#آیههاینور
🔹اگر شاکر باشید بر نعمتهایتان افزوده می شود
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ
لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ
وَ لَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ
(ابراهیم /۷)
و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد، البته نعمت شما را افزون خواهم كرد، و اگر ناسپاسى كنيد عذاب من بسيار سخت است.
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_إسراء آیات 28 تا 38
📄#صفحـہ_285
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_285
❇️تصرّف در #مال_يتيم مشروط به رعايت بالاترين و پرثمرترين شيوههاست
💠وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّى يَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا
🌱به مال يتيم نزديک نشويد، مگر به شيوهاي که بهترين [راه براي حفظ و افزايش آن] باشد، تا آنکه به سن بلوغ برسد [که در آن زمان بايد به خودش تحويل داده شود]، و به عهد [و پيمانهاي خود] وفا کنيد که مسلماً عهد بستن مسئوليتآور است.
🔹ششمين اصل مراقبت از اموال يتيمان و نگهداري آن به بهترين شيوهاي است که منافع آنان را بهتر تأمين کند [همچون سرمايهگذاري در امور سود ده] تا خود به سن بلوغ برسند و عهدهدار اموال خود گردند. آيات 2 تا 6 و 10 سوره نساء با تفصيل بيشتري درباره اين حکم سخن ميگويد. در ضمن نهي «لا تَقْرَبُوا»، همچنانکه در مورد زنا نيز آمده، چشم طمع دوختن به اموال يتيمان را محکوم مينمايد.
🔹اصل هفتم وفاي به عهد و پيمانهاست که هم شامل تعهد قيم در مراقبت از اموال يتيم ميشود و هم شامل تمامي قراردادها و تعهدات اجتماعي رسمي و غير رسمي که به زبان آمده يا امضاء شده باشد.
📚تفسیر بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_285
❇️بازار #شايعات را داغ نكنيم و با نقل شنيدههای بیاساس، آبرو و حقوق افراد را از بين نبريم
💠وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلاً (۳۶)
🌱و از آنچه به آن علم نداری پيروی مكن، چون گوش و چشم و دل، همهی اينها مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.
🔹ذکر چشم و گوش و دل در آيه، شايد از باب نمونه باشد، زيرا در قيامت علاوه بر خود انسان، از دست و پا و اعضای ديگر هم سؤال میشود و آنها به سخن آمده، اعتراف میكنند. و ممكن است برای اين باشد كه انگيزهی پيروی از ديگران از طريق ديدن يا شنيدن و يا انديشه و درك است.۱۲
🔹در طول تاريخ، بسياری از فتنهها و نزاعها، از قضاوتهای عجولانه يا حرفهای بیمدرك ونظريههای بدون تحقيق و علم، بروز كرده است. عمل به اين آيه، فرد و جامعه را در برابر بسياری از فريبها و خطاها بيمه میكند. چرا كه خوشبينی بيجا، زودباوری وشايعهپذيری، جامعه را دستخوش ذلّت وتسليم دشمن میكند.
🔹تقليد كوركورانه، پيروی از عادات وخيالات، تبعيّت از نياكان، باور كردن پيشگويیها، خوابها، حدسها و گمانها، قضاوت بدون علم، گواهی دادن بدون علم، موضعگيری، ستايش يا انتقاد بدون علم، تفسير و تحليل و نوشتن و فتوا دادن بدون علم، نقل شنيدههای بیاساس و شايعات، نسبت دادن چيزی به خدا و دين بدون علم، تصميم در شرايط هيجانی و بحرانی وبدون دليل وبرهان، تكيه به سوگندها و اشكهای دروغين ديگران، همهی اينها مصداق «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» بوده و ممنوع است.
🔹به مقتضای روايات متواتر و معتبر، پيروی از اصول قطعی شرعی (مانند فتوای مجتهد، يا علمی كه به اطمينانهای نزديك به يقين اطلاق میشود) پيروی از علم است. همچنان كه مردم از نسخهی پزشك متخصّص و دلسوز، علم پيدا میكنند، از فتوای مجتهد جامعالشرايط و متّقی نيز علم به حكم خدا پيدا میكنند. بنابراين اين مرحله از علم كافی است، هر چند علم درجاتی دارد و مراحل عميقتر آن مانند: علم اليقين، حقّ اليقين و عيناليقين میباشد.
🔹امامان معصوم عليهم السلام، اصحاب خود را از شنيدن و گفتن هر سخنی باز میداشتند و به آنان توصيه میكردند كه دربانِ دل و گوش خود باشيد. ودر اين امر، به اين آيه «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» استناد میكردند.
🔹زندگی بايد براساس علم واطلاعات صحيح ومنطق وبصيرت باشد. «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ»
🔹بازار شايعات را داغ نكنيم و با نقل شنيدههای بیاساس، آبرو و حقوق افراد را از بين نبريم. لا تَقْفُ ...
🔹قرآن بساط ساحران، كاهنان و پيشگويان را كه مردم سادهلوح را دور خود جمع میكنند، بر هم میزند. «لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ»
🔹راه شناخت، تنها حس نيست، دل نيز يكی از راههای شناخت است. «السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ»
🔹در قيامت، از باطن و نيّات هم بازخواست میشود. «الْفُؤادَ»
🔹ايمان به قيامت وحسابرسی خداوند، عامل پيدايش تقواست. «كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلًا»
🔹بهرهبرداری صحيح نكردن از جسم و امكانات، مؤاخذه خواهد داشت. «كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلًا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11