#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_189
❇️عمران #مسجد در صلاحيت همه كس نيست
💠ما كانَ لِلْمُشْرِكِينَ أَنْ يَعْمُرُوا مَساجِدَ اللَّـهِ شاهِدِينَ عَلى أَنْفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ أُولئِكَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ وَ فِي النَّارِ هُمْ خالِدُونَ
🌱مشرکان، در حالی که به کفر خود گواهی میدهند، لیاقتِ تعمیر و آباد کردن مساجد خدا را ندارند؛ (چرا که) آنان، (کسانی هستند که) کارهای (خوب)شان نابود شده است، و بیتردید همیشه در آتش (دوزخ) خواهند ماند.
توبه - ۱۷
🔷✨از جمله موضوعاتی كه بعد از لغو پيمان مشركان و حكم جهاد با آنان ممكن بود برای بعضی مطرح گردد، اين بود كه چرا ما اين گروه عظيم را از خود برانيم و اجازه ندهيم به مسجد الحرام برای مراسم حج قدم بگذارند، در حالی كه شركت آنان در اين مراسم از هر نظر مايه آبادی است، هم آبادی بناء مسجد الحرام از طريق كمكهای مهمی كه آنها به اين كار میكردند، و هم آبادی معنوی از نظر افزايش جمعيت در اطراف خانه خدا!.
👈آيات فوق به اين گونه افكار واهی و بی اساس پاسخ میگويد، و در نخستين آيه تصريح میكند:
" مشركان حق ندارند مساجد خدا را آباد كنند، با اينكه صريحا به كفر خود گواهی میدهند"" ما كانَ لِلْمُشْرِكِينَ أَنْ يَعْمُرُوا مَساجِدَ اللَّـهِ شاهِدِينَ عَلی أَنْفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ).
گواهی آنها بر كفر خودشان هم از لابلای سخنانشان آشكار است، و هم از لابلای اعمالشان و حتی طرز عبادت و مراسم حجشان نيز گواه اين موضوع است.
🔷✨سپس به دليل و فلسفه اين حكم اشاره كرده میگويد:" اينها به خاطر نداشتن ايمان، اعمالشان نابود میشود و بر باد میرود، و در پيشگاه خدا كمترين وزن و قيمتی ندارد" (أُولئِكَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ).
و به همين دليل" آنها جاودانه در آتش دوزخ باقی میمانند" (وَ فِي النَّارِ هُمْ خالِدُونَ).
با اين حال نه كوششهايشان برای عمران و آبادی مسجد الحرام يا مانند آن ارزشی دارد، و نه انبوه اجتماعشان در اطراف خانه كعبه.
👌خداوند پاك و منزه است، و خانه او نيز بايد پاك و پاكيزه باشد و دستهای آلودگان از خانه خدا و مساجد بايد به كلی قطع گردد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_189
❇️#آیه20توبه
💠الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ (۲۰/توبه)
🌱كسانیكه ايمان آورده و هجرت كردند و در راه خدا با اموال و جانهای خويش جهاد كردند، بزرگترين درجه را نزد خداوند دارند و اينان همان رستگارانند.
🔹ايمان، هجرت و جهاد، همچون تقوا، در رأس همهی ارزشهاست. آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا ... أَعْظَمُ دَرَجَةً
🔹اگر ملاك ارزش نزد مردم، روابط قبيلگی و نژادی است، در محاسبات الهی، ايمان، هجرت و جهاد، ملاكِ ارزش است.«عِنْدَ اللَّهِ»
🔹ايمان، لازمهی كمالات ديگر است. «آمَنُوا»
🔹ارزش همهی كارهای مقدّس، به نيّت آنهاست. «فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
🔹فوز و رستگاری، تنها در سايهی ايمان، هجرت و جهاد است. آمَنُوا وَ ... أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ
اگر همهی مسلمانان وصحابه پيامبر در يك رديف باشند، نخستين ايمان آورنده و آنكه بيشترين مدّت را در جبهه بود و بيشترين ضربات را خورد، چه كسی جز علی عليه السلام خواهد بود؟
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
بهار طبیعت و زنده شدن زمین : نشانه خداوند
يخْرِجُ الْحَي مِنَ الْمَيِّتِ وَ يخْرِجُ الْمَيِّت مِنَ الْحَي وَ يحْي الأَرْض بَعْدَ مَوْتهَا وَ کذَلِک تخْرَجُونَ(۱۹) روم
زنده را از مرده بيرون می کند و مرده را از زنده درمی آورد و زمين را بعد از مردنش زنده می کند و به همين نحو شما بيرون می شويد.
@quranpuyan
💠🌐 #بهار_حقیقی*
🔶✨عید سعيد نوروز از راه رسيد و پيام محبت الهی را به وسيله سر برآوردن چمنزارها و گلها و رياحين به بندگان او رسانيد.
نسيمهای بهاری وزيدن گرفتند و بار ديگر نشاطی توصيفناپذير در اجسام و ارواح انسانها به وجود آوردند.
🔷✨اين هيجان و طراوت چمنزارها و گلها و رياحين و وزيدن نسيمهای عطرآگين بهاری، پيامی بالاتر برای کسانی که زندگی آگاهانهای دارند، آوردهاند و مخاطب اين پيام، جانهای مشتاقِ کمالِ پاکانِ اولاد آدم(ع) است که میگويد:
👌ای خاکنشينان زمين و ای رهگذران گذرگاه پرمعنای حيات! همانگونه که خزان و زمستانِ کره خاکی، بهاری حياتبخش به دنبال میآورد، همچنان خزان زندگی و زمستان مرگ و زير خاک، فرارسيدن بهار ابديت را که رو به ديدار خداوندی داريد، نويد میدهد.
🔶✨با اميد شکفتن در آن بهار حقيقی و جاودانی، در مسير اطاعت خداوند کمالآفرين گام برداريم و در مسابقه برای ورود به جاذبيت ربوبی شرکت کنيم، انشاءالله
🖋علامه جعفری
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_توبه آیه 21 تا 26
📄#صفحـہ_190
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_190
❇️همه چيز فدای #هدف و برای #خدا
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا آباءَكُمْ وَ إِخْوانَكُمْ أَوْلِياءَ إِنِ اسْتَحَبُّوا الْكُفْرَ عَلَى الْإِيمانِ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
🌱ای مسلمانان، اگر پدران و برادرانتان، کفر را بر ایمان ترجیح دهند، آنان را دوستان (خود) انتخاب نکنید. کسانی از شما که با آنان رابطهی دوستی برقرار کنند، ستمکاران حقیقیاند.
توبه - ۲۳
🔷✨آخرين وسوسه و بهانهای كه ممكن بود برای گروهی از مسلمانان در برابر دستور پيكار با بت پرستان پيدا شود- و طبق بعضی از تفاسير پيدا شد- اين بود كه آنها فكر میكردند كه از يك سو در ميان مشركان و بت پرستان، خويشاوندان و بستگان نزديك آنها وجود دارند، گاهی پدر مسلمان شده و پسر در شرك باقی مانده، گاهی به عكس پسران راه توحيد را پيش گرفتهاند و پدران هم چنان در تاريكی شرك باقی ماندهاند، و همچنين در مورد برادران و همسران و عشيره و قبيله، اگر بنا شود با همه مشركان پيكار كنند بايد از خويشاوندان و قبيله خود چشم بپوشند!.
🔷✨از سوی ديگر سرمايهها و تجارت آنان تا حد زيادی در دست مشركان بود، با آمد و شد آنها به مكه آن را رونق میبخشيدند.
و از سوی سوم خانههای مرفه و نسبتا آبادی در مكه داشتند كه در صورت درگيری با مشركان ممكن بود به ويرانی بكشد، و يا با تعطيل مراسم حج از طرف مشركان از ارزش و استفاده بيفتد.
👌چه ظلمی از اين بالاتر كه انسان با پيوند دوستی با بيگانگان و دشمنان حق، هم به خويشتن ستم كند و هم به جامعهای كه تعلق به آن دارد، و هم به فرستاده خدا!.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_190
❇️#آیه24توبه
💠قُلْ إِنْ كانَ آباؤُكُمْ وَ أَبْناؤُكُمْ وَ إِخْوانُكُمْ وَ أَزْواجُكُمْ وَ عَشِيرَتُكُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسادَها وَ مَساكِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللَّـهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّی يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقِينَ (۲۴/توبه)
🌱بگو: اگر پدران و فرزندان وبرادران وهمسران و خاندان شما وثروتهايی كه جمع كردهايد و تجارتی كه از كسادی آن بيم داريد و خانههايی كه به آنها دلخوش كردهايد، نزد شما از خدا وپيامبرش وجهاد در راه او محبوبتر باشد، پس منتظر باشيد تا خداوند، فرمان (قهر) خويش را به اجرا در آورد. و خداوند، گروه نافرمان را هدايت نمیكند.
