هدایت شده از قران پویان
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکته ای از جزء اول، سوره #بقره، سیدکاظم فرهنگ
#نکته_تصویری
جزء اول
رطب خورده، کی منع رطب کند؟!!
أتامرون الناس بالبر و تنسون أنفسكم و أنتم تتلون الكتاب أفلا تعقلون { بقره ۴۴}
آیا مردم را به نیكی دعوت میكنید، اما خودتان را فراموش مینمائید؛ با اینكه شما كتاب (آسمانی) را میخوانید! آیا نمیاندیشید؟
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✅✅ انتشار چاپ #كتاب "280 درس از 30جزء قرآن"
🌹🌹اخباررسمی:99/1/22: چاپ اول کتاب "باورها و رفتارهای قرآنی :280درس از 30جزءقرآن "همزمان با حلول ماه مبارک رمضان بهار قرآن در اختیار علاقهمندان به مفاهیم قرآن قرار گرفت.
این کتاب در 304 صفحه با قطع رقعی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کوشش گروه آموزشی تحقیقاتی قرآن پویان منتشر شده است.
سیدکاظم فرهنگ مولف کتاب و مدیر قرآن پویان در بخشی از مقدمه کتاب چنین نگاشته است:"با راهاندازی تالار گفتگوهای قرآن پویان در سال 1390 با هدف تأمل، هماندیشی و گفتگو در آیات قرآن، در ماه رمضان نکاتی از هر جزء، در تالار ارسال گردید که مورد استقبال کاربران قرار گرفت. سالهای بعد با فراگیر شدن پیامرسانها و ایجاد کانال قرآن پویان، گزیدهای از این نکات، در ماههای مبارک رمضان، ارسال میگردید که مورد توجه اعضای کانال قرار گرفته و در سایر گروهها نیز بازنشر میشد.
👈 استقبال کاربران فضای دیجیتال و حتی فارسیزبانان خارج از کشور از این مطالب، بهگونهای بود که در این سالها، همواره در جستجوی عبارات مرتبط با «نکات (کلیدی) و پیامهای جزء...» تالار گفتگوهای قرآن پویان بهعنوان #نخستین نتیجه یا یکی از نتایج اولین صفحة جستجوی #گوگل، نمایش داده میشده است.
لذا تصمیم گرفته شد با مرور چندباره آیات و سورهها، نکات کاربردی تر آیات هر جزء بر مبنای رویکرد اصلی قرآن پویان که عمومیسازی فهم و عمل به قرآن است، استخراج و برگزیدة آیات و درسهای هر جزء به همراه تصاویر مناسب در قالب کتاب نیز منتشر شود تا در اختیار کلیه علاقهمندان به قرآن قرار گیرد.
✳✳ در انتخاب آیات و تنظیم درسها از هرجزء، دغدغه اصلی آن بود که مهمترین باورها و عقاید و نیز رفتارهای فردی و اجتماعی ممدوح یا مذموم قرآن که دامنگیر جامعه امروز ما نیز هست، گردآوری گردد تا تذکری برای همه متدینان دوستدار قرآن باشد."
👈👈 علاقمندان میتوانند این کتاب را بصورت اینترنتی از لینک زیر سفارش و توسط پست دریافت نمایند.
https://idpay.ir/quranpuyan/shop
قیمت چاپ سیاه و سفید کتاب 30000 تومان و چاپ رنگی آن 79000 تومان است. از انجا که کتاب فوق غیرانتفاعی بوده و قیمت آن براساس هزینههای تمام شده تعیین شده، لذا #تخفیفی برای خریداران تا #هفتم ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
🔷 علاقهمندان به خرید این کتاب برای موسسات و نهادهای آموزشی قرآنی که مایل به خرید بیش از 10 جلد هستند، میتوانند از طریق تماس با شماره 09123732102 هماهنگی نمایند.
♻ همچنین امکان خرید و دانلود فایل دیجیتال کتاب نیز از ادرس زیر فراهم میباشد.
https://idpay.ir/quranpuyan3/file
💠💠 علاقهمندان جهت اطلاعات بیشتر و مطالعه فهرست کتاب و فصل اول میتوانند به لینکهای زیر مراجعه کنند.👇
🆔https://eitaa.com/raftarequrani
https://b2n.ir/e96701
🆔 https://t.me/raftarequrani
#وظايف_عملي_فرد_مسلمان از #منظر_قرآن
💮🌸 #رمضان و #احكامروزه در قرآن و روايات:
✅ #حکم_روزه #مسافر و #مریض چیست؟
خلاصه نظر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان راجع به ایه 184بقره بشرح زیر است:
✅1- ایاما معدودات
نكره آمدن ايام و اتصاف آن به صفت (معدودات ) براى اين است كه بفهماند تكليف نامبرده ناچيز و بدون مشقت است ، تا به اين وسيله مكلف را در انجام آن دل و جراءت دهد، و از آنجا كه آيه ( شهر رمضان الّذى انزل فيه القرآن ) الخ بيان ايام است ، قهرا مراد از ايام معدودات همان ماه #رمضان خواهد بود.
🍀2-روزه بر #مسافر و مريض #حرام است ، نه مباح
حرف فاء در ابتداء آيه مى فهماند كه مطلب آيه نتيجه و فرع آيه قبل است ، ، و معناى مجموع آن چنين مى شود: روزه بر شما واجب شده ، و نيز عدد معينى در آن رعايت شده ، و همانطور كه از اصل روزه رفع يد نمى شود، از عدد آن نيز صرفنظر نمى شود.
💮👈 پس اگر در ايام رمضان عارضه اى چون مرض و سفرپيش آيد كه حكم وجوب روزه را در آن ايام معدوده يعنى ايام رمضان بردارد از اين ايام معدوده صرفنظر نمى شود، و بايد به همان عدد در ساير روزها روزه گرفت ،
كلمه (مرض ) به معناى خلاف صحت و سلامتى است و كلمه (سفر) از ماده (س - ف - ر) گرفته شده ، كه به معناى كشف است و گويا اينكه فرمود: (او على سفر) و مانند كلمه (مريضا) نفرمود (مسافرا)، براى اشاره به اين معنا بوده كه آن مسافرى روزه اش شكسته مى شود كه در حال حاضر مسافر باشد، نه در گذشته ، (مثل كسى كه در سفر ده روز در محلى اقامت كرده است ، كه چنين كسى قبلا مسافر بوده ، و فعلا مقيم است ، و روزه اش صحيح است ) و نه در آينده (مثل كسى كه مى خواهد بعد از ظهر حركت كند كه چنين كسى روزه آن روزش صحيح است ).
بيشتر دانشمندان و علماى اهل سنت گفته اند: از آيه : ( فمن كان منكم مريضا او على سفر فعدة من ايام اخر) ، استفاده مى شود كه مسافر مى تواند #روزه نگيرد، نه اينكه روزه گرفتن برايش حرام است ، پس #مريض و مسافر، هم مى توانند روزه بگيرند، و هم اينكه افطار و به همان عدد از روزهاى ديگر سال روزه بگيرند.
ليكن اين حرف صحيح نيست ، زيرا گفتيم ظاهر جمله : (فعدة من ايام اخر) (كسى كه مريض و مسافر باشد بايد چند روزى در ايام ديگر سال روزه بگيرد) عزيمت است ،
نه رخصت ، يعنى از ظاهر آن بر مى آيد كه مريض و مسافر نبايد در رمضان روزه بگيرند، و اين معنا از ائمه اهل بيت (عليه السلام ) نيز روايت شده ،
و مذهب جمعى از صحابه از قبيل عبد الرحمان بن عوف ، و عمر بن خطاب ، و عبد اللّه بن عمر، و ابى هريرة ، و عروة بن زبير، نيز همين است ، پس جمله نامبرده حجتى است عليه علماى نامبرده از اهل سنت
🍀3-فدیه دادن
معناى جمله ( و على الذّين يطيقونه ) اين است كه هركس روزه برايش مشقت داشته باشد، و كلمه (فديه ) به معناى بدل و عوض است و در اينجا به معناى عوض مالى است ، كه همان طعام مسكين يعنى سير كردن يك مسكين گرسنه است از غذائى كه خود انسان مى خورد، البته نه آن غذاى ساده اى كه گاهى مى خورد، و نه آن غذاى لذيذى كه باز گاه گاه مى خورد، بلكه از غذاى متوسطى كه غالبا استفاده مى كند، و حكم اين فديه نيز مانند حكم قضاى روزه مريض و مسافر واجب است
http://yon.ir/Qp86
🌸💮🌸💮🌸💮🌸💮🌸💮
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🍃﷽🍃
#دعاهای_شبانگاهی
فرازهای از #دعای_اِفتتاح
🔶اَللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الثَّنَاءَ بِحَمْدِك وَ أَنْتَ مُسَدِّدٌ لِلصَّوَابِ بِمَنِّك وَ أَیقَنْتُ أَنَّك أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ فِی مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَشَدُّ الْمُعَاقِبِینَ فِی مَوْضِعِ النَّكالِ وَ النَّقِمَةِ وَ أَعْظَمُ الْمُتَجَبِّرِینَ فِی مَوْضِعِ الْكبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ
🔶اللَّهُمَّ أَذِنْتَ لِی فِی دُعَائِك وَ مَسْأَلَتِك فَاسْمَعْ یا سَمِیعُ مِدْحَتِی وَ أَجِبْ یا رَحِیمُ دَعْوَتِی وَ أَقِلْ یا غَفُورُ عَثْرَتِی فَكمْ یا إِلَهِی مِنْ كرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا وَ هُمُومٍ [غُمُومٍ] قَدْ كشَفْتَهَا وَ عَثْرَةٍ قَدْ أَقَلْتَهَا وَ رَحْمَةٍ قَدْ نَشَرْتَهَا وَ حَلْقَةِ بَلاءٍ قَدْ فَككتَهَا
🔶 الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لَمْ یتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَدا وَ لَمْ یكنْ لَهُ شَرِیك فِی الْمُلْك وَ لَمْ یكنْ لَهُ وَلِی مِنَ الذُّلِّ وَ كبِّرْهُ تَكبِیرا.
🔸خدایا، من با سپاس تو ستایش را آغاز میكنم و تویی كه با كرمت به سوی درستی توجّه دهی، و یقین دارم كه در جای عفو و رحمت مهربانترین مهربانانی. و در جایگاه مجازات و انتقام، سختترین كیفركنندههایی، و در موضع بزرگمنشی و عظمت بزرگترین جبّاری،
🔸 خدایا در خواندنت، و در درخواست از حضرتت به من اذن دادی، پسای شنوا بشنو ستودنم را، و ای مهربان اجابت كن دعایم را، و ای آمرزنده بیامرز لغزشم را، ای خدای من چه بسیار سختیهایی كه گره گشودی، و اندوهها كه برطرف كردی، و لغزشها كه آمرزیدی، و رحمت كه گستردی، و زنجیر بلا كه باز كردی
🔸، سپاس خدای را كه همسر و فرزندی برنگرفته، و در فرمانروایی شریكی برایش نیست، و سرپرستی از روی ناتوانی نداشته است، و او را بزرگ شمار بسیار بزرگ
🌸💮🌸
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
✨ #دعاىروزدومماهمبارکرمضان ✨
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
🔹اللهمّ قَرّبْنی فیهِ الى مَرْضاتِکَ
🔹وجَنّبْنی فیهِ من سَخَطِکَ ونَقماتِکَ
🔹ووفّقْنی فیهِ لقراءةِ آیاتِکَ برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین.
🔸 خدایا نزدیک کن مرا در این ماه به سوى خوشنودیت
🔸 وبرکنارم دار در آن از خشم وانتقامت
🔸 وتوفیق ده مرا در آن براى خواندن آیات قرآن به رحمت خودت اى مهربانترین مهربانان.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
به نام خدا
💢 #نکات و #پیام هایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز دوم رمضان: جزء #دوم
(قسمت اول)
جزء دوم قرآن کریم از آیه ۱۴۲ سوره بقره تا آیه ۲۵۲ این سوره را در برمی گیرد. در ادامه رفتار و عقاید یهودیان، به موضوع تغییر قبله مسلمانان از بیت المقدس به کعبه و واکنش های اهل کتاب پرداخته و در ادامه بسیاری از احکام تشریع شده است.
✳ 🔶 حرکت ، سرعت ، #سبقت
فَاسْتَبِقُواْ الْخَیرَْاتِ (۱۴۸- بقره)
توصیه قرآن کریم در انجام امور خیر و عمل صالح، ابتدا حرکت است و بعد سرعت است و سپس سبقت. حرکت ، همان عمل کردن به کارهای خیر است که تمام عبادتهای مستحب و واجب را در بر میگیرد و متصف شدن به فضایل اخلاقی را شامل میشود.
سرعت در این امور هم به این است که هرگاه زمینه انجام آن فراهم شد، بدون فوت وقت آن کار عملی شود. امام باقر علیهالسلام مرتب سفارش میکردند: «إِذَا هَمَمْتَ بِخَیْرٍ فَبَادِرْ فَإِنَّکَ لَا تَدْرِی مَا یَحْدُثُ» هنگامی که تصمیم به کار خیری گرفتی فوراً آن را انجام بده و آن را به بعد موکول نکن؛ چون نمیدانی بعد چه میشود.
✳ 🔹 به #یادمن باشید تا به یاد شما باشم
فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِي وَلاَ تَكْفُرُونِ ﴿۱۵۲﴾ مکارم: پس به ياد من باشيد تا به ياد شما باشم، و شكر مرا گوئيد و كفران (در برابر نعمتها) نكنيد.
این عبارت نشان میدهد که خداوند هم برای بیان روابط و مناسبات خود و تشویق انسانها، نوعی تعامل و بده بستان را استفاده میکند. این یک نکته اموزشی برای انسانهاست که در روابط اجتماعی خود از ان بهره ببرند. خدا برای تشویق انسانها در به یاد خدا بودن، یک نفعی را هم متوجه انسان میکند تا راحت تر انرا بپذیرد. همان چیزی که امروز به بازی برد -برد معروف شده است. در روابط با فرزندان و نیز مذاکرات مختلف این نکته جای تامل و استفاده فراوان دارد. در جنبه دینی و معنوی هم که خدا بصراحت تایید کرده که اگر میخواهید به فکر شما باشم، شما هم به فکر و یاد من باشید