیدن سادات روند
ای بزرگ همه سادات کجا خیمه زدی؟
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🎉
🍃🌸🌱🌺🍃🌸🌱🌺🍃🌸🌱🌺
🔹در #غدیر امامت چند نفر اعلام شد؟
🔺سخنرانی بسیار شنیدنی #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
28.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 بازخوانی خطبه #غدیر ـ بخش هفتم
🔸موضوعبندی خطبه بسیار زیبا و شیوای«پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در غدیر خم
8- بیعت همگانی : «اَلا انِّی قد بایَعتُ الله و عَلِیُّ قد بایَعَنیِ وانا آخِذِکُم بِالبِیعَةِ له عن الله عزوجل» بدانید که من با خدا بیعت کردهام و علی با من بیعت نموده است و اینک میخواهم به دستور خدا از شما برای علی بیعت بگیرم.
9- فلسفهای از حج و دستور به انجام واجبات وترک محرمات: «مَعاشِرالناس، ما وَقَفَ بالمَوقِفِ مؤمِن الاّ غَفَر الله لَه» «فآمُرَ بالحلال واَنهی عن الحرام» ای مردم ، هر مؤمنی که در سرزمین مشعر ومنی و عرفات بماند خدا تمام گناهان گذشتهاش را میآمرزد.و امر میکنم شما را به ترک محرمات و انجام واجبات.
#مبلغ_غدیر_باشیم
@qurantehran
32.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 بازخوانی خطبه #غدیر ـ بخش پایانی
🔸موضوعبندی خطبه غدیر خم
10- معاد: «اذکُروا الممات و الحساب و الموازین» به یاد مرگ باشید حساب و میزان را به یاد آورید.
11- بیعت لسانی: «اَن آخذ من السنتکم الاقرار بما عَقَدت لِعَلِیّ مِن اِمرَةِ المومنین ومن جاء بعده من الائمه» خدا به من دستور داده تا از شما اقرار زبانی بگیرم همگی امامت امیرالمومنین علی و امامان پس از او را به زبان بیاورید.
12- و در آخر، سفارش در بارهی امیرالمؤمنین علی(علیه السلام): «مَعاشِرالناس،انَّ فضائل علی بن ابی طالب عندالله عزوجل وقد أنزلها فی القرآن» «السابقون السابقون، الی مبایعتة وموالاته وتسلیم علیه اِمرَةِ المومنین أولئک هم الفائزون»ای مردم، فضایل علی بن ابی طالب در پیشگاه خداست، و خدا آنها را در قرآن خود نازل فرموده است.ای مردم، کسانی که زودتر از دیگران باعلی بیعت کنند و و لایت او را قبول نمایند و به او با لقب «امیرالمومنین» سلام دهند از رستگاران هستند.
#مبلغ_غدیر_باشیم
@qurantehran
💢السلام علیڪ یابقیة الله یا
اباصالح المهدۍیاخلیفة الرحمن
ویاشریڪ القرآن ایهاالامام
الانس والجان"سیدی"و"مولاۍ"
الامان الامان
دهيد مژده ڪه جان جهان رسيد از راه
ڪريم دسٺ و دل بازمان رسيد از راه
دوباره موسمِ شادےِ شيعيان آمد
پدر بزرگ #امام_زمان رسيد از راه
#میلاد_امام_هادی(ع) مبارک باد🌸
🌺به نام خدای بخشایشگر🌺
@qurantehran
📇 تفسیر سوره #نحل ـ آیه ۷
📚 مفسر: علامه محمدحسین طباطبایی ـ ترجمه تفسیر المیزان
🔸آیه هفتم:
" وَ تَحْمِلُ أَثْقالَكُمْ إِلى بَلَدٍ لَمْ تَكُونُوا بالِغِيهِ إِلَّا بِشِقِّ الْأَنْفُسِ إِنَّ رَبَّكُمْ لَرَؤُفٌ رَحِيمٌ".
🔹كلمه" اثقال" جمع ثقل است كه به معناى بار سنگين است.
🔹 مقصود از" شق الانفس" مشقتى است كه نفوس در حمل بارها در مسافتهاى طولانى و راههاى دشوار تحمل مى كنند.
🔸و مقصود اين است كه انعام، مانند شتران و بعضى گاوها بارهاى آدمى را به شهرى حمل مى كنند كه رسيدن به آن شهر با نبود شتر و گاو مشقتى دارد كه تحملش بر نفوس دشوار است، و خداوند با خلقت شتر و گاو، و مسخر نمودن آنها براى بشر آن مشقت را از بشر برداشت، كه خدا نسبت به شما مردم رؤوف و رحيم است.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ثمره رسالت
🔸 چه حادثه ای در هجدهم ذی حجه در سرزمین غدیر رخ داد كه این روز را برای ابد عید كرد؟ آیه ای در قرآن كریم سوره مباركه مائده چنین پیامی را به رسول اكرم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الكرم) می دهد كه ﴿یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاس﴾؛[1] یعنی تو گرچه دارای مقام ولایتی و گرچه دارای مقام نبوتی اما در این پیام آسمانی رسالت تو مطرح است ﴿یا أَیهَا الرَّسُول﴾! در آن بخش های قرآنی كه ﴿یا أَیهَا النَّبِی﴾ مطرح است، حساب خاص خود را دارد؛ اما در این گونه از آیات كه رسالت رسول گرامی معنون است، حساب مخصوص خود را داراست
﴿یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیكَ مِنْ رَبِّكَ﴾؛ یعنی آنچه از طرف ذات اقدس الهی و ربّ تو به سوی تو نازل شده است آن را ابلاغ بكن! اگر آنچه را كه از طرف پروردگارت به سوی تو نازل شده است آن را به مردم ابلاغ نكردی، رسالت خدا را ابلاغ نكردی!
🔸 تو رسول گرامی «الله» هستی و این رسالتت كم كم به پایان می رسد، تقریباً بیش از بیست سال را گذرانده ای، تو به عنوان سید مرسلین شناخته شده ای، اگر این حادثه مهم غدیر را ابلاغ نكنی، اصلاً آن رسالت الهی را ابلاغ نكرده ای! دیگر در صف مُرسلین نخواهی بود ﴿وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ﴾؛ یعنی دیگر سمت رسالت نخواهی داشت، زیرا حادثه غدیر تضمین كننده اصل دین است.
[1]. سوره مائده، آیه67.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
@dars_akhlaq .mp3
13.81M
🔊 #کلیپ_صوتی
💐🎙 آیت الله #آقامجتبی تهرانی (ره)
💢 موضوع: پیمان خداوند با علی علیه السلام، عید غدیر
@qurantehran
#السلام_علیک_یا_باب_الحوائج✋
🌺اي آفتاب حُسن به زيبائيت سلام
🌟وي آسمان فضل به دانائيت سلام
🌟در صبر شاخصي به شکيبائيت سلام
🌺تنها تو کاظمي که به تنهائيت سلام
#میلاد_امام_موسی_کاظم، أبا الرضا(ع) مبارڪ باد
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | امام کاظم علیهالسلام و مبارزه با زره تقیّه
💠رهبرانقلاب: یکی از نزدیکان امام میگوید دیدم در اتاق خصوصی موسیبنجعفر سه چیز است: شمشیری هست که نشان میدهد هدف، جهاد است. لباس خشنی هست که نشان میدهد وسیله، زندگی خشونتبارِ رزمی و انقلابی است و قرآنی هست که نشان میدهد هدف، این است؛ میخواهیم به زندگی قرآن برسیم با این وسائل و این سختیها را هم تحمل کنیم. ببینید چه چیز سمبلیک و چه نشانهی زیبائی است!
۱۳۶۴/۰۱/۲۳
@qurantehran
مکالمه امام صادق با .mp3
1.29M
🌸 #میلاد_امام_موسی_کاظم(ع)
🔺مکالمه امام صادق(ع) با فرزندش عبدالله درباره امام موسی کاظم(ع)
🎤 سخنرانی بسیار شنیدنی #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
📇 تفسیر سوره #نحل ـ آیه ۱۵
📚 مفسر: علامه محمدحسین طباطبایی ـ ترجمه تفسیر المیزان
🔹آیه ۱۵:
" وَ أَلْقى فِي الْأَرْضِ رَواسِيَ أَنْ تَمِيدَ بِكُمْ وَ أَنْهاراً وَ سُبُلًا لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ".
🔸در مجمع گفته: كلمه" ميد" از" ماد- يميد- ميدا" به معناى انحراف به چپ و راست و اضطراب است.
🔹و معناى" أَنْ تَمِيدَ بِكُمْ" اين است كه: اگر خدا در روى زمين كوههايى قرار داد براى جلوگيرى از اين بود كه مبادا زمين، شما را به چپ و راست بلغزاند، و بخاطر همين ناآرامى زمين، نظام زندگيتان مختل گردد.
🔸" و انهارا": نهرهايى جارى ساخت تا بتوانيد آن را به آسانى به زراعتها و بستانهاى خود برسانيد، و حيوانهاى اهلى خود را سيراب كنيد.
🔹" وَ سُبُلًا لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ"- اين جمله عطف است بر جمله" و انهارا"، و معنايش اين است كه خدا راه هايى بسوى هدف هدايتى كه از شما اميد مى رود قرار داد.
🔸 و اين راهها بعضى طبيعى است مانند مسافتهايى كه ميان دو سرزمين قرار داشته، آن دو را بهم وصل مى كند، بدون اينكه حائل و مانعى آن را قطع كرده باشد، مانند زمين هموارى كه ميان دو كوه قرار دارد، و بعضى ديگر مصنوعى است، مانند آن راهى كه در اثر رفت و آمد بسيار، خود به خود به وجود مى آيد، و يا جاده هايى كه آدمى به دست خود درست مى كند.
🔹و از ظاهر سياق چنين بر مى آيد كه مقصود از" سبل" عموم راههاست، كه هر دو قسم راه را شامل مى شود، و هيچ مانعى ندارد كه آن راههايى كه مصنوع بشر است نيز به خدا نسبت داده شود.
@qurantehran
📖زيارتنامه امام موسی کاظم عليه السلام
✋اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ولِىَّ اللهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا صَفِىَّ اللهِ وَابْنَ صَفِيِّهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَمينَ اللهِ وَابْنَ اَمينِهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ فى ظُلُماتِ الْأَرْضِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اِمامَ الْهُدى،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَلَمَ الدّينِ وَالتُّقى،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خازِنَ عِلْمِ النَّبِيّينَ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خازِنَ عِلْمِ الْمُرْسَلينَ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نآئِبَ الْأَوْصِيآءِ السَّابِقينَ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مَعْدِنَ الْوَحْىِ الْمُبينِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا صاحِبَ الْعِلْمِ الْيَقينِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْبَةَ عِلْمِ الْمُرْسَلينَ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْأِمامُ الصَّالِحُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْأِمامُ الزَّاهِدُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْأِمامُ الْعابِدُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْأِمامُ السَّيِّدُ الرَّشيدُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمَقْتُولُ الشَّهيدُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَابْنَ وَصِيِّهِ،
🌺اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلاىَ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ، وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكاتُهُ
اَشْهَدُ اَ نَّكَ قَدْ بَلَّغْتَ عَنِ اللهِ ما حَمَّلَكَ،
وَحَفِظْتَ مَا اسْتَوْدَعَكَ،
وَحَلَّلْتَ حَلالَ اللهِ، وَحَرَّمْتَ حَرامَ اللهِ،
وَاَقَمْتَ اَحْكامَ اللهِ، وَتَلَوْتَ كِتابَ اللهِ،
َوصَبَرْتَ عَلَى الْأَذى فى جَنْبِ اللهِ،
وَجاهَدْتَ فِى اللهِ حَقَّ جِهادِهِ، حَتّى اَتيكَ الْيَقينُ...(ادامه در مفاتیح)
✍ #آیت_الله_مشکینی رحمه الله علیه:
مبادا روز شهادت یا #ولادت امامی بگذرد و شما آن امام را #زیارت نکنید!
🔺در هر روزی که #شهادت یا #ولادت امامی است به نیت زیارت آن امام یک #زیارت_امین الله که زیارت کوتاهی هم هست بخوانید تا جزء #زائران آن امام محسوب شوید و از برکات زیارت آن امام معصوم بهره مند گردید.....
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ستون دین
🔸 وجود مبارك حضرت امیر بخواهد سقیفه را به غدیر برگرداند، یك تحلیل فقهی و عبادی دارد, یك تحلیل سیاسی دارد و خود به تنهایی به میدان آمده تا هر دو را اداره كند. آن تحلیل عبادی همه ما شنیدیم كه «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّینِ»[1] نماز ستون دین است، در بحث های سیاسی در آن نامه پُر بركتی كه به عنوان عهدنامه برای مالك اشتر مرقوم فرمود، جامعه و امت را به عنوان ستون دینِ الهی و نظام الهی قرار داد، فرمود: مالك بدان! «إِنَّمَا عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِین وَ الْعُدَّةُ للْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّةِ»، توده مردم, ستون سیاست دین هستند، اگر بعضی از انبیا گفتند: ﴿قالَ لَوْ أَنَّ لی بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوی إِلی رُكْنٍ شَدیدٍ﴾؛[2] برای اینكه دستشان خالی بود، كدام پیغمبر بود كه بدون حضور مردم توفیقی پیدا كرد.
🔸 بنا بر این نیست كه تمام كارها با معجزه پیش برود، حضور مردم, هماهنگی مردم, موافقت مردم سهم تعیین كننده ای در پیشرفت نظام دینی دارد. فرمود ستون دین در بخش سیاست, حضور هماهنگ امت است و خود حضرت به تنهایی این دو ستون را نگه داشت و اقامه كرد هم ستون دیانت را اقامه كرد و هم آن ستون سیاست را اقامه كرد، وگرنه چیزی از غدیر نمی ماند.
[1]. المحاسن(برقی)، ج1، ص44.
[2]. سوره هود، آیه80.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1395/01/26
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸قال الکاظم علیه السلام: مَا مِن شَیءٍ تَراهُ عَینَاک إلّا وَ فِیه مَوعِظَه
چیزی نیست که چشمانت آن را بنگرد، مگر آن که در آن پند و اندرزی است.
📚بحاالانوار، ج۷۸
#السلام_علیک_یا_باب_الحوائج✋
این حرف بینِ مردمِ این خاک رایج است
چشمانِ ما به سفره یِ باب الحوائج است
@qurantehran
📇 تفسیر سوره #نحل ـ آیه ۲۷
📚 مفسر: علامه محمدحسین طباطبایی ـ ترجمه تفسیر المیزان
🔹" ثُمَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ يُخْزِيهِمْ وَ يَقُولُ أَيْنَ شُرَكائِيَ الَّذِينَ كُنْتُمْ تُشَاقُّونَ فِيهِمْ".
🔸كلمه" يخزيهم" از" خزى" است به معنی ذلت و خواری كه صاحبش از دارا بودن آن شرمنده شود.
🔹" تشاقون" از ماده شقق است كه در لغت به معناى قطع و جدا كردن مقدارى از هر چيز است، و اصطلاحا به معناى مخاصمه و دشمنى و اختلاف كسى است كه نبايد اختلاف كند و بايد دوستى و اتفاق بنمايد، پس مشاقه مشركين در شركاءشان به معناى اختلاف آنان با اهل توحيد است با اينكه امت واحدى هستند كه خدا همگيشان را بر فطرت توحيد و دين حق خلق كرده و اين مشاقه كنندگان با مؤمنين، مخاصمه مى كنند و خود را از ايشان جدا مى سازند.
🔸 و معناى آيه اين است كه خداى سبحان بزودى در روز قيامت ايشان را به عذاب شرم آور مبتلا نموده، از ايشان مى پرسد: پس كجايند آن شريكان من كه بر سر آنها با اهل حق دشمنى مى كرديد و در دين فطرت اختلاف مى انداختيد؟
🔹" قالَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ إِنَّ الْخِزْيَ الْيَوْمَ وَ السُّوءَ عَلَى الْكافِرِينَ".
بطورى كه از سياق بر مى آيد اینکا مقصود از" خزى"، ذلت موقف و بدى عذاب است، و اينها كه خدا به داشتن علم توصيفشان كرده و خبر داده كه در قيامت چنين و چنان مى گويند همان كساني اند كه به وحدانيت خدا علم يافته و حقيقت توحيد بر ايشان مكشوف گشته است، زيرا علمى كه با سياق آيه بسازد اين علم است، چون در مقابل خطاى مشركين قرار گرفته است.
🔸" قالَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ ..." در آيه مورد بحث راجع به معصومين است.
و اما اينكه گفتند: مراد از" الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ" تنها انبياء و يا انبياء و مؤمنينى است كه در دنيا به دلائل توحيد عالم شدند، و يا مراد از آن، مؤمنين به تنهايى و يا ملائكه است، گفته هايى است كه در آيه شريفه، دليلى بر هيچ يك از آنها نيست.
🔹" فَهَلْ عَلَى الرُّسُلِ إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِينُ"- يعنى رسالت خدايى را به بلاغى آشكار ابلاغ كن، و حجت را عليه ايشان تمام كن، زيرا تنها وظيفه فرستادگان خدا ابلاغ مبين و ابلاغ آشكار است و بس، وظيفه آنان اين نيست كه مردم را مجبور به قبول دعوت خود كنند.
🔹همه اين معانى را آيه مورد بحث در عبارتى كوتاه خلاصه كرده و فرموده:" كَذلِكَ فَعَلَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَهَلْ عَلَى الرُّسُلِ إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِينُ" چون ظاهر آن- همانطور كه قبلا هم اشاره كرديم- اين است كه اين حجت و استدلال از قديم و جديد در ميان مشركين معروف بوده، و جوابش هم اين است كه شأن يك نفر فرستاده خدا اين نيست كه مردم را مجبور بر ايمان و اطاعت كند، بلكه تنها وظيفه او ابلاغ آشكار و روشن، و انذار و تبشير است، و دليل مشركين نمى تواند جواب اين دليل را بدهد، پس تو سرگرم كار خود باش و هيچ طمعى به هدايت گمراهان ايشان نبند.
@qurantehran
🔵ممکن است تا قبل از فردا نباشیم
قال علیٌ علیه السلام : مَا أُنْزَلَ الْمَوْتَ حَقَّ مَنْزِلَتِهِ مَنْ عَدَّ غَداً مِنْ أَجَلِهْ. ( امالی ، ص ۱۷۰ )
تعبیر کوتاه و بسیار گویا و عبرت انگیزی است . می فرماید : کسی که فردا را جزو مهلتِ عمر خود و زندگی خود بداند ، مرگ را درست نشناخته و در جای حقیقی ِ خود قرار نداده است این که ما خیال کنیم یک چند سال دیگر هستیم ، ... این یک نگرشِ عامیانه است، ... ممکن است تا قبل از فردا ما نباشیم، کما اینکه نظایرش را فراوان دیدید. در دعای صحیفه سجادیه، تعبیر عجیبی است ،
🔴 می فرماید : پروردگارا! به من آن روحیه را عطا کن! که امیدِ رسیدنِ نفسِ بعدی را به این نفس نداشته باشم. داریم راه می رویم ، این که قدمِ بعدی حتماً از سوی ما برداشته خواهد شد ، این را ما خاطر جمع نباشیم.... اگر این روحیه را پیدا کردیم دیگر انسان کارها را عقب نمی اندازد. و کارهای لازم را در وقتش انجام می دهد.
شرح حدیث از حضرت آیت ا... امام خامنه ای (مدظله العالی)
۹۳/۱۰/۷
@qurantehran