❣ #خیر در این است که نسبت به دیگران احساس #همدردی داشته باشی
💠...وَارْزُقْنِی مُواساةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ؛ بِما وَسَّعْتَ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ، وَنَشَرْتَ عَلَیَّ مِنْ عَدْلِکَ.
🌱و روزیم کن که مواسات کنم با فقیران که رزقشان تنگ نمودى به وسعتى که از فضل و کرمت به من عطا کردى تا عدالت تو را منتشر گردانم .
#دعای_ماه_شعبان به ما میآموزد که اگر #خیر_وبرکت میخواهی، در این نیست که همۀ خیرها و برکتها را برای خود طلب کنی. نه، برعکس، خیر در این است که احساس همدردی داشته باشی
🛍 و از آنچه خدا به تو داده است، #انفاق کنی. اگر امکانات مالی داری، به کسی که امکانات مالی ندارد، کمک کن. اگر امکانات تجربی و علمی داری، به کسی که به آنها نیاز دارد، آموزش بده. اگر از سلامتی برخورداری، با بیمار همدردی کن. اگر آبرو و موقعیت داری و از تو حرفشنوی دارند و سخن تو را میپذیرند،
👈کسی را که جایگاه و موقعیتی ندارد و سخن او را نمیشنوند و نزد هیچ کس جایگاهی ندارد، یاری کن. باید احساس کنی که تو برادر اویی و او برادر توست.
♦️👈 باید درک کنی که خیر کامل در این نیست که خود را از غرق شدن نجات دهی و از لذت ها و آسایش و ثروت و دانش بهره مند باشی. این انسانی نیست که خداوند دوست دارد.
🎙▫️سخنرانی امام موسی صدر به مناسبت ماه مبارک شعبان
📚کتاب مسیره الامام السید موسی الصدر
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🍀 #صلوات_هر_روز_ماه_شعبان
از حضرت زین العابدین (ع)🍀.
بند ۲
🍃🌸 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ
مُحَمَّدٍ، الْفُلْکِ الْجارِیَةِ، فِى اللُّجَجِ الْغامِرَةِ، یَأْمَنُ مَنْ رَکِبَها، وَیَغْرَقُ
مَنْ تَرَکَهَا، الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِق 🌸
✅ خدایا درود فرست بر محمد و آلُ
محمد,کشتى جارى در اقیانوسهاى بیکران, ایمن شود هر که سوار آن کشى گردد و غرق شود
کسى که آن را واگذارد، هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید ولى ملازم ایشان
به حق خواهد رسید 🌸🍃
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_صافات آیات 52 تا 76
📄#صفحه_448
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_448
❇️#آیه61صافات
💠لمثل هذا فلیعمل العاملون
🌱و شایسته است که اهل عمل برای چنین زندگی تلاش کنند.
🔷این آیات حکایت گفتگوی میان بهشتیان است که احوال یکدیگر را پرسش می کنند و هر یک ماجرای زندگی خود را شرح می دهد و یکی از ایشان می گوید: من در دنیارفیقی داشتم که از بین همه مردم ملازم او بودم و او مرا رفیق خود گرفته بود آن رفیق همواره از روی تعجب و استبعاد و انکار به من می گفت : تو براستی به مسأله بعث و جزا اعتقاد داری ؟ باور داری که بعد از مردن و خاک و استخوان شدن ، دوباره زنده می شویم تا جزا داده شویم ؟€ من که چنین چیزی را باور نمی کنم . در ادامه از رفقای بهشتی خود می پرسد آیا شما به جهنم اشراف دارید و از وضع این رفیق من خبر واطلاعی کسب نموده اید؟ در همین زمان خود گوینده به جهنم مشرف می شود و رفیق خود را در میان آتش می بیند آنگاه خطاب به او می گوید: چیزی نمانده بود که تو مراهم مثل خودت گمراه کرده و هلاک سازی و مرا در جهنمی که خودت در آن افتاده ای ساقط نمایی و اگر توفیق هدایت و دستگیری خدا نبود من هم مثل تو درعذاب آتش احضار می شدم .