🔹ميزان ايمان را هنگام قرار گرفتن سر دو راهی دنيا و آخرت میتوان شناخت.
«أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللَّـهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ»
🔹برای عبور از پلهای مادّيت، بايد عقايد و انس با خدا را تقويت كرد. إِنْ كانَ آباؤُكُمْ ... وَ أَمْوالٌ ... أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللَّـهِ وَ رَسُولِهِ ...
🔹عواطف فاميلی و امكانات مادّی نبايد مانع جهاد شود و هركجا مانع شد، زمينهساز قهر الهی است. إِنْ كانَ آباؤُكُمْ ... وَ أَمْوالٌ ... أَحَبَ ... فَتَرَبَّصُوا ...
(در راه دوستی خدا و جهاد در راه او بايد از همه چيز و همه كس گذشت.
زيرا حفظ دين، بر حفظ روابط خانوادگی، عاطفی و اقتصادی مقدّم است.)
🔹اگر رفاه در زندگی اصل شد، انسانيّت سقوط میكند و سبب دوری از خدا ورسول است وقهر و غضب نامعلومی را در انتظار دارد. «يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ»
🔹رفاه طلبانِ مسئوليّت گريز، مشمول هدايت الهی نمیشوند. «لا يَهْدِي»
🔹برتری دادن مادّيات بر امور معنوی، نشانهی فسق است. أَحَبَّ إِلَيْكُمْ ... الْفاسِقِينَ (مرز ايمان و فسق، رها كردن معنويات است)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
🍀 #صلوات_هر_روز_ماه_شعبان
از حضرت زین العابدین علیه السلام🍀
بند۸
🍃🌸 وَهٰذا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ، شَعْبانُ الَّذى حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَالرِّضْوانِ الَّذى کانَ رَسُولُ اللَٰهِ صَلَّى اللَٰهُ عَلَیْهِ وَآلِه وَسَلَّمَ، یَدْاَبُ فى صِیامِهِ وَ قِیامِهِ، فى لَیالیهِ وَ اَیَّامِهِ، بُخُوعاً لَکَ فى اِکْرامِهِ وَ اِعْظامِهِ، اِلىٰ مَحَلِّ حِمامِهِ،
اَللّـٰهُمَّ فَاَعِنَّا عَلَى الْأِسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فیهِ، وَنَیْلِ الشَّفاعَةِ لَدَیْهِ 🌸
✅ و این ماه پیمبرت و آقاى رسولانت، ماه شعبان است که اطراف آن را به رحمت و خوشنودى خود پوشاندى، آن ماهى که رسول خدا صلى اللَٰه علیه و آله و سلم کوشش بسیار داشت در روزه و شب زندهداریاش، هم در شبها و هم در روزهایش به خاطر فروتنى در برابر تو در مورد گرامىداشتن و بزرگداشتناش، همچنان تا هنگام مرگش،
خدایا پس ما را کمک ده تا روش او را در این ماه پیروى کنیم و به شفاعتى که نزد اوست برسیم 🌸🍃
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍🌐 غفلت از سالی که گذشت و بخشی از هستی که از دست دادیم❗️
📌از جمله این مسائل مسئله «مرور ایّام» است. به تعبیر همگانی انسان گاهی از «گذشت زمان» غفلت میکند و این غفلت موجب میشود انسان از خواب غفلتی که او را فرا گرفته است بیدار نشود. در این عالم اموری که موجب اعتبار و پندپذیری میگردد زیاد است امّا انسان از آن عبرت نمیگیرد!
🌹علی(علیهالسلام) میفرماید: «مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَارَ». یکی از موضوعاتی که انسان باید از آن پند و عبرت بگیرد و متنبّه و بیدار شود مسأله «گذشت زمان» است. یک سال دیگر گذشت، امّا آیا با سپری شدن این زمان من هنوز وجود دارم؟ خیر! همه هستی من وجود ندارد؛ با گذشت این سال بخشی از هستی من نیز گذشته است.
💫 لذا خوب است انسان نسبت به آنچه از او گذشت و از سرمایه و هستیاش کاسته شده متنبّه و متذکّر شود است. خوب است همان طور که نسبت به امور مادّیاش فکر میکند نسبت به عمر و هستیاش نیز فکر کند تا ببیند این سرمایه را در چه راهی مصرف کرده است
🎙ایت الله مجتبی تهرانی.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