🔷سپس همان گوینده رو به دیگر رفقای بهشتی خود نموده و می گوید: آیا به راستی همیشه در بهشت جاوید خواهیم بود و دیگر مرگی نداریم ، و مرگ ما همان یک باری بود که در دنیا داشتیم و به راستی ما بعد از این عذاب نخواهیم دید؟ و این پرسش او ازروی تردید و شک نیست بلکه حاکی از کمال سرور و فرح و بهجت آنهاست به همین جهت در ادامه اضافه می کند:
👈همانا این رستگاری عظیمی است و با این گفتار هم موهبت خلود در بهشت و رهایی از عذاب را عظیم شمرده و هم شکر این نعمات را به جای آورده و در ادامه باز در مقام شکر می گوید برای نیل به چنین رستگاری و ثوابی ،باید که اهل عمل بکوشند و در دنیا که دار تکلیف است سعی نمایند. به نظر ما این کلام نیز از همان فرد بهشتی مذکور است اما بعضی آن را قول خدای سبحان و یا گفتارسایر بهشتیان دانسته اند(الله یعلم ).
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_448
❇️#آیات69تا74صافات
💠إِنَّهُمْ أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ (۶۹) فَهُمْ عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ (۷۰) وَ لَقَدْ ضَلَّ قَبْلَهُمْ أَكْثَرُ الْأَوَّلِينَ (۷۱) وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ (۷۲) فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ (۷۳) إِلاَّ عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ (۷۴/صافات)
🌱آنان پدران خويش را گمراه يافتند. امّا با اين حال، در پی آنان شتابان میدوند.
بیگمان قبل از آنان، اكثر پيشينيان (نيز) گمراه شدند. و قطعاً ما در ميانشان بيمدهندگانی فرستاديم.
پس (اينك) بنگر كه سرانجام هشدار داده شدگان چگونه بود. (كه همه آنان هلاك شدند) به استثنای بندگان خالص شده خدا.
🔹تقليد كوركورانه و پيروی از نياكان در افكار و رفتار نادرست، تحت هر عنوان كه باشد، پذيرفتنی نيست. أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ ... عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ
🔹بدترين نوع تقليد آن است كه با علم و آگاهی از انحراف، از منحرفان تقليد كنيم. «أَلْفَوْا آباءَهُمْ ضالِّينَ»
🔹عقائد باطل نياكان بر نسل آينده اثرگذار است. «آباءَهُمْ ضالِّينَ»
🔹خودباختگی در برابر آداب و رسوم باطل نياكان، ممنوع است. ( «يُهْرَعُونَ» به معنای كشانده شدن قهری و بدون اختيار است.)
🔹ميراث فرهنگی نياكان، همه جا و هميشه قابل ستايش نيست. «عَلی آثارِهِمْ يُهْرَعُونَ»
🔹در فضای انحراف، مهمترين وظيفه هشدار است. خداوند در ميان امتهای گمراه، هشدار دهندگانی فرستاده است. ضَلَّ قَبْلَهُمْ ... أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ
🔹خداوند اتمام حجّت میكند. «أَرْسَلْنا فِيهِمْ مُنْذِرِينَ»
🔹اكثريّت فاسد جامعه، دليل بر رها كردن افراد مستعد هدايت نيست. ضَلَّ قَبْلَهُمْ أَكْثَرُ الْأَوَّلِينَ ... أَرْسَلْنا فِيهِمْ
🔹تاريخی را مطالعه كنيم كه مايهی رشد و عبرت باشد. «فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ» ما مأمور به تأمّل و انديشه در سرنوشت كافران لجوج و متعصّب هستيم.
🔹با وجود اكثريّت فاسد، میتوان بنده خدا بود و در جامعهی فاسد هضم نشد.
«إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ»
🔹عبادت خدا سبب دريافت الطاف ويژه است. «عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
🔹اخلاص در عبادت، مايهی نجات از بدعاقبتی است. «كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
🔹تنها بندگان خالص الهی هشدارهای انبيا را جدّی میگيرند. «فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ إِلَّا عِبادَ اللَّـهِ الْمُخْلَصِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan